Itseopiskeluportaali

Verkossa on paljon hyvää itseopiskeluaineistoa, joiden löytäminen on vaikeaa. Olisikohan kannattava ajatus kerätä niitä aihealueittain yhden portaalin alle? Sivuston luulisi kiinnostavan myös yrityksiä ja toiminta rahoitettaisiin mainoksilla.

Ohjelmoinnista on hienoa materiaalia saatavilla lapsille ja aikuisille. Opiskelu, harjoittelu ja soveltaminen kulkevat rinnan.

Jotain vastaavaa kaipaisin esimerkiksi matematiikasta. Opetusmateriaali etenisi helposta vaativampaan. Mikä tärkeintä, opittua sovellettaisiin koko ajan käytännön tarpeisiin. En liene ainut, joka opetteli lukiossa integraali- ja differentiaalilaskentaa tietämättä mihin niitä käytännössä tarvitaan. Verkossa asiaan saisi syvyyttä hyvällä visualisoinnilla ja eri alojen laskentatarpeilla.

Matematiikka kehitetään koko ajan uusiin tarpeisiin ja eri haarat ovat eriytyneet kauas toisistaan. Niistäkin olisi hyödyllistä saada havainnollinen yleisesitys. Jos jotain osa-aluetta kokee tarvitsevansa, voisi keskittyä sen opiskeluun.

3

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkennan vielä. Ajattelin erityisesti tietokoneavusteista ja vuorovaikutteista oppimateriaalia, joka olisi vaikka tablettia käytettäessä edukseen. Lapsille ja koululaisille näitä on jo tehty, osa on toteutettu esim. pelin muodossa. Näistä voisi edetä vähitellen lukion ja aikuisten perusopintomateriaaleihin. Pysytään siis isoissa ja pysyvissä kokonaisuuksissa sekä ”käsikirjoissa”, joilla on jatkuvaa käyttötarvetta. Ero hakukoneisiin on selvä, googlaamalla löytää enemmänkin hajatietoa.

      Yhden kokonaisuuden voisi tuottaa tai sponsoroida vaikka jokin yritys. Yritys pääsee kertomaan mitä tekee ja sen toimialasta kiinnostuneet saisivat samalla käsityksen työn sisällöstä. Oppimateriaalin pitäisi olla pelin tyyliin koukuttava, vieraillaan siis vaikka virtuaalisesti yrityksessä ja eri osastoilla opiskellaan kullakin yksi alakokonaisuus. Sovelletaan opittua asiaa yrityksen oikeisiin toimintoihin.

      Opiskelijoilta edellytetään yhä enemmän verkostoitumista ja poikkitieteellisyyttä. Yksittäisen oppimateriaalin voisi tuottaa opiskelijaryhmä opinnäytetyönä, keskenään tai yrityksen sponsoroimana. Tarpeen mukaan ammattikoululaisista tietotekniikan opiskelijoihin ja gradun tekijöistä väitöskirjan laatijaan. Nimet näkyviin, voisi olla hyvä preferenssi työnhakuun.

      Oppimateriaalin on oltava käyttäjälle ilmaista. Noita edellä mainittuja perusoppimateriaaleja ei välttämättä tarvitse päivittää. Aika ajoin uudet tekijät laativat aivan uuden aineiston. Ongelmallisempi on esimerkiksi aloituksessa toivomani matematiikan vuorovaikutteinen wikipedia. Kuka sitä päivittäisi, poistaisi vanhaa ja lisäisi uutta niin että vuorovaikutteisuus toimii? Se sitten onnistuu tai ei.

    • kritiikki

      Vuorovaikutteisuus tällaisissa ohjelmissa on vain kupla ja itsepetosta. Sanotaan suoraan, että jo paljon vähemmästä osa nuoria ja aikuisiakin on vieraantuneet todellisuudesta ja aidosta ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.

      Kuka haluaa koneiden jatkeeksi?

      • Vuorovaikutteisuudella tarkoitan, että kone tarkastaa vastauksen oikeellisuuden ja ehkä opastaa ongelmakohdissa. Laskutehtävissä ja kielen opiskelussa tämä onnistuu, mutta ei kaikissa oppiaineissa. Ihmisen korvaamista tai simulointia en termillä tarkoita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe