Etävanhempi häiritsee lasten arkea

Stressiherkkä

Ex muuttaa muutaman vuoden jälkeen samaan kaupunkiin ja haluaa nähdä murrosikäisiä lapsia joka päivä. Aiemmin ei lasten kanssa juuri mitään ole tehnyt, nyt haluaa viettää monta tuntia parina päivänä viikossa ja lyhyemmin muina päivinä. Mistä revitään aika, koulua ja harrastuksiakin lapsilla on parina iltana viikossa? Epäilen että alkaa käymään lapsille työstä exän tapaaminen ja itsellekin, kun pitäisi täpötäyteen arkeen sovitella vielä exälle menot. Entä jos lapset eivät halua tavata usein, ex on loukkaantuvaa sorttia mutta ei kai hänen ehdoillaan tarvitse alkaa elämää muuttamaan? Apua, miten pärjätään jatkossa?

9

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjghkjxc

      Ei tarvitse nähdä lapsia joka päivä, etenkään jos lapset eivät halua. Ja miksi haluaisivatkaan? Harvoin tuon ikäiset lapset haluavat/ehtivät nähdä ketään joka päivä, paitsi ehkä lähimpiä ystäviä.

    • 1säpappa

      Murrosikäiset lapset varmaan osaavat jo itse päättää (ja myöskin kertoa), haluavatko tavata toista vanhempaansa ja miten paljon.

    • mekkk

      Täytyy muistaa että se on lapsen oikeus nähdä etävanhempaa eikä toistepäin ja jos lapsi on yli 12v niin voi itse sanoa etälle että tavataan kun keritään ja hänelle sopii eikä siihen ole etällä mitään sanomista. Tämä etän tapaaminen on lapen oikeus eikä vanhemman ja se siitä'.

    • No eikös tuo ole parempi myöhään kun ei milloinkaan.

      Vaikka itse olet katkera menneistä vuosista, kannattaa ajatella kuitenkin lasten etua.

      Exähän voi ja pitää esim kuulustella läksyt tai sovit, että kuskaa harrastuksiin jne. Sehän helpottaa sinunkin arkeasi. Älä anna hänen ottaa vain rusinoita pullasta, vaan pistä osallistumaan lasten arkeen.

      Älä epää lapsesi oikeutta vanhempiinsa. Eri asia sitten on, jos lapsesi eivät exääsi halua nähdä.

    • eräsvisio

      Aloittaja: hieman outoa touhua. Olisikohan menossa vaihe jossa isä ilmoittaa lopuksi lastenvalvojalle että lapset muuttavat hänen luokseen yhteisestä päätöksestä. Hän saisi lapsilisät ja sinä maksat elareita.

    • Stressiherkkä

      Se tässä juuri hermostuttaakin, kun epäilen tulevan"rusinat pullasta" ajatuksella. Erottiin kun ei osallistunut juuri noihin läksy- harrastus- tms juttuihin vaan niistä tuli riitaa ikään kuin kaikki arkinen aherrus olisi ollut minun vika, minun aiheuttama pakkopulla elämässä. Usein observoi kuinka selviän arjesta, olin jatkuvan tarkkailun alla ja asuin tarkkailijan kanssa saman katon alla, kunnes tuli stoppi. Ainakin ennen nautti lasten kanssa saman ilman hengittämisestä, mutta esimerkiksi vanhat vanhempansa käydessään olivat sentään läsnä ja auttoivat minua ihan pienissä asioissa, joka tuntui hyvältä. Saa nähdä, miten meillä menee, jännittää ja pelottavakin, kerron sitten joskus kun jaksan. Toivottavasti jaksan, joka tarkoittaisi sitä, että menee hyvin!

    • eikaivaankynnysmatto

      Vastasinkin jo mutta mene hyvä ihminen lastenvalvojan luona käymään tai soita edes. Jos toimitaan vastoin kirjallisesti sovittua huolto- ja tapaamisoikeutta sooloilupohjalta, se ei ole OK.
      Pelkäätkö eks-miestäsi? Siinä tapauksessa hanki keskusteluapua itsellesi esim. neuvolapsykologilta. Sinun on itse löydettävä oma sisäinen leijonaemosi, jotta pärjäät elämässä paremmin kuin värisevä haavanlehtinen. Toivottavasti ymmärsit ainakin jotakin?

    • tyidty

      "ei kai hänen ehdoillaan tarvitse alkaa elämää muuttamaan? "

      Ei tarvitse. Ei ole lasten etu, että heitä pomputellaan.

    • Stressiherkkä

      Leijonaemoa itsestäni kaivan esille, kerron ystävällisesti mutta tiukasti rajoja (lapset ei vain jaksa tavata vanhempiaan joka päivä) mutta en luota lastenvalvojaan vaan pelkään että lietsoo epäsopua minun ja exän välille. Vai minkälaisia kokemuksia teillä on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe