Prännärin mökki?

Pikkujoulut

Metalli 81sen sellainen: onko kenelläkään ollut siellä paljua? Onko puutarhaletkua jolla voi täyttää?

79

1761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotkotkotkoi

      veelä se palju täytetään eikä letkulla heh

      • JotainRajaaHei

        "veelä se ..."

        Kyllähän asia on niin, että kyllin isoletkunen ei mitään vesiä tarvi. Palju täys ilmankin.


    • 081

      Ei ole letkua.saavilla joutuu kantaan veden.

      • veenkantoa

        Saavi on ollut jo pitkään rikki, sinne jäi viime talvena veet sisälle ja se halkes, saunan kiululla piti täyttää mutta siitäkin on jo pohja hajonnu, löylykauha oli vielä viimeksi ehjä, mutta kiuas oli ruostunu puhki.


      • FaktaNro1

        "Saavi on .... ruostunu puhki."

        Tiukan tuntuista menoa ollut. Tärpättiäkin käytetty? Mutta yhteiselle omaisuudelle käy aina niin kuin käy. Kolhoosit ei kukoista.


    • persaukisetkomut

      Jopas rasvanahka toverit on pers aukisia kun ei noin olematonta mökki tönöä saa kunnossa pidettyä . Oliskohan se laiskuutta joka niissä piireissä yleistä . Taitaa sittenkin olla nykyhallituksen vika

      • Köyhät_keputko-vinkuu

        No no tukijussi, kukas se sunkin tuet maksaa.


      • vihervasanark

        En koskaan ole saanut edes asumistukea . Eikä ole tarvinnut kummussa on- off nappia kytätä tuli jo nuorena mentyä oikeisiin töihin. Jokos on mäyräkoira vapaat alkaneet kun noin kova uho on päällä. Tuskinpa siekään rassukka kenenkään tukia maksat


      • omituistahöpinää

        Eli mikä tämä sinun sanoma oikein oli???
        Oliko se että sinä olet rikas, ja että vain sinä olet maksanut veroja? Vai että sinä olet tehnyt "oikeaa" työtä? Oliko se että muut ovat laiskoja? Tehdastyötä ei kannata tehdä? Hallitus on... no, sehän me kaikki tiedettään sanomattakin että mikä se on...


      • Totuudentorvet

        No sano vaan et hallitus on PERSEESTÄ


      • LiianNuorena

        "Eikä ole tarvinnut kummussa on- off nappia kytätä tuli jo nuorena mentyä oikeisiin töihin."

        Olisi kannattanut käydä koulut loppuun, olisit oppinut oikeinkirjoituksen.


      • onnetyhmiä
        LiianNuorena kirjoitti:

        "Eikä ole tarvinnut kummussa on- off nappia kytätä tuli jo nuorena mentyä oikeisiin töihin."

        Olisi kannattanut käydä koulut loppuun, olisit oppinut oikeinkirjoituksen.

        Kommareita totuus kirpaisee


      • KateusVäkeväVoima

        "Kommareita"

        Mitä ne on? Ei kai niitä enää löydy? Joku hassu kateuspohjalla liikkuva vasuri sentään vielä.


      • TuttuTurvallinenP

        "..hallitus on PERSEESTÄ"

        Sieltä! Samasta paikasta olemme kaikki tyyni.


      • MeilläOnKaikilla

        "..sinä olet rikas.."

        Sehän on niin, että kun pikkasenkaan miettii, niin rikkaita olemme kaikki. Kysymys kuuluukin, kuin pääomamme käytämme, mitä sillä saamme aikaan? Totta tietty on, joku saattaa olla rikkaampi/lahjakkaampi kuin toinen, mutta mitäs sitten?


    • wcstol

      höpö höpö kummulla kommareita ole...persuja ja lestoja siellä maleksii...kaikki yhteiset jutut kuten metallin mökki ja sen kunto ei heitä kiinnosta. yhteisesti hankitut edut kyllä...oottelemma tässä kun halituksen säästöt alkaa purra oikein kunnolla....harmi kun eivät saaneet tuota saikku lakia läpi....se olisi purrut hyvin.

      • KenenYhteiset

        Kenen nämä "kaikki yhteiset jutut " oikein ovat, kun "persuja ja lestoja siellä" vain maleksii? Vai tarkoitatko, että niillä on yhteistä, jotka eivät maleksi? Selvennä ihmeessä sanomaasi, jos haluat kertoa jotakin työpaikkasi laiskottelijoista.


    • hyvästitoverit

      Wcstol kirjoitti kummulla ei kommareita ole Minnekkä on joutunut se muutamanvuoden takainen kaljupäisten vassareiden mafiooso lauma joka ei tehnyt mitään työtä kierteli päiväkaudet jauhoi vain sitä liiton paskaa. Pomo jos ehdotti jotain työtä uhkasivat istua ulos. Yläkerran huoneessa oli superlon patjat siellä vähän levättiin. Ei ihme että firma tuottaa tappiota. Mihinkä nekin rassukat lopuksi joutuvat kun Änderssonkaan ei rasvanahkoja kaipaillut .Sekin aate on taittu juoda ja ei noustu SORRONYÖSTÄ

    • leipätuliyli30v

      Tuohon paljuasiaan enyt paljon viitsi ottaa kantaa, mutta siihen etujenajamiseen kylläkin. Jos 81 ykkönen ei aikoinaan olisi ollut aktiivinen ajamaan jäsenistön etuja uskoisin henkilöstön etujen olevavn paljon heikommalla tolalla. Itse olen jo jättänyt aktiiviuran, mutta uskon,että AY aktiivit kuitenkin tekevät työtä kaikkien parhaaksi. Aina on vääntöä jäsenistön kesken ollut, mutta se on pahin jos kaverit riitelee keskenään. Loppujenlopuksi Outokumpu on aikahyvä työnantaja .Koittakaa toverit pitää yhtä, se on kuitenkin joukkovoima paras neuvotteluvaltti luottamusmiehelle.

      • AyTunarit

        "..uskoisin ... uskon,että AY .."

        Uskon asiaksi menee ja kansainvälistymisen myötä usko kotimaiseen ay-liikkeeseen hiipuu. Edut voidaan pakottamalla/persettä penkkiin metodilla ajaa tasolle, missä yritys näivettyy pois. Näin on käynyt jo monelle.

        Vähänkään pitemällä tarkastelukulmalla se on kilpailevien maiden työtekijöiden työehdot jotka sanelevat puitteet meille, ei ay-väki. Suomessa oli laaja ja paljon työllistävä tekstiili-, vaatetus- ja kenkäteollisuus. Ay-väki otti palkkaneuvotteluissa vertailukohtaa metsä- ja metalliteollisuuden palkkatasoista ja tappoi/näivetti tevanake-teollisuuden lähes tyystin - alkoi siirtolaisuus Ruotsiin. Mutta näistä ay-liikkeen tekosista vaan hyssytellään, ei saa puhua, ei saa asiaa tutkivat apurahoja, yms. Hyvä olisi puhua, ettei tehtäisi samoja mokia uudelleen. S.tanan tunarit.


      • Jahöpöhöpö

        "...Ay-väki otti palkkaneuvotteluissa vertailukohtaa metsä- ja metalliteollisuuden palkkatasoista..."
        Kirjoituksestasi päätellen olet totaalisen kuutamolla tekstiilialojen palkoista! Miten edes kehtaat suoltaa tuonlaista aivotonta soopaa tuutista ulos?
        Tekstiilialojen palkat ovat aika kaukana metsäteollisuuden palkoista.
        Miten luulet ihmisille käyvän jos täällä alettaissiin tekemään hommia jollain banaanipalkalla kuin jossain kaukoidässä tai afrikassa? Siellä kun se päivittäinen banaanikin voi toisinaan olla tiukassa.
        Ei sivistyneessä hyvinvointiyhteiskunnassa toimi mitkään villinlännen lait, vaikka kuinka niitä tänne toivoisit!

        Jos olet vähänkin seurannut yleistä hintojen kehitystä, niin kyllä kaikki edelleenkin vuosivuodelta kallistuu. Helpoiten sen huomaat kun käyt esim. parturissa, kahvilassa, ravintolassa, tankkaat auton, maksat ajonouvoveron, kiinteistöveron yms yms... Eli hinnat kyllä nousee, mutta palkat vaan ei, ja se näivettää PK-yritykset.


      • Äly.Hoi.Älä.Jätä

        "..olet totaalisen kuutamolla tekstiilialojen palkoista!"

        Et arvaakaan kuinka väärässä olet.

        "Tekstiilialojen palkat ovat aika kaukana metsäteollisuuden palkoista."

        Käytännössä meillä ei enää ole tekstiiliteollisuutta, siis verrattuna aikaan ennen näitä palkankorotuksia. Ja ne eivät perustuneet tuottavuuden nousuun tai tekstiilien hinnan nousuun vaan puhtaasti alojen välisiin vertailuihin. Tuloksena TeVaNaKe-teollisuuden kuihtuminen - kymmeniätuhansia työpaikkoja katosia muutamassa vuodessa tekstiili-, vaatetus-, nahka- ja kenkäteollisuudesta.


        "Miten luulet ihmisille käyvän jos .."

        Siis jos työttömyys iskee. 70- ja 80-luvuilla työttömyysturva ei ollut nykyisellä tasolla (työttömiä oli alle 100 tuhatta, vaikka rakennemuutos yhteiskunnassa todella voimakas) ja työttömät lähtivät maasta - Ruotsiin - muita vaihtoehtoja ei oikein ollut.


        ".. vähänkin seurannut yleistä hintojen kehitystä, niin kyllä kaikki edelleenkin vuosivuodelta kallistuu. Helpoiten sen huomaat kun käyt esim. parturissa, kahvilassa, ravintolassa, tankkaat auton, maksat ajonouvoveron, kiinteistöveron yms yms..."

        Tästähän on juuri kysymys. Ennen homma oli suht helppo hoitaa, kunnon devalvaatio ja taas oli varaa nostaa palkkoja. Vientiteollisuus toi valuuttaa maahan. Nyt on toisin. Viimeinen munaus "Sari Sairaanhoitajalle" lisää liksaa, kokoomuksen vaalitemppu, ei perustunut mihinkään reaalitalouden perusteisiin. Lopputuloksena julkiset taloudet alkoivat voida todella huonosti - velkaa on otettu roppakaupalla. Lukuja ymmärtävät alkoivat pelastusoperaation - joskin pahasti myöhässä - eli KiKy-sopimuksella koetetaan ns. sisäistä devalvointia. Saas nähdä kuinka käy, toinen vaihtoehto on todella paha - törmäys tosiasioihin.
        Mitä sitten näistä partureista ja kahviloista - no ihan sama yksityisellä puolella vaan. Käy juuri kuin tevanake-teollisuudelle aikoinaan - kuihtuvat. Kotiparturit käy kaupasi ja kaffeet keitetään entistä useammin kotosalla. Liikehuoneistot tyhjinä ja talouden pyörät hidastuu.

        Ja näistä tuottavuuden yli menevistä palkankorotuksista on syyllinen yksin Ay-liike, mitä nyt tästä "sarisairaanhoitaja"-kampanjasta Katainen.
        On se kyllä kumma, että kun meillä on tulopoliittinen selvitystyöryhmä, missä on edustettuna kaikki työmarkkinaosapuolet ja se laskee palkankorotusvaran muutamalla prosentin desimaalin tarkkuudella. Niin aina nousee satrappeja, jotka saavat vaahtoomisellaan porukat liikkeelle, tuloksena ylisuuret korotukset palkkoihin ja ns. housuunlaskemisen eli vähän aika lämmittää, sitten tulee vilu.


      • TyvestäPuuhun

        "kyllä kaikki edelleenkin vuosivuodelta kallistuu. "

        Tutustu kansantalouden kiertokulkumalliin. Helpoin tapa päästä perille, mistä siinä on kysymys ja miksi niin tapahtuu.


      • ZaizzeeJauhat

        "...Käytännössä meillä ei enää ole tekstiiliteollisuutta, siis verrattuna aikaan ennen näitä palkankorotuksia..."

        - Mitähän palkankorotusta mahdat tarkoittaa?
        Jos tarkoitat sitä 8-vuoden takaista pientä korotusta, niin tekstiili teollisuutta on viety urakalla Kiinaan ja Intiaan jo kauan sitä ennen.

        "...näistä tuottavuuden yli menevistä palkankorotuksista on syyllinen yksin Ay-liike.."

        - Olipa muuten muhkeat osingot taas :) No, ilmankos kun osakkeet vaan nousee ja virmat takoo kerrassaan käsittämätöntä tulosta.

        Ps. muisteleppa vähän tarkemmin miten niille käteisen jykän vaalilupauksille kävi, sinne jäi aika monta petettyä Sari Sairaanhoitajaa.


      • VähänEdesAsiaa

        "tekstiili teollisuutta on viety urakalla Kiinaan ja Intiaan"

        No tämähän ei mitenkään pidä paikkaansa. Todella suurten tekstiiliteollisuuden työnantajien (esim. Tampella, Finlayson) toiminta yksinkertaisesti kannattamattomina lopetettiin.
        Samaa bullshittiä muukin jorinasi, ei aihetta enempään.


      • Hä.Hä.Hä

        " miten niille käteisen jykän vaalilupauksille kävi, "

        Ooks sää tyhmä vai mitä? Vaalilupauksilla koetetaan saada ääniä ja valtaa, eiks ni? Kukas nyt istuu vallankahvoissa, hallituksessa? Vasuritko,hä?


      • TunaritTyössä

        "virmat takoo kerrassaan käsittämätöntä tulosta."

        Käsittämätöntä on ne summat, joilla valtio ja osakkeenomistajat ovat joutuneet pääomittamaan vuosikaudet tätä meidän Outokumpua. Se vaan jaksaa tuottaa tappiota nyt jo vissiin lähes 10 vuotta jatkuvasti. Nyt odotetaan vähän hämillään, että olisiko seuraavan vuosineljänneksen tulos plus-merkkinen.
        Joten, kun torniolaisista metallimiehistä puhutaan, niin kyllä ne ovat omimmillaan paljun hajotuksessa, ei tuloksen teossa.


      • TzaibanJauhajalle

        "No tämähän ei mitenkään pidä paikkaansa. Todella suurten tekstiiliteollisuuden työnantajien (esim. Tampella, Finlayson) toiminta yksinkertaisesti kannattamattomina lopetettiin.
        Samaa bullshittiä muukin jorinasi, ei aihetta enempään."

        - Ikävä kyllä se vaan sattuu pitämään paikkaansa... Joten valitettavasti zaibaa jauhat sinä itse.
        Esim mainitsemasi Finlayson on edelleenkin olemassa, mutta tuotanto on siirretty halpatyömaihin. Näin on tehnyt myös muut aikoinaan suuret tekstiilialan yritykset, esim aikoinaan pohjoismaiden suurin lastenvaatteiden valmistaja Reima.
        Tampellahan on lopetettu jo yli 30 vuotta sitten.
        Koska sinulla on jokin sairaanloinen fetissi päivänselvistä asioista inttämiseen, niin olkoot tämän kerran... minäpä laitan sinulle faktaa pöytään koska et näköjään osaa sitä itsekään etsiä:
        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/10/21/suomalaisten-vaatteita-tehdaan-nalkapalkalla

        http://yle.fi/uutiset/suomalainen_merkki_ei_ole_eettisyyden_tae/6873178

        http://yle.fi/uutiset/kaikki_muotiketjut_eivat_aina_tieda_millaisissa_oloissa_vaatteita_tehdaan/7980727

        Lisääkin löytyy, mutta nyt voitkin kokeilla sitä ihan itse.
        Se on yleensä sellainen Googleksikin kutsuttu "hakukone" juttu, johon voi kirjoittaa kaikenlaista mitä haluaa tietää ;)


      • KuukelillaKunkuksi

        "Esim mainitsemasi Finlayson on edelleenkin olemassa"

        Voi hyvänen aika. Onhan tuolla Forssassa kai jotain toimintaa (olen itsekin siellä "tehtaanmyymälässä" joskus käynyt), mutta et taida edes ymmärtää minkälaisesta toimijasta aikoinaan oli kyse - ja millaiseksi se on nyt näivettynyt. Finlayson työllisti tuhansia (mm. Väinö Linnan) ja useiden vuosikymmenten ajan, sen merkitys Suomen teollisuushistoriassa on valtava (käypä vaikka vanhassa Finlaysonin kiinteistössä olevassa museossa Tampereella - yllätyt). Nyt sitä voi verrata pikku pieruun - ei kannattaisi mainita.

        "fetissi päivänselvistä asioista inttämiseen"

        Nämä linkkisi kertovat juuri saman kuin minä edellä. Palkkaratkaisuilla ajettiin suomalaisen teollisuuden hintataso (vertaa parturit, baarit) sellaisiksi, ettei kysyntää löytynyt. Teollisuutta ei siirretty minnekään, vaan tuotemerkin omistavat hyödynsivät sen teettämällä korvaavia tuotteita ulkolaisissa yrityksissä.
        Palkat nostettiin aikoinaan yli tuottavuuden kasvun - ja tietoisesti. Uhottiin jopa, ettei matalapalkka-aloja maassamme tarvita. Ehkä näistä 300 000:sta työttömästämme joku olisi sellaisenkin työmaan huolinut? Torniossakin?


        "Se on yleensä sellainen Googleksikin kutsuttu "hakukone" juttu, johon voi kirjoittaa kaikenlaista mitä haluaa tietää ;)"

        Luuletko tosiaan, että asiat selviää muutamalla googlen haulla. Sittenhän opiskelut, tutkimukset ja muuta asioihin paneutumiset ovat aivan turhia. Parit googlehaut ja asia selvä? No, tuo sinunkin esittämäsi osoittaa ettei asiat taida aivan niin aueta?


        "Tampellahan on lopetettu jo yli 30 vuotta sitten."

        Tampella (alkujaan Tampereen Pellava) aikoinaan loi valtavan teollisuus alueen Tampereelle - ja kuuluisia, haluttujakin olivat pellavantytöt kautta koko Suomen avioliittomarkkinoilla. Ja heitä oli paljon. No - kutistuminen alkoi, kun hintataso palkkaratkaisujen myötä karkasi (en kertaa enempää). Tosin sirpaleita Tampellasta on vielä pitkään ollut elossa - niin tekstiili kuin muilla aloilla. Tampella kun laajeni konepaja ja muullekin metallipuolelle, jopa it (silloin atk) oli sillä jossain vaiheessa kilpaileva Nokian kanssa. Mutta, mutta (en kertaa). Nyt taitaa näistä sirpaleistakin viimeiset olla sammuneet/sammumassa.

        Järjettömiä palkkaratkaisuja ajaneet (ay-mafia) tuhosivat kukoistavia teollisuuslaitoksia, jotka olisivat voineet kehittyä kukoistaviksi nykyaikaisiksi teollisuusyrityksiksi - kunhan tähän muutokseen olisi aikaa suotu.

        Mielenkiinnolla seuraan nyt UPM:n kehittymistä. Se oli pitkään jo lähellä kaatumista. Mutta nyt - ajan myötä - näyttää, että rakennemuutosten kautta alkaisi uusi nousu, saattavat vaikuttaa koko metsäteollisuutemme nousuun nämä UPM:n hankkeet.


      • samassaveneessä

        " jotka olisivat voineet kehittyä kukoistaviksi nykyaikaisiksi teollisuusyrityksiksi - kunhan tähän muutokseen olisi aikaa suotu."

        tämä on ehkä tärkein paikallista sopimista puoltava asia. valtakunnan tasolla ei nähdä/ei välitetä jonkun puljun tulevaisuuden näkymistä. palkkaratkaisuilla sen tulevaisuus voidaan katkaista. paikallisesti voidaan asioita katsella joustavammin, kun tulevaisuus näyttää hyvältä.


      • MissäVastuullisuus

        "muhkeat osingot taas :) No, ilmankos kun osakkeet vaan nousee ja virmat takoo kerrassaan käsittämätöntä tulosta "

        Mika Seitovirran edeltäjä Juha Rantanen joutui jättämään paikkansa kolmen tappiovuoden jälkeen. Seitovirralla oli takanaan tappiovuosia viisi. Yhteensä yhtiö on tehnyt tappiota siis jo kahdeksan vuotta.

        Jotain rajaa tuohon paskanpuhumiseen. Kysymys on vakavasta asiasta, satojen työpaikoista ja koko seudun tulevaisuudesta.


      • TuubanJauhajalle

        "...Voi hyvänen aika. Onhan tuolla Forssassa kai jotain toimintaa (olen itsekin siellä "tehtaanmyymälässä" joskus käynyt), mutta et taida edes ymmärtää minkälaisesta toimijasta aikoinaan oli kyse..."

        - Ei kyse ollutkaan siitä että minkälainen toimija kyseinen firma on ollut, vaan siitä että sinä väitit että puhun paskaa kun sanoin näiden tuotannon olevan nykyään halpatyömaissa (johon niillä linkeillä myös viitasin)


        "...Nämä linkkisi kertovat juuri saman kuin minä edellä. Palkkaratkaisuilla ajettiin suomalaisen teollisuuden hintataso..."

        - Eli käsityksesi mukaan meidän pitäisi Suomessa pystyä kilpailemaan palkoilla kaukoidän markkinoita vastaan, niinkö?
        Kertoisitko hieman tarkemmin että miten ajattelit tämän onnistuvan?
        Muistutuksena että Bangladeshissa vaatetyöläisen minimipalkka on 68 dollaria eli noin 61 euroa kuukaudessa.
        Eli vaikka oltaisiin tehty sellainen "palkkaratkaisu" että palkat olisi tiputettu puoleen, tai vaikkapa kymmenesosaan, niin siltikin palkat olisivat olleet moninkertaiset näihin halpatyömaiden palkkoihin verrattuna.


        "...ettei matalapalkka-aloja maassamme tarvita. Ehkä näistä 300 000:sta työttömästämme joku olisi sellaisenkin työmaan huolinut? Torniossakin?..."

        - Olisiko? Mietippä uudelleen... varmaan moni painais duunia 61€/kk? Siis muutkin kuin se Bangladesiläinen vaatetyöläinen...


        "Luuletko tosiaan, että asiat selviää muutamalla googlen haulla. Sittenhän opiskelut, tutkimukset ja muuta asioihin paneutumiset ovat aivan turhia..."

        - Riippuu mitä haluaa tietää, mutta yleensä google löytää ne tutkimuksetkin.


        "Tampella (alkujaan Tampereen Pellava) aikoinaan loi valtavan teollisuus alueen Tampereelle - ja kuuluisia, haluttujakin olivat pellavantytöt kautta koko Suomen avioliittomarkkinoilla. Ja heitä oli paljon. No - kutistuminen alkoi, kun hintataso palkkaratkaisujen myötä karkasi..."

        - Tampellahan kaatui laman seurauksena. Taustalla oli kaikkien konsernin toimialojen markkinakehityksen heikkeneminen. Samalla meni nurin Tampellan suurin omistaja Säästöpankkien Keskus-Osake-Pankki.


        "Nyt taitaa näistä sirpaleistakin viimeiset olla sammuneet/sammumassa"

        - Sirpaleet päätyivät toisten suur-yhtiöiden omistuksiin jotka ovat myös Suomessakin olemassa ja voivat edelleenkin hyvin.


        "Järjettömiä palkkaratkaisuja ajaneet (ay-mafia) tuhosivat kukoistavia teollisuuslaitoksia, jotka olisivat voineet kehittyä kukoistaviksi nykyaikaisiksi teollisuusyrityksiksi - kunhan tähän muutokseen olisi aikaa suotu."

        - Kylläpä se on nyt jäänyt pahasti tuo "palkkaratkaisu" levy soimaan päälle...
        Soli varmaan se "ay-mafia" joka toi -90 luvulla laman tänne Suomeen ja samalla kaatoi pankitkin?
        Varmaan se oli se "ay-mafia" joka toi 2007 Subprime-kriisinkin yhdysvaltoihin kaataen pankit ja aiheutti samalla maailmanlaajuisen talousromahduksen ja laman?
        Johtui varmaan siitä kun se "ay-mafia" ei tehnyt "palkkaratkaisua" ja KIKY-sopimusta...???


        "...saattavat vaikuttaa koko metsäteollisuutemme nousuun nämä UPM:n hankkeet"

        - No löytyhän tuosta sepittelystä jotain tottakin. Onneksi olkoot! Mutta on niitä hankkeita ja uusia strategisia suuntauksia menestyksellisin tuloksin muillakin metsäyhtiöillä.


        "tämä on ehkä tärkein paikallista sopimista puoltava asia. valtakunnan tasolla ei nähdä/ei välitetä jonkun puljun tulevaisuuden näkymistä. palkkaratkaisuilla sen tulevaisuus voidaan katkaista. paikallisesti voidaan asioita katsella joustavammin, kun tulevaisuus näyttää hyvältä"

        - Sano yksikin ala, jonka TES kieltää nostamasta palkkoja kun tulevaisuus näyttää hyvältä? TES on minimi, mikään ei kiellä nostamasta palkkoja sen yli.


        "Mika Seitovirran edeltäjä Juha Rantanen joutui jättämään paikkansa kolmen tappiovuoden jälkeen. Seitovirralla oli takanaan tappiovuosia viisi. Yhteensä yhtiö on tehnyt tappiota siis jo kahdeksan vuotta.
        Jotain rajaa tuohon paskanpuhumiseen. Kysymys on vakavasta asiasta, satojen työpaikoista ja koko seudun tulevaisuudesta"

        - Mistä lähtien Helsingin pörssi on ollut yhtä kuin Outokumpu?


      • ÄläPaljuileLiikaa

        ".. meidän pitäisi Suomessa pystyä kilpailemaan .."

        Just niin, ja koska tämä markkinatalous on vähän mutkikkaampi juttu kuin parit googletukset tai joku palkkataso, niin toistan kehotukseni. Tutustu talousopin perusteisiin - kyllä se siitä.

        "..sanoin näiden tuotannon olevan nykyään halpatyömaissa .."

        Minusta sinä väitit, että "tuotanto on siirretty halpatyömaihin". Näinhän ei ole. Kun tuotanto kannattamattomana lopetettiin maassamme, niin tuotemerkkien omistus jäi joillekin. Ja kannattihan se jotenkin hyödyntää? Eli markkinamiehet teettivät ympäri maailmaa ko. tuotemerkeillä tavaraa. Mutta mitään ei siirretty, tavaraa alettiin vaan tuoda ulkomailta (jos kohta näyttää sekin lopahtavan).

        "Tampellahan kaatui laman seurauksena."

        Vai oliko lama seurausta näiden tampelloiden kaatumisesta? Ja kaatuivatko ne heikkoon omistajapolitiikkaan (säästöpankit, toimiva johto)? Höh - tuota alasajoa voi pyöritellä vaikka kuinka. Tosiasia, jonka kaikki varmaan allekirjoittaa, oli, että tuolla hintatasolla ei kysyntää löytynyt. Sirpaleita syntyi, jostain vielä haju jäljellä. Suurin menetys - näin jälkiviisaana katsoessa - oli maailman kärkituotteena tuolloin olleen Tampellan turbiinituotannon ja -kehitysosaamisen täydellinen lakkautus, tuhoaminen. Veikkaan, että työllistäisi kymmeniätuhansia tänä päivänä, jos maailman huipulla olisi kyetty polkemaan.



        "Sano yksikin ala, jonka TES kieltää nostamasta palkkoja"

        Oot ollut liian kauan siellä Prännärin paljussa. Luepa kommentoimasi uudelleen.




        "...Helsingin pörssi on ollut yhtä kuin Outokumpu.."

        Parempi ehkä pysyä näissä Kummun asioissa, kun Prännäristä lähdettiin?

        Voitko kuuklettaa, mikä oli Helsingin pörssissä olleiden yritysten jakama keskimääräinen osinkoprosentti omistajilleen esim. viime vuonna? Tämä vain harjoitteena - ehkä sitten ei enää tuntuisi, että "virmat takoo kerrassaan käsittämätöntä tulosta."
        Kumpa tekisivätkin kovaa tulosta, mistä jaettaisiin kohtuulliset korvaukset niin työntekijöille palkkoina kuin pääoman omistajille osinkoina - ja tärkeintä olisi (varsinkin näinä vuosina), että kylliksi käytettäisiin uusiutumiseen (a´la UPM).

        Suurin virhe on ollut, että ay-mafia on ulosmitannut palkakorotuksilla kehitykseen tarpeelliset varat yrityksistämme - ja tältä se nyt näyttää yli 300 000 vailla töitä. Jos toista mieltä olet, niin kerro mikä yritys on jakanut tuloksestaan omistajilleen liiallisesti - siis siten että yritys siksi joutunut vaikeuksiin.


      • PaljustaKajahtaa

        "Just niin, ja koska tämä markkinatalous on vähän mutkikkaampi juttu kuin parit googletukset tai joku palkkataso, niin toistan kehotukseni. Tutustu talousopin perusteisiin - kyllä se siitä."

        - Eli et kuitenkaan osannut kertoa että miten ajattelit meidän pystyvän kilpailemaan palkoilla kaukoidän markkinoita vastaan, näin vähän ajattelinkin...
        Luulisi sinun tietävän kerta olet niin haka siinä "talousopissa" ;)


        "Minusta sinä väitit, että "tuotanto on siirretty halpatyömaihin". Näinhän ei ole. Kun tuotanto kannattamattomana lopetettiin maassamme, niin tuotemerkkien omistus jäi joillekin. Ja kannattihan se jotenkin hyödyntää? Eli markkinamiehet teettivät ympäri maailmaa ko. tuotemerkeillä tavaraa. Mutta mitään ei siirretty, tavaraa alettiin vaan tuoda ulkomailta (jos kohta näyttää sekin lopahtavan)"

        - Takoitin että on tapahtunut kumpaakin. Toiset ovat siirtäneet tehtaansa/koneensa halpatyömaihin, kun taas toiset taas ovat alkaneet teettämään lisenssillä halpatyömaissa.


        "Oot ollut liian kauan siellä Prännärin paljussa. Luepa kommentoimasi uudelleen"

        Paljussa on mukavaa eikä siellä voi olla liikaa :)
        Luin kommenttini uudelleen, ja edelleenkin odotan täällä paljussa köllötellen vastausta kysymykseeni.


        "Voitko kuuklettaa, mikä oli Helsingin pörssissä olleiden yritysten jakama keskimääräinen osinkoprosentti omistajilleen esim. viime vuonna? Tämä vain harjoitteena - ehkä sitten ei enää tuntuisi, että "virmat takoo kerrassaan käsittämätöntä tulosta."

        - Kaps noin: http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/osingot/
        Tarkoitit varmaankin viime vuodelta, ei "viime vuonna"?
        Nuo kun ynnäät ja lasket keskiarvon, niin suomalaisten pörssiyhtiöiden keskimääräinen osinkotuotto on hyvä.
        Tuohon päälle tietysti vielä muhkea korko sijoitetulle pääomalle, joka esim Bittiumilla on 3 vuoden aikana ollut 585%.
        http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/nousijat_ja_laskijat.jsp?selected=&market=&period=8&x=31&y=9

        Onhan tuo Outokumpukin noussut vuoden aikana 57%
        Nuoko on sinun mielestä kovin huonoja lukuja...?
        Ainahan voit myydä osakkeet pois ja siirtää rahat pankkitilille, jos se pankin "korkea" korkoinen tili tuntuu mieleisemmältä...
        Joka tapauksessa osakkeenomistajilla on ollut todella rahakkaita vuosia.


        "Suurin virhe on ollut, että ay-mafia on ulosmitannut palkakorotuksilla kehitykseen tarpeelliset varat yrityksistämme..."

        - Puhu pukille!
        Viimeksi tänään oli uutisissa että suomalaiset firmat eivät enää osaa panostaa kehitykseen, vaikka varaa on.
        Sanottiin että osa on jo alkanut tuomaan tuotantoa takaisin Suomeen huomattuaan että laadun kehitys ei onnistu siellä kaukoidässä.
        No, jokaiselle joka Kiinan tavaran kans on ollut joskus tekemisissä ei varmasti ole mikään yllätys että se on täyttä kuraa.


      • LippuTuote

        "..miten ajattelit meidän pystyvän kilpailemaan palkoilla kaukoidän markkinoita vastaan.."

        Pitkä juttu - paras olisi, jos asiaan perehtyä haluat - mennä perusteiden kautta. Asia lienee sinullekin selvä, ettei missään idässä tehdä 100 töitä, joista meillä maksetaan 10000. Esimerkkinä tästä kilpailukyvystä yritin tuoda esiin UPM:n, joka maksaa työntekijöilleen kovia palkkoja, mutta meinaa vaan pärjätä kilpailussa. Pohdi sitä, millä eväillä. Taloushistoriasta voit kuuklettaa juttuja KehruuJennystä - on niitä murroksia ollut ennenkin, ja hanttiin panolla ei menossa mukana pysytä.

        " Takoitin että on tapahtunut kumpaakin."

        Tarkuutta ajatteluun ja ilmaisuun, muuten viestintä epäonnistuu. Sano ja kirjoita mitä tarkoitat.


        "Luin kommenttini uudelleen,"

        Ja minä kun esitin, että "Luepa kommentoimasi uudelleen". Toivoin siis, että luet uudelleen tekstin, jota olit kommentoinut. Tämän toiveen esitin, koska mielestäni et ollut sitä ajatuksella lukenut tai ymmärtänyt. Tuo ylle lainaamani tekstisikin osoittaa, ettei meidän viestintä taida onnistua?


        "Paljussa on mukavaa eikä siellä voi olla liikaa"

        Lääketieteen ammattilaiset ovat asiasta varoitelleet. Ensin menee kyky munista (onko ollut oireita?), sitten pehmenee pää. Epäillään jopa, että Rooman valtakunnan tuhoon oli syy liiallisessa paljuilussa.

        "varmaankin viime vuodelta, ei "viime vuonna"?"

        Sen tarkoitin minkä kirjoitin, eli viime vuonna. Mutta ei haittaa vaikka tarkastellaan tänä vuonna maksettuja. Osinkoprosentti enemmistöllä 0 ja 4 välissä. Ja riskinä, että menettää sijoittamansa (siis kaiken, ei vain mahdollisia osinkoja) kokonaan on jatkuvasti olemassa. Sijoitatko itse noilla ehdoilla, pidätkö tuottoja käsittämättömän hyvinä? No, ay-liike ei ainakaan näin näe, koska sijoittavat varojaan ulkomaille.

        "Onhan tuo Outokumpukin noussut vuoden aikana 57%"

        Ja sitten aihetta ajatteluun.

        http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/osake/index.jsp?klid=1129&days=1825&graafi=true#graph

        Mikähän olisi tuotto ollut, jos alkuvuodesta 2012 olisi varansa Outokumpuun laittanut? Lukuja voi käännellä ja väännellä, mutta mielestäni oleellista olisi kokonaiskuvan saanti ja taloustieteen perusteiden ymmärtäminen.


        "... osa on jo alkanut tuomaan tuotantoa takaisin Suomeen .."

        Tämä on sitä markkinatalouden toimintaa, jota yllä tarkoitin. Vaikka siellä tehtäisiin leipäpalkalla hommia, voi suomalainen vastaava tuotanto olla kannattavaa (viennissäkin) 50 tuntipalkalla. Niinkin teknisissä hommissa, kuin mitä tietojenkäsittelyn kehittäminen on, suunta esim. Intiasta on kääntymässä takaisin päin (tai totuus taitaa olla, että liikettä nyt molempiin suuntiin) vaikka palkkataso Intiassa n. 1/3 maassamme maksetuista - ja näillä intialaisilla on vielä ihan vertailukelpoinen koulutus ja osaaminenkin.


        ".. suomalaiset firmat eivät enää osaa panostaa kehitykseen.."

        Saattaa hyvinkin olla vaikeuksia. Vuosikausia ay-mafia on ulosmitannut yrityksen tuloksen seuraavan vuoden palkankorotuksissa, ja omistajat ovat vaatineet osinkonsa. Ei ole ollut varoja millä ideoi, kokeilee ja kehittää. Ollaan opittu ja tyydytty yhden ajatuksen firmaksi - sen yhden ajatuksen mukana eletään ja kun tuon yhden ajatuksen aika on ohi, kuollaan.

        Kun tutustuu teollisuutemme historiaan - sanotaan nyt vaikka noihin Tampellaan ja Finlaysoniin - niin aiemmin oli toisin. Esimerkkinä Tampella, joka pellavanjalostuksen tarpeista lähti ja lopputulemana oli paperikonetehdasta, kivenmurskaus- ja kaivosteknologiaa, turbiiniteknologiaa, valimo-osaamista, veturitehdasta, tietotekniikan palveluiden tarjontaa, paperiteollisuutta, aseteknologiaa, jne jne. Ja tämä kaikki n. 100 vuoden aikana.

        Mutta yllä kuvatun kaltaista kehitystä ei voi enää tapahtua, varat ulosmitataan yrityksestä aiemmin. Jo kehitäämisosaaminenkin on kuihtunut "firmat eivät enää osaa panostaa kehitykseen". Ajatus vissiin on ollut, että ne jotka varat yrityksestä nostavat, sijoittavat ne uudelleen aloille joiden näkee kehittyvän?
        Ay-liike se vaan sijoittelee (jäsenmaksurahastojen) varojaan ulkomaille, ei taida nähdä maassamme kehitysmahdollisuuksia?

        "jokaiselle joka Kiinan tavaran kans on ollut joskus tekemisissä ei varmasti ole mikään yllätys että se on täyttä kuraa."

        Miksi sitten suhtauduit väheksyvästi maamme kilpailukykyyn - esim. tekstiiliteollisuudessa? Meidän ei pidä mennä kisaamaan "kura" markkinoille, vaan - no, esim. Marimekko
        https://www.marimekko.com/fi_fi/meista/painettu-helsingissa?bp=frontpage-5r&bn=printed-in-hki


      • PaljukinOnLipputuote

        "Pitkä juttu - paras olisi, jos asiaan perehtyä haluat - mennä perusteiden kautta. Asia lienee sinullekin selvä, ettei missään idässä tehdä 100 töitä, joista meillä maksetaan 10000. Esimerkkinä tästä kilpailukyvystä yritin tuoda esiin UPM:n, joka maksaa työntekijöilleen kovia palkkoja, mutta meinaa vaan pärjätä kilpailussa. Pohdi sitä, millä eväillä. "

        - Mitä ihmeen "100 töitä" ja "maksetaan 10000?
        Vähän tarkkuutta siihen itsensä ilmaisuun.
        Minä taas kerroin sinulle aikaisemmin että on näitä esimerkkejä muillakin metsäyhtiöillä, joten pohdippa ihan vaan itse että "millä eväillä"


        "Tarkuutta ajatteluun ja ilmaisuun, muuten viestintä epäonnistuu. Sano ja kirjoita mitä tarkoitat."

        - Tarkoitit varmaankin tarkkuutta? Sano ja kirjoita mitä tarkoitat, muuten viestintä epäonnistuu ;)


        "Ja minä kun esitin, että "Luepa kommentoimasi uudelleen". Toivoin siis, että luet uudelleen tekstin, jota olit kommentoinut. Tämän toiveen esitin, koska mielestäni et ollut sitä ajatuksella lukenut tai ymmärtänyt...."

        - Ihan ajatuksella luin kommettisi, ja edelleenkiin odotan vastausta kommettiini.


        "Lääketieteen ammattilaiset ovat asiasta varoitelleet. Ensin menee kyky munista (onko ollut oireita?), sitten pehmenee pää. Epäillään jopa, että Rooman valtakunnan tuhoon oli syy liiallisessa paljuilussa."

        - Kiitoksia huolenpidosta, mutta tanassa on tarpeen tullen.
        Viimeisin tutkimus varoittaa miettimästä palkkaratkaisua, sillä se ajaa ihmisen homoseksuaalisiin tekoihin... Onko ollut orastavaa hanurien rassausta?


        "Tämä on sitä markkinatalouden toimintaa, jota yllä tarkoitin. Vaikka siellä tehtäisiin leipäpalkalla hommia, voi suomalainen vastaava tuotanto olla kannattavaa (viennissäkin) 50 tuntipalkalla. Niinkin teknisissä hommissa, kuin mitä tietojenkäsittelyn kehittäminen on, suunta esim. Intiasta on kääntymässä takaisin päin (tai totuus taitaa olla, että liikettä nyt molempiin suuntiin) vaikka palkkataso Intiassa n. 1/3 maassamme maksetuista - ja näillä intialaisilla on vielä ihan vertailukelpoinen koulutus ja osaaminenkin."

        - Jotain rajaa siihen paskankin jauhantaan.


        "Miksi sitten suhtauduit väheksyvästi maamme kilpailukykyyn - esim. tekstiiliteollisuudessa? Meidän ei pidä mennä kisaamaan "kura" markkinoille, vaan - no, esim. Marimekko"

        - En ole missään vaiheessa kyseenalaistanut kipailukykyämme esim. tekstiiliteollisuudessa, vaan kyse on ollut koko ajan kilpailukyvystämme palkkojen osalta. Valitettavasti siinä me emme pysty kilpailemaan kaukoidän halpatyövoimaa vastaan.
        Suomalaisella teollisuudella on hyvät mahdollisuudet olla kilpailukykyinen, tai jopa voittamaton monella osaamisen saralla.
        Mutta niin kauan kuin sinunlaiset KIKY/Palkkaratkaisu-paviaanit jaarittelee tyhjää paskaa ja surkuttelee suomen taloutta, niin täällä ei uskalleta sijoittaa yhtikäs mihinkään!
        Voitkin ottaa saman tien yhteyttä tuonne linkittämääsi Marimekkoon ja tilata sieltä itsellesi muutaman metrin sitä hamekangasta, sopii hyvin sinulle.


      • SeOliSiinä

        "..sinunlaiset ...-paviaanit jaarittelee tyhjää paskaa.."

        Onneksi sinun argumentointi on asiallista.


    • toverientuho

      Mutta se on pahin jos kaverit riitelee keskenään. Kirjoitti leipä tuli yli30 vuotta----- Sehän se vasemmisto aatteessa on suurin ongelma ollutkin aina kun on valittu uusi päällikkö riitelijä se on hajonnut.Nykyinenkin ilmoitti selväsanaisesti keitä sinne halutaan. Kyllä pitää olla tyhmä joka väittä sitä työväen puolueeksi. Näyttää joillekkin olevan vaikeaa myöntää että on viiniä latkiva VIHERPIIPERTÄJÄ . Edellinenkin puh. johtaja oli vain puheissa työväen mies teoissaan parhain PORVARI.Liitoissakin jäsenmäärä koko ajan vähenee nyky nuorilla on silmät avautuneet ei ne usko tyhjän höpinöihin niinkuin entisajan kouluja käymättömät jästipäät. Etujenajamisissa ei ole kovin paljon kehumista jos valittavana on ollut vain huono ja erittäin huono vaihtoehto teatteria esittämällä siitä on yritetty saada näyttämään hyvältä että edes tyhmimmät uskoisivat

      • kesä_steiner

        Me sivistyneet, hyvin toimeentulevat ja viisaat vihervasemmistolaiset juomme mieluimmin viinejä. Oluen ja viinan juonti on usein kepulaisten ja perussuomalaiset ja muiden alempien rahvaiden ja heinähattujen yhteiskuntaluokkalaisten juomia.


      • NäinLienee

        "Me sivistyneet, hyvin toimeentulevat ja ..."

        Pistää silmään, ettet maininnut nuoret, hyväkuntoiset. Missä tökki?
        Käsitykseni on, että kyseessä homoseksuaalinen jolla ei enää ota eteen.


      • LienetVäärässä

        "NäinLienee"


      • täysinaakopla
        kesä_steiner kirjoitti:

        Me sivistyneet, hyvin toimeentulevat ja viisaat vihervasemmistolaiset juomme mieluimmin viinejä. Oluen ja viinan juonti on usein kepulaisten ja perussuomalaiset ja muiden alempien rahvaiden ja heinähattujen yhteiskuntaluokkalaisten juomia.

        Siihen puolueeseenhan on pääsyvaatimuksena olla joko Anarkisti - Homppu tai lepsu ja etuna jos Penaalissa ei kaikki kynät teräviä ja kuulut johonkin AA. kerhoon. Suurin kannatusjoukko näyttää olevan KESÄ STEINER tyyppiset paskataavetit helposti höynättävät apukoulun käyneet peräkamari filosofit


      • kesä_steiner

        Kyllä me sivistyneet punavihreät ollaan usein korkeasti koulutettuja ja hyvin toimeentulevia Akavalaisia, eikä kepu/persu Arpelan apukoulun kasvatteja kuten sinä rahvas juntti olet


      • KyvyttömiäMussuttajia

        Yks tämmönen steiner-pariskunat sattui kerran kerrostalossa naapuriksi. Oli oikein kokovuosi-steiner (steiner-koulun opettajia) ja vielä vihreitäkin. Olivat surkeimmat naapurit mitä meillä on ollut (olemme jo vanhuuseläkeläisiä, joten paljon on naapureita ehtinyt olla).
        Soittivat pianoa ja laulaa hoilottivat yötä päivää. Ja jollei skaaloja harjoiteltu, niin äänekkäästi riideltiin. Minkäänlainen puhe ei auttanut, ei naapurien, ei isännöitsijän. Puolitoista vuotta riitti, myin kämpän ja muutin. Asuntomme ostaja soitteli perään ja kyseli, että voiko ongelmalle tehdä jotain.
        En tämän perusteella halua yleistää, mutta muutkin elämänvarren kokemukseni kertovat samaa asiaa (ihan kuin tämän kesä_steiner:n kirjoittelut, siis aiemmatkin), että vihreät ovat yhteistyökyvytöntä paskaporukkaa.


      • HyväEXnaapurini
        KyvyttömiäMussuttajia kirjoitti:

        Yks tämmönen steiner-pariskunat sattui kerran kerrostalossa naapuriksi. Oli oikein kokovuosi-steiner (steiner-koulun opettajia) ja vielä vihreitäkin. Olivat surkeimmat naapurit mitä meillä on ollut (olemme jo vanhuuseläkeläisiä, joten paljon on naapureita ehtinyt olla).
        Soittivat pianoa ja laulaa hoilottivat yötä päivää. Ja jollei skaaloja harjoiteltu, niin äänekkäästi riideltiin. Minkäänlainen puhe ei auttanut, ei naapurien, ei isännöitsijän. Puolitoista vuotta riitti, myin kämpän ja muutin. Asuntomme ostaja soitteli perään ja kyseli, että voiko ongelmalle tehdä jotain.
        En tämän perusteella halua yleistää, mutta muutkin elämänvarren kokemukseni kertovat samaa asiaa (ihan kuin tämän kesä_steiner:n kirjoittelut, siis aiemmatkin), että vihreät ovat yhteistyökyvytöntä paskaporukkaa.

        Syy kovaäänisiin illanviettoihimme oli yksin teissä itsessänne.
        Se teidän joka iltainen kovaääninen hartauksenne kymmenen muun uskonlahkoon kuuluvan hengenheimolaisenne kans sai meidät voimaan pahoin.
        Se teidän kammottava jatkuva mongerrus oli kuin pahimmasta kauhuleffasta, se oli pakko saada peitettyä jotenkin, niinpä soitimme, lauloimme ja juhlimme ystäviemme kans jotta teitä ei tarvinnut kuunnella.
        Eikä ne meidän asunnostamme kantautuneet äänet olleet missään nimessä riitelyä, vaan kaverit kirosivat sitä teidän mölinää, olivat jo lähdössä pesäpallomailan kans käymään teillä kylässä, mutta onneksi sain kerrottua heille että naapurissamme on keroputaan avohoitopotilaita.
        Menitte tosiaankin myymään asuntonne sille yhdelle pahimmista saarnaajistanne, en tiedä että missä välissä se nukkuu kun siellä on hartaukset käynnissä 24/7.
        Teidän takia yöt valvoneena olenkin jättänyt aamuisin ennen töihin lähtöä Metallican soimaan täysiä. Heh heh!


      • outohyypiö
        kesä_steiner kirjoitti:

        Kyllä me sivistyneet punavihreät ollaan usein korkeasti koulutettuja ja hyvin toimeentulevia Akavalaisia, eikä kepu/persu Arpelan apukoulun kasvatteja kuten sinä rahvas juntti olet

        Kyllä sinulla tuota sivistystä ei näytä kovin paljon olevan se on tainnut lepsukka johtaja kirjoittaa saman värssyn teille kaikille anarkisteille . Etkö rassukka tosiaankaan osaa muuta kirjoittaa kuin tuota yhtä ja samaa paskaa vai hoitajako k-putaalla sanelee. Näyttää että olet lukenut vain aku- ankkaa


      • Kesä_Steiner

        Aku Ankka kirjoitetaan isolla ja ilman väliviivaa.


      • kylläseonuuno
        Kesä_Steiner kirjoitti:

        Aku Ankka kirjoitetaan isolla ja ilman väliviivaa.

        Nyt paljastit että olet tosi tollo . Tahallani testasin. Teitä akateemisesti tärähtäneitä näyttää olevan helppo huijata kun uskotte Paavo Turhapuron ja Änderssonin kaltaisia iltasadun kertojia Takki kääntyy monta kertaa vuodessa kyllä se kossu Pate lauloi puhujapöntössä aivan oikean laulun.Hanki sinäkin sitä sivistystä vielä aivan rauhassa ei sinun älykkyys osamäärä riitä millekkään keskustelu palstalle


      • sinämitääntestannut
        kylläseonuuno kirjoitti:

        Nyt paljastit että olet tosi tollo . Tahallani testasin. Teitä akateemisesti tärähtäneitä näyttää olevan helppo huijata kun uskotte Paavo Turhapuron ja Änderssonin kaltaisia iltasadun kertojia Takki kääntyy monta kertaa vuodessa kyllä se kossu Pate lauloi puhujapöntössä aivan oikean laulun.Hanki sinäkin sitä sivistystä vielä aivan rauhassa ei sinun älykkyys osamäärä riitä millekkään keskustelu palstalle

        Kuvittelit testaavasi


      • Tunnusomaista

        "usein korkeasti koulutettuja ja hyvin toimeentulevia"

        sekä homoja.


    • persuko

      vittu mikä parakki,siinä näkyy sosialismin tulos oikea KOLHOOSIMAJA kaikilla mausteilla hyi saadana.

      • Kesä_steiner

        Tuo ei kuulostanut kovin sivistyneeltä argumentoinnilta. Sinulta taitaa puuttua sielun sivistys.


      • persuko
        Kesä_steiner kirjoitti:

        Tuo ei kuulostanut kovin sivistyneeltä argumentoinnilta. Sinulta taitaa puuttua sielun sivistys.

        taidat olla oikee pelle argumentoimaan


      • Persuulleenmeni
        persuko kirjoitti:

        taidat olla oikee pelle argumentoimaan

        Taidat olla väärässä


    • persuko

      kolhoosi mikä kolhoosi,eikös se ole RYSSÄN tapa,kun ei omaa saa.

      • pesuulleenmeni

        Köyhyys ei ole ilo.
        Ei ole omaa kun ollaan suostuttu niihin persujen kurjistaviin palkkaratkaisuihin.


      • muistijälki

        Juu, edellisen hallituskauden aikana persut ja kepu olivat telakkatukia vastaan joita Wapaavuori ajoi. Nyt ne ovat ottamassa kunniaa uusista laiva tilauksista 😎


      • KohtuusPaljuiluun

        pesuulleenmeni- ja muistijälki-nimimerkeillä kirjoittavat ovat selvästi olleet yliaikaa, liian kauan paljussa. Nyt vaan rauhassa joitakin viikkoja, niin alkaa faktat palata päihinne.


      • Hahaaaaaa

        Ekkö nää osaa googlata kepupersu, kato netistä jos muisti ei pelaa.


      • ainamuidensyy
        muistijälki kirjoitti:

        Juu, edellisen hallituskauden aikana persut ja kepu olivat telakkatukia vastaan joita Wapaavuori ajoi. Nyt ne ovat ottamassa kunniaa uusista laiva tilauksista 😎

        Kyllä puhut sekavia eihän kepu ja persut olleet edellishalituksessa. Siellähän oli tämä huippujengi joka alkutaipaleella lupasi hoitaa maan asiat kuntoon mutta pahaksi onneksi joukossa oli kaksi luopiota ammatti riitelijää Rinne ja P Turhapuro jotka hallituskauden lopussa äänestyttivät kaikki aloitteet nurin. Hallitushan se päättää tavallisestihan oppositio on erimieltä koska on sen tehtävä niinhän se on tälläkin hetkellä. Tovereille on vaikeaa muistella edellis hallituskautta


      • thlk

        Osaat näköjään lukea, mutta et ymmärrä lukemaasi.Hukkaan on mennyt sinunkin koulutukseen käytetyt varat😂


      • viimeisetänkyrät
        thlk kirjoitti:

        Osaat näköjään lukea, mutta et ymmärrä lukemaasi.Hukkaan on mennyt sinunkin koulutukseen käytetyt varat😂

        Tätä osasin odottaakkin se on ollut Tovereilla vuosikymmeniä sama tapa tuolla työelämässäkin jos keskustelu ei ole mennyt niinkuin hän on toivonut niin välittömästi toinen on ollut tyhmä . Ja totuuden kuuleminen on tuottanut tuskaa etkä näytä tuottavan poikkeusta. Kyllä tuollainen kuihtuva porukka on ollut kehityksen jarruna montakymmentä vuotta. Puolueessa on sisäinen syöpä joka näyttää itse tuhoavan itsensä


      • Tosion69
        viimeisetänkyrät kirjoitti:

        Tätä osasin odottaakkin se on ollut Tovereilla vuosikymmeniä sama tapa tuolla työelämässäkin jos keskustelu ei ole mennyt niinkuin hän on toivonut niin välittömästi toinen on ollut tyhmä . Ja totuuden kuuleminen on tuottanut tuskaa etkä näytä tuottavan poikkeusta. Kyllä tuollainen kuihtuva porukka on ollut kehityksen jarruna montakymmentä vuotta. Puolueessa on sisäinen syöpä joka näyttää itse tuhoavan itsensä

        Suurin hidaste maan ja Tornion kehitykseen on aina ollut kepulainen kähmintä ja kommarien vänkytys.


      • PoikkeuksiakinOn

        "kepulainen kähmintä ja kommarien vänkytys."

        Tämä kepulaisten kähmintä on pitkälti taistelua rakennemuutosta vastaan. Maaseudun työt on jatkossakin tehtävä yhä tehokkaammin, suuremmalla pääomalla ja vähemmällä ihmistyöllä (niin kuin muutkin työt). Lisäksi ravintosuositukset muuttavat kulutuskäyttäymistä ja se lisää paineita tuotantosuuntien muuttamiseen. Kähminnällä yritetään yhteiskunnalta niistää varoja jottei tarvisi muuttua/muuttaa.

        Kommarien vänkytys on pitkälti luonnevikaa, jota esiintyy lähes 10% meistä. Kun oma kehitys/eteneminen/menestys loppuu tai hidastuu, niin syyllinen on selvä - joko epämääräinen "herra", "porvari" tai juuri tämä tyhmä, ymmärtämätön lähimmäinen.

        Helpompi ymmärtää näiden lähimmäistemme käytöstä, kun sitä tarkastelee ylläkuvaamieni "linssien" läpi.


      • SvenPerä

        Hyvin sanottu, allekirjoitan täysin.


    • sutkitosaa

      Siinä se taas nähtiin Toverien bisnes taito kannattaisi vain keskittyä ns. paskahommiin kun ei porukalla pystytä pientä mökkirähjää edes hoitamaan. Onhan ne saaneet nurin isommatkin puljut esim STS; EKA; SIVA; ja nykyään nämä palkansaaja liitot joihin ne ei onnistu NUORIA saamaan millään.Sitäkin teatteria kesti vain muutama kymmentä vuotta nykyajan nuoret on siinä suhteessa sivistyneet ne hoksaa mikä on tarua ja mikä totta.Nykyään ne ovat MUUTAMAN KYMMENEN henkilön edunvalvonta järjestö jossa nämä roistot elää valtavilla optioilla näin toverista raha on tehnyt PORVARIN

      • Viherkomupunikki

        Ei tuo kepulainenkaan pisnes ole hyvin pärjännyt.Maajusseille on annettu tukiaisia miljardeja joka vuosi ja vieläkää pisnes ei onnistu.Ei kaivoin kannettu vesi kaivossa pysy ja ei kepulaiselle voi järkeä ammentaa edes paskalapiolla.


      • EiPaljoaJää

        " Toverien bisnes taito... Onhan ne saaneet nurin isommatkin puljut.."

        Nyt voidaan seurata kuinka ulkomailla käy, kun ay-mafia sijoittaa ay-jäsenmaksukassansa ja lakkorahastojensa varat ulkomaiseen pörssipeliin. Veikkaan, että kohta ulkomaiset pörssit sukeltaa ja taas ollaan Hakaniemen rannassa suut ympyriäisinä.


      • huuhaakepuli

        Voisitko täsmentää paljonko rahaa on sijoitettu, milloin on sijoitettu ja mihin on sijoitettu vai onko tietosi peräisin keroputaan kepujen tietotoimistosta😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆


      • SoonSalaisuus

        "Voisitko täsmentää"

        no joo, onhan niitä sijotuksia kotimaassakin - toimitilakiinteistöjä ja tunturimökkejä - mutta sijoitusvarat tukevasti ulkomailla: osakkeissa, arvopapereissa, rahastoissa. Ja sijoittu on paljon ja monen eri liiton kohdalla.

        selvää tästä asiasta voit saada tuskin edes oman liittosi kohdalta - koetas.


      • kepulisatusetä

        En kuulu liittoihin, enkä mihinkään puolueeseen, enkä ole Mtk:n jäsen, enkä väitä sellasta mistä en varmasti tiedä mitään faktoja. Enkä myöskään pidä kepujen komujen tuulestatempaistuista väitteistä.


      • melkolaiskat

        Nytkin se taas nähtiin vassareiden keskustelutaito edes omia ei pystytä puolustaan eikä mitään faktoja ole tarjota . Muuta ei osata kuin röyhkeyksissään aletaan haukkumaan toisia tyhmiksi. Kylläkai jotain pitäisi osata kirjoittaa kun kehutaan että vassareissa ei ole kuin akateemisesti sivistyneitä ja älyköitä. Nämä taitavatkin olla niitä rasvanahkoja jotka Ändersson toivotteli tervemenneiksi jonnekkin muualle. Sitten ne katkeruuksissaan yrittävät roikkua eikä tajua että juna meni jo. Röyhkeys räkytys ja toisten syyttely se on Kommareilla ja vassareilla ollut ainoa mitä ne osaa. Työmaillakin suurin työ on ollut toisten tekemisien arvostelu kädet taskussa


      • VähänAlkua
        huuhaakepuli kirjoitti:

        Voisitko täsmentää paljonko rahaa on sijoitettu, milloin on sijoitettu ja mihin on sijoitettu vai onko tietosi peräisin keroputaan kepujen tietotoimistosta😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

        JHL Yksittäisten rahastojen kertominen on luottamuksellinen tieto.

        PAM Emme anna yksityiskohtaisia tietoja rahastoista, joihin olemme sijoittaneet. Kaikki sijoitukset ovat varainhoitajien kanssa valittuja ja PAMin
        sijoitusperiaatteiden mukaisia.

        Metalliliitto Sijoitussalkun yksityiskohdat eivät ole julkista tietoa.

        Tehy Osakerahastot: eQ Kasvava Aasia , eQ Sectors , eQ Venäjä Plus.
        Pääomaturvatut tuotteet: FIM Tähtirahasto (globaali), FIM Tähtirahastot Russia.

        Pro Yksittäisiin osakkeisiin ei ole ulkomaille sijoitettu vaan ne on hoidettu rahastojen kautta. Aktia-salkussa on seuraavat rahastot: Eurooppaan FF Fast Europe A
        acc, Blackrock European Focus A2, Pohjois-Amerikkaan Natixis Actions US Value I EUR ja Findlay Park American Fund, Japaniin Nomura IE-Japan Strategic
        Value (I) Eur sekä kehittyville markkinoille UBS Gem Value Focus Fund USD I-1 ja Aberdeen GI Emerg Mkt Sm A2. Kotimaan osakemarkkinasijoitukset on
        sijoitettu suoraan osakkeisiin (21 eri yhtiötä).
        Liitolla on yhtä ainoaa hedgerahastoa Artemis Fixed income plus, määrältään tällä hetkellä 28 tuhatta euroa. Sijoitus 1 meur tehtiin ennen vuotta 2008 ja sen
        tarkoitus oli tuottaa tasaista markkinatuotot ylittävää tuottoa, kuten nimikin kertoo. Se jouduttiin sulkemaan syksyllä 2008 ja siitä on tehty vuosien varrella
        243 teur alaskirjaukset. Se oli siis pettymys siinä tilanteessa eikä muita vastaavia sijoituksia ole tehty.

        Rakennusliitto Meillä on varainhoitosopimus Handelsbankenin kanssa. Toimeksianto on, että osakepaino on hyvin vähäinen. Varainhoitajan vastuulla on varojen
        sijoittaminen yhteiskunnallisesti kestävästi niin, että ne tuottavat. Varainhoitosopimuksenluonteeseen kuuluu, että yksittäisiä rahasto-, korkosijoitus- jne.
        päätöksiä tehdään palvelutarjoajan ammattilaisten toimesta eikä Rakennusliiton hallituksessa. Raportti toki käsitellään Rakennusliitossa kuukausittain.

        Team -

        AKT -

        Paperiliitto Paperiliitto ei sijoita rahastojen kautta.

        SEL Rahastojen nimet kuuluvat niihin asioihin, joiden katsomme kuuluvan vain sisäiseen sijoitusstrategiaamme.

        Lääkäriliitto Lääkäriliitto sijoittaa eurooppalaisiin, amerikkalaisiin ja kehittyvien markkinoiden rahastoihin.


      • tahvotoope

        Pata kattilaa soimaa Keskusta ja vassarit ovat molemmat turhia vikisiöitä ja yhteiseen puuroon kusijoita.


    • åsetämies

      kunnon korpi sosialisti ei paljua tartte

    • hyrymycket

      Hyvä hyvä. Selvitä seuraavaksi miten kepu kuppakuppaa Suomea. Laske sitten yhteen miten kalliiksi kepu ja komukat tulevat Suomelle.

    • IrtiTyöttömyydestä
      • nähtyon

        Mikäpä se ahneille paskiaisille riittäis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3249
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      552
      3063
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2426
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2012
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1652
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      109
      1332
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1215
    Aihe