Varo Tätä Huijausta

Olevarovainen

5

477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varhaisjakelija

      Minä uskoin ja nyt maksoin huijjareille tuhansia euroja!

    • einevaanlopu
    • yksiesimerii

      Nyt puhuu uuden laskuhuijauksen pahaa-aavistamaton uhri: Näin lähti tililtä 4000 € suoraan rikollisille
      Pirullisessa huijauksessa ihmisten laskuja on viety postilaatikoista. Tämän jälkeen laskut on tehty uusiksi siten, että kaikki muut tiedot on jätetty ennalleen, paitsi tilinumero on muutettu. Rahat päätyvät huijarien tilille.
      Pirullisessa huijauksessa ihmisten laskuja on viety postilaatikoista. Tämän jälkeen laskut on tehty uusiksi siten, että kaikki muut tiedot on jätetty ennalleen, paitsi tilinumero on muutettu. Rahat päätyvät huijarien tilille. (KUVA: Martti Kainulainen)
      Julkaistu: 30.8. 16:00
      Sanoma-mainokset
      Putkiremppa ajankohtainen
      Taloyhtiöiden linjasaneeraukset kokemuksella. Pyydä urakka tarjousta ->
      www.tiimiputki.com/linjasaneeraus
      Veneen rantautumisvalo
      Pidennä veneilykautta - valolla valaiset sumun ja sateen läpi.
      http://maritimshops.fi/fi/
      Huoleton sähkösopimus
      Tee Fortum Vakaa –sähkösopimus ja säästät 50 €. Toimi heti!
      fortum.fi/vakaatarjous
      Kotkasta kestopuuta!
      Edullisesti laajasta valikoimasta! - Etelä-Suomen Puumarket Oy
      www.puumarket.net


      Pahaa-aavistamaton porilainen haluaa varoittaa muita uudesta huijauksesta. Hän itse tarkistaa nykyään kaikkien laskujen tilinumerot.
      Porilainen pienyrittäjä sai yllättäen karhukirjeen tavarantoimittajalta. Hän oli hankkinut omistamalleen kirpputorille valvontalaitteet. Laitteiden toimittaja reklamoi, ettei yritys ollut maksanut 4 030 euron laskua.

      Yrittäjä ihmetteli karhua, koska hän muisti maksaneensa laskun.

      Hän etsi alkuperäisen laskun käsiinsä, ja vertasi sitä karhulaskuun. Viitenumerot, yritystunnukset, logot ja muut tiedot näyttivät täsmäävän. Sitten hän huomasi, että tilinumerot poikkesivat toisistaan.

      – Olin maksanut summan laskussa olevaan Nordean tilinumeroon. Nyt on selvinnyt, että tili on jäädytetty, yrittäjä kauhistelee.

      Joku oli ottanut jossain vaiheessa alkuperäisen laskun ja tehnyt siitä täydellisen kopion.


      HÄN ihmettelee, missä vaiheessa toimitusketjua huijaus on päässyt tapahtumaan. Laskun lähettäjä oli pannut laskun Porissa postin suljettuun postilaatikkoon. Porista kaikki posti lähtee Tampereen jakelukeskukseen. Jakelukeskuksesta Poriin jaettava posti tulee takaisin paikkakunnalle. Yrittäjän postilaatikko on niinikään lukittu.

      – Laskun lähettäjän postilaatikon ja meidän laatikon välillä on matkaa vain viisi kilometriä. Olisi kannattanut toimittaa lasku perille henkilökohtaisesti.

      Häntä harmittaa, että hän oli hankkinut valvontalaitteet näpistelijöiden varalle.

      – Lopputulos oli tämä, että rahat varastettiin.

      Hän kertoo ottaneensa yhteyttä poliisiin. Yrittäjä haluaa kertoa tapahtuneesta varoituksena muille ja kertoo nykyään tarkistavansa kaikkien laskujen tilinumerot joko puhelimitse tai sähköisesti. Rahojaan hän ei ole toistaiseksi saanut takaisin, koska vakuutusyhtiö katsoo tapauksen varkauden lisäksi petokseksi, jolloin vakuutusyhtiö ei ole korvausvelvollinen.


      LOUNAIS-SUOMEN poliisista vahvistettiin tiistaina Ilta-Sanomille, että poliisilla on tutkittavana useita tapauksia, joissa laskuja on kopioitu ja tilinumero vaihdettu.

      – Näitä tapauksia on ollut useita. Pirkanmaalla tällaista on esiintynyt aiemmin ja nyt se näyttäisi levinneen laajalti myös tänne Satakunnan alueelle, rikoskomisario Marko Peltonen kertoi IS:lle tiistaiaamuna.

      Lounais-Suomen poliisilaitos tiedotti myöhemmin tiistaina, että vastaavista tapauksista on tämän kesän aikana tehty toistakymmentä rikosilmoitusta.

      Kikallaan rikolliset ovat saaneet haltuunsa kymmeniä tuhansia euroja. Rikosten esitutkinta on Satakunnan alueella vielä kesken. Asian johdosta on ollut vangittuna useita henkilöitä.


      POSTIN riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Markku Rajamäki ei tunne tarkemmin Porin tapausta. Hän tietää ainoastaan, että Satakunnassa on ollut joitakin tapauksia.

      – Asia lähti valitettavasti yleistymään Pirkanmaalta keväällä. Kirjelaatikkomurtojen kautta posti löytyi vääriin käsiin hetkeksi aikaa.

      Rikolliset mursivat postilaatikoita. He avasivat laskulähetyksiä, manipuloivat tilinumeroita, skannasivat laskut uudelleen ja laittoivat postiin. Pahaa-aavistamaton laskun saaja maksoi vaaditun summan väärälle tilinumerolle.

      – Samaa tekotapaa on oletettavasti ollut jossain muualla.

      Postin kannalta hankaluutena on Rajamäen mukaan se, että kyseessä ovat tavalliset kirjelähetykset. Ne eivät saa yksilöityä lähetystunnusta. Kirjeitä on monta sataa miljoonaa vuodessa. Jäljitys on käytännössä mahdotonta.

      Lisäksi Postilla on yli 6 000 kirjelaatikkoa.

      – Vaikka teemme huoltoa ja jatkuvaa tarkastusta, voi olla yksittäisiä tapauksia, ettei huomata, että sinne on murtauduttu.

      Voiko Postin omassa kuljetusketjussa olla väärinkäytöksiä?

      – Kirjeen käsittelyyn osallistuvat aika monet kädet. Totta kai meillä on valitettavasti sisäisiä väärinkäytöksiä. Yksittäisiä väärinkäytöksiä tulee ilmi vuosittain.

      Seuraamuksena on rikosilmoitus ja työsuhteen päättäminen.
      Heidi Vaalisto, Katariina Karjalainen

    • huijaamaton

      sähköpostiin tulevat euron tarjouksista m.m televisiosta,kännykästä ,lenkkareista y.m. älkää vastatko niihin,ettei jälkeenpäin kaduta.

    • varoittavaa

      Varoittava esimerkki: Nainen haksahti huijaukseen - antoi kahden luottokorttinsa tiedot
      Lauantai 10.9.2016 klo 20.45
      66-vuotias nainen on äärimmäisen tuohtunut ja häpeissään huijauksesta, joka oli tehty Elisan nimissä. Elisalla ei ollut mitään tekemistä kampanjan kanssa.


      Nainen näki Facebookin sivuilla testin, joka johdatti hänet toiselle sivustolle. Sivu oli huijaus.
      Testin tekijälle luvattiin älypuhelin vain yhden euron toimitusmaksulla.
      Nainen syötti kahden luottokorttinsa tiedot. Ainakin toiselta kortilta oli viety rahaa.
      Nainen klikkasi Facebookissa testiä ja yllättyi, kun seuraavana hänen eteensä avautui Elisa Oyj:n sivu. Tai ainakin se muistutti erehdyttävästi sitä.
      Nainen klikkasi Facebookissa testiä ja yllättyi, kun seuraavana hänen eteensä avautui Elisa Oyj:n sivu. Tai ainakin se muistutti erehdyttävästi sitä. (MOSTPHOTOS/AOP)
      66-vuotias Päijät-Hämeessä asuva nainen tykkää tehdä erilaisia testejä netissä.

      Elokuun lopussa hänen silmiinsä osui Facebookissa testi, jossa oli huulien kuvia. Kuvan alla kysyttiin, mikä hymyistä muistuttaa omaasi.

      Nainen klikkasi kuvaa ja yllättyi, kun seuraavana hänen eteensä avautui Elisa Oyj:n sivu. Tai ainakin se muistutti erehdyttävästi sitä.

      Nainen palasi takaisin, mutta aina kun hän painoi uudestaan testisivua, hänet ohjattiin Elisan sivuille. Siellä puolestaan luvattiin, että henkilöllä on mahdollisuus saada Samsungin älypuhelin vain yhden euron toimitusmaksulla, jos onnistuu vastaamaan oikein testissä.

      - Minulla on Elisan puhelinliittymä, ja uskoin, että tämä on totta. Elisan sivukin näytti ihan oikealta, nainen kertoo.

      Kaksi korttia

      Nainen vastasi testin kolmeen kysymykseen, joissa kysyttiin muun muassa Androidista. Vastausvaihtoehtoja kuhunkin kysymykseen oli kolme.

      - Testin lopuksi sain viestin, että olin vastannut kaikkiin kysymyksiin oikein, ja saan puhelimen, kun maksan vain euron toimituskulut.

      Seuraavana sivustolla kysyttiin naisen henkilö- ja yhteystiedot. Näiden jälkeen pyydettiin luottokortin tietoja.

      Nainen näppäili sivustolle Nordean MasterCard-luottokortin numerot.

      - Pari kertaa tuli viesti, että tiedot eivät kelpaa, että olisiko toisen pankin korttia. Muistin, että onhan minulla Osuuspankin Visa ja syötin sen tiedot.

      Syötettyään kahden eri luottokortin tiedot nettiin, nainen jäi odottelemaan puhelinta.

      - Ajattelin, että hienoa jos saan älypuhelimen, koska minulla ei sellaista ole.

      Rahaa vietiin

      Aikaa kului, mutta puhelinta ei kuulunut.

      Eilen perjantaina, kymmenen päivää testin tekemisen jälkeen, nainen soitti Elisalle.

      - He neuvoivat minua heti sulkemaan kortit ja tekemään rikosilmoituksen poliisille. Elisalta kerrottiin nettisivun olevan huijaus.

      Nainen soitti heti Nordeaan ja Osuuspankkiin ja sulki luottokorttinsa. Hän täytti myös poliisin sähköisen rikosilmoituksen.

      - Osuuspankin luottokorttitililtä oli viety ensin yksi euro ja hieman myöhemmin 39 euroa. Joku Shaver Pack oli ottanut rahat. En vielä tiedä, onko Nordean luottokortilla viety rahaa.

      Osuuspankista naiselle kerrottiin myös, hän on tehnyt jatkuvan sopimuksen jonkun tahon kanssa.

      - Tämä on aivan kauheaa! Yritin lukea nettisivulla sääntöjä, mutta en löytänyt mitään ehtoja enkä hyväksynyt minkäänlaista jatkuvaa sopimusta. Toivottavasti sopimus nyt katkeaa, kun luottokorttini kuoletettiin.

      Iso häpeä

      Nainen aikoo maanantaina käydä pankkikonttoreissa selvittämässä tarkemmin asiaa. Sen jälkeen hän käy poliisin luona.

      - Olen todella tuohtunut ja harmittaa, että olin niin tyhmä. Minusta on kiva tehdä erilaisia testejä netissä, mutta en ole koskaan ennen haksahtanut mihinkään huijauksiin.

      - Minua hävettää ja nolottaa niin paljon, että en ole kehdannut kenellekään tutulle tästä kertoa, hän harmittelee.

      TIIA PALMÉN
      [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe