Ennen oli kaikki paremmin

mulkkujen.maailma

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulkkujen.maailma

      Ei meillä oikeasti ole mitään tietoyhteiskuntaa vaan tiedon pimittämisen yhteiskunta kun tuonkin akun rakenne on pimitetty, samoin pimitettiin kestävät hehkulamput ja ihmiset joutuivat tuhlaamaan rahojaan heikkoihin hehkulamppuihin ja ihan turhaan!! Sillekin rahalle olisi varmasti ihmisillä ollut tärkeämpääkin käyttöä perkele!!

      Miten pitkällä ihmiskunta olisikaan jos tuokin satoja vuosia kestävä akku olisi yleisessä käytössä ja tiedon pimittämisen sijaan tietoa olisi jaettu kaikille!

      Päättäviin asemiin lieroilee aina täysin vääränlainen aines mikä mädättää ja tuhoaa sitten kaikki yhteiskunnat olipa järjestelmänä ihan mikä tahansa, Rooma tuhoutui, Neuvostoliitto tuhoutui, EU on tuhoutumassa...

      • Opensource

        Kaikki patentit, rakennepiirrokset, kaaviot ym. dokumentaatiot pitäisi vapauttaa viimeistään 50 vuoden jälkeen yleiseen levitykseen, ja ne pitäisi löytyä sanktioiden uhalla netistä helposti ymmärrettävinä ja selvinä dokumentteina jostain teknisestä arkistosta. Näin pelle pelottomat, insinöörit ym. voisivat käyttää näitä hyödyksi kehitellessään uusia tuotteita.
        Autojen ym. kulkuneuvojen sekä elektroniikan korjauskaaviot ym. pitäisi saada netistä aina, jotta kotikorjaaminen onnistuisi.


    • KysynVaan-76

      Miksi ihmeessä sitten suuri osa kansasta laukkaa hulluna sen kaikkein halvimman tavaran perässä? Mitä halvemmalla saa sitä parempi. Vai luuleeko joku että ne halvimmat tuotteet voisivat muka jotenkin kestää?
      Valitettavasti harvoin ne parhaat ja kestävimmät tuotteet menevät parhaiten kaupaksi. Liian harva haluaa ostaa kalliin tuotteen joka kestää vuosikymmeniä kun vuoden päästä on markkinoilla taas uusi halpa ja vähän vielä hienompi tuote.
      Vai ostatteko te muka aina sitä parasta ja kestävintä laatua vai onko se hintalapun lukema kuitenkin teille se tärkein?

      • mulkkujen.maailma

        Kertakäyttötuotteiden tekeminen pitäisi kieltää, kaikki tuotteet pitäisi tehdä yhtä kestäviksi kuin ne ns. kalliit tuotteet. Jos on osaamista tehdä kestävä tuote niin huonon tuotteen, heikosti kestävän tuotteen tekeminen vaatii oikein suunnittelua että mihin se heikko kohta tehdään ja miten että siitä saataisiin "halpa". Tällainen jos mikä on luonnonvarojen ja kaikkien ajan, rahan ja resurssien haaskausta ja pitäisi saada loppumaan.
        Tuotevalikoimatkin ovat tarpeettoman laajoja, eiköhän yksi täydellisesti varusteltu laitemalli riittäisi, tulisi halvemmaksikin valmistaa kun ei olisi satoja erilaisia malleja sotkemassa ja vaatimassa oman huomionsa. Tai jos halutaan tuoda erihintaisia malleja niin tehdään se hintaero karsimalla varustelua eikä heikentämällä kestävyyttä.

        Mutta kun maailma on tällaiseksi paskaksi väkisin tehty niin ymmärrän hyvin että halvinta tavaraa menee eniten kun ihmiset eivät halua maksaa mistään enemmän kuin on ihan pakko koska tietävät pelin epäreiluksi ja kieroksi.


    • Minkähän kokoinen tuo vanha patteri/akku on?
      Paljonko antaa virtaa ja millä jännitteellä?

    • EnnenOliParemmin

      Ennen jopa kansalaispalkka- eli perustulojärjestelmäehdotukset oli parempia ja toimivampia kuin nämä nykyiset aivan latvalahot.

      Sipilän kepun 560€/kk perustulomalli on täysin maho, siinä perustulo ei lisää veroprogressiota eli se on kuukausittainen 560 euron lottovoitto ja lisätulo tulonsaajille ja mahdottoman kallis. Lisäksi se tarvitsee edelleen asumistukijärjestelmän ja toimeentulotuet.

      Täydellinen perustulomalli joka poistaa tulo & tukiloukut

      Mieluiten kaikki samalle viivalle 1000€/kk verottomalla perustulolla joka maksetaan kaikille täysi-ikäisille Suomessa asuville Suomen kansalaisille. Lapsilisät, yksinhuoltajalisä sekä vammaiskorotus päälle. Siinä kaikki sosiaaliturva yhdeltä instanssilta.
      Korvaa samalla myös työttömyysturvan lisäksi sairausajan palkan, kansaneläkkeen, yrittäjän starttirahan, aikuisopinto-koulutustuet ym. ym.

      Kaikille henkilökohtaisille tuloille(työansio, pääoma, optio, bonus) 50% tasavero ilman alemmin verotettuja etuoikeutettuja tuloja.

      Lisäksi 10€/tunti kaikkien alojen minimipalkka Suomeen, jotta työnantajat eivät käytä perustuloa keppihevosena alipalkkaukseen.

      Tämän jälkeen kaikki suomalaiset ovat samalla viivalla. Jokainen saa saman 1000€/kk verottoman perustulon ja jokainen maksaa puolet tuloistaan veroa.
      Käteen jää siis 1000€/kk puolet muista bruttotuloista, eli korkein kokonaisveroprosenttikin on aina alle 50% kun perustulo otetaan mukaan tuloihin.

      Jokaisesta eurosta jää aina ja kaikissa tapauksissa puolet 50 senttiä käteen 1000€/kk perustulon lisäksi. Ei ikinä tulo- tai tukiloukkuja vaan työ kannattaa aina ja tuo lisää tuloja, siis vaikka tunti työtä kuussa.

      Jokainen voi laskea mitä käteen jää kun ensin saa 1000€/kk verottoman perustulon tilille joka kuukausi 100-varmasti ja puolet tämän hetken bruttotuloista perustulon päälle.

      Melko kustannusneutraali perustulomalli, koska veroprogressio syö sen tuloja saavilta mutta niin että työn teko ja muu tulojen hankkiminen kannattaa aina.

      Jos nyt rakennettaisiin uusi uljas hyvinvointiyhteiskunta tämä olisi sen oikeudenmukaisin ja demokraattisin perusturva- ja verotusmalli.

      • asumiskulut

        Unohdit tukkia vielä yhden porsaanreiän tuon perustulon varastamiseksi kansalaisilta, nimittäin vuokrasääntely pitäisi laittaa myös voimaan ettei vuokranantajat kohottaisi vuokraa esim. juuri siihen tonniin kuussa. Saatanan paskasakki kun pyrkii nylkemään ihmisten kaikki rahat vuokrissa pois, suorastaan rikollista ihmisten perustarpeiden hyväksikäyttöä!!!


      • ennen_oli_paremmin
        asumiskulut kirjoitti:

        Unohdit tukkia vielä yhden porsaanreiän tuon perustulon varastamiseksi kansalaisilta, nimittäin vuokrasääntely pitäisi laittaa myös voimaan ettei vuokranantajat kohottaisi vuokraa esim. juuri siihen tonniin kuussa. Saatanan paskasakki kun pyrkii nylkemään ihmisten kaikki rahat vuokrissa pois, suorastaan rikollista ihmisten perustarpeiden hyväksikäyttöä!!!

        Olen täysin samaa mieltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe