Miten pankki ajaa alas pienyrityksen - vaiheet

MitäPankkiJuonii

Yritys on erittäin pieni, ei palkkatyöntekijöitä, ja omistaa vain yhden asunto-osakkeen ja pakettiauton, jonka ennakkoarvioverottaja on jo ominut moneen kertaan. Osake on ollut myynnissä pari vuotta, ja sitä on hidastanut taloyhtiön remontti ja isännöitsijän nihkeä vastahankaisuus todenmukaisen isännöintitodistuksen kirjoittamiseksi. Yritystä pyörittänyt henkilö on jäämässä ihan oikeasti eläkkeelle, oltuaan jo 'eläkkeellä' useita vuosia.

Pankille on lainaa jonkin verran, suunnilleen puolet asunnon arvosta. Asunto on lainan panttina. Lyhennysvapaitakin on ollut, mutta nyt pankki väittää, että 'kun heillä on nämä uudet säännöt', vapaita ei enää voi sallia, ellei sitten tee uutta lainasopimusta, johon tarvitsisi lisää takuita - pankkineiti ehdotti eläkeläisen kumppanin työmarkkinatuestaan maksamaa kiinteistöä lisätakuudeksi. Eli pankki haluaisi kaksi asuntoa yhden sijaan ja kaksi ihmistä kadulle.

Pankille on tehty selväksi, että laina maksetaan heti, kun ostaja asunnolle löytyy. Silti pankki jatkaa joka kuukausi lainan lyhennysten viemistä suoraan tililtä, mikä tekee mahdottomaksi pyörittää yritystä. Jos ei ole rahaa edes polttoaineeseen, miten voi hankkia lisätuloja? Lisäksi kaikenlaiset vakuutukset ja holtittomat arvioverot ja muut, mitä suomalaiseen yrittelemiseen valitettavasti kuuluu.

Mitä pankki juonii? Miksei se ota asuntoa haltuunsa ja myy sitä itse, jos kuvittelevat paremmin sen osaavansa tehdä? Miksei se hae yritystä konkurssiin? Saako varatonta yritystä konkurssiin, en tiedä. Miten muita pikkuyrityksiä on lypsetty tyhjiin? Mikä on se tapahtumajärjestys? Pitääkö odottaa, että muut velkojat hakevat laskujaan ulosottoon, vai mikä tämä proseduuri oikein on? Reilu pankki sopisi koronmaksusta asunnon myyntiin asti tai tosiaan ottaisi sen asunnon heti. Mikä heitä motivoi? Miettiessäni kauheinta skenaariota aloin arvella, että ehkä pankki 'tietää' vanhojen asuntojen kaupan olevan epätodennäköistä, eikä siksi halua asuntoa nyt. Se vie sen vasta sitten, kun sen 'arvo' on nolla, ja pistää rahoiksi tavalla tai toisella tuolla rohmuamallaan 'arvottomalla' asunnolla. Samassa taloyhtiössä on lukuisia muitakin osakkaita, jotka ovat ajautumassa vakaviin maksuvaikeuksiin remonttivastikkeiden kanssa. Viekö pankit koko höskän ilmaiseksi kohta?

Neuvoja?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ylopspmpomega

      Eikös pienyritys ole usein sama kuin yksityishenkilö. Siinä on nyt hyväuskoinen asiakas antanut pankille sanan ja pankki on käynyt koukkuun.... tai ihan miten vaan, toisinkinpäin.

      Lyhennysvapaat on kyllä maailman viimeinen asia.... kun asiakas saa lyhennysvapaata paljon, niin on aivan oikeutettua, että niiden jälkeen lainaa sit maksetaan.... Ja kyllähän lyhentämätön laina sitten saa varmasti pankin entistä enemmän sille kannalle, että asiakas -yksityinen tai pieni yritys, niin... ajetaan alas...

      MUTTA ONNEKSI ON VELKAJÄRJESTELY! Kun lusit 10 vuotta velkiksessa, niin pääset taas aloitttamaan kaiken alusta, ethän ole ottanut velkaa pitkään aikaan ja olet saanut puhtaat paperit joiden takaa sinua ei kukaan muista... ei kukaan muu... paitsi se pankki joka sinulle velkaa antoi joskus 10v sitten....

    • vitutushäiriö

      Velkajärjestelyyn ei kannata mennä varsinkin kun lainat ovat osakeyhtiöllä, eikä yksityisen kulutusluottoja.
      Tälle edelliselle leukailijalle, kuka meistä tietää töiden- ja työpäikkojen säilymisen 10..15-vuotta eteenpäin? Kun yhteiskunta ja bisnesmaailma muuttuu kärsijöinä ovat aina köyhät, nykysin jopa ylemmät toimihenkilöt
      Ihmisten on pakko elää, onko maksuhäiriöisten elämän tilanne aina oma syy? Jotain kertoo rahalaitosten toiminnasta, kun samaan aikaan pankit ja perintätoimistot tekevät tekevät ennätystulosta ....kun 2015 oli maassamme on 370 000 maksuhäiriöistä.
      Jos yritys omistaa asunnon miksi sitä ei käytetä pantin realisoimiseksi,? Varsinkin jos osakkeen reaaliarvo on puolet suurempi kun pankin velka.

    • lhku

      Jos asunto-osake ei mene kahdessa vuodessa kaupaksi, sen hinnoittelu on pielessä. Jos lyhennysvapaallakin on oltu jo ties kuinka pitkään, ei ole mikään ihme jos pankki hikeentyy tilanteeseen. Ja vielä isännöitsijänkin kanssa sukset ristissä... Ikävä kyllä tuo kuulostaa siltä, että hankaluuksien aiheuttaja on asianosainen itse.

      Ei pankin intresseissä ole ottaa asuntoa haltuunsa ja ruveta sitä kaupittelemaan. Siinä tulee väkisinkin niin paljon vaivaa ja kuluja, että on suuri riski, ettei pankki saakaan siitä omiaan pois. Pankin intresseissä on saada velallinen maksamaan lainansa niin kuin kuuluu.

      • fdgfhgjhgkjghd

        Se, että pankki on halunnut osakkeen lainan pantiksi, tarkoittanee juuri sitä, että velallisen joutuessa maksuvaikeuksiin pankki ottaa osakkeen haltuunsa ja kuittaa velkaa maksetuksi sen verran kuin katsoo aiheelliseksi. Pakko kai pankin on osake myydä, vaikka sitten pilkkahintaan, jotta voi myyntihinnalla lyhentää velkaa ja ilmoittaa velalliselle, paljonko hänen kontolleen vielä jää. Jaha, että pankki ei viitsisi kajota osakkeeseen. Mitä sinun mielestäsi pantti tarkoittaa?

        Hankala isännöitsijä on sellainen, joka ei suostu kirjoittamaan ajanmukaista isännöintitodistusta, vaan lähettää pyynnöstä jo pari vuotta sitten vanhentuneen paperin, jossa puhutaan 'tulevista' remonteista, vaikka remontit on jo takana. Kenelle ostajaehdokkaalle tuollaista virheellistä todistusta voi näyttää? Silti innokkaasti velottaa käyttökelvottomasta isännöitsijän todistuksesta, jopa velontafirman kautta, jos suinkin voi.


    • gfhghjghkg

      Ainakin Säästöpankilla ja Osuuspankilla on omat kiinteistökeskuksensa. Sanoisin, että ei kannata velkojapankille antaa osakettaan myyntiin, vaikka kuvittelisi sen olevan jonkinlaista puoliväliin tuloa ja myyntihalukkuutensa osoittamista. Kuvittelisin, ettei myyntiin ole pankilla paljon motivaatiota; pankkihan voi odottaa vuoden, pari, ja sitten ilmoittaa velalliselle, että osake on arvoton, ja jatkaa lainan velkomista täysimääräisenä. 'Nollan arvoinen' osake sitten siirtyy jonnekin nimelliseen hintaan. Näin velallinen menettää osakkeen eikä pysty maksamaan lainaa. Mitä sitten seuraa? Voiko suhteellisen pienen lainan takia edes hakea konkurssia, ja olisiko siitä muutenkaan hyötyä? En tiedä, onko tuollaisia juonia minkään pankin mielessä, ajattelin vain. Niin, en sitten tiedä, miten paljon samaa firmaa pankki ja pankin nimeä kantava kiinteistötoimisto ovat.

    • ratkaistuJO

      "pankki jatkaa joka kuukausi lainan lyhennysten viemistä suoraan tililtä, mikä tekee mahdottomaksi pyörittää yritystä. Jos ei ole rahaa edes polttoaineeseen, miten voi hankkia lisätuloja? "

      Ei tuohon ole kuin 1 ratkaisu, ja ihmettelen todella, mikset ole jo tehnyt sitä HETI, kun tilanne selvisi sinulle:

      AVAA yritykselle uusi tili jossain toisessa pankissa. Vaikkapa sitten S-Pankissa, olkoonkin, että yritykselle S-Pankki ei ole sen halvempi kuin muutkaan pankit, koska yritys ei käsittääkseni pääse nauttimaan asiakasomistajaeduista, vaan ne on ainoastaan yksityishenkilölle kuuluva etu.

      Ohjaa KAIKKI asiakkaidesi maksusuoritukset tuolle uudelle tilille.

      Näin tuo "heti päältä" -temppu ei onnistu.
      Korot ja perintäkulut toki lainanhoitokuluihin tulee tuollakin tavalla päälle, mutta kunhan saat asunnon myytyä niin maksa velka pois.

      Jotkut velkojat vaan eivät osaa käyttää järkeään, eli tuolla saavat hetkellisesti omansa pois (yhden kk -erän) välittämättä siitä, että jos tällä tuhoavat yrityksen ansaintakyvyn, maksukyky menee siinä samalla, ja heiltäkin jää seuraavan kk:n kk -erä saamatta.

      Vakuudethan käytännössä takaavat pankille sen, että pankki saa aina omansa.
      Pankilla siis lopullista riskiä ei ole, pankin ainoa riski on maksutulon viivästyminen, mutta tuostakin saavat kunnon korvauksen korkojen ja tilinhoitomaksujen muodossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe