Hyvä me! Älä pilaa!

Muista-kunnioittaa

Tutkimus: Suomalaiset ovat oma rotunsa?
Suomalaiset poikkeavat perimältään niin paljon muista väestöistä, että suomalaiset on syytä luokitella omaksi ryhmäkseen, paljasti yli 60 000 henkilön koko perimän proteiineja koodaavan osan tutkimus.

19.08.2016 12:08, 5772 lukukertaa
Osta päivän MV-lehti tästä

Suomalaiset poikkeavat perimältään niin paljon muista väestöistä, että suomalaiset on syytä luokitella omaksi ryhmäkseen, paljasti monesta väestöstä kerätyn yli 60 000 henkilön eksomin eli koko perimän proteiineja koodaavan osan tutkimus.

Tämä selviää Nature-lehdessä julkaistusta artikkelista. Suomesta tutkimusaineistona olivat mukana METSIM-tutkimus Itä-Suomen yliopistosta sekä FUSION-tutkimus Helsingistä, kertoo Itä-Suomen yliopisto tiedotteessaan.

Suomalainen lapsi

Viitekuva.

Väestöjen välisen geeniperimän selvittäminen on tärkeää, jotta ymmärtäisimme eri väestöjen geneettistä historiaa ja biologiaa. Lisäksi geenitieto väestöistä on erittäin tärkeää harvinaisten sairauksien diagnostiikassa.

Nyt julkaistuun tutkimukseen valittiin väestöotoksia Euroopasta, Afrikasta, Etelä- ja Itä-Aasiasta sekä Amerikan mantereelta.

Tutkimus osoitti, että suomalaiset ovat perimältään niin erilaisia muista eurooppalaisista, että heidät pitää luokitella omaksi väestökseen.

Suomalaisilla esiintyy muihin eurooppalaisiin tai aasialaisiin väestöihin verrattuna enemmän geenimuutoksia, joiden esiintyvyys väestössä on 1-5 prosenttia.

Nyt julkaistun tutkimuksen tulokset on koottu tietokantaan, joka on kaikkien tutkijoiden käytettävissä.

Hyvä esimerkki suomalaisesta geeniperinnöstä on tutkimuksessa löydetty AKT2-geenin geenimuutos, jota esiintyy yhdellä prosentilla suomalaista, mutta ei missään muualla maailmassa. AKT2 on insuliiniherkkyyteen vaikuttava erittäin keskeinen geeni.

“Suomalaisten erilainen geenitausta antaa mahdollisuuden ainutlaatuisiin geenien toiminnan tutkimuksiin erityisesti Itä-Suomessa, missä koko väestön oletetaan periytyvän ainoastaan 1500 perheestä”, kertoo professori Markku Laakso Itä-Suomen yliopistosta.

“Uudet tulokset geeniperimästämme vahvistavat Adolf Ivar Arwidssonin lausahdusta jo vuosisata sitten: ”Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, olkaamme siis suomalaisia”.”

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

53

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kymmenjärjestelmä

      Suomalaiset naiset ovat maailman isorintaisempia, luomuja, D-Cup.

    • Suomalainen44

      Jättitutkimus: Suomalaiset eivät ole perimältään eurooppalaisia: "Pitäisi luokitella omaksi väestökseen"

      Perjantai 19.8.2016 klo 21.39

      Suomalaisilla on esimerkiksi diabetekselle altistava geenimuutos, jota ei ole missään muualla maailmassa, tuore tutkimus paljastaa.

      Nature-lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui yli 60 000 henkilöä eri väestöistä.
      Suomalaisten geeniperimä poikkeaa muista väestöistä niin merkittävästi, että heidät olisi tutkimuksen mukaan syytä luokitella omaksi ryhmäkseen.
      Tutkimustulos voi auttaa merkittävästi tyypin 2 diabeteksen ehkäisyä Suomessa.

      Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat perimältään niin erilaisia, että heidät tulisi luokitella omaksi väestökseen.
      Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat perimältään niin erilaisia, että heidät tulisi luokitella omaksi väestökseen. (TOMMI HEINO)

      - Suomalaiset ovat perimältään niin erilaisia muista eurooppalaisista, että heidät pitää luokitella omaksi väestökseen, kertoo tuore suurtutkimus.

      Tutkimuksessa selvitettiin yli 60 000 ihmisen koko perimän proteiineja koodaava osa eli eksomi. Tutkittavat edustivat eri väestöjä eli eurooppalaisia, afrikkalaisia, etelä- ja itä-aasialaisia sekä amerikkalaisia. Suomesta mukana olivat METSIM-tutkimus Itä-Suomen yliopistosta sekä FUSION-tutkimus Helsingistä.

      Suomalaisilla on muihin eurooppalaisiin tai aasialaisiin väestöihin verrattuna enemmän geenimuutoksia, joiden esiintyvyys on 1-5 prosenttia väestöstä.

      - Uudet tulokset geeniperimästämme vahvistavat lausahdusta: "Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, olkaamme siis suomalaisia", kiteyttää professori Markku Laakso Itä-Suomen yliopistosta.

      Paljastaa diabetesriskin

      Erikoisuus suomalaisessa geeniperinnössä todettiin olevan esimerkiksi AKT2-geenin geenimuutos, jota esiintyy yhdellä prosentilla suomalaista. Missään muualla maailmassa sitä ei ole.

      - Aloitimme tarkemmat tutkimukset geenimuutoksesta jo viime vuonna Turun PET-keskuksen tutkijoiden kanssa, Laakso kertoo.

      PET-keskuksen tutkimuksessa selvisi, että geenimuutoksen kantajilla insuliinin vaikutus on heikentynyt erityisesti lihaksissa ja maksassa. Insuliini on haiman tuottama hormoni, joka siirtää veressä olevan sokeri elimistön polttoaineeksi.

      - Jos on perinyt tämän geenimuutoksen, henkilöllä on suurempi riski saada tyypin 2 diabetes, selventää professori Pirjo Nuutila PET-keskuksesta.

      Omat riskikartoitukset?

      Nuutila huomauttaa, että genetiikan menetelmät kehittyvät koko ajan ja muuttuvat edullisemmiksi.

      - Tulevaisuudessa niitä voidaan todennäköisesti käyttää apuna diabeteksen riskikartoituksessa. Silloin olisi mahdollista ottaa huomioon myös suomalaiset erityispiirteet.

      Professori pitää tutkimustuloksen luomia mahdollisuuksia merkittävinä.

      - Tyypin 2 diabeteksen puhkeamiseen pystyy vaikuttamaan paljon elintavoilla. Jos ihmiset pystyisivät ennakoimaan, ovatko he perineet diabetekselle altistavan geenin, he pystyisivät paremmin estämään sen puhkeamista.

      Nyt Suomessa suuri ongelma on se, että monen diabeetikon hoitoon pääsy viivästyy, koska he eivät tiedä sairaudestaan. Arvion mukaan jopa 150 000-200 000 suomalaista sairastaa tyypin 2 diabetesta tietämättään.

      Suomalaiset kiinnostavia

      Helsingin yliopiston kansanterveystieteen professorin Jaakko Tuomilehdon mukaan suomalaiset herättävät erityistä kiinnostusta kansainvälisissä geenitutkimuspiireissä.

      - Suomalaiset ovat moneen maahan verrattuna aika selkeä ja yhtenäinen väestöpohja. Lisäksi Suomessa on hyvät rekisteriaineistot, Tuomilehto kertoo.

      Yli 60 000 ihmisen geeniperimää selvittänyt tutkimus julkaistiin arvostetussa Nature-julkaisussa. Koko tutkimuksen näet täältä.
      HANNA GRÅSTEN
      Ihonväri on aina vaalea/valkoinen!

      • EivätKuuluJoukkoon

        Joku tarkoitushan ihonvärilläkin on, kantasuomalainen on aina vaalea, afriikkalainen, aasialainen ja lähi-idästä tulleet eroittaa eurooppalaisista.


      • värilläeiväliäsiinä
        EivätKuuluJoukkoon kirjoitti:

        Joku tarkoitushan ihonvärilläkin on, kantasuomalainen on aina vaalea, afriikkalainen, aasialainen ja lähi-idästä tulleet eroittaa eurooppalaisista.

        maailmassa on aia ollut muuttoliikettä, muutoin me kaikki asuisimme Afrikassa.
        Joten ihmisten siirtyminen paikasta toiseen, on aivan normi hommaa.


      • lantalainen
        EivätKuuluJoukkoon kirjoitti:

        Joku tarkoitushan ihonvärilläkin on, kantasuomalainen on aina vaalea, afriikkalainen, aasialainen ja lähi-idästä tulleet eroittaa eurooppalaisista.

        N******ltä ei tarvi kysyä mistä on pois.


    • hienohommatosiaan

      Sallassa onkin vaalittu sitä omaa perimää huolella, sille on kunniaksi annettu lääketieteessä oikein nimikin, "Sallantauti".
      Se kertoo mihin päädytään, kun oikein vaalitaan kapeaa geeniperimää.

      • seontosi

        80% sallalaisista asuu Kemijärvellä!


      • J.Salo

        Tonkopurolaiset ovat laitlukien mielenvikasia juoppoja.


      • Tonko-kaupunki

        Tonkopuro on mystinen kaupunki. Erikoisten ihmisten paikkakunta.


    • Herätys33

      Suomalaisille on jo pienestä alkaen opetettu käytöstapoja, niinpä Suomi onkin ollut sivistynyt maa. Nyt on raiskauksia, ryöstöjä ja väkivaltaa... Ollaan kaukana siitä, kun ovet olivat auki 24h tai naisten ei tarvinnut pelätä, pyöriä ei tarvinnut lukita asioidessa tai kotipihalla. Valehteleminenkin oli jo häpeä. Monikulttuurisuus vie meidät pois opituista hyvistä tavoista, tuo tilalle mädätystä!

      • www.se.ja.se

        Tuntuu vähän siltä, että sinä niitä luet! Väittelyhän on hyvästä, mutta vääristely pahasta, varsinkin jos halu on ainoastaan loukata omia.


      • tylsö

        Suomalaiset miehet eivät joukkoraiskaa eivätkä kyttää puskissa. Tutkimuksia on monenlaisia. Joku afriikan äijä ollut Suomessa 20v on heti suomalainen.
        Montako somali/irakkinaista suomalainen mies on raiskannut? EI YHTÄÄN!


      • käytävähänjärkeäkin
        tylsö kirjoitti:

        Suomalaiset miehet eivät joukkoraiskaa eivätkä kyttää puskissa. Tutkimuksia on monenlaisia. Joku afriikan äijä ollut Suomessa 20v on heti suomalainen.
        Montako somali/irakkinaista suomalainen mies on raiskannut? EI YHTÄÄN!

        Se ei suomalisuus ehkäise ihmisessä mitään rikosta, meistä löytyy samanlaisia rikollisia, kuin muistakin kansallisuuksista. Juuri kutsuttiin Ruotsista Suomen suurlähettiläs vaihtoon, hänen seksuaalisen häirinnän takia.
        Täyttä hömppää väittää jonkun kansallisuuden suojaavan rikollisuuksilta. Suomessa tulee ilmi noin 1000 raiskausta vuosittain, niistä noin 70% on kantasuomalaisten tekemiä.


      • suojelurahaa

        Torniossa tyttäret eivät uskalla yksin liikkua, 2014 ei ollut ongelmia 2016 naisten liikkuminen on melkein itsemurha.
        Kemijärvelläkin teinit viedään ja haetaan koulusta!


      • omavikavijanlietsoja
        suojelurahaa kirjoitti:

        Torniossa tyttäret eivät uskalla yksin liikkua, 2014 ei ollut ongelmia 2016 naisten liikkuminen on melkein itsemurha.
        Kemijärvelläkin teinit viedään ja haetaan koulusta!

        No itsehän olette pelkoa lietsoneet, turha valittaa, kun joutuu omaa katkeroa nielemään.


      • AukoAakkola

      • mansee

    • JJ75D

      Tytöt eivät uskalla kulkea Haaparannassa yksin – turvapaikanhakijat ahdistelevat
      Cape East -vastaanottokeskuksen aikuiset turvapaikkamiehet seuraavat ja ahdistelevat tyttöjä. totuus!

    • ketäkiinnostaaÖÖ

      Iltalehtien uutiset: " En elä selibaatissa, Amanda Harkimo"?

    • kamala-lehti
    • SeOnTervettä

      No niin, meidän pitää puolustaa omia kansalaisia ja kulttuuria.

    • MUISTA2017
    • Eimeen

      "Arjalainen" (siahan) me ollaan.

    • 2introvertti

      Juna on kulkenut jo 60-luvulta, on tuonut ja vienyt porukkaa! Niin, että se siitä sisäsiittoisesta. Salla ja Posiolaisten muutto Kemijärvelle hmm, hyvä niin.

      • älänoinnaurata

        Kyllä se juna on lähinnä vienyt, näkyy hyvin selvästi, kun vain viitsii katsoa henkilömäärän vähenemistä tuppukylistä. Kemijärvi on tuppykylä ja ei se ainesta paranna, jos Salan tautisia tulee asukkaiksi, samalla kun harvat fiksut osataa menolipun kasvukeskuksiin työn ja paremman seuran perässä.


    • 098765432

      Hyvä me____heh heh sai selkäkeikkanaurua nauraa kuinka pösilöä kansaa suomalaiset on. Ei tarvi kuin sutki pariskunta (matu) koikkalaisen pihalla valehtelemassa perheensä sairaista lapsista, johan rahaa irtoaa . Kukaan ei kysy mistä rahat tänne tuloon (Kroatia). Kaikki muumit ei ole veneessä jos ei ymmärretä milloin sutkit ovat asialla!

      • hyvä-me

        Ovat huomanneet ettei ovelta olevelle ole kannattavaa, voipi saada harjasta persuuksille.


    • Rajat.kiinni

      Löysivät tuppukylään, junallako tulivat vai kävellen, rahaahan ei ollut.

      • afrikastatullut

        Mitenkäs tämä Marokossa syntynyt mamu Junes Lokka voi toimia rasistisen ääriliikkeen keulahahmona ja vieläpä MV-lehden avustajana. Ei näytä mies paljoakaan kantasuomalaiselta.


      • rewa
        afrikastatullut kirjoitti:

        Mitenkäs tämä Marokossa syntynyt mamu Junes Lokka voi toimia rasistisen ääriliikkeen keulahahmona ja vieläpä MV-lehden avustajana. Ei näytä mies paljoakaan kantasuomalaiselta.

        Kunnon mamu, ei elä vuosia sinun kustantamana.


      • höpsistä2

        Sen päivän haluan nähdä, kun Junes menee töihin tai Ilja maksaa velat Suomeen.


    • Järjenääni

      http://mvlehti.net/2016/08/25/daily-express-suomen-presidentin-sauli-niiniston-mielesta-eu-on-paatynyt-umpikujaan-monella-tavalla/
      Sauli Niinistö puhui terrorismista tolkullisemmin kuin Ylen uutiset

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui suurlähettiläskokouksessa 23.8.2016 kaikenlaisista ulkopoliittisista kysymyksistä, mukaan lukien terrorismin uhasta. Terrorismista hän lausui sittenkin enemmän kuin yhden virkkeen, jonka Yleisradio kertoi sekä otsikossa että itse tekstissä.

      Jostainhan se järjen äänen on tultava. Jonkun on aloitettava kuplan puhkaisu.
      Vai uskooko joku että pakolaistulva vähee itsestään?
      Uskooko joku että vastakkain asettelu häviää vähitellen?
      Uskooko joku että Suomi onnistuu kulttuurien yhteensovittamisessa?
      Uskooko joku että saamme uuden Nokian pakolaisista?
      Uskooko joku että pakolaiset joskus työllistyvät?
      Uskooko joku että suomalaiset pysyvät rauhallisina?

    • Rajat.takaisin

      Sauli toiselle kaudelle, osaa käsitellä Venäjää. Paskaperseet veljeilee usan kanssa.

      • pres.vaalit

        Mitä mieltä Kemijärvelllä ollaan presidentinvaaleista?


      • jatkoon
        pres.vaalit kirjoitti:

        Mitä mieltä Kemijärvelllä ollaan presidentinvaaleista?

        Sale relaa.


    • eineosaahävetä
      • älä.pilaa

        "hyvä me"


    • roskaporukkaa

      Näyttää olevan noita Putinin kamuja täällä. Luonnollista toki, kun kerran MV-julkaisua tavailevat. Sehän on Putinin trollien julkaisema.

      • Late.lapista

        Vai että roskaporukka, sielähän sinäkin oleskelet jopa päntiönä. Kokeileppa väittää muuta.


    • 24turmeliaaKemijärvellä

      Forssan mielenilmaisu antaa toivoa, ettei kaikkea ole vielä turmeltu, hyvä ES. Syyhän ei ole tulioitten, päättäjät ovat vastuussa ja jäävät historian kirjoihin niin kuin aatu.

    • kumihuuli3

      Puskaradio kertoo parhaiten missä mennään. Mädättäjät suunnittelevat sadalle (100) muslimille asumisen (vakinaisen) kemppaan.

      • nouseSuomu

        Maahanmuuttajille kokoontuminen Suomulle! Aihe: kotiutuminen ja Suomun mielenrauhan vaikutus sopeutumiseen.

        Suomu on tärkeä paikka, ihmisen rauhan ja onnen lähde. Vain köpö kusee omaan nilkkaan, älä vastusta Suomua. Tule Suomulle ystävä.


    • Hyvä10me
    • tolkun.ihminen3

      Tutkimuksia kuin sieniä sateella ja kaikki verorahoilla. Viimeisin, on huomattu, ettei maahanmuutto olekkaan rikkaus vaan suomalaisia huijataan. Maalaisjärjellä olevat ihmiset ovat aina sen ymmärtäneet, tutkimus sekin.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe