Asekätkentä - varkaiden petos isänmaata vastaan

s.partacus

Valtion omaisuuden varastajien tarina jatkosodan jälkeen. Tärkeimpänä todistusaineistona eversti Matti Lukkarin kirja "Asekätkentä" (1 984).

Neuvostoliitto pelasti Suomen fasismista.
Asevarkaat yrittivät palauttaa Suomen takaisin fasismin helmaan jatkosodan jälkeen. Vielä niinkin myöhään kuin helmikuussa 1 945 kapteeni Lauri Törni kuljettiin salaa Saksaan valmistelmaan kapinaa Suomessa.

Matti Lukkari, Asekätkentä. Lukkari lähtee ensimmäisellä sivulla nostamaan valtion omaisuuden varastajat isänmaallisiksi kansalaisiksi. Hänelle ei tullut mieleen lainkaan seikka, että hän kertoo lähes kolmensadan sivun verran yksityiskohtaisesti varastamisesta ja sen laajuudesta. Lukkari vaikenee tyystin suomalaisten ja saksalaisten natsien suunnitelmasta saada maamme uudelleen sotaan Neuvostoliittoa vastaan. Samaan aikaan valtiojohto lakkautti fasistisia järjestöjä ja luotsasi Suomea uuteen ulkopolitiikkaan toimeenpanemalla välirauhan edellyttämiä toimia.

Todellisemmat tapahtumien kuvaajat.
Silvennoinen & kumpp., Suomalaiset fasistit ( 2 016) valotti Saksan natsien johtamaa suomalaista salaliittoa. Lukkari ilmeisesti oletti, että meidän ja Saksan natsien vehkeilyt eivät tule päivänvaloon.
Jouni Tillin kirja "Suomen Pyhä Sota" (2 014) kertoo lähinnä papiston keskuudessa vallinnutta teologian asettamista palvelemaan saksalaisten fasistien maailmanvalloitusta. Papisto toteutti Rytin hallituksen sotapropagandaa kristinuskon avulla. Lukkari vaikenee täysin Suomen porvariston poliittisesta ilmapiiristä sodan aikana ja sitä ennen.

Lukkarin kirjan ansio on, että se paljastaa salaliiton sotilaallisen organisaation, varasmafian mittavat valtion omaisuuden kähveltämiset. Hän kertoo enemmänkin kuin mitä Valpo aikoinaan sai ilmi. Kirjan tämä puoli on luultavasti hyvin todenmukainen. Kertomalla varastamisen laajuudesta ja sotilaallisesta johdosta, sitä ei voinut kiistää niin sillä pyrittiin lukijaa unohtamaan kysymys: Kuka tai ketkä olivat alempiarvoisten upseerien yllä poliitisena johtona. Majurit ja kapteenit eivät voi viedä armeijan varikoilta mitään ilman ylempää saatua suostumusta.

85

862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukkari tuo merkittävän nimilistan varkausmafian organisatorisesta johdosta ja joista osa tuomittiin. Kirjan lopussa on kaikki varkauksista tuomitut. Allekirjoittanut tuo nimiä myös esiin.
      On huomattava, että jälkeläiset ja sukulaiset, jotka eivät ole olleet mukana, eivät ole syyllisiä isiensä tekoihin. Nimet ovat vain rekvisiittaa tapahtumien ja tarkoitusperien todentamiseksi. Tärkeintä on miksi ja millä tavalla ja kuinka hanke vaaransi maamme itsenäisyyden ja pyrkimyksen irtautua ns. valkoisen Suomen ulko- ja sisäpolitiikasta. Varkausmafian ja fasistisen salaliiton toimet ajoittuvat pääosin aikaan, jolloin maailmansota riehui Euroopassa täyttä päätä. Suomalaiset natsit saattoivat kuvitella liittoutuneiden välirikkoa tai natsien puolelta käännettä sodassa niiden hyväksi.

      Lukkarin kirja on yksi sadoista, joilla pyritään pesemään siistiksi valkoisen vallan 26 ensimmäistä vuotta. Suomi olisi ollut pohjolassa pieni kiltti kansa, jonka hallitus ei koskaan kuvitellut Suur-Suomea tai NL:n kukistamista saksalaisen fasismin kanssa. Ilkeiden venäläisten vallasta olisi usein aseiden avulla päästy. Työväenliikettä ei koskaan olisi vainottu ja sitä rataa.
      Tärkeää on tehdä ero porvariston poliittisen toiminnan välillä. Fasismia nuollut porvaristo ja joka sotien aikana muuttui avoimen fasistiseksi tai sotien jälkeen demokraattisempi porvaristo. Työläiset tukevat näiden välillä jälkimmäistä - kyselemättä.

    • TimoEspoosta

      Sinä se jaksat nillittää olemattomia: >> Lukkari vaikenee tyystin suomalaisten ja saksalaisten natsien suunnitelmasta saada maamme uudelleen sotaan Neuvostoliittoa vastaan. <<

      Ei mikään ihme, että kommunismi sortui, kun kaikki ulosanti on valhetta ja kuvitelmia. Etkä vieläkään ymmärrä, että suomalaisetkaan eivät usko valehteluasi.
      Onko käsityskykysi todella tuolla tasolla?

    • Matti Lukkarin todistusaineisto on samaa tyyliä kuin TimoEspoosta narina "kommunisti....kommunistit..." mutta ei mitään tutkimuspohjaa.
      Vapaan Suomen liitto oli suomalaisten natsien viimeinen järjestö ja yritys jatkaa sotaa uskollisesti natsien rinnalla. Tämä oli armeijan omaisuuden varastamisen ylin organisaatio ajatuksella, että Suomeen luodaan vannoutuneista natseista armeija ja joka yhtyy saksalaisen Suomessa olevan armeijan kanssa kapinaan rauhan solminutta porvaristoa vastaan. VSL:n jäsenrekisteri ja asiakirjat on hävitetty tai ovat jossain piilossa. "Suomalainen fasistit" kirja tiesi jotain, tiesi meidän ja Saksan natsien yhteyksistä. Tässä olisi historiantutkijalle aihe penkoa viimeiset salat julki.

      Lukkarin tutkimusmetodi armeijan varusteiden varkauksille oli kuulla elossa olevia varkausupseereita. Suurin auktoriteetti näyttää olevan everstiluutnantti Usko Sakari Haahti. Hän oli mafian sotilaallisen organisaation aivot. Miksi käsite "armeijan varusteet"? Siksi että asevarkaus on julkisuudessa keskiössä mutta mafia varasti kaikkea muutakin. Toinen tutkimustapa on käydä ulkomaille paenneiden upseerien luona kysymässä seikkoja. Kolmas seikka on lähes joka sivulla esiintyvä rikollisten kehuminen isänmaallisiksi ja rohkeiksi sotilaiksi, Mannerheimin Ristin ritareiksi ja taistelujen sankarijohtajiksi. Juuri nämä keskitason upseerit olisivat olleet isänmaan asialla mutta ylemmät upseerit ja sotamiehet epäilyttävää väkeä. Vain juuri se väki luuntanteista eversteihin olisivat huolehtineet isänmaasta. Lukijalle tulee kuva, että Kekkonen, Paasikivi, Mannerheim ja monet muut olisivat olleet pettureita. Rauhantekijät.
      Lukkarin todisteluketju kulkee linjaa -kysyin syytetyiltä ja he esittivät olleensa huolissaan Suomen kohtalosta!! Selvä epäsuora epäluottamuslause edellämainituille.

      Kautta kirjan kulkee mafian organisaation valtava salailun verkosto. Mukaan otettu johto valittiin tarkoin. Tuli olla samoinajatteleva. Kuka tahansa porvari ei kelvannut. Lukkari tahtomattaan esittää lujan ja vahvan salaisen organisaation olemassaolon mutta joka kuitenkin oli aika laajasti tiedossa. Näkyvissä mutta näkymätön ja siihen on syynsä, joka tulee esiin myöhemmin. Se onkin sumutuksesta loistava esimerkki.
      Lukkari paljastaa suoritusorganisaation jotta poliittinen johto jäisi koskemattomaksi. Suoritusorganisaatio oli pääpiirteissään tiedossa. Lukkari täyttää aukkoja ja antaa siinä arvokasta tietoa.

      Mitä varastettiin tai muuten hankittiin varastoitavaksi ohi armeijan varastojen, se tulee esiin myöhemmin.

    • Salaliitolaiset keksivät oivan keinon millä saada näkyvä näkymättömäksi. Natsiporvarikaan ei ole niin tyhmä että huutaisi rauhanteon jälkeen rauhan tehneitä vihollisiksi ja Hitleriä hyväntekijäksi.
      Kikka oli yhtä yksinkertainen kuin tehdä näkyvä näkymättömäksi.
      Mafia otti vuosisadan alun Aktivistiliikkeen toisen päätunnuksen, ryssänvihan aatteekseen. Sen jolla suojeluskuntahurmioiset pelottelivat lapsiaan nukkumaan mennessä. Suur-Suomi ideologia unohdettiin, koska se oli jo epäonnistunut. Varaskopla otti tunnuksekseen venäläisten miehityspelon. Se naula putosi hedelmälliseen maaperään tunteiden pohjalla vaikka teesille ei ollut mitään perustetta. Hallitus allekirjoitti välirauhansopimuksen ja liittoutuneiden valvontakomissio saapui maahan valvomaan ehtojen noudattamista. NL:n aseet ja sotajoukot rynnistivät Berliiniä kohti.
      Maanpuolustuskorkeakoulun ent. tutkija Pekka Visuri esittää, ettei pelolle ollut aihetta kuin parin viikon ajan syyskuussa 1 944. Sekin johtui siitä, että Suomi hidasteli saksalaisten poisajamisessa. Kun Lapin sota alkoi, liittoutuneet olivat tyytyväisiä.

      Miehityspelkohuhun avulla saatiin Päämajaan rakennettua näkyvä ja samalla näkymätön salaliiton johtoporukka. Sillä saatiin armeijassa olleilta upseereilta tuki varusteiden varastamiseen. Se käy ilmi Lukkarin kirjasta. Hän kertoo laveasti kuinka mafia sai tukea sieltä ja täältä niiltäkin, jotka eivät olleet vihityt todellisen päämäärän saloihin. Rivikätkijöille, lähes kaikki suojeluskuntalaisia, ei kerrottu muuta kuin varautuminen miehitykseen. Kaikkiin suuntiin annettiin kuva kuinka operaatio olisi Päämajan hyväksymä ja johtama. Korkeita kenraaleita ja muita upseereja oli taatusti mukana tai tietoisia ja tukivat muuten mutta Päämaja ei virallisesti ollut varastamassa oman laitoksensa varusteita. Alemmat upseerit käyttivät taitavasti olematonta miehitysuhkaa hyväksi.
      Lukkari esittää miehitysuhkan totena, koska Päämajan palkkalistoilla ollut mafian johtoporukka niin sanoi. Haastatellut ja maasta vastuutaan paenneet organisaation napamiehet niin sanoivat.
      Miehitysuhkan esittäminen oli nerokas keino häivyttää todelliset päämäärät piiloon.
      Olletikin, jos SVL:n kapina olisi toteutunut, miehitysuhkaa olisi edelleen käytetty propagandassa.
      NL:lle oli ilman miehitystäkin suuri voitto saada kimpustaan puolen miljoonan suomalaisen ja 220 000 saksalaisen sotilaan armeijat. Sellaiset armeijat, joiden preussilainen sotataito oli maailman huippuluokkaa.

      • Mitä merkitystä s.p näet tuolla asekätkennällä tai hajavarastoinnilla tämän päivän maailmaan ja kommunismin tilaan tässä ajassa?

        Mielestäni sinä s.p kiertelet todellisia asioita jotka tänään kommunismia vaivaavat ja jotka ovat hävittäneet sen kannatuksen luokkaan olematon.

        Eikö ennemmin kannattaisi käyttää aikaansa noiden uskontoasi kalvavien asioiden käsittelyyn kuin joidenkin jo pilalle ruostuneiden aseiden?

        Vai onko tämä ase-, kapina ja muu vuosikymmenten takaisten asioiden arvostelu pakoa todellisuudesta tässä päivässä jota kommunismilla ei käytännössä ole eikä tällä tavoin edes tule?


      • Extyökkäri kirjoitti:

        Mitä merkitystä s.p näet tuolla asekätkennällä tai hajavarastoinnilla tämän päivän maailmaan ja kommunismin tilaan tässä ajassa?

        Mielestäni sinä s.p kiertelet todellisia asioita jotka tänään kommunismia vaivaavat ja jotka ovat hävittäneet sen kannatuksen luokkaan olematon.

        Eikö ennemmin kannattaisi käyttää aikaansa noiden uskontoasi kalvavien asioiden käsittelyyn kuin joidenkin jo pilalle ruostuneiden aseiden?

        Vai onko tämä ase-, kapina ja muu vuosikymmenten takaisten asioiden arvostelu pakoa todellisuudesta tässä päivässä jota kommunismilla ei käytännössä ole eikä tällä tavoin edes tule?

        Sillä on merkitystä historian tuntemuksen kannalta. Asevarkausmafia on oleellinen osa Suomen historiaa muutosvaiheessa, jossa oltiin irtautumassa saksalaisen ja oman fasismin kahleista. Asevarkausmafia edusti menneisyyttä ja fasismia. Porvarit Juho Kusti Paasikivi ja Urho Kaleva Kekkonen edustivat tulevaisuutta, normaalien suhteiden solmimista itänaapurin kanssa. Muutos näkyy myös Kekkosen persoonassa. Hän vastusti jyrkästi rauhaa talvisodan jälkeen ja oli kiihkomielinen "ryssän" kaataja jatkosodan alussa. Jatkosodan loppuvaiheilla Kekkonen hylkäsi fasismin ja hänestä tuli muutoksen symboli.

        Miksikö Lukkarin kirja? En ollut edes kuullut siitä. TimoEspoosta kehoitti lukemaan sen pari viikkoa sitten. Hänen mielestään siinä kerrottaisiin totuus kommunistikonnien ja ilkeiden neuvostoliittolaisten juonista.
        Nimimerkille suurkiitos vinkistä. Vaikka Lukkari tekee kaikkensa pestäkseen valtion omaisuuden varastajat puhtaaksi, hän huomaamattaan paljastaa varasmafian ensinnäkin tavanomaiseksi varasliigaksi ja toiseksi toteaa salaliiton olleen olemassa mutta että Valpo ei onnistunut sitä todistamaan. Lukkari käyttää kirjassaan kymmeniä sivuja tekstiä kuinka Valpo sekä valvontakomissio haistoivat natsikeikauksen uhkan mutta Päämajassa ollut johtoryhmä pystyi salaamaan sen vaikka oli itsekin osa sitä. Lukkari paljasti varkaudet perinpohjin siksi, että juttu käsiteltäisiin vain varkautena.
        Jokaisen suomalaisen tulisi lukea Lukkarin kirja ja Silvennoisen & kumpp kirja "Suomalaiset fasistit" rinnakkain. Lukkarin avomielisyys tukee suunnattomasti Silvennoisen tutkimusta.


      • s.partacus kirjoitti:

        Sillä on merkitystä historian tuntemuksen kannalta. Asevarkausmafia on oleellinen osa Suomen historiaa muutosvaiheessa, jossa oltiin irtautumassa saksalaisen ja oman fasismin kahleista. Asevarkausmafia edusti menneisyyttä ja fasismia. Porvarit Juho Kusti Paasikivi ja Urho Kaleva Kekkonen edustivat tulevaisuutta, normaalien suhteiden solmimista itänaapurin kanssa. Muutos näkyy myös Kekkosen persoonassa. Hän vastusti jyrkästi rauhaa talvisodan jälkeen ja oli kiihkomielinen "ryssän" kaataja jatkosodan alussa. Jatkosodan loppuvaiheilla Kekkonen hylkäsi fasismin ja hänestä tuli muutoksen symboli.

        Miksikö Lukkarin kirja? En ollut edes kuullut siitä. TimoEspoosta kehoitti lukemaan sen pari viikkoa sitten. Hänen mielestään siinä kerrottaisiin totuus kommunistikonnien ja ilkeiden neuvostoliittolaisten juonista.
        Nimimerkille suurkiitos vinkistä. Vaikka Lukkari tekee kaikkensa pestäkseen valtion omaisuuden varastajat puhtaaksi, hän huomaamattaan paljastaa varasmafian ensinnäkin tavanomaiseksi varasliigaksi ja toiseksi toteaa salaliiton olleen olemassa mutta että Valpo ei onnistunut sitä todistamaan. Lukkari käyttää kirjassaan kymmeniä sivuja tekstiä kuinka Valpo sekä valvontakomissio haistoivat natsikeikauksen uhkan mutta Päämajassa ollut johtoryhmä pystyi salaamaan sen vaikka oli itsekin osa sitä. Lukkari paljasti varkaudet perinpohjin siksi, että juttu käsiteltäisiin vain varkautena.
        Jokaisen suomalaisen tulisi lukea Lukkarin kirja ja Silvennoisen & kumpp kirja "Suomalaiset fasistit" rinnakkain. Lukkarin avomielisyys tukee suunnattomasti Silvennoisen tutkimusta.

        Muutosvaihehan olisi tullut jos kommunistien haaveet olisivat toteutuneet. Silloinen sivistyneistö olisi viety saunan taakse ja muu porukka joka oli paremmissa asemissa vankileireihin kuihtumaan. Noinhan se kommunismi on aina toiminut ja se on se ainoa mikä siinä yleensäkin on toiminut.

        Kun väärät ihmiset komujen kannalta ovat kuopassa tai piikkilankojen takana alkaa noiden vangittujen ja tapettujen omaisuuden riisto/ryöstö, vähän aikaa tuntuu kivalta kun saa ostella mitä hyvänsä mutta ne rahat loppuvat aivan kuin kävi naapurissakin. Sen jälkeen alkaa kurjistuminen, tehdään tosin hienoja ohjelmia kuten aikoinaan -20 luvulla Karjalaankin mutta ei toteuteta koska se vaatisi oikeaa työtä ja muita järjestelyjä joita ei kukaan tee sillä ovathan he kommunismin paratiisissa, kuka siellä nyt töitä tekisi?

        Paitsi Gulak porukat jotka sen ainoan tehtaan sinne Karjalaankin saivat pystyyn ja onhan vankityövoiman käyttö jopa edullista kun palkkaa ei tarvitse maksaa. Missään muualla ei ole taidettu vankeja vastaavassa mittakaavassa käyttää valtion töihin kuin mitä komuloiset aikoinaan Neuvostoliitossa teettivät Gulakinsa asukkailla.

        Ei ollut asevarkausmafiaa vaan oli joukko oikeita suomalaisia jotka olivat huolissaan maamme tilanteesta ja olivat nähneet/kuulleet mitä tapahtui kun komut pääsivät valtaan. Missäänhän ne eivät ole vapaissa vaaleissa valtaansa ottaneet vaan aina on oltu pyssyjen kanssa matkassa. Miksi a.p komut eivät luota demokratiaan?

        Jos varkauksista puhutaan niin kommunismi on se suurin varas ollut viimeisen vuosisadan aikana riistämällä ihmisten omaisuuksia ja tuhlaamalla ne jääden ilman tarvittavia pääomia. Eipä ollut Virollakaan pääomia kun NL oli ne ryövännyt 5 vuosikymmenen aikana tai kuljettanut Moskovaan. Lainaamalla piti aloittaa Vironkin taival uudelleen itsenäisenä. Kuka oli varastanut Viron pääomat? Samoin kävi kaikille jotka joutuivat komujen jyrän alle kuten Ukrainallekin. Ei siis kannata komuloisen puhua muiden varastamisesta koska he ovat ne pääpukarit!


    • Taas tulee s.p pravdaa! Preussilaisten sotataito ei juurikaan ollut paljon arvoinen Lapin tuntureilla. Tuo armeija ei saanut haluistaan huolimatta NL Muurmanskin rataa katkaistua vaikka se oli suunnitelmissa. Eivät saaneet sinne edes partioita vaikka suomalaisetkin siihen pystyivät ja panivat muutaman kerran kiskot rullalle.

      NL oli juuri aiemmin kun Suomeen oltiin aselepoa sopimassa miehittänyt Romanian joten se vaara oli olimassa. Meillä vielä komujen Hertta Kusinen jonka veli vai oliko isä oli Stalinin lakeija ja kovasti hommaamassa tänne apureineen komuhallintoa. Oli siis monta syytä aseiden hajavarastointiin jos kommunismin uhka ilman vapaita demokraattisia vaaleja tulisi ilmeiseksi.

      Toisaalta s.p, mitä hiton väliä sillä tänään on? Kommunismi on aseiden varastointitavoista huolimatta tai siitä johtuen hävinnyt käytännön politiikasta ja ne pari äijää sen parissa parkuvat jostain vuosikymmenten takaisista asioista mutta Miksi? Mitä te siitä hyödytte?

      Eikö teidän uskonnollenne olisi parempi miettiä miten eteenpäin ja millä keinoin saisitte lisää kannatusta vaikka eduskuntaan asti? Nythän kannatuksenne on pienempi kuin kirkkoveneen tai Akun? Kannatuksenne gallupeissa on aina virhemarginaalin sisällä, te olette virhe!

    • Mitä iloa olisi pelastua fasismista jos kommunismin uhka olisi ilmeinen? Jos viisas olisit niin olisit kaatamassa fasismin lisäksi kommunismia sillä käytännön maailmassa kommunismin aikaansaama tuho on ylittänyt fasismin aikaansaaman. Ole realisti s.p!

      Jos et pysty olemaan samaa mieltä niin kerro m itä suuria hyvinvoinnin ja elintason valtioita sekä muita yhteisöjä kommunismi on saanut aikaan yritettyään sitä yli 100 vuoden ajan?

      Jos et löydä edes Suomen veroisia esimerkkejä niin eikö olisi sinunkin jo aika vetää johtopäätökset asiasta, tyhjää saa pyytämättäkin ja siirtyä vaikka Timpan leiriin jos Kokoomus on liian kaukana.

    • Asekätkentä

      Oli hyvä juttu, ja ainoat rikolliset olivat kaikki neuvostoliitosta.

    • eetu.s

      Palstaporvrit repivät pelihousujensa lisäksi paidat ja taitavat paskoakin alleen.

    • Mitä varastettiin?
      Aseiden ja varusteiden piilottajat eivät olleet varsinaisia varkaita. He piilottivat varastettua tavaraa. He tekivät sen tietoisesti ja siten syyllistyivät rikokseen, varastetun tavaran kätkemiseen. Piilottajista ts. kätkijöistä 99 % olivat suojeluskuntalaisia.

      Rauhanehdot: Suomi sai pitää armeijansa ja aseensa. Muun armeijan paitsi Lapin rintaman joukot tuli kotiuttaa joulukuun alkuun 1 944 mennessä. Lukkarin mukaan se toteutui ja on tosiasia. Aseet ja muut varusteet tuli sijoittaa määrättyihin varikoihin. Ne olivat edelleen armeijan varusteita ja armeijan käytettävissä. Jokainen varastettu varuste oli poissa armeijan asevoimasta. Jos miehitys olisi alkanut vastoin rauhanehtoja, nekin aseet olisivat olleet poissa puolustuksesta. Miksi armeija tai poliittinen johtomme rakentaisi armeijan sisälle erillisen armeijan kun tarvittaessa kootut joukko-osastot olisivat saaneet aseet varikoilta. Miehitysuhan ideologia haisee pahasti.

      Mitä varastettiin ja mistä? Tiedot Lukkarin kirjasta.
      Sotilaiden mukana ei voinut kulkea kuin sotasaalispistooleita ja vastaavaa. Lukkarikin toteaa, että niillä ei ollut merkitystä.
      Aseita otettiin kotiutuvilta joukko-osastoilta niitä joita ei ollut merkitty ylös. Sodan loppuvaiheissa asetilanteen kirjanpito luonnollisesti horjui ja sitä käytettiin hyväksi.
      Aseita otettiin Lapin sotaan meneviltä ja palaavilta joukko-osastoilta.
      Aseita otettiin armeijan varikoilta niitä, joita ei ollut vielä merkitty kirjanpitoon.
      Sotatarviketehtaiden hengenheimolaisjohtajat luovuttivat mafialle aseita, räjähteitä ja muuta kamaa.
      Valtion sairaaloista kähvellettiin lääkkeitä, ensiapuvälineitä ja muuta. Sielläkin oli "ystäviä".
      Armeijan varikoilta kähvellettiin vaatteita. Saksalaisilta jääneitä vaatteita ym kähvellettiin. Bensayhtiöissä oli sattumalta "ystäviä", jotka antoivat polttoainetta, voiteluaineita ja muuta.
      Radioita ja muuta viestintäkalustoa vietiin armeijan varikoilta. Elintarvikkeita varastettiin armeijan varikoilta. Teltat lähtivät varikoilta.
      Suojeluskunnat lakkautettiin fasistisena järjestönä lokakuussa 1 944. Sen sotamateriaali olisi tullut siirtää armeijan haltuun. Niistä kopla kähvelsi ase- ja muuta materiaalia kätkettäväksi.
      "Saman aatteen" bisnesmiesten tavara- ja rahoituslahjat eivät luonnollisesti ole varastamista. Se on varasliigan toimien rahoittamista ja siten rikos.

      Lukkarin kirjassa esitetään varastetun tavaran määrästä arvioita ja joita ei ole syytä epäillä. Valpo ja paikallispoliisit löysivät Lukkarin mukaan noin puolet piilotetusta tavarasta. Puolet jäi piiloon. Osa mm lut.kirkon hautausmaille ja hautojen arkkujenkin alle. Kätköjä on löytynyt vielä tänäkin vuonna. Pappeja oli organisaation johtoryhmässä ja väliportaan tasolla. Muistutettakoon pappien raivoisasta raamatun avulla paasaamasta Hitleristä messiaana sota-aikana, Suur-Suomesta, luvatusta suomalaiskansasta ja muusta moskasta.

    • Varkausmafian organisaatio.
      Lukkari esittää sen paljon selkeämmin kuin Ilta-sanomien Asekätkentälehti. Kaavio on kirjan sivulla 243. Ylin poliitinen johto puuttuu. Mafiassa oli paljastumisen varalle määräys, että vain vihkiytyneimmille (aitonatseille) kerrotaan todellinen päämärä. Muille asia syötetään miehityspelon avulla. Toiseksi organisaation osallistujilta vaadittiin ehdotonta puhumattomuutta paljastuessa. Kukaan ei saa sanoa tietävänsä mitään eikä kertoa mitään. Ylin ja keskijohto valittiin "uskollisista". Tutkijoille olisi tehtävää siinä, mihin natsijärjestöihin kukin kuului. Suojeluskuntiin kuului lähes kaikki mutta AKS, Lapuan Liike, IKL ja muut pienet järjestöt ja lopulta kaikkia yhdistävä Vapaan Suomen liiiton jäsenyys.

      Päämajan everstiluutnatti Usko Haahti oli paitsi organisaation isä myös ryhmässä, joka 4.8.44 suunnitteli kumota tuleva välirauha. Mukana oli myös Matin isä majuri, Mannerheim-ristin ritari Reino Lukkari. 10.8 Haahti, Reino Lukkari ja majuri Reino Arimo sekä majuri Eino Leskinen (AKS:n jäsen) löivät lukkoon sodan jatkamisen tavoitteen. Haahti oli pääsuunnittelija. 15.8.44 salaliittolaiset istuivat eversti Nihtilän huoneessa Pämajassa ja Nihtilä hyväksyi suunnitelman. Hän ei osallistunut käytännön toimiin mutta käytti vaikutusvaltaansa varasmafian hyväksi. Seuraavana päivänä suunnitelma esitettiin Päämajan eversti Reino Hallamaalle. Hallamaa varmisti sivustaa, jos salaliiton toimia tulee tietoon. Hallamaa oli ensiarvoinen apu saada salaliiton johto kätketyksi Päämajan sisälle. Haahdin johdolla organisaatio ja toimenpiteet valmistuivat syyskuun 1944 puolivälin jälkeen ja rinnakkaisarmeijan aseistaminen alkoi salaisella päiväkäskyllä 24.9.44. Lukkari ei lausu luonnollisestikaan mitään VSL natsijärjestöstä.

      Toimeenpanevan organisaation johtaja oli everstiluutnantti Usko Haahti. Johtoryhmään kuului n. 10 miestä. Sisärenkaassa olivat Haahden, Lukkarin ja Arimon lisäksi majuri Arto Virkkunen. Muita olivat everstiluutnantti Zacharias Duncer, majuri Arto Virkkunen, evl.luutnantti Torsten Hiiskero, majuri Paavo Kairinen, majuri Jaakko Vuori, evl.luutnantti Risto Kare, majuri Antero Havola, majuri Veikko Nuotio, Majuri Seppo Airaksinen ja lääkintäeversti Pekka Somer. Kaikki Päämajan tai sitä lähellä olevia upseereita.
      Eversti Valo Nihtilä oli kummisetää kuvaava. Hänelle tiedotettiin ja hän varmisti Päämajan muiden upseerien lojaalisuuden ja tuen. Lukkari esittää kenraaliluutnantti Airon olleen informoitu ja oli siten ylikummisetä ja jonka vaikutusvalta varmisti kenraalitason lojaalisuuden. On huomioitava, että julkisessa propagandassa puhuttiin miehitysuhkaan valmistaumisesta. Lukkarin väitteessä on kuitenkin selvä särö, koska Päämaja valmisti armeijaa rauhan tilaa vastaavaan olotilaan.

      Keskitason muodosti "uskollisista" koottu 2-yleisesikuntaupseerien joukko suojeluskuntapiireihin. Ne jatkoivat suojeluskuntien lakkauttamisen jälkeen sotilasläänien ye-upseereina. Osa suojeluskuntia yhdistettiin yhteen sotalaslääniin. Heillä oli tarpeen mukaan apulaisia. Nämä organisoivat "luotettujen", etupäässä suojeluskuntapiirien johtajan kanssa kuntiin asevarustekätkijät. Kuntien varasliigan johtajina toimivat etupäässä paikalliset suojeluskuntajohtajat. Lyhenteen vuoksi käytän sanaa asekätkentä mutta se käsitti kaikkea sotaan liittyvän materiaalin varastamista ja kätkemistä. 99 % kätkijöistä oli suojeluskuntalaisia. Lukkarin mukaan mukana oli myös asevelisosiaalidemokraatteja.
      Siviilissä olevat bisnesmiehet auttoivat varusteilla, kulkuvälineillä ja rahoituksella. Armeijan autoja käytettiin kätkentään. Kätkentäorganisaation muut jäsenet paitsi itse kätkijät toimivat valtion palkkalistoilla.

      Kenraaliluutnantti A.F.Airo auttaa vahvistamaan salaliiton olemassaolon mutta jota Lukkari ei huomioi. Siitä seuraavaksi.

    • s.partacus

      Lukkari vannoo, että Päämajasta korkeat kenraalit olivat suosiollisia salaliitolle.

      Muiden muassa Airo olisi antanut suostumuksen. Haahdin porukka esiintyi Päämajan miehinä ja antoi ymmärtää alas asti touhun olevan Päämajan operaatio.
      Airo kiistää, että hän hän olisi antanut käskyä liikekannallepanosta tai olisi kuullut sellaista Päämajasta annetun. Se olisi ollut aseleposopimuksen ja Välirauhan ehtojen vastainen. Airo asettaa kysymyksen niin, että asevarkaudet eivät ole armeijan toimintaa. Airo kiistää antaneensa edes suostumusta. Lukkarin mukaan Haahti olisi saanut asevarkauksille Airon suostumuksen.
      Oleellista tässä on se, että asevarkaudet eivät olleet armeijan hommaa ja Airo on siinä oikeassa. Asevarkaukset tehtiin ohi Päämajan riippumatta siitä kuinka moni ei-salaliittolainen antoi sille tukensa. Moni antoi.
      Airon todistus sotaylioikeuden syyttäjille on merkittävä. Airo vahvistaa, että asekätkentä oli pienen piirin toimia vastoin lakia ja rauhanehtoja.

      Emme voi tietää, tiesikö Airo (väittää saaneensa tiedon kätkennästä vasta tutkintavankeudessa) asekätkennästä vai ei mutta se on kokonaisuuden kannalta epäolennaista. Haahdin lausunto ei johtanut tuomioon. Airo vapautui syytteestä salaliiton tukemisesta.

      Tämä tieto on napattu Lukkarin kirjanviitteenä olevasta Airon kirjasesta, joka ensin esiintyi nimellä "Liikekannallepanosalaliitto" (1947). Porvarillinen sensuuri kielsi sen ja se ilmestyi 1 969 sensuroituna nimellä "Puolustustaisteluni 1 947".
      Mainittu asia selviää liitteestä n:o 5. Molemmat kirjat ovat pöydälläni tutkittavana. Mielnkiintoista nähdä, mitä on sensuroitu. Teksti on kyllä osin roisia. Tutkija- ja syyttäjäosapuolta Airo kurmuttaa sanoisinko, röyhkeästi.

      Tämä episodi liittyy teemaan, kuinka kukakin yritti selvitä selvästä rikoksesta isänmaata vastaan. Haahdin ja Airon sanomiset vastakkain. Kumpi puhui totta.

      • Joka tapauksessa sillä aseiden hajavarastoinnilla saattoi olla positiivinen tulos kommunistien vallankumouksen tuloksen suhteen. Silloin se ei ollut turha vaan isänmaallisten suomalaisten miesten viimeinen suuri ponnistus vapaan ja demokraattisen Suomen puolesta.

        Kuten kaikki tiedämme tuon jälkeen se on hieman lipsunut noiden ystävyyden syvennystalkoiden aikana mutta on menossa parempaan kuten kommunismikin, kommunismihan on parhaimmillaan historian kirjan kertomuksena millaisia kusipäitä maailmaan voi syntyä jos emme pidä varaamme.


      • TimoEspoosta

        Mitä Sinä yrität todistaa? Historiallinen tosiasian? Kaikki asiaan liittyvät ovat olleet tiedossa kaikila muilla, paitsi Sinulla, joka vasta nyt olet siitä lukenut.
        Tässä Sinulle tosiseikkoja:
        - Asekätkentä on totta ja oli laiton - de jure - toimeenpide.
        - Airo ja muu ylin johto tiesivät asiasta, mutta eivät siihen osallistuneet
        - Se todennäköisesti pimitettiin Mannerheimilta
        - Aseet ja tarvikkeet olivat PV:n omaisuutta
        - Kätköjä tehtiin ympäri maata
        - Kätkemiseen osallistui suuri joukko miehiä

        Sinun väitteesi että kätkennän tarkoituksena olisi ollut pyrkimys sodan jatkamiseen,natsien vallankaappaukseen Suomessa yms. on pelkkää vääristeltyä valehtelua. Väite on ihan tuulesta temmattu typerä möläytys. Kun vetoat tuollaiseen, on Sinulla velvollisuus osoittaa se todeksi. Mutta kun kirjoitat, ettei Matti Lukkari "tietenkään kerro mitään natsiyhteydestä", se osoittaa täydellistä tietämättömyttä ja haluttomuutta tosiasioiden myöntämiseen.
        Et ymmärrä, että Lukkari ei tietenkään kirjoita olemattomista asioista. Jos kirjoittaisi, niin kirjasta tulisi joki valheiden ja luulojen kirjoitelma vailla mitään totuuspohjaa. Siis samanlainen, kuin Tiedonantaja-lehti.
        Lukkarin kirja ei ole tieteellinen tutkimus, mutta hyvin laajalti tunnustettu ansiokkaaksi tutkimukseksi asekätkennästä. Eikä kukaan muu kuin Sinä ole sitä väittänyt miksikään peittely- tai kaunisteluyritykseksi. Jos väität asioiden olevan toisin, niin miksi et tutki ja kirjoita ao. teosta?

        Toisaalta - en ihmettele vääristelyjäsi. Kommunismi perustui valehteluun ja pelotteluun. Tuo on selkeästi edelleenkin ajattelusi johtava voima. Huomaa, että käytin sanaa "perustui", sillä nykyään ei kommunismi perustu enää mihinkään. Se on tuhottu jo vuosikymmenet sitten. Jokapaikassa ja täysin.
        Vai pystytkö osoittamaan paikan, jossa se kukoistaa?


      • Voisitko nyt s.p kertoa mihin pyrit?

        Luuletko SKP:n tai KTP:n kannatuksen nousevan jos muutama kymmenen lukee noita tulkintojasi?

        Eikö tänään olisi viisaampaa kohdistaa tuo intonsa kommunistisen näkemyksen markkinoinnin parantamiseen koska nykyisin sen näkyvyys on käytännön nollassa taviksen kohdalla.

        Sen ajattelu ja ideoiminen miksi kannatus on pudonnut yhteen prosenttiin siitä jolloin se oli maksimissaan olisi tehokkain keino. Ja kun olet tuohon saanut vastauksen niin sitten tulee seuraava vaihe eli, miten!

        Siis miten on kommunismin oppia muutettava tähän päivään sopivaksi jotta edes joku alkaisi kuunnella. Minä en ala mutta seuraan kiinnostuneena toivottomiakin yrityksiä.

        Monessako Euroopan vapaan demokratian maassa enää on kommunistisilla puolueilla mitään sanottavaa. Kreikassa taitaa moinen ihmepuoluekin olla vaan missä kunnossa on Kreikan talous?


    • Lyhyt yhteenveto vastaväitteiltä. Yksi hyväksyy vihdoinkin että armeijan sotavarusteita varastettiin armeijalta. Päämaja ei ollut varkausoperaation takana.
      Toinen väittää puuta heinää. Rikoksella olisi estetty kommunistien valtaantulo. Tätä esittää kaveri, joka yleensä hyväksyy kommunistien ja vasemmistolaisten vainot valkoisen Suomen aikana ja jotka perustuivat lakiin. Laki siellä, toinen täällä.
      Yhdessä vastaväittäjät tunnustavat sotavarusteiden varkaudet ja jonka rikoksen porvarit tekivät. Päämaja armeijan johtoelimenä ei ollut varkauksien takana. Kuka tai mikä elin varasti yhteiskunnan omaisuutta!!! Liittoutuneet eivät takavarikoineet ainuttakaan asetta ja antoivat niiden olla armeijan kautta valtion omaisuutena.
      Päämaja ei ollut asevarkauksien takana. Kuka oli? Keskenkasvuiset upseeritko?

      Valpo ja Liittoutuneiden valvontakomissio, LVK, oli pääsemässä koplaan kiinni kun sotamateriaalin varkauksien laajuus selvisi keväällä 1 945. Valpo etsi Airoa salaliiton johtajaksi. Lukkarin ja Airon puhtaaksipesukirjoissa ei mainita yhtynyttä natsijärjestöä Vapaan Suomen liittoa ja sen vehkeilyä Saksan natsien johdolla. Vastaväittäjät vaikenevat samoin. Asevarkaiden puolustajat sodan jälkeen ja nykyisin tunnustavat asevarkaudet mutta ovat yhtälailla tunnustamatta operaation todellista johtoa. Lukkari ja Airo eivät mainitse ylipäänsä maamme sodanaikaista ja sitä ennen tapahtunutta fasistisoitumista.

      Eräs oleellinen seikka isänmaamme vastaisessa salaliitossa oli se, että päämäärän suhteen aika meni ohi. Liittoutuneet porhalsivat kohti Berliiniä. Ne eivät riitautuneet, eikä Saksan fasismi kyennyt sotilaallisiin ihmeisiin. Salaliitto päättyi farssiin. Siitä myöhemmin. Mannerheimin hallitukset noudattivat Välirauhan ehtoja. Päämaja kotiutti armeijaa rauhanehtojen mukaisesti. Saksalaisia ajettin maasta pois. Jäljelle jäi porvariston yhteinen hanke laittaa asevarkausmafia nuorten upseerien puuhasteluksi, pestä rikolliset puhtaaksi ja salata totuus.

      Lähdeaineisto: Silvennoinen&kumpp.: Suomalaiset fasistit, 2 016.

      • TimoEspoosta

        Sinä edelleenkin yrität sepitellä täysiä satuja po. asiasta. Etkö todellakaan kykene ymmärtämään asian totuuta?
        En kykene näin netissä taivutamaan rautalangasta Sinulle asioita. Jotain olisi Sinunkin ihan itse ymmärrettävä. Vaikka se kuinka aiheuttaa fyysistä kipua molemmissa aivolohkoissa. Mutta totuus on tietenkin kivulias koko ikänsä valheiden ja vääristelyn keskellä eläneenä.

        Montako vuotta vielä mahtaa mennä, ennen kuin ymmärrät komuismin sortuneen ja loppuneen?


      • todet_kehään
        TimoEspoosta kirjoitti:

        Sinä edelleenkin yrität sepitellä täysiä satuja po. asiasta. Etkö todellakaan kykene ymmärtämään asian totuuta?
        En kykene näin netissä taivutamaan rautalangasta Sinulle asioita. Jotain olisi Sinunkin ihan itse ymmärrettävä. Vaikka se kuinka aiheuttaa fyysistä kipua molemmissa aivolohkoissa. Mutta totuus on tietenkin kivulias koko ikänsä valheiden ja vääristelyn keskellä eläneenä.

        Montako vuotta vielä mahtaa mennä, ennen kuin ymmärrät komuismin sortuneen ja loppuneen?

        NL:n kaatumisella 1991 ei ole mitään tekemistä suomalaisten fasistien puuhien kanssa 1944/45. Suomen historia tulee tuntea Suomessa ja myös maailmalla sellaisena kuin se on ollut.


      • Mitä yhteyttä noilla kertomillasi asioilla, olivat ne sitten totta tai puppua, on kommunismin tämän päivän tilanteeseen, jota oikeasti ei edes ole.

        Kommunismihan on hävinnyt näkyvistä ja käytännöstä ja reaalimaailmasta joka tosin käytännön kanssa lienee lähes sama asia mutta kuulostaa hienolta sivistyssanoineen.

        Ei niitä aseita varastettu, niitä varastoitiin helposti ja nopeasti käsille saataviin paikkoihin. Pelättiin kommunismin epädemokraattisia toimia joilla heillä oli tapana alistaa ja riistää kansoja. Juuri siinä vähän aiemmin Romaniassa.

        Kerro kuitenkin s.p miten ajattelet tuon liirumlaarumisi nostavan kommunismin asemaa Suomessa? Nykyinen kannatuksenne prosentin tarkkuudella on nollassa joten meneekö ylös vai alaspäin?

        Miksi et mieti mitä kommunismille pitää tehdä, jotta ihmiset alkavat luottaa? Nythän käytännön luottamusta ei löydy!


    • PUUTARHAMESTARIT49

      Mitä tarkoittaa Yrittäjän tulo ja Lisäarvoasia Elinkeinoelämässä?
      21.9.2012 00:50 Kalervo Krekula ilmoita asiaton viesti
      Nyt keskustelussamme oli ymmärtääkseni kysymys Lisäarvosta, joten haluan kertoa tarkastelumme perustaksi jotain siitä asiasta, että mitä pitää sisällään Materialistinen Historiakäsitys ja Luonnon Dialektiikka eli LD. Kun Te SINIMUSTAT haukutte meitä, jotka eivät inhoa sitä asiaa, että mitä pitää sisällään LD:hen pohjautuva Perusmarxismi ja Marxialainen Revisionismi, niin olisiko se asia liikaa pyydetty, että jotenkin uskoisitte siihen, että Pääomakirjan Arvolakimalli ja Luonnon Dialektiikka eli LD on varmasti muutakin kuin vain jotain epämääräistä sekoilua? Kun Te myös kirjoitatte jotain sellaista, että Teidän keskustelualoituksessanne oli kyse tavaroiden valmistuksesta ja palveluiden tuottamisesta sekä liiketuoton jakamisesta eri osapuolten kanssa, siis heidän, jotka olivat ratkaisevassa osassa jonkun tuotteen valmistamisessa ja vielä Te kirjoititte, että älä kirjoita mitään, jos et pysty vastaamaan kunnolla, niin halusin vain kertoa jotain Pääomakirjan Arvolakimalli ja Luonnon Dialektiikka eli LD:n taustoista.

      Jos me emme tiedä jonkun teoriakuvion takana olevia asioita, niin on täysin mahdotonta vastata pätevästi Teidän kysymyksiinne millään muulla tavalla kuin tarinoimalla jotain sellaista, että Marxilainen Filosofia ja Sosiologia ei ole mitään muuta kuin eräänlainen uskomusjärjestelmä, ja jonka totuusarvo on kyseenalainen korkeintaan katsojan mielessä tai silmissä. Olenhan Teille tarinoinut myös jotain sellaista, että Pääomakirjan Arvolakimalli ja Luonnon Dialektiikka eli LD ovat tällä hetkellä ainoina sellaisia, jotka kestävät romahtamatta Logiikkatestin ja Realismitestin. Nyt on ainakin Hyvä Kysymys se, että kestääkö valtavirtatalousoppi sen paremmin logiikkatestiä kuin myös realismitestiä ja ihan samaa voimme me Materialistinen Filosofia rp:tä ainakin vähän kunnioittavat henkilöt sanoa Luonnontieteen Valtavirtaopista nimittäin Alkupaukku ja Suhteellisuusteoria rp:stä.

      Niin ja nyt kun keskustelemme tavaroiden valmistamisesta ja myös tuoton jakamisesta eri osapuolten välillä, niin on hyvä palauttaa mieliin Mikroteoria1 siis Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo. Mehän ilmeisesti tiedämme sen, että Pysyvä Pääoma on yhtä kuin Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet, kun taas Vaihteleva Pääoma on yhtä kuin Työvoimakustannukset. Lisäarvo on taas MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.

      Nyt sitten voimme kysyä sitä asiaa, että miten esimerkiksi Konepajassa ja tehtaassa jaetaan tuotantotoiminnan johdosta syntynyt tulos eri osapuolten välillä. Niin ja nyt pitää valmistuskustannuksiin laskea mukaan kaikki Pysyvän Pääoman osatekijät kuten myös Vaihteleva Pääoma eli Työpalkat, työnantajat siis ns sivukulut. Kun nyt Myyntihinnasta on poistettu Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma, niin tällöin tulemme lisäarvo-osuuteen, mutta tämä lisäarvo-osuus ei ole vielä puhdasta yrittäjätuloa, sillä lisäarvo-osuudesta pitää vielä vähentää lainanhoitokulut kuten korot tai vastaavat. Nyt pitää vielä sanoa se, että Lainan Lyhennyksiä ei lasketa lainanhoitokuluihin vaan Yrityksen Rahapääomaan.

      Kun nyt mietimme sitä, että mikä osuus tuotantotoiminnan tuloksesta kuuluu kenellekin, niin tällöin tullaan ainakin sellaiseen ilmiökuvioon, että Työpalkka ei ole tuloa yritykselle vaan vain ja ainoastaan menoerä, joten jo tästä ilmiöasiasta voimme päätellä jotain sellaista, että vastakohtien aika ei ole kaikilta osatekijöiltään yhteiskunnasta ohi, vaikka Te Kokkarien TOIVO- ja KORVA-remmi-iskurit toista kuviota väitättekin. Onhan yrittäjän liiketaloudellinen tulos sitä parempi, mitä vähemmän heidän tarvitsee sijoittaa Vaihtelevaan Pääomaosuuteen, mutta nyt pitää kuitenkin huomata se asia, että vaikka PALKKA on menoerä yksittäisessä yrityksessä, niin se palkkatulo on kysyntätekijä markkinoilla, joten kyllä liikeyrityksen hoitajan kannattaa maksaa jokin kohtuullinen osuus sekä toimihenkilö- että rivityöläiskunnalle.

      Nyt sitten voimme kysyä sitä, että mikä on kohtuullinen osuus itse kullekin. Onkohan nyt kyseessä joka suoraan tai epäsuorasti myös ns luokkataistelukuvio tai ainakin palkansaajaväestön taholla ns Työvoimatavaran Niukkuusasian hyväksikäyttö tai yrittäjäpiirien taholla taas Työvoimatavaran Ylitarjontatilanteen hyväksikäyttö. On kuitenkin hyvä muistaa se asia, että myös kaikki tälläiset Työelämääkin koskevat asiat on syytä pitää Sosiaalifilosofiakuvioissa ja välttää työelämäasian siirtämistä Moraalifilosofiaympäristöön, sillä ei vielä tähän mennessä ole yksikään Filosofi ja Ekonomisti pystynyt sanomaan yksi yhteen sitä, että miten erilaiset Moraliteetti- ja Moraaliasiat pitäisi määritellä, sillä me filosofit ainakin sanomme, että arvot ovat vain ja ainoastaan yksittäisen katsojan tai kokijan silmissä tai mielessä. PCIS

    • maskirovka

      Venäjä on taas vaarassa, pelkäävät ilmeisesti Suomen hyökkäävän. Ilmeisesti siellä on asevoimat varsin surkeassa tilassa kun pitää pelätä jonkun hyökkäävän.
      Leonid Ivašov: ”Valtiotamme kohtaan on nyt olemassa konkreettinen turvallisuusuhka, ja sitä voi ehkäistä vain armeija ja muut voimankäyttöön oikeutetut viranomaiset”

    • Asevarkausmafian toimien pääpiirteet.
      Toiminta alkoi sodan vielä kestäessä mutta jolloin kapitalistiluokka hylkäsi Rytin ja hänen hallituksensa ja suuntautui irtaantumaan Saksan fasismin liittolaisuudesta. Sotamateriaalin varastaminen suuntautui uuden hallituksen linjaa vastaan mutta yrityksenä kääntää historian suunta takaisin fasismin vasalliksi siitä tuli farssi. Aika ajoi salaliittolaisten ohi. Jäljelle jäi porvariston yhteinen tahto salata salaliiton todellinen päämäärä ja paljastaa asevarkaudet todelliseksi sekä siinä yhteydessä tunnustaa Usko Haahdin johtama mafian esikunta.

      1. Suunnitteluvaihe.
      Suunnittelu alkoi sodan kestäessä elokuussa 1 944 ja päättyi syyskuun lopulla. Luotiin maanalainen
      yhteydenpitojärjestelmä Saksaan.
      2. Toimeenpano vaihe.
      Se alkoi suuressa laajuudessa lokakuun alussa 1 944 kun suojeluskuntapiireihin oli solutettu 2-yleisesikuntaupseerit ja joiden ainoa tehtävä oli organisoida varastetun tavaran piilottaminen. Toinen tehtävä oli koota samassa yhteydessä suojeluskuntien yhteyteen sotilaalliset joukko-osastot valmiiksi kun käsky liikekannallepanosta tulee. Salaliittolaiset olettivat, että muu armeija lähtee mukaan, hallitus kukistetaan ja saksalaiset Lapista tulevat apuun. Sota Neuvostoliittoa vastaan jatkuu. Porvarien mustin osa luotti vielä 1 944 ihmeisiin ja Saksan voittoon.
      3. Pääosa sotamateriaalin varkauksista ja piilottamisesta oli suoritettu vuoden loppuun mennessä. Jotkut kätköt kerittiin siirtämäänkin ilmitulon pelossa toisaalle. Osa kätkettiin armeijan varikoille. Totta - armeijasta löytyi apureita varkauksiin ja varikoille takaisinkätkemiseen. Lukkarin kirjan mukaan.
      4. Tammikuussa 1 944 Puna-armeija oli Oderilla ja röykytti fasismia sen omalla maaperällä. Länsiliittoutuneet murtautuivat Saksan läntisiin osiin. Suomen hallitus saattoi todeta oikeaksi rauhanteon ja jatkoi rauhanehtojen toteuttamista.
      Haahdin mafia yritti koota taisteluyksikköjä. Lukkarin mukaan touhusta ei tullut tolkkua. Jossain laadittiin nimiä esikuntiin ja siihen se jäi.
      5. Mitä tehdä varastetulle tavaralle.
      Se muodostui kevään päätehtäväksi. Tuli suojella piiloja, muuttaa niitä, rahdata osa takaisin varikoille kätköön kirjaamatta niitä ylös. Muutama kätkö paljastui syksyllä 1 944. Lisää paljastumisia tuli pitkin kevättä 1 945. Armeijan autot bensoineen rahtasivat aseita ja varusteita paikasta toiseen ohi Päämajan. Salaliittolaisista ainakin ylätasolla sata upseeria toimi täysipäiväisesti valtion palkalla ja kuljetusvälineistöllä veronmaksajien piikkiin. Valpo ja LVK kiinnostuivat lopputalvesta asiasta kun kätköjä löytyi useiden sotilasläänien alueelta. Oulussa tapahtunut paljastus herätti virkavallan laajemmin tutkimaan, mistä oikein oli kysymys.
      6. Sekasorron ja paniikin keskellä salaliittolaiset möivät mustassa pörssissä varastettua tavaraa organisoidusti. Yksittäiset kätkijät hyödynsivät tavaraa rahaksi.
      Saksan antautumisen 9.5.1 945 jälkeen viimeinenkin toivo meni. Liittoutuneiden liitto piti. Pääaiheeksi tuli kuinka selviytyä, mitä tehdä kätköille. Ei tehty mitään. Virkavalta tutki, pääsi jäljille ja kätköjä löytyi. Isänmaalliset kansalaiset paljastivat niitä. Lukkarin mukaan viranomaiset löysivät noin puolet varastetusta tavarasta.
      Kun kätköjä löytyi kaikista entisistä suojeluskuntapiireistä ryhdyttiin vakuuttamaan kaikka osallisia, ettei tiedetä mitään eikä puhuta mitään. Kuitenkin joku aina puhui ja lopulta Haahti ja Nihtilä ottivat niskoilleen operaation omana toimenaan.
      Viimeistään vuodenvaihteessa 44/45 oli valmiina pakotie ulkomaille varmuuden varalle ja se tulikin keväällä käyttöön. Lukkarin mukaan 34 salaliittolaista pakeni vastuutaan ja melkoinen osa heistä jäi sille tielle. Lauri Törni yhtenä heistä.
      7. Salaliiton paljastuminen, tutkinta, syytteeseenpano ja oikeudenkäynnit.
      Se oli ohi pääpiirteissään 1 948 alkuvuodesta. Mafia oli salaliitto siinäkin tapauksessa, vaikka syyttäjä ei kyennyt yhdistämään sitä saksalaisen fasismin johtamaksi. Mafia rakensi armeijan ulkopuolelle omaa armeijaa.
      8. Salaliiton peseminen puhtaaksi.
      Tuomittuja armahdettiin ennenaikojaan. Porvaristo ryhtyi pesemään rikollisia puhtaaksi. Tuomituille jaettiin ritarikuntien ansiomerkkejä. 1 960 luvulla alkoi yleinen valkoisen Suomen peseminen puhtaaksi fasistisesta menneisyydestä. Asekätkentäkirjallisuus levisi kuin sieni. Asevarkaudet myönnettiin mutta niistä tehtiin isänmaallisia (????), jottei musta totuus selviäisi.
      9. 2 010 luvulla nousee niistä ajoista ja tapahtumista uusia tutkimuksia ja jotka oikaisevat valkoista valhetta. Tutkimista riittää vieläkin. Gradutöille ja vakavimmillekin tutkimukselle on tarvetta. Kansan tulee saada tietää totuus menneistä.

      • TimoEsposta

        >> Kansan tulee saada tietää totuus menneistä. <<
        Kansa on saanut tietää totuuden jo kauan sitten.
        Sinä olet ainoa, joka sitä ei ymmärrä vaan nillität jostain täysin olemattomasta. Nillität jatkuvasti >> Salaliittolaiset olettivat, että muu armeija lähtee mukaan, hallitus kukistetaan ja saksalaiset Lapista tulevat apuun. Sota Neuvostoliittoa vastaan jatkuu. << Tällaista ei kukaan muu ole koskaan kuullutkaan.
        Nyt Sinun on lyötävä faktat pöytään ja todistettava tämä! Tiedän kyllä että et siihen pysty - kuten et kertaakaan ole pystynyt perustelemaan mitään muutakaan väitettäsi.
        Joten: Todista tuo väitteesi!
        Todistukseksi ei edelleenkään riitä Sinun oma kuvitelmasi tai jokin muu kommunistinen valehtelu. Liität tietenkin mukaan lähdeluettelon. Se muuten ei ole luettelo lähteistä tai kaivoista...


    • Tutkinnan vaikeuttaminen. Salaliittolaisten apurit.
      Salaliitto alkaa paljastua alkutalvesta 1 945. Kätköjä löytyy yhä enemmän. Lauri Törni matkusti salaa saksalaisella sukellusveneellä synkronoimaan yhteistä kapinaa natsien kanssa. Epämääräisistä puheista Törni arvasi että peli on pelattu. NL lähestyi idästä Berliiniä. Saksan sodanjohto avasi länsirintamaa saadaksen joukkoja NL vastaan.
      Mikäli Suomessa oleva VSL olisi aloittanut kapinan Paasikiven hallitus ei olisi epäröinyt kukistaa sitä. Haahdin-Nihtilän suunnitelma oli vararikossa. Taistelujoukkojen kokoamiseen ei ehditty. Päiväjärjestyksessä oli paniikki. Miten estää uudet paljastukset ja miten selviytyä.
      Sotavarusteita piilotettiin kiireellä uudelleen. Aseita rahdattiin varikoille ja takaisin. Pelkurit upseerit alkoivat paeta ja jättää vastuu muille.

      Punainen Valpo ei ollut niin punainen kuin on sanottu. Toki siellä oli kommunistien lisäksi muitakin demokraattisia tutkijoita ja jotka halusivat selvittää rikokset. Valpossa ja poliisivoimissa apurit tiedottivat piiriorganisaatioille, mikä on tutkimusten tila. Kätköjä siirrettiin. Salaliittolaisille tiedotettiin mitä tutkijat tietävät ja tulevat tekemään. Poliisin apurit tiedottivat suunnitelluista ratsioista ja varasautot osasivat kiertää niitä.
      Kiinnijäämisen varalta vaadittiin tiukkaa vaitiolovelvollisuutta tai kerrottiin sitä, mitä tiedettiin tutkijoilla jo olevan tiedossa. Näin Lukkari avoimesti paljastaa rikollisten apuvoimat esittäen heidätkin isänmaallisiksi sankareiksi. Eversti Lukkari suvaitsi levittää kirjallaan varkauden aatteen oikeellisuutta. Samalla hän paljasti tahtomattaan suojeluskuntalaiset ja muut natsit paitsi isänmaan pettureiksi myös tavallisiksi varkaiksi.
      Kiinnijääneille varkaille tiedotettiin Valpossa olevien suojeluskuntatutkijoiden taholta tutkinnan tilaa, jotta he osaisivat kiertää todelliset tapahtumat. Lukkari riemuitseekin, että Valpo löysi vain noin puolet varastetuista sotavarusteista.

      Liittoutuneiden Valvontakomissio ei puuttunut enempää, kun suomalainen osapuoli teki tyhjäksi rinnakkaisarmeijan luomisen.

      Sotavarusteiden varastaminen ja maanalaisten taistelujoukkojen kokoaminen (Lukkarin kirja paljastaa molemmat) oli suomalaisten natsien viimeinen voimainponnistus jatkaa toivotonta sotaa natsien rinnalla. Rytin kaatumisen jälkeiset hallitukset suuntasivat maata rauhaan ja normaaleihin suhteisiin naapurivaltioiden kanssa. Kommunistit tukivat kehitystä. Toinen suuri seikka oli fasististen järjestöjen lakkauttaminen ja valtion rakenteiden siivoaminen fasistisista aineksista. Ensimmäinen onnistui. Jälkimmäinen toteutui vain osittain. Lukkari suitsuttaakin sitä, että 50 luvun lopun aikoina sotasyyllisuudestä ja asevarkauksista tuomitut alkoivat kohota yhteiskunnallisiin asemiin, saivat prenikoita juhlatilaisuuksissa.
      Valpo pääsi salaliiton aatteellisen johtoporukan jäljille mutta oikeuskäynnin syyttäjät eivät kyeneet laillisesti todistamaan sitä. Porvarilliselle pravdalle jäi jälkikäteen kansan sumuttamisen tarkoituksessa teesi: Ne tekivät sen estääkseen maan miehityksen.

      ps. Jatkosodasta lausutaan teesiä puolustussotana NL:n hyökkäyksen torjumisena. Sotavarusteiden varkaus lausutaan NL:n miehityksen estämisenä.
      Molemmat 180 astetta väärinpäin. Teesien pohjimmainen tarkoitus oli ja on pestä maamme porvariston fasistinen menneisyys.

      • W.Siege

        Et ole vieläkään kertonut miksi asekätkentään osallistuneita ei syytetty varkaudesta.

        Yrittivätkö kommarit asiaa suurentamalla saada Suomen miehitetyksi, varkaus ei olisi kiinnostanut valvontakomissiota mitenkään.

        Miksi valvontakomission mielenkiinto asiaan hiipui kun tuli selville että kyseessä oli päämajan johtama operaatio?

        Fasistien kannatus Suomessa on ollut minimaalinen. jos IKL oli fasistinen niin sen kannatus oli vähäinen. Tosin paljon suurempi kun kommareiden nykykannatus.


      • TimoEspoosta

        >>..muitakin demokraattisia tutkijoita... <<
        Miten voit yhdistää komunstit ja demokratian? Kommunistit ovat aina kannattaneet verisesti diktatuuria ja pienen puolue-elitin yksinvaltaa.
        Ja mitähän varten useat Valpon kuulustelemat ovat kertoneet ettei kuulustelija osannut edes käyttää kirjoituskonetta? Valpon kulusteljathan olivat suurelta osaltaan koulujakäymättömiä "korpikomunisteja" joiden koulu- ja sivistystaso oli käytännössä oematon verattuna kuulusteltavien korkeakoulutasoon.

        Etkä taaskaan vastannut kysymykseeni! Tietenkään! Kun et kykene...


      • W.Siege kirjoitti:

        Et ole vieläkään kertonut miksi asekätkentään osallistuneita ei syytetty varkaudesta.

        Yrittivätkö kommarit asiaa suurentamalla saada Suomen miehitetyksi, varkaus ei olisi kiinnostanut valvontakomissiota mitenkään.

        Miksi valvontakomission mielenkiinto asiaan hiipui kun tuli selville että kyseessä oli päämajan johtama operaatio?

        Fasistien kannatus Suomessa on ollut minimaalinen. jos IKL oli fasistinen niin sen kannatus oli vähäinen. Tosin paljon suurempi kun kommareiden nykykannatus.

        Et sitten ole lukenut Lukkarin teosta.
        Asevarkausmafiaa syytettiin varastamisesta sekä varastetun tavaran piilottamisesta. Yli 2 000 henkilöä, natsihenkistä suojeluskuntalaista oli syytettynä ja ylki 1 500 sai tuomion. Johtoporukka sai tuomiot varastamisesta ja piilottajat varasteun tavaran kätkemisestä. Rikoslaki toimi. Taannehtivan lain tekeminen oli porvarien ketkuilua asian häämiseksi. Salaliittoa valtiota vastaan oli voimassa lait jo 20 luvulla ja jolloin kommunisteja sekä vasemmistolaisia syytettiin (marxilaisuudesta) maanpetoksesta. 1 939 oli laadittu lisäksi laki valtionpetoksen valmistelusta laki, jonka perusteella kommunisteja, vasemmistolaisia ja demarien kuutoset 1 941 vangittiin turvasäilöön. Tanner vaati 6 demarin vangitsemista, jotka olivat perustaneet oman puolueen vastustamaan liittoa fasistisen Saksan kanssa.

        LVK ja Valpo olivat jäljillä oikeistokapinan valmistelusta. Todisteet jäivät saamatta. Tervejärkiselle ihmiselle on selvää, ettei kapteeni-majuritason varkausmafia toiminut varastaakseen taloudellisen hyödyn vuoksi vaikka möivätkin varastettua tavaraa keväällä ja syksyllä 1 945.

        Fasistien kannatus nojasi suojeluskuntajärjestöön. Se lakkautettiin rauhanehtojen mukaisestiyhtenä fasistisena järjestönä. IKL, AKS ja muut sirpalejärjestöt lakkautettiin mukana ja joiden jäsenperusta oli suojeluskunnissa. Lapuan liikkeen jäsenperusta oli pääosin suojeluskuntalaisissa. Vapaan Suomen Liitto oli kaikkein paatuneimpien natsien viimeinen epätoivoinen yritys jatkaa sotaa natsien rinnalla ja jota varten sotavarusteita kätkettiin tai hajavarastoitiin mitä nimeä operatioista sitten käytetäänkään.


      • s.partacus kirjoitti:

        Et sitten ole lukenut Lukkarin teosta.
        Asevarkausmafiaa syytettiin varastamisesta sekä varastetun tavaran piilottamisesta. Yli 2 000 henkilöä, natsihenkistä suojeluskuntalaista oli syytettynä ja ylki 1 500 sai tuomion. Johtoporukka sai tuomiot varastamisesta ja piilottajat varasteun tavaran kätkemisestä. Rikoslaki toimi. Taannehtivan lain tekeminen oli porvarien ketkuilua asian häämiseksi. Salaliittoa valtiota vastaan oli voimassa lait jo 20 luvulla ja jolloin kommunisteja sekä vasemmistolaisia syytettiin (marxilaisuudesta) maanpetoksesta. 1 939 oli laadittu lisäksi laki valtionpetoksen valmistelusta laki, jonka perusteella kommunisteja, vasemmistolaisia ja demarien kuutoset 1 941 vangittiin turvasäilöön. Tanner vaati 6 demarin vangitsemista, jotka olivat perustaneet oman puolueen vastustamaan liittoa fasistisen Saksan kanssa.

        LVK ja Valpo olivat jäljillä oikeistokapinan valmistelusta. Todisteet jäivät saamatta. Tervejärkiselle ihmiselle on selvää, ettei kapteeni-majuritason varkausmafia toiminut varastaakseen taloudellisen hyödyn vuoksi vaikka möivätkin varastettua tavaraa keväällä ja syksyllä 1 945.

        Fasistien kannatus nojasi suojeluskuntajärjestöön. Se lakkautettiin rauhanehtojen mukaisestiyhtenä fasistisena järjestönä. IKL, AKS ja muut sirpalejärjestöt lakkautettiin mukana ja joiden jäsenperusta oli suojeluskunnissa. Lapuan liikkeen jäsenperusta oli pääosin suojeluskuntalaisissa. Vapaan Suomen Liitto oli kaikkein paatuneimpien natsien viimeinen epätoivoinen yritys jatkaa sotaa natsien rinnalla ja jota varten sotavarusteita kätkettiin tai hajavarastoitiin mitä nimeä operatioista sitten käytetäänkään.

        On pelkkää pravdaa alkaa suojeluskuntia syyttää fasismista ainakin jos itse puolustelee kommunismia. Samaa paskaa ne olivat.

        Kuitenkin suojeluskunnat pyrkivät Suomen pelastamiseen vapaana demokraattisena valtiona kun taas kommunistit pyrkivät alistamaan meidät kommunistiseen diktatuuriin kuten parissa naapurissakin pääsi käymään ynnä monessa muussakin maassa joihin puna-armeija jäi riistämään kansaa ja demokratiaa.

        Miksi et vastannut Timpalle joka kysyi sinulta miten voit sekoittaa kommunismin ja demokratian? Kommunismihan on aina valtaan päästyään haudannut kaikki demokratian vaateet ynnä vaatijat syvälle.

        En ole lukenut tuota kirjaa, jos lukisin niin arvelen kuvan jonka olet tänne piirtänyt osoittautuvat pravdaksi eli komutotuudeksi joka on hieman asiaa ja loput pelkkää lööperiä. Kommunismi ei koskaan ole kestänyt faktista tarkastelua kuten eivät marxilaisuuden pykälätkään vaikka harhautuneet asiaa tuntemattomat niitä tieteelliseksi väittävätkin.


      • TimoEspoosta kirjoitti:

        >>..muitakin demokraattisia tutkijoita... <<
        Miten voit yhdistää komunstit ja demokratian? Kommunistit ovat aina kannattaneet verisesti diktatuuria ja pienen puolue-elitin yksinvaltaa.
        Ja mitähän varten useat Valpon kuulustelemat ovat kertoneet ettei kuulustelija osannut edes käyttää kirjoituskonetta? Valpon kulusteljathan olivat suurelta osaltaan koulujakäymättömiä "korpikomunisteja" joiden koulu- ja sivistystaso oli käytännössä oematon verattuna kuulusteltavien korkeakoulutasoon.

        Etkä taaskaan vastannut kysymykseeni! Tietenkään! Kun et kykene...

        Sotatarvikkeiden varastamismafian tarina ei ole vielä kirjoitettu loppuun. Sodan jälkeen porvaristo onnistui tekemään siitä alempiarvoisten upseerien varkausliigan ja kätkemään varkauksien todelliset syyt.
        Sodan jälkeen kommunistit tukivat muiden demokraattien ohella hallituksia toimissa irtautua Saksalaisen fasismin napanuorasta. Toimeen liittyi Suomen ulkopolitiikan muuttaminen natsien vasallin asemasta itsenäiseksi kansakunnaksi ja jonka ulkopolitiikka lähti noudattamaan sotilaallista puolueettomuutta. Siihen liittyi myös valtion hallinnon puhdistaminen fasismia tukevista toiminnoista.

        Välirauhan jälkeen ainoa aseellinen voima valtiota vastaan on ollut natsihenkisten upseerien ja siviilien asevarkaussalaliitto. Kommunistit ovat toimineet valtiollisen ja kunnallisen demokratian puitteissa. TimoEspoosta tietää sen mutta yrittää lähes jokaisessa viestissä tehdä asevarkaista sankareita ja samalla syöttää porvarien valhetta kommunistien väkivaltaisuudesta. Valkoisen Suomen historia 1 918 - 1 944 on ollut porvarien väkivaltaista historiaa työväenluokkaa kohtaan. Valkoinen porvaristo vei maamme jopa ihmishirviöiden saksalaisten fasistien apuriksi ja tapatti sekä vammautti nuorisoamme fasismin voiton puolesta.
        AKS:n perinnekerho 22 jatkaa muiden populaatioiden ohella valkoisen valheen ylläpitämistä. Demokraattien tehtävä on tutkia yhä uudestaan mustan porvaristomme tekemisiä. Historiankirjoitus tulee saattaa raiteilleen siten kuin se on kulkenut.


    • eissa

      Mikä on Vapaan Suomen Liitto järjestö? Koululaitos ei mainitse siitä sanaakaan.
      IPUN edeltäjäpuolue oli Ilkka Hakalehdon johtama VSL vuosituhannen vaihtessa. Ei liene sama järjestö!

    • Ent. keskustalaisen Ilkka Hakalehdon nimivalinta saattoi olla harkittu tai ei. 90-luvulla Hakalehto saarnasi EU:n miehitystä. IPU on uuden VSL:n peruja.
      Netissä VSL:stä ei löydy mitään. Johan Fabritiuksen, vankkumattoman natsin nimen alta läytyy jotain. Hän toimi 1. maailmansodassa tsaarin armeijan upseerina. 1 917 hän siirtyi Suomeen ja osallistui sisällissotaan valkoisten puolella suojeluskuntien murhajoukoissa.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/J._Chr._Fabritius

      Sotien jälkeinen VSL. Lähdeaineisto: Suomalaiset fasistit, 2 016. Kirjan loppupuolella alkaen sivulta n. 350 lähtien. Lyhyt yhteenveto.
      P.E.Svinhufvud, vannoutunut natsi kuolinvuoteellaan 1 943: 'Ryssän kanssa ei koskaan saa solmia rauhaa, on taisteltava viimeiseen mieheen. ' Petter Forsström kuuli sanat, Sama Petter, joka salakuljetti sevarkauksien suuruuden paljastuutua mafian johtohenkilöitä salaa länteen vastuuta pakoon.
      1 942 perustettu natsihenkisten yhteisjärjestö, VSL -Suomen Valtakunnan Liitto kuoleutui ja tilalle syntyi VSL Johan Fabritiuksen johtamana.
      Stalingaradin taistelun jälkeen osa porvaristoa alkoi miettiä, mitä Saksan tappion jälkeen. Ne jotka liittyivät VSL:n miettivät miten toimia, jos hallitus tekee NL:n kanssa rauhan. Päätös oli jatkaa sotaa ja että mahdolliseen rauhansopimukseen tulee valmistautua. Niinpä Haahti, Nihtilä ym. alkoivat järjestää aseellista vastarintaa jo ennen välirauhansopimusta. On selvää, että VSL:llä oli tukevat juuret upseeristossa. Muuten ei sotatarvikkeiden varkaudet olisi onnistuneet.
      Saksa valmistautui myös Suomen irtoamiseen sodasta. Heinrich Himmlerin SS järjestön puuhamiehet Suomessa yhdessä suomalaisten natsien kanssa valmistelivat valkokapinan synnyttämistä sodan jatkamiseksi. Asevarkaudet olivat osa suunnitelmaa. Valkoinen Valpo oli aktiivinen salaliiton järjestämisessä. Asialla oli mm. AKS:n johtaja Vilho Helanen. Natsit eivät luottaneet häneen ja toimia suunniteltiin Fabritiuksen VSL:n kanssa. Natsien kanssa vehkeilijöitä olivat Fabritiuksen lisäksi rovasti Matti Jaakkola, Gunnar von Hertzen, jääkäriluutnantti Gunnar Lindqvist, toimittaja Erkki Räikkönen, Martti Pihkala ("lakkorikkurikenraali"). Suomeen saapunut SS:n edustaja Hans Scheidt tapasi mm. Hels. yliopiston rehtori Rolf Nevalinnaa, ent. USA:n suurlähettiläs Hjalmar Procope, vapaaherratar Ruth Munckia, rovasti ss-Oberturmannfyhrer Kalervo Kurkialaa, ss-sturmfyhrer Kalervo Kurkialaa ja ss-Untersturmfyhrer Claes Purjoa. Näillä on vaikuttava jäsenluettelo Rintamiesliitosta, joka on suora jatko Suojeluskunnan Rintamamiesliitosta, AKS:stä, lapuan Liikkeestä ja IKL:stä. Bisnesmiehiä mm. Petter Forsström oli mukana.


      Valkoinen Valpo siis tiesi asevarkaiden SS-johtoisen salaliiton.
      2. syyskuuta 1944 Mannerhemin hallitus ilmoitti radiossa suhteiden katkaisemisesta Saksaan. Samana päivänä Valpo pidätti 10 oletettua SVL:n johtohenkilöä. Pidätykset eivät haitanneet lainkaan salaliiton puuhia. SVL:n henkilöitä matkusti Saksaan ja Saksasta SS- miehiä kävi Suomessa. 2.9.44 varkausmafia tunkeutui radioon ja aseleposopimuksen ilmoituksen jälkeen eetterissä vaadittiin sodan jatkamista. Haahdin porukalla oli jo radio valmiina. Armeijalta varastetuilla tarvikkeilla!
      Johan Fabritius palasi Saksasta kesällä 1 945 ja Valpo vangitsi hänet. Kuulusteluissa hän kertoi jotain salaliitosta mutta kuoli pian vangitsemisensa jälkeen.

      Tutkijoille on paljon vihjeitä tutkia asevarkausmafian poliittista johtoa, asettumista aselevon jälkeen (sitä ennenkin) viholliseksi muuttuneen Saksan apureiksi. Matti Lukkarin kirja antaa suoria vihjeitä kertomalla toiminnan tiukasta salaamisesta ja olemisesta yhteydessä vain ehdottoman luotettavien poliitikkojen ja kenraaleiden kanssa.
      Totuus varmaan on että kenraaliluutnantti Airo oli mukana tai vähintään tiesi rikoksesta. Eversti Valo Nihtilä kertoi saaneen hankkeelle suostumuksen Airolta.

    • antinatsi

      Fasismi ei ole milloinkaan uhannut Suomea, koska se rajoittui aika tarkoin Italiaan ja Mussolinin kannattajiin. Natsit eivät olleet fasisteja, kuten jokainen tietää. Natsit olivat kyllä liitossa fasistien kanssa, mutta eivät omaksuneet näiden aatetta.

    • pusala

      Neuvostoliito pelasti Suomen fasismista. Tosin Suur-Suomi ideologia meni nurin. Mitäpä siitä.

    • Tähdenvälejä Matti Lukkarin kirjasta.

      Kirjasta saa sen vaikutelman kun Lukkari kertoo enemmän varkauksien teknisestä puolesta kuin viranomaiset saivat aikanaan selville, niin se vaikuttaisi rehdiltä. Silloin adjektiivit "isänmaan hyväksi varastaminen", rohkeat ritarimerkein varustetut upseerit ja venäläismiehitysen torjuminen iskostuisivat lukijan mieleen. Valkoinen valhe menisi taustoja tietämättömän lukijan korvien väliin. Hän hyäksyisi ilomielin valtion omaisuuden varastamisen ja vaaran aiheuttamisen isänmaalle.

      Valtion varoilla suojeluskuntapiireihin sijoitetuilla ye-upseereilla oli varjotehtävänä sotilaiden kotiuttaminen mutta he toimivat täysipäiväisesti sotavarusteiden varastamisessa ja toimittamisessa tavaroiden piilottajille. Vuoden vaihtuessa 1 945 Päämaja asetti sotilaslääneihin (ent. suojeluskuntapiirit) ye-tiedustelu-upseerit, joiden peitetehtävä oli vakoilla väestön mielialoja. Käytännössä he auttoivat asevarkauksien paljastumisen estämistä.

      Varasmafian johtaja Usko Haahti päämajassa sai suostumuksen asevarkauksiin esimieheltään eversti Reino Hallamaalta. Hallamaa lupasi kertoa armeijan tiedustelun tiedot varkauksien onnistumiseksi. Hallamaasta oli luonnollisesti varkaille suuri etu varkauksien paljastuessa ja niiden peittämisessä.

      Lukkarin kirjan 28. sivu on paljastava. Varkausmafian, salaliiton mahdollisen rauhanteon kumoamiseksi, valmistelut alkoivat jo keväällä 1 944. Porvarien piirissä eteni kahtiajako: Yhä enemmän rauhanteko eteni ja toisaalla olivat sodan jatkajat loppuun saakka. Rytin petos kesällä -44 oli viimeinen sotahaukkojen epätoivoinen yritys ja jossa uhrattiin turhaan tuhansia sotilaita.
      Mafian kummisetä eversti Valo Nihtilä jutteli kenraaliluutnantti Airon kanssa. Mukana on ilmeisesti ollut everstiluutnantti Usko Haahti, koska hänestä tuli uskottu toimeenpanoryhmän johtaja. Airo hyväksyi kaiken mutta ei tullut johtoryhmään. On selvää, että Airon arvovalta auttoi varkaita. Lukkari: Hän (Airo/.s.p) luotti täydellisesti Nihtilään." Nihtilä ja varkauskopla saivat täydet toimintavaltuudet.
      Näin ollen Airo kirjassaan Puolustustaisteluni 1947 kertoo pötyä, että hänellä ei olisi ollut mitään yhteyttä varaskoplaan.

      Näiden nimien yhteydet tulisi tutkia Vapaan Suomen Liiton natsijärjestöön ja sitä kautta Saksan SS-järjestöön, joka johti porvarien kapinaa rauhaan pyrkiviä porvareita vastaan. Lisäksi Usko Haahdin johtavaan sisäpiiriin kuului majuri Reino Aarne Lukkari (Matin isä), majuri Reino Arimo ja majuri Arto Virkkunen.

      Lukkarin mukaan 4.8.1 944 asevarkausmafian suunnitelmista konkreettisesti tiesivät vain Valo Nihtilä, Urho Tähtinen (eversti), Reino Hallamaa, Usko Haahti, Reino Arimo, Aarne Lukkari ja Eino Lekinen (majuri). Luultavasti tietäjiin kuului muutama poliittisesta johdosta, bisnesmiehistä mutta ei suurtakaan porukkaa.
      Valtion ja armeijan poliittinen johto olivat irti hankkeesta. Eikö salaliito ole ilmeinen? Lukkari kirjassaan vyöryttää salaliiton puolesta unohtaen toimeenpanevan johdon ulkopuolinen väen. Varsinkin Saksan SS-johdon osuudesta hän vaikenee tyystin.

    • Valo Nihtilä kertoo keskustelleensa A.F.Airon kanssa jo keväällä -44 toimista jos rauha tulee. Airo on hyväksynyt vastatoimet mutta ettei itse tule mukaan käytännön työhön!
      Airo kiistää sen kirjassaan "Puolustustaisteluni 1 947". Airo tuo kumminkin julki, että Nihtilä on kuulusteluissa tunnustanut asian.

      On ilmeisen selvää, että Airon suhtautuminen on vähintään huomattavasti helpottanut varkausmafian asettumista armeijan sisälle. Näkyvä on saatu piilotetuksi.

    • kätkijänpoika

      Mun isä kätki Degtjarjov DP-27 kiväärin viime sodan aikana.
      Kerroin paikalliselle miehelle vihjeen aseen kätköpaikasta. Ase löytyikin sieltä ja muuttui samalla Mauno Koiviston aseeksi. Samassa yhteydessä aseen puhdistusrätti muuttui Koiviston nenäliinaksi.

    • Liikekannallepanosalaliitto! A.F.Airo: "Puolustustaisteluni 1 947.

      Airo tahtomattaan paljastaa natsiporvarien salaliiton rauhaan pyrkivän porvariston kumoamiseksi. Matti Lukkari lienee saanut asemafian puolustuksen metodin Airolta. Muoto on täsmälleen sama.
      Airo kertoo kirjasessaan totuuden kaikenlaisten armeijoiden tehtäviin kuuluvasta liikekannallepanosuunnitelmasta. Lukkari kertoo, oletan, totuuden asevarkausmafan käytännön töistä.
      Lähtökohta on, että LKV salli Suomen armeijan olla ja jo siksikin, että sen velvollisuus oli ajaa natsiarmeija maastamme pois. Armeijan tehtävä on kouluttaa sotilaita, kutsua nuoria poikia sotilaskoulutukseen ja erikseen estää kolmannen maan hyökätä Suomen kautta Neuvostoliittoon. Airo kertoo oikein. Armeija toimiin kuuluu laatia suunnitelma liikekannallepanosta sotauhkaa varten. Airo kertoo oikein, ettei LKV kieltänyt sitä. Olihan olemassa Suomenlahdelle saksalaisten hyökkäyksen uhka ja joka Suomen tuli torjuaa. Airo myös oikein huomauttaa, että päätökset suurista linjoista tekee poliittinen johto.

      Siis armeija laatii poliittisen johdon päätöksellä liikekannallepanosuunnitelman ja joka on vastaavissa laeissa määritelty. En puutu siihen, että vuoden 1 940 syksystä lähtien Ryti valmisteli sotaa fasistien kanssa ohi hallituksen ja eduskunnan ja jossa Airo yhtenä kenraalina laati sotasuunnitelmat. Nyt on kyse sotamateriaalien varastamisesta.

      Mihin Airo pyrki? Asioista tietämätön lukija olettaa että asevarkausmafia toimi Mannerheimin rauhanjan hallituksen päätösten mandaatilla. Ohessa Airo parjaa aiheellisesti että aiheetta Valpoa ja eritoten kommunisteja.
      Kirjasensa sivulla 58 Airo puolustaa avoimesti asevarkaita. Se olisi ollut normaalia armeijan aseiden ryhmittelyä. Kuten olemme huomanneet, se tehtiin armeijalta salassa yksityisyrityksenä ja jossa varastetulla materiaalilla ansaittiin mustassa pörssissä.
      Airo toteaa, että normaali liikekannallepanosuunnitelman laatiminen pantiin jäihin Mannerheimin käskystä 12.1.1 945. Ilmeisesti Saksan antaumisen jälkeen mm. alokkaiden rekisteröinti ja kutsunta asepalvelusoppiin lähti käyntiin.
      Kuitenkin Airo esittä sivulla 68, että liikekannallepanosuunnitelman laatiminen ja asevarkaudet ovat kaksi erilaista asiaa. Airo ilmoittaa siinä, että asevarkaudet on tehty ohi armeijan eikä se ole LKV:n hyväksymä liikekannallepanosuunnitelma. Airo pesee pitkällä jaarituksella ensin asevarkaat puhtaaksi ja sitten itsensä.
      Jäljelle jää eversti Valo Nihtilän lausunto, jonka mukaan Airo hyväksyi mutisematta armeijan sotavarusteiden varastamisen. Oletan että Nihtilä kertoi totuuden mutta Airo säästyi rangaistukselta lkp-jaarituksellaan. Myös senaikuinen porvaristo halusi erottaa varkaat alempien upseerien bisneshommiksi ohi kenraalikunnan ja niiden takana tai yhteydessä toimivat siviiliporvarit. Varkaathan möivät varastettua tavaraa lopulta mustassa pörssissä.

      • WSiege

        Ketään ei syytetty eikä tuomittu asevarkaudesta. Kun muuta väität kerro varkaustuomio ja lähde mistä tämän tuomion voi lukea.


      • Stallari.valetta

        Asevarkaudet ovat nykykommarien keksintö, edes punaisen Valpon miehet eivät puhuneet mitään varkauksista.


    • allfred

      Fasismin vastainen vastarintaliike varasti aseita mistä sai natsivallan kukistamiseksi. Suomessa oikeistolaiset varastivat aseita ikuistaakseen natsivallan.

      • WSiege

        Joo bolsujen mielestä kaikki muut ovat gasisteja, tuo on vanha valhe.


      • Ei niitä aseita silloin varastettu vaan hajavarastoitiin jotta tarpeen tullen ollaan valmiita nopeammin puolustamaan demokratiaa kommunismin päälle käynniltä.

        Niitä varastoitiin nimenomaan demokratian puolustamiseksi kommunistista diktatuuria vastaan. Kommunistiset valtiothan ovat aina olleet diktatuureja!


      • olet_huvittava
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei niitä aseita silloin varastettu vaan hajavarastoitiin jotta tarpeen tullen ollaan valmiita nopeammin puolustamaan demokratiaa kommunismin päälle käynniltä.

        Niitä varastoitiin nimenomaan demokratian puolustamiseksi kommunistista diktatuuria vastaan. Kommunistiset valtiothan ovat aina olleet diktatuureja!

        Ei nyt sitten sekään varmasti ole sinun mielestäsi minkäänlaista varastamista jos vaikkapa jättää palauttamatta autoliikkeeseen koeajamansa auton.

        Ja sitten kiinni jäätyään kertoo viranomaisille että hajavarastoin vain auton demokratian puolustamiseksi.:- hhehehehehehhhhee


      • stfukuyyty
        olet_huvittava kirjoitti:

        Ei nyt sitten sekään varmasti ole sinun mielestäsi minkäänlaista varastamista jos vaikkapa jättää palauttamatta autoliikkeeseen koeajamansa auton.

        Ja sitten kiinni jäätyään kertoo viranomaisille että hajavarastoin vain auton demokratian puolustamiseksi.:- hhehehehehehhhhee

        Eikä sekään kun bolsut veivät kaiken yksityisomaisuuden, useita myös hengen. Jopa lehmän omistaja oli yhteiskunnalle vaaralinen ja siten lehmä sosialisoitava valtiolle.

        Sosialisointi = varkaus


      • olet_huvittava kirjoitti:

        Ei nyt sitten sekään varmasti ole sinun mielestäsi minkäänlaista varastamista jos vaikkapa jättää palauttamatta autoliikkeeseen koeajamansa auton.

        Ja sitten kiinni jäätyään kertoo viranomaisille että hajavarastoin vain auton demokratian puolustamiseksi.:- hhehehehehehhhhee

        Isänmaan ja demokratian puolustamista jos vertaat autovarkauteen niin pääsi on todella kommunismin pehmittämä.

        Ei teistä komuloisista todella ole edes keskustelemaan koska aivonne näyttävät mädiltä silakoilta! Siis ainakin tuotostensa suhteen, molemmat haisevat jo kauas vastatuuleenkin!


      • mitä_sekoilet
        Extyökkäri kirjoitti:

        Isänmaan ja demokratian puolustamista jos vertaat autovarkauteen niin pääsi on todella kommunismin pehmittämä.

        Ei teistä komuloisista todella ole edes keskustelemaan koska aivonne näyttävät mädiltä silakoilta! Siis ainakin tuotostensa suhteen, molemmat haisevat jo kauas vastatuuleenkin!

        Itsehän juuri sinä olet tässä nyt väittänyt ihan pokalla että selkeä varkaus ei ole muka mitenkään rikollista toimintaa. Vaan jotain hajavarastointia demokratian pelastamiseksi.:- ehehehhehehehehehehehehehhhhhheeeee


      • hehehhhehheeeeee
        mitä_sekoilet kirjoitti:

        Itsehän juuri sinä olet tässä nyt väittänyt ihan pokalla että selkeä varkaus ei ole muka mitenkään rikollista toimintaa. Vaan jotain hajavarastointia demokratian pelastamiseksi.:- ehehehhehehehehehehehehehhhhhheeeee

        Keitä tuomittiin varkaudesta? hahahhahhahaaaaaaaaaaaa. Komu valehtelua.


      • mitä_sekoilet kirjoitti:

        Itsehän juuri sinä olet tässä nyt väittänyt ihan pokalla että selkeä varkaus ei ole muka mitenkään rikollista toimintaa. Vaan jotain hajavarastointia demokratian pelastamiseksi.:- ehehehhehehehehehehehehehhhhhheeeee

        Komuloisen toiveajattelua! Tutki hieman komukannatusta jotta näet paljonko noin prosentteina on asiasta kannallasi ja joudut toteamaan kansan olevan kanssani samaa mieltä. Kaikki on sallittua epädemokraattisen vallankaappauksen torjumiseksi.

        Te jo kerran oikein yrititte 1918 mutta se meni mönkään ja kuten komuloistyperyksillä on tapana, he kokeilevat saada revanssin mutta kansa päätti torpata sen alkuunsa ja hyvä niin teidänkin kannaltanne.


      • mitä_sekoilet kirjoitti:

        Itsehän juuri sinä olet tässä nyt väittänyt ihan pokalla että selkeä varkaus ei ole muka mitenkään rikollista toimintaa. Vaan jotain hajavarastointia demokratian pelastamiseksi.:- ehehehhehehehehehehehehehhhhhheeeee

        Jos kommunismi uhkaa niin on tehtävä kaikkensa demokratian pelastamiseksi sillä komut sen vetävät ensimmäiseksi alas vessastaan jos valtaan pääsevät. He eivät koskaan uskalla kysyä kansan mielipidettä vapaissa vaaleissa joissa on kaiken suunnan puolueilla mahdollisuutensa koska pelkäävät kansan tuomiota!

        Sen näit miten käy kun ote herpaantuu hetkeksi, kun kommunismi kaatui -90 luvun alussa niin suuri joukko kansoja ryntäsi heti entiseen vihollisleiriin vaikka vuosikymmeniä oli toitotettu heidän olevan maailmanlopun väkeä.

        Taisi kuitenkin tuokin johtua siitä, että he kokemuksensa perusteella pitivät silloisia kommunisteja sinä maailmanlopun väkenä.


      • mitä_sekoilet
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos kommunismi uhkaa niin on tehtävä kaikkensa demokratian pelastamiseksi sillä komut sen vetävät ensimmäiseksi alas vessastaan jos valtaan pääsevät. He eivät koskaan uskalla kysyä kansan mielipidettä vapaissa vaaleissa joissa on kaiken suunnan puolueilla mahdollisuutensa koska pelkäävät kansan tuomiota!

        Sen näit miten käy kun ote herpaantuu hetkeksi, kun kommunismi kaatui -90 luvun alussa niin suuri joukko kansoja ryntäsi heti entiseen vihollisleiriin vaikka vuosikymmeniä oli toitotettu heidän olevan maailmanlopun väkeä.

        Taisi kuitenkin tuokin johtua siitä, että he kokemuksensa perusteella pitivät silloisia kommunisteja sinä maailmanlopun väkenä.

        Ei täällä nyt mikään kommunsimi uhakkaa missään muualla kuin siellä omassa sairaassa lääkehuuruisessa nupissasi.

        Mutta asekätkentä se kumminkin on aina selkeä varkaus eli rikollinen teko.

        Sanoit sinä sitten ihan mitä tahansa.


      • mitä_sekoilet kirjoitti:

        Ei täällä nyt mikään kommunsimi uhakkaa missään muualla kuin siellä omassa sairaassa lääkehuuruisessa nupissasi.

        Mutta asekätkentä se kumminkin on aina selkeä varkaus eli rikollinen teko.

        Sanoit sinä sitten ihan mitä tahansa.

        Keskustelussa aseiden hajavarastoinnista ei käsiteltäne tätä päivää, se on todella faktaa jottei nolla eli kommunismi uhkaa muuta kuin hävitä lopullisesti kun ne muutama hairahtunut muuttaa autuaammille metsästysmaille, lisääntyminen kun näyttää olevan perin vaikeaa heille.

        En usko sitä varkautena aikoinaankaan käsitellyn joten tuskin se siksi on jälkeenkään muuttunut.

        Mitä tahansako? No miksi te kommunistit eli komuloiset ette ota kantaa tänään todellisiin asioihin vaan jankutatte samaa jatkuvasti asioista jotka eivät enää vaikuta sen karvan vertaa tässä päivässä?

        Uskonne on kadottamassa kaikki seuraajansa kuten vaali vaalilta on näkynyt. Ette kuitenkaan millään muotoa edes halua keskustella asiasta täällä eikä sitä ole TA:nkaan keskustelussa juurikaan näkynyt.

        Miten aiotte korjata asian kannatuksenne suhteen vai luovutatteko hyvällä edes yrittämättä parantaa asemianne? Tämä kysymys on kiinnostava koska arvelen teidän marssivan joukolla alas siltä viimeiseltä jyrkänteeltä ilman asian korjaamisen yritystäkään koska yksityinen ajattelu ei koskaan ole ollut kommunismin suosiossa.

        Se ei siis ollut varkautta vaan varautumista isänmaan ja demokratian puolustukseen. Omaisuuden sosialisointi naapurissa sen sijaan oli ryöstö, varkaus olisi sille ihan liian lempeä tuomio!


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Keskustelussa aseiden hajavarastoinnista ei käsiteltäne tätä päivää, se on todella faktaa jottei nolla eli kommunismi uhkaa muuta kuin hävitä lopullisesti kun ne muutama hairahtunut muuttaa autuaammille metsästysmaille, lisääntyminen kun näyttää olevan perin vaikeaa heille.

        En usko sitä varkautena aikoinaankaan käsitellyn joten tuskin se siksi on jälkeenkään muuttunut.

        Mitä tahansako? No miksi te kommunistit eli komuloiset ette ota kantaa tänään todellisiin asioihin vaan jankutatte samaa jatkuvasti asioista jotka eivät enää vaikuta sen karvan vertaa tässä päivässä?

        Uskonne on kadottamassa kaikki seuraajansa kuten vaali vaalilta on näkynyt. Ette kuitenkaan millään muotoa edes halua keskustella asiasta täällä eikä sitä ole TA:nkaan keskustelussa juurikaan näkynyt.

        Miten aiotte korjata asian kannatuksenne suhteen vai luovutatteko hyvällä edes yrittämättä parantaa asemianne? Tämä kysymys on kiinnostava koska arvelen teidän marssivan joukolla alas siltä viimeiseltä jyrkänteeltä ilman asian korjaamisen yritystäkään koska yksityinen ajattelu ei koskaan ole ollut kommunismin suosiossa.

        Se ei siis ollut varkautta vaan varautumista isänmaan ja demokratian puolustukseen. Omaisuuden sosialisointi naapurissa sen sijaan oli ryöstö, varkaus olisi sille ihan liian lempeä tuomio!

        Ns. asekätkentäjuttuhan juuri rikkoi todella törkeästi Moskovan välirauhansopimuksen neljättä artiklaa, jossa edellytetään Suomen asettamaan armeijansa rauhanaikaiselle kannalle. Ja artiklan liiteosassa täsmennetään, että Suomen sotilasjohdon on asetettava viipymättä liittoutuneiden, Neuvostoliiton, käytettäväksi täydelliset tiedot Suomen maa-, meri- ja ilmavoimien vahvuudesta. Näin asekätkennän, johon oli täysi Mannerheimin suostumus, johdossa olleiden keskeisten hämärämiesten, kuten kenraali Aksel Airon eversti Valo Nihtilän ja everstiluutnantti Usko Haahden johtama sotarikollinen kätkemistoiminta oli ajaa kansakunnan jälleen törmäyskurssille ja sotaan Neuvostoliiton kanssa.


      • Käräjätuomari
        Extyökkäri kirjoitti:

        Keskustelussa aseiden hajavarastoinnista ei käsiteltäne tätä päivää, se on todella faktaa jottei nolla eli kommunismi uhkaa muuta kuin hävitä lopullisesti kun ne muutama hairahtunut muuttaa autuaammille metsästysmaille, lisääntyminen kun näyttää olevan perin vaikeaa heille.

        En usko sitä varkautena aikoinaankaan käsitellyn joten tuskin se siksi on jälkeenkään muuttunut.

        Mitä tahansako? No miksi te kommunistit eli komuloiset ette ota kantaa tänään todellisiin asioihin vaan jankutatte samaa jatkuvasti asioista jotka eivät enää vaikuta sen karvan vertaa tässä päivässä?

        Uskonne on kadottamassa kaikki seuraajansa kuten vaali vaalilta on näkynyt. Ette kuitenkaan millään muotoa edes halua keskustella asiasta täällä eikä sitä ole TA:nkaan keskustelussa juurikaan näkynyt.

        Miten aiotte korjata asian kannatuksenne suhteen vai luovutatteko hyvällä edes yrittämättä parantaa asemianne? Tämä kysymys on kiinnostava koska arvelen teidän marssivan joukolla alas siltä viimeiseltä jyrkänteeltä ilman asian korjaamisen yritystäkään koska yksityinen ajattelu ei koskaan ole ollut kommunismin suosiossa.

        Se ei siis ollut varkautta vaan varautumista isänmaan ja demokratian puolustukseen. Omaisuuden sosialisointi naapurissa sen sijaan oli ryöstö, varkaus olisi sille ihan liian lempeä tuomio!

        Suomen armeijan ja puolustusvoimien aseiden varastaminen oli ja on aina kova rikos. Se on rikos Suomen kansaa vastaan. Asekätkentä jupakassa asialla oli jopa suomalaisia kenraalitason sotilaita. Ketä muita?
        Rikolliset onneksi saivat rangaistuksen, ne ainakin jotka saatiin kiinni. Rikoslaki on Suomen kansan oikeus. Varastamista ei saa koskaan poistaa Suomen rikoslaista.


      • vaktaa kirjoitti:

        Ns. asekätkentäjuttuhan juuri rikkoi todella törkeästi Moskovan välirauhansopimuksen neljättä artiklaa, jossa edellytetään Suomen asettamaan armeijansa rauhanaikaiselle kannalle. Ja artiklan liiteosassa täsmennetään, että Suomen sotilasjohdon on asetettava viipymättä liittoutuneiden, Neuvostoliiton, käytettäväksi täydelliset tiedot Suomen maa-, meri- ja ilmavoimien vahvuudesta. Näin asekätkennän, johon oli täysi Mannerheimin suostumus, johdossa olleiden keskeisten hämärämiesten, kuten kenraali Aksel Airon eversti Valo Nihtilän ja everstiluutnantti Usko Haahden johtama sotarikollinen kätkemistoiminta oli ajaa kansakunnan jälleen törmäyskurssille ja sotaan Neuvostoliiton kanssa.

        Aseiden hajavarastointihan oli vain ja ainoastaan Moskovan jullien syytä. Sitä tuskin olisi koskaan tullut jos olisivat antaneet meidän olla rauhassa mutta se komuhoopous sekoitti heidänkin päänsä ja sai heidät kuvittelemaan itsensä kukoksi tunkion huipulla.

        Jos jotakuta syytätte asiasta niin Stalin ja Kuusinen lienevät ne suurimmat syylliset Suomen osalta.

        Puolustautuminenhan ei ole rikos vaan hyökkääminen joka alkoi 1939 30 marraskuuta aamusaikan jälkeen. Kaikki muu on vain seurausta!

        Ette sitten arvon komuloiset ole vieläkään uskaltaneet kertoa miksi tämä asia tänään on niin tärkeä teille kun koko kommunismin aate on luisumassa altanne pois? Eikö olisi mieluummin syytä alkaa miettimään miten saisitte ainakin osan siitä pelastettua?


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Aseiden hajavarastointihan oli vain ja ainoastaan Moskovan jullien syytä. Sitä tuskin olisi koskaan tullut jos olisivat antaneet meidän olla rauhassa mutta se komuhoopous sekoitti heidänkin päänsä ja sai heidät kuvittelemaan itsensä kukoksi tunkion huipulla.

        Jos jotakuta syytätte asiasta niin Stalin ja Kuusinen lienevät ne suurimmat syylliset Suomen osalta.

        Puolustautuminenhan ei ole rikos vaan hyökkääminen joka alkoi 1939 30 marraskuuta aamusaikan jälkeen. Kaikki muu on vain seurausta!

        Ette sitten arvon komuloiset ole vieläkään uskaltaneet kertoa miksi tämä asia tänään on niin tärkeä teille kun koko kommunismin aate on luisumassa altanne pois? Eikö olisi mieluummin syytä alkaa miettimään miten saisitte ainakin osan siitä pelastettua?

        Et nyt ilmeisesti ole lainkaan tietoinen tuosta Moskovan välirauhasopimuksesta. Johon valtio nimeltä Suomi oli täysin sitoutunut.

        http://heninen.net/sopimus/1944_f.htm

        Ja nythän tuo asekätkentäjuttuhan juuri rikkoi todella törkeästi Moskovan välirauhansopimuksen neljättä artiklaa, jossa edellytetään Suomen asettamaan armeijansa rauhanaikaiselle kannalle. Ja artiklan liiteosassa täsmennetään, että Suomen sotilasjohdon on asetettava viipymättä liittoutuneiden, Neuvostoliiton, käytettäväksi täydelliset tiedot Suomen maa-, meri- ja ilmavoimien vahvuudesta. Näin asekätkennän, johon oli täysi Mannerheimin suostumus, johdossa olleiden keskeisten hämärämiesten, kuten kenraali Aksel Airon eversti Valo Nihtilän ja everstiluutnantti Usko Haahden johtama sotarikollinen kätkemistoiminta oli ajaa kansakunnan jälleen törmäyskurssille ja sotaan Neuvostoliiton kanssa.


      • vaktaa kirjoitti:

        Et nyt ilmeisesti ole lainkaan tietoinen tuosta Moskovan välirauhasopimuksesta. Johon valtio nimeltä Suomi oli täysin sitoutunut.

        http://heninen.net/sopimus/1944_f.htm

        Ja nythän tuo asekätkentäjuttuhan juuri rikkoi todella törkeästi Moskovan välirauhansopimuksen neljättä artiklaa, jossa edellytetään Suomen asettamaan armeijansa rauhanaikaiselle kannalle. Ja artiklan liiteosassa täsmennetään, että Suomen sotilasjohdon on asetettava viipymättä liittoutuneiden, Neuvostoliiton, käytettäväksi täydelliset tiedot Suomen maa-, meri- ja ilmavoimien vahvuudesta. Näin asekätkennän, johon oli täysi Mannerheimin suostumus, johdossa olleiden keskeisten hämärämiesten, kuten kenraali Aksel Airon eversti Valo Nihtilän ja everstiluutnantti Usko Haahden johtama sotarikollinen kätkemistoiminta oli ajaa kansakunnan jälleen törmäyskurssille ja sotaan Neuvostoliiton kanssa.

        Ongelmanahan oli koko ajan, ettei kommunistiin voi luottaa. Meillä oli hyökkäämättömyyssopimus NL:n kanssa 1939 marraskuussa joka oli vielä voimassa vuosia mutta yksipuolisesti Moskovan jullit sen lopettivat ja hyökkäsivät.

        Virolaisille he lupasivat etteivät puutu sisäpolitiikkaan kun marssivat miehittämään virolaisten lupaamia tukikohtia 1939 syksyllä mutta miten kävikään sen sisäpolitiikan kanssa, kaikki me sen tiedämme. Vuoteen 1991 eli reilut 50 vuotta muutamaa Saksan välivuotta lukuun ottamatta Moskova siellä määräili ja riisti.

        Ei Venäjän/NL:n kanssa tehtyyn sopimukseen voi luottaa. Se ei vieläkään ole muuttunut, Venäjä aikoinaan luhistumisensa jälkeen sopi rajoista mutta lähti valtaamaan Krimiä ja nyt edelleen, vaikka on kertonut ettei osallistu, niin siellä vapaaehtoiset venäläiset vaan leasing tankkeineen, ohjuksineen ja tykkeineen ovat passissa Ukrainan itäosissa. Miten edes voisi alkaa luottamaan kommunistiin tai entiseenkään kommunistiin? Huijareita kaikki tyynni!

        PITI SIIS AIKOINAAN VARAUTUA JUURI TUOLLAISEEN POLITIIKKAAN HEIDÄN SUHTEENSA!


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ongelmanahan oli koko ajan, ettei kommunistiin voi luottaa. Meillä oli hyökkäämättömyyssopimus NL:n kanssa 1939 marraskuussa joka oli vielä voimassa vuosia mutta yksipuolisesti Moskovan jullit sen lopettivat ja hyökkäsivät.

        Virolaisille he lupasivat etteivät puutu sisäpolitiikkaan kun marssivat miehittämään virolaisten lupaamia tukikohtia 1939 syksyllä mutta miten kävikään sen sisäpolitiikan kanssa, kaikki me sen tiedämme. Vuoteen 1991 eli reilut 50 vuotta muutamaa Saksan välivuotta lukuun ottamatta Moskova siellä määräili ja riisti.

        Ei Venäjän/NL:n kanssa tehtyyn sopimukseen voi luottaa. Se ei vieläkään ole muuttunut, Venäjä aikoinaan luhistumisensa jälkeen sopi rajoista mutta lähti valtaamaan Krimiä ja nyt edelleen, vaikka on kertonut ettei osallistu, niin siellä vapaaehtoiset venäläiset vaan leasing tankkeineen, ohjuksineen ja tykkeineen ovat passissa Ukrainan itäosissa. Miten edes voisi alkaa luottamaan kommunistiin tai entiseenkään kommunistiin? Huijareita kaikki tyynni!

        PITI SIIS AIKOINAAN VARAUTUA JUURI TUOLLAISEEN POLITIIKKAAN HEIDÄN SUHTEENSA!

        "Ei Venäjän/NL:n kanssa tehtyyn sopimukseen voi luottaa."

        Suomenhan oli aikoinaan ihan pakko luottaa tuohon Moskovan välirauhasopimuksen neuvoteltuihin ehtoihin ja pykäliin.

        Sillä muutenhan Suomi olisi miehitetty ihan samantien.


      • vaktaa kirjoitti:

        "Ei Venäjän/NL:n kanssa tehtyyn sopimukseen voi luottaa."

        Suomenhan oli aikoinaan ihan pakko luottaa tuohon Moskovan välirauhasopimuksen neuvoteltuihin ehtoihin ja pykäliin.

        Sillä muutenhan Suomi olisi miehitetty ihan samantien.

        Ei siihen vaktaa voinut luottaa silloin eikä voi luottaa tänäänkään jos ei esitä sylikoiraa. Tasavertainen suhde kuten vaikka Ruotsin kanssa on mahdoton kun kyseessä on Venäjä kunnes sinne saadaan toimiva demokratia nykyisen jälkikommunistisen diktatuurin jälkeen.

        Joskus on vain pakko toimia pakon edessä, tästä ovat hyvänä esimerkkinä kaapatut ja vankina pidetyt ihmiset jotka alkavat sortajaansa ja jopa kiduttajaansa ja raiskaajaansakin puolustelemaan oltuaan vankina hiemankin pidemmän aikaa.

        Mitä reaalista oli siinä vuosikymmenten "ystävyyden syventämisessä"? Kun aikansa syventää on suuri vaara jotta pohja puhkeaa tai tulee peruskallio vastaan ja syventäminen loppuu siihen. Jos Venäjä/NL olisi toiminut kuin hyvä ystävällinen naapuri niin ei koko sotaa olisi tarvittu ainakaan Suomen ja NL:n välillä mutta sillä puolen oli maailman valloitus kommunismille kiikarissa joskin se taisi lipsahtaa lopulta hieman persuuksilleen.

        Juuri kommunistisen miehityksen vuoksihan tuo aseiden hajavarastointi tehtiin, jotta olisi heti jotain kättä pidempää. Hyvä että komukin sen pystyy myöntämään!


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei siihen vaktaa voinut luottaa silloin eikä voi luottaa tänäänkään jos ei esitä sylikoiraa. Tasavertainen suhde kuten vaikka Ruotsin kanssa on mahdoton kun kyseessä on Venäjä kunnes sinne saadaan toimiva demokratia nykyisen jälkikommunistisen diktatuurin jälkeen.

        Joskus on vain pakko toimia pakon edessä, tästä ovat hyvänä esimerkkinä kaapatut ja vankina pidetyt ihmiset jotka alkavat sortajaansa ja jopa kiduttajaansa ja raiskaajaansakin puolustelemaan oltuaan vankina hiemankin pidemmän aikaa.

        Mitä reaalista oli siinä vuosikymmenten "ystävyyden syventämisessä"? Kun aikansa syventää on suuri vaara jotta pohja puhkeaa tai tulee peruskallio vastaan ja syventäminen loppuu siihen. Jos Venäjä/NL olisi toiminut kuin hyvä ystävällinen naapuri niin ei koko sotaa olisi tarvittu ainakaan Suomen ja NL:n välillä mutta sillä puolen oli maailman valloitus kommunismille kiikarissa joskin se taisi lipsahtaa lopulta hieman persuuksilleen.

        Juuri kommunistisen miehityksen vuoksihan tuo aseiden hajavarastointi tehtiin, jotta olisi heti jotain kättä pidempää. Hyvä että komukin sen pystyy myöntämään!

        On nyt muistettava se tosiasia, että Moskovan välirauhansopimuksessa Suomi oli täysin 100%:sesti sitoutunut yhteistoimintaan liittoutuneiden valtojen kanssa sotasyyllisten ja sotarikoksista syytettyjen henkilöiden pidättämiseksi ja tuomitsemiseksi.

        Ja juuri ennen tuota Suomessa pidettyä sotasyyllisyysoikeudenkäyntiähän oli Suomessa paljastunut tuo suuri täysin organisoitu laiton asekätkentä, joka varmaankin osaltaan tulehdutti Suomen ulkopoliittisia suhteita muihin valtioihin entisestään.


      • vaktaa kirjoitti:

        On nyt muistettava se tosiasia, että Moskovan välirauhansopimuksessa Suomi oli täysin 100%:sesti sitoutunut yhteistoimintaan liittoutuneiden valtojen kanssa sotasyyllisten ja sotarikoksista syytettyjen henkilöiden pidättämiseksi ja tuomitsemiseksi.

        Ja juuri ennen tuota Suomessa pidettyä sotasyyllisyysoikeudenkäyntiähän oli Suomessa paljastunut tuo suuri täysin organisoitu laiton asekätkentä, joka varmaankin osaltaan tulehdutti Suomen ulkopoliittisia suhteita muihin valtioihin entisestään.

        Liittoutuneistahan ei meille ollut ollut haittaa vaan Neuvostoliitosta, NL oli Suomen kohdalla se piru joka piti taltuttaa. Kun NL pääsi puna-armeijoineen maahan niin siitä pääsi eroon vasta vuosikymmenien jälkeen eikä se aika ollut mitään paratiisin auvoisuutta koska se vei kansalta vapauden olla se kansa joka se halusi olla. Kaikkien piti ainakin esittää kommunistia sillä muutoin piru peri.

        Mistä tuollainen tollolauma on tänne siinnyt joka alkaa selittelemään NL:n ja kommunismin auvoisuutta? Kaikki olemme nähneet mihin se johtaa eikä se ole kaunista katsottavaa.

        Siksi oli tarpeen varautua! Äläkä yritä sekoittaa liittoutuneita va Neuvostoliittoa koska NL häipyi heti kun Saksan vaara oli ohi ja alkoi kylmäksi sodaksi kutsutun toiminnan länsiliittoutuneita vastaan. Jos NL olisi oikeasti ollut liittoutunut niin se olisi NATO:n jäsen jos koko instanssia olisi ilman NL kapinaa edes perustettu. Miten kommunismikaan voi ihmisen saada noin tolloksi kuin vaktaan?

        Aseiden hajavarastointi saattoi pelastaa meidät kommunismin kaaokselta josta suuri kiitos siihen osallistuneille! Kukaanhan ei kommunismia tänne halunnut, siis kukaan oikea suomalainen!


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Liittoutuneistahan ei meille ollut ollut haittaa vaan Neuvostoliitosta, NL oli Suomen kohdalla se piru joka piti taltuttaa. Kun NL pääsi puna-armeijoineen maahan niin siitä pääsi eroon vasta vuosikymmenien jälkeen eikä se aika ollut mitään paratiisin auvoisuutta koska se vei kansalta vapauden olla se kansa joka se halusi olla. Kaikkien piti ainakin esittää kommunistia sillä muutoin piru peri.

        Mistä tuollainen tollolauma on tänne siinnyt joka alkaa selittelemään NL:n ja kommunismin auvoisuutta? Kaikki olemme nähneet mihin se johtaa eikä se ole kaunista katsottavaa.

        Siksi oli tarpeen varautua! Äläkä yritä sekoittaa liittoutuneita va Neuvostoliittoa koska NL häipyi heti kun Saksan vaara oli ohi ja alkoi kylmäksi sodaksi kutsutun toiminnan länsiliittoutuneita vastaan. Jos NL olisi oikeasti ollut liittoutunut niin se olisi NATO:n jäsen jos koko instanssia olisi ilman NL kapinaa edes perustettu. Miten kommunismikaan voi ihmisen saada noin tolloksi kuin vaktaan?

        Aseiden hajavarastointi saattoi pelastaa meidät kommunismin kaaokselta josta suuri kiitos siihen osallistuneille! Kukaanhan ei kommunismia tänne halunnut, siis kukaan oikea suomalainen!

        Saahan sitä nyt vapaassa maassa tietysti jokainen uskoa mihin tahtoo. Mutta totuuden kanssahan tuolla vuodatuksellasi ei nyt kumminkaan ole mitään tekemistä.
        Sillä kansakunnan kohtaloita määräävässä politiikan teossahan pitää aina kuitenkin ottaa järki käteen ja jättää myyttiset uskomukset vähemmälle. Esimerkiksi J.K Paasikivi oli aikoinaan selkeästi eniten reaalimaailmassa elävä poliitikkomme. Arvostan kyllä häntä kovastikin, vaikka joitain virheitä hänellekin varmaan sattui. Tietääkseni tämä kokoomuslainen ei ollut edes mikään piilostalinisti, vaikka häntä nyt kehunkin.

        Suurvalloillahan tuppaa aina olemaan kyllä imperialistisia pyrkimyksiä. Siitä ovat olleet hyvinä esimerkkeinä niin Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Venäjä, Japani, Kiina kuin sotien jälkeen ja nykyään ennen muuta USA. Suurvaltojen imperialismi ei kuitenkaan ole mitenkään epärationaalista. Valloitushalua suuntautuu yleensä sinnepäin, missä on luonnonrikkauksia, jotka ovat suurvallan etujen kannalta välttämätöntä saavuttaa. Tällainen nykyajan rikkaus on öljy ja USA:han haistaa öljyn perään yhtä tarkkaan kuin esim. tryffelisika tryffelien perään. Venäjällä ja NL:lla on varmasti suurvaltana ollut pyrkimyksiä päästä esim. merien äärelle. Siksi Baltian maat porttina Itämerelle ovat olleet kovinkin tärkeitä NL:lle. Mannerheim tajusi tämän ja uskoi NL:n haaveilevan pääsystä myös Atlantille, jolloin heidän intressinsä tässä suhteessa olivat Lapissa ja Pohjois-Norjassa. Näiltä osin imperialistisia pyrkimyksiä muiden kuin turvallispoliittisten näkökohtien valossa voidaan pitää rationaalisina. Mutta ei nyt helvetissä venäläisiä voi kiinnostaa mikään suomalainen suomaisema mperialistisessa mielessä. Jotain rajaa sentään.

        Turvallisuuspoliittisista kysymyksistä sinä näytät olevan nyt ihan pihalla. Ilmeisesti et ainakaan ole käynyt RUK:ia, kun tuollaista potaskaa esität. Suomen puolustuspolitiikka ei ole koskaan lähtenytkään siitä olettamuksesta, että NL pelkäsi Suomea. Jos maailmaa ei olisi ollut Suomenkin takana, Karjalaa tai Hankoa ei olisi koskaan meiltä vaadittukaan näistä syistä. YYA-sopimustekstissä oli oikein nimeltä mainittu Saksa tai sen kanssa liitossa oleva valtio uhkana. Eikö tällainen yksinkertainen asia mene sinulle lainkaan perille, vaikka se on oikein keskeisessä valtiosopimuksessa sanottu. Koulujen historian tunneilla jo tankattiin tätä tekstiä. Sinä olet ilmeisesti ollut silloin vähän kipeänä tai muuten vaan ihan ulalla.

        Kertaan vielä sen, että Suomen olisi ollut todella vastuutonta harjoittaa sotien jälkeen sellaista politiikkaa, joka olisi perustunut harhaiseen luulotteluun maamme kyvystä muka torjua valloittaminen tai miehittäminen jotenkin sotilaallisesti. Tähän uskottiin kaikkien vähiten NL:ssa. Sen vuoksi YYA-sopimkseen oli kirjattu, että Saksan tai sen liittolaisen uhkaa torjuttaisiin tarvittaessa yhteisvoimin. Suomen puolustuskyvyn piti olla niin uskottava, että mahdollinen hyökkääjä oivalsi NL:n puuttuvan ensi-iskun jälkeen heti peliin mukaan.


    • Kommunistit tekivät anteeksiantamattoman virheen 60 luvulla kun lopettivat lähimenneisyyden ruotimisen. He jättivät aatteellisen pelikentän täydellisesti valkoisen Suomen politiikan puhtaaksipesijöille. Lähestyvä itsenäisyyden 100 vuotis juhlavuosi tulee olemaan mittava valkoisen valheen pimittämisvuosi. Ajankohtaisten poliittisten tehtävien vuoksi kommunistien tulee paneutua valheiden paljastamiseen.
      AKS:n perinnekerhon perustaminen 1 962 lienee lähtölaukaus ohi porvarillisten puolueiden rajojen alkaa likaisen menneisyyden puhtaksipesu. Akateeminen Karjalaseura oli yksi pahimpia ja vaikutusvaltaisempia natsijärjestöjä politiikan ja ideologian alalla.
      Monta sukupolvea on kasvanut tietämättömyyden kentässä. Puhtaaksipesijät ovat saaneet toimia rauhassa. Palstalla muutamat esiintyvät avoimesti fasismin ja rikosten puolesta ja pyhittävät toimet sillä että ne suuntautuivat kommunisteja vastaan. Näiden piirien puheet demokratiasta ovat kivisen tien alku helvettiin uudelleen. Nämä mukademokraatit pyhittävät kaikki rikoksensa oletuksilla.
      Natokiimassa on selvästi nähtävissä samankaltaisia muotoja kuin aikanaan natsikiimassa. Suomea viedään jälleen suurvaltojen välisen konfliktin yhdeksi osapuoleksi. Eittämättä eräillä on edelleen mielessä suuren Suomen uudet tulevat rajat. Suomen sopimus USA:n kanssa sotilasyhteistyöstä, joka muka ei sido mihinkään, poiki heti jyrkkiä lausuntoja Venäjän suuntaa aikoihin. Liikemiesten tulisi vetää pääomat pois Venäjältä tai ainakin lopettaa liikesuhteet sinne. Lausunnot ovat vaarallisia. Voisi olettaa, että jotain mustaa on tekeillä.
      Lähimenneisyyden valkopesulla on suora yhteys nykyisyyteen. Saksalainen fasismi on poissa mutta sen tilalla jo jotain muuta.

      • W.Siege

        Totta, kommareiden kannatus on romahtanut muutamaan tuhanteen. Tuokaan pieni porukka ei sovi yhteen ryhmään vaan on kolme eri komupuoluetta


    • ihnettelen.gauhiast

      Asekätkijöiden asekätköjä oli jopa hautausmailla

      Suomessa on ainakin vielä viimeisten sotien jälkeen kaivettu sodassa kuolleiden vainajien hautoja auki ja haudattu asekätköjä arkun ja maan pinnan välille.

      Kertoisiko joku, miksi näin on tehty? Mitä piiloteltavaa niissä aseissa on silloin ollut? Miksi ne on haudattu nimenomaan hautausmaille? Onko näiden aseiden ja niiden alla lepäävän vainajan välillä ollut jokin suhde? Kuuleman mukaan yhdessä kätkössä voi olla kasa sotilaskivääreitä tai revolvereja ja huomattava määrä panoksia? Onko huhtiniemen jälkeen seuraava buumi alkaa kaivelemaan näitä hautoja auki, kuten jossainpäin jo nyt on tehty? Miksi niitä edes kaivetaan sieltä ylös?

    • Valpo ja sotaylioikeus olivat salaliiton jäljillä. He eivät valitettavasti päässeet sen poliittisen johdon paljastamiseen. Käsittelemättä jäi kokonaan, että projekti oli Saksan natsien aloitteesta syntynyt ja sen johdolla edennyt. Saksan SS järjestö oli aktiivisesti mukana keväälle 1 945 saakka.
      Kenraaliluutnantti Airo kiemurteli itsensä irti puhumalla liikekannallepanosta aivan toisessa merkityksessä kuin varasmafian toimet. Eversti Matti Lukkari kertoo suoraan kirjassaan Valo Nihtilän ja Airon välisistä keskusteluista keväällä 1 944. He olivat Airon kanssa kanssa samaa mieltä, että rauhanteko liittoutuneiden kanssa on kaikkien unelmien romahdus. Sitä se olikin sotaporvareille. Lukkari: "Näiden keskustelujen perusteella Airo antoi Nihtilälle käskyn (huomaa KÄSKYN)ja valtuudet ryhtyä kaikkiin tarpeellisiksi katsomiinsa toimiin.... Nihtilä aikoi varautumistehtävänsä toteuttaa". Airo ei pelkästään hyväksynyt kapinaa rauhantekijöitä kohtaan vaan antoi alaiselleen sotilaallisen käskyn kapinan valmistelemiseksi. Nihtilä ja Usko Haahti alkoivat valmistella sotavarusteiden hankintaa jo sodan aikana elokuun alussa 1 944.

      Olisipa Valpolla ja sotaylioikeudella ollut Lukkarin tiedot esillä, oikeus olisi kulkenut toista rataa eikä tältä osin valkoiselle valheelle olisi jäänyt tilaa. Kirjan julkistamisen jälkeen 1 984 eduskunnan tai vastaavan elimen olisi tullut käsitellä asiaa uudestaan ja vähintään oikaista puutteet, jotka sotaoikeus tietämättömyyttään aiheutti.
      Eversti Matti Lukkari suorastaan pilkkasi sotaylioikeutta tyhmyydestä ja teki konnista sankareita. Lukkari toimi vuodesta 1 983 lähtien sotakorkeakoulun opettajana. Mikäli hän kertoi upseerioppilaille näistä asioista kirjansa mukaisesti hän sumutti sotilaita valheilla.

      Voidaan vallan hyvin olettaa, että Airo, Nihtilä, Haahti, Reino Lukkari ja useat muut upseerit johtoryhmästä kuuluivat Vapaan Suomen Liiton natsijärjestöön ja toimivat Suomen silloisen vihollismaan Saksan hyväksi.

      • W.Siege

        Kumma ettei silloiset kommarit tajunneet tuota ajatustasi ;D Ilmankos vallankumous jäi tekemättä, ei auttanut Kuusinen ja Leinokaan.

        Varkausajatus on vain sinun mielipiteesi, ei mikään totuus.


    • Eversti Matti Lukkarin ala-arvoinen limbo. Kommunistien 1 948 suunnittelema vallankaappausyritys.
      Kun Lukkari ei mahtanut sille mitään että suojeluskuntataustaiset porvarit suunnittelivat saksalaisten fasistien tuella välirauhan jälkeen vallankaappausta niin hän yrittää pestä sen sensaatiolla: Kommunistit olivat niitä, jotka vallankaappausta yrittivät. Asian tueksi hän ei esitä mitään todisteita. Eikä niitä mikään tutkimus ole esittänyt tähän päivään asti. Lukkarin väite on göbbelsimäinen väite: Valehtele niin suuresti, että siihen on pakko uskoa.

      Lukkarin spekulaatiot ovat järjettömiä. Niitä on kaksi.
      Nimeltä mainitsematon porvarillinen Liikkuvan poliisin edustaja kertoi kommunistien suunnittelevan (Helsingin) poliisin asevarastojen valtausta jollekin ja tieto meni Valo Nihtilälle. Nihtilä odotti rauhassa yön yli ja kertoi jutun pääesikunnasta saapuneelle upseerille. Tämä kertoi edelleen asian puolustusvoimien komentajalle Aarne Sihvolle.
      Sihvo ei ilmeisesti tiedottanut edes poliisille asiasta. Toisaalla poliiskomentaja Gabrielsson oli lähestynyt Sihvoa armeijan virka-apupyynnöllä mahdollisten mellakointien tukahduttamiseksi. Sihvo marssii presidentti Paasikiven puheille ja Juho-Kusti olisi lyönyt nyrkkiä pöytään ja käskenyt heti siirtää poliisien aseet Helsingin Suurkirkon kryptaan.
      Lukkari kertoo, kuinka kommunistien vastainen valhe keksittiin ja toimitettiin.

      Toinen kertomus on vielä hupaisempi. Majuri Malmivaara (ilmeisesti myöhemmin papiksi lukenut) oli matkustanut junassa. Junaan oli noussut epämääräistä väkeä. Tietenkin epämääräistä, koska tarina jatkuu. Heillä oli pitkänomaisia laatikoita mukanaan. Laatikoiden kantajia oli satoja ja kaikki humalassa! Joku humalaisista oli kertonut lapsille, että lähiaikoina ei tarvitse mennä kouluun. Humalaiset olivat kertoneet lapsille (!), että heillä on aseet mukana. Tästäkin kerrottiin vasta junan tultua Helsinkiin.
      Eipä ihme, että Malmivaara eteni pappisuralla piispaksi.
      Sodan jälkeen vasemmistolaiset järjestöt tulivat laillisiksi. Heillä oli järjestöliput ja lippukotelot, joissa niitä kuljetettiin mielenosoituksiin ja kokouksiin.


      Lukkari kertoo todeksi olemattoman. Kommunistit eivät edes toimi noin. Suomessa ei ollut 1 948 vallankumouksellista tilannetta. Aseellista vallankumousta ei tehdä yhden kapungin poliisien pistoolien valtaamisen avulla. Valheen tarkoitusperä oli selvä. Sen jälkeen alkoi Valpon puhdistaminen vasemmistolaisista.

    • porvariloiset

      Koska asevarkaudet/-kätkentä on näköjään nykyoikeistonkin mielestä kunnioitettavaa ja perusteltua niin kehotankin kaikkia palveluksessa olevia varusmiehiä ja kantahenkilökuntaan kuuluvia varastamaan (=lainaamaan) ja kätkemään mahdollisimman paljon kaikentyyppistä aseistusta armeijan varastoista.

      Sillä onhan Suomen itsenäisyys jo nyt vaakalaudalla, kun NATO:n joukot voivat tulla tänne milloin vaan ja mihin vaan pitämään valloitusharjoituksiaan. Eli kyllä meilläkin olisi hyvä olla jotain kättä pidempää, sitten kun NATO:n valloitushalu kasvaa liian suureksi.

      • Siis nykysuomalaisen kannalta positiivinen seikka, ehkä joku komuloinen on eri mieltä kun vieläkin parkuu noita aikoja jolloin komut kuvittelivat vielä olevansa maapallon herrarotu Aatun tapaan, uskokaa jo, se aika on olutta ja mennyttä eikä palaa!

        Liittykää oikeisiin suomalaisiin ja pyytäkää NATO jäsenyyttä jottei naapuri pääse kuristamaan kuten se on aiemminkin yrittänyt.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Siis nykysuomalaisen kannalta positiivinen seikka, ehkä joku komuloinen on eri mieltä kun vieläkin parkuu noita aikoja jolloin komut kuvittelivat vielä olevansa maapallon herrarotu Aatun tapaan, uskokaa jo, se aika on olutta ja mennyttä eikä palaa!

        Liittykää oikeisiin suomalaisiin ja pyytäkää NATO jäsenyyttä jottei naapuri pääse kuristamaan kuten se on aiemminkin yrittänyt.

        Aivan. Aseet valmiiksi, sillä NATO:n hyökkäys maahamme on vain ajan kysymys.
        Ja ei kun varastamaan armeijalta aseita ja tähtäin näitä hyökkääjiä päin.


      • hahahahaaaaaaaa
        porvariloiset kirjoitti:

        Aivan. Aseet valmiiksi, sillä NATO:n hyökkäys maahamme on vain ajan kysymys.
        Ja ei kun varastamaan armeijalta aseita ja tähtäin näitä hyökkääjiä päin.

        Teitä komuja on liian pieni joukko ja vissiin vanhoja ukkoja suurin osa. Ei teistä siihen ole.


      • ei_kiinnosta
        hahahahaaaaaaaa kirjoitti:

        Teitä komuja on liian pieni joukko ja vissiin vanhoja ukkoja suurin osa. Ei teistä siihen ole.

        Minua ei todellakaan kiinnosta, onko tuo sinun minulle kertoma tarinasi nyt totta. Haluan vain tietää voitko sinä aiheuttaa jollekin toiselle henkilölle pettymyksen ollaksesi uskollinen vain itsellesi?
        Voitko sinä nyt kestää sen vain itseesi kohdistuvan petturuuden syytöksen pettämättä samalla omaa sieluasi?
        Voitko sinä nyt olla ilman omaa uskoasi edes jotenkin uskottava? Ja siksi myös aina luotettava.


      • ei_kiinnosta kirjoitti:

        Minua ei todellakaan kiinnosta, onko tuo sinun minulle kertoma tarinasi nyt totta. Haluan vain tietää voitko sinä aiheuttaa jollekin toiselle henkilölle pettymyksen ollaksesi uskollinen vain itsellesi?
        Voitko sinä nyt kestää sen vain itseesi kohdistuvan petturuuden syytöksen pettämättä samalla omaa sieluasi?
        Voitko sinä nyt olla ilman omaa uskoasi edes jotenkin uskottava? Ja siksi myös aina luotettava.

        Myönnät siis epäsuorasti jotta komujen kannatus on parin kolmen vanhan ukon varassa!

        Miten tuon myöntäminen, siis totuuden, voisi olla petturuutta? Realismiahan se on!

        Eikä NATO tänne hyökkää vaan jos se joku on niin jämäkomu Putler! NATO saa tulla jos haluaa, sillä se puolustaa samoja arvoja joita mekin haluamme puolustaa ehkä noita kolmea vanhaa komuloista lukuun ottamatta. 3 ei ole kuitenkaan enemmistö vaikka olisivatkin komuja, näinkään pienen kansan joukossa.


      • etkö_ole_huomannut
        Extyökkäri kirjoitti:

        Myönnät siis epäsuorasti jotta komujen kannatus on parin kolmen vanhan ukon varassa!

        Miten tuon myöntäminen, siis totuuden, voisi olla petturuutta? Realismiahan se on!

        Eikä NATO tänne hyökkää vaan jos se joku on niin jämäkomu Putler! NATO saa tulla jos haluaa, sillä se puolustaa samoja arvoja joita mekin haluamme puolustaa ehkä noita kolmea vanhaa komuloista lukuun ottamatta. 3 ei ole kuitenkaan enemmistö vaikka olisivatkin komuja, näinkään pienen kansan joukossa.

        Että islamistiset 'matuthan' ne ovat jo hyökänneet Suomeen


      • etkö_ole_huomannut kirjoitti:

        Että islamistiset 'matuthan' ne ovat jo hyökänneet Suomeen

        Asiaan et sitten oikeasti pystynyt sanomaan mitään!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Asiaan et sitten oikeasti pystynyt sanomaan mitään!

        No nythän teitä on sitten jo kaksi ... hehehe hehehe


    • todistusaineistona

      Laajamittaisimmat varkaudet on aina olleet yksityisomaisuuden sosialisointeja. Kaikki muut omaisuuden siirrot on hyttysen yninää kommunistien tekemiin sosialisointeihin verrattuna.

    • "komut kuvittelivat vielä olevansa maapallon herrarotu Aatun tapaan, uskokaa jo, se aika on olutta ja mennyttä eikä palaa!"

      Sodanjälkeisessä sotatarvikkeiden varastamisessa jopa armeijan varikoilta ei kommunisteilla ollut osaa eikä arpaa. Se oli yksinomaan natsihenkisten porvareiden vaarallinen luomus isänmaan etuja vastaan.

      Siteeraus on tyypillinen göbbelsimäinen väärennös. Göbbels: Mitä suurempi valhe, sen paremmin siihen uskotaan.
      Suomen armeijan sotapropaganda perustui viime sotien aikana suomalaisista Kristuksen valittuna kansana ja Itä-Karjala jo luomistyössä Suureen Suomeen kuuluvana alueena. Rytin hallitus saarnasi oppia ja luterilaiset papit veivät sitä sotamiehille. Oppiin kuului myös rotupuhdas suomalaisperäinen väestö valloitetuilla alueilla. Rytin hallitus panettikin välittömästi Itä-Karjalassa ei-suomensukuiset keskitysleireille ja jossa heitä kuoli suurin joukoin. Mikäli natsit Suomen tuella olisivat voittaneet sodan, heidän kohtalonsa olisi ollut natsien "lopullinen ratkaisu".
      Se mitkä piirit saarnasivat suomalaisten olevan Kristuksen valittua kansaa ja jolle se suo sotavoiton selviää Jouni Tillin "Suomen Pyhä Sota" kirjasta. Piispat ja papit saarnasivat suojeluskuntasuomesta herrarotuna.

    • Loppulausunto.
      Aseiden varastaminen oli kriminaalirikos mutta myös poliittinen rikos, maanpetos luonteeltaan. Se tähtäsi rauhaan pyrkivän poliittisen linjan kumoamiseen ja sodan jatkamiseen fasistien tukena. Salaliittolaisten johto laati suunnitelmiaan viholliseksi muuttuneen Saksan johdolla ja tuella. Porvarillinen, asevarkauksiia puolusteleva kirjallisuus on parhain todistuskappale analyysin puolesta.

      Vastaväittäjien ainoa oleellinen puolustus viestiketjussa on, että toimella pyrittiin tappamaan kommunisteja. Väite on sinänsä valheellinen ja ohi salaliiton pyrkimyksistä. Mutta se kuvaa kirjoittajien nykyisiä mielipiteitä. He viestittävät sillä, että demoratia totetuu nykyaikana vasemmistolaisten toiminnan väkivaltaisen tukahduttaisen avulla. Väite heijastaa valkoisen Suomen poliittista olemusta: Porvariston valta oli väkivaltaa työväenluokkaa kohtaan.

      Ensi vuonna tuleva itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden valkoinen propaganda on jo alkanut. Samoja 1920-30 lukujen valkoisia teemoja viritellään eliitin juhlapuheissa. Jääkäriliike ja vasemmistolaisten mittavat joukkomurhat 1 918 olisivat olleet itsenäisyyden perusta. Luultavasti eliitti unohtaa sen, että itsenäisyys tuli, kun hallitus kopeutui lähettämään delegaation pyytämään sitä neuvostohallitukselta. Tuskin sanaa lausutaan, että Vaasan hallitus kieltäytyi Kansanvaltuuskunnan ehdotuksesta kuljetuttaa heidän alueensa venäläinen sotaväki Venäjälle. Eliitti tulenee pitämään Saksan fasistien kanssa liitossa käytyjä sotia itsenäisyyssodiksi.
      Suomalainen porvarieliitti on elvyttänyt voimalla suojeluskunta-aatteita. Suuri joukko nuorisoa on kasvatettu poliittisesti väärän historiankuvan varaan.

      Demokraattisten voimien tulee puolustaa historiaa sellaisena kuin se on ollut. Valheiden verkkoa ei tule sallia. Varsinkin ne voimat, jotka haluavat romuttaa Suomen itsenäisyyden tulevat esittämään valheita menneisyydestä perustellakseen liittymistä pahamaisen naton täysjäseneksi.

      Eversti Matti Lukkari ja kenraaliluutnantti A.F.Airo tekivät miehen työn laatiessaan kirjansa asevarkauksista. Puolustaessaan varkausrikosta he itsensä tietämättä antoivat arvokasta tietoa varkaiden todellisista motiiveista. He ovat maanpetoksen parhaita todistajia "Suomalaiset fasistit" kirjan ohella.
      Kommunistien sodanjälkeiset analyysit tapahtumista ja niiden poliittisista seurauksista ovat suhtkohta oikeat.

    • sirinax

      Provokaatio otsikko. Olisiko käynyt niin että selvitetään ihmisten mielipiteet koskien sodan jälkeistä asekätkentää. tai ei mielipiteet vaan IP-osoitteet? Feel free. Sodan jälkeen kätkettiin aseita siltä varalta että Suomi miehitetään. Ei onnistunut

    • sinipipo

      "Sodan jälkeen kätkettiin aseita siltä varalta että Suomi miehitetään. Ei onnistunut "

      Ei noin vaan siten, että natsihenkiset porvarit varastivat valtiolta aseita tukeutuen Saksan natseihin tavoitteena kukistaa Mannerheimin hallitus ja alkaa uudelleen sota natsien rinnalla liittoutuneita vastaan.
      Tärkeimmät todistajat analyysille ovat asevarkaita puoltavat Matti Lukkari ja A.Airo. Kai mukana olleet tekijät tietävät mitä tekivät. Paitsi Matti Lukkari ei ollut mukana vaan hänen isänsä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3684
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      578
      3445
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3339
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2167
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2091
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      317
      1921
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      156
      1624
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1351
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe