Milloin avioero astuu voimaan

E.L

Milloin avioero astuu voimaan?

Kakkoshakemus lähtee liikkeelle aika pian. Ensimmäinen päivä jolloin ero on mahdollinen on jo valmiiksi tehdyssä sopimuksessa ja molempien alekirjoitukset alla.

Tiedän että jos eroa hakee yksin, se astuu voimaan vasta sitten kun toinen osapuoli on palauttanut tiedoksiannon oikeuteen ja se on kirjattu sinne saapuneeksi.

Mutta entä kun eroa haetaan yhdessä? Onko liiton purkautumispäivä silloin se päivä jolle hakemus on kirjattu vai se jolloin hakemus on oikeudessa käsitelty?

Ei siinä tässä tietenkään ole monesta päivästä kysymys, lähinnä kysymys on periaattellinen. Vanhanaikaisena miehenä olen ollut usollinen yhdelle ja samalle naiselle 18 vuotta enkä riko periaatteitani edes kalkkiviivojen lähestyessä. :)

19

4051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E.L

      Vastaanpa itselleni: Astuu voimaan kun hakemus ON SAAPUNUT käräjäoikeuteen. Tämäkään ei tietenkään vielä kerro koko totuutta. Päivätty kirje on valmiiksi skannattu PDF-tiedostoksi ja sähköposti käräjäoikeuteen lähtee lauantaina. Eli luetaanko hakemus saapuneeksi käytännössä samoin tein vai vaatiiko se maanantaina tapahtuvaa hakemuksen kirjaamista.

      Jos osapuoli hakisi eroa yksin, ero astuu voimaan kun toisen osapuolen ilmoitus tiedokiannon vastaanotosta on saapunut käräjäoikeuteen.

    • meipimies

      Jos on asioissaan noin ehdoton, niin tarvi ihmetellä jos ei liittokaan kestä.

      • alkaja

        18 vuotta... ikuisuus nykypäivänä. :)


      • Gjkllhfsdgj

        Niin sanot sinä onneton ja pinnallinen ihminen ja onnettomassa liitossa... mutta näitä onnellisiakin on, jotka ovat yhtä pitäneet vaikka viisikymmentä vuotta..... eikä heitä erota kuin kuolema ja syvä suru... niin suuri on suru kun käsi kädestä irtoaa, että silloin toivoo melkein..... ettei sitä olisi tarvinnutkaan kokea... sitä yhteistä elämää....


    • Petettyvaimo

      Heti astuu voimaan. Mitä tuota papereita odottelemaan. Heivasin ukon samana päivänä kamojen kanssa kakkoselleen. Siinäpä kun näpertelevät. Vien tuhkatkin pesästä niin sanotusti korvauksena kun kerta noin kauan olivat minua pettäneet ja tehneet naurunalaiseksi. Nyt on mun vuoro tehdä ne naurunalaiseksi. Siinäpä sulle vastaus kuinka kauan jokin kestää!

      • Eroonjaheti

        Kylläpä ukolle tuli kusiset paikat. Että tuhkatkin pesästä. Huh teillä varmaan mukavia aikoja tulossa? Laitahan kuule parastasi ja kosta muidenkin puolesta saavat ihmiset kertoilla toisilleen miten ei pitäisi eroja hoidella.


    • Kestin.3vkoa

      Haimme lopullista eroa huhtikuun lopulla. Samana päivänä, kun toinen vaihe oli juridisesti mahdollista. Vein asiakirjan käräjäoikeuteen ja siihen laitettiin saapumispäivä.

      Avioeropäätökseen meni noin 3 vkoa. Avioeron viralliseksi päiväksi tuli se päivä, jolloin olivat aiemmin saapuneen asiakirjan käsitelleet. Ei siis saapumispäivä, vaan käsittelypäivä. Hakemuksemme käsittely viivästyi, koska asiankäsittelijä oli välissä sairaslomalla. Muutoin päätös olisi tehty nopeammin. I-vaihe taas alkoi heti sinä päivänä kun paperi toimitettiin käräjäoikeuteen.

    • mekkk

      Ero on selvä sinä päivänä kun ensimmäinen vaihe on laitettu eteeenpäin ja sen jälkeen voi tehdä mitä lystää ja se toinen hakemus 6 kk päästä on vain muodollisuus ja toi uskollisuus tuossa vaiheessa on pelleilyä. Kun ekä vaiheen paperi on laitettu eteenpäin niin voi muita naisia katella ja tehdä niiden kanssa mitä vain ja se siitä.

    • tositv

      Avioero astuu voimaan, kun olette hakeneet 2. vaihetta, asia on oikeudessa käsitelty, avioero tuomio kirjoitettu. Avioero astuu voimaan virallisesti siitä päivästä mikä avioero tuomiopäätöksessä on. Hakemuksen käräjäoikeuteen kirjaamispäivä ei näin ollen ole avioeron voimaantulopäivä.

      • mekkk

        Mutta eropäätös on tehty kun ensimäinen hakemus on laitettu vitereille ja sen jälkeen voi tehdä mitä huvittaa muidenkin naisten kanssa tai nainen miesten kanssa.


      • riinaL

        Nooh, kaikkihan tuppaa tekemään mitä huvittaa oli eropäätöstä tai ei ;).

        Mutta itse ajattelin, että niin kauan kuin asutaan yhdessä toimitaan mahdollisimman hienotunteisesti toisia kohtaan. Eli kuten eropäätökseenkin asti...

        Kaikessa on hyvä muistaa, ettei ole yhtäkään asiaa mihin kaikki, ei edes se puoliso tai tuleva ex-puoliso, suhtautuisivat samalla lailla. Ero oli minulle suurin ponnistus elämässäni, tosi vaikea, hankala, jne. Jos taas ryhtyy vertailemaan sitä muiden erokokemuksiin etenkin tällä palstalla, niin hohhhoijjaa. Ihan kuin eri planeetalta. Vaikea ymmärtää miksi jotkut haluavat väkisin vääntää erostaan mahdollisimman paljon draamaa.


    • Mietintä

      Tuleeko 1 vaiheesta kirjallinen vahvistus kotiin kun sieltä ei mitään paperia saanut eropaperin jätössä

      • Hae_lisää_kaljaa

        Odottele nyt edes se puoli vuotta. Ne lähettää vielä kyselyn mielihalusi vakaudesta ja erohalusi jatkuvuudesta, ennekuin vasaroivat paskaliittonne tunkiolle. Voithan jojottaa vielä ja vetää hakemuksesi takaisin. En kuitenkaan suosittele sitä, siltä uhkaukselta menee nimittäin uskottavuus yhdellä kerralla.

        Kokka kohti uusia katastrofeja vaan. Hommaat jonkun uuden juopon itseäsi hakkaamaan ja raiskaamaan.


    • Tuomiopäivänä

      Avioero astuu voimaan silloin, kun TEIDÄT TUOMITAAN EROON!

    • Vaimosiodottaa

      Heti se astuu jos olet mieheni. Ja maksat myös kaikesta. Olet kyllä yksi tunari!

    • jukum_

      Ero astuu voimaan siitä päivämäärästä, jolloin tuomio avioerosta tehdään käräjäoikeudessa. Näin on, oli sitten hakenut eroa yksin tai yhdessä. Yhdessä hakiessa tuo paperi tulee vain aiemmin.

    • Mietimpä

      Tuleeko kirjallinen todistus että eroa haettu?

    • YkkönenKakkonen

      Ykkös vaiheessa tulee muutaman päivän/viikon sisällä tiedonanto ja ohjeet jatkosta. 2 vaiheessa ei tuöe erillistä tiedonantoa vaan päätös avioerosta. Asian käsittelyn tilaa voi tiedustella kärääoikeudesta.

    • erottajapappa

      Näissä eroasioissa olisi ihan hyvä erottaa 2 asiaa toisistaan. Eli henkinen ihmisten välinen ero ja juridinen avioliiton purkaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe