Asunnon ostaminen, perintö lahjanluontoinen kauppa

Vastasin seikkaperäisesti jonkun henkilön kysymykseen asunnon ostamisesta, perinnöstä ja lahjanluontoisesta kaupasta ja ylläpito poisti kysymyksen vastauksineen pika-pikaa. Mikä mahtoi olla syynä?
.
Mitään muuta en sääntöjä lukemalla nähnyt, kuin kysyjän käyttämän yhden sanan epäsopivuuden. Poistiko ylläpito kysymyksen ja vastauksen näin nopeasti kysyjän käyttämän yhden etniseen väestöryhmään kohdistuvan n-alkuisen sanan perusteella?
.
Näin oletan, joten jos kysyjä haluaa kysyä uudestaan, kannattaa muotoilla se kysymys sillä tavalla että se ei sisällä epäsopivia sanoja.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • woioolfs

      haha joo kyllä näytti jääneen mulla ikävä sana ja ihmettelinkin, että miksi poistettiin, mutta copy/paste kiireessä toiselta foorumilta niin ei huomannut "suvakki" sanaa.
      Eli tässä se on uudestaan.

      Elikkä tässä olisi nyt vähän erikoisempi tapaus kyseessä, kun eräs mummo ja hänen poikansa on puhunut, että myisivät talonsa 30.000€ hintaan erittäin suositulta alueelta täältä pohjois-suomesta ja nyt mummo sattui sitten kuolemaan ja perunkirjoituksissa näytettiin vihreää valoa talokaupoille ja sukulaisille tämä on ok.

      No itse talohan ei arvoltaan ole paljon mitään koska on vanha talo ja paljon rempattavaa ja rööki on turmellut 90% koko talon sisäpinnoista, mutta itse tontti on noin 60-90tuhanen euron arvoinen.

      Ajattelin ottaa lainaa sen 40-50tonnia, mutta arvelluttaa miten tuon asuntolainan saa nykypäivänä vaikka olenkin vakitöissä ja tulot on nettona sen 1900-2500€. Pankki on OP ja omaa rahaa vain joitain tonneja.

      Suurin huolenaihe on talon myyntihinta joka on sen 30.000€ kun talo on tonteineen paljon arvokkaampi. Mitä verottajat sanovat, kun talo myydään purkukuntoisena?

      Eli saanko noilla tuloilla tuon verran asuntolainaa ja miten menee tuo lahjaveron kanssa kun talon hinta on vain uuden auton hintainen?

      Kuumottaa ihan vitusti, että elämäni kaupoissa tulee ongelmia ja kaupat jää tekemättä. EN todellakaan halua että omakotitalo maksaa verojen jälkeen 30.000 --- 60.000 tonnia

      • Tjaa, ei siis ole oma kysymyksesi, mutta olkoon.
        .
        Kuolinpesää verotetaan perukirjaan merkittyjen arvojen mukaan, ellei perukirjaan merkityt arvot liiaksi poikkea käyvästä arvosta. On siis mahdollista, että verottaja nostaa ja arvostaa perintöosuudet käypään arvoon, jos ja kun toteaa perukirjaan merkityt arvot liian alhaisiksi.
        .
        Jos kuolinpesän osakkaat myyvät tontin perukirjaan merkittyä tai verottajan nostamaa arvoa alhaisemmalla määrällä, heille syntyy tavallaan tappiota. Jos kuolinpesän osakkaat myyvät tontin perukirjaan merkittyä tai verottajan nostamaa arvoa korkeammalla hinnalla, heille syntyy voittoa jota verotetaan myyntivoittoverona tässä tapauksessa 30 prosenttia erotuksesta.
        .
        Sinä tai oikea kysymyksen tekijä tietenkin maksaa varainsiirtoveroa kaupasta 4 prosenttia.
        .
        Periaatteessa on hyväksyttävää ja järkevää ottaa huomioon tontin arvostuksessa sen arvoa laskevana kustannukset purkukuntoisen talon purkamisesta.
        .
        Jos ostat tontin alempaan hintaan kuin 25 prosenttia tontin käyvästä arvosta, sinua voidaan verottaa lahjasta (Lahjaluonteinen kauppa). Jos siis kiinteistön käypä arvo on 60.000 ja ostat kiinteistön 44.000 euron hintaan, sinua voidaan verottaa 16.000 euron lahjasta, mikä tarkoittaa veroina 2.600 euroa (jos et ole lähisukulainen). Jos sen sijaan ostat kiinteistön vaikkapa 46.000 hintaan, lahjan arvo ei ylitä 25 prosenttia kiinteistön arvosta, eikä verottajalla pitäisi olla kiinnostusta asiaan.
        .
        Asuntolainan saamiseen ja ottamiseen en tässä suuresti kommentoi. Finanssivalvonta on 1.7.2016 lähtien edellyttänyt vähintään 10 prosentin omarahoitusosuutta muilta kuin ensiasunnon ostajilta (se tuskin tulee kysymykseen). Esimerkiksi 10 vuoden lainalla (27.000 euroa) ja 1,5 prosentin korolla kuukausittaiseksi eräksi tulisi 242 euroa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe