Toimikunta halunnut ostaa pois tutkintapyyntöjä

Ei_jaksa_ymmärtää

16

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valitustulossa

      Härskiä toimintaa.

    • patsaspas

      Kyllä on Mäkisen teksti oikein kivaa luettavaa. Siinä on suoraselkäinen ja suorasanainen virkamies joka kunnan parasta ajattelee. Ottakaa kittiläläiset hattu päästä kun on tällainen virkamies joka työnantajan etua ajattelee. Valtuutetut saisivat tulla kittilan torille jonoon ja kuntalaisten haastateltavaksi vaalitenttiin tästä showsta. On ne härskiä porukkaa. Ei kun kovennettua kaikille ja kaikilla mausteilla ja korvausvaatimukset kouraan ja potkut persuuksille ja luottamustoimista 10 vuoden poikottiin. Röyhkeitä ääliöitä ja kukkulan kuninkaita leikkivät. Kas kun ei Levin huipuille patsaita näille rötöstelijöille pystytetä se tästä farssista vielä puuttuisi.

    • verorahoistamenee

      Toimikunnan jäsenistä ainakin kolme on hyvin pitkän ajan tuntenut hyvän päivän tuttuina useammankin valtuutetun.. Toimikuntaa lienee myös taitavasti ohjailtu tutuntuttujenkin ja sukulaisten taholta..

      Lisäksi toimikunnassa on tietoisesti, jo heti alusta alkaen, puhuttu sopimukseen tulevasta sisällöstä, jolla saataisiin estettyä Mäkelä-soppaan uppovien rahojen perintä näiltä rikostutkinnassa olevilta valtuutetuilta - mikä on aivan ymmärrettävää, koska toimikunnan jäsenten on kuitenkin oltava aika monen ko. valtuutetun kanssa tekemisissä tästä eteenpäinkin. Korvausvaatimuksia, jos oikeasti sellaisia ikinä edes tuleva valtuusto uskaltaisikaan tehdä, kohdistuisi vieläpä sellaisiin valtuutettuihin, joilla ei ole rahaa eikä paljoa omaisuutta, joten myötätunto on myös ohjannut toimikuntaa.

    • Rikos-rangaistus

      Omatunto kyllä notkistuu kun katsoo päätöksen tehneen valtuuston käytöstä

    • onkohannäin

      Nyt on valtuuston varavaltuutetut vaarassa kun joutuvat kovan paineen alla hyväksymään Mäkelän erosopimuksen pelastaakseen laittomaan irtisanomiseen syyllistyneet luottamusmieskaverinsa. Tuottamuksellinen toiminta jatkunee kunnan toiminnassa. Onneksi varavaltuutetut äänestävät henkilökohtaisella vastuulla ja ovat siten vastuussa tekemästään päätöksestä. Veikkaan että kittilägate syvenee entisestään. Saattaa toki olla, että muutama varavaltuutettu on sorsastamassa kokouspäivänä.

      Ikävää, että kuntamme ei normalisoidu.

    • kittilän-salkkarit

      Eipä taida Kittilästä enään löytyä 18 jäävitöntä valtuutettua tai varavaltuutettua. Ensin niiden pitäs saada hyväksyttyä Korkeimman oikeuden päätös ja sitten vielä tämä "erosopimus". Lisäksi valtuustoon tulee nähtäville vt. kunnanjohtajan valitus kirje Esa Mäkisestä korkeimpaan oikeuteen;)

    • Teemu_69

      No, rahallahan selviää kaikesta. Sopimuksessa siis maksetaan Mäkelälle 120.000€ siitä hyvästä, että hänen työsopimuksensa puretaan. Tämän lisäksi on maksettavana noin kahden vuoden palkka KHO:n päätökseen asti. Yhteensä siis 300.000€ lakimieskulut, joista Mäkelän korvattavia kuluja vajaat 20.000€ ja sitten kunnan käyttämät lakimiespalvelut. Loppulasku jotain 400.000-500.000€. Tähän sitten korkolain mukaiset viivästyskorot ja summa jaetaan päätöksen tehneiden kesken.

      Kannattaa valtuutettujen ja kunnanhallitusten jäsenten alkaa pikku hiljaa ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjään jotta saa kerättyä rahat kokoon kun tuomio aikanaan tulee. Mäkelän ei tarvitse muutamaan vuoteen töitä tehdä kun Kittilän luupäät on päästetty hoitamaan aikuisille kuuluvia asioita.

      • Pakkoperiä

        Taitaa olla niin että joka tapauksessa kunta joutuu perimään rahan Mäkelän erottaneilta, jos tuomioita siitä tulee. Tähän pakottaa se, että ne päättäjät jotka eivät suostu perimään tuomituilta erorahaa, joutuvat itse siitä vastuuseen. Niin yksinkertaista se on.


    • koskeesekyllä

      taputetaanko taaden...? oli niin kivaa silloin,Kurulakin nousi oikein seisomaan ja hännystelijät poliittiseenkantaan katsomatta tietenkin perässä....tap tap tap !

    • Väärinajattelija

      Kunnantalon potkuäänestys oli niljakas ,vastenmielinen, ylhäältä käsin masinoitu näytös ja varmasti pysyy muistissa.
      Tämän yhteydessä painostettiin, ilmeisesti jopa uhkailtiin niitä jotka eivät suostuneet "maksoi mitä maksoi" kampanjaan.

      Väkisin tulee mieleen se että ymmätävätkö mitä ovat tehneet ja kuinka se on koitellut muita, väärinajattelijoita.
      Sen verran herättää alkukantaiset tunteita, että luulen taputtavani kun ensimmäiset oikeuden päätökset tulevat. En niinkään vahingonilosta, vaan siitä että oikeusvaltio ulottuu myös tälle perälle.

    • Pohdintaa

      Ovatko valtuutetut korvausvastuullisia Mäkelälle yksityishenkilönä? Kunta maksaa laittoman irtisanomisesta korvaukset. Kun tuomiot tulevat voiko Mäkelä hakea korvauksia valtuutetuilta erikseen?

    • Tuppituli

      Mäkelä voi hakea päättäjiltä ja kunnalta molemmilta. Rami on karannut Kittilästä nälsy on tulossa. Tuppiin on päättäjät menneet.

    • Kittilänkristallipallo

      Jos oikeus antaa päätöksen että tapauksessa on kyseessä rikos niin silloin ilmeisesti kunnan on syytä hakea syntyneet lisäkustannukset rikoksen tekijöiltä.
      Mitä Tämä sitten todellisuudessa tarkoittaa, sitä voi arvailla.
      Kunnanvaltuusto päättää että ei haeta kustannuksia valtuutetuilta, veronmaksajat maksaa ja mitään ei peritä.
      Päätöksestä valitetaan ja se oikaistaan, valtuusto päättä valittaa HaO:n päätöksistä jne kunnes KH nuijii korvausvastuun.
      Ennen tätä käydään käräjillä ja hovissa siitä onko virka-tai muuta rikosta kunnan päätöksenteossa tai muussa asiaan liittyvässä.
      Mahdolliseen korvausvastuuseen joutuvat suojaavat omaisuuttaan ennakkoperinnöllä jne. joihin neuvoja antavat niin tutut lakimiehet. Muutama saattaa jo päätyä mullan alle vanhuuttaan, juttu kestää ja kestää, Lidl tulee Sirkkaan.
      Päättäjien kesken syntyy repiviä riitoja, tilanne tulehtuu entisestään. Tehän sanoitte syytökset tulevat tutuiksi ja eriävät mielipiteet aiheuttavat katkeruutta mahdollisien maksajien keskuudessa.
      Ensimmäinen tutkintapyyntö saa ratkaisunsa, joka sekin saattaa aikaansaada vuosien tuomioistuin kierteen.
      Tämä kaikki sen takia että yhtä asiaa haluttiin alunperin selvittää.

    • Oikeustoteutuu

      Voi hyvä tavaton tätä spekulointia. Kunnan luottamusmiesjohto on tehnyt kaikki päätöksensä Suomen lakiin pohjaten. Uskon viimeiseen asti, että Kurula ja muut, etenkin keskustalaiset ja laestadiolaiset, toimivat ja äänestivät täysin voimassa olevien lakien ja omantuntonsa mukaan. Nyt kateelliset ja katkerat kansalaiset, jotka elävät sosiaalituilla, ovat viemässä näitä päättäjiämme oikeuteen ja vaatimassa heitä korvausvastuuseen. Käsittämätöntä, toiset tekevät kaikkensa meidän kittilläisten hyväksi ja joutuvat ajojahdin kohteeksi. Aivan samaa katkeruutta on nähtävissä ajojahdeissa Palosaaren sisaruksia kohtaan. Olemme näkevät, että oikeus tulee voittamaan ja uskonpa, että keskustapuolen kannatus jo ovella olevissa kuntavaaleissa kasvaa. Luulenpa, että nämä kuusistot ja yritykset tippuvat tulevasta valtuustosta ja rehellisyys tulee lopulta täällläkin maan perimään.

      • Porotarjoilija

        Unohditko ottaa lääkkeesi?


    • suhmurakh

      Potkut olivat laittomat. Laittomasta irtisanomisesta maksaa kunta kittiläläisten verorahoilla. Laittomuuteen syyllistyivät ne valtuutetut, jotka eivät vaivautuneet huolehtimaan potkutoimikunnan asianmukaisesta toiminnansta, vaan sen sijaan kostonhimon sumentamina jättivät piittaamatta potkukokouksenkin aikana lausutuista varoituksista. Ko. olevia valtuutettuja ei tulla saamaan koskaan maksumiehiksi, koska Kittilän alueelta ei tulla löytämään tarpeeksi rohkeita ihmisiä, jotka sanoisivat ko. valtuutettujen oikeasti toimineen rumasti ja kostonhimoisesti ja jotka laittaisivat nämä 23 valtuutettua korvaamaan tekojensa seuraukset.

      Kyse on siis valtuutetuista, jotka täysin tietoisesti ryhtyivät laittomaan potkuprosessiin. Toinen asia tietenkin on, että taustalla vaikuttaneet kunnanhallituksen muutamat jäsenet selkeästi olivat vallan- ja kostonhimossaan jahtaamassa Mäkelän ja myöhemmin Mäkisen päänahkoja. Nämä kunnanhallituksen jäsenet eivät sietäneet Mäkelää eikä Mäkistä, koska anna ja esa eivät suostuneet kunnanhallituksen vehkeilijöiden kauhuksi sulkemaan silmiään hissiyhtiön epäselvyyksiltä. Vehkeilijöiden tärkein tehtävähän oli silloin suojella könkään sisaruksia. Vehkeilijät osasivat taustalla suhmuroida niin, että valtuutetut saatiin määkivänä lammaslaumana mukaan laittomiin potkuihin.

      Kamalinta on, että seuraavissa kuntavaaleissa osa näistä 23 valtuutetusta tulee uusimaan paikkansa, koska on satoja kittiläläisiä, jotka vilpittömästi uskovat nykyisen kh:n ja valtuuston toimineen lain mukaisesti ja rehellisesti, vaikka oikeusistuimista on tullut jo nivaska laittomuuksia todistaneita päätöksiä. Suolainen loppu tähän on se, että laittomasta irtisanomisesta seuranneeseen korvaussopimukseen Mäkelän kanssa ovat myös päässeet taustalta vaikuttamaan kunnanhallituksen suhmuroijat, jotka pelkäsivät joutuvansa korvaamaan laittomat päätöksensä. Sopimuspaperi vapauttanee ko. valtuutetut täysin korvausvastuusta.

      On siis vain hyväksyttävä, että kaikki se raha ja aika, joka on mennyt ja tulee menemään tähän jupakkaan, on maksettava kunnallisverotuloista eli kittiläläisten lompakoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe