Windows palomuurin ohittaminen

sachs

Hei, joku tietokonenörtti tai windows-asiantuntija voisi hieman valaista miksi windows käyttöjärjestelmässä on olemassa mahdollisuus ohittaa tämä kyseinen palomuuri. Windowssissa on lista johon kirjataan ylös ne ohjelmat jotka voivat ohittaa tämän kyseisen palomuurin. Voisiko olla niin, että kun tämä ohituslista on kaikkien tiedossa niin hakkerit ottavat tämän huomioon ja kirjoittavat ohjelmakoodin joka lisää heidän oman ohjelman nimen tähän listaan. Mikähän mahtaisi olla minimi määrä ja minimi sisältö tähän listaan.

2

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se ohittaminen on sitä varten, että voidaan sallia jonkun ohjelman käyttävän Internet yhteyttä.

      Sitä varten Windowsissa on ne käyttäjätilit, että tuollaiset asiat suojataan. Ei sinne tavallisella käyttäjätilillä pysty mitään lisäämään ilman, että kysytään järjestelmän valvojan salasanaa.

      Tästä syystä Windows asennetaan järjestelmän valvojan tilillä joka on vaikka "Admin" tai "Omistaja" ja sille annetaan salasana, ja sitten jokaiselle tietokoneen käyttäjälle tehdään se oma tavallinen käyttäjätili vaikka etunimellä ja niilla omat salasanat.

    • some_kutkuttaa

      Palomuuri on palomuuri jota hallitaan asetuksilla. Ja nämä asetukset tekee järjestelmänvalvoja eli tämä antaa muille käyttäjille rajoitettuja käyttöoikeuksia.
      Tätähän se käyttöturvallisuus on.

      Mutta tämä palomuuri ei anna täydellistä turvaa. Osaavat hyökkääjät, krakkerit ja hakkerit, tietävät sen, että palomuuri on vain hidaste hyvin suoritetulle hyökkäykselle. Palomuuri voidaan läpäistä tietyillä hyökkäystavoilla, tämä on faktaa.

      Kaikissa käyttöjärjestelmissä (mm. Windows, unixit ja linuxdistrot) on tämä sama ongelma. Tämä tulee Internetin omista protokollista koska internetin yleisin protokolla http edellyttää aina tcp/udp portin 80 avaamista.
      Jos tämäkin on kiinni ei selainyhteys nettiin voi edes toimia. Tiettyjen protokollien käyttö edellyttää tiettyjen porttien avaamista. Tietoliikenne ei toimi jos ja kun kaikki tcp/udp portit ovat kiinni.

      Tämän vuoksi käyttöjärjestelmissä on mahdollisuus asettaa nämä avoimet portit näkymättömiksi eli "stealth" tilaa eli pingaus ei kerro ovatko ne auki vai ei. Pingillä voidaan testata yhteyksiä mutta kun portti on stealth tilassa se EI KERRO tilaansa.
      Tästä huolimatta hyökkääjä tietää, että ne halutut tietyt portit ovat avoinna palomuurissa vaikka tilaviestiä ei saadakaan pingaamalla.
      Jos ja kun selainsovellus on käytössä niin ainakin sen vaatimat portit on avoinna palomuurissa vaikka tilatietoa ei saadakaan. Jos sähköpostisovellus on käytössä niin senkin vaatimat portit ovat avoinna tietoliikenteelle vaikka porttien tilatietoa ei saada pingaamalla.
      Pingaus on osattava tulkita oikein. Tietokone voi todella olla poissa tai muuten saavuttamaton, mutta silti se voi olla olemassa ja jopa käynnissä.

      Kaikkiin päällä oleviin ja toimiviin tietokoneisiin voidaan päästä sisälle palomuurista välittämättä jos ei muuten niin houkuttelemalla yhteys päälle.
      Eli hyökkääjä houkuttelee kohdekoneen käyttäjän avaamaan yhteyden ja tämä merkitsee palomuuriin itse tehtyä aukkoa. Kohde tietokoneen käyttäjä itse avaa yhteyden hyökkäystoimelle. Tyhmyys maksaa eli kaikille kolkuttajille ei pidä avata yhteyttä. Mikä siis houkuttaa avaamaan tuntemattoman yhteyden?

      Palomuuri EI suojaa tietokonetta käyttäjän omalta tyhmyydeltä eikä uteliaisuudelta nähdä jotakin kutkuttavaa. Houkutuksella on vahva voima, suosittujen sovellusten käyttö on suuri riski jossa tyhmyys ja uteliaisuus maksaa menetettynä turvallisuutena. Hyökkäystoimi voi piiloutua kutkuttavaan houkutukseen.
      Somessahan ihmiset itse kertoo avoimesti omista kiinnostuksista kavereilleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe