Norjan "astma" on dopingia.

AstmainenNorjanKansa

Kuka tahtoo ja toivoo "astmaisia" Norjalaisia vuoden 2017 Lahden MM-kisoihimme? Minä ainakaan en.
Heidät tulisi sulkea kaikesta kansainvälisestä hiihtourheilusta. Aivan kuten Venäjä yleisurheilusta.
Tutkittava on myös kaikki Norjalaiset muidenkin lajien osalta. Käryjä on ollut mm. pyöräilyssä muistaakseni.
Samalla tulisi siivota Norjalaiset pois kansainvälisistä johtotehtävistä sekä Wadasta. Norjalaisten ylivalta mainituissa järjestöissä on mahdollistanut astmalääkkeen "sallittavuuden", tiedätte varmaan Marit Björgenin "astman".
Jos on sairas, pitää kilpailla paraolympialaisissa. Sielläkään ei teitääkseni ole mahdollista käyttää dopingia?
Suomalaiset vuonna Lahden MM-kisoissa 2001 käräyttänyt Norjalainen lääkäri Inggard Lereim on pääjehu Norjassa dopingin peittelyssä. Tämä äijä pitäisi sulkea paikkaan jossa on sepän tekemät verhot!

25

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siivotaan-epärehelliset

      jep, samaa mieltä. miten ihmeessä norjalaiset veti menneellä kaudella kolmois- ja neloisvoittoja miesten ja naisten puolella läpi talven...ja järkyttävällä erolla muihin?
      ihmettelin sitä kun ei-norjalaiset pitkää mäkeä kiivetessään puuskuttivat ja väänsivät tuskissaan, kun norjalaiset sen sijaan, etenkin therese johaug ja martin jonsrud sundby, tikittivät juosten vastaavissa paikoissa kuin tyhjää vaan ylämäkeä!? ettei vaan olisi astmalääkettä olisi ollut otettuna 5-kertaisinä määrinä ennen kisaa?
      en toivo minäkään norjalaisia lahteen, varmasti olen paikalla siellä, olenhan vankkumaton urheilufani. jos norjalaisia siellä on, luulenpa että saavat vihellyskonsettia osakseen, vaikka me suomalaiset olemmekin parasta urheilukansaa maailmassa!
      epärehellisyyttä en voi koskaan hyväksyä, kaikki norjalaiset ulos, se on kansallinen ongelma siellä!

    • paremmat.eväät

      Käyttää se Sundby varmasti muutakin evästä kuin turskaa harjoituskaudella.
      Hän sanoo harjoittelevansa 1100 tuntia vuodessa ennen kilpailukautta!
      Muiden Sundbyn kilpakumppanien esim. Suomessa tiedetään harjoittelevan maksimissaan 700-800 tuntia. Enempää ei vain jaksa. Miten Sundby jaksaa niin paljon enemmän kuin muut?

    • Raha.Haissoo

      NORJAlla on paljon ÖLJYä ja sitä myöten paljon RAHAAa, sillä systeemillä saa paremmat LÄÄKKEET?

    • tautipitääparantaa

      nythän asian paljastumisen suhteen alkaa näyttää positiiviselta, meidän muiden maiden kannalta.
      muutama suomen ja puolan hiihdon huippu-urheilija on tämän varmasti ymmärtänyt jo aikoja sitten tiennyt, ja nyt antanut kommenttinsa tähän.
      myös yksi ja toinen norjalainen alemman tason kilpailija on alkanut paljastella maan käytäntöä astmalääkityksessä ja muussa doping-vilpinteossa.
      toivottavasti homma räjähtää norjalaisten hiihtopäälliköiden ja johtajaurheilulääkäreiden käsiin, sillä siellähän ne syylliset ovat, jotka ovat aiheuttaneet ja mahdollistaneet tämän sairaalloisen voiton tavoittelemisen lääkkeiden avulla.
      ihmettelen edelleen tätä median vaiten oloa ja hiljaisuutta kansainvälisellä tasolla asian suhteen, ei norja (kuten ei mitkään muutkaan maat) pidä eikä saa olla suojattuna väärinkäytöksiltä urheilun saralla.
      asia täytyy pitää kansainvälisesti tapetilla niin kauan kunnes norjalaiset siihen vastaavat hyväksyttävällä tavalla eli myöntämällä pahan ongelmansa julkisuudessa.

    • NO-DOPING

      NORJALAISET, PYSYKÄÄ POISSA SUOMESTA 2017.

    • Klooripöhöä

      Eikös tämä ollut ihan yleistä jo ajat sitten ja myös suomalaisilla, erityisesti uimareilla?

      • mitä-ihmettä

        ketkäs suomalaiset ovat uinnissa olleen maailman huipulla.
        sievinen ja kasvio vai?
        kerro tarkemmin?
        yksittäisiä tapauksia ehkä täälläkin, mutta ei kansallista ongelmaa siitä tee kuten norjassa nyt (ja myös venäjällä).
        et kai tarkoita sitä, että jos doping-ongelmaa on aiemmin ollut, niin tänään se pitäisi hyväksyä, kun siitä tiedetään nyt paljon enemmän?


      • HyppääPituutta0cm

        Jaa että mitä sitten, annetaan Norjajaisten doupata kun sitä on aiemminkin tehty....?


      • kaikenlaisiikaheleita

        silläkö urheilu saadaan puhtaammaksi että annetaan tehdä niinkuin ennenkin, hä? älä oo pöljä!


    • NorjanNaama

      Huvittavaa on se, että taannoin Norjalaiset kisajärjestäjät eivät toivoneet moninkertaisen kultamitalistin Marion Jonesin osallistumista Oslon yleisurheilun timanttiliigan osakilpailuun doping-epäilyn takia.
      Nyt heidän omat rakkaat hiihtäjät ovat syyllistyneet vastaavaan dopingiin, haha.

    • kottiinpäin

      Kaikki norjalaiset ovat älyltään mäkihyppytuomareita?! Onko todella näin?
      Muistatte varmaan hyvin sen kun Janne Ahonen vielä hyppäsi loistokausiaan.
      Kisoissa kaikki muut mäkihyppytuomarit antoivat joka kerta Janne Ahoselle 18,5-20 pistettä tyylistä, mutta norjalainen AINA 17 pistettä.
      Vaikuttaa vieläkin siltä, että koko norja hiihtoliittoansa myöden on edelleen mäkihyppytuomareidensa tasolla, haha!

    • syöpä.jyllää

      hiihto menettää kasvonsa jos tätä ei pian perinpohjaisesti selvitetä.
      kukaan ei enää lähde katsomaan kisoja, jossa jotkut saavat käyttää salaa dopingia ja toiset taas eivät tiedä siitä....
      se tarkoittaa sitä, että katsojat kaikkoavat jonka jälkeen mainostajatkin tekevät saman liikkeen.
      rahat loppuvat lajilta ja kuolonkouristukset alkavat....

    • KUKAOLIOIKEASSA

      Tätähän minä olen täällä huudellut jo ties kuinka ja kauan kukaan ei uskonut. Mutta, nytkun ensimmäiset käryt tuli niin johan kas kummaa.

      KUKA OLI TAAS OIKEASSA?

      • överiksi.meni.raskaasti

        totta. ei mikään maa voi olla niin ylivoimainen puhtailla eväillä kuin norja on ollut.
        ovatko norjalaiset niin tyhmiä etteivät ymmärrä muiden huomaavan mitään?
        "me syödään vaan turskaa, siksi voitamme muut" haha.


    • FatForward

      Olet ytimessä. Suomalaiset kärysivät kielletystä tärkkelysliuoksesta, jota käytettiin systemaattisesti. Seuraukset olivat valtavat, elinikäisiä toimintakieltoja, lukuisat urat päättyivät ja yksi hiihtäjistä ei kestänyt, vaan tuomitsi itse itsensä tuhoon. Kaikella kunnioituksella hänen muistoaan kohtaan.

      Norjalaiset kärysivät systemaattisesta lääkevalmisteen käytöstä suorituskyvyn parantamiseksi. Sitä terveiden "lääkitseminen" kilpaurheilussa on. Seurauksina toistaiseksi mikkihiiri-kilpailukieltoja kesän ajaksi. Norjan liiton mielestä he eivät missään nimessä douppaa, vaan hoitavat hiihtäjän tärkeimmän työkalun, hengityselimistön terveyttä. Painonnostajalle lihaksen maksimivoima on kaiketi vastaava työkalu. En ole kuullut minkään valtion painonnostoliiton käyttävän yhtä typerää argumentointia kun käry käy. Täysin samasta asiasta on kuitenkin kysymys, suorituksen parantamisesta kielletyin lääketieteellisin keinoin.

      Jos norjalaisten dopingin käyttö maastohiihdossa taputellaan hiljaiseksi ilman kansainvälisten sopimusten mukaisia seurauksia, voi olla helvetillisiä vaikeuksia markkinoida lajia kaupallisille TV-kanaville.

    • Fatimawhitebreaditamponi

      Tsot tsot. Suomalaisten sokeriliuosta käytettiin epon laimentamiseen, vaikka tietenkin sitä olisi voinut käyttää vain nesteytykseen. Aine oli kielletty, kuntaas Ventoline ei. Kyseessä ei ole kielletty veridoping, vaan siis sallittu astmalääke, jota on sallittua käyttää, mutta jota käytettiin liikaa.

      Jos asia selvitetään, täytyy vastaava selvitys tehdä myös muualla eli kuinka moni käyttänyt turhaan ym.

      • FatForward

        Suomalaiset kärysivät tärkkelysliuoksesta, ei eposta. Tsot tsot :) Sen tiedon pohjalta tuli myös rangaistukset. Spekuloida voi tietenkin kaikkien käryjen taustoista ja laajuudesta. Onko antidopingsäädösten mukaan, myös terveiden urheilijoiden systemaattinen Ventolinella lääkitseminen sallittua?

        Norjalaisistakin voidaan yksi hiihtäjä jättää tutkimatta, siten on täytetty "tasapuolisuus"-pykälä aiemminkin. Silloin ei synny perustetta norjalaisiin kohdistuvasta ajojahdista.


    • nopeli

      Norja on kovaksi keitetty urheilumaa, samoin sen urheilijat ja varsinkin hiihtäjät.
      Heidän omatuntonsa ei kolkuta tekipä vääryyttä miten paljon tahansa. Salatakseen omia tekojaan, he haukkuvat ja kaikella tavalla parjaavat muita maita kielettyjen aineitten käytöstä.
      Lahden kisojen kärähtäneet urheilijat ovat rippikouluapoikia verrattuna norjalaisiin lääkkeitten käyttäjiin. Mika Myllylä on sankari norjalaisiin verrattuna. Pienestä rikkomusta hän tunsi itse aivan liian suurta syyllisyyttä, mikä johti hänet lopulta kuolemaan. Hän ikään kuin kärsi norjalaisten synnit etukäteen menemällä ristille heidän puolestaan.
      Toivottavasti Norjan ainekulttuuri saadaan nyt käsittelyyn puhtaalle pöydälle eikä sitä pystyisi torppaamaan enää Norjan korkeat urheilupomotkaan, vaikka istuisivatkin vaikutusvaltaisissa kansainvälisissä pöydissä. Inho Norjan hiihtoa kohtaan on saavuttanut lakipisteen.

      • Whatimawhitbreadtamponi

        Kyllä Kowa ja Saarinen heti olivat räkyttämässä tästä astmalääkkeestä, vaikka siis kaikissa maissa ollaan kovin astmaattisia ja Kowa on jo kärynnyt myös "pikkuaineista" eli on dopingrikkeitä useampia. Mites muuten puolalainen joka finaalissa Olympialaisten yleisurheilussa eivät douppaa juu varmmaan Ukrainan tapaan kova on käyttö selvästi


    • sammahär33

      Juuri näin ja sitähän juuri Suomen Seppäläkin on toivonut. Nyt on astma nostettava pöydälle!!

    • onnellinenjulle

      Voin vakuuttaa että Norjalaiset eivät ole pahoillaan muualla kuin julkisuudessa jos olette niitä ladun varrella mollaamassa. Se kuuluu pelin henkeen ja he tietävät sen, kuten he tekivät suomelle. Niin oudolta kuin tämä tuntuu niin tämä voi pelastaa maastohiihdon. Nyt on julkisuudessa asiaa jota kaikki ovat odottaneet ja jälleen on hiihto numero yksi ja vähintään pahassa. Maastohiihto oli jo kuoleva urheilumuoto Norjan ylivoiman takia, tämä tekee heille jopa hyvää ja bisnekselle. no teistä en tiedä mutta minä ainakin sain töitä tämän takia, kauan eläköön astma.

    • keskusta

      Mielestäni urheilussa kaikki dopin pitäis sallia, ja sitten kisoissa vain kerättäis ruumiit talteen, sillä on lääkäreiden väärinkäyttöä käyttää dopingin kehitmisessä

    • ei-mulla-muuta

      Kaikki Norjan saavuttamat mitalit kaikissa lajeissa vuoden 1984 jälkeen on mitätöitävä.

    • ällistyttävääröyhkeyttä

      No niin, nyt myöntävät, että ovat tehneet "tutkimusta" terveiden hiihtäjien astmalääkityksellä. Kolmea ainetta käytetty.

      Olisiko tässä jo maakohtaisen rangaistuksen paikka ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe