Metsähallituksen lupamyynti kuluttajasuojalain...

EntinenAsiakas

...vastaista!
Täysin käsittämätöntä touhua. Ensin myydään luvat, sitten päätetään metsästysajat ja maksetuista luvista ei saa rahoja takaisin vaikka mitään pyydettävää ei enään luvan ajankohtana olisikaan.

Saatiin porukalla viikon lupa lappiin vasta lokakuun puoleenväliin. Ideanahan on lapissa meillä pyytää kaikkia kanalintuja etenkin riekkoa koska niitä ei eteläisillä metsästysmaillamme ole. Riekon osalta oli kuitenkin arvattavissa että saattaa olla rauhoitettu silloin mutta kunhan metsoa ja teertä edes pääsisi pyytämään. No nyt sitten moneenkertaan taas edestakas veivatut rauhoitus asiat saatiin ratkaistua ja kappas teerikin on silloin jo rauhoitettu. Eli pyyntiin jäisi enään metso. Ihan vaan silläkin ihmettelen koska vuosi sitten teeriä oli alueella enemmän kun metsoja et mikä järki siinäkin. No koska pyydettävää ei käytännössä jää ja paine kohdistuisi mielestäni väärin vain yhteen lajiin päätettiin että peruutamme luvat tai vastavuoroon jos saisimme viikon aikaistettua. Soitto lupamyyntiin kertoi että rahoja ei takaisin saa ja metsokin on kanalintu joten myyntikin on lain mukaista.

Me ollaan raha maksettu tuotteesta jota ei ole saatavilla kuin osittain on täysin lain vastaista ja silloin asiakkaalla pitää olla oikeus saada raha takaisin. Jos menette ostamaan auton ja saadessanne sen siinä ei ole renkaita on se verrattavissa tähän. Tuote ei ole silloin sitä minä olet sen mennyt ostamaan. Rahat tulemme hakemaan kuluttajasuojan avustuksella takaisin ja jos se ei onnistu menemme alueelle kuukauden etukäteen. Silloin saamme vastineen rahoillemme joihin alunperin sijoitimme ja jota meille myytiin.
On tasan viimeinen kerta kun tuosta puljusta lupia ostamme. Kontakteja on myös pohjoisen maanomistajiin sekä metsästysseuroihin joiden asiakkaaksi menemme sitten maanomistajan luvalla ja seurojen vierasluvilla.

12

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskalaki

      Koko lupaasiahan on iso vitsi joka ei kyllä naurata,Oulun-ja Lapinläänin jurvatapit saavat metsästää ilmaiseksi ja ilman saalisrajoitusta.

    • 2plus2

      Luvat myydään hinnalla millä hyvänsä, kunhan metsähallitus saa vaan rahaa. Aivan sama saako mitään silloin edes metsästää. Siksihän ne korotti lupamaksujakin, kun jostain se raha on saatava minkä taantunut lintukanta metsästäjä määrissä kadottaa. Kuten edellä lupa asia on täysi vitsi sen takia, kun ensin myydään sitten päätetään. Kanalintukannat olisi helppo arvioida jo keväästä, mutta mitävielä. Onpahan joku asia millä vaikeuttaa ja kiusata matkalaisten suunnitelmia. Poikottiin koko firma!

      • paskalaki

        Eikö ketään muuta vituta metsästäjien eriarvoisuus asuinpaikkakunnasta riippuen?


      • viattomastiaivan
        paskalaki kirjoitti:

        Eikö ketään muuta vituta metsästäjien eriarvoisuus asuinpaikkakunnasta riippuen?

        Suomalainen metsästäjä on nykypäivän Kalle Tappinen mitä tulee mettärientoihin.

        ...kanssa oman koiran armaan, jänis jahti viron mailla tulis paljon halvemmaks.


    • sc-612

      Uusio metsästäjänä eli nuoruuden harrastuksen uudestaan aloittaneena siis en synnyin seudun metsästysseurassa ja ei pääsekkään koska ei asu paikkakunnalla . Ja myöskin aseet/ luvat uudestaan piti hankkia niin kyselivät polliisasemalla missä metsästän ja tuleeko harrastuksesta vakiintunutta jne . No bongasin sitten netistä nämä valtion maat joskin eivät ole ihan nurkalla , empäs muistanut päivämäärää koska "myynti" netissä alkaa oli jo päiviä kulunut , ei antanut edes valikkoon lähimpiä alueita noo valitsi sitten sen minkä sain eli kokokauden kanalintuluvan eli ei päivillä väliä koska käy ja melkein kaikkia paitsi (majava,hirvi,karhu) saa luvan puolesta metsästellä jos tuuria käy .

      Maksoin tietysti luvankin heti kun tuli postisssa että olisi asia kunnossa ja vaihka sitten faktaakin näyttää jos vielä aselupien kanssa kysellään . Ja tosiaankin metsäkana-metsästys ajat vahvistettiin vasta nyt 22.8 ja siinä mielessä kävi tuuria että kyseisellä alueella saa kuitenkin kanalintujakin metsästää (luultavammin siellä ei kyllä niitä olekaan ) .

      Nyt näemmä 22.8 alkaen tarjolla oli rajoitetusti "vuorokausi lupia" näille alueilla jotka lähempänä , Että aika leikkimistä tosiaankin on nämä jutut .


      Metsiä hakataan "kärkihankkeiden " nimissä kiihtyvästi aukoiksi joten ei sinne jää kanalinnuille eikä oikein muillekkaan elin mahdollisuuksia sitten tehdään "kolmiolaskentoja" näille aluiella ja todetaa että vähissä on ja metsästyksen vika eli rajoitetaan metsästystä , näinhän se tuntuu menevän .

      • Suomen aivan järkyttävä petokanta ja jatkuvasti lisääntyneet avohakkuut ovat pilanneet kanalintukannat. Silti aina pääsyyllisenä pidetään metsästystä, vaikka metsästyksen vaikutus itse kanalintuihin on vain noin 5 prosenttia. Jopa omissamme on henkilöitä jotka kusevat muroihinsa, kun toitottavat että juuri metsästys on pääsyy. Sanoin jo -90 luvun alussa, kun tämä petohyyssäys alkoi ja yhtäsun toista lajia rauhoitettiin aina varislinnuista kanahaukkoihin muista puhumatta, että kun tämä meno jatkuu että petoja suojellaan, mutta syömäriistalla ei niinkään väliä tulemme vielä tulevaisuudessa maksamaan siitä. Nyt sorsalinnut, kanalinnut, paikoin hirvet, metsäpeurat yms ovat ahdingossa, kun taas näitä verottavat petoeläimet porskuttaa ja kannat kasvaa. Toiselle kumarrat ja toiselle pyllistät logiikka näkyy tuossa nyt pahimmillaan. Sama metsähanhen osalla. Metsähanhi ei koskaan palaa samoihin metsästettäviin kantoihin rauhoituksesta huolimatta ennenkun laulujoutsen kanta saataisiin metsästyksellä puolitettua ja sitä päivää emme tule näkemään.


      • hiillosjyrää

        Kolmiolaskennat tehdään ainakin Kainuussa nuotiolla makkaraa syöden.


      • hutiampuja
        ryynasen-topi kirjoitti:

        Suomen aivan järkyttävä petokanta ja jatkuvasti lisääntyneet avohakkuut ovat pilanneet kanalintukannat. Silti aina pääsyyllisenä pidetään metsästystä, vaikka metsästyksen vaikutus itse kanalintuihin on vain noin 5 prosenttia. Jopa omissamme on henkilöitä jotka kusevat muroihinsa, kun toitottavat että juuri metsästys on pääsyy. Sanoin jo -90 luvun alussa, kun tämä petohyyssäys alkoi ja yhtäsun toista lajia rauhoitettiin aina varislinnuista kanahaukkoihin muista puhumatta, että kun tämä meno jatkuu että petoja suojellaan, mutta syömäriistalla ei niinkään väliä tulemme vielä tulevaisuudessa maksamaan siitä. Nyt sorsalinnut, kanalinnut, paikoin hirvet, metsäpeurat yms ovat ahdingossa, kun taas näitä verottavat petoeläimet porskuttaa ja kannat kasvaa. Toiselle kumarrat ja toiselle pyllistät logiikka näkyy tuossa nyt pahimmillaan. Sama metsähanhen osalla. Metsähanhi ei koskaan palaa samoihin metsästettäviin kantoihin rauhoituksesta huolimatta ennenkun laulujoutsen kanta saataisiin metsästyksellä puolitettua ja sitä päivää emme tule näkemään.

        Totta haastat,eihän kanssallislintumme taatusti koskaan tule metsästyksen piiriin vaikka suuri kanta on kiistattomasti haitta muille vesilinnuille.Kanahaukka on komea lintu mutta armoton kanalintujen verottaja.Koskahan joku valitsee supin tai minkin jonkun liikkeen keulakuvaksi niin loppuu niidenkin metsästys.


    • Metsähullutus on täysin porvarillinen yritys. Vain raha merkitsee. Ei se mitä tuotetta asiakkaille myydään ja myydäänkö edes lakien mukaisesti. Eli ei kuten huomasitte.
      Suomen metsäkanalintujen metsästysaika on niin lyhyt jo muutenkin alle kaksi kuukautta, että on vain hiusten halkomista ja turhaa brassailua koko suomen pilkkominen mitä ihmeellisimpiin aikoihin. Verrataan ruotsiin. Siellä pyynti kestää puolivuotta. Tuo on jo sellainen mittakaava jossa paikalliset rajoitukset jo ymmärtää, mutta tämä suomen kikkailu...En tiedä itkeäkö vai nauraa. No ei tämä ole suomessa ainoa asia jossa mennään p...e edellä puuhun.
      Jos alueella on sata kanalintua on todennäköistä, että sä sieltä jonkun saat. Jos alueella on yksi kanalintu on todennäköistä, että et sitä saa eikä kukaan muukaan. Yksi suuri virhe näissä untuvikko laskennoissa on sekin, kun metsäkanat nähdään vain ihmisen saaliina, vaikka suurin uhka niille on säästä ylisuuriin petokantoihin lähtien todellakin kaikki muut, mutta vähemmässämäärin ihminen nimenomaan metsästäjänä. Hakkuut on sitten toinen kysymys. Sitten kun suomen metsästyspaine kattaa kanalinnuilla vain muutaman viikonlopun kun alkaa hirvijahdit yms, niin täällä voisi ihan hyvin pitää täyspitkän metsästysajan ympäri maata. 10.9-31.10

    • aliuli

      Ostit luvat tietäen että tuskin saa metsästää mitää ja jälkeenpäin aloit tutkimaan asiaa ja nyt kusi housuissa ja paha mieli?

    • ulisevaan

      Hei kesseli , metsästyskausi alkoi 1.8 ja jos ostat kausiluvan niin olisi järkevää koska aika paljon maksatkin että voit sitten 1.8 alkaen aloittaa vaihka pienpedoilla valtion alueella . Jos päätös metsästysajoista koskien tulee vasta 22.8 niin siihen mennessä jos et ole maksanut et ole voinut käydä metsällä . Valtiohan mainostaa näitä alueita ja antaa ymmärtää että ostamalla luvat saat esim. kanalintuvalla metsästää lisäksi kaikkia muitakin .

      • otaselvääensin

        Hei urvelo,kausilupia saa vain muutamalle alueelle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe