Päiväsakon minimi noussut?

44124r1

Sain tänä kesänä päiväsakkoja oikeudessa. Tulottomana (ainoat "tulot" asumistuki toimeentulotuki) sain tietyn määrän sakkoja a 9 €. Luulin että alin päiväsakko on 6 €, missä vaiheessa se on noussut?

14

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20-15

      Kyllä alin päiväsakkomäärä on edelleen 6 euroa. Hallitus ehdottaa sitä nostettavaksi 10 euroon. Asia on kesken Eduskunnan käsittelyssä.
      Sinun kohdallasi on todennäköisesti käytetty arviomenettelyä. Muutoinhan euromäärä määräytyy viimeksi vahvistetusta verotuksesta.

      • 20-15

        ...ääh, alin päiväsakon rahamäärä on 6 euroa.


    • 432423

      Siinä tapauksessa käräjäoikeus on antanut minulle virheellisen sakkotuomion. Miten asiaan vaaditaan oikaisua? Olen ko. tuomiosta valittanut jo muutenkin joten se on menossa (toivottavasti) hovioikeuteen.

      • 16-6

        Ehkä tuomarinkin tiedossa on, että alin päiväsakon rahamäärä on edelleen 6 euroa, onhan se ollut sillä tasolla jo kymmeniä vuosia.


      • päiväsakkoja

        Jos et ole nimenomaisesti valittanut päiväsakon rahamäärän osalta, ei hovioikeus asiaa siltä osin tutki.

        Ilmoititko tämänhetkiset tulosi käräjäoikeudelle, vai onko päiväsakon rahamäärä laskettu verotietojen (eli v. 2014) tulojen mukaan? Kuinka paljon tämänhetkiset tulosi on? Päiväsakon rahamäärä nousee 7 euroon noin 670 euron nettokuukausitulojen kohdalla.


      • 2143253

        Käräjäoikeuden tuomari sanoi että kaikki tilille tulevat tulonsiirrot on ilmoitettava, elikkäs tässä tapauksessa asumistuki toimeentulotuki. Yhteensä tekevät noin 800 euroa joten herroiksi sillä ei eletä ja kyseessä ei ole varsinainen tulo vaan sosiaalietuus.

        Asiaan pitänee puuttua tarkemmin hovioikeuden istunnossa jotta sakon suuruus määräytyy oikein mikäli sakkoa vielä määrätään.


      • 20-9

        Kovakalloiselta jäärältä vaikutat, etkä häpeä yhtään. Kuten tuomari sinulle kertoi, niin tulonsiirrot otetaan huomioon sakkoa määrättäessä. Rautalangaksi väännettynä se tarkoittaa, että kaikki tulonsiirrot, joista MAKSETAAN VEROA otetaan huomioon.
        Et tietenkään kerro, että ilmoittamasi 800 euroa on nettotuloa, eikä sinulla ole elätettäviä. Kun 800:sta tehdään 255 euron peruskulutusvähennys saadaan 545 euroa. Se jattuna 60:llä tekee 9,08 euroa. Eli, sinulle määrätty 9 euroa on aivan oikein, kun desimaaliluku pyöristetään aina alaspäin kokonaisluvuksi sakotettavan eduksi.


      • Alkup

        Asumistuesta ja sossutuista ei mene veroa. Verotuksessakaan niitä ei huomioida tulona. Kyllä nyt valtio yrittää kusettaa rahaa minulta ylisuurilla sakoilla.


      • einiinyksinkertaist

        "Asiaan pitänee puuttua tarkemmin hovioikeuden istunnossa jotta sakon suuruus määräytyy oikein mikäli sakkoa vielä määrätään. "

        Jos saat jatkokäsittelyluvan ja jos asiassa hovioikeus järjestää pääkäsittelyn eikä ratkaise asiaa esittelystä :-)


      • 464745te4

        Entä jos tulotietoni ovat muuttuneet siihen mennessä kun hovioikeus tekee päätöksensä? Onko vaikutusta sakon suuruuteen vai mennäänkö käräjäoikeuden päätöksen pohjalta.


    • prosekuuttori

      Katsottiin varmaan viimeisten verotustietojen perusteella, eikä tulotasoon ollut ilmeisesti tullut olennaisia muutoksia, joten verotustietojen mukaan lasketaan.

      • 14-6

        Joskus käy myös niin, että epäilty/syytetty änkyröi niin poliisin esitutkinnassa, kuin käräjilläkin, eikä vastaa hänelle esittyihin kysymyksiin. Tällainen on normaalia varsinkin silloin, kun epäilty täytyy noutaa molempiin, tai on etsintäkuulutettu(haistattaa vain vittua). Tällöin sakot luonnollisesti tulevat verotustietojen perusteella.


      • 14-6 kirjoitti:

        Joskus käy myös niin, että epäilty/syytetty änkyröi niin poliisin esitutkinnassa, kuin käräjilläkin, eikä vastaa hänelle esittyihin kysymyksiin. Tällainen on normaalia varsinkin silloin, kun epäilty täytyy noutaa molempiin, tai on etsintäkuulutettu(haistattaa vain vittua). Tällöin sakot luonnollisesti tulevat verotustietojen perusteella.

        Niin! Ja siitä EI tule lisärangaistusta jos toimii noin.

        Oikea asenne on että et vastaa 0295 alkuisiin numeroihin

        Jos saat postitse kutsun kuulusteluun, sytytyä vaikka takka, jos jäät kiinni, ole asiallisena kuulusteluissa

        Kun saat haasteen postissa, älä reagoi siihen, etiskään sut käsiin haasteen toimimttamista varten.

        Näin saa näppärästi lisäaikaa


      • pull-up-a-horse

        Idiootti kehuu taas miten vaikeaksi hän pystyy viranomaisia pakoilemalla oman elämänsä järjestämään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2636
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1431
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1146
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      9
      1063
    Aihe