Hyvä jääkaappipakastin (no frost)?

JääkaappiaOstamassa

Hei, kiinnostaisi kuulla kokemuksia hyvästä jääkaappipakastimesta, jossa pakastin on no frost -mallia. Toivoisin pakastinpuolen olevan tilava.

Laite tulee kaappien keskelle, joten sellainen malli, jossa lauhduttimet ovat sivuilla (ainakin Samsung ja ilmeisesti myös LG) eivät tule kyseeseen. Mielellään laitteessa saisi olla elektroninen lämpötilanäyttö.

Äänitaso näyttää vaihtelevan 37-43 desibelin välillä. Kuinkahan suuri merkitys tuolla erolla käytännössä on? Tuskin mikään uusista laitteista kovin äänekäs on?

Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia vinkiksi.

10

5153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JääkaappiaOstamassa

      Kiinnostaa myös, onko tullut pettymyksiä tai onko huonoja esimerkkejä tietystä merkistä?

      Ovatko ns. kalliimmat merkit (esim. Siemens, Miele, AEG) hintansa arvoisia, eli kannattaako niistä maksaa jopa satoja euroja enemmän kuin edullisimmista merkeistä (esim. Bosch, Beko)?

      • parempi_käytettävyys

        Ihme logiikka! AEG on Electroluxin "parempi" sisarmerkki ja taitaa Rosenlew olla samaa perhettä kanssa. Bosch on taas Siemensin sisarmerkki (ehkä vähän alemmas positioitu).

        Beko lienee ehta halpis, kuten myös Whilrpool, Hoover jne.

        Oman kokemukseni mukaan kalliskin voi hajota ja halpa toimia pitkään, mutta halpiksissa tuppaa myös olemaan ikäviä piirteitä, kuten kova ääni tai iso energiankulutus. En aina meninis kehumaan kalliimpien merkkien halvimpia malleja, niissä osaa olla tosi veemäisiä ominaisuuksia (kuten APK, joka pesee 2-3 h eikä pikaohjelmia ole). Kalliimmissa käyttöön vaikuttavat yksityiskohdat ovat paremmin mietittyjä, mutta se on omassa harkinnassa, onko tämä useamman satasen arvoinen juttu.

        Itselläni on nyt Siemensin No frost n. 4 vuoden takaa. Hyvin on toiminut, kuluttaa vähän energiaa (alle 1 kWh/d), enimmäkseen äänetön, mutta onnistuu sillon&tällöin päästämään yksittäisen pamauksen (lämpöliikettä jossain rakenteissa) ja pakastin on loppujen lopuksi aika pieni - no frost höyristin syö paljon tilaa ylimmän kaukalon päältä/takaosasta.

        Lämpötilanäytöt tosiaan on ja pakastimessa tasojen (joihin jäätyy kamat kiinni) tai korien (vuotava pakettu paskantaa koko pakastimen) sijaan muovilaatikot, jotka ovat siis käytettävyydeltään parhaat.


    • JääkaappiaOstamassa

      Kiitos vastauksesta! Joo, eri merkit ja niiden taustat ei ole minulle kovin tuttuja, perustui enemmän mielikuviin ja hintatasoon tuo "luokitteluni". Bosch näyttää voittaneen jonkin vertailunkin, joten kuuluu varmasti pikemminkin laadukkaampien joukkoon. Hyvä tietää, että se on Siemensin sisarmerkki.

      Kiitos hyvistä pointeista ja Siemensin käyttökokemuksen jakamisesta. Ehkä Siemens tai Bosch olisi hyvä vaihtoehto. Kovin tilavaa pakastinta ei näytä mistään no frostista löytyvän. Jos jollakin on sellainen tiedossa, vinkit olisivat tervetulleita!

    • laatulaite

      Liebherr on todella vakuuttava tuote kaikin puolin ja mallisto kohtuu laaja

      • JääkaappiaOstamassa

        Kiitos vinkistä. Täytyy tutustua tähänkin.

        Monissa merkeissä digitaalinen lämpötilanäyttö on ilmeisesti vain säätö eli ei näytä todellista lämpötilaa. Tietääkö kukaan mallia, jossa se näyttäisi myös todellisen lämpötilan? Esim. jos pakastimessa on -18 ja säädän sen kylmemmälle, niin näyttö palaisi tuohon -18 ja sitten aste asteelta kylmenisi siihen uuteen asetukseen? Nyt se näyttää monissa malleissa heti hyppäävän siihen uuteen säädettyyn lämpötilaan, eikä mittari näytä, mihin asti kaappi on ehtinyt viilentyä. Joissakin liikkeissä on sanottu, että nykyisissä malleissa tällaisia oikean lämpötilan näyttäviä mittareita ei ole. Tuntuu vaikealta uskoa, kun olen nähnyt tällaisia vanhempia kaappeja käytössä. Onko kenelläkään tietoa, onko todella näin?


      • Näin_se_on

        Täältä myös ääni Liebherrille. Tosi hienosti on toiminut. Vaikkakin vasta kolmisen vuotta.


      • JääkaappiaOstamassa

        Kiitos kommentista. Valitettavasti hintataso taitaa mennä liian kalliiksi ja on pakko etsiä sopiva vaihtoehto vähän edullisemmasta hintaluokasta. Merkki ei ollut minulle aiemmin tuttu, vaikuttaa kyllä laadukkaalta.


    • pumppuukko

      Festivolta uusi yhdistelmä hinta noin 6000 eurooo
      patentoitu vitamiinien pakastustapa.

    • Vertaileva56v

      Husqvarna topaz plus jääkaappipakastin on tominut minulla jo 19 vuotta ilman edes lampun vaihtoa, Nyt se tekee kuolemaa. Jääkaapin lämpötila asettuu nolliin itsekseen. Nykyyään ei saa rahallakaan vastaavaa 2 kompuran laitetta jossa sisätilojen lämpötilojen reaaliaikainen näyttö,ovihälyytys äänellä , ja pakastimen äänihälyytys jos lämpötila on -11 asteessa.
      Laite maksoi ostoaikana pikkaisen ennemmän kuin muut. Oi Niitä Aikoja.

    • Anonyymi

      Omat kokemukseni ovat merkeistä Whirlpool, Candy ja Siemens (merkit hintajärjestyksessä halvimmasta kalliimpaan). Kaapeissa ei kestävyyden suhteen ole ollut mitään eroa, jok'ikinen alkanut piiputtaa viimeistään 5v iässä...merkeistä kallein, Siemens hajosi kannattamattomaksi korjata(kompressori), mutta olihan siinä sentään parhaimmat toiminnot, mm.no frost ja lämpötilanäyttö.
      Nykyään taitaa laitteiden kanssa olla enemmänkin niin että maksat varustelusta, et kestävyydestä>osta vanha paljon sähköä kuluttava ruskea/vihreä mummon vanha Rosenlew niin voit luottaa toimintaan, onhan sitä jo 30v testattu. Sama juttu pesukoneiden kestävyyden kanssa, Bosch 8v, Upo 4v ja kaksi whirlpoolia kestivät yhteensä 5v(merkit kalleimmasta halvempaan). Pesukoneissa sentään rahalla tuntuu saavan edes vähän parempaa. Nykyinen(Rosenlew sekin) kestänyt jo 10v, mutta olihan se kalleimmasta päästäkin, samalla hinnalla saisi kolme whirlpoolia :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe