Ikivelkainen pankin torppari vs. vuokralaisporho

Vuokralla.Parempi

Palstan asiantuntijoiden mukaan hyvä keino vaurastua on maksaa omaa asuntoaan. Mietitäänpä tarkemmin, onko tässä takana joku juju.

Ensin sinä ostat asunnon, mikä pakottaa sinut tekemään töitä, että voit maksaa lainaasi pois. Jos työnteko ei maita, joudut tuota pikaa myymään asuntosi, mistä koituu aina isot kustannukset. Olet pankin torppari ja työnantajasi voi käskyttää sinua pelon ilmapiirissä miten lystää. Parhaat vuotesi kuluvat sätkynukkena hyppimiseen, muiden pillin mukaan tanssimiseen.

Sitten kun eläkeikä lähestyy, alkavat talossasi remontit. Äkkiä päällä on taas sata tuhatta euroa lisää velkaa tai enemmänkin. Samaan aikaan sinulle ilmoitetaan, että eläkkeelle pääsy lykkääntyy 10 vuodella, koska elinajanodote ja pälä pälä pälä. Tuli kymmenen vuotta lisää orjatyötä ja pankin torpparina oloa.

Aina on sitä paitsi työttömyyden pelko niskassa. Heräät hikisenä yöllä, päivisin päkistät veristä torttua, koska stressaat niin paljon.

Sitten kun aika vihdoin koittaa 76-vuotiaana, kämppäsi tuskin on paljonkaan arvoinen. Lakiin kirjataan asumistulovero, jota maksetaan koska omassa asuminen on "halvempaa" kuin tuhnuttelu. Unohtuu kummasti, että olet käyttänyt koko viheliäisen nuoruutesi kämpän maksamiseen kolmeen kertaan tai enemmänkin.

Ammattitaudit vaivaavat, olet stressaantunut ja kasvattanut lapsesi samanlaisiksi kuuliaisiksi pankin torppareiksi ja stressaajiksi. Elämästä nauttiminen unohtuu. Lapsesikin säästävät johonkin, jota eivät koskaan saa. Kuoltuasi kämpästäsi saa yllättävän vähän, ja perintöverojen ja rintaperillisten osuuden jaon jälkeen ei jäljellä ole kuin nappirahoja.

Onkohan tuo kaikki kovinkaan fiksua? Et kai luullut, että tässä maassa työtä tekemällä vaurastuu?

****************

Samaan aikaan me tuhnut olemme ottaneet rennosti. Ne rahat, jotka olisivat menneet lainan lyhennyksiin, olemme sijoittaneet. Kliks ja kliks, hiirellä vain napsutellaan 10% vuosituottoa, siinä ei tarvitse edes nousta viininpunaiselta vakosamettisohvalta. Pian on sievoinen omaisuus kasassa.

Toki aluksi pitää käydä töissä, että saa automaatin pyörimään, mutta sen jälkeen kaikki on vapaaehtoista. Ainoa uhka on vuokrakämpän menettäminen, mutta mitäpä siitä, kyllähän asuntoja aina löytyy. Ja voi lähteä pois putki- ja ulkoseinäremontin alta. Voi olla vapaa kuin taivaan lintu ja naatiskella elämästä kuumia tuhnuja päästellen. Lapsistakin tulee täyspäisiä, kun ei tarvitse olla pankinjohtajan mersua rahoittamassa.

Valintoja, elämä on täynnä valintoja. Onnittelenkin tässä kaikkia palstan tuhnuja, olette valinneet viisaasti. Vain hullu ostaa kun hinnat ovat tapisissa ja korot pohjamudissa. Nyt on viisainta odotella ihan rauhassa ja kerätä varallisuutta muulla tavalla. Sitä kutsutaan fiksuudeksi ja viisaudeksi, että osaa elää itsenäisesti ilman toisten orjana kärvistelyä. Onneksi olkoon!

16

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhmälle.tollolle

      Ikiköyhällä on ikiköyhän mietteet. Onneksi olkoon vain, olet tuomittu köyhyyteen ja ikuiseen tyhmyyteen!!!!

      • Vuokralla.Parempi

        Taisi sattua, vai? Suutuit ja raivostuit, kun joku kertoi totuuden. Sillä lailla, tosiasioiden myöntäminen on muutoksen alku.


    • Vastike_180

      Ne rahat jotka olisivat menneet oman lainan lyhennyksiin, olette antaneet vuokraisännän lainan lyhennyksiin. Eikä se lyhentäminen lopu koskaan.

      • Vuokralla.Parempi

        Väärin. Vuokraisäntä on maksanut vuokralla vastikkeen ja nippa nappa osan veroista. Hän lyhentää lainansa aivan itse, ja toivoo ankarasti, että asunnon arvo edes nousisi. Vaan kun ei nouse, päinvastoin, se laskee.


      • azunto
        Vuokralla.Parempi kirjoitti:

        Väärin. Vuokraisäntä on maksanut vuokralla vastikkeen ja nippa nappa osan veroista. Hän lyhentää lainansa aivan itse, ja toivoo ankarasti, että asunnon arvo edes nousisi. Vaan kun ei nouse, päinvastoin, se laskee.

        Kyllä se taidat olla ihan sinä joka sen asunnon sille isännälle maksat. Se jääkaappikin maksetaan sinun rahoillasi ja sinä saat sitten lainata sitä.


    • Putket_korjattu

      Olisi tietysti hienoa, jos homma menisi noin. Mutta sijoitettavaa ei vuokranmaksun jälkeen jää sen enempää kuin velallisellekaan. Puhumattakaan velattomista omistajista.

      • Vuokralla.Parempi

        No jo on teillä jutut. Osuiko arkaan paikkaan?

        Miten niin ei jää enempää? Häh? Meinaatko että vuokra = lainanlyhennykset vastike. No tuskinpa nyt sentään.

        Taitavat tämän ketjun kolme ensimmäistä vastaajaa jää loppuiäkseen köyhiksi työnantajiensa perseennuolijoiksi, kun vastaukset ja tietämys on tätä tasoa.


      • tyhmälle.tollolle
        Vuokralla.Parempi kirjoitti:

        No jo on teillä jutut. Osuiko arkaan paikkaan?

        Miten niin ei jää enempää? Häh? Meinaatko että vuokra = lainanlyhennykset vastike. No tuskinpa nyt sentään.

        Taitavat tämän ketjun kolme ensimmäistä vastaajaa jää loppuiäkseen köyhiksi työnantajiensa perseennuolijoiksi, kun vastaukset ja tietämys on tätä tasoa.

        No ootpa säälittävä tollo. Ei tuollaiselle kannata edes vastailla mitään. Kun on riittävän tyhmä ei edes tajua ymmärryksensä vähyyyttä.


      • Velaton_asukas
        Vuokralla.Parempi kirjoitti:

        No jo on teillä jutut. Osuiko arkaan paikkaan?

        Miten niin ei jää enempää? Häh? Meinaatko että vuokra = lainanlyhennykset vastike. No tuskinpa nyt sentään.

        Taitavat tämän ketjun kolme ensimmäistä vastaajaa jää loppuiäkseen köyhiksi työnantajiensa perseennuolijoiksi, kun vastaukset ja tietämys on tätä tasoa.

        Yleensähän omistusasujan vastike on paljon pienempi kuin vuokralaisen vuokra, sillä laina on maksettu pois.

        Alkuvaiheessa voi olla tasaisempaa. Esimerkkinä vaikkapa 70000 euron kaksio, jonka vuokra on 600 ja vastike 200. Korko 2 %, lainaa 50000 ja laina-aika 15 vuotta. Tasalyhennyksin kuukausikorko on alussa 83 ja lyhennys 278 euroa. Yhteensä 361. Siihen vastike tekee yhteensä 561 euroa eli jäädään vuokran allekin. Sovitaan nyt sitten, että loppurahalla maksetaan yllättäviä korjauksia kuten jääkaappeja.

        Tämä ei ole mikään keksitty esimerkki, sillä minulla on tällainen asunto. Nyt tosin jo maksettu, joten vuokralaiseen verrattuna käteen jää reilusti ylimääräistä sijoitettavaa. Myönnän kernaasti, että Helsingissä saattaa olla toisinkin, mutta mikäänhän ei pakota minua asumaan siellä.


    • parvelleekkemenengrillaa

      AUTS!

      • ugfcj

        Jaa minulla meni taas näin. Rakensin itse ja laina oli maksettu 10 v nyt asunut 25 v tässä ja ihan pieniä ja halpoja remontteja tehnyt.mitään remontteja ei ole tiedossa. Osakevarallisuus on kertynyt 200000 euroon 15 vuoden aikana.


    • ankeaa_vuokraelämää

      Faija kuoli -> paritalon puolikas myyntiin -> myynnistä saaduilla rahoilla UUSI kerrostalokaksion tilalle ja rahaa jäi vielä muutama kymppitonni yli. Eipä ole isompia remontteja tiedossa 20-30 vuoteen = tuskin koko loppuelämän aikana.

      Asumiskulut = vastike, jotain 160 €/kk luokkaa. Sähkölaskunkin kanssa vajaa 200 €/kk.

      Vastaavista asunnoista (samassa talossa) pyydetty 900 €/kk vuokraa.

      Jos ei olisi ollut omistuasuntoa, olisi edessä ollut kusiset paikat. Vuokraa olisi maksettu joku puolitoista tonnia/kk eli mutsin eläke olisi mennyt siihen kokonaan. Tilalle olisi kauhealla kiireellä pitänyt etsiä halvempi. Paljon halvempi eli kaksion sijaan olisi pitänyt katsella yksiöitä. Niistäkin voi rajata alle 700 €/kk hintaiset pois, ovat hissittömissä taloissa, huonokuntoisia tai autottomalle liian syrjäisellä sijainnilla.

      Mihinkään kaupungin vuokramurjuunkaan ei ole asiaa niin kauan kuin on säästöjä. Sitten kun ne säästöt on syöty, pääsee asumaan halvalla .... ja pääsee tuijottamaan seinää koko loppuelämänsä, kun ei enää ole varaa matkustella, ei tarvi ostaa uutta sohvaa tai tietokonetta, kun mieli tekee jne.

      Toisenlaisiakin suorituksia nähty... yksi etäisempi sukulainen on päätynyt velkasaneeraukseen ja on vissiin saamassa häädön kaupungin vuokrayksiöstä, jossa on tuhnuttanut pari vuosikymmentä. Miten mahdollista, kun on asuttu puoliksi muiden piikkiin?

      Ehkä vastaus piilee siinä, ettei niitä tulojakaan ole ihmeemmin ollut. Pitäisi elää askeettisesti, mutta tässä on välillä ilmeisesti lipsuttu viihteelle eli törsätty rahaa mm. tupakkaan ja viinaan -> rahat täysin loppu.

      Vuorkaläävässäkin voi tuhnuttaa, mutta pitää tyytyä seinän tuijottamiseen!

    • Huh_huh_mitä_juttua

      On teillä kasarmi-luteilla unet !.

      Kerroppa vuokrakuorianen.huonompi että minkä merkkiset lääkekset sulla on vai onko peräti huumehia otettu, että pääsee tuollaisia unia näyttävälle tripille ?
      Vittu kyllä on niin levotonta settiä nuo kuoriaisen jutut että naurattaisi jos tietäisi että ne on vain juttuja, mutta kun tietää että tuo yksikin harhainen pässi ottaa jo nuo juttunsa ihan tosissaan niin lähinnä säälittää tuo piruparka.

      • tästä_se_lähtee

        Se voi kolmekymppisenä tuntua kunginasidealta loisia koko elämä muiden piikkiin, mutta kylläpä vaan nuppi lahoaa, kun vuosikymmenet tuhnuttaa samassa tai samantasoisessa kämpässä. Kummasti vaan ne päihteet tuppaa tulemaan mukaan kuvioihin. Jos ei muutoin, niin sitäkautta, että kaveripiiri harvenee niiden vuoksi.

        Näitä sankareita on ollut paljon - 90-luvun lamassa ammattitaidottomin & viinaan menevä osa työvoimasta lempattiin laman varjolla kortistoon ja niillähän ei sitten kauheaa kiirettä uuden työpaikan löytämiseen ollut, vaikka ikää saattoi olla alta 40.

        Kummasti vaan tuossa 2000 -luvun alkuvuosina tuntui sitten lähiöräkälöissä pyörivän 5-kymppistä porukkaa, joiden päivän puheenaihe usein oli, että kuka nyt on kuollut. Viimeisimpänä väliaikatietona tämän jengin edesottamuksista oli silmään pistänyt uutinen siitä, ettei nämä lähiöräkälät ovat kuihtumassa - taitaa kuolema korjata asiakaskuntaa pois.

        Erittäin mielenkiintoinen oli myös tämän päivän Helsinginsanomissa ollut artikkeli vuokraloisten hyysäämiseen kaadettavista rahoista.

        Nyt pitää muistaa, että HS on ottanut "elämäntehtäväkseen" kukkahattutätiasenteen markkinoinnin. Esim. partalapsista kirjoitetellaan ainoastaan liikuttavia tarinoita ja ylistetään yksityisiä, jotka ovat ottaneet ihanan partalapsen asuntoonsa. Mistään partalasten juopottelusta, sosiaaliturvashoppailusta, näisten ahdistelusta tms ei puolta sanaa sanota.

        Myös vuokraloiset ovat olleet lehden suojeluksessa ... mutta nyt linja lipsui niin pahasti, että kerrottiin 60 % vuokraloisista olevan sossunelättejä eli saavat joko asumistukea tai toimeentulotukea tai sekä että. Lehdessä oli nyyhkytarina YH-äidistä, joka joutui asumaan (muiden piikkiin) 75 m² asunnossa kolmen lapsensa kanssa. Eihän sitä voi vaatia, että pitäisi oma talous laittaa kuntoon ennen kuin rupeaa jakautumaan...

        1,7 miljardia vuodessa käytetään vuokraloisten hyysäämiseen ja aika selkeästi tässä tuotiin esiin sitä, että jotain tarttis tehdä. Jopa vuokrasäännöstelyn palauttamista väläyteltiin, mutta sehän sitten johtaisi vain neuvostoliiton meininkiin; leipä on halpaa, mutta hyllyt tyhjinä.

        Kyllä se oikea ratkaisu on lopettaa hyysääminen. Ei työtön nahjus tarvitse ikiomaa asuntoa. Isoista perheasunnoista on ylitarjontaa -> laitetaan työnvieroksujat kommuunimajoitukseen. Sekä poistetaan tyhjäntoimittajilta mahdollisuus valita asuinpaikkansa itse. Jos et asumistasi maksa, muutat halvemmalle seudulle!


      • Prof.Uolevi
        tästä_se_lähtee kirjoitti:

        Se voi kolmekymppisenä tuntua kunginasidealta loisia koko elämä muiden piikkiin, mutta kylläpä vaan nuppi lahoaa, kun vuosikymmenet tuhnuttaa samassa tai samantasoisessa kämpässä. Kummasti vaan ne päihteet tuppaa tulemaan mukaan kuvioihin. Jos ei muutoin, niin sitäkautta, että kaveripiiri harvenee niiden vuoksi.

        Näitä sankareita on ollut paljon - 90-luvun lamassa ammattitaidottomin & viinaan menevä osa työvoimasta lempattiin laman varjolla kortistoon ja niillähän ei sitten kauheaa kiirettä uuden työpaikan löytämiseen ollut, vaikka ikää saattoi olla alta 40.

        Kummasti vaan tuossa 2000 -luvun alkuvuosina tuntui sitten lähiöräkälöissä pyörivän 5-kymppistä porukkaa, joiden päivän puheenaihe usein oli, että kuka nyt on kuollut. Viimeisimpänä väliaikatietona tämän jengin edesottamuksista oli silmään pistänyt uutinen siitä, ettei nämä lähiöräkälät ovat kuihtumassa - taitaa kuolema korjata asiakaskuntaa pois.

        Erittäin mielenkiintoinen oli myös tämän päivän Helsinginsanomissa ollut artikkeli vuokraloisten hyysäämiseen kaadettavista rahoista.

        Nyt pitää muistaa, että HS on ottanut "elämäntehtäväkseen" kukkahattutätiasenteen markkinoinnin. Esim. partalapsista kirjoitetellaan ainoastaan liikuttavia tarinoita ja ylistetään yksityisiä, jotka ovat ottaneet ihanan partalapsen asuntoonsa. Mistään partalasten juopottelusta, sosiaaliturvashoppailusta, näisten ahdistelusta tms ei puolta sanaa sanota.

        Myös vuokraloiset ovat olleet lehden suojeluksessa ... mutta nyt linja lipsui niin pahasti, että kerrottiin 60 % vuokraloisista olevan sossunelättejä eli saavat joko asumistukea tai toimeentulotukea tai sekä että. Lehdessä oli nyyhkytarina YH-äidistä, joka joutui asumaan (muiden piikkiin) 75 m² asunnossa kolmen lapsensa kanssa. Eihän sitä voi vaatia, että pitäisi oma talous laittaa kuntoon ennen kuin rupeaa jakautumaan...

        1,7 miljardia vuodessa käytetään vuokraloisten hyysäämiseen ja aika selkeästi tässä tuotiin esiin sitä, että jotain tarttis tehdä. Jopa vuokrasäännöstelyn palauttamista väläyteltiin, mutta sehän sitten johtaisi vain neuvostoliiton meininkiin; leipä on halpaa, mutta hyllyt tyhjinä.

        Kyllä se oikea ratkaisu on lopettaa hyysääminen. Ei työtön nahjus tarvitse ikiomaa asuntoa. Isoista perheasunnoista on ylitarjontaa -> laitetaan työnvieroksujat kommuunimajoitukseen. Sekä poistetaan tyhjäntoimittajilta mahdollisuus valita asuinpaikkansa itse. Jos et asumistasi maksa, muutat halvemmalle seudulle!

        Ja ikää sulla oli?

        alle 30 ---> hanki parempaa seuraa ja käy välillä ulkona, niin toivoa voi vielä olla
        yli 30 ----> käypä katsomassa itseäsi peilistä ja mieti, mikä on mennyt pieleen kun maailmankuva on tuollainen.


      • vertaistukea_vailla

        Tuhnulla on nyt jotain ongelmaa. Ilmeisesti tuhnu on täällä kerjäämässä sosiaalista hyväksyntää sossun elätiksi heittäytymiselle, mutta pettymys on kova.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe