mimmosta työ konepajassa?

kertokaahanuteliaalle

aika isoja halleja nuo konepajat, oon miettinytkin että millaista se työ siellä sisällä on käytännössä? istuuko ukot jossain valvomossa ja katsovat että koneet toimii niin kuin muissakin tehtaissa vai mitä?

12

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hallinosturi

      Paskaa.

    • vinkkki

      Perseestä koko homma ja olet kuutamolla kysymyksiesi kanssa.

      Koko ala on täynnä vuokraukkoja ja vironloisia ja siitä tietää palkankin olevan
      täysin perseestä ja firmojen henki, no joo siitä ei voi edes sanoa kun sitä ei ole olemassakaan eli haukkumista ja selkään puukotusta ja toinen toistaan tyhmempiä perseennuolijoita hallit täynnänsä.

      Vältä alaa viimeiseen saakka.

      • LiekitNousevat

        Heh. Kuulostaa kuin olisit käynyt meidän firmassa.


      • TämmöisiäAjatuksia

        Jokaisella on kuitenkin myös henkilökohtainen vastuu omasta hyvinvoinnistaan. Eivätkä ne muut työntekijät ole siellä tekemässä sinua onnelliseksi, eikä ole sinunkaan asiasi miettiä, mitä he sinusta ajattelevat, tai mitä joku törppö puhuu, tai mitä muut ovat sinusta mieltä, etkä sinäkään ole siellä tekemässä heitä onnelliseksi. Toki on hyvä että sellaisiakin tyyppejä on, jotka piristävät muita hauskoilla jutuillaan, mutta kaikkien ei voi olettaa semmoisia, lähellekkään. Kaikki ovat erilaisia. Valehtelijoitakin on, jotka antaa väärän vaikutelman toisesta toiselle, esim. saattavat sanoa tupakkipaikalla, että "se sanoi sinusta näin (kjäh kjäh...)", vaikka ei olisi sanonut mitään. Kukaan ei ehkä koskaan saa tietää sen olleen täyttä valhetta.


    • Konepajan_työt

      Konepajassa tehdään kyllä hyvin monenlaisia töitä. Varsinaisia tuotannon töitä on jo lukuisia, on koneistusta, levytöitä, hitsausta, pintakäsittelyä, kokoonpanoa, varasto- ja lähettämötöitä jne. Kaikissa tarvitaan tekijöiltä oma erikoistunut osaaminen.
      Kaikki eivät ole tuotannon töissä, löytyy myös monenmoista muuta työtehtävää. On tuote- ja tuotannonsuunnittelua, oston ja myynnin töitä, hallinnon ja johdon työtehtäviä.
      Vastausta kysymykseesi ei helposti pysty antamaan. Niin erityyppistä tekemistä löytyy. Vieläpä yritysten välillä on eroja riippuen siitä millä toimialalla ollaan. Laivojen rakentaminen eroaa hienomekaanisten laitteiden valmistuksesta aikalailla! Mainitsemaasi valvomotyötä ei kuitenkaan konepajoissa voi sanoa juurikaan olevan. Työssä ollaan lähinnä koneiden ja laitteiden käyttäjiä ja läheisessä kosketuksessa valmistettaviin tuotteisiin. Tekijällä on oltava oma ammattitaito kunnossa ja työt tehdään tavallisesi yhteistyössä muiden kanssa. Olosuhteet vaihtelee. Joissain paikoissa hyvinkin siistiä ja valoisaa, toisaalla kova meteli ja mustaseinäiset hallit.

      • riippuu_konepajasta

        Näin on. Konepaja nimikkeen alle mahtuu monelaista firmaa ja tekemistä. Työt konepajoilla vaihtelevat laidasta laitaan. Jos olet vaikkapa ammatiltasi levyseppä-hitsaaja, niin voit suuntautua monenlaiseen teollisuuteen. Voit hitsata rakennepalkkeja, tehdä säiliöitä tai kasailla robotteja tai ohjelmoida työstökoneita. Ei kannata jumittua yhteen oman uran vaihtoehtoon. Voi erikoistua ja vaihtaa tarvittessa lajista toiseen.


    • lyöntimoska

      Minkälaista palkkaa maksavat levysepälle jolla luokat?

    • MuniinPuhaltelija

      Valvomohommaa se ei ole, koska koneiden, terien, mittavälineiden ja kappaleiden kanssa ollaan koko ajan lähikosketuksissa työtä tehtäessä. Valvomotyöt painottuvat prosessiteollisuuteen. Niissä on paljon paremmat palkat. Aloituspalkka helposti kaksinkertainen metallialaan. Lisäksi työtä on suhteellisesti vähemmän, useinhan sitä ei ole ollenkaan tuntikausiin. Lisäksi prosessiteollisuudessa on jatkuva 3 tai 5 vuorotyö, jolloin lisätuloja tulee metallialaa paljon korkeamman vuorotyölisän lisäksi myös viikonlopuilta. Valvomotöitä on myös metallialalla isoimmissa tehtaissa, mutta niihin pääsee vasta vuosien pitkän työkokemuksen jälkeen lattiatasolla höyryissä ja noessa.

      • PuhaltelijaPösilö

        Tietysti aina löytyy parempia hommia ja sitten vielä sitäkin parempia hommia. Valvomotöitä prosessialalla ei ole kovin paljon, mutta hakijoita niihin on paljon. Metallialallakin voi ihan hyviin hommiin päästä. Liekö ihminen koskaan tyytyväinen. Mitä tahansa saavuttaakin, niin sen tahtoisi tuplana ja mieluiten heti.


      • PaskanPuhaltaja

        Lähes kaikki "paremmat hommat" on varattu insinööreille. Jos rivityöntekijä pääsee toimistoon istumaan tietokoneelle niin kielen on oltava jo todella ruskea.


    • koneistajavaan

      Ite cnc koneistajana, teen asetuksia, ohjelmia jne vaativaa ja monipuolista.
      Koneet ja kappaleet kalliita jotenka palkka sen mukaan.

      • palkkasenmukainen

        eli 12 euroa tunnilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1368
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1125
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1078
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe