Ylikoulutettu hanttihommiin.

DInssi80

Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa ja työkokemusta IT-alalta. Koska IT-alalla on tällä hetkellä ylitarjontaa, päätin kokeilla alan vaihtoa. Olen hakenut töitä aina toimistoavustajasta, tallentajaan ja työttömyysetuuksien käsittelijäksi. Minua ei koskaan ole kutsuttu kyseisiä tehtäviä koskeviin haastatteluihin.

Valitettavasti alan vaihto on tehty erittäin vaikeaksi. Jokaiseen hanttihommaankin vaaditaan kyseisen alan peruskoulutus ja työkokemusta kyseiseltä alalta. Ainut ala, joka ei vaadi suurta panostusta koulutukseen ja töitäkin olisi heti tiedossa, on vartiointiala. Päätin hakea sitten vartiointialalle ja sain kutsun haastatteluun.

Jo haastattelun ensiminuuteilla haastattelija kyseenalaisti motivaationi tehdä matalapalkkaista vartiointityötä. Hänen mukaansa on niin suuri riski, että lähden heti oman alani työtä saadessa pos firmasta. Ja miksi en lähtisi, jos aloituspalkka on vartijoilla on 800-1600 e/kk ja IT-alan Help Deskissä saa jo sen 2300e/kk. Tämän jälkeen haastattelu eteni lähinnä vikoja minusta ja taustoistani etsimällä. Haastattelija mm. tivasi miksi armeijan palvelustodistuksessani oli kunto tyydyttävä. Tämä oli minusta lähinnä surkuhupaisaa, sillä kyseinen paperi oli jo 15v vanha ja 2000 -luvun alkua koskeva. Ihmisen kuntohan ei voi kohota/laskea 15 -vuodessa, eihän ? :) Loppu haastattelusta sujui lähinnä kohteliaana muodollisuutena. Vaikutelmana jäi se, että eivät varmasti tule palkkaamaan minua.

Vaikuttaa siis siltä, että korkeasta koulutustasosta johtuen, en ole kovinkaan kiinnostava työntekijä palkattavaksi hanttihommiin. Koita tässä sitten vaihtaa alaa....

36

1112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kun ryhdyt yrittäjäksi, et ole koskaan ylikoulutettu, sillä kaikki koulutus hyödyttää yrittäjyyttä. Sitä parempi, mitä enemmän koulutusta, tietoa, taitoa ja kykyjä, kaikesta on hyötyä. Tarvitaan vain itseluottamusta, rohkeutta ja positiivista tavoitteellista asennetta, niin yrittäjyysura on auki: http://www.webtieto.com/p/yrityksen-perustaminen.html

      • yritykset_konkurssiin

        Yrittäjyyttä ei tueta. Se on vielä 20 vuotta sitten tapahtuneiden vääryyksien jälkeenkin punainen vaate mitä liehutellaan silmieni edessä, jos puhutaan yrittäjyydestä!


      • Yrittämisen_osaaminen
        yritykset_konkurssiin kirjoitti:

        Yrittäjyyttä ei tueta. Se on vielä 20 vuotta sitten tapahtuneiden vääryyksien jälkeenkin punainen vaate mitä liehutellaan silmieni edessä, jos puhutaan yrittäjyydestä!

        Miksi yrittämistä pitäisi rahallisesti erityisemmin tukea? Eikös yrityksen tarkoitus ole olla itsessään jo kannattavaa ja voitollista. Hyvällä tekemisellä saa runsaasti vaurautta (enemmän kuin palkkatyöstä). Jos taas oman yrittämisen ja tekemisen palikat eivät ole alkuunkaan kohdallaan (ei ymmärrä yrittämisestä mitään) niin tulee konkurssi.
        Jotenkin näin olen asian ymmärtänyt! Ja näin se myös menee.
        Yrittäjissä on eroa.


      • ei_ollenkaan

        Siispä yrittäjyyskään ei sovi suurimmalle osalle ihmisistä ratkaisuksi. Konkurssi voi tulla myös kateuden takia yrittäjyydessä..


      • RealistiXX
        Yrittämisen_osaaminen kirjoitti:

        Miksi yrittämistä pitäisi rahallisesti erityisemmin tukea? Eikös yrityksen tarkoitus ole olla itsessään jo kannattavaa ja voitollista. Hyvällä tekemisellä saa runsaasti vaurautta (enemmän kuin palkkatyöstä). Jos taas oman yrittämisen ja tekemisen palikat eivät ole alkuunkaan kohdallaan (ei ymmärrä yrittämisestä mitään) niin tulee konkurssi.
        Jotenkin näin olen asian ymmärtänyt! Ja näin se myös menee.
        Yrittäjissä on eroa.

        Miksi pitäisi erityisesti tukea? Meinaatko että ei saisi antaa alkuvaiheen rahoitusta? Että ihan itsekö pitäisi ensin olla parisataa tuhatta ellei miljoona taskussa? Se nyt vain ei toimi noin.
        Maahan ei enään syntyisi yrityksiä. Nykyisellä katovauhdilla olisi viimeinenkin lopettanut kymmenessä vuodessa.
        Mutta sossusta saa rahaa eikös niin? Ei saa kun ei ole mistä ottaa. Rahaa tuo yritykset ja työpaikat. Jokainen duunari.
        Jos ei elämän realiteeti kelpaa niin voi katsoa tohtorin hyvät neuvot Calamari Union leffasta. Siitä kun Frank käy tohtorilla...


      • sangritasandra

        Ei koulutuksella varmaankaan paljon haitta ole yrittäjänä toimimisessa, mutta kultuurista ja maasta riipumatta monet menestyneet yrittäjät eivät omaa kovinkaan korkeata koulutustaustaa tai edes esimies kokemusta ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Esim: MAskun ,Topi Sukari (peruskoulupohjalla tekee miljoonia), kyläkauppias Keskinen. Jari Sarauvuo, Sedu koskinen, Hesen ja Kotipizzan perustajat ( Salmela ,Grönblum) Varamiespalvelun perustaja, Hjallis Harkimo, Enemmistö menestyneistä K ja citymarket yrittäjistä ovat Keskon itse pika koulutamia kaupanalan ummikoita ilman korkeakoulututkintoa ja esimieskokemusta ennen menestyväksi toimitusjohtajaksi ryhtymistä. Ulkomaalaisista menestysistä ilman koulutusta (ylioppilaita) Ikean ja H&M perustaja, Easy Jet Stelios yrittäjä (isällä kylläpaljon rahaa ja rahoitus häneltä) jne.


    • KerroMissä

      "Help Deskissä saa jo sen 2300e/kk"

      Missä HelpDeskissä?

      Tiedän montakin Helpparia ja ServiceDeskiä, ja kaikissa alkupalkka on siinä 1900€/kk, eikä tuohon 2300€/kk yllä peruspalkassa kuin tosi harvat, pitkään samassa paikassa olleet, joilla jokin erikoisrooli.

      • DInssi80

        No esimerkiksi Louhi Net ja Nordic Lan & wan. Ei ainakaan noissa tarvinnut 1900 palkalla olla edes alussa.


      • EriHommia

        No joo. Eivät ole perinteisiä helppareita. Louhessa on kaikkiaan noin 15 työntekijää koko firmassa, ja Nordic Lan & Wannissa noin 70.

        Kummassakaan firmassa "helppari" ei tee tavallista helpparityötä, vaan nämä henkilöt ovat enempi asiantuntija statuksella.


    • ei_koskaan

      Vanha sanontahan on, että suutari pysyköön lestissään. Ja tämä tarkoittaa sitä, että katsotaan papereista, mikä tutkinto on tullut opiskeltua ja tehdään sen mukaisia töitä. Nykyään kun kaikilla tutkinnot kuitenkin alkaa olla..
      Jos olet itsesi ylikouluttanut, kannattaa muistaa, että hanttihommien tekeminen vastaa pääoman syömistä - tai negatiivista korkoa. Ei voi siis ajatellakkaan vaihtoehtona, jos halutaan tervettä taloutta pitää yllä. Tietysti jos mennään talouteen, jossa isot pamput allekirjoituksellaan "korjaa" kirjanpitojen laukat maton alle, niin sitten ei ole tietysti väliä - seurauksena toki on suomen kurjistuminen palkkasumman pienetessä ja yksityisen kulutuksen sitä kautta laskiessa vielä lisää.

      • Muokattavissa

        Hanttihommia haettaessa (jos niitä itse vapaaehtoisesti haluaa) on kyettävä ja osattava omaa ansioluetteloa muokata sen mukaan eli ansioluettelosta kaikki korkeakoulututkinnot pois, osaaminen mahdollisimman matalaksi ja esität mahdollisimman tyhmää, hidasta ja jopa lievästi keharia, mutta tarpeeksi motivoitunutta ja epätoivoista, jota voi kusettaa mahdollisimman paljon. Liian innostunutta ei koskaan Suomessa saa olla, se luo liikaa kateutta ja epäilyksiä. Työnantaja ei koskaan halua palkata liian osaavaa, liian fiksua, liian hyvinvoivaa tai liian hyvännäköistä. Liian osaava on uhka monelle taholle ja liian fiksu taas huomaa ja kyseenalaistaa sellaiset hämäräbisnekset, joista ei haluta paljastua.

        Liika tuijottaminen pelkkään koulutukseen on myöskin äärimmäisen tyhmää ja sinisilmäistä. On paljon alan vaihtajia monista erilaisista syistä ja osa on joutunut pakosta opiskelemaan sellaista mikä ei paskaakaan ole koskaan kiinnostanut ja eivät ole tehneet sen alan töitä pätkääkään, ei siksi etteikö töitä olisi vaan siksi, että ala on totaalisen väärä ja se ei kiinnosta. Kannattaa siis työnantajankim miettiä tuota motivaatiopuolta eikä pelkkiä papereita. Kannattaa myös tutustua siihen ihmiseen ja persoonaan eikä vain suoritettuun tutkintoon, mikä ei välttämättä kerro yhtään mitään henkilöstä tai jopa antaa totaalisen vääristyneen kuvan ihmisestä.


      • koulutuksen_mukaisesti

        Menee myöskin toisin päin: Pakolla voi joutua tekemään töitä, jotka eivät pätkääkään kiinnosta - eivätkä vastaa koulutusta. Ei tällaisessa tilanteessa pitäisi olla yllätys, että kaveri jättää yrityksen vaikka pulaan, kun ei kiinnosta.
        Kuka oikeasti viitsii opiskella alaa, joka ei kiinnosta? Energian tuhlausta tuollainen ja erittäin fataalia suomen talouden kannalta - ennustettavuus kärsii, kun ihmiset ei tee sitä mihin on koulutettu. Tämän jälkeen ei ole avoimia työpaikkoja oikeilla aloilla. Seuraavaksi alkaa vallita työttömyys, kun ne harvat paikat mitä on ylikansoittuvat - eikä enää ole pätevää henkilöstöä muihin paikkoihin. Lestissä pysymisessä on siis monia hyviä puolia - ja vähän huonoja!


      • Muokattavissa

        Nooh, kyllä te-toimisto pakottaa esim. nuoren hakemaan sellaisiin koulutuksiin, joista itse ei ole tippaakaan kiinnostunut. Nämä voivat olla koulutuksia, joissa otetaan suoraan pelkillä papereilla ilman pääsykokeita (ja haastatteluja) sisään.

        Ennen vanhaan ainakin oli, että alle 25v., jolla ei ole ammatillista tutkintoa ei saa mitään yhteiskunnan tukia jos ei hae ammatilliseen koulutukseen (ja aloita opintoja siellä). Näin siis pakotetaan ihmisiä opiskelemaan aloja, jotka eivät itseään kiinnosta ja yliopisto-opinnoista haaveilevan pakotetaan hakemaan ammatilliseen koulutukseen. Vaihtoehtona tietysti sitten täysin tyhjän päällä eläminen ilman asuntoa, ilman mitään tuloja tai tukia, ilman työtä tai sitten jos pääsee jonnekin hanttihommiin, fyysinen ja psyykkinen kunto kestää ja naama miellyttää työnantajaa.


    • alanvaihto_haastavaa

      En ole ylikoulutettu, mutta cv:ni on melko kova ja minulla on hyviä työtodistuksia. Alanvaihtoa yrittäessä törmäsin silti seinään. Tuntuu, että täällä suunnilla aika pitkälti mennään sen mukaan mikä tutkinto on ja harvahko työnantaja miettii, että mitkä edellytykset henkilöllä olisi oppia asiat. Yliopistotutkinto kun ei vielä kerro potentiaalista kaikkea. Henkilöllä voi olla kyky ja kokemusta esimerkiksi raporttien kirjoittamisesta ja kaikesta siitä mitä tutkinto työelämälle yksilön kohdalla tarjoaa, mutta ei auta, tutkinto pitäisi olla. No meni ehkä semisti offtopic, mutta ei täysin, sillä tuo rekryn painottama keskeisyys juuri spesifiin tutkintoon myös aloilla joissa sitä ei välttämättä tarvittaisi, jos yksilön taidot ja ominaisuudet työhön hyvät,todella hämmentää.

      Aina ei siis edes tarvita korkeakoulututkintoa, että tulee alaa vaihtaessa seinä vastaan; riittävän kova cv voi tehdä saman, eikä tarvitse edes olla kovin kova cv; kuten ei minullakaan. Ratkaisu itselläni saattaa olla mennä ulkomaille töihin pariksi vuodeksi tienaamaan kunnolla ja sitten opiskelemaan takaisin täsmätutkinto jonka haluan opiskella. Korkeakoulututkinnolla on myös monessa maassa helppo vaihtaa alalta toiselle, eikä tarvitse edes kauas muuttaa.

      • Muokattavissa

        Kannattaa vaan heikentää sitä cv:tä eli suomeksi muokata vastaamaan juuri kyseistä työpaikkaa eli jos haet esim. hyllyttäjän paikkaa niin kaikki sitä työtä vähääkään vaativammat työt ja koulutukset pois tai ainakin, muokkaat työnkuvan kuvailua hyvin simppeliksi ja vähättelet itseäsi, taitojasi ja työnkuvaasi. Tietysti myös valikoit kenen suosittelijan tietoja annat vai annatko ollenkaan. Simppeliin hommaan hakiessa kelpaa myös vuosien työttömyysaukot ja kirjoitusvirheet joten voit ihan reilulla kädellä vetäistä pois liian vaativia juttuja. Muutenkin hakemus hyvin simppeliksi ja johdonmukaiseksi, mutta ajatellen juuri kyseistä työpaikkaa ja palkkatoiveeksi korkeintaan pelkkä tes (ellei ole joku orjatyöjuttu). Tähän myös auttaa jos joskus nuorempana on tehnyt hanttihommia joten ne kannattaa ehdottomasti mainita. Aukkoja voi työhistoriassa selitellä parhain päin kunhan muistaa sen, että ei ikinä koskaan mainitse sanallakaan mistään koulutuksesta, opiskeluista tai opiskelemaan lähdöstä yhtään mitään. Samaten pukeutuminen työhaastattelussa kannattaa pitää aika simppelinä ja vaatimattomana sekä huomiota herättämättömänä eli tyyliin perusfarkut ja perus t-paita. Ennen vanhaan työnantajat ajattelivat, että jos on sormus nimettömässä niin se kertoo sitoutuneisuudesta töihin (mikä on aivan hevon kukkua) ja varsinkin konservatiivisille työnantajille (mm. pankit, turva-alan yritykset, aspatyö, kirkko) kannattaa mainita ja esittää olevansa perusjannu hetero, joka ei herätä mitään kateutta tai uhkaa millään tavalla. Vauvat on plussaa (kertoo paitsi sitoutuneisuudesta mutta myös tarpeesta saada työtä ja elättää perheensä) ja tavismachoharrastukset kuten lätkä ja fudis.

        Asia voi olla myös toisinpäin eli hakija näyttää hyvin simppeliltä paperilla, mutta paikan päällä haastattelussa ja mahdollisesti itse työssä osoittautuukin sitten liian osaavaksi ja päteväksi (ja josta halutaan mahdollisimman äkkiä sitten eroon).

        Eli jos on hakenut itseään simppelimpään työpaikkaan töihin ja päässytkin sinne niin sitten pitää muistaa vetää sitä simppeliä roolia kaiken aikaa, on varottava astumasta kenenkään varpaille ja näyttämästä vahingossakaan osaavampaa, nopeampaa, tehokkaampaa, lahjakkaampaa, fiksumpaa jne.


      • nahkaruoska_soi

        Katson cv:n muokkaamisen valehteluksi. Jos tällaiseen paikkaan sitten hakee, joka vaatii valehtelemaan - en voi ottaa työtä vastaan! Kyllä pitää voida olla rehellinen joka käänteessä - tai muuten..


      • pitää_näkyä_kaikki

        niinhän se on: "curriculum vitae" - elämän kulku. Ei siitä voi jättää mitään pois. Eri asia kertoa saatekirjeessä asioita, joita haluaa korostaa, mutta elämä menee niinkuin se menee!


    • DInssi80

      Sain tänään ennakoimani vastauksen vartiointiliikkeestä. Sähköpostissa oli tuttu rimpsu "Valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun". Mielenkiintoista, että kaveri joka on fyysisesti sopiva vartijaksi 188cm/85kg ja jolla on nuhteeton tausta, hylätään pelkästään korkeakoulututkintojen vuoksi. Tähän on kuitenkin tultu, joten ehkä minun pitää sitten nauttia hyvällä omallatunnolla työttömyysturvasta, kerran en hanttihommiinkaan kelpaa...

    • mnjkui

      Mee raksalle apumieheks äläkä lässytä.

      • DInnssi80

        Ei ne ota, kun ei ole rakennusalan perustutkintoa, dorka !


      • mnbvbnkl
        DInnssi80 kirjoitti:

        Ei ne ota, kun ei ole rakennusalan perustutkintoa, dorka !

        Vittu siihen mitään koulutusta tarvi dorka.


    • Lettutieteen.Vihtori

      Olen lettutieteen vihtori. Milloinka minua tullaan hakemaan himasta töihin koska olen niin etevä ja pätevä?

    • nainensamanmoinen

      Alottajalle:
      Niitä on suomessa pilvin pimein 2 tai 3 tutkintoa tehneitä, jotka eivät saa hanttihommia. Itse (nainen) teen 2. tutkintoa ja en myöskään saanut "paskaduunia" kesäksi, enkä syksyksi. Opintotuki lakkaa, jee jee pääsee soskun luukulle vikisemään. Sulla on sentään hyvä oot miessaatat päästä johkin akkavaltaseen toimistoon kanojen höynäytettäväksi.

      Suomessa on myös lisureita ja tohtoreita jotka hakevat sossualan töitä mm. kunnan sossutantan töitä, joista kilpailevat mm. amkin sosionomit. Paras vaan hakea ja hakea ja toivoa, että suhteilla saa. Tutkinnolla ei Suomessa työllisty. Hyvässä lykyssä saa haukut päälle kun on yhteiskunnan rahoja tuhlannut koulutuksen muodossa. Itsehän opiskelen ihan vain kun en jaksa kortistossakaan notkua tilastojen koristeena.

      Muille:
      Älkää yrittäkö mitään. Olkaa, kyllä joku teidät hommaa töihin jos on hommatakseen. ps. jos on suhteita, hakekaa sitten. Niillä sinne duuniin mennään

      • pikkasen_järkeä

        Suhteilla duuniin meno on valtiontaloudelle tuhoisaa. Tosin ne homat, mitä pitää tehdä jos saa homman suhteilla - yleensä peruskoulussa opetellut taidot tuntuu riittävän.
        Tapasin kesällä muuten letunpaistajan joka oli lähdössä korkeakouluun opiskelemaan. Yleensä nämä ovat tällaisia - viitseliäitä. Sitten kun valmistuu ja huomaa ettei koulutuksella teekään mitään tässä maassa voi taas alkaa lettuja paistamaan.
        Eli eihän tämä homma nyt toimi, jos ei ole kellekään kirkastunut edes se suunta, mihin valtiontaloutta ollaan ohjaamassa. Enkä nyt tarkoita, että pitäisi alkaa valita keihään kärkiä - mikä on aivan liian virheellinen lähestymistapa siihen, että koulutetaan ihmisiä yli tuhanteen ammattinimikkeeseen. Siitäkö sitten valitaan seitsemän, joita aletaan rahoittamaan? Pieleen meni! ;)


      • pröö

        minulle ainakin on kirkastunut suunta mihin valtion taloutta ollaan ohjailemassa, muutamia valittuja ryhmittymiä tuetaan ja hoivataan, näistä ulkopuoliset ihmiset ovat liika väkeä jolle on ihan yks hailee, miten heille käy kun ovat vain jotain liika väkeä. Pitää olla suhde johonkin valittujen ryhmään niin saa rahaa ja kaikki on hyvin ei vain suhde vaan pitää olla osa sitä ryhmittymää, jos ei ole niin on liika väkeä ja silloin elämää yritetään vaikeuttaaa kaiken tavoin


    • fderet

      Mitkä on sun mielestä hanttihommia.

      • DInssi80

        Hanttihommat ovat olematonta / vähäistä koulutusta vaativia töitä, joissa työskennellään osa-aikaisena / määräaikaisena matalalla palkkatasolla, ja jota tekemällä elät juuri ja juuri ilman sosiaalitukia.


    • EntinenTyönhakija

      Itselläni on korkeakoulu käytynä ja monipuolista työkokemusta. Duunarin hommia tuli tehtynä lähinnä opiskeluaikana, siitä edespäin on vaativampia töitä cv:ssä. Olin vuoden työttömänä ja hain myös tavallisia suorittavan tason tehtäviä, niihin en päässyt edes haastatteluun asti. Lopulta sain oman alan töitä ja vielä parempia ja laaja-alaisempia kuin ennen. Tosin ennen sitä olin jo melkein ehtinyt täysin masentua työn hakemisesta. Monessa haastattelussa tuli kuitenkin käytyä, pelkät paperit ei silti auta, jos ei "sovi porukkaan". Nyt olen tyytyväinen nykyisissä töissä, mutta aiemmin olisin kyllä ottanut minkä tahansa työn, jos oltaisiin huolittu duunarin tehtäviin.

      • ensimmäinen_vaatimus

        Minun papereissani lukee jatksossa "teen töitä yksin". Ovessa oltava lukko sisäpuolella ja häiritsemisen estämiseksi huoneen oltava äänieristetty.


    • aboutsama

      Onko nämä teidän mainitsemat palkat jotain vitsejä. Matkapuhelinoperaattorin asiakaspalvelussa saa jo yli 3000 euroa, jos jaksaa myydä vähänkin asiakkaille tuotteita. Te puhutte vähän päälle 2000 euron liksoista yliopistokoulutuksella?
      Surkeaa.

      • Dinssi80

        Sehän riippuu kenen palkkalistoilla olet. Jos olet pk-yrityksessä, jossa on töissä max 15 henkeä, niin et varmasti saa yli 3 000 e/kk.


      • käytäjärkeäs

        Riippuu ihan koulutuksesta. Ammatinvalintakysymys pitkälti.


      • muutamatpalkat

        Perus kaupan duunari saa km. alle tonni- 2000 e/ kk (koulutuksella ei merkitystä),
        vuosi ja viikonlopputuntilisillä ei nosteta palkkaa 3000 euroon.

        Koulujen perusopet vetää keskimäärin alle tonnista - 2500e/ kk, koulutuksella.
        Puuteollisuudessa, esim sahalla vähän tuon päälle, riippuu tunneista ja vuoroista.
        Metalliteollisuus on samoissa lukemissa, ehkä jo vähän alle. Sieltä on otettu etuja pois. KTA:t laskee vuosi vuodelta.


      • Noinaluksi
        muutamatpalkat kirjoitti:

        Perus kaupan duunari saa km. alle tonni- 2000 e/ kk (koulutuksella ei merkitystä),
        vuosi ja viikonlopputuntilisillä ei nosteta palkkaa 3000 euroon.

        Koulujen perusopet vetää keskimäärin alle tonnista - 2500e/ kk, koulutuksella.
        Puuteollisuudessa, esim sahalla vähän tuon päälle, riippuu tunneista ja vuoroista.
        Metalliteollisuus on samoissa lukemissa, ehkä jo vähän alle. Sieltä on otettu etuja pois. KTA:t laskee vuosi vuodelta.

        Aineenopet yli kolmesta tonnista neljään ja puoleen, ammattiopistojen opet yli 4000, juristit yli neljä tonnia, rehtorit yli viis tonnia,proffat yli kuusi tonnia, hammaslääkäri, vastavalmistunut yli 4500, lääkäri yli 6500, erikoislääkärit, eläinlääkärit erikoistumislisät päälle jne.


    • DInssi80

      Jee. Sain vuokrafirman kautta parin kuukauden määräaikaisen sopparin yhteen IT-firmaan. 2 vuotta siinä meni, ennenkuin edes pienen pätkän sai. Parempi tämäkin kuin ei mitään...vaikka en tuostapvielä kuoharia hankkimaan lähde.

    • menevaanuudelleen

      Amatööri haastattelijana
      olisi ajatellut, että olet ainakin motivoitunut työstä
      ja turvallisuusala ja IT- osaaminen yhdessä olisi
      ollut niillekin tervetullut osaamisen lisä.

      Ei saakeli

      Kokeile uudelleen johonkin toiseen firmaan, toiselle alueelle
      ja vinkki: älä mainosta tutkintojasi
      ne voi mainita sivulauseessa.
      korosta olevasi NYT TÄLLÄ TIELLÄ
      Jos siellä on itsetunto-ongelmainen haastattelemassa,
      noin voi käydä. Valitettavasti voit joutua taiteilemaan ensin hänen henk koht pelon ja alemmuusongelman ohi.

      Ja muista päivittää silti IT- alan tietämystäsi. Osaamisesi kokonaisuudesta voi olla
      vielä yllättävää hyötyä. Turvallisuusala on jo vauhdilla digitalisoitumassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe