60 vuotias liian vanha työelämään

Voisinluovuttaa

28

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 153

      Onko kysymys vain Lindströmin sooloilusta ja pisteiden keruusta? Onko hallituksessa ollut asiasta puhetta. Orpo ei kuitenkaan tunnu kannattavan. Haluaa yli 60-vuotiaille pitkäaikaistyöttömille kurjuutta. Jos Sipilä kannattaa, asia on selvä.

      Itse kannatan asiaa. Palattaisiin johonkin samantapaiseen työttömyyseläkkeeseen, joka joitakin vuosia sitten oli vielä käytössä. Yli 60-kymppisten pitkäaikaistyöttömien on käytännössä mahdoton työllistyä ainakaan tässä taloustilanteessa ja tämä taloustilanne jatkuu ainakin seuraavat 10 vuotta.

      • asiaajanimeähistoriaan

        No asia on oikeaan suuntaan vietyä ja keskustelua herättävää. Oikea tapa olisi palata taaksepäin ajassa ja ottaa käyttöön eläkeputki ,mutta pitkäaikaistyöttömyyden ja ajanhenkeen sovellettuna tuo ei oikein toimi,kun ei pääse perupäivärahalta työttömyyspäivärahoille. On siis toimittava olosuhteita vastaavasti ja päästettävä eläkkeelle ne jotka eivät enää työllisty.

        Nykyisellään 56 vuotiaat harvemmin työllityvät,joten työttömyys jaksoja ja realisia mahdollisuuksia tulisi tuossa iässä olevien kohdalla tarkastella terveyden ,koulutusmahdollisuuden ja jo tehtyjen työllistämistoimien valossa.Tuskin jo kuntoutetut ja vuosia työttömänä olleiden tilanne siitä enää muuttuu. Nuorille pitäisi avata työpaikoja ja vanhoille taata toimeentulo eläköitymisen kautta jos tilanne kerran se on että vuosiin ei työtä ole enää saanut. Muunlainen toiminta on kertakaikiaan epäinhimillistä ja ihmisarvon vastaista toimintaa kieltäen ihmisen oikeus toimeentuloon , kiertämällä todellisuutta kuin kissa kuumaa puuroa.

        Työn takaaminen ja toimeentulon takaminen on se mihin asian suhteen tulisi keskittyä. Tällöin tulee kyseeseen myös selvittä se miksi työikäiset ihmiset ennen eläkeikää eivät kelpaa työelämään,mikäli kyse ei ole vajaakuntoisuudesta tai selkeästi jostakin seikasta joka vaikuttaa työmarkinoilla selviämiseen. Seikka on oleellinen siksi,että eläkkeellä olevat näyttävät taasen kaikesta huolimatta kelpaavan ja tällainen peli ei käy,että työväestöllä pelataan .Se aiheuttaa toimeentulovaikeuksia ihmisille ja huomattavaa kustannuserää valtiolle sosiaalisina kuluina.Tästä syystä eläkeikäisten työskentelu tulee sulkea ja huolehtia riittävästä sosiaalisesta toimeentulosta.

        Asia on laajalkantainen ja vatii syvällistä huomiota kaikinpuolin.Lindströmi on aivan oikeilla jäljillä ,mutta saattaa tuossa olla hieman kunnianhimoakin taustalla,sillä harva se on nimeään lakiin ikuistanut ,mutta niitäkin löytyy ja heidät muistetaan iänkaikkisesti kun noihin lakeihin nojaavia asioita nostetaan käsittelyyn, perustellen ja nojaten asioita lakeihin.


      • Orpo_kyykyttää---

        .

        "Orpo haluaa käskyttää kelafasisteja - kyykyttäkää oikein kunnolla"

        .


    • teatteriavain

      Persuilla pöksyissä löysät. Nyt yritetään kerätä pisteitä, jotta kannatus lähtisi nousuun. Niitä on hyvä tehtailla, koska mikään ei mene kuitenkaan läpi. Siitä persut ei välitä lainkaan, koska voivat sitten selittää, kuinka auttaisivat pientä ihmistä, mutta muut ei hyväksy.

      • Kopioitiin

        SDP:n alkuperäinen ehdotus.


      • sdp_ei_vienyt

        .

        Sossut ei vieneet asiaa eteenpäin


      • Hulluaho
        sdp_ei_vienyt kirjoitti:

        .

        Sossut ei vieneet asiaa eteenpäin

        Persut osaa vain kopioida.


    • ei-vaihtoehtoja

      Eivätkö persut enää noudatakaan allekirjoittamaansa hallitusohjelmaa? Jos noin on, sitten vaan persut ulos hallituksesta ja uudet vaalit.

      • lkmjn

        Vain Lindströnm erotetaan.


    • Antipersux
    • Hallaahonäänestäjä45

      LINDSTRÖM ON DUUNARI JOKA EI SAA AIKAAN LAKIA ETTÄ SUOMI EROAA IHMISOIKEUSSOPIMUKSISTA JA MATUT HEITETÄÄN ULOS

      LINDSTRÖM ANKEASSA TOIMETTOMASSA HYSTERIASSAAN LAUSUU PELOKKAITA HÖRHÖNJUTTUJA VOIDAKSEEN PELASTAA JOTENKIN KASVONSA JA NOSTAAKSEEN YLI KYMPPITONNIN KUUKAUSIPALKKANSA

      SOINI EI HALUA MUUTA KUIN VALTAA JA RAHAA
      HÄN TOSIN KIELTÄÄ TÄMÄN koska rikas mies pääsee taivaaseen vain neulansilmästä

      SOINI HALUAA NOIN KYMMENEN HENGEN PUOLUEEN EDUSKUNTAAN JOSSA JOHTO ON

      KRISTILLINEN SMP-TYYPPINEN eli puolueen johdossa on Timo Soini ja Toimi Kankaanpää

      Molemmat vetäisivät urku auki eduskunnassa

      Ihan sama onko USA-sopimusta otetaanko maahan laittomia matuja elätettäviksi

      maksetaanko kreikkatuet

      perustetaanko turhanpäiväisiä maalaisliiton maakuntahallintoja kepun kannatuksen säilyttämiseksi Suomessa ja sinne lapataan rahaa kankkulan kaivoon

      NÄISTÄ SOINI VIIS VÄLITTÄÄ KUNHAN FISH AND CHIPS VOI KÄYDÄ LÄPPÄÄ HEITTÄMÄSSÄ LONTOOSSA JA LÄSSYTTÄÄ USKONNOLLISTA LITURGIAA VÄLILLÄ ja ohjailla noin kymmentä kansanedustajaa läpänheitossa

      RUOTSISSA ON TOISIN

      Åkessonilla on aikaa vielä ja hän on vauhdissa eli samassa globaalissa tilanteessa, jossa Soini romutti PS:n, dynaaminen Jimmie "HEJA" Åkesson on kasvattamassa ruotsidemokraatteja SD suurimmaksi, Ruotsissa vihreät putoavat eduskunnasta, Ruotsidemokraatit on suurin puolue. Suomessa soinismi voisi pudota eduskunnasta, jos täällä olisi noin kolmen prosentin äänikynnys

      llahttp://www.metro.se/nyheter/yougov-miljopartiet-under-sparren-fjarde-matningen-i-rad/EVHphr!npdCRrIbUR68Q/

    • kaksinaamaisten-ps

      Soinisäätiön hallituksessa pari 90-kymppistä. Siellä korkea ikä on vain eduksi. Koko potti putoaa pian Isä Timolle.

    • Niinnoloapershut

      Ihanko peruuttaa luulee, että kansa ei tiedä tuon olevan demarien ehdotus? Hävetkää peruuttaa ja keksikää kerrankin jotain omaa!

    • Mikailovitsis55

      Persut osaa toisilta kopioinnin. Ei taida olla heittää omia ideoita? Helv... mitä sakkia. Ai että tää nyt sitten sataa persujen laariin, buahahaha!

    • Komsi.Komsa

      Noh omasta mielestä 60 EI tod ole liian vanha.. Mutta jos itseltä siltä tuntuu, ettei enää viitsis/jaksais, kai sitten(?)

      • Tllgren

        Kyse vain siitä, miksi työnanataja palkkaisi 60 vuotiaan ? Jos tarjolla on nuorempia, koulutetumpia. Siinä eivät omat "mielipiteet" paljoa paina, paikka menee nuoremmille.


    • kokokansalletiedoksi

      Ensin korotetaan eläkeikää ja nyt ehdotetaan et 60v eläkkeelle eli ei tolkun tolkkua.

      • Eskoja

        Maailma muuttuu Eskoseni.


    • Ruumiillisessatyössä

      Pitäisi pudottaa palkkoja vastaamaan annettua panosta. Työnantaja palkkaaa tietysti sellaisen mistä saa kaiken irti.

    • faktaataas

      Kerron taas tässä faktaa omakohtaisesti. Kun itse olin kaupanalalla vuosikymmeniä ja selkä rappeutunut eli ristiselkä ongelmia. En päässyt eläkkeelle vaikka yritin ties mitä. Olin n viisi vuotta ns sovitetulla päivärahalla eli tein töitä kuntoni mukaan. Idea oli minusta ihan OK. Mutta sitten Lipposen härkäpäisellä päätöksellä alettiin sooloilla ansiosidonnaisen päivärahan kertymää tuolloin oli aika 36 kk ja pudottiin 24 kk. Työllistyminen tuolloin oli myös todella ikäryhmilläni vaikeaa. Meitä pudottetiin kortistoon tuolloin n 60000 henkilöä. Kiitos demarit siitä vielä!

    • Ottamatta kantaa kukan sitä on esittänyt, se olisi aivan oikea ratkaisu, myös nuorempien 50-vuotiaiden joilla terveysesteitä työllistymiselle.
      Faktaa nyt vaan on se, että heitä on aivan turha kyykyttää roikottamalla kortistossa ja teettämällä "näennäistöitä" ja työllisyystoimilla. Hei eivät koskaan tule työllistymään.
      Orpon ja kokoomuksen puuhasta työasioiden ja työn suhteen on turha välittää, kunnes köytävät joukoistaan yhdenkin joka on oikeissa hommissä ollut.

      Samaan aikaan itketään kuinka hankalaa on mm. tuo omituisuus "nuorisotakuu" toiminaan, kyllä kai kun eläkeikäiset, joilla työpaikka on, roikkuvat niissä, eli myös kaikki eläkeikäiset eläkkeelle.

    • EiSukpolvenVaihdosta

      60 vuotias yrittäjä kaivaa kaivurilla ja ajaa sorakuormia ja pulittaa sosialismin tukemiseen törkeät kiskuriverot. ja loppujenlopuksi jää puillepaljaille kun paska kopsahtaa kampiakseliin ja pankki ei rahoita remontteja laitehankintoja jne jne jne.

      • Sadistista

        Mutta mitä pitää itseään kiusata?


      • Kenix

        Kenenkäs vika se sitten on ? Työttömienkö ? Eläkeläisten vai kenen ?


    • KukaOikeastiUskoon

      Hallituksellamme on luojan kiitos jo tiukka niskaote taloustaantumasta. Kasvattamalla 6 minuuttia päivittäistä työaikaa olemme pian maailman ykköstalous. Muissa maissa tullaan ihmettelemään kun Suomi menee niistä heittämällä ohi vain 6 minuutin työaikalisäyksellä. Meidän KIKY-sopimus on mahtavin ja varmasti vähintäänkin Nobelin arvoinen.

      Ulkomailla tullaan olemaan kateellisia Suomalaisille työntekijöille, jotka kykenevät jatkossa samanlaisiin työsuorituksiin kuin eräät maratoonarit 50km:n urheilusuorituksissa. Tulevaisuuden Suomalainen työntekijä kusee ja paskoo housuihinsa työaikana jottei menetä yhtään tehokasta työaikaa vessassa käymiseen. Tällä saadaan lisää tehokkuutta ja yritysten tulot nousevat kohisten. Suomalainen ei tarvitse jatkossa enää vapaa-aikaa lainkaan. Vapaa-aika on heikkoja varten!

      • HelppoHomma

        Nyt ei tarvitse kuin enää keksiä, mitä tehtäisiin tehokkaasti, kilpailukykyisesti ja helvetin paljon, ja mihin se vietäisiin.


    • Yujkhffu

      Ei vielä 65v ole liian vanha työelämään, mutta kukaanhan ei palkkaa enää kuuskymppistä, vaikka olisi kuinka pirtsakka- ja osaava henkilö.
      Siksi kai on turha 60 v roikottaa työttömyyskortistossa. Minusta ihmistä ei pitäisi irtisanoa 50-60v, se pitäisi lailla kieltää. Ellei yritys lopeta toimintaansa, mutta ei tuotannollisista- ja taloudellisista syistä ainakaan.

    • beethooven

      Hyvä homma ruvetaanpa pian 60 vuotta täyttävät oikein joukolla aktivoitumaan ja mennään räminällä mukaan toreille ja myös politiikkaan. Ei piru vie anneta vielä tuumakaan periksi. Se jos mikä näitä nykyajan onnen onkijoita kismittää ihan van niin penteleesti kun ei ollakaan mitään pilipali oppipoikia ja tyttöjä enää. Niin ja sitä paitsi osaaminen ja tietämine myös maksaa ilman muuta myös jatkossa. Tuttujen firapelihommat on tietenkin asia erikseen ilman muuta ja kylläpä vaan kelpaa ja hyvin sittenkin. Heh, heh, heh.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe