Työkkäri SALAA työpaikkoja

TyöpaikatPIILOSSA

Läheskään kaikkia avoimia työpaikkoja ei laiteta julkiseen hakuun.

Esimerkiksi osa TE-toimistoille ilmoitetuista työpaikoista on niin sanotusti hiljaisessa haussa, jolloin työntekijöitä etsitään työvoimaviranomaisten rekistereistä, kertoo Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston palvelupäällikkö Pirjo Juntunen.

Kaikki avoinna olevat työpaikat eivät näy työvoimaviranomaisten nettisivuilla.

Yritykset kysyvät TE-toimistoista entistä räätälöidympiä palveluja henkilöstön palkkaamiseen.

Yksi vaihtoehto on, että paikkaa ei laiteta julkisesti avoimeksi, vaan sovimme yrityksen kanssa, että haemme meidän rekisteristämme ehdokasvaihtoehtoja, esittelemme ne yritykselle,joka tekee näiden perusteella valinnan.

Onko hyvä että työkkäri salaa avoimia työpaikkoja?

12

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 167-176

      Tuo on työnantajan toivomus koska työnantaja uskoo/toivoo/tietää että hakemuksia tulee paljon. Sitten vielä väitetään etteivät työttömät hae töitä.

      Mulla on kielto ettei työkkäri saa antaa tietoja suoraan työnantajille. Se on siksi etteivät kaiken maaliman humpuukimaakarit joilla on mielessä vain ihmisten kusetus tarjoa esim. nollatuntisopimuksia tai muuta yhtä kieroa ja typerää.
      Mulle tarjottiin tuollaista "salaista" työpaikkaa ja työkkäri kysyi erikseen luvan tietojen antamiseen kyseiselle työnantajalle jonka myös sai, asiasta ei sitten kuulunut mitään sen jälkeen. Aikaa tuosta on noin 10 vuotta joten ei mikään uusi juttu tuo ole.

      Luin tuon uutisen eilen mutten muista enää mistä. Linkkikin olisi hyvä näihin juttuihin laittaa. Ellei osaa sellaista tehdä niin ainakin tietolähde olisi hyvä olla.

    • hjiuouik

      Työkkärin työpalveluthan ulkoistettiin Opteamille. Nehän tarjoaa päasiassa määräaikaisia töitä jotta henkilö sitten pääsee ansiosidonnaiselle takaisin.

    • laajatarjonta

      Avoimet työpaikat, piilotyöpaikat, salatyöpaikat, pimeät työpaikat, suojatyöpaikat. Joku vielä kehtaa sanoa, että työpaikkoja ei ole.

    • Näinkin_voi_olla

      Muistui mieleen kun olin työkkärissä käynnillä ja näin tädin putkelta oman alani työpaikan minun tietojen yhteydessä ja sitten kun aika oli melkein lopussa, kysyin, että etkö voisi näyttää minullekin tuota työpaikkaa mikä tästä näen. Niin täti sanoi, että kun minä enää kuulu niiden joukkoon joille tarjotaan työpaikkoja! Noinkin voi olla.

    • KullervoMilla

      Kuinka suuri osa avoimista työpaikoista on uusia työpaikkoja ja kuinka suuri osa niistä johtuu vain työpaikan vaihtamisesta?

      Epäilen nimittäin, että oikeasti uusia työpaikkoja on vähän ja kaikki muut avoimet paikat johtuvat vain työpaikkojen vaihtokarusellista töissä jo olevien ihmisten kesken.

      Tietääkö kukaan?

      Tässä maailmantilanteessa minusta olisi oikeudenmukaista, että ne joilla jo on työpaikka pidettäisiin hetken poissa työpaikkojen vaihtokarusellista ja vapaat työt annettaisiin työttömille. Edes kaksi kuukautta kestävä poikkeuslaki, joka kieltäisi työnhaun niiltä, jotka jo ovat töissä, antaisi työttömille mahdollisuuden täyttää kaikki vapaat tehtävä ja samalla selviäisi todellinen työvoiman kysyntä.

      Jotta voisimme ajaa meille tärkeitä asioita, meidän on liityttävä yhteen! Siksi tuen seuraavaa ehdotusta täydestä sydämestä:

      Suomen työttömien liiton perustamisehdotus:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14492948/suomen-tyottomien-liitto

      • EttäJottaNäin

        Kitkatyöttömyydeksi kutsuttu työpaikkojen vaihtamiseen liittyvä työttömyys ja työpaikkojen oleminen vapaana selittää alle 5% kokonaistyöttömyydestä.


    • Narauttaja

      Tarkistakaa omat tietonne mitä pitävät kortistossa. Vaikka olisitte nyt töissä. Pankkitunnuksilla pääsee katsomaan. TE-Palvelut ja sieltä "Oma asiointi".

      Omalla kohdalla vilahti mieleen, tarkistin, ja johti ilmiantoon viranomaistoiminnasta sekä omasta paikallisesta silloisesta työvoimatoimistostani. (palautelomake TE-palvelut sivulla)

      Parin viikon päästä tuli virallinen kirje, pahoittelu että näin ei olisi saanut, eikä pitänyt käydä.

      Työvoimatoimiston virkailija oli pitämällä pitänyt tietoni vääränä. Siitä huolimatta että kaikki tiedot oli asianmukaisesti kanssani laitettu ajan tasalle. Tai niin minulle oli uskoteltu.

      Mutta niinhän minulla olikin silloin kokoajan tunne että kyseisessä toimistossa ei kaikki ole kunnossa. Se näkyi virkailijoiden asenteissa ja puheissa. Ja nimenomaan tätä yhtä tiettyä ammattia kohtaan johon hakeuduin.

      Tarkistakaa tietonne etenkin jos olette joskus lähteneet jostain työpaikasta paremman palkan perässä toisiin hommiin niin, että työkaverit ovat teille kertoneet että "missään tällä alalla et enään tule työskentelemään. TJ-pitää siitä huolen"

      Ennen TE- toimiston internet aikakautta pipipäillä kun oli mahdollisuus vaikuttaa suoraan työvoimaviranomaisiin. Ainakin Tampereella.

    • dhböihdös

      No, en tiedä, salaako vai eikö. Paikat on laitettava julkiseen hakuun, mutta firmoilla, yhdistyksillä ja joskus kunnissakin niihin saattaa jo olla tyyppi katsottuna. Haastattelevat lauman hakijoita sitten vain muodon vuoksi. Työkkäri ei siihen paljon voi puuttua. Tietysti hakija voi haastaa haettavan paikan työnantajan oikeuteen syrjinnästä, jos katsoo, että on tullut syrjityksi valintoja tehdessä. Harva jaksaa sellaiseen lähteä ja maksaakin. Kannattaisi kyllä ilmoittaa tuollaisista. Saapahan kusiaivoisilta tuttavien, sukulaisten ja piireissä pyörineiden palkkaajilta luulot pois.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe