"Ajanvietettäkö aso-talohallitusten oivallukset"!

Kokemusta_asokiinteistöt

Tuonpa teille julki ja kommentoivataksi erään aso-yhtiön jossain etelän kaupungissa ja sen sanotaan vaikka "mummotoimikunnan" ajatusten kulkua ja kokouspöytäkirjan merkintöjä, joissa on toki asiaakin esillä toisinaan ja muita asukkaita informoivaa ajoittain.
Mutta sitten on aikoja ja kausia jolloin ei ole ehkä oikein mitään kirjattavaa ja julkituotavaa tästä usein sisäänpäin kääntyneiden ja omaa mukavuustasoaan tavoittelevien.

Nyt oli ollut ilmeisesti vähän molempia kun juttu oli luisunut joissain taloissa ja kiinteistöissä jatkuvaan sisätiloissa ja asunnoissa tai niiden tiloissa kuten parveketupakointiin.
Asiaa ollaan jopa ihan virallistakin tietä muuttamassa ja se on toivottavaa todella. Tupakointi asunnoissa ja niiden tiloissa ollaan kieltämässä riippumatta oliko kumman asian kannattaja tai ei!

Mutta erikoinen kirjaus oli em. aso-yhtiön kokouspöytäkirjamerkintä jota voi vaan ihmetellä?
Talohallitus suosittaa täyttä tupakointikieltoa, ja oli kirjannut lausuman ettei edes ns. keittiön liesituulettimen alla ja käynnissä ollen tupakoitaisi. "Siitä kun kuulemma ja heidän havaintojen mukaan leviää hormistojen kautta sitä savua ja ilmaa muiden asuntojen tiloihin!?

Ok, mutta kun useimmiten asunnoissa ja talouksissa valmistetaan myös ruokaa josta leviää myös käryä ja höyryjä jota varten nykyasunnoissa on juuri se ilmanvaihto mikä on samalla useimmiten ratkaistu myös juurikin lieden (uuni/ hella) yläpuolisella liesituulettimella, joka imee sekä ruoan valmistuksesta tulevat hajut, höyryt ja jopa savutkin yms.!

Miten on tulisiko siis kaikki ruoan valmistus ja sen tyyppinen "käryttäminen" myös kieltää kuten aso-asunnoissa kaikissa yhtiöissä ja kokonaan, tämän "oivalluksen" myötä mitä esimerkkitaloyhtiössä nyt koettiin?

Aikaisemmin parisen vuotta sitten oli joku asukas haistanut tai havainnut tupoakansavun kaltaista tai hajuista leijuvan rappukäytävässä (talossa useampi kuin yksi rappu), no kuinka ollakaan hän oli tehnyt siitä ilmoituksen isännöitsijätoimistoon.
Ja uskokaa tai älkää, mutta varmaan pian tämän jälkeen jaettiin isännöitsijän allekirjoittama tiedote kielto/kehoitus paperi huoneisto-ja mm. rapputupakoinnista!

Kun itse ihmettelin tätä oliko joku havainnut omasta asunnostani tulevan savua tms. joka olisi ilmoittajan tähän, joten oli ihan pakko tiedustella oliko ilmoitus vain minulle vai joka talouteen!
No kuulemma tähän vaivaaan ja joka asuntoon jätetyn tiedotteen olivat saaneet kaikki asukkaat!

Hyvä sikälikin, kun en itse tupakoi ja olen sinänsä kiellon kannalla, on nämä melko överiksi menevät toimet tai keskustelun aiheet melko pieniä monen muun ongelman kautta joita esiintyy tässäkin asossa jos muuallakin saman isännöinnin hallitsemassa kiinteistössä!

Aikaa ja vaivaa sekä paperi olisi siinäkin säästänyt laittaa lappu kaikkien näkyville, rappuun ilmoitustaululle ( jota harvat edes lukee sen sijainnin takia) tai muualle näkyvään paikkaan!
Vastaavia muita "oivalluksia" on lähes vuosittain tullut esiin kun kevät koittaa ja kaikkea jännää ja uutta pitää esittää kiinteistön "viihtymisen" ja vapaa-ajan vieton kehittämiseen.

Mennäänkn siis usein "oivallukset" edellä, eikä mietitä jos tarkastaan ensin taustat, luvat ja muut kiinteistöä itseään tai pihaa ja ympäristöä koskevat, ja rakenteita ja suunnittelua muuttavia asioita ja mahdolliset esteet yms. ennen kuin hankkeita aletaan edistää jne.!

Mitä vastaavia olette kokeneet tai kuulleet, kertokaa niistä.

2

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylläonniin

      Haso?

    • Tämä-on-tätä

      Kyllä, sama huomattu ja ihmeteltykin merkintä pöytäkirjassa.

      Tarkastuksia odotellen; ko. harrastajien toimesta ja nuuhkimista ei ole toistaiseksi suoritettu asunnoissa, ehkä ovien takana kuitenkin!?
      Tämähän liki yhtä tärkeää kuin parasiittien eli asuntoihin ilmestyneiden salamatkaajien esim. "lähi-etelän tulokkaiden" tms. myrkytystoimiin ryhdytään heti, asunnoissa joilla niitä on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe