Rullailijat katoavat?

Rainhold2

Onko sama tunne "hevijuusereilla" jotta alkaa olla jengiä aina vaan vähemmän rulliksilla?
Ainakin täällä uudenmaan pohjoisosissa (en viitsi sanoo mestaa kun arvaavat, sen ainoon kylähullun joka rullilla painaa, valittavan...) on samat naamat eli joku 5 aktiivia kohtailee pitkin kesää!
Jos laji tuntuu kivalta ei ole väliä mitä muut tekee, mutta alkaa noi baanat olee huonossa kunnossa ja syynä voi olla valtion/kuntien talous ja mahd. käyttäjien häviäminen (tuskin ne siitä välittää...).
Enivei, mehän rullaillaan joista se edelleen hyvältä tuntuu!

15

1347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jalka_kipsissäkö

      Moi,

      Tätä itsekin ihmettelen, että missä kaikki rullaluistelijat? Hankin kesällä uudet luistimet ja koko kesän aikana on ehkä n. 10-15 luistelijaa tullut vastaan. Lenkit on yleensä ollut n. 10-20 km.

      Käyn pari-kolme kertaa viikossa rullilla, joten ehkä joka viidennellä lenkillä tulee yksi rullaluistimilla vastaan. Poikkeus vahvistaa säännön. Yhtenä päivänä kun kiersin pitkän lenkin suositulla pyörätiellä, niin 2 luistelijaa näin matkan varrella.

    • rollerboller

      Kävin heittämässä 15 kilsan lenkin. Eipä näkyny ketää muita rulliksilla. Arska paistaa ja oli aivan mahtava keli, mutta missä muut rullaluistelijat?

    • Petrikki1

      Saman olen havainnut. Itse asiassa lajin harrastajien määrä on alkanut vähentyä jo vuosia sitten. Ostin ensimmäiset rullikset joskus 90-luvun puolivälissä ja silloin oli olevinaan jonkinlaista buumia, joka kesti 2010- luvun alkuun asti. Jo silloin kävin tällä samaisella palstalla kummastelemassa rullaluistelijoiden määrän vähenemistä. Silloin minut leimattiin joksikin trolliksi.

      Työskentelen peruskoulussa ja vielä 15 vuotta sitten osa oppilaista saattoi kulkea rullaluistimilla koulumatkansa kelin salliessa. Nykyään kukaan nuorista ei käytä rullaluistimia.

      • rollerboller

        Kun luin nuita vanhoja viestejä, niin ajattelin itsekin, että rullaluistelubuumi oli n. 5-15 vuotta sitten. Noh, ompahan tilaa surffailla asfaltilla ja nauttia aurinkoisista päivistä! =)


    • saarenmaantie

      Tampereen seudulla on näkynyt luistelijoita tänä kesänä ainakin viime kesien malliin, ehkä jopa vähän lisääntynyt.

    • werawer

      onko mikään ihme kun tiet on siinä kunnossa että hyvä kun pystyy autollakaan ajamaan.

    • Backonwheels

      Zau rullailijat! =) Itse oon haaveillut uusista, hyvistä rulliksista nyt useemman vuoden ajan. Vanhoilla tuli treenattua perusteet vuosia sitten ja nyt sit kipinä iski kunnolla 29v:nä! Sain juuri käsiini bränikät K2 V02 90 pro:t vuoden 2017 väreissä. <3 Testikiekan perusteella aivan tajuttoman hyvät! Nyt shortsit jalkaan ja ulos aurinkoon tosissaan totuttelemaan. :)

      Oon ollut havaitsevinani pari viime vuotta, että rullaluistelijoita ois alkanut ilmaantua uudestaan katukuvaan! Asun stadin kantakaupungissa ja aina useammin täällä näkyy joku jossain, paahtamassa. Mäntymäen kentällä näytettiin vetävän alkeiskurssia kohtalaiselle joukolle, ja myöskin öisin ajaessani ympäri Stadia on ollut jännä nähdä, kuinka nuoret salaa treenailevat öisillä teillä! :D Uskoisin, että kun muotivillitykset vaihtuu, myös luistelu on kohta taas in!

      Vrt. Longboardit. 5 v sitten niillä veteli harvat pro:t. Nykyään skedeys on niin mainstreamia, että jopa ihmiset, jotka ei oo ikinä skeitannu, hankkivat Lonkkarit. Se on helppoa, kivaa ja coolia. Eikä tarvi haldata trikkejä.

    • peetuforsman

      Joo, saman olen mäkin huomannut et tänä vuonna on katukuvassa enemmän rullaluistelijoita. Mikähän siinä mättää, ettei niitä näe kuitenkaan edes joka viikko? Uskomatonta, kun itse nautin lajista ja olen rullilla melkein jokaisena päivänä. Kiire ei ole tekosyy, kun otan tämän huvina ja kuntoiluna.

    • uskomatontamuttatotta

      JEEEEEEEE-EEEE-E-EEEEEEEEE-E, JEEEE-EEE-E-EEEEEEEEEE-E.... näin tänään peräti kaksi rullaluistelijaa....? Mihin tämä maailma on oikein menossa?

    • melindamandariina

      Mikäs on tilanne vuonna 2017? Onko näkynyt rullaluistelijoita??

    • city_roller

      Parina viime viikkona rullailin Oulussa lähes päivittäin - näillä lenkeillä näin kaksi muuta rullaluistelijaa. Kelit Oulussa olivat vielä suht´koht´Ok. Tänään tosin tuntui siltä, että nyt kausi on Oulun leveysteilla ohitse.
      Rullluistelijoiden määrä on vähentynyt kovasti vaikkapa kymmenen vuoden takaisesta. Väylien pinnat ovat samana aikana myös Oulussa heikentyneet - uusilla asuma-alueilla ovat toki yleensä parempia. Käsittämättömästi Oulussa suositaan edelleen kevyenliikenteen väylien suojateinä ja kiinteistöjen piha-katu liittymissä nupukiviä.. Niitä näytetään tekevän Oulussa lisääkin jatkuvasti - olisi kiva tietää miksi.
      Ensi keväänä olisi tarkoitus aloittaa rullailu myös Helsingin kantakaupungista itäänpäin - kaippa rullaluistelua voi harrrastaa Helsingissäkin....... (?)

      • makerollergreatagain

        Kesäkeliä luvataan vielä syyskuun loppuun et pitääkin kaivaa luistimet taas esille. Kyllä se aurinko vielä Ouluunkin asti paistaa. :)

        Viime kesänä näin ehkä alle 10 luistelijaa (siis koko kesässä??) ja tänä kesänä n. 5. Parisataa kilsaa oon saanut mittariin, mutta hämmästyttävän vähän näkyy luistelijoita. Ehkä rullahiihtäjiä on noistakin puolet mitä mainitsin, Tunnen kyllä suurta sympatiaa, jos joku luistelija jaksaa vielä painaa vastaan... :)

        Mukavia rullailu hetkiä!


    • in-line

      Rullaluistelubuumi alkoi Suomessa 90-luvun puolivälin paikkeilla. Huippuvuodet olivat 1998-2005. Suosion huippu oli joskus 2000-2003. 2006-2008 oli vielä luistelijoita myöskin, mutta alamäki oli jo alkanut jyrkästi. 2009 lähtien laji on ollut marginaalissa ja 2012 alkane lähes unohdettu. Aallonpohja oli vuonna 2015, sen jälkeen on minimaalista kasuva ollut johtuen alhaisesta lähtötasosta.

      • espooacademic

        Mulla on kokemusta rullaluistelusta 6 viime vuoden ajalta ja sen kokemuksen mukaan tänä vuonna on luistelijoita näkynyt kaikkein eniten. Rullahiihtäjiäkin näkynyt useita ja muutamia lapsia. Kasvu on toki vähäistä, ettei nyt buumista voi puhua.


    • jalaa1x

      Kaikkein kovin buumi on ollut ohi jo useamman vuoden. Jäljelle on jääneet ne, ketkä luistelevat paljon ja pitkiä lenkkejä. Itse lukeuden tähän joukkoon. Vaikka tulee tehtyä pitkiäkin lenkkejä, niin korkeintaan muutaman muun luistelijan näen matkan aikana. Oma ennätys on muutaman vuoden takaa, kun huhti-syyskuu välisenä aikana tuli yli 2000 km luisteltua. Nyt tänä vuonna nämä tukalat helteet ovat rajoittaneet menoa, mutta silti ollaan yli 1300 km:ssä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe