Hiekanpään kouluhanke

Lastenvihaajat

Uutta koulukeskusta ei tule Pieksämäelle. Suosittelen nuorille lapsiperheille, että muuttavat Kannasniemelle ja lapset pääsee uuteen moderniin nykyaikaiseen opetusympäristöön ja kouluun. Pieksämöen kouluhanke on jäädytetty ja hankeen vetäminen muistuttaa Neuvostoliiton viimeisiä aikoja, kun vanhojen puolue tovereiden hautajaisia vietettiin kuukausittain. Mitä yli 60-vuotiaat virkamies ikäpresitentit uudella koululla tekee? Ei heillä ole tarkoitustakaan utta koulua tehdä, koska olemassa oleviin tiloihin lapset oppilaat mahtuu. He murehtivat tulevia sairauksiaa ja hoitojaan. Terve tuloa Kangasniemelle, lapsilla on täällä tulevaisuus.

91

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hlllop

      Onneks on myös muita vaihtoehtoja kuin kangasniemi...

      • ctetrrrebhjjht

        Varkauteen tietty, koulusaneeraus menossa siellä ei jahkailla vaan nuijitaan tulevaisuuspäätökset hetimiten pöytään. Eikä tuo ihmekään kun kansainväliset suuryritykset viihtyy siellä.


    • kirjoittelemisiin

      Aloittajan kirjoitustaidosta päätellen jonkinlaiselle koululle olisi kyllä tarvetta pmäellä. Apukoulu palvelusi dhkä parhaiten pmäen tarpeita.

      • Pilkunpanijat

        Lukihäiriötä ei korjata edes Kangasniemellä, mutta Pieksämällä kouluhanke kaatui nussimalla..


    • Kouluunuudestaan

      Opettele ensin itse kirjoittamaan

      • HahHaa_

        Min äkö ei osa kirotaa?


    • Okd

      Kirotus on pereestä samon koulu.

    • Unohtakaaasia

      Kokohanke hukutetaan Pieksämäkeläisittäin selvittelyihin, koska sitä ole takoitustakaan aloittaa tekemään. Politikot sysäsivät koko roskan sellaisille vetäjille, että asia ei tule etenemäänkään ja tällä tavalla siirtivät vastuunsa virhepäätöksistä muille. Kouluhanke on ja pysyy toteuttamista vaille olevalla listalla.

      • kymysys

        Olisko Koko hanke selvempi???


    • vanhajaväsynyt92

      Kun kerran kannakselta pois päässyt , ei tee enää mieli sinne takaisin.

    • maaselänkoullulle

      Häpeäkupla ja osaamaton sivistyslautakunta. 5 miljoonaa euroa upposi, eikä politikot päässeet valamaan peruskiveä. Kultuurilinnut Hiekanpäässä nauraa puissa ja olemattomat oravat pesiä rakentelevat.

    • valtuustonperäpenkki

      Kh 163 § 20.9.2016 Ehdotus:
      "Kaupunginhallitus päättää antaa rakennustoimikunnalle ohjeen
      käynnistää Hiekanpään yläkoulun suunnittelun välittömästi.
      Valmistelijat sivistysjohtaja Kari Koistinen, p. 044 088 2400 ja kaupunginjohtaja Tapio Turunen, p. 044 5882200."

      Siinäpä on kaupungin virkamiesjohdon terveiset valtuustolle ja varmaankin ainakin kuukauden työpanoksen tulos, varsinainen helmi.

      Ihme juttu että näille kahdelle ei mene perille että eihän isännän eli valtuuston eli ylimmän päättäjän valtakirjalla toimiva rakennustoimikunta ala tanssia virkamiesrenkien Koistisen ja Turusen pillin ohjeiden mukaan.

      Pormestarimallikaan ei tule etenemään jos kunnan virkamiestroikka saa esittää ja päättää siitäkin asiasta, Nykänen valmistelijana Turusen käskytyksen mukaan. Miten mukamas pormestarimelli tulisi kalliimmaksi kuin kaupunginjohtaja? Laskiko Turunen että hänelle maksettaisiin palkkaa maailman tappiin vaikka asioita hoitaisi pormestari?

      Kyllä on kertakaikkiaan niin että virkamiesjohdon on viimeistään nyt tajuttava, että heillä ei ole enää luottamusta kunnan asioiden hoitoon, ei ole ollut pitkään aikaan. Parempi olisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja seurata kuntalaisten aidosti haluamien asioiden edistymistä kuunteluoppilaana.

      Vai onko tosiaan niin, että jollakin on niin suuret halut päästä eläkkeelle, että todellisuuden taju on alkanut hämärtyä ja että millään ei ole enää mitään väliä. Jos näin on, tämä ei ainakaan ole kaupunkilaisten etu, vaan olisi katsottava, ovatko edellytykset hoitaa virkaa enää olemassa.

      Sanan "uskottavuus" tuo virkamiesjohto kyllä esille siltasuunnitelmissa ja yhteistyökumppaneissa, mutta voisiko sanan "uskottavuus" ottaa esille myös virkamiesjohtoa koskevana? Ovatko johtavat virkamiehemme enää uskottavia?

    • hyväsiitätulee

      Arvovalta on mennyt koko poliittiselta johdolta. He eivät ymmärrä kuinka hieno asia on uusi koulu Pieksämäelle. Hienoa koulua tullaan katsomaan ulkomailta asti. Se on uusinta utta tyyliä ja täydellinen lasten elämyspaikka. Rakennustoimikunta ei osaa asiaansa, koska se ei ole käynyt Euroopasta katsomassa mallia. Se on suuremmoista, kun ollaan tehty jo sopimus toisen asteenoppiskelijoista Miekkelin kanssa. Erityistilintarkastus on panettelua ja Pieksämäen mainetta pilaavaa. Se on suorastaan rahan haaskausta. Talousjohtajamme on kijanpidon kanssa todellut tilien käytöt oikeiksi.

    • Kullinpäässä_kutiaa

      Matkatartunnat itää noin puoli vuotta. Sitten sukupuolitaauti polille koko kaupungin johto

    • pellehermannit

      Onhan heillä ollut vuosia kimppakivaa veronmaksajie piikkiin keskenäänkin? Rahojen käyttöä on peitelty ja tarkastuslautakunnalla ei ole ollut selkärankaa puuttua tilanteeseen.

    • Tukipalveluyksikkö

      Sivistystoimessa on ollut merkittäviä hankkeita viimevuosina ja rahaa on tarvinnut useita satojatuhansia euroja edustustuksiin ja johdon ylimääräisien tehtävien hoitoon. On hienoa, että Pieksämäkeä tehdään maailmalla tunnetuksi. Se ollut hyvä asia, kun rahaa on saatu riittävästi. Sosiaali-ja terveystoimi ovat olleet rahojen tuhlaajia. Tekninenlautakunta pitäisi lopettaa ja kouluhanke takaisin kaupunginhallituksen alaisuuteen.

      • 12-11

        Pikemminkin "siveystoimi!"


      • Kaup_maksoi_matkoille

        Ehkäisyvälineet makanjohtajalle jaettavaksi tarvitseville. Ettei tule ei toivottuja tulisiaisia.


      • Kuppakauppias
        Kaup_maksoi_matkoille kirjoitti:

        Ehkäisyvälineet makanjohtajalle jaettavaksi tarvitseville. Ettei tule ei toivottuja tulisiaisia.

        Paljonko "pannaan" pakettiin?


    • konit

      Kouluhanke on kuin kilpavarikko? Kauniit kisatytöt esittelevät virtaviivaansa ja hankeen vetäjät ovat olleet kuin konit tallissa.

    • ankeehankeen

      Hankeen vetäjät??? Olette, arvon pmäkeläiset, sen tason hankeen vetäjiä, että säälittää. Lopettakaa se kohkaaminen jostakin uudesta koulusta ja uskokaa jo itsekin että apukoulu on ainoa koulu, jonka tuppukylänne lapsukaisten viisain vähemmistö ehkä saattaa saada loppuun suoritettua. Lopulla 99 %: lka ei siihenkään älli piisaa.

    • närästääkö

      Apukoulua ei ole enää olemassakaan, vaan Suomessa on paljon erityisoppilaita. koska erityisoppilaista on huomattavasti suuremmat valtion osuudet. Koulutoimi johtajineen rahoittaa erityisoppilaiden rahoilla uuden koulun, koska eihän erityisoppilaita voi opettaa vanhanaikaisissa tiloissa. Tarvitaan paljon pientiloja, kouluavustajia ja sosiaalisia tukitoimia.

      • tulevaisuudentoivot

        Niin onkin paljon erityisoppilaita eli apukoululaisia. Kun sekopää alkoholisti juntti luuseri vanhemmat periyttävät omat heikkolahjaisuuden geeninsä jälkikasvulleen ja jättävät nämä kultamurut kasvamaan ilman mitään rajoja tai ohjausta, juoksentelemaan puenestä lähtien pitkin katuja rötöstelemässä, tapoelemassa ja varastamassa niin mitä niistä lapsosista kasvaa? pmäkeläisiä, ihan normi pmäkeläisiä.


    • käsirysy

      Miksi ei selvitetä nykyisten koulutilojen riittävyyttä. Oppilasmäärät alenee ja tiloja vapautuu käytöstä? Itsehallinto tulee ja julkisia tiloja jää tyhjilleen valtiolla ja kunnilla.

      • gieloshih

        Se kai olisi kuntapäivillä noloa sanoa että korjataan vanhaa...kateus , kateus. Pitäisi vaan sanoa ,että kouluja rakennetaan solkenaan tähän kuntaan...luo kuulemma uskoa ......VERONMAKSAJIIN!!


      • oppivelvollisuus

        Vanhojen kaupungin omistamien kiinteistöjen arvo on yli mitoitettu kaupungin kirjanpitoon. Uuden koulun myötä tulee miljoonien eurojen alaskirjaukset kaupungin talouteen. Kiinteistöjen omaisuuden hallinta on varmaankin retuperällä. Mistään ei löydy kaupungin omaisuuden hoidon tilinpäätöstä, josta näkyisi korjausvelka ja rakennusten kirjanpidolliset arvot.


      • 8-9
        oppivelvollisuus kirjoitti:

        Vanhojen kaupungin omistamien kiinteistöjen arvo on yli mitoitettu kaupungin kirjanpitoon. Uuden koulun myötä tulee miljoonien eurojen alaskirjaukset kaupungin talouteen. Kiinteistöjen omaisuuden hallinta on varmaankin retuperällä. Mistään ei löydy kaupungin omaisuuden hoidon tilinpäätöstä, josta näkyisi korjausvelka ja rakennusten kirjanpidolliset arvot.

        Ei ole virkamiesten omaa rahaa niin ei ole väliä.


      • näinsemänöö
        8-9 kirjoitti:

        Ei ole virkamiesten omaa rahaa niin ei ole väliä.

        Tarkastuslautakunta valvoo kaupungin rahojen käyttöä. Virkahenkilöt ovat palkkarenkejä. Ongelmana onkin, että virkahenkilöt ovat kahdella jakkaralla istujia. Pukeista, kun ei ole kaalimaan vartijoiksi.


      • Lottoauttanee

        Mahtuuko lukiolaiset Diakin tiloihin? Auttaisko, jos nykyisen yläkoulun (keskuskoulu) pihaan tehtäis uutta ops:ia vastaava lisärakennus? Onko se Keskuskoulun rakennus siinä kunnossa että sitä voi käyttää? Jos se ei vastaa ops:n, niin voiko sitä käyttää kouluna enää ollenkaan? Missä kunnossa muut meidän koulut on, onko tiedossa uuden koulun tarvetta vielä muuallekin? Ja mistä sitä rahaa revitään kaikkeen?


      • Kiertoon_kuten_vaimotkin

        Keskuskoulu sopii hyvin yläkouluksi. Pienellä remontilla RUS 6 miljoonan pesulaan saataisiin sisäliikuntasali ja tilat lukiolle . Vai menisikö kaupungin virkamiehet pesulaan ja lukio latomoon.


      • 3-4
        Kiertoon_kuten_vaimotkin kirjoitti:

        Keskuskoulu sopii hyvin yläkouluksi. Pienellä remontilla RUS 6 miljoonan pesulaan saataisiin sisäliikuntasali ja tilat lukiolle . Vai menisikö kaupungin virkamiehet pesulaan ja lukio latomoon.

        Latomo on vuokrattu täyteen.


    • tosiasiaton

      tunnustettava. Jos halutaan lopulinen vastaus on parasta, että kaupunginpäättäjät lähtevät kysymään triolta, mitä Pilpo ajattelee asiasta ja samalla saadaan oikea ratkaisu asialle. Vrt. Asterixissa oleva tietäjä. Pilpo on Pieksämäen vastaavan tasoinen ennustaja ja tietoniekka.

      • Kiemurtelijat

        Usein mitätöinti on merkki, että paita on hieraantunut haisevaan pytyllä istuessa. Ei vaadi rakettitiedettä, että tositteet tarkistetaan kirjanpidosta. Kouluhanketta koskevat sopimusasiakirjat ovat myös julkisia. Sivityslautakunta ja tarkastuslautakunta kiertää kuumaa puuroa kuin kissat. Pieksämäki "kylä" tyhjeneet lopullisesti, kun keski-ikä on jo yli 60 vuotta ja lapsiperheet muuttaa pois paikkakunnalta.


    • huoltamista

      Kaikki vanha homehtuu, kun ei pidetä huolta... säästöt.

      • tökeröt

        Ei ne rakennukset huolenpidolla kunnossa pysy kaun. Vanha ei homehdu, vaan rakennuksen käyttö- ja huolto vaikuttaa rakennukseen. Rakennuksia pitäisi korjata määräajoin ja niille pitäisi olla käyttäjiä, jotka maksavat aiheutuneet kustannukset. Kaupungin turhien tilojen pois myynti on ollut verkaista poliittisista syistä. Siirettävä koulu olisi paras ratkaisu Pieksämäelle.


    • Hihatko_alkaa_palaa

      Sivistysjohtaja jäämässä pois Pieksämäen kaupungin organisaatiosta
      Sivistysjohtajan virka on hallintosääntöä uudistettaessa jäämässä Pieksämäeltä pois. Sivistysjohtaja Kari Koistinen (kuvassa) on siirtymässä kehitystehtäviin.
      Sivistysjohtajan virka on hallintosääntöä uudistettaessa jäämässä Pieksämäeltä pois. Sivistysjohtaja Kari Koistinen (kuvassa) on siirtymässä kehitystehtäviin. Kuva: Jaana Virtanen

      Pieksämäen kaupungin uudessa hallintosäännössä on luovuttu sivistysjohtajan virasta.

      Sivistysjohtajan tehtävien on määrä siirtyä uutena organisaatioon tuleville toimialajohtajille, jotka ovat opetusjohtaja sekä kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja.

      Johtajat valitaan nykyisten viranhaltijoiden joukosta ja heidän on määrä toimia vastuualuejohtajina nykyisten tehtäviensä ohessa.

      Nykyinen sivistysjohtaja Kari Koistinen on siirtymässä kaupungin kehitysjohtajaksi elinkeinotoimen alaisuuteen.

      Hänen tehtävänsä on määrä alkaa vuoden 2017 alussa, jolloin myös vastuualuejohtajat aloittavat uusissa töissään.

      Kaupunginjohtaja Tapio Turusen mukaan Koistisen tehtävänä on muun muassa erikseen sovittavien investointien hankkiminen sekä koulukehittäminen.

      Koistinen itse näkee tehtävässä hyvänä sen, että siinä tehdään poikkihallinnollista mietintää.

      – Tämä on kaupungin puolelta satsaus elinvoimaan. Työssä pystyisi keskittymään kaupungin kannalta isompiin kokonaisuuksiin. Samalla tulisi testattavaksi, että tarvitaanko kaupunkikehittämisyksikköä.

      Teknisen toimen vastuualue on kasvamassa, sillä sinne ollaan teknisen toimen johtajan, Tapani Mähösen, alaisuuteen siirtämässä kiinteistöpuoli sekä ruokahuolto.

      Ne siirtyvät hänelle tukipalveluista ensi vuonna eläkkeelle jäävältä kiinteistöpäällikkö Reijo Raitiolta.

      Toimistohenkilöt ovat siirtymässä konsernihallintoon, hallintojohtaja Ulla Nykäsen johdettavaksi.

      Kaupunginhallitus käsitteli tiistaina hallintosäännön uudistamista ja lähetti hallintosääntöluonnoksen työyhteisötoimikunnalle yhteistoimintalain mukaisesti käsiteltäväksi.

      Asian käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa henkilöstöjärjestöjen otettua siihen kantaa.

      Pieksämäen kaupunginvaltuuston koko on ensi vuoden alusta alkaen 35, esittää kaupunginhallitus yksimielisesti. Tätä nykyä valtuutettujen mä

      • potkupersiille

        Koistinen sivuraiteelle ja terminaaliin 2 vuojen päästä. Mitä se ukko vielä höpäjää elinvoimasta ja testauksista kun ei aio eikä haluu tehä töitä enää yhtäkään päivää. Sanos vaan suoraan että potkut tuli.


    • eemittää

      Mitä te tuosta kouluhankkeesta kohkaatte??? Ihan turhia pmäellä niin koulut kuin sivistysjohtajakin: pmäen savolaistollo luuserit eivät opi mitään eivätkä ymmärrä sivistyksestä mitään.

    • Eläkkeelle_2019

      Kuopiolainen 1979 valmistunut kasvatustieteen maisteri Jyväskylästä teki valinnan. 2017 alkaa uusi virka josta kahden vuoden virkavapaa. Virkavapaa loppuu ja 2019 alkaa ruhtinaallinen työeläke juoksemaan. Milloin kaupunginjohtaja päättää olla rehellinen eikä syötä meille jotka palkan maksaa pelkkää bullshittiä.
      Luulisi että maatalon poika Partaharjusta Erkki Huupponen lopettaisi tämän ruskea paidanhelma variateen jota kaikki rehelliset demarit ei edes enää kannata.
      Hamekangas kaupunginjohtajalle kainaloon ja samaan Kuopion junaan Koistisen kanssa väitöskirjaa tekemään.

    • Neititerävätöihinheti

      Kuka nuo Turusen lehdistötiedotteet kirjoittaa kun niistä ei saa mitään selvää ja niitä oikaistaan seuraavan päivän lehdessä

    • Ota_oppi_Mikkelistä_heti

      Mikkelin kaupunki aikoo purkaa vuosia remontissa olleen Anttolan yhtenäiskoulun kiinteistön.
      Koulutilat on määrä korvata uudisrakennuksella ja nykyisen koulun vieressä olevan Anttola-talon tilojen uusjärjestelyillä.
      Poikkeavaa hankkeessa on se, että uudisosan toteuttajaksi haetaan ulkopuolista investoria, joten kaupungille koituisi koulutiloista ainoastaan käyttömeno.
      Suunnitelma sisältyy kaupungin teknisen toimen budjettiesitykseen. Tekninen lautakunta käsittelee hanketta ja koko teknisen toimen talousarviota ensi viikolla.
      Jos poliittinen päätöksenteko hyväksyy linjaratkaisun, Mikkeli testaa ensimmäisen kerran ulkopuolisen investoijan mallia uusien koulutilojen toteuttamisessa.

      Mikkeli päätyi ratkaisumalliin pitkien selvitysten jälkeen.
      Keskeinen perustelu on se, että tehtäisiinpä koulutiloissa millaisia remontteja tahansa, lopputulos ei kuitenkaan tyydytä kaikkia käyttäjätahoja.
      Sisäilmaongelmista kärsinyttä yhtenäiskoulua on remontoitu useaan otteeseen tuntuvin kustannuksin vuosien ajan.
      Suunnitelma on nyt se, että nykyinen yhtenäiskoulu puretaan maan tasalle ja tilalle samalle paikalle rakennetaan uudisosa. Samalla liikuntasali saneerataan.
      Uudisosa on tarkoitus saada valmiiksi vuoden kuluttua syksyllä. Liikuntasalin remontointiin varataan teknisen toimen budjettiin miljoona euroa, mutta vasta vuodelle 2018.
      Uudisosa on yksikerroksinen koulukiinteistö, joka on hieman nykyistä yhtenäiskoulua pienempi. Lisää opetustiloja sovitetaan viereiselle Anttola-talolle.
      Uuden kiinteistön kustannukset liikkuvat neljän miljoonan euron tietämissä.
      Tätä rahaa kaupungin ei tarvitse mistään. Ulkopuolinen investoija toteuttaa tilat. Kaupungin vastuulle jäävät tiloista vain käyttömenot.

      • eitoteudu

        Lahden ja Helsingin välinen moottoritie toteutettiin aikoinaan vastaavasti, mutta lasku ei ainakaan silloisella mallilla ollut pienempi yhteiskunnalle. Asiat ovat kehittyneet ja nykyisin vastaavia kouluhankkeita toteutetaan ympäri Suomen maata. Riski on melkoinen Pieksämäen kaupungille, kun tiloja on yllin kyllin tyhjillään viimeistää itsehallintoalueiden toteutuessa. Kuuden vuoden päästä on paljon julkisia tiloja tyhjillään asukkaista tyhjennettäviksi tarkoitetuissa kunnissa ja kaupungeissa. Kouluhanke toteutettuna elinkaarimallilla on todennäköisesti tyhjillään tai vajaa käytöllä noin 7 vuoden päästä ja tiloista tehdyn elinkaarisopimuksen seurauksena veroeroja palaa savuna ilmaan.


    • 30000ekunpalkkioSektio

      Maksetaan 30000€ palkkio jokaiselle 20-45 vuotiaalle pieksämäkeläiselle joka antaa steriloida itsensä. Niin Pieksämäen tulevaisuus on taattu 7 vuoden jälkeen. Ei tule kouluihin lapsia varakkaiden julkisenhallinnon eläkeläisten elätettäväksi. Sterilonti on tehtävä siten että kohtu tai kivekset poistetaan. Näin pieksämäestä tulee iloinen kaupunki kymmessä vuodessa.

    • Jari-tee-sinäkin-lapsi

      Matti odottaa lastenlasta

    • maikitjahelunat

      Valtuuston kokoukseen pitää valmistautua, Tuomiot ovat tulossa johtaville virkahenkilöille. Mistä johtuu, että vaalien jälkeen tarkastuslautakunta sai erityistintarkastuksen valmiiksi? Pyykin pesu valkoiseksi jatkuu vielä pitkään ja krp tulee vielä tutkimaan luottamushenkilöidenkin kytkökset. Savua, kun ei ole ilman tulta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe