7-päiväinen viikko

seven-days-a-week

Sapatti ei ole vain merkki Israelin ja Jumalan välillä. Se on muistona Jumalan luomistöistä. (2Moos 20:1-11) Kaikkialla maailmassa vietetään seitsenpäiväistä viikkoa sen muistoksi, että Jumala loi kuutena päivänä taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi.

Vaikka sapatin käskyä ei pidetä kristikunnassa enää voimassa tai kovin tärkeänä muiden kuin juutalaisten, adventistien ja joidenkin pienempien ryhmien joukossa, niin on sillä suuri merkitys muistutuksena Jumalan luomistöistä ja sitä kautta myös Jumalasta itsestään.

Olisi hyvä tuoda joskus työpaikoilla, oppilaitoksissa ja kouluissa esille tämä asia: siitä olisi hyvä puhua uskosta osattomille. Ehkä he pysähtyisivät miettimään sitä, miksi vietämme seitsenpäiväistä viikkoa ja sitä kautta myös alkuperäinen lepopäivä tulisi ymmärrettyksi paremmin.

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sokeataluttaja

      Ooksää hullu vai muuten omituinen . Mee opettaan muslimeja .

    • oikeinsanoit

      Aloittaja on oikeassa ja muut väärässä

    • On.jo.käytössä

      Kristityillä ON seitsenpäiväinen viikko, juutalaisilla niin ikään sekä muslimeilla kanssa. Kellekään ei tarvitse opettaa tätä "uutena".

    • Otteita kristinuskon historiasta:

      Vuosi 49
      Roomassa, syntyy kismaa Jeesus Uskovien ja Ortodoksijuutalaisten välillä ja keisari Claudius karkottaa juutalaiset Roomasta. Jeesus Uskovat alkavat vähitellen pitää sunnuntaina (jota se kutsutaan "Herran päiväksi") Jumalanpalvelus päivänään, mutta sapatti jää viikottaiseksi lepopäiväksi.

      vuosi; 156
      - In Barnabaan kirjeessä kuvataan juutalaiset pahoina ja Herran hylkääminä, kirjeen kirjoittaja väittää, että Jumala antoi uuden sapatin (sunnuntain) jota kaikkien tulee noudattaa , koska Jumala vihaa juutalaisten "uudenkuun ja sapatin viettoa." Kirje saa monet kristityt luopumaan sapatista ja hyväksymään uuden lepopäivän - (päästäkseen eroon juutalaisuuden leimasta).

      Vielä vuonna 602 kerrotaan, että Paavi Gregory kirjoittaa roomalaisille ja kieltää heitä "seuraamasta juutalaisten valheita" ja pyhittämästä sapattia.
      ---
      Yllä oleva teksti on ruotsinkielestä nopeasti ja vapaasti käännetty.

      On siis selvä asia että kirkko on ollut sapatinviettoa vastaan periaatteessa aina..
      Se kesti kuitenkin noin 800 vuotta ennen kuin sapatti periaatteessa kokonaan katosi kristinuskosta. Tänään on sapatti otettu takaisin muutamissa kristinuskon kirjoissa - esimerkiksi Adventtikirkossa.

      Tässä alla olevassa linkissä kerrotaan aika rehellisesti mitä kristinuskossa on tapahtunut sen 2000 vuotisen historian aikana. (Ruotsiksi) ..

      http://www.alltombibeln.se/kristendomenshistoria/

      Onko vastaavaa suomeksi jossain?

      alex.kasi

      • Sapatti247

        Kristinuskonto on aika itsekriittinen, hajanainen ja skismattinen uskonto. Sähköä on ja kipinöitä lentää kun kristityt puhuvat tulkinnoitaan. Alusta alkaen keistinusko on ollut hajanainen ja skismaa oli jo opetuslasten välillä Jeesuksen eläessä, veljekset Johannes ja Jaakob jopa raamatun mukaan yrittää hyötyä sukulaissuhteesta ollessaan Jeesuksen serkkupoikia.


    • Sapatti247

      Alkuseurakunta kokoontui murtamaan leipää päivittäin. Yksikään päivä ei ollut heille toista tärkeämpi, vaan joka päivä oli Herran sapatti ja jokainen päivä oli Herralle pyhitetty.

      Aamen.

      • No ei nyt ihan noin :) siis ei ainakaan "kristinuskon historian" mukaan .

        On muistettava, että kristinusko alkoi nimenomaan juutalaisten keskuudessa ja historia kertoo selvästi että viikkosapattia vietettiin myös Jeesukseen uskovien keskuudessa juutalaiseen tapaan, vaikka sunnuntaisin rukoiltiinkin koska se oli Jeesuksen kuolleista heräämisen päivä. Siis sapattia ei hylätty ennen kuin kristinusko teki lopullisen pesäeron juutalaisuuden kanssa ..

        Viikkosapattia ei hylätty kirkon taholta ennen kuin 300 luvulla .. ja jos ajattelet hetken asiaa niin huomaat varmaan että jos eivät ihmiset olisi viettäneet sapattia . .niin ei sitä olisi tarvinnut kieltää .. eikö niin ..

        Historia kertoo että monet yrittivät poistaa sapattia sitä ennenkin mutta vain vaihtelevalla menestyksellä .. ja niinkuin tuossa otin esiin kerrotaan myös että vielä niinkin myöhään kuin vuonna 602, Paavi Gregory kirjoittaa roomalaisille ja kieltää heitä "seuraamasta juutalaisten valheita" ja pyhittämästä SAPATTIA.

        Tämä nyt on näin .. sorry vaan :)

        alex.kasi


      • pyhpyhjapyh

        Valehtelet. Sapatti on pyhäpäivä. Nyt ja ikuisesti. Niin oli alkuseurakunnassakin. Te sunnuntaihöperöt vain pilkkaatte Jeesusta.


      • Arktinenpyhpyh
        pyhpyhjapyh kirjoitti:

        Valehtelet. Sapatti on pyhäpäivä. Nyt ja ikuisesti. Niin oli alkuseurakunnassakin. Te sunnuntaihöperöt vain pilkkaatte Jeesusta.

        Napapiirivalehtele mitä napapiirivalehtelet. Ei hetkauta!


      • Sapatti247
        pyhpyhjapyh kirjoitti:

        Valehtelet. Sapatti on pyhäpäivä. Nyt ja ikuisesti. Niin oli alkuseurakunnassakin. Te sunnuntaihöperöt vain pilkkaatte Jeesusta.

        Tänään on Herran sapatti kuten oli eilenkin ja kuten humennakin ja sitä seuraavana päivänä ja sitä seuraavana päivänä. Herran sapatti on viikon jokaisen päivänä. Kaikki päivät ovat yhtä arvokkaita ja pyhitetty Herralle.


      • uskonmukaan
        Sapatti247 kirjoitti:

        Tänään on Herran sapatti kuten oli eilenkin ja kuten humennakin ja sitä seuraavana päivänä ja sitä seuraavana päivänä. Herran sapatti on viikon jokaisen päivänä. Kaikki päivät ovat yhtä arvokkaita ja pyhitetty Herralle.

        Sinulla on oikeus uskosi mukaan viettää sapattia joka päivä.
        Onneksi siihen uskonkuntaan ei kuulu monikaan. Se olisi muuten liian rasittava yhteiskunnalle, kun työntekijöitiä ei olisi. Toivottavasti puolisosi on eriuskossa ja elättää sinut. Tai olet tullut uskoosi vasta eläkepäivinä.


    • humaustaivaasta

      Jeesus kun sovitti synnin oli kaikki täytetty . Kun Jeesus nousi kuolleista alkoi ihan uusi elämä . Oli aika ennen Messiasta aika Messiaassa aika Messiaan jälkeen . Tuli kokonaan uusi pappeus uusi liitto . Synti on sovitettu ei eläinuhreja ei lihan silpomista ei taikauskoa ei tuomioita. Armoa armon päälle . Muut ovat orjina siinailla . Kristitty on vapaa . Tuomioista. Eläinuhreista. Vihasta. Laki saa aikaan vihaa. Turha on taistella Tutkainta vastaan sanoi Jeesus Saulillekin josta tuli Paul.

      • Niin - Jeesus teki meistä Jumalan lapsia --- eli hankki meille takaisin sen Jumalan lapseuden jonka Aadam menetti. Mietihän sitä hetki ..

        alex


      • vaeltaa.kuuliaisuudessa

        Siinä sitä humautellaan taas isienperinnäissäännön hengessä.

        Mutta, Jumalankansa ei tuohon henkeen ja hedelmään tartu ja syö.

        Hän syö Sapatin Herran, Luojan, jonka kädestä luotiin Taivas ja maa, sekä todettiin kaiken olevan virheetön Jumalan Hengen mukaan ja se kruunattiin siunaamalla Sapatti - eli lepo.

        Lepo on Jumalan työ, Lepo kirjoittaa sydämeen viestin, että Jumalan pyhittämä ja siunaama lepopäivä VIESTII, että koko luomakunta tullaan luomaan UUDEKSI ja se sapatinlepo on kokonaisuudessa siten silloin totta. Paha on pois.

        Siten tämä sapatti - kertoo luomistyön Jumalan työnä ja siksi juuri Jeesus ON -sapatin- HERRA... Sitä ei voi isien perinnäissääntöpuputtajat poistaa ja ottaa siitä paratiisin puusta kaunista hedelmää -ylösnousemuspäivä - on meitin pyhä! --

        Se on harha - ihmiskäsky - lihassa tehty ja näin siinä harhassa palvellaan itserakennettua ja tehtyä jumalankuvaa. Jumala ei palvele siinä ihmistä, kun he ovat tehneet itselleen harhan, mutta Hän antaa teidän palvella siinä mitä palvelette.
        Siksi harhanopettajat kantavat kovemman tuomion, kun he, jotka ovat harhautetut.

        Siis -sapatti- kertoo ja viestii AINA - että pelastustyö - luomistyö on Jumalantyö. Ja Jumala loi luomakunnankin kirkastamaan Hänen kättensä työtä, että luomakunta todistaa Luojasta.

        Miksi ihmeessä te jatkuvasti korotatte ihmisoppia. Harhaa, mukamas sitä makeaa hedelmää, väärästä puusta?

        Eikö teidän käsityskykyyn ollenkaan tartu se, että kaikki, mikä rakentuu on Jumalasta lähtöisin.

        Ylösnousemuspäivä - se kuuluu Herrankuoleman muistoon- siihen lunastukseen 2000- vuotta sitten, joka pelastuksena täytettyiin ja siinä on kokonaisuutena ylösnousemus.
        Kun murramme leivän ja sen viinin, me julistamme Herran kuolemaa siihen asti, kun Hän kuninkaana palaa takaisin.

        Nyt hän Ylipappina taivaissa. Pelastus on Jumalan työ ja Herran kuoleman muisto- on yksi jota Jumalankansa viettää-
        Älkää siihen sotkeko perinnäisoppia- sunnuntaitanne- maalattuna sen vääränhedelmän makua - ylösnousemuspäivä.

        Se ei kuulu siihen.

        Sapatti on luomisessa - sapatti on merkkinä, että Herran kätten työnä kaikki on täydellistä PYHÄÄ, erotettu Herralle, ja siunattu - lepo. Siksi Jeesus on, siis ON - sapatin HERRA.

        Minä luulen, että monet on sokeuttanut väärä hedelmän maku.
        He eivät käsitä sapatin syvintä olemusta, Jumalan työ, se on täydellin PYHÄ, erotettu Jumalan käyttöä varten - ja vapaa-


        Sitä on sapatti - ---- nyt teillä sunnuntailaisilla on opetuksellisesti harha - josta puuttu Jumalan Hengellinen sanoman sisältö, eli kaikki tulee Herralta, pelastus ja PYHITYS- erotus - sydämen ympärileikkaus Jumalan työtä varten, ..... Pysähtykää rukouskammioonne, älkää kirkkojen käsikirjojen kammioon.
        Rukouskammiossa ja Sana - laittakaa ovi kiinni, ettei rienaaja taas tarjoa teille sitä "hyvää hedelmää" ylösnousemuspyhä.

        Se Jeesuksen lunastustyö - se on se pyhä - sapatin Herra.

        Kysykää Herralta, että Hän Pyhän Henkensä kautta avaa,
        Onko luominen Hänen kättensä työ? Puhu Herra"!
        Onko se luominen ollut synnistä vapaa ja lepo, jonka kruunasit aadamille levoksi- yhteydeksi Hänen ja aadamin välillä?!
        Puhu Herra Pyhän Henkesi ja Sanan kautta! Kysy kammiossasi.

        Kuuluuko se luomisen Herran Pyhittämä ja erottama päivä meillekin, jossa Herrani Jeesus - Sapatin Herra julistaa edelleen, että kaikki on Herra Sinun työsi ja kerran tuo työ saattaa täydelliseen sapatinlepoon, jossa kaikki on pahuudessa pois, minullekin. Eli seuraan SapatinHerran askeleissa, julistanko siinä Herra Sinun kanssasi - sitä, että Luoja Jumalan nimi tulisi Hengen kautta näin kirkastetuksi, tähän evolutioharhaiseenkin maailmaan.

        Herra, kammioni ovi on takanani suljettu, suljettu siksi, ettei isienperinnäisoppikuiskaukset kuulu Sinun Henkesi puheelle sekoittamaan sitä.

        Saanko Herrani minäkin lähteä noiden Karitsan askeleihin, hyljäten perinnäisopit. Vietän Apostolisesti sapattia, Hengessä, Haluan siten murtaa leivän, Jumalan pelastustyön Kristuksessa, joka murrettiin tähteni, saan nauttia tuossa sen viinin, vuodatettu veri - Jumalan työnä, että voin lopulliseen lepoon astua ylösnousemuksessa.

        Haluan syödä "Elämänpuusta" nyt Kristuksessa ja kerran perillä.

        Näin Herra, Uuden Aadamin Henki avatkoon tien eteeni siitä, kenen Herran tietä kuljen, Luojan - taivaan ja maan Luojan askeleissa. Sinä Herra erotit ja Pyhitit. Näin minäkin saan olla Pyhitetty Herrani tielle.

        Kun rukoilet kammiossasi - ja kun sieltä lähdet, astutko perinnäisoppien alttareille aamentamaan Hengessä?
        Ehkä tuo Jumalan tahto voi rajata sinun elämääsi hapatteeseen, että kuoleman enkeli kerran menee ohi.

        Sitä en kiellä, että sitä hedelmäkoria kyllä tuodaan eteesi.
        Kyllä sen hedelmien kylkien kauneutta sinulle ylistetään, mutta se ei ole taivaallista. Se on sinulle koetus, ketä palvelet.

        Muotoyleisjumalallisia alttareita maailmassa on ylenmäärin kaikenlaisille sydämille, että jokaiselle hedelmälle on omanäköinen alttari. Mutta, niihin meitä ei kutsuta kumartelemaan.

        Jumalalla on vain se yksi - kansa, joka kuuliaisuudessa vael


      • lisäystä.tähän.tietämätt

        Ihmiset monet palvelevat tietämättömyyden ajoissa harhaista pyhää. Mutta siitä Herra kärsii kansanvaellusta.
        Mutta, kun Sana avaa tiedon, eli on tullut Valo - Jumalan sanasta, silloin on tehtävä se valinta, mitä seuraa.

        Mikä on huulten hedelmä.

        Siis, tietämättömyys kun muuttuu tietäväisyydeksi kirjoituksista, ihminen ei enää eksy - vaan seuraa Karitsaa hänen askeleissaan.


      • vaeltaa.kuuliaisuudessa kirjoitti:

        Siinä sitä humautellaan taas isienperinnäissäännön hengessä.

        Mutta, Jumalankansa ei tuohon henkeen ja hedelmään tartu ja syö.

        Hän syö Sapatin Herran, Luojan, jonka kädestä luotiin Taivas ja maa, sekä todettiin kaiken olevan virheetön Jumalan Hengen mukaan ja se kruunattiin siunaamalla Sapatti - eli lepo.

        Lepo on Jumalan työ, Lepo kirjoittaa sydämeen viestin, että Jumalan pyhittämä ja siunaama lepopäivä VIESTII, että koko luomakunta tullaan luomaan UUDEKSI ja se sapatinlepo on kokonaisuudessa siten silloin totta. Paha on pois.

        Siten tämä sapatti - kertoo luomistyön Jumalan työnä ja siksi juuri Jeesus ON -sapatin- HERRA... Sitä ei voi isien perinnäissääntöpuputtajat poistaa ja ottaa siitä paratiisin puusta kaunista hedelmää -ylösnousemuspäivä - on meitin pyhä! --

        Se on harha - ihmiskäsky - lihassa tehty ja näin siinä harhassa palvellaan itserakennettua ja tehtyä jumalankuvaa. Jumala ei palvele siinä ihmistä, kun he ovat tehneet itselleen harhan, mutta Hän antaa teidän palvella siinä mitä palvelette.
        Siksi harhanopettajat kantavat kovemman tuomion, kun he, jotka ovat harhautetut.

        Siis -sapatti- kertoo ja viestii AINA - että pelastustyö - luomistyö on Jumalantyö. Ja Jumala loi luomakunnankin kirkastamaan Hänen kättensä työtä, että luomakunta todistaa Luojasta.

        Miksi ihmeessä te jatkuvasti korotatte ihmisoppia. Harhaa, mukamas sitä makeaa hedelmää, väärästä puusta?

        Eikö teidän käsityskykyyn ollenkaan tartu se, että kaikki, mikä rakentuu on Jumalasta lähtöisin.

        Ylösnousemuspäivä - se kuuluu Herrankuoleman muistoon- siihen lunastukseen 2000- vuotta sitten, joka pelastuksena täytettyiin ja siinä on kokonaisuutena ylösnousemus.
        Kun murramme leivän ja sen viinin, me julistamme Herran kuolemaa siihen asti, kun Hän kuninkaana palaa takaisin.

        Nyt hän Ylipappina taivaissa. Pelastus on Jumalan työ ja Herran kuoleman muisto- on yksi jota Jumalankansa viettää-
        Älkää siihen sotkeko perinnäisoppia- sunnuntaitanne- maalattuna sen vääränhedelmän makua - ylösnousemuspäivä.

        Se ei kuulu siihen.

        Sapatti on luomisessa - sapatti on merkkinä, että Herran kätten työnä kaikki on täydellistä PYHÄÄ, erotettu Herralle, ja siunattu - lepo. Siksi Jeesus on, siis ON - sapatin HERRA.

        Minä luulen, että monet on sokeuttanut väärä hedelmän maku.
        He eivät käsitä sapatin syvintä olemusta, Jumalan työ, se on täydellin PYHÄ, erotettu Jumalan käyttöä varten - ja vapaa-


        Sitä on sapatti - ---- nyt teillä sunnuntailaisilla on opetuksellisesti harha - josta puuttu Jumalan Hengellinen sanoman sisältö, eli kaikki tulee Herralta, pelastus ja PYHITYS- erotus - sydämen ympärileikkaus Jumalan työtä varten, ..... Pysähtykää rukouskammioonne, älkää kirkkojen käsikirjojen kammioon.
        Rukouskammiossa ja Sana - laittakaa ovi kiinni, ettei rienaaja taas tarjoa teille sitä "hyvää hedelmää" ylösnousemuspyhä.

        Se Jeesuksen lunastustyö - se on se pyhä - sapatin Herra.

        Kysykää Herralta, että Hän Pyhän Henkensä kautta avaa,
        Onko luominen Hänen kättensä työ? Puhu Herra"!
        Onko se luominen ollut synnistä vapaa ja lepo, jonka kruunasit aadamille levoksi- yhteydeksi Hänen ja aadamin välillä?!
        Puhu Herra Pyhän Henkesi ja Sanan kautta! Kysy kammiossasi.

        Kuuluuko se luomisen Herran Pyhittämä ja erottama päivä meillekin, jossa Herrani Jeesus - Sapatin Herra julistaa edelleen, että kaikki on Herra Sinun työsi ja kerran tuo työ saattaa täydelliseen sapatinlepoon, jossa kaikki on pahuudessa pois, minullekin. Eli seuraan SapatinHerran askeleissa, julistanko siinä Herra Sinun kanssasi - sitä, että Luoja Jumalan nimi tulisi Hengen kautta näin kirkastetuksi, tähän evolutioharhaiseenkin maailmaan.

        Herra, kammioni ovi on takanani suljettu, suljettu siksi, ettei isienperinnäisoppikuiskaukset kuulu Sinun Henkesi puheelle sekoittamaan sitä.

        Saanko Herrani minäkin lähteä noiden Karitsan askeleihin, hyljäten perinnäisopit. Vietän Apostolisesti sapattia, Hengessä, Haluan siten murtaa leivän, Jumalan pelastustyön Kristuksessa, joka murrettiin tähteni, saan nauttia tuossa sen viinin, vuodatettu veri - Jumalan työnä, että voin lopulliseen lepoon astua ylösnousemuksessa.

        Haluan syödä "Elämänpuusta" nyt Kristuksessa ja kerran perillä.

        Näin Herra, Uuden Aadamin Henki avatkoon tien eteeni siitä, kenen Herran tietä kuljen, Luojan - taivaan ja maan Luojan askeleissa. Sinä Herra erotit ja Pyhitit. Näin minäkin saan olla Pyhitetty Herrani tielle.

        Kun rukoilet kammiossasi - ja kun sieltä lähdet, astutko perinnäisoppien alttareille aamentamaan Hengessä?
        Ehkä tuo Jumalan tahto voi rajata sinun elämääsi hapatteeseen, että kuoleman enkeli kerran menee ohi.

        Sitä en kiellä, että sitä hedelmäkoria kyllä tuodaan eteesi.
        Kyllä sen hedelmien kylkien kauneutta sinulle ylistetään, mutta se ei ole taivaallista. Se on sinulle koetus, ketä palvelet.

        Muotoyleisjumalallisia alttareita maailmassa on ylenmäärin kaikenlaisille sydämille, että jokaiselle hedelmälle on omanäköinen alttari. Mutta, niihin meitä ei kutsuta kumartelemaan.

        Jumalalla on vain se yksi - kansa, joka kuuliaisuudessa vael

        Mitä tekee "sapatin Herra" niiden 1000 vuoden aikana jotka Raamatun mukaan ovat luvattujen kahden ylösnousemuksen välillä?


    • Kirjakääröt

      2Moos.31:16. Biblia. Sentähden pitäkään Israelin lapset sabbatin, että he sen pyhittäisivät, sukukunnissansa ijankaikkiseksi liitoksi. Kirjoitetaan: iankaikkiseksi.

    • Ki-Ky_jumping

      Jumala loi siis ihan kaiken kuudessa päivässä ja lepäsi seitsemäntenä? No miksi tuo sapatti on sitten lauantaina. Eikös siinä olekin käynyt niin, että jumala loi ensin viisi päivä (ma,ti,ke,to,pe) ja lepäsi sapattina eli (la) lauantaina. Luomistyön on siten täytynyt JATKUA sunnuntaina (su) jotta kuusi täyttä luomispäivää tulisi täyteen.

      Varsinainen kilpailukykyloikka!

      • :) no nyt sapatilla on määrätty tarkoituksensa Raamatun kokonaissanomassa - erilainen kuin sunnuntailla koskaan voi olla. Ja on jopa niin että Raamatullisen viikon ensimmäinen päivä oli sunnuntai ja viikko päättyi sapattiin.

        alex


      • Luomisen_tuskaa

        Jumala loi kaiken viidessä päivässä. Aluksi hän loi ihmisen ja eläimet ja kasvit etc. Neljäntenä päivänä hän loi Juutallaiset jotka luulivat olevansa jotenkin parempia kuin ihmiset. Viidentenä päivänä Jumala loi vielä muslimit, jolloin Juutalaiset aloittivat pettyneinä helvetillisen marinan ja kapinoinnin Jumalan luomistyötä vastaan. Oli kuulemma väärin luotu.
        Jumala oli viidennen luomispäivän jälkeen suunnitellut pitävänsä pari päivää vapaata, mutta Juutalaisten vittuilu oli käynyt hänen hermoilleen niin paljon, että lauantaina hän totesi vapaapäivänsä menneen pilalle ja Jumala päätti tehdä ylitöitä sunnuntaina, jotta hän saisi lopullisen ratkaisun luomistyölleen. Sunnuntaina Jumala loi messias Adolfin, joka panisi asiat järjestykseen ja lopettaisi Juutalais hönöjen vittuilun lopullisesti. Lauantaisesta juopottelusta johtuvasta kankkusesta tai muusta hutiloinnista johtuen Adolfista tuli kuitenkin jotenkin kunnuntaikappale ja lopullinen ratkaisukin jäi hiuksen hienosti vajaaksi.


      • pyhpyhjapyh

        Väärin. Sekoilet.

        Luomiseen meni kuusi päivää ja sen jälkeen Jumala asetti seitsemännen päivän sapatin (meidän lauantaimme).

        Raamatussa viikko ei ala maanantaista, vaan sunnuntaista.


      • eihetkauta
        pyhpyhjapyh kirjoitti:

        Väärin. Sekoilet.

        Luomiseen meni kuusi päivää ja sen jälkeen Jumala asetti seitsemännen päivän sapatin (meidän lauantaimme).

        Raamatussa viikko ei ala maanantaista, vaan sunnuntaista.

        Valehtele mitä napapiirivalehtelet. Raamatussa ei ole arktisien alueiden sapatteja! Ei hetkauta!


    • messiastuli

      Sillä niin on jumala maailmaa rakastanut että hän antoi ainoan poikansa ettei yksikään joka häneen y
      Uskoo hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Polttakaa noitakirjat ja muu pahuus . Sunnuntai on edelleenkin viikon päivä mutta Jeesuksen juhla. Jumala kyllä huolehti että pahikset murhattiin syntiensä mukaan . Oli sitten juutalainen tai pakana niin pahaa tekeville tulee turpaan lopulta . Suoraan taivaasta . Sodoma Gomorra . Jeesus sovitti synnin ristillä .

      • TuliMessias

        Joko poltit lähokirjastosi, kuntanne kylä koulut ja luterilaisen kirkon? Muista polttaa myös lähiaeutujenkin poliisiasemat sekä paloasemat. Ettevain olisi kenties jokin tuhopoltyaja? Montako kunnanvirastoa olet polttanut? Entä sairaalaa? Lääketiedehän on noituutta teidän mukaa?


    • >>> Sapatti ei ole vain merkki Israelin ja Jumalan välillä. Se on muistona Jumalan luomistöistä. >>>

      Höpsis. Kannattaa perehtyä kalenterin historiaan ennen kuin kirjoittaa läpiä päähänsä.

      Nykyisen kaltainen seitsemän päiväinen viikko on kylläkin kotoisin babylonialaisilta, joilta sitten heprealaiset kopioivat sen omiin tarkoituksiinsa.

      Totta on se, että se oli babylonialaisillakin käytössä uskonnollisessa kontekstissa, mutta babylonialaiset käyttivät kyseistä tapaa mitata pidempiä aikoja jo paljon ennen kuin heprealaiset olivat jumalastaan kuulleetkaan.

      • arvotonta.pohdintaa

        Kun liha puhuu, ilman Henkeä, se jää omaan arvoonsa, koska siitä ei löydy Henkeä.
        Jopa kristillisissä piireissä voidaan perinnäisopilla tehdä tyhjäksi Jumalan sana, siis se Hengellisyys opetuksessa puuttu.


      • pyhpyhjapyh

        Ei ole. Puhut valhetta.


      • UseitaLähteitä

        Nyt kyllä busmanni puhuu läpeä suuhun. Seitsemän päiväinen viikko oli pitkälti ajanmittaamisen stantardi esim asteekeilla oli myös seitsemänpäiväinen vikko vaikkeiAmerikassa ollut käynyt Eurooppalaisia ennen viikinkejä. Seitsemän päiväinen viiikko ei ole mistään tietystä paikasta ja kulttuurista kotoisin vaan sitä on käytetty satunnaisesti ympäri maailmaa.


      • UseitaLähteitä kirjoitti:

        Nyt kyllä busmanni puhuu läpeä suuhun. Seitsemän päiväinen viikko oli pitkälti ajanmittaamisen stantardi esim asteekeilla oli myös seitsemänpäiväinen vikko vaikkeiAmerikassa ollut käynyt Eurooppalaisia ennen viikinkejä. Seitsemän päiväinen viiikko ei ole mistään tietystä paikasta ja kulttuurista kotoisin vaan sitä on käytetty satunnaisesti ympäri maailmaa.

        >> Nyt kyllä busmanni puhuu läpeä suuhun. >>

        Se on kylläkin läpiä päähän.

        >>> Seitsemän päiväinen viikko oli pitkälti ajanmittaamisen stantardi esim asteekeilla oli myös seitsemänpäiväinen vikko vaikkeiAmerikassa ollut käynyt Eurooppalaisia ennen viikinkejä. >>

        Babylonia oli olemassa alkaen n. 2500 eaa ja taas asteekkien valtakunta oli noin tuollaiset 3500 vuotta myöhemmin, eli tuossa 1300-1500 jaa.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Asteekit#Kalenteri

        >> Asteekit käyttivät kolmea kalenteria, jotka he olivat saaneet edeltäviltä kulttuureilta: 260-päiväistä rituaalikalenteria, 365 päivän vuosikalenteria, sekä 52 vuoden syklin pituista kalenteria, jossa kaksi muuta kalenteria yhdistyivät tuottaen ainutkertaisia päiviä koko jakson ajan >>

        >>> Seitsemän päiväinen viiikko ei ole mistään tietystä paikasta ja kulttuurista kotoisin vaan sitä on käytetty satunnaisesti ympäri maailmaa. >>>

        No tämä lienee suhteellisen totta, sillä jo kivikautiset ihmiset ovat vuolleet keppejä, joissa on 14 viivaa, perustuen tietenkin kuunkiertoon, mutta kun se taas on noin 29 päivää, joka on jaoton, niin ongelmiahan se tietenkin muinoin sai aikaiseksi.

        Sitten kun tuolla taivaalla möllötti seitsemän hieman kummallisempaa palleroa, eli pelkin silmin nähtävää planeettaa ( siis Aurinko, Kuu, plus viisi planeettaa), joiden paikka vaihteli silloisille ihmisille tuntemattomasta syytä, niin toki siinä sitten seitsemään päädyttiin aikaa ynnäiltäessä jossain vaiheessa.


    • Lakiliittolauantaiko

      Lauantaisapatti annettiin Mooseksen kautta yksinomaan juutalaisille.
      Patriarkat eivät mitään lauantaisapattia harrastaneet. = Aabraham, Iisak ja Jaakob.
      Sunnuntai on ainoa oikea kristillinen pyhä- ja lepopäivä. Piste.

    • Mikä_ajanlasku

      :)
      Juutalaisten ajanlasku on huomattavan helvetin paljon viturallaan, että oikeastaan ne eivät sapattejaan pidä lauantaina, vaan heillä on lauantai tai pikku-lauantai kelluvasti milloin sattuu. Kuukaudessaan on 29 tai 30 päivää. Kolmastoista kuukausi otetaan käyttöön randomisti ja tollee...

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalainen_kalenteri

      Jumala loi ehkä juutalaisten maailman kuudessa päivässä, mutta missä kuussa? Osuiko sapatti lainkaan luomistyön osaksi, vai oliko kuu pilvessä?

      • LuotiinNisanKuussa

        Juutalaisten mukaan maailamluotiin Nisan kuussa ja siksi se on vuoden emsimmäinen kuukausi. Apostoliset isät taas suosittelivat kristittyjä suhtautumaan luomiskertomukseen varauksella ja kehoityivat etteunsitä tule ottaa todesta vaan vertauskuvallisesti.


    • 7-days-a-week

      Seitsenpäiväinen viikko on alkuisin sumerilaisilta eli muinaisesta Babylonista, johon korkeakulttuuri keskittyi (Kaksoisvirtain maa). Tämä siis sekulaarista historian tutkimuksesta. Sopii yhteen Raamatun kertomusten kanssa, sillä esimerkiksi vedenpaisumuksen jälkeen ihmiset asettuivat asumaan Sumerin maahan (Sinear) eli Babyloniaan. Siellä jatkettiin vedenpaisumusta edeltänyttä seitsenpäiväisen viikon kalenteria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe