Hallitus petti

kepulikepe

Kollajaa ei rakenneta. BUAHHAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

35

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • takapirunserkku
      • Pönttöjä_riittää

        Oisitko mistään löytänyt vanhempaa uutista, tuo on sentään ainoastaan vuoden vanha. Hallitus on Sipilän johdolla päättänyt TÄNÄÄN että Kollajaa ei rakenneta eli koskiensuojelulakiin ei kosketa. Miten sitten seuraavalla vaalikaudella niin se on jo toinen juttu.


    • seonmoroo

      Oliko vain kourallinen ihmisiä asiaa päättämässä, ja saivat (osa) jotain rahojakin järjestö nimellä ? No huh huh.Sitten ytimeen..Se on kielettyä tätä vettä varastoida. Ei saa pilvet viedä vettä sateina ylämäkeen.säätösähkö sitä parasta laatua sähkövoimala läpijuksutukseen.Pösyttelijät on tolittaneet että ei tarvita esim Kollajastakin jopa 500 200MW säätösähköä. Että ei tarvita!!!!

      Laskin,että Kollajajärvi ottaisi 2873 kuutiota sekunnista tulvavesistä.Tai jopa 4000m3 sekunnisa kun ilmasto muuttuu ja tuottanut koko maailman säkhön.Vaikka se ei muutu kun heh..heeeeh..heh sää ennustusteen mukaan ilmaston kylmeneminen on alkanut.

      Pidemmittä perusteluitta näin....

      Mitä kumman väliä sillä on mitä Pudasjärvelle ja iijoelle tapahtuu sen jälkeen kun Kollajajärvi on valmis joskus viiden vuoden päästä kun ei sitä enää kaikki ole edes näkemässä ja ne jotka on voi muuttaa muualle poltteen hasshista!!!?sanotaan kuten Iijoen voimassa että 50 vuotta sitten olisi jo olisi pitänyt alottaa järven teko .

      En voi ymmärtää kun estetään kollajatyömaa vaikka se toisi konemiehille pariksi - 4-vuodeksi työhommaa. Sen jälkeen itse en varmaan jaksa traktoria enää ajaa mutta sitten työmaa voi siirtyä esim. Siurujajeolle ja taas on muutamaksi vuodeksi konehommaa. Sitten työmaa voi siirtyä työmiehineen esim. Kitkajojelle.

      • takapiruitse

        ...no laitetaan sitten uudempi jutska =;-)))
        https://twitter.com/juhasipila

        Juha Sipilä ‏@juhasipila 6 tuntia sitten
        Hallituspuolueiden EKR:t käsittelivät koskiensuojelulain muuttamista. Trion johtopäätös on ettei edellytystä Kollaja-hankkeen etenemiselle.


      • kaikkituhontaan

        ja sitten Korvatunturille Joulupukin luolapajan laajennustyömaalle...


      • Grönmarx

        Voi elämän kevät, Siinäpä se onkin hyvin tiivistetty altaan rakentajan ymmärryskyky ja omahyväinen ajatuksenjuoksu..


    • Talvisodanhenki

      Jo on aikakin lopettaa Suomineidon raiskaaminen.

    • Jatkosodanhenki

      Siitä saitte muutamatkin ketkuilijat ja hyvä veli olalle taputtelijat! Ei se ole niin varmaa, että kaikki tanssii muutaman kouhon pillin mukaan, se saattaa suksi tökätä muussakin asiassa kuin Kollajassa.
      JÄRKI näyttää vielä voittavan.

    • epäilyksenvarjo
    • HienoaHallitus

      BRAVO HALLITUS!!!! Fiksuin päätöksenne ikinä! Unohdetaan koko fuckin' Kollajan allas ikuisiksi ajoiksi, sillä tärveltäisiin vain luonto muutaman "ehkä jopa paikallisille" tulevan työpaikan takia.

    • Börger-Anusaukko

      No eihän tuo voinut yllätyksenä tulla muille kuin eräälle metsurille ja parille Huru-ukolle jotka nekin lienee jo enimmäkseen eläkeläisiä. Kovasti kyllä mekkaloivat ja pelottelivat että tulee nälkävuodet ja tulvat tuhoaa koko pitäjän jos allasta ei saada.

      Mutta onneksi lait ja enemmistön oikeudet ja hyvinvointi menivät tällä kertaa pienen hyväveliporukan ja yhden yhtiön etujen edelle.

    • alanvaihto
    • fdklkpå

      Traktorihalleja pitää rakentaa sivukylille kuten yksi eduskuntavaaliehdokas vaati sekä matuja lisää,koska nehän on uusi NOKIA.Niillä vaan sattui vaan koulutodistukset jäämään kotiin.Näillä neuvoilla Pudis nousuun

    • sÄHKÖTULEESEINÄSTÄ

      Kollajajärvi säännöstelee 6-alapuolista voimalaa.Päästetään iso potentiaali energiaa harakoille. Miksi, viherpiipertäjien takiako vain kysyn vain...
      Jopa 200 MW irtoaa helposti tarvittaessa lisää tehoa. Ja 400 MW sitten otetaan laitteitten parannuksena, sovitettuna Kollajajärveen. Sähköä vesivarasto tuottaisi saman verran kuin Oulun kokoisen kaupungin asukkaat tarvitsevat viikossa.

      Vaikea ymmärtää ?Käytetään nimitystä: säätösähkö. Helppoa mutta yksinkertaista ! Sanot: sähkö tulee seinästä, ei siihen voimaloita tarvita. Lait suhteellisen helppo muuttaa, jopa poistaa tarvittaessa. Ei se ole sen kummempaa.Hölmö !Heti työt käyntiin,'Kun hyvät vesivoimalat olemassa, ei saisi sitten vettä niihin varastoida. Edes ei nyt kannattaisi kovin kauppaa käydä sähkön hinnalal, kun vesisähkö kuitenkin kaikista ylivoimaisinta.
      Pilvet kuljettaa hiljaa vedet altaalle.

      Toiminta tehopulassa


      Sähköä on tuotettava joka hetki yhtä paljon kuin sitä kulutetaan. Tehopulaksi kutsutaan tilannetta, jossa sähkön tuotanto ja tuonti eivät riitä kattamaan kulutusta.


      Fingrid käyttää tuotanto- ja kulutustilanteen kiristyessä kolmiportaista menettelyä:

      1. Kiristynyt tehotilanne

      Kun tuotanto- ja kulutusennusteet osoittavat, että tuotanto ja tuonti eivät lähitunteina mahdollisesti riitä kattamaan kulutusta, Fingrid lähettää sähkömarkkinatoimijoille "kiristynyt tehotilanne" -ilmoituksen. Toimijoita pyydetään tarkastamaan suunnitelmansa ja varautumaan tilanteeseen.

      2. Tehopula

      Tehopula syntyy kun Fingrid joutuu käynnistämään verkko-ja tuotantovikoja varten hankittua reserviä (mm. kaasuturpiinit) korvaamaan puuttuvaa tuotantoa. Sähköjärjestelmän kyky selvitä yllättävistä vioista alenee.

      3. Vakava tehopula

      Vakavassa tehopulassa kaikki reservit ovat jo käytössä ja lisäksi Fingrid joutuu rajoittamaan kulutusta turvatakseen koko sähköjärjestelmän toiminnan. Kulutuksen rajoittaminen tehdään pyytämällä paikallisia sähköyhtiöitä rajoittamaan oman toimialueensa sähkönkulutusta ennalta laadittujen suunnitelmien mukaisesti.

      • monopolivaltalässähti

        Ja v..ut!
        Se on yks hailee sähkön tuotannon kannalta lestalammikon merkitys.
        Nyt jäi myymättä muutama suorämehehtaari ja pojat vaille virtuaalisia työpaikkoja... ottaahan se päähän kun äänestysvouhotuksellakin tuli kehuttua... miten sitä ilkeää naamaansa kylillä näyttää, heh, heh... menkää rakentamaan serkkujenne luokse atomivoimalaa Pyhäjoelle, niin saatte olla poissa kotikyliltä itkemästä ja ei-lestakepulaisille v...uilemasta.


      • walaakopera
        monopolivaltalässähti kirjoitti:

        Ja v..ut!
        Se on yks hailee sähkön tuotannon kannalta lestalammikon merkitys.
        Nyt jäi myymättä muutama suorämehehtaari ja pojat vaille virtuaalisia työpaikkoja... ottaahan se päähän kun äänestysvouhotuksellakin tuli kehuttua... miten sitä ilkeää naamaansa kylillä näyttää, heh, heh... menkää rakentamaan serkkujenne luokse atomivoimalaa Pyhäjoelle, niin saatte olla poissa kotikyliltä itkemästä ja ei-lestakepulaisille v...uilemasta.

        Haista vittu vihervasemmistopaska.


      • allelujaa

        Näyttää lestahenkilöllä vituttavan.


    • seonmoroo

      Tältä näyttää sähkön kulutus ja valmistuminen tällä hetkellä.
      http://energia.fi/sites/default/files/images/energiavuosi_tuotanto_2015.jpg

      Huomaamme, kovia tukiaisia saavan tuulivoiman tehon.
      -onko väärti ? Ei mikään kirkkonväärti eikä muukaan väärti.
      Ethän ota kantaa, jos ymmärrä koko asiasta mitään?

      Koko lääni tulisi muuttaa yhdeksi isoksi tekojärveksi. Pääse se joulupukki Syötteele veneelläkin. heh..heeeeh-Ilmenee kylmettymisenä >pakkasina.
      Ja talvisin tuo ilmiö.

      Viimeisin vihreitten opastus.

      1 tonni öljyä sisältää 11,9 MWh energiaa,josta lämmöksi voi muuttaa 90%, mutta pelkäksi sähköksi vain 30-40% parhaimmillaankin.

      Sitten vedenkorkeuksista.
      Kun voimalaistosten yläpuolella vesi-allas se jokainen yksikkönään antaa paineen vedelle, joka menee turbiinien läpi. Näitä 6x, = putotuskorkeus (teho). Kun vesi patojen avulla nousee laitosten yläpuolella se antaa potkua turbiineille > vesimääränä ja korkeutena = kovempi paine putkessa missä turbiin siivet pyörii..Mitä korkeammalle vesi saadaan sen tehokkaampaa se on.

      En ymmärrä vastustusta tässä vesisähkö asiassa. Ilmainen vesi menee ylä,mäkeen ihan itsekseen pilvinä.

      no..jokunen tonni menee,eripaikakkunnilla kahvituksiin.Pääosassa Kurenala ja raasakan ympäristö. heh..heeeeh..heh..heh ...

      Hyvää Yötä !

    • Moromooroo

      Selvityksen mukaan vesivoimaa olisi lisättävissä 1700 MW.
      Josta puolet laitoksien parannuksina.
      Vesivoima hyrräisi 1/3 osaa enemmän hyvinvointia maalle.
      Olisi mm ijokeen voimala -kollaja.
      -jne vuotosjoessa olisi potentiaalia lisää..vuotoallas, voimaloineeen,

      Mutta, ei!
      Turvevarat on mittavia, edes saataisiin se vuotuinen kasvukaan käyttöön.
      Nyt n. puolet vain kasvusta käytetään.

      Ihmisten pitäisi ihan toisinpäin asioita ajatella vesisähkössä. Sikäli vesivoima metkaa, että sen energian (vesi) kuljettamiseen ylä-mäkeen ei tarvita tankki-autoja.

      Ota käteen vesiämpäri, nouse 100m tikkaille, ihan latvaan -kaada se vesi toiseen ämpäriin. 1 ämpärillinen vettä, sama kuin 6ämpärillistä ?
      Kääntäen toisinpäin.

      -mitä huomattiin?Huomattiin että vesi meni alaspäin toiseen ämpäriin.

      -huomattiinko muuta ?

      Sama aina uudelleen.Tullaan tikkailla alas.

      Kun ollaan 6-kertaa kaatamassa samaa. Kuin silloin kun on Kollajaallas ja IIjoesa on 6 -vesivoimalaa.

      Näin vesi etenee mereen saakka 6- voimalan läpi.

      Nyt saatiin tikas kokeilussa 100 metrin pudotus vedelle.

      -huomattiin että sama vesi teki 100x työn.

      -vesi meni 6x turbiinien läpi.Mitä korkeammalle vesi saadaan sen tehokkaampaa se on. heeeeh..heh ... turbiini vaan pyörii heh..heeeeh..

      Joku keksisi kollajapullan!? Se kahveen kanssa sitten.
      Voisi olla jokin Runebergin torttun tapainen..Njam!
      Joka kuvaisi Keranala aluetta. esim, nappi fortun keskella (puolukka, taateli..)
      kuvaisi miten ihmiset haluaa edullista ja puhdasta sähköä, jota ympäröi pahamaailma joka ei halua.Voiko tämä olla totta!!!

      • sattumaltasankoton

        Olipa hyvä ettei ruvettu rakentamaan utopioita kun on nuin hyväjalakisie lestoja.
        Ei muuta kun Perhemarketista sankkoja ostamaan ja timpurit satamatrisie tikkaita tekemään niin saahaan mekin persjalakaset halapaa sähkövä.
        Onse varrmaan pyhäkoulun ainaki käyny nuinni viisas ja eittämättä lesta.


    • SauliKKK

      Voi ei jäikö, nyt rattori miehiltä urakat saamatta? perkele ku vielä ostin sen paskan ja lainalla. Kyllä nyt korpeaa niin että pittää juoda piimä kahvit!

      • sitetn

        Morjens! Kuulijat

        Ajatelkaa, miten vesivarastot, on jopa elintärkeitä hyvin toimiville voimaloille.

        Miten säätö tapahtuu...tutustukaa asiaa. Hra Pääministeri &..käykää Pudasjärvi alueella ja todetkaa asumattomaksi kairaksi. Ajatelkaa paikanpäällä, mikä aine sinne parasta...vesihän se...

        Eli: laita sormet niin että ovat peukalo ylös.

        Ota käteen vesiämpäri, nouse tikkaille, ihan latvaan -kaada se vesi toiseen ämpäriin. 1 ämpärillinen vettä, sama kuin 6ämpärillistä ?
        Kääntäen toisinpäin.

        Mitä huomaat ?

        -huomaat että etusormi on yläpuolella

        -pikkusormi alapuolella

        -keskisormi siinä välissä keskellä kättä, kuten kuuluukin !

        Se on kielettyä koski-vettä varastoida. Ei saa käyttää säätöön näitä voimavesiä, vaan ne pitää laskea raakana mereen. Hehe....heh...heh..

        Esim Kollaja tyyppisiä altaita voidaan tehdä vaikka tuhat...lääniä on.

        Siuruajoki ja Kitkajokiallas myös mahdollinen
        Vihreät hörhöt löytäneet, mielestään harvinaisen linnun sieltä.
        Taas sitä samaa metsähiiri politiikkaa.

        Vesivarasto keräisi myös tulvavesiä
        Vesivarastolla olisi myönteinen vaikutus Iijoen alueen Tulvan torjuntaan. Se alentaisi suurimpia tulvakorkeuksia Pudasjärvellä n. 20 metriä.

        Yksin vesielementtejä paljon avaamatta, ketään haittaamatta.
        Kun se järki puuttuu, niin..ei...ei sitten millään.
        Syystä. ettei silloin voisi laittaa vedelle hintaa liikaa. Tyhmempikin tajuaisi ettei runsas vesi maksa.


    • Pikkuyrittäjä

      OK nyt sitten altaan vastustajat hommiin. Tehkää jotakin joellenne, nyt laitatte sen semmoiseen kuntoon että saadaan ne tulot ja kalansaaliit joista olette hehkuttaneet kymmeniä vuosia. Höpötykset ja vouhotukset pois ja tekemään jotakin. Tämä koskee varsinkin Iijokiseutu -lehteä. Teitä seurataan nyt ja vaaditaan näyttöjä. Viimeksi saitte aikaan yhden nuotiopaikan Kollajalle ja se on tainnut lahota jo käytön puutteesta niille sijoilleen. Siis, lapselliset höpinät pois ja alkakaa hommiin jokenne kehittämiseksi, tarpeeksi on jo kuunneltu hehkutusta joen ihanuudesta. Se on säännöstelty joki jossa on viisi voimalaitosta. Valitettavasti Ahteen Matti ei tainnut sitä tietää kun pukkasi onneton suojeluun joen keskiosan. Kyse on pikkuisen isommasta asiasta kuin ahventen narraamisesta.

      • Toinenpikkuyrittäjä

        Hyvä kirjoitus pikkuyrittäjältä. Täyttä asiaa, olen lopettanut Iijokiseutulehden tilauksen juuri sen puolueellisuuden vuoksi. Toivon niin tekevän muidenkin.


      • Grönmarx

        Vituttaako? nami nami...Mikä vika tuossa joessa on? hyvin on palvellut joka päiväsessä elämässä niin vesillä liikkumiseen ja kalaakin nousee enemmän kuin syödä jaksaa? niin minulle, mökkiläisille ja kalaturisteillekin.

        Ai niin se vaelluskalahanke, no nythän ollaan sitäkin laittamassa kuntoon ihan hallituksen voimien, ainut vaan että se vahinkojen aiheuttaja ja maksaja kuulemma vähän pullikoi vastaan. En minäkään ole käynyt PVO:n toimistolla, liian puolueellinen paikka.

        Että miten olisi "pikkuyrittäjä" ja "toinenpikkuyrittäjä" jos keskittyisitte hoitamaan niitä konkurssikypsiä pikkubisneksiänne.


      • Tekojaodottava

        Onkos "Grönmarx" oikeissä töissä vai ihan TE-toimiston palkkalistoilla ? Kyllä monelle työhaluiselle olisi tilipussi kelvannut, viherpiipertäjät kun elää haaveilla ja toteutumattomia unelmia maalailevat.


      • seonmoroo
        Toinenpikkuyrittäjä kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus pikkuyrittäjältä. Täyttä asiaa, olen lopettanut Iijokiseutulehden tilauksen juuri sen puolueellisuuden vuoksi. Toivon niin tekevän muidenkin.

        Hyvät kuulijat. !

        Kumpaa pitää mielestänne kehittää.
        esim -kollaja - kitkaallas ym-.

        Lehti tosiaan griinpiisin aviisi ! Kollajavoima on pitkän päälle kaikkein tuottoisin energian muoto. Siksi sen osuutta olisi lisättävä huomattavasti

        Hoh..hooo..

        Ilmainen vesi menee ylämaahan pilvinä.
        Siltä köröttelee alas mereen turbiinien läpi.
        Kun kerta laitokset olemassa jo, ja pikkasen lisää rakentaa.

        Ihmisten pitäisi ajatella asioita vesisähkössä !
        Huomattiin että vesi meni 1m alaspäin toiseen ämpäriin.
        -huomattiinko muuta ?

        Sama aina uudelleen. Tullaan tikkailla alas Raasakaan!

        Mitä on Pohjoimainen energia yhtetyö.
        Mitä n sovittu mm.sähkön siirron ja hinnan suhteen,, eri vuorokaudenkin aikoina.


    • SauliKKK

      Niin mutta ku minä en ossaa mittään muuta ajaa ku RATTORIA.

    • Kihihiiiiii

      On se luojan lykky ettei kommareiden ajamaa allasta rakenneta. Putasjärven myyräntyön tekijät ja mamujen ystävät juovat nyt karvaan kalkin.

    • muotitakki

      Fiksu veto!!! Lisää ydinvoimaloita!!! Mahtavaa!!!

    • tässäyksinäkemys

      Kyllä on surkea tilanne. Kun Sipilä, lestojen tahdosta. Jätti Kollajan rakentamatta. Vettä menee erittäin paljon keväällä, nyt ohi turbiinien. Surkeeta, voi voi. Kansantalous kärsii. OLISIHAN HE voineet?? kaikki maakunnan ( lesta) maansiirto yrittäjät. Tehdä työyhteenliittymän. Sekä sitten tarjota ja rakentaa Kollajan allas. EHKÄ?? Sipilänkin olisi ollut helpompi??? päättää.

      • ohion

        Nehän tulvavedet saa viimeiseen litraan saakka hyödyksi sähköksi rakentamalla nykyisiin Iijoen voimaloihin tulvakoneistot eli sellaiset isot lisäturbiinit jotka vetävät sen 1000 kuutiometriä vettä ennätystulvalla.

        Tosin eihän voimayhtiötä tuollainen kiinnosta kun saatava sähkömäärä jää niin pieneksi. Luokkaa 5 prosenttia vuotuisesta energiantuotannosta Iijoen voimaloissa.

        Voimayhtiön tavoitteena oli pistää joki kulkemaan 40 kilometrin matkalta jokiuoman sijasta tekoaltaan täyttökanavan kautta suolle rakennettavaan tekoaltaaseen ja sieltä edelleen tekoaltaan alakanavan ja voimalan kautta takaisin jokiuomaan. Sillä tavoin voimayhtiö olisi saanut monta kertaa enemmän sähköä kuin tulvavesiä tekoaltaaseen varastoimalla. Hintana siinä olisi ollut se, että 40 kilometriä Iijokea ja sen koskia olisi kuivattu.

        Yhtään ainutta pysyvää työpaikkaa hanke ei olisi tuonut Pudasjärvelle vaan pelkästään vienyt niitä. Toki se olisi sen rakennusajaksi työllistänyt Pudasjärvellä muutaman puolalaisen ja bulgarialaisen rakennusmiehen ja maansiirtokoneen kuljettajan.

        Yli-Iissä voi käydä katselemassa ja omin silmin toteamassa miten paljon ne pari Kollajan tekoaltaan voimalaa suurempaa vesivoimalaa työllistävät nykyään. Eihän niissä voimaloissa ole yhtään ihmistä töissä vaan niitä ohjataan kaukosäädöllä Etelä-Suomesta. Asukkaatkin ovat muuttaneeet tuhotusta jokivarresta muualle.

        Pulkkilassa voi käydä tutustumassa vaikka Uljuan tekoaltaaseen ja Sodankylässä Lokan ja Porttipahdan tekoaltaaseen jos kiinnostaa nähdä miten ne "työllistävät" rakennusajan jälkeen.


    • kauppakumppanitvoivalita

      Niin kun "lestat" on aina " pikkusen" puolueellisia. HE myy erityisen mielellään, uskonveljille eivätkä osta " mielellään" muilta. NO JAA,

      • Orpo.on.viherhörhö

        Ilmastonmuutos ei ole alkuunkaan suurin ongelma vaan:
        SUURIN: Eri uskonnot jotka tappelevat keskenään, eri jumalat eri koraanit..bibliat, raamatut.
        Köyhyys on toseksi suurin ongelma.
        Liikasyntyvyys on kolmanneksi suurin.
        Ydin on puhtainta.......vesi paras säätövoima.


    • näinonjatuleeolemaan

      Hihhulit valitsee aina kahdesta pahasta sen pahimman vaihtoehdon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3305
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      151
      1320
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1045
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      737
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      709
    Aihe