Hyvä kun sataa vettä koko ajan

torppari_

Tulee maajusseille laihat tilipussit.

111

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei maajusseja ei ruokaa

      • Kaipola-

        mitä laihempi on maajussin tilipussi, sen parempi sillä köyhyys opettaa kepun sonnantonkijoile nöyryyttä....


      • keskimäärin

        Keskitunti ansio on noi 10..15 eur/tunti

        https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/91851/Lukinmaa_Vuokko.pdf?sequence=1

        "Vuonna 2008 maataloustyöntekijän keskituntiansio oli 13,00 ja vuonna 2013 14,90 euroa"

        https://www.vtv.fi/files/1922/1992009_Maatalouden_kannattavuuden_laskenta_netti_1_.pdf

        "Lähtökohtana on maataloustyöntekijöiden kokonaiskeskituntiansio, joka pitää sisällään peruspalkan, ylityökorvaukset ja muut palkanlisät. Vuonna 2007 kokonaiskeskituntiansio oli noin 9,6 euroa."


      • palkkaus-gallup

        eikö maajussi saa kun 10 eur tunnissa?

        UPM:llä siivoojatkin tienaa enemmän...


      • mitenlaskee

        Maataloustyöntekijä on renki. Maanviljelijä on yrittäjä. Vähän eri asioita. No, jos isäntä on töissä 24 tuntia /vrk ja työpäiviä 30/kk ja 10 euroa tunti. Tienaako UPM:llä siivooja enemmän kuukaudessa.?


    • annikkainen

      Kuinka kehtaat lyödä lyötyä. Leivän hinnasta on vain 4% tuottajan osuus, kuitenkin viljelijä tekee suurimman työn. Maatalous työllistää monta ihmistä, hyvä että saamme syödä kotimaista ruokaa.

      • myrkkyä

        kotimaista mikä on monet torjuntaaineet saannut päälle ja saavathan ne korvauksen jos vilja ei onnistu. eteläsuomessa eräskin viljeliä vei heinät metsään kun korvaus parempi......


    • MetrinLaku

      Punarinta kommunisti

    • Äijän.Majalta

      Tollaset paskat ois ammuttu kirkon tapulissa v. 1918.

    • Bergiuksen-viikate

      Suomalainen ruoka on monesti melkoista moskaa. Lidlistä kun ostaa laadukkaita Saksassa valmistettuja makkaroita, niin jo tuntuu vetiseltä ja vetelältä mössöltä sen jälkeen suomalainen makkara. Saksassa ei saisi edes myydä makkaran nimellä suurinta osaa suomalaisista makkaroista. Saksassa maksetaan tällä hetkellä maidontuottajalle ainoastaan 25 cnt. litra. Suomessa maksetaan maidontuottajalle tällä hetkellä vielä sentään noin 35 cnt. litra. Ei suomalainen maajussi vielä tiukalla ole. Ei lähelläkkään... kiristämisen varaa on vielä paljon.

      Mitä nyt vähän Jontikat alkaa puhaltamaan ja huohottamaan koneestaan vähän joka nurkasta ja tiivisteestä, kun pitää jo nykyään suomalaisen maajussin lykätä yli 10 000 tuntia koneelle, ennen kuin pääsee EU tuella rattoria vaihtamaan. Toista se oli vanhaan huonoon aikaan, kun maajussit vaihtoi traktoreitaan maataloustuella uuteen niin ahkerasti, että ei tarvinnut edes ensimmäistäkään kertaa vaihtaa öljyjä traktoriin... meni vaan vaihtamaan koneen aina uuteen.

      Suomessa pitää ottaa taas käyttöön sama vanha hyvä käytäntö, mikä oli voimassa mm. Nivalan Osuuspankissa 1970-luvun lopulla. Maanviljelijä meni kysymään pankista lainaa uuden traktorin ostoon. Pankinjohtaja sanoi, että "kyllä lainaa saat kun ostat Valmetin, muuten voi olla vähän raha tiukassa uuden traktorin ostoon". Näinhän se on... Valmet oli silloin suomalaisten Työläisten hyvin tekemä traktori vaativiin suomalaisiin olosuhteisiin. Etenkin Valmet 702 S oli vaihteiston välityksiltään kerrassaan ylivoimainen moneen muuhun traktorimerkkiin verrattuna.

    • Bergiuksen-viikate

      Ennen kuin kukaan Saaren Jallun kusipää-äpärä ehtii sanomaan mitään, niin tiedetään... tiedetään... 70-luvulla Valmetin traktoreihin hakkasi suomalainen Työläinen lekalla Neuvostoliitossa valmistettuja kuulalaakereita pyörännapoihin, kun niitä tuli Suomeen pari junavaunullista erilaisten tavaroitten vaihtokauppana. Semmoinen se sodassa hävinneen osa on... hävinneelle luu kurkkuun. Kun ei kerran rajan siirto Uralille nössöiltä suomalaisilta onnistunut, niin sitten vaan laitettiin Neuvostoliitossa valmistettuja kuulalaakereita Valmetin pyörännapoihin. Heh, suurin osa teistä tolloista ei edes tiedä, mikä osa Valmetissa on "Bergiuksen viikate".

    • Kyl-mie-kyl-mie

      60-luvun alussa täällä Jämsässä paikalliset maajussit keskusteli vakavista asioista, kun puimakonetta syksyllä rautakankien kanssa takaisin vajaan kampesivat. Onneksi oli vielä remmivahaa rukkasissa, niin piti maamiehen koura paremmin rautakangessa. Leikkuupuimuria ei ollut kenelläkään. Kekkonen oli Jumala. Hankkija oli Uskonto ja Maalaisliitto oli ainoa oikea puolue. Pellot kynnettiin Volvo Buster 320 traktorilla. Maa kynnettiin joka kolmas vuosi 5 cm syvemmältä, että se sai ilmaa sisäänsä. Hankmo-lapiorullaäes oli keväällä traktorin perässä, kun ulkohuussin aluset möyhennettiin peltoon sisään. Sitten pojanpojasta polvi paheni. Ryhdyttiin haukkumaan Tarvikekeskusta, että eihän sinne koskaan kenelläkään normaalilla ihmisellä mitään asiaa ole. Siirryttiin traktoreissa pikku hiljaa SOK:n "Cormikkien" kautta oikein käytettyyn Jontikkaan. Sehän se vasta on peli ja saa maajussin tuntemaan itsensä muita paremmaksi jyväjemmariksi, kun ajaa vihreällä Porotraktorilla. Valmetilla ajavat on lähes kommunisteja... mutta Amerikan traktori... se on vasta traktori. Enää ei edes äänestetä mitään Maalaisliittoa tai Kepulisteja vaan ollaan oikein Kokoomuslaisia. Oma työn laatu ja jälki (homma kuin homma) ovat kuin pelkkä varjo siitä, mitä pappavainaa sai sillä Volvo Busterilla aikoinaan aikaan. Kyllä se sitten miestä syö, kun viimmenen väri on päässä jo alle 5-kymppisenä.

    • jotainjonähnyt

      Vai ei 60-luvun alussa ollut leikkuupuimuria kellään! Voi reppanoita mitä juttuja sepustavat. Hoh hoijaa....

      • Pasurila

        Sinä et nähnyt Hoh hoijaa... vuonna 1951 muuta kuin kurjuutta ja nälkää, jolloin ensimmäinen itsekulkeva ajopuimuri Suomeen tuli. Mummu-Sampo 657 LP tuli Suomessa markkinoille taas keväällä 1957. Ukko-Sampo 792 LP tuli Suomessa markkinoille 60-luvun alussa.

        Nyt olikin puhe näistä Jämsän "viisaista" Karjalan evakoista, ko: "Kannaksel jäi myllyä sahhaa, ne on köyhii kell ei oo rahhaa..."


    • Ookko vähä vajaa.otan otan osaa toivon että jaksat.

    • Pentsilän_kylä

      Kaik jäip Kannaksel... ko pello ojatki jäi...

    • Jörgellö

      Olet väärässä vaikka sato jäisi pellolle täällä viljelijä saa omansa mutta olisi saannut kyllä ylimääräistä.

      • viljelijä

        Mutta ylimääräiseen olisi tullut paljon työtä ja kuluja(puinti,kuivaus,rahti) joten näin jää viivan alle enemmän ja voi olla muualla töissä.


      • Norolan-videonauhoitus

        Virmapyhän Telakalla tienaa kuulemma maajussit hyvin nykyään "niissä muissa" kuutamohommissa. Verojahan ne ei ole maksaneet koskaan muutenkaan, joten se puoli menee ihan normikaavan mukaan.


    • PussiNuudeleita

      Tilipussit - Pulitissit. Khihi hihihihi

      • tlgk

        paineen kohdatessa kivespussin hakatkaa tatiin nii pirusti


    • pöllyhousu-Majuri

      Nii jot kyl koton Karjalas olliit kait asjat enne paljo paremmii !!

    • kieroha-mie-ossaan-olla

      Röyhkeimmät maajussit on semmoisia, että kun ne ovat juhannuksen aikoihin muka ruiskuttavinaan Roundupilla niitä pelkkää rikkaruohoa, saviheinää, hukkakauraa ja juolavehnää kasvavia toisarvoisia vuokrapelto plänttejään, niin laittavat sinne myrkkyruiskun säiliöön pelkkää vettä. Siinä ajelevat sitten näyttävästi naapurien nähden, että katsokaapas, kuinka komeasti myrkkyruiskun suuttimista sumu lentää, kun tässä viljapeltoja torjunta-aineella käsitellään.

      • Nykyaikaa

        Hypro Air suuttimilla ei paljon sumua lennä, vaan mikropisaroi nätisti.


      • Harasoo_

        Älysitpä lopultakin laittaa ne suuttimet ruiskuusi, kun ensin muutamien pellonvuokraajien pihan reunasta pensasaidat myrkytit.


      • Kusiruisku

        Tämä oli asiaa.


    • Jaloarominen

      Hormonesteellä ruskettuu pajukot ja pensasaidat paremmin. Bukee on myös antava, eloisa ja briossinen.

    • nostalgiaa

      Vieläkös radiosta tulee sellainen ohjelma kuin Maamiehen tietolaari. Ja Metsäradio. Siinä oli viikon kohokohdat ennen.

      • mänty.mänty

        Metsäradio tulee keskiviikkoisin..


    • satanaa

      mä maalaispoika oon,panin pellot pakettiin...

    • Stupidoko

      Mitä hyvää siinä mielestäsi on?!

    • tehtaan-proletaari

      Huomiseksi luvattiin pilvistä ja sadetta. Viljelijä alkaa vaan kiskoa suolivyötä tiukemmalle.

    • Kommunisti-tehtaalta

      Koska on ollut kuuma kesä, mutta paska syksy varmuudella tulossa, niin jyväjemmari tekee nyt viisaasti, kun kyntää syksyllä mallasohrat suoraan sisälle peltoon. Ei maksa vaivaa ruveta niitä ollenkaan puimaan sillä vanhalla Sampo-puimurin resulla, missä on puhki kuluneet pellinkohdat paikattu lätkäisemällä Sikaflexillä palanen uutta peltiä reiän päälle. Moottori taitaakin olla ainoa osakokonaisuus, mikä siinä vanhassa Sammon vemputtimessa vielä edes jotenkin toimii? Vai eikö se loppuun ajettu ja joka tiivisteestä vuotava, sekä stefoista öljyt pihalle puhaltava vanha Jontikka jaksa enää kunnialla vetää 5-siipisiä kääntösiipiauroja?

      Se on nyt mentävä nöyränä jyväjemmarina Tarvikekeskukseen Mikon puheille, jos hän saisi jostain Virosta hankittua sinne Myllymäen kaarihallille 2-siipiset käytetyt kyntöaurat Jontikan perään. Eikös siinä Jontikassa ole märkäputkinen kone? Saisikohan siihen tehtyä halvalla ja helpolla koneremontin, niin kuin Zetor 25A-traktoriin voi tehdä? Kääntää vain sylinteriputket moottorissa ylösalaisin ja taas voi puuhastella 2-siipisten kyntöaurojen kanssa muutaman tuhat tuntia tuottamatonta maanviljelystä seuraavia tilatukia odotellessa.

    • paljonpeltuu

      Kommarit ei näköjään tiedä, että ohrat on puitu jo aikoja sitten.!

      • Eimitäänväliii

        Ei paljon ohranpuimiset kiinnosta kunhan kossua ja kaljaa riittää.


    • Punatähti-kirkkain-tähti

      Maanantaille ja tiistaille tulossa kunnon sadetta Jämsään. Turvenuijat, jyväjemmarit ja maajussit, muistakaa tämä !!

      Kun tulette niillä traktorinresuillanne kynnöspelloilta yleisille teille, niin harjaatte välittömästi se savimöhkäleet tieltä ojaan, mitä niistä pienillä tilatukirahoilla ostamistanne Barumin takarenkaista tielle tullessa ensimmäisen 100 metrin matkalle tippuu. Jotain rajaa sentään...

      • Paljononpeltuu

        Ei haittaa yhtään, vaikka sataisi vielä keskiviikkonakin. Vai ei punikkien osamaksulla ostetut avensiksen lusat tahdo niillä sakkopintaisilla kumhoilla pysyä tiellä jos on savea vähänkin.


    • Vehnis

      Eihän sitä maajusseja tarvita,ruokaahan saa kaupasta.hyllyt pullollaan!

      • Näinmänii

        Juu ja rahaa saa seinästä. Ei töissä tarvitse rahan takia käydä.


    • Kaipola-

      niinpä se taitaa olla että kepulaiset jyväjemmarit, heinähatut ja lantakasan-tonkijat eivät kovinkaan paljoa tienaa... umpitolloja kun ovat

      • Lippavinossa

        Totta on. Kokoomuslaiset ja sosialistiset tienaa hyvin.

        Alle 93 peltohehtaarin jyväjemmarit on kepulaisia ja yli 93 hehtaarin kokkareita.
        Sosialisteilla ei joka vuosi ole kylvettunä yhtään, mutta uusi puimuri ja Jontikka tallissa kun pitää paperityöläisen saada verotukseen vähennyksiä kalustonhankinnasta.


      • Loista-Loista-Punatähti

        Joo, ne on niitä paperitehtaalle 60-luvun lopulla Jämsän kansalaiskoulusta 5,2:n keskiarvolla tulleita maajussin poikia. Eivät päässeet edes ammattikoulun pääsykokeista läpi, mutta tehtaalle pääsivät Mäkelän Tapsan haastattelun jälkeen kolmivuoroon rullanpyörittäjäksi Kaipolan Pk1:lle oikein hyvin noilla näytöillä.

        Vanhukset kaatui sitten maatilalta hautaan aikanaan ja tila jäi tälle hölmiskölle rullanpyörittäjälle. Huomasi, että täältä tehtaaltahan tulee rahaa vallan pirusti ja tosi vähällä työllä. Ei näitä hommia ainakaan maajussin hommiin kannata vaihtaa. Veroja vaan menee perkuleesti kaikenlaisten umpikierojen laivureiden ja muiden Mersun romujen korjaajien ja muiden loisien elättämiseen, kun ne koijarit ei haluaisi maksaa veroja yhtään.

        Taisipa se kiero Komasen Histi, tuo Valkjärven viekas evakko olla tällä rullanpyörittäjällä täyttelemässä maatalouden veroilmoituksia opiksi ja ojennukseksi ensimmäisinä vuosina. Sanoi ensimmäiseksi, että "vähennyksii pittää saaha keinol mil hyväsä" Teet niin ko mie, jot ko ostat Kontiost kengät, nii vaaji kirjottammaa kuittii hevose valjaat ja länget. Niitä oli vielä silloin 70-luvun alussa Kontiossa myytävänä.

        Mutta sitten tämä Pekko-rullanpyörittäjä hoksasi, että hän alkaa täyttää maatalouden veroilmoituksen kun on muka viljelevinään peltojaan. Evakon kovassa koulutuksessa oppi oli mennyt lopultakin tuohon kivikovaan päähän, vaikka ei se Jämsän kansalaiskoulussa Riipisen Kaken huutamisella mennyt. Nyt saa kolmen vuoden välein vaihtaa aina Jontikan ja puimurin uuteen, eikä tarvitse maksaa paperitehtaan tuloista veroja, kun saa koko ajan verotuksessa vähennyksiä maatalouden kalustohankinnoista. Nii... silviisii se o... usot sie...?


      • Nauruanaurua

        Mutta 5.2:n keskiarvohan on paperimiehen aivoilla huippusaavutus. Ei ihme, vaikka tehtaalle pääsikin.


    • Punatähti-loistaa

      Maajussi, joko juolavehnät ja hukkakaurat on puitu? Onko saviheinän siemenet saatu jo talteen? Keväällä toukokuussa ajatte siemenet peltoon ja elo-syyskuussa puitte sadon. Lopun aikaa vuodesta lorvitte joutilaina.

      Sitä on Suomessa tapahtunut, että poliisi on määrännyt maajussin puhdistamaan tien, kun on tullut kynnöspellolta traktorilla ja lähmännyt takarenkaista muutaman kottikärryllisen savea tielle ajoradalle autoilijoiden riesaksi. Tähän asiaan pitää myös Jämsässä ruveta puuttumaan ankaralla kädellä.

      • Paljononpeltuva

        Joko olet viimeiset sossurahasi ryypännyt?


    • byllynaukko

      Nämä ilkeilyt ovat niin tosi syvältä.Kateellisten ihmisten tarinatuokioita,
      joita ei pidä ottaa liian vakavasti.Luulisin että kuolema korjaisi nämä huutelijat pois,
      jos oikein töitä pitäisi tehdä.
      Sossu elättää liian hyvin. Jämsässäkin,osa mitään tekemättömistä ihmisistä
      ovat kolmessa povessa yhtä aikaa luukulla.En voi kuin inhoten katsella tätä ihmisryhmää.Oikeaa apua tarvitsevien kohtalot on eri juttu.
      Mamutkin ovat aivan loistoa,tähän paskaan verratuna.
      Esim.muutama savikökkö tiellä ei ole todellakaan mitään.EI SIIS TODELLAKAAN MITÄÄN.Ilmeisesti autossasi on kääntyvät eturenkaat,saattapi olla vaikka neliveto,jolla pääset kuin pääsetkin yli savikokkareiden,todennäkoisesti itse et.
      Yhteenvetona, siis myöskin käteenvetona voisin todeta,että nyt olisi korkea aika hankkia oma elämä. Siis OMA ELÄMÄ,ei toisten kustannuksella,vaan ihan omin pikkukätösin hankittu elämä.
      Koska tämä Jämsän sakki on niin sisäsiittoista,ettei kannata haaveillakaan
      aivotyöstä,niin pitää vain tehdä käsitöitä,korostan handjobia, ettei näitä paskanaamoja tule enää lisää.
      Ja jos katsot peiliin,näkien siellä suurinpiirtein omankuvasi ,niin voit olla melko onnellinen,ettei isäsi ole nussinut apinaa Afrikan reissullaan,tosin sekin olisi ollut
      huippu vaihtoehto nykyiseen tilanteesi verrattuna.

      Kirjottaja on Anu Saukon edesmennyt pikkuserkku.

      Punatähti-kirkkain-tähti??Punatähti-loistaa?Kaipola-,PussiNuudeleita jne
      Ovat varmaan samasta kyrvästä,samaan paskareikään nussittuja äpäriä.

    • Jörgellö

      Niin se perintönä tulee maajusseus ja sossujusseus sekä ahneus et ei kantsi liikaa kärjistää eikä erottaa toisistaan.

    • hahahahaha

      Provoilijoilta jäännyt taas lääkkeet ottamatta ja toveri ei antanut persettä niin ei ihme jos pää hajoaa.

    • Luotamme-Punatähteen

      Jämsän maajussi onkin jo saatu prässättyä täällä Jämsässä (Jämsänkosken alueellahan ei maajusseja edes ole) tehtaan hiljaisissa ja hyvin ilmastoiduissa valvomoissa paperimiesten henkevissä keskusteluissa melkoisen mitättömäksi olioksi. Taisi Jallulla olla 100 vuotta sitten aikoinaan melkoisen pahoja potenssiongelmia... liekö ihan impotentti ja tuhkamuna, kun ei tuonkaan pystyvämpää jälkikasvua ole jyväjemmareiden populaatioon kehittynyt. Eivät Jämsästä saaneet keväällä yhtään traktoria lähtemään edes Helsinkiin traktorimarssille. Merkistä riippumatta nämä maalaisliittolaisten jälkeläiset survovat huonolaatuista tuottamatonta työtään yli 10 000 tuntia ajetuilla traktorinresuilla, missä tahtoo koko ajan mennä vedet ja öljyt sekaisin ja hyttikin falskaa pölyä sisään kevään kylvötöissä.

      Köyhyyksissään suorittavat sitten vielä talvisin samoilla traktorinresuillaan lumiurakointia, mikä onkin erittäin kiitollinen kohde meille hyvissä töissä oleville paperimiehille arvostella maajussin huonosti tekemää lumiurakointia aina Työväen Juhlaan Vappuun asti. Silloin nimittäin näkyvät nämä maajussien mutkalle kolhimat liikennemerkkien varret, sun muut lumen sisällä olleet metallirakenteet, mitä nuo pahasti huohottavat traktorinresut vielä viimeisillä voimillaan sentään jaksavat tehdä. 50 mm liikennemerkin putki kyllä painuu huohottavalla Jontikalla lyttyyn ainakin sitten, kun vähän vauhtia ottaa.

      Kaipolassa Viisasten Kerho kokoontuu aina Vireen toimistorakennuksen kuistilla, mistä on hyvä silmäillä ja kyylätä ohikulkijoita, kuin ennen vanhaan jonkin Villin Lännen kaupungin pääkadun varrella ja antaa joka asiaan viisaita kommentteja, miten työ oikeasti pitäisi tehdä. He ovat jo kauan sitten (heti kun lapsilisät loppuivat) päässeet yhteiskunnassa siihen hyvään, varmaan ja turvattuun elintasoon, että sossu maksaa heille ihan kaiken... Oritun vuokrasta alkaen.

    • Tyhjänpuhujia

      Että paperimiesten henkevissä keskusteluissa! Taitaa ne keskustelut olla oikeamminkin ryhmäterapiassa psykiatrin työhuoneessa. Ne teidän eristetyt valvomonnekin on pehmustettuja huoneita mielisairaalassa. Kaikenlaisia hallusinaatioita se viina näköjään paperimiehiksi itseään kuvittelevilla teettää.

    • rehellinentyömies

      Vai ei Jämsänkosken alueella ole maanviljelijöitä. Kaikkea paskaa sitä ulos suolletaan. Ei pitäisi houria sellaisista asioista mistä ei mitään tiedä. On muuten siellä Kaipolan tehtaan valvomossa tullut oltua, joten tiedän kyllä mistä siellä puhutaan. Ja tuollaista paskaa ei puhuta. Joten lopetahan idiootti tuollaiset horinat. Ei paperimiehetkään niin typeriä ole, että tuollaisia alkaisivat joutavoimaan. Munaat kusipää vain itsesi ja yrität munata rehellisten työmiesten mainetta paskan jauhamisellasi. Hakeudu nyt saatana jo hoitoon punatähtinesi idiootti.

    • EnsmäineToineJaKolomas

      Jämsänkosken ja Kuoreveden puolen viljelijät maan perii. Ne on pysyvästi Eu ssa pohjoisella vuoristovyöhykkeellä ja vanhan Jämsän ja Längelmäen viljelijät ovat etelässä. Etelässä ei Eun mielestä ole talvea ja pärjäävät ilman tukea.

      Pikkuhiljaa Jämsänkoskelaiset ostavat eteläjämsän pellot ja jontikat pakkohuutokaupoista.

    • Valkjärven-Punatähti

      Nii jot tulloo vettä ko enne koton Karjalas... tää tekköö hyvvää naapurloihe peittämättömil halopinoil ja Jontikka-ukkoloihe puimattomil rypsilöil...

    • peltuujamehteä

      Antaa tulla vettä vaan taivaan täydeltä vaikka jouluun saakka. Eu maksaa. Ja paksumpia kinkkusiivuja saadaan jouluksi kun myydään vähän Kaipolan punahautomoon puuta. Sitä meillä nimittäin on.

    • Punatähti-Rajajoki

      Koht hyö taas tehtaal valittaat, ko mein Setori takakummiloist tippuu savvee kommeel Kaipolaväyläl... ei meil enne koton Karjalas olt savvee yhtää missää... omettakkii ja se yks lehmä ol rakenettu 10 metrii paksu hiekkapatja pääl... kyl koton Karjalas olt kaik paljo paremmi. Kaipola tehtaal hyö nauraat meil karjalaisil, vaan kyl sil tehtaal o mon Karjala evakko kääntynt Solialitemokraatiks...

    • Sosialidemokratia-Taivas

      Heitäpäs nyt maajussi ne Jontikan peräöljyistä kimaltelevat ja kuluneitten vetorattaitten metallihilettä sisältävät rasvaiset haalarisi siihen traktorivajan kovasta käytöstä kiiltäväksi kuluneen ruuvipenkin päälle. Hyppäät sitten siihen 80-luvulla Hankkijalta aikoinaan ostamaasi oikein vanerivuorattuun Fiat Ducatoon ja ajat kierroksen Kaipolan tehtaan pankkipaikalla. Sieltä ne löytyy Jämsän hienoimmat ja komeimmat autot. Työpaikan parkkipaikalta se näkyy suoraan yrityksen palkkataso. Kyllä on vasemmiston tehokas punakone jauhanut 60 vuoden aikana komeita autoja Kaipolan duunareille. Ihan on kuin Dallasissa olisi. Komea sähkölinjakin menee suoraan parkkipaikan päältä... siinä sitä tulee Teollisuuden Voimasta Olkiluodosta toisten PunaTovereiden tekemää hyvää sähköä Kaipolaan pyörittämään sosialismin rattaita. Onhan niitä Jämsän kieroilla liippareillakin omasta mielestään mukamas komeita autoja, mutta ne ei olekaan maksaneet pimeistä hommistaan veroja. Tehtaan mies maksaa veronsa tunnollisesti ja ajaa silti paikkakunnan komeimmilla autoilla.

      Jämsän maajussilla kun alkaa se oma traktorinresu jo viimeisiään vetelemään ja alkaa turvenuijan suolivyö olemaan jo niin tiukalla, sekä päässä on väriä kuin sata vuotta vanhan riihen seinässä, niin asettaa hän nettikoneessa traktoripalstallakin hakukoneeseen traktorit 6000 - 10 000 € hintaluokkaan, mitä ryhtyy nyt hän etsimään. Jos sieltä vielä hyvällä tuurilla saisi osamaksulla jonkun edes vähän paremman traktorin, kun tuosta omasta on jo remonteissa runko pätkäisty neljään kertaan ja viides koneen katkaisu olisi taas jo ihan kohta pakko tehdä. Se on kohta ostettava työkoneeksi semmoinen alle kymppitonnin Zetorin Crystaali, kun se on tehty aikoinaan sosialistisessa Tsekkoslovakiassa rautaa säästämättä ja kestämään kovaa työntekoa ja vähäistä huolenpitoa. Nelivetoisena saa ajaa suoraan 10-15 vuotta vanhaan taimikkoon, eikä tartte traktorin pohjaan mitään Bergiuksen viikatetta niittämään puuta nurin... Crystaali menee massalla, nelivedolla ja voimalla. Hyttikin on siinä suurenpi, mitä maajussin tyttären asunto Helsingissä, kun on siellä nyt herraksi lukemassa. Hassiksen pössyttelyn se on siellä ainakin oppinut... tiedä sitten, onko mikään muu oppi mennyt päähän... jos isäänsä tulee, niin ei takuulla mene yhtään mikään oppi helpolla päähän.

    • Punahautomon-rahamies

      Ruvetkaas jyväjemmarit nosteleen jo leikkuupuimureita pukkien päälle tältä vuodelta. Ei muuta kuin kyntöaurat nyt rattorin perään ja kynnätte ohrat ja rypsit suoraan peltoon.

    • Kolhoosin-punikki

      Jo vain... kylläpä se jaksaaki nyt sattaa. Rupijaa kohta ohra itämään tähkäsä... Onneks tuli lähettyä vuonna -68 tänne tehtaalle hommiin 5,2:n keskiarvolla. Kyllä nyt olis maajussina ankiaa...

    • Pohjanmaan-mulkero

      Ne jokku puhuu, jotta Zetoori ja Ursus olis iha sama rattori. Onha niissä ny iha vissi ja selevä ero. Zetoori o tehty semmoosessa tehtahassa, jossa o betonkilaattia, mutta Ursus on tehty semmoosessa tehtahassa, jossa o pelekkä maalaattia.

    • Punatähti-tehtaan-yllä

      Joo, ne sanoi äsken radiossa, että missä vilja on mennyt lakoon, on jyvä alkanut itää tähkässä ja laatumenetyksiä on tulossa. Jyväjemmari oli suunnitellut ostavansa tämän satokauden jälkeen Jontikkaansa uudet Michelinin takakummit, mutta taitaa tulla nyt niin huono sato, että pitääkin ostaa vaan ne halvat venäläiset traktorinkummit. Niissä on kyllä niin korkeat rivat, että sotkee taas Kaipolanväylää kyntöhommien jälkeen entistäkin pahemmin, kun varakkaat paperimiehet ajaa komeilla ökymaastureillaan tehtaalta Jaatilanrinteeseen ja Särkijärvelle.

    • paljonpeltuu

      Noo, kun Äänekosken uusi tehdas käynnistyy ja puuta alakaa männä, niin sitten myyvään mehtää ja rahaa tulee. Ja paljon. Niin tosiaankin, Kaipolan tehdas taitaakin silloin lopettaa toimintansa ja paperijullit vaihtaa tehdasta siellä. Nimittäin paperitehtaasta kilometritehtaalle. Siellä kilometritehtaalla ei kuulema makseta vuorolisiä lainkaan.
      Mutta ei punikeille hätä tule. Maajussi on sen verran avulias, että antaa Kaipolan punikeille ruoka- apua. Niitä tuulen kaatamia puita kun aina tahtoo olla, niin huonommista tuulen kaadoista voi punikki käydä kuorimassa pettua leipänsä sekaan. Ja työtäkin tarjotaan kyllä. Sitä savea kun sattuu joskus tuliteränkin traktorin renkaissa tielle tulla, niin punikkihan voi minimipalkkaa vastaan sitten niitäkin harjailla.
      Ja jos punikit asuntolainojen maksuun rahoa tarvivat, niin voidaan niistä ökymaasturin lusista pari tonnia maksaa. Ja jos oikein nälkä kurnii, niin voivat ex- paperijullit käydä pirtissä kuola suupielistä valuen katsomassa kun isomahainen isäntä leikkaa paksuja kinkkusiivuja leipänsä päälle.

    • mehteäjapeltuu

      Oikeisiin töihinhän paperijulleista ei olkeastaan ole, mutta sitten kun niitä sinne työvoimatoimistoon alkaa oikein tulla niin kyllä maalaistaloita sitten löytyy sellaisiakin hommia mitä voivat paperipoloisetkin kyetä tekemään. Ja kun se kolmen kuukuden palkaton työkokeilu alkaa pyöriä, niin sitten ilman muuta. Lannanluontia riittää kyllä. Ja jokainen paperitollo tietenkin, joka pestataan, ottaa MTK:n jäsenkirjan. Mitään paperiliittoja ei hyväksytä. Työaika 10 tuntia ja minimipalkka.
      Sen verran talon isännillä toki on suhteita, että joku oikein noheva paperitollo voi päästä sinne Virmapyhän telakalle hiekkapuhallus hommiin. Minimipalkalla tietenkin. Ei köyhillä laivureilla ole varaa maksella muuta kuin minimipalkkaa. No sosiaalitilat tosin on hyvät. Naamansa voi nimittäin paperitollo pestä Jämsänjoessa.

    • Kaipolan-PunaSetelipaino

      Ei kuule Äänekosken uuteen sellupataan nyt jämsäläisen maajussin kitukasvuista hinnakasta kuitupuuta osteta. Muuta puutahan ei Jämsän turvenuijan metsässä kasvakaan, kuin juuri tuota kuitupuuta. Edelliset suvun maalaisliittolaiset sian läskiä ja ihraa syöneet möhömahat kun ryyppäsi ne tukkipuut kurkustaan alas aikoinaan ja nyt ei ole turvenuijan metsässä muuta kuin kuitupuuta. Venäjältä tulee Niiralan kautta lähes ilmaista kuitupuuta semmoisissa puolen kilometrin mittaisissa junakuljetuksissa Äänekosken uuteen pataan. Niitä letkoja tulee sitten tosi monta päivässä. Jämsän turvenuija saa vuoleskella omista kuitupuistaan vaikka aitatolppia ja ruveta aitauksissaan kasvattamaan vaikka sikoja, että saa edes omasta aitauksesta särvintä niiden Eloselta kyntöhevosilleen hakemiensa kuivien leivänkänttyjen päälle.

      Sehän joutui Jontikka jämsäläisten maajussi-torpparien vaatimuksesta alkaa valmistamaan semmoista kolmepyttyistä päkätintä, mitä Hankkija myi keväällä uutena hintaan 25 000 €. Maajussit valitti, että nyt pitää saada kauppoihin uusi mäkitupalaisille ja tämmöisille meidän torpparitason tuloille sopiva uusi poro-Jontikka, kun täällä Jämsässä tehtaan paperimiehet nauraa jo sille, että pojanpoika joutuu tekemään peltohommat vielä sillä papan aikoinaan ostamalla 50-luvun harmaalla bensa-Fergulla ja sillä kaksipyttyisellä Zetor 25A-puksuttimella. On maajussilla kyllä sitten vähän parempana traktorina talossa vielä Fergusonin Kultamaha, mutta kun ei sitä uskalla edes kesällä sammuttaa. Jos aurinko menee pilveen, niin ei ryökälettä saa enää millään käyntiin.

      Se on täällä tehtaan hämyisässä ja hyvin ilmastoidussa valvomossa puhuttu ja naurettu Jämsän maajussi-turvenuijan elämä jo tarkkaan ja moneen kertaan läpi. Maajussille talvella lumenaurauksesta kaupungin Puna-Tovereiden päättämät lumiurakat on kaluttu hinnan puolesta jo niin luilleen, että ei jää maajussille enää työstä mitään muuta kuin aamuyöllä klo 03.00 lumenauraamiseen lähtemisen ilo. Vaan täältä tehtaalta rahaa tulee hyvin ja vähällä työnteolla. Kyllä täällä tehtaan Punahautomossa on aina osattu se homma, miten porvarilta otetaan rahan killingit pois. Täällä tehtaalla on rahaa niin, että Helsingin huoratkin lähettää Nokian kännykkälaatikossa kaupan ostokuittien mukana tehtaan keräyspaperivarastoon tulemaan 60 000 € muun keräyspaperin mukana. Ajettiin ne rahat vaan Toverien kanssa kuidutusrummusta läpi yhdessä sen keräyspaperin seassa olleen Helsingin puliukon kanssa, kun meillä tehtaan miehillä tuota rahan roskaa jo on. Eipä tuommoiset haittaa, kenellä tuota rahan voimapaperia jo on...

    • totuudentorvikertoo

      Synkät on pilvet Kaipolan tollojen taivaalla. Sen näkee jo näistä tollojen epätoivoisista sepustuksista. Kuolintoreissaan käpristelee paperiliitto. Mutta niinhän se on, että sitä saa mitä tilaa. Ja ylpeys käy lankeemuksen edellä. On myös olemassa sanonta, että ahneella on paskainen loppu. Paperitolloihin nämä sanonnat sopivat kuin nenä päähän. Kun YT- neuvottelut alkavat Kaipolassa, niin vapisevat ja kaljan pöhöttämät tollot eivät tarvitse edes eväitä mukanaan, kun syövät toisiaan. Aikanaan niin punaiset tollot muuttuvat naamaltaankin vitivalkoisiksi lukuunottamatta kieltä, joka jostain syystä alkaa muuttua ruskeaksi.
      Sen tietää tollot itsekin, että kun työt loppuu, niin tie on sitten työmarkkinoilla pystyssä. Automaatio- ja sähkömiehet on ainoita, joilla on mahdollisuus työllistyä muualle. Loput joutuukin katselemaan sieltä puolen kilometrin junaletkojen välistä paikkoja johon hyppiä.
      Jo se, kun silloin lakkonsa alla luottamusmiehensä tohkeissaan kertoi, että pankissa on neuvoteltu halpakorkoista lainaa, että tollot eläisivät lakon ajan, kertoo, millainen tollojen todellinen raha tilanne on. Että paskaa on tuollaiset uhomiset varakkuudesta ja rikkauksista. Ja sepustus siitä, ettei Jämsäläinen puu kelpaisi Äänekosken uudelle tehtaalle, on myös kaljan pöhöttämien aivojen harhaista tuotetta. Ne jontikat huohottaa ainoastaan jonkun tollon korvien välissä.

    • faktaukko

      Se on mallasohran hinta nyt 153 € / tonni Hankkijalla tällä hetkellä. Jos menee rehuohraksi, niin hinta tippuu tuonne 100 euron pintaan tonnilta. Onhan se turvenuijalle ihan mahdotonta rahantuloa siitä, että keväällä laittaa pari viikkoa siemeniä peltoon ja syksyllä taas pari viikkoa pui niitä pois sillä vemputtavalla Sampo-puimurin resullaan. Lopun aikaa vuodesta maata röhnöttää laiskana. Siitäkin huolimatta näyttävät jo 50-vuotiaina 70-vuotiailta ukonräähkiltä. Mahtaa olla maajussilla 65-vuotiaana jo oma sydämentahdistimen patteri virrasta melko tyhjänä, jos meinaa keväällä vielä nousta sinne pölyiseen Jontikan hyttiin. Ja onhan se noustava... ahneuksissaan kun ovat jättäneet omat työeläkemaksunsa maksamatta viimeisten vuosikymmenten aikana, kun on pitänyt päästä näyttämään ja nousemaan Cormikki ja Valmettimiesten porukasta siihen "vähän parempaan" Jontikkamiesten kerhoon.

    • Tehtaalla-tehokkaasti

      Se on kohta maajussien pakko laittaa myös ne kotona laiskana makaavat eukkonsa vuokratyöfirmoihin siivoojiksi. Kyllä paperimiesten komeissa omakotitaloissa on paljon tekemätöntä työtä tuommoisille ammattitaidottomille, mutta yksinkertaiseen työhön pystyville naisihmisille. Paperimiehen taloudesta kun molemmat vanhemmat käyvät yleensä hyväpalkkaisissa töissä. Jos maajussin eukko kieltäytyy lähtemästä tarjottuun työhön, niin se on sitten edessä tippuminen pois myös Kelan peruspäivärahalta. Rahan tulo (se vähäkin) loppuu ihan totaalisesti. Siinä vaiheessa alkaa maajussin päässä jo harmaa karva muuttumaan ihan valkoiseksi, eli on tulossa jo niin kuin se viimeinen väri päähän. Olisi kannattanut lähteä silloin nuorena paperitehtaalle töihin... nyt menisi hyvin.

      • Nauruanaurua

        Molemmat vanhemmat käyvät hyväpalkkaisissa töissä! Ja idiootti paperimieheksi itseään luuleva räkänokkainen sossupummi kakara kirjoittelee päivät paskaa nettiin.


      • Saadaannauraa

        Joo tehtaalla tehokkaasti. Hah hah haa! Mikä kusipää! Runkkaa ja juo kaljaa päivät! Ja kirjoittelee soopaa. Voi vittu mikä kusipää Hah hah haa! Parasta paskaa mitä tuo ääliö suoltaa. Kaikkia saatanan ääliöitä sitä on olemassa. Mene kusipää runkkaamaan sinne Kaipolan portille jos sitä paikkaa noin rakastat.


    • Paperi-Pohatta

      On siellä Kaipolan tehtaan parkkipaikalla vaan paperimiehillä komeita autoja. Ei ollenkaan mitään Saksasta roudattuja 600 000 km ajettuja Mersunpaskoja. Ne on nämä paikalliset paattien tinaajat, kun sitä roinaa keräilee. Kyllä paperimies on sentään eri mies.

    • parkkeeraaja

      No, ei siellä parkissa kovin montaa kallista autoa seisoskele. Toisaalta kuka hölmö sijoittaa autoon rahaa?

      • elämäänähnytkin

        Ja ne harvat kalliit taitaa olla komennusmiesten autoja.


    • Jakomielijontikka

      Nyt joku maanviljelijä_prosessimies provosoi itse itseään yhä hurjempaan laukkaan.

      • Jontikallayli

        Niinpä. Ei taida "paperi pohatalla olla kaikki inkkarit kanootissa. Nekin jotka on, meloo jokainen eri suuntaan.


    • raihnainen_laiva-ukko

      Komea ihan uusi Mustang on juuri nytkin Kaipolan tehtaan parkkipaikalla. Kyllä sieltä firmasta duunarille rahaa virtaa...

      • voiressukkaa

        Mustang on halpa auto. Eikä edes mikään erikoinen, saati edes hieno. Aikansa elänyt. Ja kaiken lisäksi vielä pelkkä Ford.


      • muurari-

        eipä pärjää paperimiehet mulle mustangeillaan, kun alla on 300 hv BMW...


      • Kellä-VOIMAA-on

        Oletkos palikka kuullut koskaan yli 1000-heppasesta Cosworth Sierrasta. Löytyy Suomesta ja sekin on vain Ford.


      • eipäuhota
        Kellä-VOIMAA-on kirjoitti:

        Oletkos palikka kuullut koskaan yli 1000-heppasesta Cosworth Sierrasta. Löytyy Suomesta ja sekin on vain Ford.

        Sierrat on museoromuja nykyään. Ja vain pelkkiä Fordeja! Piika ei ole ihminen ja ford ei ole auto! Näin oli ennenvanhaan tapana sanoa.


    • muihinhommiin

      Onhan se hyvä että löytyy edes yksi mainitsemisen arvoinen auto???

      • autotautojavain

        Joo, satoja duunareita ja yksi mainitsemisen arvoinen auto. Sekin voi olla jonkun vieraan auto.


    • istutaanjussitulosupm

      Maajusseilla kuiteskin suurimat ja komeimat trktorit..useitakin per.jussi..
      kauneimat vaimotkin heiltä löytyy.
      eikä ne oo tehtaala töissä.

      • vessa_puhtaaksi

        mutta mitä käy maajussin vaimolle, jos pellot pannaan pakettiin, ja traktorit pakkohuutokauppaan? Onko edessä 9 eur/vrk siivousta jonkun rikkaamman kotona..?


      • Nauruanaurua

        Kuka uhoaa ulosistumisista? Kyllähän asia on niin, että punikit ei istu enää kuin paskalla! Vapisevat kuin hullunlehmän taudissa kun kuulevatkin sanan lakko!


    • paperimies_

      Kylläpä vaan oli tämän yhden Tarvikekeskusta kaukaa kiertävän harmaapään maajussin vaimo tehtaalla töissä, mutta kun sai sieltä lopputilin marraskuussa 2013. Ne on nyt vaimopololta jo Liiton rahatkin syöty loppuun ja taitaa olla Kelan peruspäivärahalla 560 € /kk. puhtaana käteen. Sossun luukulle sitä pitää kohta vaimopoloisen lähteä, jos ei isäntä itse ala tekemään 25-tuntisia työpäiviä... tekee nääs ruokatunninkin töitä.

      Maajussit on kyllä reiluja, kun lupaavat meille tuleville työttömille paperimiehille minimipalkalla sitten lannanluontia, saven harjaamista pois Kaipolanväylältä, hiekkapuhallusta Virmapyhän Telakalla pimeänä työnä ilman kuittia asiakkaalle tehtynä, MTK:n jäsenkirjan ja hyvät sosiaalitilat Virmapyhän rannasta. Naaman saa kuulemma pestä sitten Jämsänjoessa 10-tuntisen työpäivän päätteeksi. Onneksi tulee kohta Verokarhu käymään maajussella ja laivureilla kylässä. Menee taas vähän enemmän ryhti kasaan ja tulee muutama harmaa karva lisää tyhjään päähän.

      https://www.vero.fi/fi-FI/Palaute/Anna_vihje_verovilpista(35143)

    • mätkyjä-mätkyjä
      • sitätapahtuu

        Sen verran hunajan perään tuo verokarhu kyllä on, että käy paperitollonkin tyhjää lompsaa nuuhkimassa.


      • tiedoksivain

        On tiedossa kymmenittäin kädettömiä paperitolloja jotka jotka ovat teettäneet talorähjiinsä ilman kuittia eri ammattimiehillä töitä. Kun käry käy, iskee kalliit työnantajamaksut ja tilittämättömät verot korkoineen. Tulee moninkertainen hinta hommille.


    • Verokarhu_Hyvä_Karhu

      Laitas maajussi se muijasi ja ne rasavillit traktoripoikasi vesurien kanssa vesaamaan sitä Kaipolanväylän reunaa siitä tien vieressä olevalta kenttäsirkkeliltä semmoinen kilometrin matka tänne Jämsän suuntaan. Alkaa taas kohta pusikko peittää hyvää näkymää Kaipolanväylältä sinne Virmapyhän Telakalle. Se yksi luhmuinen paatinromu on näköjään saanut uutta mustaa väriä pintaansa siinä rannassa ja se kuorma-auton lavalla ollut väljäksi ajettu kompressoriyksikkö lähti luultavasti koneremonttiin poraukseen ja mäntien vaihtoon. Sitä se on, kun loppuun ajetuilla romuilla alkaa töitä tekemään.

    • Toveri-Pöminästä

      Juuri kun äsken tuosta Virmapyhän suuren Telakka-screenin edestä ajoin uudella Bentleylläni tänne Ahopeltoon, niin kylläpä totta oli aamuvuoron paperipuolen Toveri kirjoittanut. Pusikko alkaa kohta haittaamaan näkyvyyttä meitä kaikkia tehtaan rahamiehiä kiinnostavalle Virmapyhän screenille. Me kunnossapitopuolen Toverit kun joudumme töistä kotiin palatessamme tuota Virmapyhän tietoista turmelemista aina klo 16.00 jälkeen murheellisena katselemaan, niin ei ole kyllä paikallisilla veronkiertäjillä enää mitään häpyä. Onneksi on ruvettu kuvaamaan muistikortille talteen kaikki tuo joen kaavoitetulla rata-alueella suoritettu Telakkatoiminta, mitä elokuusta 2016 lähtien on ryhdytty Virmapyhän Telakalla tekemään.

      Kaava on tehty Jämsänjoen ranta-alueille 15.11. 1993. Olihan täällä aikaisemmin oikein Jämsänjoen ranta-alueiden kaavapiirustusten numerokin näkyvissä, mutta se oli joillekin niin "kuumaa tavaraa", että se ketju jostain syystä poistettiin. Kyllä ne Jämsänjoen rantakaavapiirustukset on minulla tallessa tuolla 250 kiloa painavassa kassakaapissani.

      • täysiäpöljiä

        Hei pöminän kusipää! Tiedätkös, että huono kaverikin on parempi kuin hyvä toveri! Koskas sinulle se lobotomia leikkaus muuten tehtiin? Ilman sitähän et kutoselle olisi päässytkään.


    • Verokarhu_Hyvä_Karhu_

      Joko ne vesurit on tahkottu, että muija ja hulivili-aikamiespojat pääsee huomenna päivällä raivaamaan pusikkoa Kaipolanväylän varteen? Mielellään heiluvat vesurien kanssa siinä tien vieressä ainakin klo 14 - 17 välisenä aikana. Pitää tehdä sitten siistiä jälkeä, että paperimiehet näkevät tieltä hyvin töistä tullessaan Virmapyhän Telakalle.

      • tietääilmoittaa

        Paljonkos sinä maksoitkaan pimeesti siitä kämppärähjäsi remontista.?


    • Rasavilitkinonrahamiehiä

      Yhdellkään tehtaan regillä ei oo rahaa jontikkamihen tilaa lunastaa..
      Korealaiset maasturit ei oo mitään..Isäntä tekee mailaan mitä haluaa esim Rakentaa veneitä..Isäntä on isäntä..verokirja miehet ei oo mitään..

      • Konjakkiakinon

        Vähän tulii kirjoitus virhettä täällä kuivurilla vähän valuu..


    • kommunisti-torppari

      Heh, heh... peltohehtaarin hinta Jämsässä on 3000 € hehtaari. Paperimiehen omakotitalon hinnalla saa 100 hehtaaria jämsäläisen maajussin peltoja. Eihän Jämsässä kunnon peltoja edes ole. Pitäköön maajussit ne pienet ja monessa osassa olevat mäkiset tilkkunsa.

      Vaan lauantaina alkaa iltapäivällä satamaan kunnolla ja sunnuntaina sataa vieläkin enemmän. Siinä sitä ensi viikolla turvenuijan Sikaflexillä kasaan harsotun vemputtavan puimurin kummi oppovaa taas syvälle peltoon...

      • Omaannilkkaan

        Ei saa tollon velkaisesta ja homeisesta murjusta sellaista hintaa! Kun tehdas suljetaan ja tollon läävä menee myyntiin niin pankki vie omansa ja tollolle jää vieläkin velkaa. Niin käy, kun elää jatkuvasti yli varojensa ja luulee olevansa rikas. Studiot ja pöminät, samanlaisia kusipäitä kaikki. Tollo kun homeläävänsä pihassa rassaa autorisaansa, niin tehdään ilmoitus laittomasta korjaamotoiminnasta kaava- alueella.


    • Studio-7

      Myös täältä Kaipolan Studio 7:stä täysi tuki paperipuolen valveutuneille Tovereille. Virmapyhän ainutlaatuisia ja kauniita rantoja on suojeltava saastuttavaa Telakkatoimintaa harjoittavien jobbarien myrkkymaaleilta ja hämärämiesten pimeiltä hiekkapuhalluksilta.

    • Köpölä_

      Myös me olemme lujasti mukana yhteisessä rintamassa paperipuolen Toverien kanssa noita laivagryndereitä ja muita Virmapyhän rannan höpöukkoja vastaan. Eiköhän se ole nyt ihan väärä paikka mennä opettelemaan hitsaamista magneettipuikoilla tuommoiseen kauniiseen luonnonpuistoon. Kunnon hitsaajat löytyvät Kaipolan Pajalta.

      • vastuutekemisistä

        Kaipolan pajalla ei ole ainuttakaan hitsaus taitoista ukkoa. Sen on yleisessä tietoudessa. Jos Kaipolassa jotain hitsataan, niin komennusmiehet hitsaa. Muuten, kun poikkean sinne Studioon ja Pöminään kysymään, kuka tuota soopaa on kirjoitellut, niin syyllinen tuskin ilmoittautuu. Työnantajan nimissä asiaton kirjoittelu ja työnantajan häpäisy ovat peruste irtisanomiselle


    • kuusikuitu

      Meidän Isäntien tulee vältää puukauppoja ...ko firman kanssa..
      kylmenee pöminät ja studiot nopeemmin.

      • Kuitupuuta

        Hyvä ratkaisu olisi. Olen miettinyt samaa.


    • uusinousu

      Pääsiskö UPM varastoon trukkia ajaan täälläinen vanha juoppo?

    • Kylväjä

      Kiva sinunki syödä ulkolaista hormooneilla ja antibioteilla kyllästettyä ulkomaista lihaa ensi talvena. Juot ulkomaista maitoa joka on lillunut säiliöautosa pitkät matkat ja joka happanee jääkaapissasi muutamassa tunnissa. Toivottavasti sinulla on sitten varaa maksaa näistä ulkolaisista tuontielintarvikkeista. Sinullekin tulee laiha tilipussi.

    • paperimiehelle-kumartaja

      No jo vain. Jopahan alkoi juuri äsken rapsahtelemaan vettä reippaasti turvenuija-veronkiertäjän peltoon. Tuota lystiä jatkuukin sitten tämän päivän iltaan asti. Siellä rypsi, pelto ja kenttäsirkkelin vieressä olevat läpeensä mähdäntyneet pölkyt kastuu nyt syvältä. Ei tule lämpöarvoa enää niistä puista. Pitää polttaa ne pimeinä syysöinä ulkona semmoisessa hupikaminassa, missä palaa liekki äkkiä humahtamalla, mutta lämpöä se mätä ja hötö puu ei anna yhtään. Mallasohran sakoluku menee totaalisesti pieleen, eikä kaljatehtaat maksa siitä enää muuta kuin rehuohran hinnan, vaikka kuinka kuivurissa jyviänne yötä myöten paahdatte. Se on siihen Sikaflexilla paikattuun puimurin resuun laitettava nyt monet kummit vieretysten, ettei se helisevä Sampo-romisko uppoa akseleitaan myöten märkään peltoon. Tippuu ohran hinta nyt yhdessä yössä 153 €/tonni hintaan about n. 110 €/tonni.

      Siellä maajussin tuskanhiki tihkuu tuskaisen vaivalloisesti Jontikka-haalarien peräöljyn kyllästämästä kankaasta läpi, kun tuskanhikikarpalot valuvat noroina harmaantuneesta niskatukasta pitkin selkää aina persvakoon asti. Katkerasti hampaita yhteen purren hän nyt kiroaa epäonnistunutta uravalintaansa ryhtyä maajussiksi, kun juuri nyt voisi kerätä suurta tiliä Kaipolan ihanan hämyisässä ja ilmastoidussa viileässä valvomossa. Oma velipoikakin perskules oli viisaampi ja luki itsensä herraksi. Siellä se nyt Helsingissä herran vakanssilla jotain helppoa hommaa tekee.

    • HelmiPaavo

      Maanviljelijöiden tyttären näkemys asiaan on,että harva ihminen haluaa tehdä töitä sekä aamulla että illalla, joka päivä, oli sitten juhannus,pääsiäinen tai joulu,vappu tai sukujuhlat.Noustava on hoitamaan eläimet ja huolehtimaan asioista, jos on omaatuntoa ja vastuuntuntoinen.Se " iso raha" minkä maatalousyrittäjä saa riittää normaaliin elintasoon,ei hienouksiin.Itse olen kiitollinen hyvästä perheestä ja lapsuuden muistoista.Helpommalla pääsee muiden palkattavana...

    • Sosialisti-Agit-Prop

      Kylläpä tulee sosialistille taas oikein hyvä mieli, kun tunkee taaskin taivaalta oikein kunnolla vettä porvarin peltoon. Toivottavasti joutuvat tilaamaan oikein telaketjuilla olevan Caterpillarin kiskomaan ylös peltoihin uponneita leikkuupuimurin resujaan.

    • varjeletaivas

      Ainoo kerta kun olen nähnyt jotain vastaavaa uponneena peltoon, oli Venäjällä eikä sekään ollut puimuri vaan kaivinkone.

      Kaikkee täälläkin unelmoidaan. Pakko jo uskoo, että Jämsästä, jos mistä, löytyy katkeran kateellisia ihmisiä. Ihan pakkomielteistä kirjottelua täällä.

      Tehkää jokainen elämästänne sellainen kuin haluatte ja suostukaa siihen, että niin muutkin tekee. Kaikki on valintakysymyksiä. Jos toisen naama ei miellytä, katsokaa omaanne ja muuten muualle.

    • Maksaja

      Ei maajussien tilipussi ole koskaan 60-luvun jälkeen ollut Suomessa riippuvainen sadosta. Hallitukset hoitaa kato- ym. korvaukset tilille.

      • Toveri-Viljanen

        Muutos pitää tehdä maajussien hyysäämiselle. Maanviljelijä on yksityisyrittäjä, jonka pitää sopeuttaa toimintansa sellaiseksi, että yritystoiminta kannattaa. Mikäli ei näin tapahdu, niin se on sitten maajussilla edessä konkurssi. Ei mitään maatalouden tukemista ollenkaan valtion varoista.


      • AstalotTanaan

        "Ei mitään maatalouden tukemista ollenkaan valtion varoista."

        Sosiaalistipuolueet aikoo vielä tiivistää EU yhteiseloa liittovaltioksi. Miten sitten jätetään ottamatta EU maataloustuet vastaan. Pitää nousta AY liikkeen kapinaan EU rahan Suomeen jakamista vastaan. Tähän löytyy tovereilta kokemusta.


    • torppari-punikki

      Jo vain kastuu nyt pelto syvältä. Eikä pääse enää oikein edes kuivumaan aurinkoisena päivänä tuulellakaan, kun lakoontunut puimaton vilja ja rypsi makaa jo pellossa kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      362
      3205
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      140
      1217
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1167
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      136
      987
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      160
      752
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      727
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      689
    Aihe