MIKSEI TYÖ KIINNOSTA TYÖTTÖMIÄ??

rertetetert

"Työhaluiset virolaiset, latvialaiset, liettualaiset, puolalaiset, ukrainalaiset ja Lähi-idästä tulevat ja ottavat innolla työpaikat ravintoloista, kuljetuksista, kiinteistöalalta ja hoivapalveluista, vaikka he eivät osaa suomea. Helsingin rakennuksilla puhutaan kymmenkuntaa muuta kieltä kuin suomea. Latvialainen maatyömies palkataan timpuriksi, kun kainuulainen kirvesmies ei halua. Rakennusalalla oli kesäkuussa 4 300 avointa työpaikkaa ja Rakennusliiton jäsenistä oli työttömänä 6 500 henkeä. Suomessa on 350 000 työtöntä kantasuomalaista ja noin 100 000 ulkomaista työntekijää. Missä vika?"

LAISKUUDESSA, SANON MINÄ!

http://www.helsinginuutiset.fi/blogi/425430-miksi-tyo-ei-kiinnosta

68

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomi-2016

      Joku löllykkä läskiperse PIETILÄ siistissä korkeasti palkatussa paskanpuhumistyössään ihmettelee miksi joku ei mene paskahommiin alipalkalla.

      • testestes

        voisiko paremmin vastata ei suomen hintataso ei salli halvemmalla kuin tes.


      • Kermapärsulinaa

        Yököttää A-P. Pietilä Turun ilmaisjakelupaikallislehdessä infosotimassa EKokoomusmafian propagandaa ja sosiaalirasistista ideologiaansa. Sieltähän tuo juttu myös löytyy kuten vastaavat viikottain.


      • 18-5

        Lusmuilijat eivät ymmärrä sitä, että jos käy niin huono tuuri, ettei kuole nuorena, vaan elääkin vanhaksi, niin työeläke on silloin nolla. Sitä maksetaan vain tehdystä työstä.
        Ainakin vielä kansaneläke, jolla yhteiskunta lusmuilijatkin elättää on huomattavasti pienempi, kuin työtä tehneitten keskimääräinen työeläke.


    • HelppoJäädäKotiin

      Kuka viitsii lähteä maaseudulta Helsinkiin kun pitäisi maksaa matkat ja asuminen kahdessa paikkaa. Kun työttömyyskorvausta saa saman verran kuin muuten jäisi käteen niin valinta on monelle helppo. Vaikea on tuosta ratkaisusta edes syyllistää.

      Eipä ihme että köyhissä kunnissa ollaan ihmeissään kun ainoat työntekijät ovat kunnalla töissä, työttömänä 20 % kunnan väestöstä ja eläkeläisiä 50 %. Näin taitaa asiat olla esimerkiksi Rautavaaralla.

      • rtetetertert

        Juuri sen vuoksi työttömyyskorvauksia pitääkin alentaa. Kuten Pietiläkin toteaa:

        "Tukisysteemiä ei luotu vuosikymmenen mittaista työttömyyttä varten vaan hetkelliseksi hätäavuksi. Siksi työttömyysmenot ylittävät kuusi miljardia euroa vuodessa, minkä summan Suomi lainaa joka vuosi...Olisi tärkeää tietää, kuinka kauan työssäkäyvät jaksavat kustantaa velkavetoisen tukisirkuksen?"


      • fgggggggfgfgf

        Pietilä voi haistaa..... Montakohan miljardia näihin veroparatiiseihin valuu? Entä kuinka moni rakennusfirma kiertää veroja jne?


      • suomionperseestä
        rtetetertert kirjoitti:

        Juuri sen vuoksi työttömyyskorvauksia pitääkin alentaa. Kuten Pietiläkin toteaa:

        "Tukisysteemiä ei luotu vuosikymmenen mittaista työttömyyttä varten vaan hetkelliseksi hätäavuksi. Siksi työttömyysmenot ylittävät kuusi miljardia euroa vuodessa, minkä summan Suomi lainaa joka vuosi...Olisi tärkeää tietää, kuinka kauan työssäkäyvät jaksavat kustantaa velkavetoisen tukisirkuksen?"

        Maanviljelyn harrastelu maksaa reilun 4 miljardia vuodessa (tuen nauttijoita tosin max. 20% siitä mitä työttömiä), maahantunkeutujien hoivaamisen todellise vuosikustannukset lienevät reilun miljardin, kehitysapu reilu miljardi, siinäpä jo 3 kohdetta joista sen kuusi miljardia voisi säästää.

        Sitten jos halutaan oikeasti luoda työpaikkoja, aluksi riittäisi kun otettaisiin mallia viron yrityslainsäädännöstä/verotuksesta. Työttömiä on turha syyllistää päättäjien pitkin vittua tekemistä ratkaisuista ja kykenemättömyydestä hoitaa asioita.


    • Laiskaeitanssi

      Työttömät haluaa tanssia eestiläisten kanssa.

    • tuet.veks

      kaikki tuet veks ja työttömät TÖIHIN!

      • zsxpouydt

        Ja kokkareTROLLI saunan taakse.


      • loppusloisinta

        Aloitetaan maataloustuista, sekin parantaa tilannetta oleellisesti, joutuis maajussitkin oikeesti tekee duunii leipänsä eteen ja ostelee valtrat ja mersut ite, vois rehupuntit tutista.


    • harhamat

      No se menee näin. Mulla on yritys A, joka on vuokrafirma. Yritys B on Virossa. Sitten mä palkkaan sen yritys B kautta vuokrafirmaani työntekijöitä ja yritys A maksaa siitä yritys B:lle. Eli käytännössä näin se homma skulaa. Ai niin, välillä mä käyn yritystiilloissa, kun mä tiedän, et siellä on kokkeleita ja ek:n raakkunaa mukana haukkumassa ja voivottelemassa kun mä en saa suomalaisia työntekijöitä.

      • fgetertert

        Niin; siis työvoimatoimistoissa on yhä se 4300 rakennusmiehen työpaikkaa avoinna, ja Rakennusliiton jäseniä on työttömänä 6500 henkeä. Nämä ovat siis Suomen työkkärille ilmoitettuja avoimia työpaikkoja, joihin haetaan ensisijaisesti siis suomalaisia työntekijöitä. Mutta kun työ ei kelpaa niin ei kelpaa.

        Noista sinun sekavista A ja B ja ek kokkeli jutuista ei kukaan tässä tapauksessa ymmärrä mitään, eikä tarvitsekaan


      • kävin.kattomassa

        1365 paikkaa.


      • ertqwertrteter
        kävin.kattomassa kirjoitti:

        1365 paikkaa.

        Ja ilman virolaisia ja muita vierastyöntekijöitä niitä avoimia paikkoja olisikin sitten 101 365 kpl.


    • tsöhhöhh

      Tienatut rahansa vievät kotimaihinsa, missä elinkustannukset vähäiset. Elintasojen huimat erot, siksi kaikki työt kalpaavat, mistä vain (veroton?) palkka maksetaan. Suomessa vuokrat nielasevat palkasta niin paljon ettei muuhun elämiseen rahaa riitä. Mksi raataa itsensä kipeäksi vuokraisäntää rikastuttaen? Kysykää eduskunnaltamme kokoomuslaisilta, miksi asiat ovat perseestä tätänykyä.

      • pimeääasumista

        Kyllä nämä Virolaiset maksaavat hyvin vähän asumisestaan kun rakennusfirma vuokraa heille asunnon ja ilmoittaavat että asunnossa asuu 4henkilöä se ei pidä koskaan paikkaansa siellä asuu aina 14 henkilöä.Patjat pelkästään lattioilla,kokemustaon.


    • palkkauskysymys

      Liian huono palkka. Haluan asumismenojen jälkeen vielä 800 euroa käyttörahaa / kk, siis 200 per viikko. En ole ahne, mutta jonkunlainen elintaso on työnteolla saatava aikaiseksi.

      • zxlojhx

        Hyvä kommentti.


    • hjiuouik

      60 luvulla ei ollut kannustin loukkuja . Sosiaaliturvaa ei jaettu , ei ollut asumistuki järjeltelmää . Joka kunnassa oli gettoja joita lastenkodiksi nimitettiin, jos oli liian monta ruokittavaa tai asunto pieni niin sinne vaan vietiin lapset.

      • lisäksi.että

        Niin ja siihen aikaan valtio järjesti työpaikkoja, jos yksityinen puoli ei siihen halunnut tai kyennyt.

        Aika paljonhan oli hommaa liikenneinfran rakentamisessa. Nythän tieverkko rapistuu kiihtyvää tahtia. Voisi olla ihan hyvä idea laittaa se näin taantuman aikaan kuntoon.


      • taas.horinoita

        Silloin oli töitä lapiomiehille, joihin ei koulutust tarvittu. Älytöntä verrata jotain 60-lukua tämän päivän maailmaan.


      • lapiotöitä.on.aina
        taas.horinoita kirjoitti:

        Silloin oli töitä lapiomiehille, joihin ei koulutust tarvittu. Älytöntä verrata jotain 60-lukua tämän päivän maailmaan.

        Kyllä lapio on tänäkin päivänä ihan toimiva työkalu. Mieluummin työttömät nojailemaan niihin kuin jättää ne kotiinsa juopottelemaan.


      • Akseli.Koskela
        lapiotöitä.on.aina kirjoitti:

        Kyllä lapio on tänäkin päivänä ihan toimiva työkalu. Mieluummin työttömät nojailemaan niihin kuin jättää ne kotiinsa juopottelemaan.

        Porvarit kaivakoot omat hautansa ihan lapiolla kun otetaan vuosi 1918 uusiksi...!


      • Riistoporvari.unelmoi

        Ja heikompi aines steriloitiin. Oi niitä aikoja...!


    • kilpaile.ilmaisen.kanssa

      Rakennustyömailla jatkuu villi meno. Palkkoja poljetaan yleisesti – jopa kaupunkien urakkatilauksissa. Viiden euron polkuhintaisista tuntipalkoista on tullut monessa paikassa jo normi, ja alimmillaan rakennusmiesten tuntipalkat jäävät alle kahteen euroon tunnilta.

      Rakennustyömailla käydään yhä härskimpää kissa ja hiiri -leikkiä ulkomaisten työntekijöiden alipalkkauksen tai pimeiden palkkojen peittämiseksi.

      Ongelmien uskotaan siellä edelleen jatkuvan, mutta niihin ei voi puuttua koska työntekijä joko ilmoittaa väärän tuntipalkan tai firma toimittaa tekaistun paperin. Virolaisilla yrityksillä on nykyään Lapaton mukaan käytössä jopa valmiita sopimuspohjia, joita vilautellaan hanakasti liiton tarkastajille. Työntekijät saattavat vaihtua jopa kuukausittain.

      – Kierrätys on tullut tännekin.

      – Ne tekevät ihan minkälaisia papereita kysytään, ja sitten on taas kaikki hyvin, Juhani Manninen Rakennusliiton Jyväskylän toimistosta huokaa.

      Räikeimmät uudet tapaukset paljastuivat maaliskuussa Turun suunnalla, jossa virolaiselle kirvesmiesporukalle maksettiin alle kahden euron tuntipalkkoja. Noin 380 euron bruttopalkasta käteen jäi noin 320 euroa, päivärahojen kanssa noin 1 000 euroa. Suomalainen kirvesmies tienaa 17 euroa tai enemmän tunnissa.

      virolaistyömies, joka käytti niin sanottua kaksoissopimusta. Hänelle maksettiin 200 euron nettopalkkaa.

      Viron veroviranomaisille menevässä työsopimuksessa tuntipalkaksi oli merkitty 1,75 euroa ja suomalaiseen sopimukseen 9,05 euroa.

      • kummaaerikoista

        Eilen oli jossain mediassa tarinaa, että rakennusalalla on pulaa työntekijöistä ja työntekijöitä käydään rekrytoimassa jopa toisten firmojen työmailta.

        Alalla pitäisi olla silloin työntekijän markkinat, eikä ainakaan alipalkkausta pitäisi tapahtua.

        Ristiriitaista tarinaa kaikin puolin.


    • xzyxct

      Aloitus on palstan vakio kokoomusTROLLIn AIVOPIERU. Jauhaa samaa EK paskaa kaiket päivät.

      • Hei_xzyxct

        Olet erittäin oikeassa siinä että olet elinkelvoton paskaloinen, joka ei pysty elättämään edes itseä, saatikka muita. Kiitos kun kerroit sen.


      • xkihwd
        Hei_xzyxct kirjoitti:

        Olet erittäin oikeassa siinä että olet elinkelvoton paskaloinen, joka ei pysty elättämään edes itseä, saatikka muita. Kiitos kun kerroit sen.

        Älä viisastele kokoomusVAJUKKI koska et mitään mistään tiedä.


    • siinä.syytä

      Vika on siinä, että kun nuo kaikki mainitsemasi, saatuaan palkan täällä, lähtevät kotimaahansa niin täältä kuukaudessa saatu palkka vastaa heillä siellä 3-6 kuukauden palkkaa.
      Siksi he ovat täällä.
      Kuka tahansa suomalainenkin tekisi töitä jos hänelle maksettasiin 3-6 kertainen palkka tehtävästä keskimäärin.
      Mutta täällä vaan veroja kiristellään ja lahjoitetaan rahaa Euroopan pankeille ja elätetään tyhjäntoimittaja-matuja.

      • zxiuyt

        Hyvä kommentti.


    • RahaJääköönSuomeen

      Verotuksessa - ulkolaisia on verotettava raskaimman mukaan.

    • Työnteko.kiinnostaa

      Kyllä työnteko kiinnostaa työtöntä. Minuakin. Minusta on kiinnostavaa katsella kun proletaarit huhkii lapionvarressa. Täytyy vain varoa katsomasta liikaa työntekoa ettei rasitu. Kun olen ollut työnteosta kiinnostunut ja on tullunna katseltua sitä noin 15 minuuttia alkaakin jo janottaa ihan rasituksesta ja täytyy mennä pubiin tuopille...!

      • kaljatuoppi

        Kokoomuslainen ei tiedä mikä ero on pubilla ja baarilla.


    • duuniavaillaminäkin
    • Kokoomus.kiittää

      Marjanpoiminnan riskit on ulkoistettu köyhille poimijoille – heillä on parin euron tuntipalkka eikä oikeuksia

      Ulkoministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) marjayritysten kanssa vuonna 2014 tekemä niin sanottu aiesopimus oli viranomaisten ja elinkeinoelämän vastaus marjanpoiminnassa ilmenneisiin ongelmiin. Se ei silti takaa poimijoille vähimmäisehtoja, sillä kokopäiväinen poiminta toteutetaan edelleen ilman työsuhteita ja työsopimusta. 60 prosenttia poimijoiden ansioista menee erilaisiin kuluihin, kuten matkoihin, majoitukseen, ruokailuun ja auton vuokraamiseen.

    • 02i28828w8w

      EI OLE TÖITÄ!

    • LapinSOMALI

      EI OLE TÖITÄ EI EDES 0E TÖITÄ. MAKSIMOIDAAN IMPLANTEILLA KÄRSIMYS! KUSIPÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • vihreäkansalainen

      Jos ei ole töitä niin sitten Opiskelemaan, lisätietoja saa Villeltä.

    • PersujenLopullinenTuho

      Perskekohallitus on viimeinen hallitus mihin persut tulevat pääsemään:
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082522221807_uu.shtml
      -Yksityiskohtia ei vielä paljastettu, mutta selvää on, että hallitus haluaa purkaa kannustinloukkuja, siirtyä passiivisesta työttömyysturvasta kohti aktiivisempaa työllistämistukea sekä hakea ratkaisuja niin sanottuun kohtaanto-ongelmaan.

      Kohtaanto-ongelma ?

      Ai, se kun työ ja työntekijät eivät kohtaa?
      Aikas hankala yhtälö saada ahdettua yli 300 000 työtöntä 15 000:een ns. "työpaikkaan" kannustinloukkuja purkamalla eli suomeksi sanottuna työttömiä kurmoottamalla ja halventamalla.

      Ns. "työpaikat" = vuokratyöfirmat ja puhelinmyyjät.

      • Lindströmsö

        300 000 työtöntä 15 000:een ns. "työpaikkaan"

        Jokanen työtön vuorollaan töissä kuukauden 0-palkalla. Ongelma ratkaistu kierrätyksellä.


      • Parasitoidimatut

        On ne eri hienoja(fantastisia) nuo keskustakokoomuksen tiedotusosaston sanaleikit.
        -"käyttää koko kentän hyväksi"
        - kannustinloukku
        - passiivinen työttömyysturva
        - aktiivisempi työllistämistuki
        - kohtaanto-ongelma
        - työllisyyslääkke
        - täsmätoimi
        Ja viimeisenä, mutta hyvinkin pragmaattisesti relevanttina:
        - pumtsi päätöksiä

        On siinä saanut keskoomuksen sananikkarit suggestioida kerrakseen keskenään:
        -Suggestio on psykologiassa mikä tahansa yksinkertainen tai monimutkainen kommunikaation muoto, jonka tarkoituksena on saada kohdehenkilö kokemaan asioita tai toimimaan tietyllä tavalla.


      • KöyhätKyykkyyn
        Parasitoidimatut kirjoitti:

        On ne eri hienoja(fantastisia) nuo keskustakokoomuksen tiedotusosaston sanaleikit.
        -"käyttää koko kentän hyväksi"
        - kannustinloukku
        - passiivinen työttömyysturva
        - aktiivisempi työllistämistuki
        - kohtaanto-ongelma
        - työllisyyslääkke
        - täsmätoimi
        Ja viimeisenä, mutta hyvinkin pragmaattisesti relevanttina:
        - pumtsi päätöksiä

        On siinä saanut keskoomuksen sananikkarit suggestioida kerrakseen keskenään:
        -Suggestio on psykologiassa mikä tahansa yksinkertainen tai monimutkainen kommunikaation muoto, jonka tarkoituksena on saada kohdehenkilö kokemaan asioita tai toimimaan tietyllä tavalla.

        "Ensimmäinen pumtsi päätöksiä pitää saada aikaan budjettiriihessä, sen jälkeen valmistelu jatkuu kohti kehysriihtä ja puolivälitarkastelua, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina."

        Vapaasti suomennettuna yhdellä kuvalla ilmaistuna ilman kokoomus- ja keskustajargonia:
        http://static.mvlehti.net/uploads/2016/04/13010777_10154080439114235_1859329357339134976_n.jpg

        Ensin tulee seuraus(leikkaukset) ja sitten syy:
        "Valtiovarainministeriön vaikutusarvioissa todetaan, että yrittäjävähennyksestä hyötyvät eniten harvalukuiset suurituloiset yritykset, joilla yritystoiminnan tuottama tulo verotetaan suureksi osaksi ansiotulona.
        Ministeriö ei usko vähennyksen kasvattavan merkittävästi yritystoimintaa.

        Valtiovarainministeri Orpon mukaan yrittäjävähennyksen toteuttamisesta ei ole kahta kysymystä."


    • Näinnnppä

      Vtun ulostetyöttömät tukehtukaa pskaanne.

      • tgzx

        Tukehdu paskaasi kokkare.


    • tyhmät

      Viro ukko on Suomessa töissä perhe Virossa.Hyvin tulee toimeen kun perhe saa kaikki Suomen sos.edut sinne Viroon. Lapsilisät kotihoidontuen ym.

    • kiykmän

      Näinon kivaaaaaaaaa

    • Et.sillee

      Ei ole kovin viisasta käydä töissä, jonka tekemisestä joutuu itse maksumieheksi. Katsos me suomalaiset maksamme korkeita veroja kaikesta mahdollisesta, jotta rikkaat kapitalisti siat voivat käyttää ulkomaista halpatyövoimaa ja valtio maksaa heille puolet palkasta tukien muodossa.

    • ertfgvrterteer

      Elintaso mistä nää tulee on huonommat, suomeen tullaan kuin paratiisiin. Täällä toimii kaikki ja on turvallista elää ja olla.

      Ihmettelen kyllä että sen 400 sijaan 1400 ei kiinnosta, työstä kun saisi sen 1400.
      Tosin jossain vaiheessa joutuu sitten maksamaan kaiken itse kuten sika kalliit asumiskulut mutta yleensä työstä kuin työstä jää enemmän käteen kuin työttömänä kuitenkin.

      • eitaidamäkkärimaksaa

        Taitaapa olla että ei jää. Hesas tarvii varmaan tienata pitkälti yli 2000 €, ett käteen jää ees sossun minimi.

        http://stm.fi/toimeentulotuki


    • tiedä.ensin.tämä

      Työttömien tulot tuntuu jokainen osaavan ulkoa, mutta tietääkö joku, kuinka paljon
      yritysjohtajat tienaavat ? Palkkiojärjestelmä-
      MISTÄ ?

      Saa vastata tähänkin ihan vapaasti.

    • pummitmäkeen

      "Suomessa on 350 000 työtöntä kantasuomalaista ja noin 100 000 ulkomaista työntekijää. Missä vika?"

      Mitä vittua, elätetääks me todella 100 000 ulkomaista. Painukoot nuo virolaiset, latvialaiset, liettualaiset, puolalaiset, ukrainalaiset ja Lähi-idästä tulevat hevon vittuun loisimasta, kun ei työ kerran kelpaa, kuin sen hetken, ett pääsee Suomen sosturvaan kiinni....

    • delta00

      Suomalaisia on koulutettu poisoppimaan TYÖSTÄ jo nelisenkymmentä vuotta ja nyt on lopultakin päämäärä saavutettu. Peruskoulun piti alun alkaenkin kouluttaa koko kansa herroiksi ja jättämään paskatyö eli se on nyt sitten jäänyt virolaisille yms. jotka eivät ole niin nutipäitä, että kuvittelevat maailman olevan kutakuinkin valmis, kun kaikille on tarjoiltu subjektiivisen päivähoidon kautta tohtorin ja maisterin-tutkintoon johtava ura.
      Virossa koulutusperinne on jo ennen meitä ollut vakuuttavammin akateemiseen suuntautuva, mutta ei siellä kukaan ole kaiketi koskaan höyrähtänyt siihen, että kun kaikki ovat akateemisia, niin sitten ei enää tarvita TYÖNtekijöitä.
      Meillä nämä vatipäät kylläkin ovat niin kuvitelleet ja aloittivat aivopesukoulutksen a´la DDR.
      No nyt sittemmin tässä seuraamme DDR:n jalanjälkiä hamaan loppuun saakka, kohta romahtaa, ei sitä vartiaisenkaan mamu-tuonti pelasta, päinvastoin, jouduttaa, semminkin, kun mamussa ei montaa oikeaa työhaluista ole.
      Oikeasti työhaluiset mamut eivät tule tänne passitta loisimaan toisten eläteltäviksi, mutta lukutaidottomuus ja kaikkinainen oppimattomuus sen sijaan ajaa näitä tänne niin kauan kun rahkeissa riittää (luotoissa) elatusvaraa.
      Loppuu vartiaiseltakin elonpäivät kauan ennen sitä päivää, kun tänne tuleet mamut alkavat elättää itsensä ja perheensä omilla töillään.

    • yrittäjätsyyllisiä

      Jos työttömyyskorvauksia leikataan niin se tulee pakottamaan työttömät suomalaiset hakemaan töitä ulkomailta. Kätevä tapa ajaa kansa ulos Suoemsta.
      Vika ei ole työttömissä vaan syy työttömyyteen on ahneiden yrittäjä paskiaisten jotka eivät työllistä suomalaisia vaan jakavat massapotkuja ihmisille. Yrittäjä on ahne ja saita kansan vihollinen.

    • viro.ja.muut.ulos.täältä

      Virolaiset, latvialaiset, liettualaiset puolalaiset ja ukrainalaiset ja varsinkin lähi-idän porukka ulos maasta takaisin kotimaihinsa.
      Kyllä työttömät silloin menevät töihin, kun se heille asetetaan ehdoksi.
      Nyt on valtio järjestänyt asiat näin, ja tarkoituksella siten, että nämä vierastyöläiset ovat saaneet paikat.
      Kyllä se työ kiinnostaa, mutta tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta ennenkuin valtio puuttuu peliin.

    • pummitmäkeen

      "Suomessa maahanmuuttajien työllisyysaste on vain reilut 50 prosenttia ja kaikkien ulkomailla syntyneiden työttömyysaste noin 20 prosenttia. Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen vaatii toimia maahanmuuttajien koutouttamisen ja työllistymisen edistämiseksi."

      Noi toimet on nähty; työttömyysturvan heikennys ja lisää tulos. Ja koskee tietennii pääasiassa kantaväestöö.

      Ja noitakin alipalkattuja joita on töissä tuetaan veronmaksajan varoin, jos eivät satu olemaa PIMEISSÄ TÖISSÄ niinkuin suuri osa.

      Tää siis v. 2014. Nythän toi mamujen työllisyysaste lähentelee varmaa 20%:a.

      LAISKUUTTA SANON MINÄ.

      • asunnoton-työhalunen

        Kuinkakohan paljon kämppiä noi pimeet virolaiset vie, ko firmat esim. hesas vuokraa niitä niille "yhteiskämpiks", jossa yöt lusitaan ja viikonloput himas?


    • työnantajaeihaluasuomala

      Suomalaiset rakennusmiehet ovat työttöminä, koska heille pitää maksaa Suomen lakien mukaista palkkaa ja heiltä vaaditaan työhön ammattikoulutus. Työnantajat eivät halua ko. palkkaa maksaa, ja ulkomaisilta työntekijöiltä ei vaadita todellista ammattiosaamista (mikä tahansa serkun kummin tekaisema "ammattitodistus" riittää, tai todistusta ei tarvita ollenkaan). Ne viiden euron ulkomaiset työntekijät ovat työnantajien haluamia työntekijöitä, joilta voi sitten parakkiasumisesta vielä velottaa osan palkasta. Suomalainen rakennusmies ei kelpaa, kun asianmukainen palkkakin pitää maksaa, jotta rakennusmies pystyisi maksamaan asumiskulunsa, elättämään itsensä ja mahdolliset lapsensa.

      • hihityttää

        Eiks OL3 oo tullu kuuluisaks osin juur KORKEANTASON 5€:n AMMATTIOSAAJISTA? Jos oikeen muistan siel on purettu rakennelmia lähes yhtä paljon ko saatu pystyyn. :)

        IISAKIN KIRKKO?


      • halvallako

        Niin valitettavast esim. kunnat sortunu käyttää HALVINTA esim. rakennuttajaa(kilpailulaki) joka kilpailuttanu mahollisest edelleen homman ulkol. alihankkijalle joka "takaa", ett kiinteistön elinkaari alle 20 v.


    • hyvämainemuka

      Ilmankos tulee sutta ja sekundaa tämänpäivän rakentajilta ei kielitaitoa eikä ammattitaitoa?Jatke/oy vain ulkolaisia kielitaidottomia ja ammattitaidottomia työntekijöitä.paljon tehdään sutta?

    • maailman.muutokset

      Yritys palkkaa töihin itäbalteista hakemiaan duunareita vuokrafirmansa kautta. Ja tosiaan näiltä duunareilta laskutetaan sitten erilaisia kuluja. Aikanaan eräs siivousfirma haki jo 2000 alussa kiinalaisia siivoamaan. kiinalaiset maksoivat saamastaan palkastaan erilaisia kuluja liki 60 prosenttia tälle välitysfirmalle. Kuulemma suomalaisia oli vaikea saada siivoamaan.

      • rakentelijat

        Jos nää osais esim. rakentaa, niin neukkula ois teetäny ne hommat balteilla. Mut suomalainen työ(Vars. suunnittelu) oli se joka kelpas vähääkään tärkeemmässä kohteessa Siperiaa myöten. Mut kyl eestiläinenkin osaa nykyään, vaikkapa tuottaa hyvää safkaa tai tietotekniikan kans "pulata".


    • sissos.siunatkoon

      Sen verran lisäisi vielä, että aikoinaan, opiskeluaikoinani (siitä jo toista vuosikymmentä) oli yösiivoushommat tosi kysyttyjä opiskelijoiden parissa. Esim finskille halusi moni siivoamaan lentokoneita, koska siitä sai rahaa ja ajallisesti se passasi opintoihin. Kun tämä sitten ulkoistettiin, kuten moni siivoushomma yrityksissä, niin alkoi se kuuluisa huutava työvoimapula jota nämä yrittäjät ulvoo vielä tänä päivänäkin.

    • Sossuelättinä

      Työhaluiset virolaiset, latvialaiset, liettualaiset, puolalaiset, ukrainalaiset ja Lähi-idästä tulevat tekevät töitä 2:- euroa tunti ja asuvat metsässä teltassa, autossa tai yksiössä, jossa on kymmenen samanlaista työn orjaa.

      :D

    • vaieikiinnostahäh

      Kyllä mua kiinnostaa. N. 30v:n kokemus ohjelmistosuunnittelusta/koodaamisesta. Alkaen -80 luvun IBM ympäristöst nykyiseen winkkari/Linux:iin. Erikoistuin aikanaan olio-ohjelmoinnin ja SQL tietokantojen saloihin. Oon eläkkeellä -66 vuotias, mut halut kovat. Palkkapyyntö tos 10 000 € ja auto ym. edut ml. bonukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe