Työttömyysturvaan suunnitteilla leikkuri

suunnitteilla

Työttömyysturvaan suunnitteilla leikkuri kolmen kuukauden välein
Mikäli työtön ei ole ollut töissä viittä päivää kolmen kuukauden aikana, hänen työttömyysturvaansa leikattaisiin.

linkki uutiseen:
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/tyottomyysturva_aktiivinen-54502
Tämmöstä päättäjät aikoo työttömien pään menoksi suunnitella...

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhdeksäntoistaviisitoist

      "Verkkouutisten tietojen mukaan työttömällä olisi joka kolmas kuukausi haastattelu työvoimahallinnon edustajan kanssa. Keskustelussa käytäisiin läpi, onko työtön ollut aktiivinen kuluneen kolmen kuukauden aikana."

      No johan pomppas. Mä kun luulin että TE-toimistoja ollaan ajamassa alas ja niin piti ollakin kun katsoo hallitusohjelmaa ja aluehallintouudista. Tai ehkä haastattelu teetettäisiin Suomen kallupilla tai jollain yksityisellä virmalla, työhallinnon "edustajaksihan" voidaan valtuuttaa ihan kuka tai mitä vaan.

      • mustalainen.eläkkeellä

        Haastattelutaktiikalla on valtava työllistävä vaikutus. 400.000 haastattelua kolmen kk välein ja raportit järjestelmiin kaikista. Työttömyysetuuksien leikkaus- ja katkaisupäätökset. TE-keskuksesta tulee Suomen suurin työllistäjä. Liian suurta julkista sektoria halutaan kasvattaa milloin milläkin keinoin. Tummahipiäiset varmasti vapautetaan leikkurista.


    • Treppolassg

      Tämä kai tarkoittaa ansiosidonnaista?

      • 100prosenttiaeitiedä

        Artikkelissa ei mainita, että ansiosidonnaista ja muuta työttömyysturvaa kohdeltaisiin eri tavalla.


    • aunukset

      köyhänasialla vakuutti persläpipuolueen- ja säätiönpuheenjohtaja, näillä mennään vaalit oli jo. kokkareet tiedetään ja kepu pettää aina köyhimmat äänestäjänsä.

      • zaaviidoovoo

        ensi vaaleissa sitten vakuuttavasti entistä köyhemmän asialla


    • calculator

      3% alennus työttömyysturvaan tarkoittaa ensimmaisenä vuoten 11,5% alennusta työttömyyturvan määrään. (0,97^4 * 32,67)

    • Vastuunsiirtoa

      Tuo tietäisi selkeää leikkausta kauttaaltaan työttömiisturviin .

      Toimeentulotuen tarveharkinta kasvaa tuon myötä ,ellei ole sitten tarkoitus evätä koko sosiaalista turvaa työttömiltä.

      Ihmiset ovat hakenee kuntouttajien avustuksella kuntouttavaa työpaikkaa ja kymmenien hakemusten joukosta ei yksikään ole tärpännyt .Vapaaehtoisista sadoista hakemuksita huolimatta vapailtakaan markkinoilta työtä hakeneita ei ole onnistanut työtä löytämään. Näistä on ollut ohjelmia tv:ssä ja juttuja lehdissä. Kyllä tuo pitäisi tietää.

      On kohtuutonta rakennella automaattisia toimeentuloleikkureita,ikäänkuin työt lisääntyisi lisäämällä köyhyyttä ja ahdinkoa viemällä sosiaalistaturvaa pois ihmisiltä. Tuonsuuntaiset toimet eivät ole inhimillisiä, eivätkä tosioloihin pohjautuvia.

      Tarvitaan työpaikkoja sen sijaan,että työttömiä syyllistettäisiin toimien kautta työttömyys tilanteesta ,johon he eivät voi vaikuttaa.Kehitys työhön kelpaamattomuuteen ja nykyiseen työpaikkapulaan on jatkunut jo pitkään . Työpaikkojen rajallisuuden vuoksi useille hakijoille on aina jokin itsestä riippumaton syy miksi ei kelpaa hakemaansa työhön.

      Hallituksella on avaimet työllistymisen suhteen, eikä ratkaisu löydy työttömiä kiusaamalla,eikä ratkaisua työttömyystilanteeseen edes työttömistä pidä hakea ,sillä sieltä sitä ei löydy. . .

      Alkuunsa voisi lähteä kyseenalaistamaan työpaikka vaatimuksien ylimitoitettuja vaatimuksia,jotka lyövät toinen toisensa laudalta . Yksinkertaisimpiinkin hommiin vaaditaan kielitaitoja monenlaisia, joita käytännössä sitten ei juurikaan tarvita, sekä sertejä monenmoisia, jotka vanhenevat ja toimivat lähinnä työllitymisen esteenä, eivätkä ole takeena työn teon onnistumisen näyttönä.

      Monia noita ei ole koskaan tarvittu aiemin ja samaiset työt on tullut tehtyä vallan mainiosti.Tietysti karsintaa työelämään tulijoita kohtaan saadaan näin tiukennettua ja porukkaa pudotettua työelämän piiristä pois. Lannistuu ne ihmiset jossain vaiheessa viho viimein, kun yrittämisistä huolimatta ei työtä saa. Siihen ei ole lääke se että hallitus lisää samaa linjaa ja lähtee kurittamaan työttömiä kuvitellen töiden tai työllistymisen sillä paranevan, että lyödään ns."karttakepillä" näpeille.

      Ajatusmaailma on tämänpäivän työmarkkinatilanteen mukaisesti auttamattomasti vanhentunut, että kurittamalla ja kiristämällä ihmisiä tilanne työtilanne paranee.Työttömät eivät ole syyllistyneet rikokseen tai aiheuttaneet tätä massatyöttömyystilannetta ,vaan ovat sen uhreja.

      http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2014/08/25/satoja-tyohakemuksia-tuloksetta-pitakaa-tunkkinne/201411663/139

      • Tuh

        Toimeentulotuki menot pidettävä kurissa eikä lisätä harkinnan varainen tuki leikkuriin olipa työtön kuin nälkäinen


    • työtönlopunikaa

      nyt tekee tiukkaa pärjätä ja vielä kiristetään työttömiä eikö noita herroja saa ulos tuolta kohta kansa nousee kapinaan, millä helvetillä pärjäät jos 500€ vielä aletaan vähentää jotain prosentteja, niitä töitä ei voi taikoa, voi luoja mitä juntteja

      • Sitäitteensä

        Ymmärrä jos tarjotaan työtä työmarkkinahintaan ja tällöin kieltäydytään tes palkkojen mukaisesta työstä ,niin tuolloin ehkä voidaan sanktioida,mutta ei nyt ihan sillä perusteella että ei ole löytänyt töitä ,voida keltään evätä yhtikäs mitään .

        Järjestäisivät ensin työnvälityksen kuntoon,mutta tänäpäivänä ei edes valtion taholta ole järjestetty minkäänlaista työnvälitystä.

        Tätänykyä ei oel työnvälitystoimistoa olemassa on vain Te toimisto joka ei työnvälitystä harjoita.

        Toisekseen perustuslaki takaa viimesijaisen toimeentulon,josta ei ole tingittävissä,joten toimi on jo sinänsä perustuslainvastainen.


      • mitesnysuupannaan

        Sanos muuta täytys kattoo herrojen ilmeitä ja pistää 500 e pöydälle ja sanoo elä tällä kuukausi ja maksa asuminen ja laskut sekä ruoka.


    • matujalisää_

      VOI V tätä Sipilandiaa, miksi ei leikata isotuloisilsta pallkoja ja eläkettä ei otetaan köyhiltä ja tuodaan matuja lisää, lisää ruoan takia lakkoilevai elintasopakoloisia ja joku tekee perheineen bisenstä kuten Urpo joka otti maahamme kaikki laittomat siirtolaiset.
      Miternkä se työtön tekee työtä jos työtä ei ole? Jos ei saa töitä niin Sipilän ja Orpon mielestä leikataan köyhältä, kehtaako Lindströn ryhtyä tähän----

      Miten 61 vuotias lisäpäivillä oleva jota kukaan ei ota töihin eikä saa eläkettä, eikä armahduslaki koske häntä koska vasta 3 vuotta työttömänä ja takana yli 40 vuotta pienipalkkaisia töitä ja jos yli 60 vuotiasta ei palkata töihin niin sittenkö Sipilä leikkaa häneltä kolmen kuukauden välein?
      Yleislakko lahtareita vastaan on saatava ja rajat kiinni.

      • pääpilvissävaipilvessä

        Se kun ei järki luista .Päätökset on saman näköisiä kun tekijäin jajatuksen juoksu.Ei ne yl 50:ppiset pitkäaikaistyöttömätkään sen kummemin työllisty vuo venttailoovat sitt 60 kyppisiks ilman tuloja kun leikkuri lauloo.

        Nyt pähkäilövä ,pitäskö anataa tehä 300 euro eestä töitä vai neljä saa työttömänä.On suatana soikoo aiva sama kun ei oo työtä settilöihekää iestä.


    • 126448625

      jos oikeasti olisivat huolissaan työttömyydestä niin mm. tekisivät yrittämisen ja työllistämisen kevyemmin verotetuksi. eivät ole huolissaan. haluavat että vain viralliset tahot hoitavat koko busineksen.

      itse kuulin omalta sossu virkailijalta että toimeentulotuki menisi v. 2017 kunnilta valtiolle ja siis kovenisi mitä saa jos mitään.

      sitten huhuja on myös että 2017 tulisi €550/kk kansalaispalkka.

      katotaan rauhassa mitkä huhut jos mitkään toteutuvat.9

    • NaapuriPalkkaa

      > Mikäli työtön ei ole ollut töissä viittä päivää kolmen kuukauden aikana, hänen työttömyysturvaansa leikattaisiin. <

      Paljonko palkkaa pitää saada?

      Voiko tehdä "työn" ilmaiseksi vaikka naapurille?

      Suomessahan EI ole lainkaan minimipalkkaa, joten jos naapuri maksaa euron siitä että vaikkapa ajan sen nurmikon niin katsotaanko se tuohon kelpaavaksi työksi?

      • vastatoimetkuintoimet

        Hyvä kymysys. Aiemin ilmaistyöstä oli vaarana menettää tuo korvaus ,joten kaipa se tätyy tehdä jotakin korvausta vastaan,mutta saako tosiaan tehdä eurolla kukkien kastelun naapurin mummolle on toinen juttu. Osaako joku viisaampi valaista asiaa?

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013042216929375_uu.shtml


    • 92928288
    • Aikatuleetuomiolle

      Kaikki päättäjät ja hyväosaiset kannattavat matalapalkkatyötä, joku sen sanoo suoraan, kuka kierrellen kuin kissa kuumaa puuroa, mutta sama viesti on kuultavissa.

      Talous on Suomessa jo nousussa, työttömyyskin vähän kohentunut, pitkäaikaistyöttömyys kasvanut, tästä huolimatta halutaan työttömiä, köyhiä, syrjäytyneitä alistaa aina vain enemmän, tämä ryhmä nähdään jonkinlaisena jarruna tai esteenä rikkaiden hyvinvoinnin kasvamiselle.

      Katsokaas täytyyhän talous saada kunnolla kasvuun, että rikkaat voivat rääpiä vielä enemmän kermaa pois kakun päältä. Täytyyhän rikkaiden saada lähes ilmaiseksi palveluja ja sen varmistaa, että orjat raatavat niska limassa matalapalkkatyössään ja jos eivät siihen suostu, niin kuolkoot pois.

      Nämä päättäjät puolustelevat matalapalkkatyötä globaalisuudesta lässyttäen, että "Kyllä meidän pitää vähitellen siirtyä samaan malliin kuin muissakin maissa (lue: kuin Kiinassa tai Intiassa), koska kaikki työ ei ole samanarvoista."

      Todellisuudessa tässä maassa ei tarvitsisi mennä tällaiseen yhteiskuntajärjestelmään, jossa joidenkin työlle ei anneta rahallista arvoa, mutta hyväosaisten loputon ahneus on tullut ilmi, tätä ahnetta arvomaailmaa toitotetaan jo tv-ohjelmissa hyväksyvästi hymistellen.

      Koulutetut, hyväpalkkaiset omaan napaan tuijottajat haluavat aina vain enemmän itselleen. Ja katsokaapas vain, nämä työn kuin työn vastaanottamispakot sanktioineen eivät tule koskemaan korkeakoulutettuja eipä tietenkään siitä pitää huolen tämä muka demokratialle pystytetty "hyvävelijärjestelmä", joka on vain odottanut aikaansa saadakseen hokea mantraansa "rikkaille enemmän, köyhille vähemmän".

      Jaakobin kirje
      Kuulkaa, te rikkaat! Itkekää ja valittakaa kurjuutta, joka tulee osaksenne. Teidän rikkautenne on lahonnut ja teidän vaatteenne ovat koin syömät. Teidän kultanne ja hopeanne on ruosteessa. Niiden ruoste on todistava teitä vastaan ja se syö lihaanne kuin tuli. Te olette koonneet rikkauksia näinä lopun aikoina.
      Te olette riistäneet palkan työmiehiltä, jotka ovat leikanneet teidän peltonne. Kuulkaa: se palkka huutaa ja korjuuväen valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin. Te olette maan päällä eläneet yltäkylläisyydessä ja mässäilyissä, te olette lihottaneet sydäntänne teurastuspäivänä. Te olette tuominneet ja surmanneet viattoman; ei hän asetu teitä vastaan.

    • 56456fghfh

      Kyseinen alennus on perustuslainvastainen ja jos hallitus on niin hullu, että tekee tuollaisen lain. Niin ei muuta, kuin kanteluita, koska se on laiton ja perustuslainvastainen.

    • uusliippari

      näin on. vakuutuskuoripuolueen puheenjohtaja viimeviikolla vakuutti, että uusia leikkauksia ei ole tulossa, tarkoitti kai että ei viimeviikolla tullut eikä tule pääomatuloihin, suurituloisille, biopölkkyjentuottajille, navetanmaalaukseen, nuorisosäätiöihin ....puoluetukeen. no palkkoja pitää hieman kohtuullistaa alaspäin pienipalkkaisten kohdalla
      no onneksi veikkauksen toimitusjohtaja on tyytyväinen palkkaansa ettei nosteta tänävuonna.

    • alamäkialkaa

      joo ja ku aina leikataan 3prossaa saavat koko työttömyysturvan pois.Tätähän on haluttukin.Rikollisuus tulee räjähtämään käsiin kun ihmiset eivät enää pärjää.Hallitus ei nää nenäänsä pitemmälle.

    • turvapaikka_

      "Nyky-Suomessa työttömän kannattaa tehdä murha

      Nyky-Suomessa pitkäaikaistyöttömällä on rikollistakin huonommat olosuhteet. Jos on perheetön, koditon ja luottotiedoton, niin vaihtoehdot ovat vähissä. Pakkanen puree, asuntoa ei saa mistään, kukaan ei auta ja kanssaihmisetkään eivät ole edes näkevinään. Ihmissuhteissakin syrjitään armottomasti; harva haluaa olla työttömän ystävä tai varsinkaan seurustelukumppani.

      Yhteiskunnan vihje työttömille on, että kannattaa ryöstää ja pistää kylmäksi joku hyvätuloinen ihminen, niin saa julkisuutta, paremman mielen, katon pään päälle, ruokaa, töitä, päihdehuoltoa, terveydenhoitoa ja uusia kavereita. Ja bonuksena sitten kun vapautuu parin vuoden päästä, niin luottotiedot ovatkin jo kunnossa, vankila järjestää asunnon, kaupunki suojatyöpaikan ja piilotettu ryöstösaalis odottaa jossain uutta makeaa elämää :)

      Mitkä ovat idean heikkoudet työttömän kannalta katsottuna?"

      http://timotimakkainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56205-nyky-suomessa-tyottoman-kannattaa-tehda-murha

    • MontakoTuntiaPäivässä

      > Suomessahan EI ole lainkaan minimipalkkaa, joten jos naapuri maksaa euron siitä että vaikkapa ajan sen nurmikon niin katsotaanko se tuohon kelpaavaksi työksi?! <

      Niin mikä tulee olemaan tuon päivätyön minimityötuntiaika?

      Vaaditaanko täydet 8 tuntia päivässä, vai riittääkö 6 tai 4 tuntia?!

      • KAIKKImukaYRITTÄJIÄ

        Paitsi että kun työtön ajaa kerran naapurin nurmikon, MENETTÄÄ KOKONAAN TUKENSA, koska työkkärin ämmät katsovat sen kokopäiväiseksi YRITTÄJÄKSI!

        Tutkimuksen mukaan, pienenkin tilkkutyön vastaanottaminen voi vaarantaa aseman työttömänä työnhakijana!

        Tampereen kaupungin teettämän selvityksen mukaan tuntipohjaiset, esimerkiksi kotitalouksissa tehtävät keikka- tai tilkkutyöt voivat auttaa työllisyystilanteen parantamisessa.

        Raportin olennaisin huomio on työttömien lainsäädännöllisesti heikko asema keikka- tai tilkkutöihin nähden.

        Tilkkutyö tarkoittaa esimerkiksi kotitalouden tilaamaa tuntipalkattua keikkatyötä, joka voi olla vaikkapa nurmikonleikkausta.

        Työttömän työnhakijan määritelmän (arvioija TE-toimisto) ja julkisten tukien (arvioija kunnan sosiaalivirasto) harkinnanvaraisuus tarkoittaa, että työttömän työnhakijan on varmuuden vuoksi rajattava työntekoaan pienimuotoisemmaksi ja ei-sitovammaksi kuin mitä mahdollinen päätös edellyttää.

        Työ- ja elinkeinoministeriössä on erikseen päätetty, että työttömän työnhakijan määritelmää ei haluta määritellä yksiselitteisesti, vaan että TE-toimiston virkailijan tulee voida päättää asiasta harkinnan perusteella.

        Siten [tilkkutyön] välityspalvelu ei voi varmistaa, että työtön työnhakija ei menetä tukiaan, selvityksessä todetaan.

        Selvityksen tehneen, itsekin jakamistaloudessa toimivan CoReorient Oy:n perustaja Heikki Waris sanoo, että tästä harkinnanvaraisuudesta johtuen työttömät eivät “uskalla lähteä tekemään ylipäätään mitään, mistä voisivat saada jotain korvausta”.

        TE-toimisto voi tulkita heidät esimerkiksi yrittäjiksi. Tai, niillä jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa ja toimeentulotuen asiakkaita, toimeentulotukea soveltava virkamies voi todeta, että nämä tulot eväävät mahdollisuuden saada toimeentulotukea, Waris sanoo.

        – He eivät pääse edes yrittämään.

        Vaikka tulkinta työttömän asemasta ei muuttuisi, esimerkiksi toimeentulotuen käsittelyyn ja maksatukseen tulee lisäselvitysten vuoksi viivettä, Waris sanoo.

        – Usein tällaisilla henkilöillä ei ole varoja, joilla elää tämän ajan ylitse. Silloin se riski on aivan liian suuri siitä lisätulosta, mitä voisi saada [tilkkutöistä].

        Selvityksen tekijät ehdottavatkin, että viranomaisten harkintavalta tulee määritellä nykyistä tarkemmin.

        Wariksen mukaan viranomaisten harkintavalta tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät kykene ennustamaan omaa tilannettaan lainsäädännön ja tukien suhteen.

        Pitäisi tehdä ihan numeeriset ehdot, joiden toteutuessa näille henkilöille ei tule mitään ongelmaa.

        Tässähän toimii erinomaisesti tämä työttömien työnhakijoiden 300 euron suojaosuus, joka on mahdollistanut ihmisten työnteon, mutta se ei päde, jos kyse on toimeentulotuen asiakkaista tai jos lisätulo aiheuttaa sen, että henkilön status tulkitaan yrittäjäksi, Waris kertoo

        Näistä numeerisista ehdoista [tilkkutyön] välityspalvelut kykenisivät laskemaan, ettei työntekijälle tule riskiä [aseman muutoksesta tai tukien menetyksestä].

        nykylainsäädäntö lähtee siitä, että tukitoimia ja työllistämistoimenpiteitä voidaan kohdentaa vain kokopäivätöihin, ei selvityksen käsittelemiin keikkatöihin.

        Waris peräänkuuluttaa parempaa integraatiota työllistämistoimenpiteiden ja tilkkutöiden välille.

        Raportin mukaan keikkatyön markkina on Suomessa vasta kehittymässä, ja julkisen sektorin päätöksillä voi olla huomattava merkitys markkinan kehittymisessä ja ohjaamisessa.

        Kannattatteko pienyrittäjyyden sallimista työttömillekin?


    • EItuleOnnistumaa

      Miten muka Kela/työttömyyskassat selviäis tästä "kerran kolmessa kuussa 5 päivää töissä, sitten taasen työtön"-paperi-/korvausrumbasta, kun ei asiat suju tälläkään hetkellä?

      Käytännössä täysin mahdotonta saada toimimaan!

    • 546g56456
    • dfgdfhdfjhfgh

      Niin, siis se, että puoli miljoonaa suomalaista ei ole töissä, on heidän oma valintansa? Heitä pitää alkaa rangaista siitä? Jos minä olisin yrityksen omistaja, en palkkaisi uutta työntekijää vain siksi, että hän tulee ja sanoo, että 'nyt minä päätin tulla tänne töihin'. Työllistäisin sen sijaan poliisia tunkeilijan poistamiseksi.

      Se, että töitä ei ole, ei ole työnhakijoiden vika. Syynä on yritykset, jotka eivät palkaa työntekijöitä, ja siihen on syynä huonojen poliitikkojen laatimat huonot lait.

      Mutta voimmehan tietysti hakea 'työhön tekemään noita työttömien haastatteluja. Kun emme paikkaa saa, voimme ainakin esitellä hakemuksemme ja osoittaa syyllistä, työkkäriä, joka ei suostunut siihen, että olisimme tulleet sinne työskentelemään muutamaksi päiväksi. Eivät he voi rangaista meitä siitä, että itse eivät palkanneet meitä. Vai voivatko?

    • yzyzy

      Voi perkele tätä touhua.

    • työtön_Lahdessa

      Miksi ihmeessä päättäjät keskittyvät nykyään keksimään keinoja huonontaa työttömien asemaa ja pakottaa heitä ottamaan vastaan töitä, joita ei ole tarjolla?

      Ei työtön voi työksi muuttua eikä mennä väkisin töihin, joiden tuloilla ei elä.
      Voi tätä järjen köyhyyttä päättäjien keskuudessa: maassa 380 000 työtöntä ja niitä paljon mainostettuja avoimia työpaikkoja vajaat 68 000 ja työttömiä koetetaan kannustaa ottamaan avoimia työpaikkoja vastaan. Millaista matematiikkaa päättäjät ovat opiskelleet, kun uskovat töitä riittävän jokaiselle työttömällä kiristämällä työttömyysturvaa?

      • vievätloputkin

        TÄLLÄINEN HALLITUS ON VALITTU JOKA TEKEE HEIKENNYKSIÄ PERUSTURVAAN JOKA ON SUOMESSA MUUTENKIN ALHAISEMMALLA TASOLLA


    • dfgsfhfg

      Jos he leikkaisivat yhden kerran rangaistuksena siitä, että työtä ei ole, entäs sitten, jos työnhakija seuraavassa vuosineljänneksessä tekeekin jotain oma-aloitteista, palkatta tietysti, kun palkkatöitä ei ole? Nousisiko tuki takaisin hurjaan viissataseen kuussa? Miten sen saisi nousemaan takaisin? Eikö mitenkään? Aika rujoa.

      • dfgdghdfh

        Syntyisi erittäin outo tilanne, kun työnhakijat tappelisivat olemattomista työpaikoista, koska ne, jotka eivät työtä saisi, joutuisivat maksamaan siitä loputtomiin, luultavasti eläkeikäänsä asti. Ja sama toistuisi monta kertaa vuodessa. Suunta olisi aina joko alaspäin tai hilkun kilkun entisellä (jo pudotetulla) tasolla. Hölmölän hommaa. Tai helvetin.


    • tottahantohatsu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe