Sukituksiin erikoistunut insinööri putkiremontista

SELVÄÄ_HUIJAUSTA

31

1241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jep542

      Näin se on.

    • sttte455555s

      Sukitus on hyvä keino jos ei tarvitse tehdä kylppäreitä ja käyttövedet voidaan tuoda uusia reittejä huoneistoon, mutta miettikää miten pelkällä sukituksella korjataan "vessa vesiposti keittokomero" nykypäivään. Antakaa vinkkejä!

      Ja sitten puhutaan putkiremonteista kun todellisuudessa on aivan kaksi eri asiaa nämä sukat ja perinteiset.

    • kuplatosiaan

      Polkupyörän vuotavan kumin paikkaus vrs. Sisäkumin tai renkaan vaihto ja samalla uusitaan vaihteet, vaijerit, kunnostetaan ruostuva runko. Viemärin pinnoitus vrs. Taloyhtiön peruskorjaus. Uusitaan viemärit, samalla sähköt, ilmanvaihto, kylpyhuoneet, vesihanat, pytyt. Molemmissa pyörällä ajetaan korjauksen jälkeen, mutta miten monta kesää?

      • EhyttäEiKannataKorjata

        Onpa typerä kommentti!

        Itse ostin juuri uuden pyörän ja mikäli kumi olisi puhjennut, olisiko pitänyt vaihdattaa/korjauttaa vaihteet vaijerit sekä runko samalla?

        Seurauksena olisi tällöin ollut kalliimpi lasku kuin pyörän hankintahinta oli, olisiko tämä järkevää?

        Normaalin putkiremontin hintakin on yhtä kallis tai jopa kallimpi, kuin uuden talon rakennuskustannukset. En väitä että putkiremontin hinnalla saisi uuden talon, kun sen hinta sisältää muutakin kuin rakennuskustannukset, kuten mm. tontin jne.

        Jotkut ovat remontoineet juuri ennen putkiremonttia kylppärinsä, kuinka järkevää olisi piikata juuri remontoitu kylppäri auki?

        Miksi muutenkaan olisi fiksua teettää kylpyhuoneen remontti kalleimmalla mahdollisella tavalla putkiremontin yhteydessä?


    • NickNailer

      Kun putkiremontti maksaa asbestitutkimuksineen 1000 euro per m2, tai enemmän, on kyseessä tapahtuma, joka pitäisi rikoslaissa kriminalisoida.

      Huvittuneena olen seurannut, kuinka asunto-osakeyhtiöiden pöytäkirjat ja kuitit katoavat tai syttyy sellainentulipalo, jossa vain nuo dokumentit tuhoutuvat. Näin tuntuu tapahtuvat silloin kun putkiremppa menee pieleen. Ja se ei ole harvoin, se.

      Ei muuta kun kunnon ehdottomat vankeusrangaistukset ja johan putkiremppojen hinnat romahtaa.

      • Älä-hulluuttele

        Kuusi wanhanaikaista putkiremonttia takana ja kaikissa tehty myös sähköt, antennit ja ovipuhelimet yms. eikä ole yhtään kuittia vielä palanut eikä kateissa. Ja kallein putkiremontti oli vähän alle 600 euroa/neliö, muut alle 500 euroa. Ja nämä kerrostaloissa Helsingissä, viimeisin vuosi sitten.


      • EhyttäEiKannataKorjata
        Älä-hulluuttele kirjoitti:

        Kuusi wanhanaikaista putkiremonttia takana ja kaikissa tehty myös sähköt, antennit ja ovipuhelimet yms. eikä ole yhtään kuittia vielä palanut eikä kateissa. Ja kallein putkiremontti oli vähän alle 600 euroa/neliö, muut alle 500 euroa. Ja nämä kerrostaloissa Helsingissä, viimeisin vuosi sitten.

        "Ja kallein putkiremontti oli vähän alle 600 euroa/neliö, muut alle 500 euroa."

        Oli hinta sitten 1000 tai 500 euroa neliö, se on aivan järjetön.


      • Jonskuna

        On siinä huima ero kuitenkin maksaisiko kaksion putkiremontti esim. 50000 e tai 25000e. Porukat vetelee kirjoituksiinsa hatusta hintoja totuus on 500e luokassa neliö putkiremontti.


      • NickNailer

        Keskiarvo pääkaupunkiseudulla oli noin 800 euroa per m2 ENNEN turhanpäiväisiä asbestitutkimuksia. Nyt keskiarvo on noin 1000 euroa per m2.

        Katson tilastoja, enkä suinkaan vetele mitään hatusta.

        On mahdollista, että suurten asuntojen putkiremontti on luokkaa 500 - 600 euroa per m2, mikäli remontoitavia neliöitä on vähän suhteessa asuntojen kokoon. Tosin, kallein vastaan tullut putkiremontti koski suuria asuntoja ja oli luokkaa 1600 euroa per m2. Se alkaa tuntua tuollaisissa 100 - 150 m2 asunnoissa. Kyllä se 240.000 euron maksaminen tuntuu varakkaammankin tilillä.


      • paljo.maksaa
        NickNailer kirjoitti:

        Keskiarvo pääkaupunkiseudulla oli noin 800 euroa per m2 ENNEN turhanpäiväisiä asbestitutkimuksia. Nyt keskiarvo on noin 1000 euroa per m2.

        Katson tilastoja, enkä suinkaan vetele mitään hatusta.

        On mahdollista, että suurten asuntojen putkiremontti on luokkaa 500 - 600 euroa per m2, mikäli remontoitavia neliöitä on vähän suhteessa asuntojen kokoon. Tosin, kallein vastaan tullut putkiremontti koski suuria asuntoja ja oli luokkaa 1600 euroa per m2. Se alkaa tuntua tuollaisissa 100 - 150 m2 asunnoissa. Kyllä se 240.000 euron maksaminen tuntuu varakkaammankin tilillä.

        Kylläpä niistä asbestitutkimuksista rahastetaan Helsingissä. Porissa koko kerrostalon asbestitukimus on 3.000 euroa, sis. alv. Jos talossa on 30 asuntoa, ei se tee montaa euroaa per neliömetri.


    • NickNailer

      Laitetaanpa tuosta alan omalta sivulta tietoa ENNEN PAKOLLISIA ASBESTITUKIMUKSIA ja vuoden 2013 tilanteen mukaan (HINNAT OVAT NOUSSEET RAJUSTI JA NIIDEN PÄÄLLE TULEE ASBESTITUTKIMUKSET):

      Esimerkkejä linjasaneerauksen kustannuksista:

      Putkien uusiminen: Hinta-arvio 600-900 euroa/m²

      Viemärit uusitaan
      Käyttövesiputket uusitaan pinnalla/koteloissa
      Märkätilat uusitaan
      Sähköt uusitaan
      Putkien kunnostus: Hinta-arvio 200-400 euroa/m²

      Viemärit kunnostetaan sisäpuolelta (100-200 euroa/m²)
      Käyttövesiputket uusitaan pinnalla/koteloissa (100-200 euroa/m²)
      (/huoneisto-m², sis alv. 24%, hintataso Suur-Helsingin alueella 2013).


      LÄHDE: http://www.talokeskus.fi/rakennuttajapalvelut/putkiremontti/

    • kalliiksituli

      Näihin kuluhin saimme ainakin sitten vielä lisätä putkiremontin jälkeen teettevän lisäremontin. Tämä tuli taloyhtiössämme yllätyksenä, että putkifirman (ORA-Yhtiöt) pintaremontti oli täysin ala-arvoista ja yhtiö ei suostunut putsaamaan yksityiselle omaisuudelle tehtyä vahinkoa (ei kiistänyt tapahtunutta), seinät piti osin maalata uudelleen (työn taso, niin huonoa), töhiryt seinälista uusia jne. Toinen vaihtoehto olisi viedä asia oikeuteen, mutta se olisi ollut kallista ja henkisesti rankkaa. Tämä oli kulu johon emme olleet varautuneen.

      • hylkytyötä

        Tuohan on aivan normaalia, aina kun putkimies käy huoneistossa niin sen jälkeen on maalipurkkia kateltava, ovat he sellaisia mosaramppareita. Kellareistakin saavat pellit aukastua katosta kun sulkuja käyttävät, mutta koskaan eivät saa niitä takaisin, on se sitten kaunista kun paskaset putket sieltä näkyvät.


    • sivistäkääitseänne

      Huomaa, että yksikään asbestista tässä puhunut, ei tiedä mistä puhuu, sama pätee sukituksesta puhuneisiin.

    • valavoja

      Ihmettelen suuresti, että miksi yleensä tehdään raskaita linjasaneerauksia! Kaikki rikotaan ja putket asennetaan taas umpi koteloihin ( samalla asukkaat joutuvat olemaan muualla, koska ei tule vettä kolmeen kuukauteen ja maksavat vuokraa sijais kämppään ja kevyessä remontissa voi asua kotona koko ajan ja vesi katkot rajoittuvat muutamaan tuntiin )! Entäpä kun sattuu putkirikko siellä kotelossa? Taas meni yksi kylppäri remonttiin!! Kevyessä remontissa nousu kotelot ovat porrashuoneissa ja jos siellä sattuu putkivuoto, niin kotelon saa muutamassa minuutissa auki ja heti pääsee korjaamaan, eikä tarvitse rikkoa kenenkään huoneistoa!! Ihmettelen näitä nyky suunnittelijoita, että miksi tehdään suunnitelmia, joissa ei ole mitään järkeä?! Lisäksi kevyt remontti on 30- 35 % halvempi taloyhtiölle!

    • tehdäänkestämään

      EI OLE TOTTA !, miten edes vertaatte "pinnoitusta" oikeaan uusimiseen. Olen LVI alalla ollut ihan ensimmäisillä sukitustyömailla ja edelleenkin alalla tuotepäällikön roolissa (en mitenkään jäävi aihetta kommentoimaan) joten kartalla ollaan. Olen myös taloyhtiön hallituksen PJ ja on aivan selvä että KV-johdot tullaan uusimaan meillä pinnassa kuparilla ja viemärit, kun niiden aika on, ihan oikealla putkella. No, miksi ei pinnoiteta niitä viemäreitä ?, kiitos että kysyitte ;). Taloteknisillä järjestelmillä on käyttöikänsä ja fiksua kiinteistönpitoa on uusia näitä osa-alueita elikaarensa loppupuolella, ennen kuin vakuutusyhtiö rankaisee teknisen käyttöikänsä lopussa olevan putken tms. pettäessä alentamalla korvausta. Miksi ihmeessä uusisimme kaikki muut (KV-johdot, vesikaton, vesieristeet,lämmitysjärj.) kriittiset osa-alueet oletettavaan 30 v. käyttöikään mutta viemärit vain pinnoitettaisiin, sama asia kuin paikkaisi vain kattoa. Ketju on yhtä heikko kuin...

      • Asiaonklaari

        Arvostaahan vakuutusyhtiökin vastasukitetun viemärin peräti vain 25 v. vanhaan, kun sitä verrataan uuteen materiaaliin, mikä vakuutusyhtiönkin mielestä on täysin käyttämätön.


      • valavoja

        tehdäänkestämään ja oikein tuotepäällikkö?! Ai niin ja vielä hpj?! Te uusitte siis vesijohdot pinnassa, siis ''kevyesti'' esim. porrashuoneiden kautta? Sitten te uusitte viemärit muutaman vuoden päästä laittamalla paskaksi kaikkien pesuhuoneiden lattiat, kaivojen ja viemäreiden vaihdon takia?? Menette huoneistossa olevaan koteloon ja seinätkin on paskana, eli teette kaksi remonttia asukkaiden kiusaksi muutaman vuoden välein?! Pinnoitus firmat antavat 30- vuoden takuun nykyään ja vakuutusyhtiöt alkavat suosia ns.'' kevyitä'' remontteja juuri sen vuoksi, ettei huoneistojen märkätiloja, joka umpi koteloissa tapahtuvan vesi vuodon vuoksi tarvitse aina kokonaan uusia! Eihän tällaisia idioottimaisia raskaita remontteja tehdä enää muualla kuin Suomessa!!Oliskohan sinulla herra tuotepäällikkö syytä ottaa se kompassi käteen, että pääsisit takaisin sinne kartalle?!


      • Olipakerransujutusfirma

      • HeikoinKohtaPettää
        valavoja kirjoitti:

        tehdäänkestämään ja oikein tuotepäällikkö?! Ai niin ja vielä hpj?! Te uusitte siis vesijohdot pinnassa, siis ''kevyesti'' esim. porrashuoneiden kautta? Sitten te uusitte viemärit muutaman vuoden päästä laittamalla paskaksi kaikkien pesuhuoneiden lattiat, kaivojen ja viemäreiden vaihdon takia?? Menette huoneistossa olevaan koteloon ja seinätkin on paskana, eli teette kaksi remonttia asukkaiden kiusaksi muutaman vuoden välein?! Pinnoitus firmat antavat 30- vuoden takuun nykyään ja vakuutusyhtiöt alkavat suosia ns.'' kevyitä'' remontteja juuri sen vuoksi, ettei huoneistojen märkätiloja, joka umpi koteloissa tapahtuvan vesi vuodon vuoksi tarvitse aina kokonaan uusia! Eihän tällaisia idioottimaisia raskaita remontteja tehdä enää muualla kuin Suomessa!!Oliskohan sinulla herra tuotepäällikkö syytä ottaa se kompassi käteen, että pääsisit takaisin sinne kartalle?!

        Valavoja ei taida tajuta että jos tekee fiksusti ja halvalla niin kv/viemärit tehdään joko kerralla tai aikataulutetaan rempat siten että "kylppäreitä ei räjäytetä" muutaman vuoden päästä uudestaan. Tehdään kerralla kunnolla niin ei "räjäytetä kylppäreitä" muutaman vuoden päästä myöskään kun se sukitettu vanhaan ruosteiseen viemäriin tukeutuva hento muovipussin paksuinen kerros antautuu yläkerran irman aktiivisesti käyttämille "wc:n puhdistustableteille" sun muille tököteille.


      • Kustakorkeintaan

        No eihän sinne tarvi joutua muuta kuin ruokaöljyä, niin muovi viruu poikki.


    • Olipapaksua

      vakuutusyhtiöt alkavat suosia ns.'' kevyitä'' remontteja juuri sen vuoksi, ettei

      ¤¤¤huoneistojen märkätiloja, joka umpi koteloissa tapahtuvan vesi vuodon vuoksi tarvitse aina kokonaan uusia!¤¤¤

      • valavoja

        Näin se vaan on! Oli paksua, tai ei! Kun luet huolella edellisen kommenttini, niin ehkäpä sinullekin homma aukeaa?


      • Ottakaamulkutselvä

        Ei ne suinkaan umpinaisia saa edes olla määräysten mukaan, jotta paljon on alalla harhaista porukkaa


    • KerranJaKarkuun

      Hei, tätä voisi soveltaa myös peltikattoihin joissa on aina se muovitus päällä. Muovitetaan vain uudestaan se katto niin ei tarvii peltejä vaihtaa. Näin myös mahdollistetaan helppoheikkien penetroituminen alalle, perinteinen remppa on liian työläs ja alalla jo olevat pystyvät kustannustehokkaammin toimimaan, ei tule kauppaa. Hmmpf.

      • Kattikassinen

        Peltikatoistahan tämä on, ensin suhautetaan kattipellit korkeapaineruiskulla ja sitten kaadetaan purkki katolle ja katuharjalla lakaistaan nurkat ettei tiiliseinät värjäänny. 20 vuotta sitten epoksia mainostettiin aineena, jolla on maalattu lentokoneen siivet, tällaista purukumimaista muovia.


    • Sukittaja

      Buildnet ja Falck on kupla

      • Anonyymi

        Menetelmänsä ovat yhtä tyhjän kanssa.

        Viemärijärjestelmän pinnoitustyö oli tehty täysin ala-arvoisesti. Virheet liittyivät erityisesti pinnoitettavien pintojen puhdistamatta jättämiseen. Taloyhtiön kaikki pesuhuoneet on rakennettu aikakaudellaan samalla tyylillä ja viemäriputkistossa on paljon mutkia, mitä pidemmälle viemäriputkissa mennään.

        – Se on saattanut vaikuttaa siihen, että niitä ei ole saatu alun alkaenkaan varsinkaan mutkakohdissa puhdistettua kunnolla ja pinnoitteen alle on jäänyt likaa ja ruostetta, hän toteaa.

        Tämä huolimattomuus näkyi siinä, että viemäriputkista ei oltu poistettu kerrostumia ja pinnoite oli ruiskutettu paikoin jopa 1,5 senttimetrin paksun kerrostuman päälle.

        – Lisäksi viemäriputkista ei löytänyt sellaista kohtaa, ettei pinnoitetta olisi ollut laisinkaan, mutta pinnoite oli paikoin ohut ja tiiveydeltään puutteellinen. Ruoste oli puskenut läpi pinnoitteen, vaikka pinnoittamisesta on vasta kahdeksan kuukautta. Ei se tietenkään näin saisi olla. Pinnoitteenhan pitäisi olla pinnoittajaurakoitsijoiden ja heidän markkinamiestensä mukaan täysin vesitiivis ja parempi kuin uusi putki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menetelmänsä ovat yhtä tyhjän kanssa.

        Viemärijärjestelmän pinnoitustyö oli tehty täysin ala-arvoisesti. Virheet liittyivät erityisesti pinnoitettavien pintojen puhdistamatta jättämiseen. Taloyhtiön kaikki pesuhuoneet on rakennettu aikakaudellaan samalla tyylillä ja viemäriputkistossa on paljon mutkia, mitä pidemmälle viemäriputkissa mennään.

        – Se on saattanut vaikuttaa siihen, että niitä ei ole saatu alun alkaenkaan varsinkaan mutkakohdissa puhdistettua kunnolla ja pinnoitteen alle on jäänyt likaa ja ruostetta, hän toteaa.

        Tämä huolimattomuus näkyi siinä, että viemäriputkista ei oltu poistettu kerrostumia ja pinnoite oli ruiskutettu paikoin jopa 1,5 senttimetrin paksun kerrostuman päälle.

        – Lisäksi viemäriputkista ei löytänyt sellaista kohtaa, ettei pinnoitetta olisi ollut laisinkaan, mutta pinnoite oli paikoin ohut ja tiiveydeltään puutteellinen. Ruoste oli puskenut läpi pinnoitteen, vaikka pinnoittamisesta on vasta kahdeksan kuukautta. Ei se tietenkään näin saisi olla. Pinnoitteenhan pitäisi olla pinnoittajaurakoitsijoiden ja heidän markkinamiestensä mukaan täysin vesitiivis ja parempi kuin uusi putki.

        Viemärin sisäpuolisessa maalauksessa ei ole mitään järkeä. Sukituksen kanssa ehkä eri juttu, muttei kannata puhua putkiremontista jos käyttövedet ja kylppärit jäävät ennalleen.


    • TuhkatkinPesästä

      Meidän taloyhtiössä on kohtapuoliin edessä ikkuna ja ulkopintojen remontointi (pakottava tarve, konsultti oli näin kertonut). Kuulin niin hurjan hinta-arvion et meinasin peruksilleni pyllähtää. Täälläpäin vanhan kt:n m2 hinta liikkuu n. 1000-1500 e/m2, jka se skaalautuu lähinnä asunnon koon mukaan (tehdyillä isoillakaan rempoilla ei näkyis olevan iso merkitystä). Jos on iso asunto arvo on n. 1000.

      Pelkkä tuo em. remppa maksaisi laskujeni mukaan n. 600 per asuinneliö. Herra hyvin siunaa... Remppaahan on tehtävä mutta mitä saan sillä, että maksan asuntoni 60% uudestaan. Ehkä vähän pienemmän lämmityskustannuksen. Talo on maallikon silmään hyväkuntoinen, siisti ja ikkunat toimii ja pelaa, 3-kerroksiset. Tosiasiassa ollaan tekemässä remppaa jolle ei ole mitään pakottavaa tarvetta ja siitä mun pitäis maksaa 60% kämppäni toistamiseen.

      Eikä tässä vielä kaikki. Myös putkiremontin alkutoimet on käynnistetty. Sen hinnasta ei ole vielä arviotietoakaan mutta tuskin se paljon 500 e/m2 alle jää. Sen jälkeen asunto olis 110% uudelleen maksettu, ja vanhaakin maksukierrosta on jäljellä vielä 15 v. Herättäkää mut tästä painajaisesta sillä eihän tällaista voi tapahtua oikeassa elämässä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe