Miten vähällä köyhä elää

Porvarille

Miten vähällä köyhän on elettävä, että porvari on tyytyväinen?
Vai köyhän kuolemaanko tähdätäänkin? Eihän silloin rikas ole enää rikas, kun ei voi pullistella käyhälle rikkaudellaan...

Onko sydänlääkkeitä puolittava vanhus riittävän köyhä porvarille?
Tai sellainen, jonka vuokra on toista tuhatta ja eläke noin tuhat euroa?

Miten köyhäksi toisen ihmisten elämän on mentävä, että se on riittävän köyhää porvarille?

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • persuhaluukyykyttää

      Porvarille riitäisi kyllä, mutta persut haluaa kurittaa köyhää kunnolla.

      Se on kuitenkin niin, että valtion menoista karsiminen, osuu nimenomaan köyhään, kun hän saa tulonsiirtoja valtiolta.
      Ihminen on elämässään pääsääntöisesti itse vastuussa omasta hyvinvoinnista.
      Köyhät aina huutaa yhteiskunnalta apua, itse eivät tee mitään omaksi hyväksi ?
      Jos armonpaloilla elää, niin ei pitäisi kovin valittaa.

    • häpeäedellinen

      Häpeä edellinen vastaustasi! Vai armopaloilla elävät ne, jotka koko ikänsä ovat työtä tehneet! Ei kukaan muu kuin luonnevammainen porvari voi antaa edellä olevaa asennesairasta vastausta.

    • Nauranporvarille

      Ei porvari osaa hävetä röyhkeyttään tai sitä, että valehtelee toisista ihmisistä.
      Eihän porvari häpeä rikoksiakaan...

      Niinhän se Bernerin akkakin naukui tv:ssä, että heidän perheensä on aina työtä tehnyt. Viittaus tarkoitti TIETENKIN psykopaatin suusta sitä, että tukien varassa elävät eivät muka töitä tee.

      Minä olen tehnyt 45 vuotta töitä tässä maassa, maksanut tolkuttoman suuria veroja - varsinkin ylitöistä. Kun siitä napistiin, meille 80-luvulla vielä valehdeltiin, että omaa eläkettähän te siinä maksatte. Ja HAH HAH! Kaikki valhetta, porvarit ryöstivät eläkkeet.

      Varsinkaan ne, joilla oli alaikäisiä elätettävänä vielä lähelle eläkeikää eivät ehtineet säästää porvaririkosten jälkeen mitään omaa LISÄeläkettä itselleen. Ja luonnevammaiset elukat louskuttavat vielä armopaloilla elämisestä.

      En yllytä ketään rikokseen, mutta suuresti ihmettelen, ettei yhdellekään porvarioksennukselle ole käynyt pahemmin vielä tähän mennessä...

    • kumpa

      Minäkin olen tehnyt työtä vuosia ja kasvattanut siinä ohessa kolme lasta.Yksin,kun mies oli juoppo .Pienellä eläkkeellä pitää nyt tulla toimeen ja lääkkeet maksavat paljon. Ei noilla herroilla ole mitään tietoa miten pitää pärjätä alle tuhanella eurolla,maksaa siitä vuokra ja sähkö ja muut menot.Lääkkeet on kalliita ja ruoka kallista.Tuohon rahaan sisältyy jo jopa 130e asumistukea.

    • Joukkovoimaa

      Laskin juuri. 335 euroa kuussa pitäisi riitää elämiseen.

    • ÄänestäOikein

      nosto!

    • Guggenheimpakkomielle

      Pääasia Soinin mielestä on että Guggenheimille ei tule valtion rahaa, Gug-gen-hei-mil-le ei tule valtion rahaa.
      Onko se ihan järjissään?

      • SoiniOikeaanValoon

        Joo. Toi gug-gen-hei-mil-le eitulevaltionrahaa -räppi "Noin viikon uutisissa oli osuva. Näytti Soinin juuri oikeassa valossa.


      • NäinMeilläKeppiäTulloo

        Eipä sillä paljon päätä pakota, aivan naurettavaa hömpötystä, gyggenhjeimille ei rahhhaaa, eikä tyälääsille eeikäää eläkelääsille eikä varsinkaan ty työttömille niille lissää keppiä. Otetaan 30.000,00 kaikkia ulokomaan vieraita lissssää tänne kaikilla tuilla elämähän. Joo näin meillä kuinkas heillä?......


    • tiukkaa126589

      Köyhä elää Helsingissä 1600 € nettona kuussa.. nipin napin.

      • RaakaTotuus

        Niin. Tuo on siivoojan bruttopalkka...


      • täälläköyhänkelpaa
        RaakaTotuus kirjoitti:

        Niin. Tuo on siivoojan bruttopalkka...

        No mikäs siinä on eläessä, kyllä köyhän kelpaa.


    • tasa-arvo

      Minusta tukisäädöspaketti on epätasa-arvoinen. Siinä syrjitään koko ajan muuta Suomea ja suomalaisia helsinkiläisten eduksi. Kun kerta on säästettävä, niin säästetään tasa-arvoisesti toimeentulotuki menoissa, asumistukiasioissa ja niin edelleen.

      On todella törkeää, että Helsingissä maksetaan suurempia toimeentulotukia ja asuntotukia, kuin muualla Suomessa. Ihmisillä ei ole tasa-arvoa Suomessa.
      Syynä ei voi olla se, että väitetään Helsingissä kaiken olevan kalliimpaa, se on jokaisen itse valittavana, missä haluaa asua. Jos valitsee Helsingin, niin maksaa sitten omasta pussista lopun vuokran, mutta vuokratuki kaikkialla Suomessa on oltava saman suuruinen.

      Ei voida lain perusteella laittaa ihmisiä eriarvoiseen arvoon, tuet tulee olla yhdenvertaiset ei toisia suosivat.

      On jokaisen oma valinta, haluaako asua Helsingissä kalliissa vuokrakämpässä vai valita kehä III ulkopuolella halvemmassa vuokrakämpässä asumisen, siis huom. oma valinta. Vielä kerran, siis se on oma valinta, minkä hintaisessa asunnossa asut.

      Emme hyväksy tätä tukiporrastusta maaseudun ja kaupunkien välillä. Siksi emme hyväksy, koska maksamme saman veroprosentin mukaan veroa.

      Jos tuet porrastetaan, niin silloin myös kalliimmilla tukialueilla veroprosentti tulee olla huomattavasti korkeampi kuin halvemmalla tukialueella.

      Kunhan ensin toteutetaan nämä kaikkia koskevat tasa-arvoperiaatteet, niin mietitään sitten muiden alueiden tasa-arvoa.

      • halitulijallah

        Nyt päästiin oikeaan aiheeseen, Suomessa EI TASA-ARVOA ole. Päättäjät, Suomen hallitus ja eduskunta täysin pihalla tukiasioissa. Jos Suomessa veroja kerätään samalla periaatteella koko Suomessa, niin tukiasiat tasa-arvoon ja äkkiä. Me tarvitaan samat tuet kuin Hesassa.


      • karuafaktaajoillekin
        halitulijallah kirjoitti:

        Nyt päästiin oikeaan aiheeseen, Suomessa EI TASA-ARVOA ole. Päättäjät, Suomen hallitus ja eduskunta täysin pihalla tukiasioissa. Jos Suomessa veroja kerätään samalla periaatteella koko Suomessa, niin tukiasiat tasa-arvoon ja äkkiä. Me tarvitaan samat tuet kuin Hesassa.

        Tasa-arvoa ? Koulun penkillä jo ihminen pystyy valitsemaan palkka-tasonsa, niiden valintojen perusteella se jo nähdään, kenestä tulee köyhä, kenestä ei.
        Eli kyse on paljolti ihmisen omista elämänvalinnoista, ei mistään tasa-arvosta.
        Tasa-arvo ei toteudu edes syntyessä. Genetiikka on periytyvää, jotkut syntyy fiksumpana, kuin toiset. Myös se kenen lapseksi syntyy on asia johon ei pysty vaikuttamaan.
        Monet köyhät ja työttömät ovat sitä jo kolmannessa polvessa, koti ei kaikille tarjoa tasavertaista varallisuutta, ja ennen kaikkea oppia elämän hallintaansa. Kaikilla ei ole onni saada vanhempia, jotka kannustavat koulunkäyntiin.

        Suomessa yhteiskunta tasaa tuota eriarvoisuutta progressiivisella verotuksella ja tulonsiirroilla. Jokaisen tulisi kuitenkin ymmärtää se, että tulonsiirroilla voidaan heikko-osaista ihmistä auttaa, mutta vihreälle oksalle pitää sitten itse pystyä kapuamaan.


    • tulevaisuusko23

      Minulla oli kolme sisarusta,mutta vain kaksi sai käydä oppikoulun,kun se oli maksullinen.Muille ei ollut varaa. Mitä vanhemmaksi tulee,niin sen enemmän vie sairaskulut ja lääkeet. En saa mitään sossusta ,kun on n. 890e tulot 190 as.tukea.
      Hoidin lapset kotona. Vuokra pitää maksaa ja kaikki muutkin laskut .
      Nyt sitten taas otetaan taas eläkeläisiltä .Tehkää siis uraa naiset ,älkää lapsia,tai ainakaan jääkö heitä hoitamaan kotiin.

      • maailmastalöytyy

        Tukea saat sinä kuitenkin, nälkään ei Suomessa kuolla, mutta ei kai tukien tarkoituskaan ole sen enempää. Ei sellaista yhteiskuntaa maailmasta löydy, jossa tuilla elätetään herroiksi. Aina ne on laskettu minimin mukaiseksi. Syytkin on ilmeiset. Kun yhteiskunta rahoitetaan pääosin verotuloilla, on ihmiset saatava töitä tekemään, tuet on tarkoitettu vain äärimmäiseen hätään. Toiseksi ei Suomella ainakaan ole varaa maksaa, koska tukien saajia alkaa olla liian paljon, suhteessa töissä käyviin. Joka vuosi otetaan miljarditolkulla uutta velkaa, koska tulot ei riitä kattamaan nykyisiä kuluja. Siinä tilanteessa köyhän on elää kituutettava miten kuten, ilman toivoa paremmasta.
        Nykyisin Suomessa on koulunkäynti ilmaista, se on iso asia, josta kansa ei osaa olla kiitollinen, se kun on täällä itsestään selvyys.
        Itsellä kummilapsi Keniassa, kustannan hänen koulun käynnin, se kun on ainoa tie parempaan elämään. Se on minusta sitä kehitysapua joka maksaa itsensä takaisin, sitä myöten kun köyhien maiden väestö saa lukutaidon ja koulutuksen.
        Keniassa kun koulut maksaa ensimmäisestä luokasta alkaen. 300 eurolla vuodessa saa siellä koulun käynnin yläasteeseen saakka, sitten maksu nousee hieman.

        Sikäli meillä on kyllä asiat hyvin, meillä yhteiskunta ei jätä ketään heitteille, köyhyyttä ei maailmasta ikinä saada loppumaan, mutta sitäkin on monenlaisella tasolla. Meillä ei enää ole äärimmäistä köyhyyttä, jota isossa osassa maailmaa vielä eletään arkipäivänä.


      • missävika

        Huolestuttava tieto kuitenkin, että 20% nuorista miehistä on koulutuksen ja työelämän ulkopuolella Suomessa. Nämä on niitä syrjäytymisvaarassa olevia. Peruskoulun jälkeen putoavat kyydistä. Jotain olisi asian suhteen tehtävä, muutenkin syntyvyys jo pienempi, kuin kuolleisuus, ei maalla olisi varaa menettää noin paljoa tulevasta työvoimasta.
        Muissa EU maissa tuo prosentti on lähempänä kymmentä, Suomi on tuossa aivan häntäpäässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4399
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1839
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1345
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe