Seppo Turunen syylistyi rikokseen

törkeä.kunnianloukkaus

Kolumnissaan Seppo Turunen kertoi valkoisen roskaväen raivoavan vastaanottokeskuksien pihoilla, turuilla ja toreilla.
Tällä hän tarkoitti Otanmäessä 15.9 järjestettyä vastaanottokeskuksen lakkauttamista vaativaa mielenosoitusta ja turvapaikanhakijoiden tekemää ryöstömurhan uhrin muistotilaisuutta.
Mielenosoitukseen ja muistotilaisuuteen oli poliisin antama lupa.
Poliisit valvoivat mielenositusta ja ohjasivat muistokulkueen surmapaikalle.
Näissä kummassakaan tapahtumassa ei ollut minkäänlaista häiriötä ja kaikki sujui rauhallisesti.

Tuo Sepon kirjoitus on ja tulee aiheuttamaan uhrin omaisille, ystäville ja tuttaville vahinkoa, kärsimystä ja heihin kohdistuvaa halveksuntaa.

Nyt voimme katsoa kuinka Sepon mainitsema oikeusvaltio toimii!

Uhrin omaiset ja ystävät/tuttavat. Toivoisin että mahdollisimman moni tekisi Seppo Turusen kolumnista rikosilmoituksen: se maksaa vain pienen vaivan ja hiukan aikaa.
(ilmoitusten perusteella syyttäjä ottaa jutun käsiteltäväkseen)


Suomen Laki

9 §
Kunnianloukkaus

Joka

1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka

2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,

on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen.

10 §
Törkeä kunnianloukkaus

Jos 9 §:n 1 momentissa tarkoitetussa kunnianloukkauksessa

1) rikos tehdään joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla tieto tai vihjaus lukuisten ihmisten saataville taikka

2) aiheutetaan suurta tai pitkäaikaista kärsimystä taikka erityisen suurta tai tuntuvaa vahinkoa

ja kunnianloukkaus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

27

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimitäänmahiksia

      Ei kannata käräjöidä , hänellä on lehti takanaan joka loputtomasti auttaa sekä panee rahalla asiat parhain päin. Ei yksilö pärjää Tällaisissa herrojan vastaan taisteluissa , sehän on nähty.

      • nokkiiko.korppi

        Tehdystä rikosilmoituksesta poliisi kutsuu epäillyn henkilön kuultavaksi rikoksesta.
        Kuulustelun perusteella syyttäjä päättää onko asiassa tapahtunut rikos ja nostaa syytteen. Se ei maksa mitään.

        Kirjoituksessaan Seppo syyllistyi myös "kiihoittamiseen kansanryhmää vastaan"

        10 §
        Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

        Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

        Nyt katsotaan kuinka se Oikeusvaltio toimii "valkoisen roskaväen tapauksessa"


    • sivustaseurannut

      Taitaa paremminkin tämä Turusen vainoaja olla pian itse käräjillä.

      • turha.toivoa

        Kerro syy miksi olisin?


    • nolaw

      Siinähän se on oikea lakimies,olet tainnut linnassa opiskella niikuin Uotikin aikoinaan,eikös nämä pellesotilaat ole naisten pahoinpitelyistä tuomittuja lähes järkijään?

    • olenkouhrimyös

      minä katsoin livenä tuota youtubesta tapahtumaa, olinko myös roskaväkeä ?

      • joojoojoo11

        Tiedät varmaan vastauksen,olet.


    • puhelin.pirahtaa

      Seppo nyt odottaa vaan puhelimen ääressä kyllä se poliisisetä soittaa ja käskee kuulusteluihin.

    • Lawyer

      Nyt on natsisiat ja suvakkihuorat nousemassa toisiaan vastaan.

    • bcxzwgbööäöååzå

      Julkisen sanan neuvosto olisi syytä ottaa kantaa kirjoitukseen. Mutta eihän sellainen pilipali-järjestö sitä tee.

    • eienääkooässäämeille

      Ja syyllistyikö Seppo Turunn peräti plagiointiin? Eikös se muuan valtakunnan ylipelleksi pyrkivä kirjailija käyttänyt tuonnottain tuota "valkoinen roskaväki" termiä tuodessaan omaa erinomaisuuttaan esille?

      Oli miten oli; nyt on vallantuntoisilla muodikasta ruoskia kantasuomalaisia, typerää ja halveksittavaa joukkoa oikein kunnolla. Ja mikäs on ruoskiessa, on näkyvyyttä ja mammonaa takana turvaamassa oman erinomaisen aivotyön julkitulo. Niinkuin S Turusellakin on.
      Siinä on vain se paha puoli että voimilla on aina vastavoimansa. Kun toinen osapuoli tuntee jääneensä tarpeeksi pitkään paitsioon, tulleensa alistetuksi, tulee se vastaisku. Se sattuu sitä kipeämmin mitä enemmän on oman ajatuksen vastaista ajatusmallia tukahdutettu. Näin on ollut ja tulee olemaan.
      Jos jotain historiasta pitäsi oppia, niin vain kaikkien osapuolten huomioon ottaminen ja ennenkaikkea totuudessa pysyminen antaa lähtökohdat parempaan elämään.
      Valitettavasti Kainuun Sanomatkin toimittajineen sortuu ajoittain julkaisemaan mitä sattuu, olemaan yksipuolisesti tiettyjen ryhmittyminen äänitorvi.
      Asiassa on olemassa ainakin yksi hyvä puoli; Kainuuun Sanomia ei ole kenelläkään a) pakko tilata, b) pakko lukea.

    • puhukaa.käsillänne

      Antakaa kansalaispalautetta suomalaisvihamielisestä kirjoituksesta.

    • Seppopatietääkaiken

      Forssalaiskansanedustaj Sirkka-Liisa Anttila ei rupea "sepottelemaan" vaan kertoo kiihkoilematta nykytilanteesta:
      "Anttilan mukaan rasismia pitää torjua myös avoimesti puhumalla. Nyt monet, joilla on asiallisia kysymyksiä mielessään pysyvät hiljaa rasistiksi leimaantumisen pelossa.

      – Rasismikeskustelu pitäisi avata paremmin. Kritisoivat puheet eivät aina ole rasismia, vaan asiallisia kysymyksiä, joihin halutaan selkeitä vastauksia. Kyllä kansalaisilla pitää olla oikeus kysyä. He, joilla on kysyttävää, sulkevat nyt suunsa rasistiksi leimaantumisen pelossa.

      – Tehokas rasismin torjunta lähtee paremmasta yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta. Tällä hetkellä Suomessa on 300 000 työtöntä, joista osa ei löydä merkitystä elämälleen. Pitkään jatkunut työttömyys voi olla alkusysäys valua äärijärjestöjen toimintaan."

      http://yle.fi/uutiset/forssalaiskansanedustaja_varovaisena_kotikaupunkinsa_kahinoista_en_tieda_tarpeeksi_parasta_olla_hiljaa/9179537
      Miksei valtakunnallisesti tunnettu poliitikko ole julkisesti ottanut pesäeroa erimielisyyksiin?
      – En hyväksy väkivaltaa missään oloissa, mutta Forssan tilanteesta en tiedä riittävästi, jotta pystyisin ottamaan siihen julkisesti kantaa. En ole siellä mukana, ja nyt näyttää siltä, että on parasta olla hiljaa. Kysymys on siitä, että asiat pitäisi tuntea paljon paremmin. Ei voi lähteä keskustelemaan, jos ei tiedä tarpeeksi, sanoo Anttila Forssasta.

    • Tyhmää.tilata

      Lopettakaa Kainuun Sanomien tilaus, niin se on paras vastine roskalehteä vastaa joka haukkuu omaa kansaa. Lehti poikotiin niin eiköhän mieli muutu.

    • poikotti

      Työnnä se poikotti poikittain perseeseesi, vajakki.

    • exsuvakki

      Lopetin tilauksen, pitäköön tunkkinsa..

    • ootjuuunntti

      Ei sulle oo tullu koko lehtee ikinä, ethän sä edes lue niitä. Uskot kaiken mitä internet ja mv lehti sulle tarjoaa.

      • korvenukko

        Kolmisenkymmentä vuotta tuliluettua kainuun hätähuutoa, eipä ennen ole ollut tuommoisia toimittajia, olkoon koko lehti.


    • Peli.on.menetty

      Joku Turunen tai vastaava voi nyt ihan vapaasti sanoa mitä haluaa ja saa silti median ja poliitikoiden mukaan lukien presitentti hyväksynän.

      Suomi ei ole enää Suomi. Täällä hallitsee maahamuutajat ja islam.

      En tiedä kuka tuo Turunen on mutta voisin kuvitella että lehden toimittaja jolla on itsesuojeluvaisto ja ymmärtää kenen riveissä kannattaa seisoa kun ajattelee omaa tulevaisuuttaan. Tuohan on jo laajemmin havaittu ilmiö Suomessa tiedotusvälineissä.

    • hmmmmmmmmm

      Vihapuhettahan tuo on, Suomen kansalaisia kohtaan.

    • taitaisollasyytä

      Ruvetaanko syleksimääm , kun nähdään ukko kadulla ?

    • eivoekuihmetellä

      On se kumma , että tuollainen yliaktiivinen ukko saa omalla isolla egolla yhteen pieneen lehtipahaseen noin suuren vallan . Täyttää lehdenyhden aukeaman kiihkomielisillä kirjoituksillaan melkein joka numeroon.

    • asia_linja

      Aikoinaan Kainuun Sanomien etusivulla luki jotenkin että "kainuulaisten äänenkannattaja". Vieläkö siinä noin lukee vai joko on toisarvoisena asiana poistettu?
      Suomen mediakenttä potee aika massiivista uskottavuusongelmaa. Kaikki mediat ovat jollaintapaa kaivautuneet maailmankatsomuksellisiin poteroihin, toitottavat takapirujen totuuksia ja objektiivisuus on jäänyt kauas taka-alalle. Näin myös Kainuun Sanomat yhdessä toimittaja Turusen kanssa. Sikäli sääli, sillä maakunnallisena mediana KS voisi aivan hyvin myös olla vastakkainasettelua-polarisoitumista liennyttävä media. Nyt se ei sitä missää nimessä ole, KS on valinnut puolensa eikä suostu näkemään kuin yhden totuuden.

      • oekeetapuhetta

        Hyvä mielipide . Kiitos siitä


      • hetilekuriin

        Siis jumalauta,ymmärrätkö että hehkutat kepulaisten lehteä joka on kepun renki,sehän se on vastakkainasettelun helmi.


      • hkirules

        On hyvä asia KS muutta vihan suuntaansa pääkaupunkiseudusta maaseudun roskaväkeen.


    • aevaoekei

      Ei hätää , lehden etusivulla lukee tänään , jotta poliisille lisärahaa vihapuheen estoon . Seppo joutuu linnaan pelsolle , siitäpähän saapi mitä tilaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe