Huoltokokemus - avoin kirje HP:lle

TaasValiValiValittaja

1) Asiakastukisivustot päivittämättä. Yhteystiedoissa pahoja puutteita: ei sähköpostiosoitteita saatavilla (linkit vanhentuneet/yhteystiedot poistettu), vaikka sivustossa näin luvataan.
2) Asiakastukeen soittaminen maksaa enemmän kuin normaali puhelu, jolloin oletuksena on palvelun saanti. Kokemus on kuitenkin on ala-arvoista: tietoa huoltotilanteesta ei saa teknisestä asiakastuesta ja "Huollon tila" -seuranta pyytää kuitenkin soittamaan tekniseen tukeen huolto-ongelman vuoksi.
3) Huollosta ilmoitetaan, että kustannusarvio on tehty, mutta tosiasiassa sitä ei ole kirjoitettu valmiiksi vaan sitä joutuu erikseen pyytämään kahden viikon odottelun jälkeen.
4) Huollosta ilmoitetaan, että laite korjataan mahdollisimman pian. Laitetta ei ole toimitettu edelleenkään (3 vkon huoltoajan jälkeen) eikä huoltoajan pitkittymiselle ole asiakkaasta johtuvaa syytä. Ainoa vaihtoehto on reklamoida palvelusta, esittää tositteet kohtuuttoman pitkän huoltoajan seurauksista ja vaatia hyvitystä/korvausta asiassa, ja varautua asian etenemiseen kuluttajariidaksi HP:n kanssa.

Kun laite toimitettiin huoltoon siinä käsityksessä, että huolto toimii kuin kokemukseni Asuksen ja Lenovon suhteen eli kannettava on tullut aina viikossa jo takaisin, en voi koskaan enää suositella HP:n tuotteiden ostoa kenellekään, koska mahdollisten huoltoa tarvitsevien ongelmien vuoksi on syytä varautua tuntemattoman pitkään huoltoaikaan. Jos olisin tiennyt huollon toimimattomuuden, olisin avannut koneen itse ja katsonut rikkoutuneen osan tuotetiedot. Sen jälkeen ostanut kyseisen osan ja korjannut itse.

HP:n suurimmat puutteet tässä tapauksessa:
1) Tiedottaminen. Ainoastaan laitteen vastaanotto on tiedotettu ja samalla esitetty arvioitu toimitusaika ja toimenpiteet. Sitten on pyydetty ottamaan yhteyttä huolto-ongelman vuoksi sekä mainittu, että kustannusarvio on tehty (mutta se on lähetetty vasta, kun sitä on vaadittu erikseen). Kryptiset tai "huoltoslangia" sisältävät kommentit asiakkaan oma tili (HP Support Center) palvelussa eivät ole (laadukasta) asiakaspalvelua.
2) Tiedonkulun varmistaminen (huoltojärjestelmässä on merkintä, että kustannusarvio on tehty ja 2 viikon odottelun jälkeen, kun sitä vaaditaan huollosta, huolto toteaa, että olemme odottaneen vastaustanne kustannusarvioon. Toisin sanoen HP:n huolto on toiminut järjestelmänsä suhteen siten, että sillä voidaan HP:n johto jenkkejä myöten pitää tyytyväisenä/tyytyväisempänä, vaikka todellisuudessa kustannusarviota ei oltu tehty loppuun ja lähetetty asiakkaalle. Tämä totuus paljastui puhelinkeskustelussa)
3) Asiakaspalvelu. Olen tarkkaan kirjannut ylös kaiken yhteydenpitoni HP:n huollon suhteen ja tämän viestin tarkoitus on antaa ostajille ajattelemisen aihetta sekä toimia rakentavana kritiikkinä HP:n suhteen.

4

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkhhhppp

      Vaihdoin jo 10 vuotta sitten kaikki HP:n tuotteet pois asiakaspalvelun takia, kysymyksessä oli HP laser 1100 jet tulostimen vikaa yrityksessämme ja asiakaspalvelu oli mielestäni vain "rahastusta varten" vaikka kysymyksessä olikin ns, tyyppivika ja rahassa pieni, mutta tunne rahastuksesta suututti mua. Maksoin 100 kertaa enemmän uusista, mutta ei ole tullut mielipahaa henkilökunnalla. Kerroin tuon myös HP.lle

    • tällainen.kokemus

      Vertailun vuoksi vuonna 2009 yksityiskäytössä ollut Toshiba läppärini kävi huoltokeikalla ja kesti 17 päivää mutta sain tekstiviestejä miten asia eteni ja n. kuukauden päästä käyttöönotosta hajonnut kiintolevy meni takuuseen. Kone matkusti ilmeisesti täältä savosta jonnekin eteläsuomeen korjattavaksi.
      On mulla HP:stäkin kokemusta, 2001 hankittu pöytäpc windows98SE käyttöjärjestelmällä, kone on edelleen käyttökunnossa ja ainut vika oli 3,5" korppuaseman dataliittimen pinni joka oli vääntynyt tehtaalla nähtävästi kovakouraisen asennustyön seurauksena mutta sain sen itse fiksattua vian paljastuttua (Windows käynnistyslevykkeen teko ei onnistunut).

    • Molemmat koettuina tyydyn kertomaan, että HP:n kuluttaja- ja bisnespuolen asiakaspalveluilla on eroa kuin yöllä ja päivällä.

    • 10plus20

      Mulla on "edellisestä elämästä" kokemuksia bisnespuolelta.
      Ostettiin silloiseen firmaan monia HP palvelemia. Niihin sai rahalla erilaisia tukipalveluita. Yleisin oli 3 vuoden tuki takuu, seuraavana päivänä asentaja tuli osien kanssa jos teki vikailmotuksen ennen klo. 13:00.
      Niillähän oli varastot jossain euroopassa/ruotsissa ja tilasivat osan joka tuli yöllä koneella vantaalle josta huoltohemmo haki sen ja tuli asentamaan.

      Jos kerroit vian oikein niin homma onnistui yleensä. Mutta jos langanpäässä joku käsitti/veikkasi väärin homma venähti jopa 4 päivän mittaiseksi katkokseksi, näitäkin kävi joitakin kertoja reilun 10 vuoden aikana.

      HP'ä ei ole omia asentajia vaan joku huoltofirma oli heidän alihankkija tms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe