Avioliitto, suhde ja raskaus

Anise81

Kerron tässä lyhyesti tarinani mitään kaunistelematta ja mitään tärkeää pois jättämättä. Tarinani kertoo siitä miten kaikki elämässä särkyy ja satuttaa läheisiä rikkoo oman avioliiton jne..
Varoitan että joidenkin mielestä tämä ei ole mukavaa luettavaa joten jos luulet kuuluvasi tähän ryhmään ÄLÄ LUE TÄTÄ.

Olen ollut naimisissa 12 v ja meillä on 4 ihanaa lasta. Avioliittomme alkoi rakoilemaan jo useampi vuosi sitten, aina jotenkin saatiin asiat selvitettyä ja jatkettiin. Lapsia syntyikin loppujen lopuksi 4 joista nuorin on nyt 2,5v.

Sitten kun salama kirkkaalta taivaalta aloin kirjoittelemaan itseäni lähes 5v nuoremman miehen kanssa, aluksi kirjoittelimme ja pidimme yhteyttä vain sähköpostitse ja chattailemalla. Kaikki natsasi hän oli niin ihana ja huomaavainen. Sanotaanko näin menin aivan pyörälle päästäni koska mieheni ei ollut lainkaan sellainen. Se oli salama rakkautta kaikki täsmäsi vaikka emme olleet edes vielä tavanneet toisiamme. Pian sovimme ensimmäisen tapaamisemme ja se oli ihana ja ikimuistoinen kun sadusta lopuksi rakastelimme.

Siitä alkoi valheiden vyyhti, keksin milloin mitäkin valheita että voisimme tavata. Mies asui lähes 300 km päässä minusta mutta häntä ei välimatka haitannut ja yritimme tavata niin usein kun mahdollista. Hän kertoikin parin kuukauden tapailun jälkeen rakastavansa minua. Tietenkin tästä hieman häkellyin.
Kotona yritin pyörittää arkea ja hoitaa lapsia. Mutta ajatukseni pyörivät kuitenkin jossain aivan muualla. Koin olevani huono äiti koska aikani meni puhelimella ja I padilla kirjoitteluun tämän miehen kanssa. Tottakai koin syyllisyyttä ja päätinkin lopettaa suhteen.
Eihän siitä mitään kuitenkaan tullut. Sanoin että haluan edetä hitaammin ja tämä kävi myös hänelle koska hän ei halunut hoputtaa ja lupasi odottaa. Mielessä alkoi käymään lähes päivittäin ero mieheni kanssa..uusi elämä toisen kanssa.

Mies lupasi jopa muuttaa samaan kaupunkiin missä asuin ja voisimme sitten siitä vähitellen kun eroni on selvä muuttaa yhteen. Kaikki tuntui helpolta että sormia napsauttamalla olisimme viimein yhdessä.
Oman miehen kanssa meni huonosti ja lopuksi tunnistin että minulla on toinen mies ja olen rakastunut häneen.. Mieheni ensivaikutelma oli että kuvittelen sen vaan rakkaudeksi enhän voi rakastaa miestä jota en kunnolla edes tunne. Hän lupasi antaa vielä mahdollisuuden jos nyt lopettaisin suhteen.
En kuitenkaan pystynyt taaskaan lopettamaan. Huomasin että rakastan häntä liikaa ja tarvitsen häntä silti yritin loukata häntä että hän jättäisi minut rauhaan ja olimmekin erossa toisistamme 3 viikkoa, kunnes taas aloimme kirjoittelemaan ja tapasimmekin taas ihan samaan tahtiin kun ennenkin nyt vaan olimme todella varovaisia. Jatkoin valehtelua miehelleni.
Asiat paisui vaan ja valheiden taakka kasvoi kasvamistaan. Miehelläni ja minulla meni huonommin kun koskaan emme puhuneet enää toisillemme emme tehneet juuri mitään. Kaikki tunteet vaikutti kuolleen häntä kohtaan.
Lasten takia tein kuitenkin viimeisen päätökseni. Minun oli pakko lopettaa suhde. Halusin nähdä hänet vielä kerran ja kerroin päätöksestäni itku kurkussa että lasten takia on pakko nyt vaan päästää irti. Hän lohdutti ja lupasi odottaa kunhan vaan saisi loppujen lopuksi minut omakseen. Sanoin että niin ei enää käy että tämä on lopullista. Ajauduimme kuitenkin harrastamaan seksiä vielä viimeisen kerran sitten lähdin ja hyvästelin hänet. Muistan aina kun hän jäi hotellin sängylle itkemään.
Emme kirjoitelleet, yritin palata arkeen ja puhua mieheni kanssa. Saimme jonkun näköisen yhteyden.kunnes alle 2 viikon päästä koin olevani todella väsynyt, en jaksanut tehdä juuri mitään. Pelkäsin että olin vakavasti sairas mutta kun pahoinvointi astui kuvaan tajusin pian että olen raskaana. Testi vahvisti tämän vahvoilla kirkuvan punaisilla viivoilla. Miten tämä oli mahdollista söin pillereitä ja söin ne aina säännöllisesti. Lapsi ei voinut olla mieheni koska emme olleet harrastaneet seksiä 5 kk. Pahin mahdollinen oli tapahtunut olin raskaana toiselle miehelle.
Olin aivan maassa, ensimmäisenä kävi mielessä raskaudesta on pakko päästä eroon ennenkun mieheni saa tietää. Toivoin jopa keskenmenoa. Mieheni kuitenkin arvasi että salasin jotain ja löysi yhden tekemäni raskaustestin kaapistani siitä hän yhdisti palaset yhteen ja muistan aina kun hän huusi että ei anna ikinä anteeksi, että revin hänen koko elämänsä pilasin kaiken..hänellä ei ole enää elämää hän voi yhtä hyvin kuolla kuinka voin tehdä näin niin monen avioliitto vuoden jälkeen. Hän sanoi että ei enää tunne minua. Suru ja viha oli suunnaton ja tietenkin aiheellista ja olin sen täysin ansainnut.
Sillä hetkellä elämäni romahti ja mies alkoi vaatia keskeytystä. Lähes pakotettuna varasin ajan lääkäriin. Sain lähetteen raskauden keskeytykseen ja aika on ensi viikon keskiviikkona olen jotain 8 viikolla raskaana silloin. Pahoinvointi on ollut kamalaa.
En tiedä mitä teen väärin olisi pitää tämä lapsi mutta väärin myös keskeyttää? pyydänkin neuvoja?

10

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oksennusyök

      hyi mikä huora hyi

    • Kakkosemmyöshankkinut

      Huh elät juuri kuin meillä mies. Tekee samoin valehtelee ja kieltää suhteen. Kuitenkin saan soiton sinä kun miehen auto ilmaantuu sen pihaan. En saakeli uskonut noita juttuja kunnes sain kuvan kera. Kun laitoin seinää vasten näyttäen kuvan tunnusti mutta kielsi kuitenkin suhteen. On kuulemma kaveri. Just joo uskotaan tokihan eronnut yh tarvii miestä pikku puuhiin. Käynyt kuulemma auttamassa. Just joo epäilen minäkin valehtelee ja tekee sitä vieläkin. Erota ei halunnut kun ei kuulemma ole suhdetta ja tunteita sitä kohtaan. No toivon että minun mies puhuu totta ja lopettaa sen auttamisen. Sanoinkin että jos autosi nähdään siellä liian usein tiedän sen sitten olevan totta. Mies kylläkin kertoo rakastavansa minua. Kova usko pitää olla että kykenee luottamaan miehen sanaan. Silläkin tarinassa kuitenkin repsahduksia. Samoin epäilen miehelläni olevan. Nyt otetaan päivä kerrallaan ja katsellaan kuka puhuu totta. Sika sen näyttää. Toivon sulle myös parempaa aikaa. Ota päivä kerrallaan.

    • isojapäätöksiä

      Toivon, että tämä on provo, mutta tällaistakin tietysti tapahtuu.

      Olette saaneet lyhyessä ajassa paljon lapsia, mikä kuormittaa parisuhdetta. Koit jääneesi huomiotta, mikä johti salasuhteeseen. Kuvaamasi salasuhde on kuin satua, et tuntenut miestä, teillä ei ollut arkea, hän ei tuntenut lapsia eikä elämäntilannettasi. Niinpä lopputulos oli tämä, jäit tunteidesi vietäväksi.

      Tähän tilanteeseen tuskin tarvitaan viidettä lasta, vaikka se onkin hirvittävän surullista. Sinua nuorempi ehkä lapseton mies ei luultavasi sopeutuisi neljän pienen vieraan lapsen ja yhden oman vauvan elämään, vaikka eroaisit. Avainkysymys on avioliitossasi molempien kohdalla haluatteko enää elää yhdessä? Teidän pitäisi pian hankkiutua pariterapiaan keskutelemaan ulkopuolisen avun turvin.

      Sekin on tietysti mahdollista, että jätät miehesi ja lapsesi ja päädyt yhteen uuden miehesi kanssa sekä pidät vauvan. Vain sinä itse voit ratkaista mitä teet, mikä on parasta. Onko tämä salasuhteesi elämäsi rakkaus, luotettava ja sellainen, joka kantaa vastuunsa ja todella rakastaa sinua. Se jää sinun arviosi varaan.

    • provo_provo

      sori, mun on pakko kommentoida.
      Mitä järkeä on tehtailla peräti 4 lasta jos suhteessa menee huonosti koko ajan?
      Oletko aivan totaalinen luuseri vai mikä mättää henkisellä puolella kun et näe faktoja?

      Jos oikeasti noin on käynyt, niin ei muuta kuin puhelin käteen ja soittamaan sille uudelle miehelle, että tässä olisi nyt tulossa nainen ja 4 valmista lasta ja vielä pulla uunissa, mahtuuko luoksesi asumaan. Siitä vaan lähes tuntemattoman ihmisen nurkkiin majailemaan koko porukalla ja leikkimään onnellista perhettä.
      Tule sitten vuoden päästä kirjoittelemaan miten se uusi ihana rakkaus olikin joku idiootti joka hakkaa/juo/kohtelee vanhimpia lapsiasi huonosti.

    • Veikkaan, että jos tuot poikamiehen elämään yht äkkiä naisen ja neljä (tai viisi) pientä lasta, parisuhteenne ohi kahdessa vuodessa.

    • elämän-oppilaat

      On mielenkiintoista, miten täältä löytyykään näitä puhtoisia pulmusia taivaan enkuliineja joilla on valta tuomita!
      Inhimillinen ihminen on melkoisen monimutkainen kapistus. Tunteita on mahdoton säädellä, ne elää omaa elämäänsä. Ainut mitä voi tehdä, on pitää jalat visusti maan päällä vaikka sydän liitelis missä. Mutta kuinka moni siinä täydellisesti onnistuu? Käsi sydämelle!
      Parisuhde on maailman vaikein ja monimutkaisin peli. Kaksi yksilöä joutuu yrittämään sovittaa omat persoonallisuutensa, taustansa ja kasvatuksensa, maailmankuvansa yhteen ja elää sitten mahdollisimman hyvin ilman konflikteja. Näilläkin palstoilla olemme nähneet miten helppoa ja vaikeaa se on!
      Aloittajan kuvaama tilanne on vaikea. Osapuolet itse tuntevat asian parhaiten. Kysymys on heidän elämästään. Mahdotonta kai on mitään neuvoa antaa. On vain yritettävä löytää juuri teille sopiva ratkaisu, niin kipeää ja tuskallista kuin se tulee olemaankin. Elämä on kova ja julma koulu.

    • keskeytyssattuuvieläkin

      Tietääkö tämä toinen mies raskaudesta? Mielestäni hänellä pitäisi myös olla oikeus tietää ja sanoa mielipiteensä. Voihan olla ettei hänkään halua lasta ja hän kuitenkin joutuisi maksamaan elatusmaksuja. Tai sitten ajattelee että voi olla hänen ainoa mahdollisuutensa saada lapsi. Mutta toisaalta pitää miettiä millaiseen tilanteeseen lapsi syntyisi. Aviomiehesi suhtautuisi lapseen vihamielisesti vaikka tilanne ei hänen vikansa olekaan. Tämä toinen mies ehkä vieroksuisi muita lapsia. Ehkä teidän suhteenne kaatuisi arkeen sillä sinähän juuri pakenit arkea tuohon suhteeseen. Itse jos olisin sinun kengissä tekisin ehkä keskeytyksen mutta jatkaisin elämää yksinäni vaikka se yh-äitinä vaikeaa onkin. Miehesi kanssa teillä tuskin on enää kovinkaan hyvää tulevaisuutta sillä jos valitat jostain minkä hän tekee mielestäsi väärin saat aina kuulla pettämisestäsi. Ja jos teillä jo ennestään oli huono parisuhde niin ei se ainakaan parantunut pettämisellä. Mutta itse kertoisin raskaudesta myös tälle kolmannelle osapuolelle. Mutta älä odota liian kauaa vaikka onkin iso päätös. Jouduin itse aikanaan päättämään keskeytyksestä. Halusin pitää lapsen mutta minut painostettiin aborttiin. Mies uhkasi tappaa lapsen jos se syntyy huolimatta siitä olimmeko yhdessä vai ei. Tässä ei siis ollut kyse pettämisen aiheuttamasta raskaudesta. En toki halunnut lasta sellaiseen ympäristöön. Edelleen silti mietin näin 13 vuoden jälkeen että millainen hän olisi. Etenkin nyt kun minulla on lapsi. Abortti oli minulle traumaattinen kokemus joten vannoin etten enää koskaan tee aborttia eli varmistan huolella etten tule raskaaksi jos en halua lasta. En halua moralisoida mutta vieraiden kanssa olisi syytä käyttää kondomeja koska on ainoastaan heidän sanansa siitä että ovat taudittomia plus tuplaehkäisy on parempi tuntemattoman kanssa varsinkin jos ajautuu pettämään. Toivottavasti saat/sait päätöksen tehtyä ja asiasi ratkeavat suuntaan tai toiseen.

    • whitewedding

      Onkohan vakavat mielenterveysongelmat asian ydin?

    • samaamieltäasiasta

      näin minäkin arvelen perimmäiseksi syyksi.

    • Aliisaihmemaasta

      Minäkin tulin raskaaksi toiselle miehelle 2 vuotta sitten. Meillä ei ole lapsia, mutta pitkä yhteinen elämä mieheni kanssa. Aviomieheni aneli minua jäämään, että olen vain sekaisin, että hän kyllä pitäisi minusta ja vauvasta huolta jos jättäisin sen toisen miehen. Pian tämän jälkeen sain keskenmenon. Olin varannut jo ajan raskaudenkeskeytykseen. Päätin selvittää päätäni ja olla erossa molemmista. Mieheni ei suostunut eroon ja enkä minäkään. En tiedä mitä päässä kävi kun lähdin etsimään jotain ulkopuolisesta suhteesta(mieheni seläntakana). Sain virhearvioni ja tunnemyrskyni anteeksi. Nyt olen ikionnellinen mieheni kanssa, ilman lapsia. Olen kyllä joka päivästä kiitollinen..tajusin että tämä vuosia yhdessä rakennettu suhde ja elämä on paljon arvokkaampaa kun minun hetkelliset hormoonimyrskyni -tai mistä lie johtuikaan. Käymme terapiassa vielä. Välillä voin pahoin ja itkettää kun ajattelen miten paljon mieheni on antanut minulle anteeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe