Oikeat juutalaiset mustia?

mustia-juutalaisia

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • T.Mosse

      Babylonian Talmud kertoo, että Abrahamin isä terah otti vaimon, ja hänen nimensä oli Amsalai, Karnevon tytär. -Jasher 7:50
      Karnevo viittaa ylä-Egyptiin, jossa on vieläkin kaupunki nimeltä Karnak, lähellä Luxoria.

      Abrahamin juuret ovat Afrikassa. Hän oli haamilainen ja eli aikana, jolloin afrikkalainen Kush-kulttuuri levittäytyi Niger-joesta aina Pakistaniin asti. Abraham oli ihonväriltään tumma. Hänen esi-isänsä Adamin nimi merkitsee punaista maata, sellaista punaruskeaa multaa, jota Afrikansarven maaperä on.

      • dedefrdeeddee

        Abrahamin juuret ovat alueelta jossa asui monenlaisia heimoja ja kansoja.
        Todennäköisesti heprealaiset puhuivat jotakin seemiläistä kieltä , olivat mahdollisesti monen alueen kansojen yhteenliittymää ja he olivat liikkuvaa kansaa eli paimentolaisia. Mooses itse kutsuu Toorassa kansaansa vaeltaviksi aramelaisiksi.
        Egyptin muinaisissa piirtokirjoituksissa todennäköisesti heprealaisia orjia kuvattiin vaaleammiksi kuin muita vastaavia työläisiä.
        Pohjois-Egypti ei ole vielä mustaa Afrikkaa.


    • Joillekin

      tuntuu jatkuvasti olevan tärkeää löytää ne "oikeat juutalaiset". Siis olisi olemassa suuri joukko feikkijuutalaisia, jotka eivät ole "oikeita".

      Onhan näitä "oikeita" olemassa. Ainakin Sammy Davis Jr. ja koomikko W. Goldberg ovat kelvollisia juutalaisia.

      Vaan minkä värisiä ovat "oikeat kristityt"? Ai niin, enhän minä saa sitä pohtia. Voin leimautua rasistiksi.

    • AikansaKutakinVain

      Ns "oikeissa juutalaisissa" esiintyviä piirteitä kutsutaan myös välimerellisisksi tälläisiä piirteitä mm olivat oliivin sävyinen iho, kyömynenä, ruskeat solmät ja mustat hiukset. Jonkinverran ensimmäisen vuosisadan juutalaiset muistuttivat enemmän nykyiaiä kreikkalaisia kuin Levantin alueelle muuttaneita arapeja. Nooa tai oikealta nimeltään Atrahasis muistutti piirteiltään paljon Urukin-kauden sumereita ja akkadialaisia kun taas Abramilla oli enemminkin sumerilaisia piirteitä. Abram oli osa 2000-luvulla eaa alkanutta muuttoliikettä jonka mukana seemiläiset kielet ja kulttuurit levisivät Levantin alueelle. Ymmärtääkseni Jerusalemin temppelin hävittämisen vuonna 70 jaa jälkeen juutalaisuudessa alettiin myös kääntämään aluksi pakanoita juutalaisiksi mutta myöhemmin tämä tapa on hiipinut ja uudelleen herätetty aina erimittasin väliajoin jolloin ns sekoittumista ontapahtunut. On kaiketi mahdollista että Juudean ulkopuolelle muuttaneet juutalaiset ottivat puolisoikseen myös ei-juutalaisia jo ennen temppelin hävitystä esim Tarsoksen Paavalilla kerrotaan olleen juutalainen äiti mutta roomalainen isä. Loppujen lopuksi kuka vain voi periaatteessa juutalainen siinämissä kukavain voi olla kristittykin.

      • deertgttrrfrr

        Nykyiset kreikkalaiset ovat enemmänkin Etelä-Slaavilaisia, turkkilaisia lukuunottamatta eristyksissä saaristossa asuneita. Mistä tiedät miltä näyttivät akkadilaiset/ sumerilaiset? Miten vertaat heitä muinaisten juutalaisten ulkonäköön?
        Minusta juutalaisten kanssa samaa kansaa ulkonäön puolesta ovat nykyiset aramealaiset joita näkyy pakolaisina paljon Ruotsissa.


    • " Loppujen lopuksi kuka vain voi periaatteessa olla juutalainen siinämissä kukavain voi olla kristittykin."


      Ei voi kuka vain olla juutalainen.... kristitty kylläkin voi.

      Juutalaiseksi pitää opiskella, näinollen juutalaisuus on oppiarvo.

      Ei riitä, että kertoo hurmiossa.... vaikka sadun:

      - Näin ihmeellisen yöllisen näyn, olin menossa Damaskokseen uudella fillarilla ja Mooses tuli vastaan. Hänen kasvonsa hehkuivat, kuin taivaan tuli ja minä kaaduin kuolleena maahan ja kuulin äänen: 'Talitha koum', 'pikkutyttö nouse ylös' ja minä nousin ja tulin uskoon. Mooses löi ja paransi.
      Nyt olen oikea mooseksenuskoinen, aion hankkia hepreankielisen Toorarullan ja asettaa sen näkyvälle paikalle kodissani. Kieltä en tietenkään ymmärrä, en tiedä mitä siellä lukee, en ymmärä sanoja, mutta tarinani todistaa Mooseksesta. Mooses herätti minut kuolleista, olen elävä todiste. Mooses on minulle sana johon uskon, Mooses pelastaa.

      • Toorassakin ja Talmudissa on paljon sadunomaisia kertomuksia ja tapahtumia.Ne kuuluvat uskonnon maailmankuvaan.
        Kuitenkaan juutalaisuus ei mielestäni ole oppiarvo saduista ja tarinoista , pelkästään.


    • 'Sadunomaisia kertomuksia...'

      Jos palataan Paavaliin Damaskoksen tiellä, tarina kertoo, että Jeesus, jonka hän kohtasi tiellä, kysyi häneltä: " Miksi vainoat minua" ?
      Paavali oli tuossa vaiheessa fariseus.

      Evankeliumista kuitenkin käy selville, että se oli Jeesus, joka vainosi fariseuksia, vaikka fariseukset kutsuivat hänet jopa syömään.

      Aivan kuten kristityt ovat vainonneet juutalaisia vuosituhansia, vaikka ovat saaneet hengenruokaa juuri fariseuksilta, esim. toivon ylösnousemuksesta, joka on lohduttanut ja ravinnut miljoonia sieluja läheisen poisnukkuessa. Kuten sanotaan: " Jälleennäkemisen ihanassa toivossa.'

      Tarina Paavalista haluaa kertoa, että toisen vaino tai vihapuhe on oikeampi, kuin toisen ja tässä tapauksessa se korjautuu vain sillä, että juutalaiset kääntyvät kristityiksi, kokevat herätyksen. Kuten Saulus.

      Näin pitkälle menevät vaikutukset yhdellä tarinalla voi olla. Siksi niitä pitäisi tarkastella puolueettomasti, tutkia niin sanotusti taustoja. Se on totuuden etsimistä, etsivä löytää, aina jotakin.

      • Uskonnollispoliittista kilpailua, sanoisin. Olen edelleenkin sitä mieltä ,että Jeesuksen ryhmä kuului ajatuksissaan lähinnä essealaisten ryhmään.


    • Väreistä puheen ollen.

      Eenokin kirjassa kerrotaan, että Noah oli syntyesään ihan valkoinen hiuksia myöten ja hänen isänsä Lamek, Metusalahin poika, pelkäsi lasta. Noah myös puhui heti synnyttyään, muistaakseni kiitti Kaikkeuden herraa.

      Johtuneeko tuosta tarinasta valkoisen miehen ylemmyys ja kuviteltu maailmasta pelastuminen, vaikka kukaan ei noudata edes Noan lakia.

      Krisna oli jo syntyessään sininen ja hänkin puhui jo vauvana. Mutta, islamin mukaan se oli Jeesus, joka puhui jo kehdosta.

    • Eenokin kirja ( 106)

      "Ja joidenkin päivien jälkeen minun poikani Metuselah otti vaimon pojalleen Lamekille, ja hän tuli hänestä raskaaksi ja kantoi pojan. Ja hänen ruumiinsa oli lumivalkoinen ja punainen kuin kukoistava ruusu, ja hänen hiuksensa ja pitkät kiharansa olivat villanvalkoiset ja hänen silmänsä olivat kauniit. Ja kun hän avasi silmänsä, hän valaisi koko talon, niin kuin aurinko, ja koko talo oli hyvin kirkas. Ja hän nousi kätilön käsillä ja avasi suunsa ja puhui vanhurskauden Herran kanssa. Ja hänen isänsä Lamek pelkäsi häntä ja pakeni ja tuli isänsä Metuselahin luokse, ja hän sanoi hänelle: "Olen siittänyt omituisen pojan - erilaisen kuin ihminen - ja joka muistuttaa taivaan Jumalan poikia; ja hänen luontonsa on erilainen, eikä hän ole niin kuin me, ja hänen silmänsä ovat kuin auringon säteet ja hänen kasvonsa ovat loisteliaat. Ja minusta näyttää siltä, ettei hän ole minusta lähtöisin, vaan enkeleistä, ja minä pelkään, että hänen päivinään maan päällä tapahtuu ihme. Ja nyt, isäni, olen tässä anomassa sinua ja hartaasti pyytämässä, että menisit isämme Eenokin luokse ja oppisit häneltä totuuden, sillä hänen sijansa on enkelten keskuudessa."

      • Tuossa kirjoitetaan ihmislapsesta jota epäillään enkelin siittämäksi.
        Taivaan Jumalan poika!! ja he ovat valkoisia.?
        Uudessa Testamentissa Henokin kirja on se kaikkein samanlaisin ja kopsatuin kaikista muista kirjoista ja se oli myös yksi tärkeimmistä kirjoista jota käytettiin esselaisten keskuudessa.
        Toki Henokin kirjoja on eri aikakausilta onko tämä se vanhin versio?


      • SB222 kirjoitti:

        Tuossa kirjoitetaan ihmislapsesta jota epäillään enkelin siittämäksi.
        Taivaan Jumalan poika!! ja he ovat valkoisia.?
        Uudessa Testamentissa Henokin kirja on se kaikkein samanlaisin ja kopsatuin kaikista muista kirjoista ja se oli myös yksi tärkeimmistä kirjoista jota käytettiin esselaisten keskuudessa.
        Toki Henokin kirjoja on eri aikakausilta onko tämä se vanhin versio?

        Juutalaisten väristä vielä: Noah oli kuitenkin ainoa vaalea muiden joukossa joten normaali väri heillä oli normaali seemiläinen, vaaleanruskea,oliivinvärinen.


    • http://www.apokryfikirjat.com/eenok1.htm Tämä on joku kristillinen versio tai käännös.

      Luvussa 106, jonka nimi on "Katkemia Noan kirjasta" selviää, että kysymys on Noasta.

      Tässä

      "Ja minä, Eenok, vastasin ja sanoin hänelle: "Herra tekee uuttaa maan päällä - ja tämän olen jo valmiiksi näyssä nähnyt, ja teen tunnetuksi sinulle, että isäni Jaredin sukupolvessa jotkut taivaan enkelit rikkoivat Herran sanaa. Ja katso, he tekivät syntiä, ja rikkoivat lakia, ja he ovat yhtyneet naisiin ja tehneet syntiä heidän kanssaan ja ovat naineet heistä muutamia ja ovat siittäneet heistä lapsia.

      Ja heistä tulee maan päälle jättiläisiä - ei hengen mukaan, vaan lihan mukaan - ja maan päälle on tulossa suuri rangaistus ja maa puhdistetaan kaikesta saastaisuudesta.

      Aivan, suuri tuho tulee yli koko maan, ja vedenpaisumus ja suuri hävitys kestää vuoden verran.

      Ja tämä poika, joka teille on syntynyt, jää jäljelle maan päälle, ja hänen kolme lastaan pelastuvat hänen kanssaan - kun taas kaikki maan päällä olevat ihmiset kuolevat. Ja nyt tee pojallesi Lamekille tiettäväksi, että se, joka on hänelle syntynyt, on todellakin hänen poikansa, ja kutsukoon häntä nimellä Nooa [Noah]; sillä hänet jätetään teille, ja hän pelastuu poikineen siitä tuhosta, joka tulee maan päälle kaiken synnin ja sen vääryyden tähden, jota maan päällä tehdään hänen päivinään.

      Ja tuon jälkeen on vielä enemmän vääryyttä kuin tuo, jota ensin tehtiin maan päällä. Minä tiedän pyhien salaisuudet, sillä Hän, Herra, on näyttänyt minulle ja ilmoittanut minulle ja minä olen lukenut taivaallisia tauluja. "

      • Siis tuon tekstin mukaan poika ei ole enkelin siittämä vaan lähtöisin ihmisistä. Pahat enkelit siittivät lapsia!
        Varhaiset juutalaiskristityt uskoivat samoin , että enkeli oli siittänyt Jeesuksen, eikä Jumala.Enkeleitä kutsuttiin Jumalan pojiksi.
        Kristillisissä väännöksissä nämä asiat vielä korostuvat, mutta nykyään ei uskalleta mennä niin pitkälle ,että tunnustettaisiin Jeesuksen tarinan olevan jo vanhemman kuin ajanlaskun alun.


    • Näölle tai värille ei kukaan voi mitään, mutta tapoihinsa voi vaikuttaa.

      " Näkö on niinkuin Luoja luo, mutta tavat niinkuin ihminen pitää. "
      Tässä kai se on tiivistettynä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe