Työtön kantasuomalainen ohjelmoija, olet kuusessa

pakolaisbusinesta

Voit unohtaa työpaikkahaaveet. Olet ku$essa.

"Suomalainen yhtiö lupaa kouluttaa turvapaikanhakijoista puolessa vuodessa koodareita"
http://www.hs.fi/talous/a1461983211887

"Tässä halutaan kääntää asetelma ylösalaisin. Mennään työpaikalle heti, aivan muutaman kuukauden lyhyen koulutuksen jälkeen, ja tehdään kotoutumiskoulutus työssäoppimisessa, Hämäläinen selventää.
Yksityisellä rahalla maksetaan maahanmuuttajien koulutusta. Tavoitteena on löytää 2 500 työpaikkaa. ... Tässä tulee esiin vähän tällainen ”Lindströmin ohituskaista”"
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/865114/Maahanmuuttajista sijoituskohde

Eli turvapaikanhakijat menevät ohitsesi Lindströmin ohituskaistaa käyttäen.

37

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löövii

      Kouluttaudu jollekin toiselle alalle! Ja nopeasti!

      • Suvakkijohtaja7372

        Ei auta, matut saa nekin työpaikat. Ja vie kaikki naiset. Polttaa kaikki tupakat ja juo viinatkin. Asutetaan kantasuomalaisten taloihin ja asuntoihin. Mitäs teet?


      • jovakkisuhtaja

        Suomaassa työstä ei makseta tarpeeksi, että pystyisi elämään. Suomaalaiset ämmät on persjalkaisia nalkuttajia. Röökaaminen ja viinan juonti on helvetin epäterveellistä. Suomaalaiset kämpät on järestään homeloukkuja.

        Eli win-win.


      • KotimaaMuuallako

        Voihan täältä lähteä aina v**tuun.
        Ei suomalainen yhteiskunta ole toiminut sitten Kekkosen valtakauden jälkeen jos toimi edes silloinkaan.
        Sotaveteraanit puolustivat Suomea mutta sen jälkeen valtaapitävät sukupolvet tuhosivat tämän maan.


      • Kekdkkdlele

        Mutta muualla ei saa yhtä helposti ilmaista rahaa tupakointiin, viinanjuontiin, homekämpän vuokraan ja elareihin.


    • PoisJaTakas

      Muutan heti pois Suomesta! Ja sit mä muutan takas niin oon maahanmuuttaja ja saan samat edut! $$$$$$$$$$

      • Kekskwkkdks

        Nou, et saa. Väärän värinen ja geneettisesti suomalainen - se tarkistetaan!


      • KylSeMeeIhaHyvin

        Plankkaan naamani mustaks ja sanon, et oon 17 v. ja jotain assylum allah mullah jne... Tää on varma case. Lainaan vielä mamun pissaa et geenit menee oikein. Maksan pari euroo pullo siit pissast, tai sit vaa odottelen puskassa pullon kans et joku tulee.


      • Lxkfkzkssk

        Kyllä tolla koko EU läpi pääsee, mutta Suomen rajalla sut tunnistetaan ja päästetään kyllä maahan, mutta mittään et saa!!!


    • kehitys

      Eipä tällöiselle alalle kovin paljon luontaista vetovoimaa voi olla kun katsoo miten työntekijöitä kohdellaan. Menee samaan laariin esim. siivousalan kanssa, johon ohjataan maahanmuuttajia, koska kantasuomalaiset ei halua sitä itse tehdä.

      • Alaspäin.menee

        Nokian hyvien vuosien jälkeen IT-ala on ollut Suomessa auringonlaskun ala.

        Startupit työllistävät vain joitakin spesiaaliosaajia ja yleisesti kaikki muu krääsä yritetään työntää halpamaihin.

        Jos sinulla on mahdollisuus, vaihda alaa.

        Jos opiskelet parhaillaan alan oppilaitoksessa, hanki myös jotain muuta osaamista eri oppilaitoksesta tai vaihda kokonaan opintolinjaa.

        Jos olet nuori ennen opintoja, älä edes harkitse IT-alaa tai uraa alalla työntekijän roolissa.

        Jos tietotekniikka kiinnostaa yleisesti, harrasta sitä muuten tai perusta mahdollisesti oma yritys, mutta älä ainakaan mene mihinkään työntekijöitä säännöllisin väliajoin pihalle potkivaan GPtW firmaan töihin. Leipäännyt siellä vaan koko alaan ja teet mieluummin ihan mitä tahansa muuta. Tai lennät sieltä jonkin ajan kuluttua pihalle ja sitten on pakko löytää jotain muuta.


      • äläteesitä

        Tälle kymmenen peukkua!

        Pysy poissa it-alalta!


      • OksettaaTääMeinki

        Softakehityshän on jo siivousalaa. Siivotaan, korjataan ja tehdään uusiksi toimimattomia projekteja.
        Ainoa ero suomalaisessa ja maahanmuuttajassa näihin siivoushommiin on se että maahanmuuttaja ei tätä hommaa tee.


      • it-huorat

        Softakehitys on huorausala. Huorataan omia aivoja ja omia ajatuksia. Ratkaistaan teknisiä ongelmia palkalla jota vastaan kukaan muu ei suostu ottamaan


    • vai.vielä.töihin

      Matuko istuisi päivät koodaamassa pienellä palkalla, kun voi yhteiskunnan tuella nuoria naisiakin tiirailla ja kavereiden kanssa hengailla

    • pröö

      Mitä höpötät, ei hän tuo liikuta työparkinoita mihinkään suuntaan,. Mutta kyllä tällainen verorahojen törsäys virma on pahasta, nämä tällaiset on suomen lamaan ajanut ja nykyiseen tilanteeseen, pitäis olla joku karpo joka paljastais ja kertois ihmisille nää törky firmat, niin valaistuneet ihmiset äänestäis parmpia ihmisiä niin ei pääsis törky fimrat tuhlaamaan verorahoja

      • pröö

        Jos on suomen koodaus businesta huvikseen lehdistä, jotain kolme vuotta seurannut niin moni mutkainen on tilanne. Ensin koulutettiin mamuja, siten oli viroon ja ruotsiin kauhea imu suomalaisilla koodareilla, sitten suomen yrityksetkin menivät viroon ja ruotsiin, sitten nyt vuokra työvirmat taas tarvivat koodareita niin että pitää ulkomaailtakin hakea, kovin on kausi luontoista ja monimutkaiset businekset


    • tässä.näin-

      Tulevaisuuden työpaikat ?

      Luettavissa Iltasanomissa
      Kyberhyökkäyksiä avaruudessa?
      Avaruusteknologiaan kohdistuvat kyberhyökkäykset voisivat johtaa katastrofeihin maapallolla, varoittavat asiantuntijat. Tutkimuslaitos Chatham Housen raportista kertoo sanomalehti Independent.
      Raportin mukaan valtiot ja viranomaiset ovat huonosti varautuneita avaruusteknologiaan kohdistuviin kyberhyökkäyksiin, eikä esimerkiksi hakkeroinnin estämiseksi ole tehty tarpeeksi.
      Tällä hetkellä ei myöskään ole olemassa tahoa, joka valvoisi avaruuden kyberturvallisuutta globaalisti.

    • AEn_puolesta

      Hallitus - Kansan edustajat - Suomen kansalaiset

      SUOJELKAA SUOMEA!

      "Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa."

      (Adolf Ehrnrooth, jalkaväenkenraali)



      http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/maahanmuutto

      • BzkdkbJs

        Totta joka sana. Onko tänne joku hyökännyt?


      • Annakuu

        Maahamme virtaa joukoittain vihamielisiä, vieraiden maiden kansalaisia ja Suomi muslimisoituu Ruotsin vanavedessä.

        Ruotsi on käytännössä jo menetetty, sillä muslimien määrä ylittää jo 30 vuoden kuluessa kantaruotsalaisten määrän Ruotsissa ja pääosa muslimeista haluaa sharia-lain voimaan kaikkialla maailmassa.

        Suomelle ei saa antaa käydä samoin! Mitä aikaisemmin torjumme sisäisen vihollisen, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on säilyä.

        Vihollinen ei tällä kertaa tule idästä, vaan Lähi-Idästä. Toimikaa!


      • Dkeidksksksk
        Annakuu kirjoitti:

        Maahamme virtaa joukoittain vihamielisiä, vieraiden maiden kansalaisia ja Suomi muslimisoituu Ruotsin vanavedessä.

        Ruotsi on käytännössä jo menetetty, sillä muslimien määrä ylittää jo 30 vuoden kuluessa kantaruotsalaisten määrän Ruotsissa ja pääosa muslimeista haluaa sharia-lain voimaan kaikkialla maailmassa.

        Suomelle ei saa antaa käydä samoin! Mitä aikaisemmin torjumme sisäisen vihollisen, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on säilyä.

        Vihollinen ei tällä kertaa tule idästä, vaan Lähi-Idästä. Toimikaa!

        Missä ne kaikki hyökkääjät on? Ei näy ketään?


      • BurkhaPippi
        Dkeidksksksk kirjoitti:

        Missä ne kaikki hyökkääjät on? Ei näy ketään?

        Juu, ei näy. Kun katse on horisontissa niin ei huomaa että vene on vettä puolillaan. Mutta vasta puolillaan - rasistit vain hötkyilevät että pitäisi etsiä se tappi ja laittaa se kiinni, ja vielä muka joku äyskäri...

        Hyökkääjistä - media on kiitettävästi vaiennut kansanedustajiin ja ministereihin kohdistetuista tappouhkauksista. Osa uhkailijoista on mennyt esim. Syyriaan ja Irakiin leikkelemään päitä ja räjäyttelemään ihmisiä kappaleiksi.

        Jos ei näy, mene optikolle.


    • Annakuu
    • huono.vitsi

      Yrityksen ainut tarkoitus on kupata rahat yhteiskunnalta. Matubisnes on nyt IN ja tämä ei poikkea mitenkään muista rahastusyrityksistä. Yksikään suomalainen IT-alan yritys ei näitä matuja ikinä tule palkkaamaan muuhun kuin korkeintaan pölyjä pyyhkimään.

    • assssssssff

      Voi olla, että korkeintaan 10% pakolaisista on kykeneväinen ohjelmointityöhön. Jos mukana on naisia, ovat monet niistä lukutaidottomiakin.
      Voisin itse yrittää alalle mukaan uudestaan, sillä tulihan tässä jo yli 30 vuotta oltuakin. Nykyaikaiset Windows-ohjelmoinnit eivät ole yhtään tuttuja.
      Viimeisimmässä työpaikassani työnantaja arvioi vanhojen IBM keskuskoneohjekmoijien koulutustarpeeksi ainakin yhden vuoden. Se on liikaa, koska verovaroja ei ole käytettävissä.
      Puoli vuotta on kyllä aika vähän, mitähän vaatimatonta ohjelmointia muka siinä ajassa oppii niin paljon, että voi oikeita ohjelmointitöitä tehdä?
      Vai saisiko suomalainen yritys niin paljon veronmaksajilta tukirahoja, että sen ei tarvitse ansaita varsinaisilla asiakastöillä enää juuri mitään, vaan pelkällä opettamistyöllä?

      Vaadin itselleni samat tukirahat, sillä jäin työttömäksi juuri 60 v täytettyäni. Puoli vuotta ei kuulosta paljolta, kyllä sen ajan voisin harjoittelijan liksalla aloittaa uudestaan ohjelmointityöt.
      Tästähän tulee joku kapina, jos mennään antamaan tuollaiset koulutukset vain pakolaisille eikä kantasuomalaisille! Tämä on jo verorahojen väärinkäyttöä. Jos pakolaiset osaavat hyvin englantia ja oppivat suomeakin kunnolla (edellytys), tulkoot sitten kilpailemaan vaikka alan TES-taulukoiden mukaisilla palkoilla kantasuomalaisten kanssa. Reilu peli.

    • urweruy

      Eipä ole mitään kuulunut tästäkään aloitteesta tuon lehtijutun jälkeen. Todennäköisesti yhtään ohjelmoijaa ei ole valmistunut tai mitään muutakaan järkevää oikeasti tapahtunut, vaan homma on haudattu toimimattomana vähin äänin. Ongelma on lähinnä siinä, että 6kk ohjelmointikoulutuksella ei tee juuri mitään, ehkä osaa sitten vähän tehdä html:ää, mutta javascriptinkin tekeminen on aivan hakusessa.

      Jos normiukko haluaa opetella ohjelmointia niin koulutusta on kyllä tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. On kaikenlaista amista ja ammattikorkeaa sekä yliopistoa, jotka ei maksa juuri mitään. Kyse on vain omasta motivaatiosta. Jos haluat tehdä ilmaista harjoittelutyötä niin eiköhän sekin jostain firmasta järjesty. Mutta tämä vaatii aivan mielettömästi työtä, jos siis haluaa tulla ihan kovaksi osaajaksi. Olen huomannut koulumaailmastakin, että vaikka suoriutuu opinnoista hyvin, se ei kuitenkaan takaa, että olet kova osaaja. Vaatimukset ovat liian lepsut ja opetus on heikkoa. Tämän takia oma tinkinmätön perehtyminen asioihin ja koodeihin koulutuksen lisäksi on täysin pakollista.

      Moni valmistuva datanomi-opiskelija ihmettelee, että eikö se taivas auennutkaan kun sai paperit käteen. Osaaminen on vain liian heikkoa tuollaisen koulutuksen jälkeen, pitää olla lisäksi vielä paljon muutakin, että pystyy vakuuttamaan työnantajan tarjoamaan duunia.

      • vaihdapois

        "Moni valmistuva datanomi-opiskelija ihmettelee, että eikö se taivas auennutkaan kun sai paperit käteen."

        Tuosta kannattaa vetää johtopäätöksiä. Jos esim. opiskelee tällä hetkellä datanomiksi. Vielä voi vaihtaa.


      • rahaapalaaaina

        "tai mitään muutakaan järkevää oikeasti tapahtunut"

        No, joku varmaankin tienasi hyvät määrät rahaa. Verorahaa. Veronmaksajien rahaa.


    • koodari.Abkhbar

      Arabien ÄO on noin 82, kun tästä porukasta otetaan yhden standardijakauman verran kirkkain kerma, saadaan silti mediaani suomalainen.

      • fssee

        "Toimii" niin kauan kun valtio haluaa heittää miljoonia 'todistaakseen' ideologiansa toimivuuden.


    • ohjelma.kaatui
      • onnistunut.ohjaus

      • arabidriftaa

    • LikaisetLegendat

      Ja montako näitä turvapaikanhakijoita on nyt sitten koulutuksessa?
      En ole kuullut yhdestäkään.

    • huonostimenee
      • parempinäinkokkari

        Tämä on hyvä! Väki vähenee ja miehet alkoholisoituu tai homostuu - naisilla vara valita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      3770
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      592
      3549
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3472
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2199
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2171
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1947
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1927
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      170
      1694
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1381
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1342
    Aihe