Moottoripyörille 100 tai 150 euron vuosivero

Vhhhhhhkbbkb

Eli tälläistä on kaaavailtu...tuo viidenkympin haitari riippuisi moottoripyörän koosta....

Ja selvää olisi että näitä veroja nostetaan lähes vuosittain kuten nyt autojen kohdalla tehdään...ja jos epäonneksesi omistat vielä veneen,mönkijän ja moottorikelkan saattaa sinulle tulla 1000€ vuosittäinen lisälasku...

32

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kxkxkxkzkzmz

      Eipä tässä muuten mutta kun kaikkia muitakin veroja nostetaan...autojen veroja,polttoaineveroja,kiinteistöveroja,jäteveroja,sähköveroja,energiaveroja ja sitten vieä leikataan verotulsen vähennysoikeuksia ja korotetaan reilusti julkisen palvelun asikasmaksuja......tässä on hevetti irti..

      • TOSIONNÄIN

        SUOMI = KOMMUNISTIVALTIO


    • Jutustelija1

      Nyt kyllä pitäisi aloittaa adressi netissä tuota vastaan, idioottimaista touhua. Itsekin olen ensin verot maksanut rahoista joilla pyöriä ostan ja maksan kaikesta käyttöön liittyvästä. Bensa, osat ja huoltojen hinnasta osa on veroja. Sitten vielä lisäksi pitäisi joka pyörästä maksaa tyhjästä kolminumeroisia summia ilman mitään vastinetta. Nyt kyllä pitää tehdä asialle jotakin ja äkkiä. Ja jos asiaan ei tule muutosta, niin asiasta vastuussa olevia ei pidä päästää lähellekään mitään päättäviä elimia tulevissa vaaleissa.

      Tuosta voi katsella meikäläisen vanhoja vermeitä: http://mattiviikate.blogspot.fi/

      Tuosta kolumniani, siellä on kanssa kuvia parista vanhasta jos jaksaa kaivella: http://mattiviikate.newsvine.com/

      Tuossa vielä suoralinkki siihen juttuun jossa on kuvia prätkistä kolumnissa: http://mattiviikate.newsvine.com/_news/2016/05/27/35598447-pictures-of-my-old-motorbikes-suzuki-gsx-r-1000-and-kawasaki-zx-9r

    • SuomiOnPaskaMaa

      Kulut ei nouse välttämättä veron takia, kun ajaminen ehkä vähenee. Pyörä on monella liikennekäytössä jatkossa enään kuukauden pari, samalla pienenee vakuutuskulut ja huoltomenot. Moni ajelee varmasti ilman veronmaksua, poliisin resussit ei riitä valvontaan, lähes 10 vuotta ajanut, eikä poliisi ole kertaakaan ratsannut.

      Valtiokin saa vähemmän verotuloja, kuin ennen mp-veroa, bensan vero n.75%, renkaista ym tarvikkeista alv. 24%, niistä koostuisi verotuloja enemmän, kuin tuo uusi vero tuottaa, lisäksi työttömiä tulee alalta satoja lisää.

      • JjjkJjjkbkbkknnknk

        Vero pitää kuitenkin maksaa vaikka pyörää ei käytettäisi yhtään..tämä tekee siitä poikkeuksen esim autojen tapaukseen..

        Tuo 100 euron maksu on se alin maksu joka tulee ehkä kevytmoottoripyörille mutta normi moottoripyörille voi tulla jopa 300€ veromaksut jos tähän tulee se koko porrastus...

        Summa on suuri koska se lähentelee jo normaalin henkilöauton vuosiveroja koko vuodelta.


    • KilvetönOnVeroton

      Kilvet konttorille, eikä veroa tarvitse maksaa.

      • Mika222222222222

        Eikö nyt liikennekäytöstä poistaminen mahtaisi riittää.


      • Uujkknkknn

        Ei kuulemma onnistu


      • 23456789876543456789
        Uujkknkknn kirjoitti:

        Ei kuulemma onnistu

        Kuulemma? Pakkohan se on onnistua, kun ajoneuvo poistetaan liikennekäytöstä.


      • zxcvbvcxzcv

      • KilvetönOnVeroton

        No joo....Vertaukseni olikin lähinnä kuvainnollinen......


    • mastermechanic

      Pientä tämä vielä on 70-luvun korotuksiin verrattuna. Kertaheitolla moottoripyöräveroa korotettiin parilla tuhannella markalla. Ja sitten tuli vielä kypäräpakko. Enää ei voinut lähteä kaupungille kiertämään toria pelkissä aurinkolaseissa. Äkkiä noihin veroihin tottuu, autoihin liimailtiin aluksi käyttömaksumerkkejä. Nykyään lähettävät maksulaput heti, kun on joku viiden sadan euron uusi rojekti tontilla. On aivan kohtuutonta maksaa siitä 200 euroa lahjusta valtiolle.
      Koskahan tuo 70-luvun väliaikainen moottoripyöräveron korotus muutetaan autoveron mukaiseksi? Nythän mp-vero leivotaan suoraan uuden pyörän hintaan.

      • paukettapakoputkesta

        Vero ei mahdu kaaliin kypäräni sisällä. Jos moottoripyöräilystä aiheutuu yhteiskunnalle haittaa tai niiden takia joudutaan investoimaan johonkin, niin otetaan käyttöön kyseinen vero. Keino on varmaan sama rakenne kuin autoilla, korotetaan sitä, MUTTA Sipilä on korostanut Valtion budjetin loogisuutta ja luvannut korjata budjetin rakennetta. Odotan hallituspuolueilta selvitystä, kuinka kerätty vero käytetään moottoripyöräilyn hyväksi. Edes lähelle sitä toimintaa tulo kohtaa menon periaatteella.

        Minulle on syntynyt käsitys, että tämä on keino kerätä rahaa sosiaalisektorin tarpeisiin, kun ei sieltä pystytä kuluja leikkaamaan ja ei kehdata enää verottaa lisää.
        Tässä käytetään moottoripyörää veron määräämiseen. Ja se on kyllä outo keino. Voisiko se olla ennemmin vaikka pakastearkku?!

        Moottoripyöräily tuo monelle hupia kesäisin jos ei ole varaa mökkiin tai kalliiseen asuntovaunuun . Suomeen on saatu takaisin moottoripyöräilykulttuuria. Imatran ajot ja 40 000 maksanutta katsojaa ja turisti, taloudellisesti tiukalla olevalle paikkakunnalle. Tulossa MotoGP ja ehkä satatuhatta turistia, iso kasa muualta, Euroopan moottoripyöräilyn takapajulaan?


    • Rikasduunari

      Tämä vero on raippaa duunarille. Moottoripyöräilyhän on palkkatyöväen harrastus, samalla saadaan kutiteltua myös työttömät. Muistetaanhan, että maajussin mönkijää vero ei koske ja on lisäksi maataloukäytössä verovähennyskelpoinen...
      Hyvä PersKeKo!!!

      • kepupettääaina

        Keskustahan ajoi metsätiloille verovähennykset. Toiselle kun antaa niin toiselta pitää ottaa. Maksumiehenä on aina työntekijä kun hallituksessa häärää kepu ja kokoomus!


    • säästetään

      Kompensoin välittömästi kaikki nousevat kulut pois muusta kulutuksesta eli nyt loppuu esim. kasko autosta seuraavaksi ,lehtien tilaus päättyi jo tässä alkuvuonna.

      Ruokaa laitetaan jo itse ja ostetaan pääasiassa vain raaka-aineita, autoilu on minimissään.

      Mitä muuta Sipilän hallitus haluaa vielä?
      Säästän seuraavaksi laittamalla auton seisontaan ja käytän fillaria enemmin.

    • pappamopoilija

      Maksan kyllä mielelläni kaikki verot jotka vaan keksivät, jotta saadaan valtion talous kuntoon ja perus palvelut turvattua kaikille. Ihmetyttää vain, miksi pitää tehdä näin monimutkaisesti. Olisi paljon yksinkertaisempaa jättää nämä höpöhöpöverot keräämättä ja pidättää suoraan palkasta vaikka 2/3 osaa veroina.

    • Motoristi1988

      "Romudirektiivin ulkopuolisen ajoneuvon lopullinen poisto
      Kun romudirektiivin soveltamisalaan kuulumaton ajoneuvo, kuten kuorma- ja linja-auto, mopo, moottoripyörä, mönkijä, traktori, työkone tai moottorikelkka, toimitetaan Suomen Autokierrätyksen vastaanottopisteeseen, hoitaa vastaanottopiste lopullisen rekisteristä poiston. Jos ajoneuvo romutetaan muulla tavalla kuin Suomen Autokierrätyksen vastaanottopisteessä, voi ajoneuvon omistaja lähettää Trafin kirjaamoon luotettavan kirjallisen selvityksen ajoneuvon tuhoutumisesta tai romuttamisesta. Selvitykseen tulee omistajan allekirjoituksen lisäksi kahden todistajan allekirjoitukset ja nimenselvennykset sekä osoitteet ja syntymäajat. Selvityksen liitteenä on oltava tuhoamisesta vastanneen tahon todistus tai muu vastaava selvitys, josta ajoneuvon romuttuminen selviää. Luotettavan selvityksen perusteella Trafi voi poistaa romudirektiivin soveltamisalaan kuulumattoman ajoneuvon lopullisesti ajoneuvoliikennerekisteristä."

      • fghjkjhgfhjkjhg

        Taidat olla uskovainen.


      • Motoristi1988

        Jaa mää vai?
        kyllä olen, koska uskon itseeni ja omiin tekemisiin.

        Tuolta lisää infoa
        http://www.trafi.fi/tieliikenne/ajoneuvon_romutus_ja_lopullinen_poisto

        Jos tuota lukee kuin raamattua, niin lopullinen poisto tarkoittaa sitä, että ko. laitetta ei saa enää takaisin kilpiin.
        Joten pahimmassa tapauksessa kilvellinen moottoripyörä on verotettava kohde ilman poikkeuksia.


    • motoristit

      Miten vero määräytyy painon?,tehon? Vai kuution mukaan?? Tästäkin kulkee monta juttua!!!

      • seonsatkunluokkaa

        Todennäköiset vaihtoehdot ovat joko kiinteä maksu tai pariin luokkaan jako. Maksuhan ei voi olla auton luokkaa sillä kaikki rasite liikenteelle on vain osa autosta. Soita valmistelevalle virkamiehelle jos todella haluat tietää. Virkamiehellä on vastuu asiallisesti käsitellä yhteydenottosi tosin spekulaatioitakaan virkamies ei saa antaa. Jos valmistelussa on jokin konkreettinen arvio niin se kyllä kerrotaan.


      • hakuammuntaaaa

        Kait nyt joku linja luulisi olevan jo vallitsevan autonkäyttömaksun pohjilta? päästöt kuten autoissa ja vanhoille heti kunnon tappovero , näinhän ne on hoidettu aikaisemminkin. uusistahan on just maksettu kovat verot hankinnan yhteydessä , uutta pyörää en nyt ainakaan lähtisi kaupasta ostamaan ,enkä kyllä muutakaan , sen ovat saaneet aikaiseksi noilla päätöksillään.paras pyöritellä sormiaan ja ottaa lunkisti , ei riitä motivaatio enää vanhempana uskoa noita höpinöitä , Kyllä nuo äkkiä hassaa kaikki verorahat maailmalle ja taas saa kansa tuntea nahoissaan....


      • seonsatkunluokkaa

        Toki vastaukseni oli hakuammuntaa. Budjetissa kevytajoneuvoveron tullaan arvioimaan kerryttävän verotuloa n. 50milj. €. Kun verovelvollisia arvioidaan olevan n. 0,5 milj. niin eikös 100 x 0,5 ole n. 50?

        Tarkat luvut tulevat käsittelyyn ensimmäisessä lisätalousarviossa kokemuksen mukaan n.2-3kk kuluttua. Varsinaiseen nyt viikolla käsiteltyyn budjettiin luvut eivät ehtineet.

        Minä itse uskon veron olevan porrastettu jotenkin ajoneuvon koon tai tehon mukaan. Perus-mp 100hp teholla 100€ ja 200hp tehotykki ja muskelivene 350€? Ei arvaus mene kauas...


      • perus8kw

        Toiveissasi siis on, että perus-mp 100 hp teholla saa siis saman alkaen veron kuin 155cc Vespa 8,5kW tehollaan? Ikävä kyllä tuota Vespaa ei luokitella viritetyksi mopoksi, ei edes kevariksi vaan moottoripyöräksi.


    • flodaa

      Minä en maksa!näillä veroilla maksetaan Sipilän ja Stubin unelmaa saada islamisaatio Suomeen.Jo nyt kustannukset mamuista pyörii miljardeissa ja eikun kasvaa vuosi vuodelta.

      Kilvet veks ja ajelen emännällä joka onkin vielä timmissä kunnossa:)

    • entinenmotoristi

      Vero on vasta alkusoittoa. Veron nettotuotto tulee jäämään huomattavasti alle hallituksen tavoitteen, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että veroa tullaan korottamaan 10-15% vuositasolla.
      Muutaman vuoden päästä ollaan tilanteessa, jossa 2000€:n mp:stä maksetaan ajoneuvoseroa 700-800€/vuosi

    • hulluuutouhuu

      Kaikki harrastus laitettava sitten verolle tasapuolisuuden nimissä , aivan sairas hallitus joka vieraantunut arjesta täysin,kusevat omille nilkoilleen kaikenlisäksi näillä tempauksillaan , no ainakin kaikki moottoripyöräilyyn jotenkin liittyvä on nyt tuomittu alasajettavaksi ja kulutus vähenee rankasti sen osalta sitten , tyhmä kansa näköjään nielee kaikki päättömyydet , ja nuo persut voi painua hevonkuuseen sieltä ......myynti-ilmoitusta vaan nettiin ale hinnalla , myy sitten tai ei niin kts. reagoiko kukaan tilanteeseen ?

    • älä-osta-mitään

      Pääministerin oma veronkierto vain jatkuu ja kansalaisia kuritetaan sen takia kun eivät suostu rikkaat maksamaan verojaan vaan kiertävät veroja minkä pystyvät.

      Jos veronkierto estettäisiin niin mitään tällaisia kikyjä ja muita vedätyksiä ei tarvittaisi.

      Hallitus sahaa omaa oksaansa ja ihmiset eivät enää kuluta eivätkä osta mitään kun omistamisesta rangaistaan jo joka asiassa.

    • IhmeTouhua

      Taannoin karpon ohjelmassa oli jonkun auton dieselmoottori jossain savon sydämmessä. Missä lie tontin takakulmassa makasi, vuosittaisen verolapun mukaan oli vielä tieliikennekäytössä. Eli näinhän se menee.. Missähän on se konttori jonka pöydälle voi muroina viedä pyörän jäänteet jotta uskovat että tällä ei kenties ajeta enää?

      • Jutustelija1

        Joo kyllä se pitäisi tehdä niin että lopetetaan nämä hömppä verot ja nostetaan palkkojen verotus takaisin sinne missä se oli vuosituhannen alussa. Toki pienituloisten verotuksen voi jättää alas, mutta isommat palkat takaisin kunnon verolle. Silloin valtion kassaan kertyy enemmän rahaa ja typeryys vähenee.

        Tuosta voi katsella meikäläisen vanhoja vermeitä: http://mattiviikate.blogspot.fi/

        Tuosta kolumniani, siellä on kanssa kuvia parista vanhasta jos jaksaa kaivella: http://mattiviikate.newsvine.com/

        Tuossa vielä suoralinkki siihen juttuun jossa on kuvia prätkistä kolumnissa: http://mattiviikate.newsvine.com/_news/2016/05/27/35598447-pictures-of-my-old-motorbikes-suzuki-gsx-r-1000-and-kawasaki-zx-9r


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe