riippuvuusko hajotti perheen?

pelaajanpuoliso

Nuori pari ja reilu 2 vuotias lapsi. Miehen peliriippuvuutta kestänyt pian 2 vuotta, apua haettu eri tahoilta ja nyt vihdoin ehkä oikea apu saatu. Lääkitys ja terapia. Velkaa kertynyt jo toistakymmentä tuhatta ja mies työtön. Minä puolisona olen loppu, vaikka apu on nyt saatu. Tein päätöksen muuttaa lapsen kanssa, koska väsyin hoitamaan tätä kaikkea, omatalous alkoi kärsiä, lapsi aistii tilanteen, kun isä ei ole huomioinnut omaa lastaan tai puolisoa lainkaan. Kyllästyin olemaan itsestään selvyys, mutta Syyllistän kuitenkin itseäni perheen rikkomisesta, kun lähden. Voiko mies tästä suosta vielä oikeasti nousta ja parantua, voiko olla niin että herää todellisuuteen meidän lähdettyä? Teenkö väärin kun lähden? Jostain syystä minä kuitenkin rakastan ja haluaisin perheen vielä kasaan.. tai sitten lähteminen on vaan vaikeaa. Mies ei osaa ilmaista tunteitaan ja sanoikin että kaksi vuotta mennyt sumussa. Lähdenkö väärällä hetkellä, lääkäri oli sitä mieltä että meidän muutto vois olla ihan hyvä ratkaisu. Miten selittää tämä lapselle, kysyy kuitenkin aina isiä vaikka ei isin kanssa juuri mitään tee.

5

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päinvastoin

      teet oikein kun lähdet, ehkä se saa miehesi heräämään ja hakemaan apua.

    • pelitvaiperhe

      Ei sun tartte jäädä katsomaan mitä peliriippuvaisen elämä tuo tullessaan. 2v. on pitkä aika katsoa peliriippuvaista. Itse olen ollut peliriippuvainen yli 10v. ja tyhjiä lupauksia olen antanut aivan liikaa toiselle ja ei peliongelmaista tarvitse kenenkään katsoa, sillä lupaukset on monesti tyhjiä.

    • Hei pelaajanpuoliso

      Ikävä on tilanne, jossa elät. Pelaajan läheisenä eläminen on rankkaa. Sinun kannattaa tehdä juuri niin kuin parhaaksi näet. Hyvä jos miehesi on ja pysyy avun piirissä. Hän voi kyllä kyetä lopettamaan pelaamisen, se on ihan mahdollista ja raha-asiat selviää. Jos niin käy, että hän lopettaa ja tahdotte jatkaa sen jälkeen yhteiselämää, sehän on mahdollista. Me voimme muuttaa mieltä ja tehdä uusia suunnitelmia ja päätöksiä. Ajattele nyt omaa jaksamistasi. Jos elämä miehen kanssa on nyt mahdotonta, toimit sen mukaan. Tulevaisuus voi tuoda uusia mahdollisuuksia teidän perheelle. Mietin, että sinun, teidän kannattaisi ehkä hakeutua yhdessä tai erikseen perheneuvontaan tai jonkun ulkopuolisen ammattilaisen luokse keskustelemaan, jos aiotte jatkaa yhdessä. Sellaisesta ei ole koskaan haittaa, päinvastoin.

      Kaikkea hyvää,
      Pirkko-pappi

    • pelaajanpuoliso

      Kiitos teille, tänään me muutimme lapsen kanssa. Mies on nyt n. viikon ajan syönyt lääkkeitä ja ne ovat vaikuttaneet selkeästi mielialaan, olemme pystyneet keskustelemaan ja sopimaan asioista..tätä ei ole oikeasti tapahtunut liki 2 vuoteen! mies on huolissaan omasta pärjäämisestään, taloudellisesti ja henkisesti. Olen luvannut olla tukena, mutta otan nyt myös oman tilani ja laitan omatkin asiat järjestykseen. Vaikea luottaa mutta haluan uskoa parasta. Olen omat ehtoni esittänyt, nyt pallo on miehellä, haluaako parantua vai ei.

      • Hei, pelaajanpuoliso.

        Nyt olette asuneet uudessa kodissa lapsen kanssa muutaman päivän. Miten on lähtenyt sujumaan? Outoa varmaankin, mutta totutte kyllä elämäänne. Hienoa, että mies on ottanut tilanteen tosissaan ja lääkitys on kohentanut hänen oloaan niin, että olette voineet jutellakin. Ymmärrettävää on, että mies on huolissaan pärjäämisestään. Voithan tukea ja rohkaista ja todeta, että varmastikin hän pärjää ja jokatapauksessa hänen kannattaa pysyä avun ja tuen piirissä pitkän aikaa. Taloudelliset asiat järjestyvät aina, joskus se kestää kauan, jos velkaa on tullut paljon, mutta ne kuitenkin järjestyvät. Ajattelen, että tilanne on sellainen, että tarvitsette molemmat ulkopuolista apua tai ainakin siitä olisi hyötyä. Ei tässä elämässä tarvitse yrittää yksin selvitä.

        Hyvä juttu sekin, että sinä haluat uskoa parasta vaikka luottamus on mennyt - sen saa rakennettua takaisin, jos ... Sen aika ei kuitenkaan ole vielä. Nyt tosiaan teidän molempien kannattaa keskittyä oman elämän asioiden järjestämiseen ja oman tasapainon löytämiseen ja sen miettimiseen millaista tahdotte elämänne olevan esimerkiksi 5 vuoden kuluttua.

        Syysiloa sinulle,
        Pirkko-pappi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      74
      3374
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3190
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2762
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2062
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1795
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      136
      1442
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1248
    Aihe