Työnteko kannattaa

maailman_matkaaja

Hei sosiaalipummit, aion nyt kertoa mahtavasta lomamatkastani, joka toivottavasti kääntää teidänkin päät ja pistää näkemään työssäkäynnin hyödyt.
Olimme vaimoni kanssa maksaneet asuntolainastamme jo niin paljon pois, että katsoimme meillä olevan varaa Aurinkomatkojen pakettimatkaan osamaksulla. Koska molemmat käymme töissä, ovat tulomme sen verran hyviä, että matkakohteen suhteen oli paljon valinnanvaraa; esimerkkeinä Gran Canaria, Torremolinos, Teneriffa, Costa del Sol, ja Sunny Beach. Mitä valinnanvaraa teillä on kun toimeentulotuesta on maksettu laskut - riittävätköhän teidän rahanne edes Tampereelle Valitsimme Gran Canarian Las Palmasin 12 erän osamaksulla, koska Suomi24-palstalla lomasaarta oli kehuttu mm. suomenkielisistä ruokalistoista ravintoloissa.
Matkakohde osoittautui aivan täydelliseksi. Suomalainen matkaopas vei meidät turistibussilla hotellille, eikä meidän tarvinnut huolehtia hankalasta matkanteosta vieraassa maassa. Vaimo tosin oli hieman pettynyt, kun hotellin TVstä ei nähnytkään Salattuja elämiä, mutta meidän molempien iloksemme hotellia vastapäisessä Suomi-baarissa esiintyi Tea Hiilloste, ja tuoppikin maksoi alle puolet siitä mitä kotimaassa! Ulkomailla kun kerran oltiin, tilattiin myös yhdet eksoottiset drinkit joissa oli päivänvarjot ja ananasrenkaat koristeena. Ymmärrän kyllä, että toimeentulotuella elävät ovat kateellisia siitä että vielä syyskuussa pystyimme hotellin allas-alueella ottamaan aurinkoa, mutta ehkä kateus motivoi teitäkin hakemaan työtä jotta pääsette nauttimaan samasta elintasosta. Poltin kyllä selkäni aika pahasti, mutta ainahan sitä maailmanmatkaajalle vähän sattuu ja tapahtuu.
Paikallinen kulttuuri oli myös hieno kokemus, ja vasta etelässä käyneenä ymmärtää, miten se poikkeaa suomalaisesta. Toisin kuin Anttilassa, voi aurinkorannalla oikeasti tinkiä kaupanteossa, ja sainkin itselleni hienon Rolexin vain 25 eurolla. Ruokakulttuurikin pääsi yllättämään; kun tilasimme vaimon kanssa ravintolassa grillipihvit, ei niihin ollut keittiössä laitettu lainkaan ketsuppia, vaan jouduimme erikseen pyytämään sitä. Kyllä ulkomainen ruokakulttuuri on suomalaiselle melko vaikeaa - onneksi olimme kaukaa viisaina ottaneet mukaamme omat lihapullat ja ruisleivät, joita sitten hotellihuoneemme parvekkeella söimme auringon lämmössä.
Kotiin viemisiksi tarttui Rolexini ja vaimoni merkkilaukun lisäksi tietysti paikallista viiniä, joka maksoi vain kaksi euroa pullolta. Kulttuurimatkailijana ostin tietysti myös paikallisen yrittäjän käsityönä valmistaman kynätelineen ja vulkaanisesta kivestä tehdyn jääkaappimagneetin. Kyllä työnteko kannattaa, kun nyt voi taas palata vuosilomalta yhtä kokemusta rikkaampana maailmanmatkaajana.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hölmöjenhuvit

      vain idiootti menee kanariansaarille ja turistiksi... dillee hommoo ! säälittävää turismia.... mennä nyt jonnekin turistihelvettiin..
      Toi on just köyhien sivistymättömien ns. luxusta !

    • jaheti
    • Profilointi

      Trollonlollonlollo

    • ei_kiesus

      Tyypillinen demariduunarin tekemä mahtava aloitus, me muut pääsemme pidemmille reissuille ihan perintörahoilla!

    • Krooooooooh

      Hohhoijaaaaaa, jaksoit vääntää tylsääkin tylsemmän tarinan, pikkasen enemmän hei mielikuvitusta peliin satuilussa ja tosielämässäkin, niin ehkä se siitä lentoon lähtee.

    • Pummeja

      Kannattaa aina työnteko. Palkkaa jää käteen tonni ja asumistuki tulee päälle kun ei riitä elämiseen ja muita lääke ja sairaalalaskuja Kela maksaa. Tulee valtiolle kalliiksi nämä ali palkat. Vai pitäisikö piuhat katkaista meiltä ettei lapsia tehtäisi. Pitäisi siihe kin asettaa tulorajat.

    • Voi.perkele

      Määkin olin justiin las vegasissa 5 viikkoo.Rahaa paloi 5 tonnii ei tuntunu missään.
      Ja rusketusta tuli koko ajan lämpöö noin 40 raatii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe