Viron uusi lippu ja muut valtiotunnukset

PierrePascal

Virossahan puuhattiin räkä poskella uusia valtiotunnuksia 2000-luvun alkupuolella. Asia ei tainnut edetä siitä mitenkään. Mikähän tilanne nyt on? Häpeävätkö virolaiset vieläkin kolmiraitaista must-valge-sinine -lippuaan ja haluavat tilalle pohjoismaa-tyylisen ristilipun?

Katsoin ehdotuksia uudeksi lipuksi ja Ristilippu Viron väreillä voisi olla ihan hieno. Mutta: Syy miksi virolaiset ovat halunneet vaihtaa lippuaan on hyvin raadollinen; halu kuulua pohjoismaihin -olla yksi niistä ja kieltää samalla balttikumppaninsa (Latvia ja Liettua).

Virosta ei voi tulla pohjoismaata millään vippaskonsteilla tai hokkuspokkustempuilla -ei itseasiassa mitenkään. Viro tekee nyt tiivistä yhteistyötä muiden baltianmaiden kanssa niin puolustus- kuin rajayhteistyösaralla. Kaikilla kolmella baltianmaalla on esimerkiksi yhteisesti johdetut "ilmavoimat". Myös pohjoismaatyyppinen passivapaus on baltianmaiden välillä todellisuutta.

Virolla on paikkansa maailmassa osana lännen ja idän puskurivyöhykettä ja sen viiteryhmä on Baltia. Kulttuuriset ja taloudelliset seikat jo yksinään sitovat Viron baltiaan, eikä ristilippu tekisi siitä pohjoismaata. Se olisi vain kansallista itsepetosta.

6

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piret

      Muistan elävästi sen kauniin punaisena harmaata taivasta vasten kuvastuvan Neuvosto -Eestin lipun, jonka potreat Neuvosto-virolais-pioneeripojat nostivat salkoon Tallinnan torilla tuona kuulaana syysaamuna 1980-luvulla.

      Sen aaltoilevat, kauniin merelliset aaltokuviot punaista taustaa vasten ikään kuin liehuen ennakoivat Viron ensimmäisen presidentin tulemusta. Ei ole suurempaa kuin oma lippu ja Neuvosto -kansojen ystävyys.

    • Uuttaheraldiikkaa

      Viron uusi vaakuna tulee olemaan Vantaan lohenpyrstövaakuna. Kohta suurin osa virolaisista asuu Vantaalla. Viron lipuksi tulee Suomen siniristi jossa on ylänurkassa vasara ja lattiamoppi ristissä (virolaisten yleisimmät työvälineet)

      • omanvirainen

        Mukailtu lohenpyrstövaakuna -mustatäplätokon pyrstö sopisi paremmin Viron vaakunaan, koska se on haitallinen vieraslaji pohjoisessa.

        Puhuin viikko sitten virolaisen laittoman maassaolijan kanssa joka omien sanojensa mukaan naureskellen kertoi käännytettäessä tulevansa aina seuraavalla laivalla takaisin. Oli kuulemma pitkä maahantulokielto.


    • Urmas-Sepp

      Viro saattaa hyvinkin liittyä pohjoismaiden kunniakkaaseen joukkoon sadan vuoden kuluttua, jos sitä ei siihen mennessä ole sulautettu Venäjään ja muut tiukat kriteerit täyttyvät.

      Yksi ensiarvoisen tärkeä asia on saada virolaisväestö omaksumaan länsimaiset tavat. Rötöstely, sekä kaikki muu rikollinen toiminta mikä on tyypillistä itä-Euroopassa pitää saada ensin loppumaan.

      Virolaisten tulee ymmärtää käyttäytyä ja ajatella kuten pohjoismaissa ajatellaan. Juopa pohjoismaalaisten ja virolaisten välillä on ainakin tällä hetkellä todella leveä ja syvä. On tunnettua ja kiistatonta että virolaiset muiden balttien tapaan tekevät varkauksia ja rötösmatkoja kaikkiin pohjoismaihin. Toimivatko pohjoismaiden kansalaiset niin? Eivät todellakaan! Elintasoero Viron ja pohjoismaiden välillä yksinkertaisesti on vain liian suuri.

    • kaariss

      Virolainen tuttuni tuntuu aina löytävän jotain epäkohtia Suomesta. Totean että faktuaalisesti hän on oikeassa mutten näe hänen kuvailemiaan ilmiöitä haitaksi omassa elämässäni. Taustalla on uskoakseni halu epäkohtia löytämällä tasoittaa sitä valtavaa epäsuhtaa kotimaansa ja Suomen välillä. Ei taida luonto kestää myöntää että ovat jäljessä 20 vuotta. Monessa asiassa eivät tule edes tavoittamaan Suomea.

      Mitä esimerkiksi sähköinen äänestys lohduttaa virolaista jos lapset kerjäävät kadulla leipää?

    • Anonyymi

      Missä vaiheessa Viron lippu-uudistus nykyisin on, vai onko se unohdettu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2823
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      21
      1031
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      993
    Aihe