Skaala alfa clean

ilmanvaihto

Vuosi sitten paukuttivat mainoksilla mutta hiljaista on pidellyt. Tavallaan hieno juttu että osaa iso ikkunafirmakin myöntää että lähti mopo lapasista, keksintöhän oli ihan vitsi.

132

5448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naturalpowerman

      Mitäs firmaa edustat? Ei sulla itellä ainakaan sellaisia ole. Kuten kuultua niin seuraava sukupolvi on vielä vallankumouksellisempi kuin nykyversio. Toimii aurinkokennolla ja monella rannikolla voisi käyttää tuulivoimaa.

      • 66jp

        Juu ja korvausilma on taatusti kylmää


    • eiharmeja

      Melkein kaikki ikkunavalmistajat ovat FinnBUILD tapahtumassa 12.-14.10
      Jos aiotte ostaa ikkunoita, niin ottakaa ihmeessä mukaanne valinta- ja kaupantekohetkeen ikkuna-alan asiantuntija.
      Säästytte erittäin monelta harmilta.

    • ostaaja

      Onko sitä ilmanvaihtoikkunaa kellään, kun kukaan ei ole kehunut eikä moittinut sitä. Misttään ei saa tietoa kun olen sitä harkinnut laittaa neljään huoneeseen.

      • leikkihalut

        Sähkön vetoja, paljon elktroniikkaa, mittareita, suodattimia ja liikkuvia osia ym. Mikä on niiden elinkaarikestävyys. Tulee vaatimaan erittäin paljon viitseliäisyyttä pitää nippeliasiat kunnossa. Uutena kaikki toimii, mutta entä vuosien saatossa? Kenelläkään ei ole siitä pitkäaikaisia kokemuksia.
        Taitaa olla vain isojen poikien uusia leikkikaluja.


    • 3-Lasinen

      Skaalan sivuilta saa tietoa ja paikallisen edustajan tiedot.
      Itse erittäin tyytyväinen kyseiseen laitteeseen.

      • Höpöhöpö12

        Mitäs laite sitten maksoi? Ja mihin olet tyytyväinen?


      • 3-Lasinen

        ikkunoihin ja huomattavasti parantuneeseen ilmanlaatuun.


      • 3-Lasinen
        3-Lasinen kirjoitti:

        ikkunoihin ja huomattavasti parantuneeseen ilmanlaatuun.

        Laite n.1000 euroa


      • Jaakko.74

        Onko tuulettimien ääni häiritsevä noissa LTO-laitteissa? Voiko verrata esim hiljaa käyvään ilmalämpöpumppuun?


      • Teris

        Ääni on vitun häiritsevä. Nostaa tehoja kun menet makuuhuoneeseen nukkumaan ja suljet oven. Mittasin kalibroidulla työpaikkani desibelinittarilla kaikista ikkunoistani keskiarvoksi 49db kolmosnopeudella 1m etäisyydeltä. Tehdas ilmoittaa alle 30db.... Joutuu pistämään yöksi laitteet poissa tilaan, että ovat hiljaisia. Muuten on toiminut ihan moitteetta.


      • Urpoiltaviedäänmassit

        Eihän siinä..huomasitko että jokaisessa huoneessasi on 2 erilaista suodatinta niissä ikkunoissa joiden hinna Skaala päättää. Mitäs tämä tekee taloyhtiömittakaavassa ?. Bisnes is in the future and filters..


    • ojaaallokko

      Ikkunoiden valmistus ja ilmanvaihto ovat täysin eri asioita.
      Ikkunoiden valmistustavoissa on niin paljon puutteita ja heikkouksia,
      että hoitakaa ne asiat ensin kuntoon.
      Miksi niitä puutteita ja heikkouksia ei ole vielläkään poistettu? Kysyn vain.
      Jos ikkunat, niiden liitosrakenteet ja lämpöeristeet eivät ole ilmatiiviitä, niin minkäänlainen ilmanvaihto ei voi toimia säätöjen mukaisesti.
      Jos ei ole taitoja/haluja valmistaa maamme ilmasto-olosuhteisiin sopivia ikkunoita, niin kuinka te luulette osaavanne valmistaa täysin eri ammattialan tuotteita?
      Ikkunoiden, ovien valmistus ja ilmanvaihto ovat kaksi täysin eri asiaa.
      Kaikkea se rahanahneus teettääkin.

      • markku.lievonen

        Niimpä. Onko mielestäsi aiempina aikona rakennettu parempia ikkunoita ?
        Uskon miten ikkuna rakenteet voidaan suunnitella ja toteuttaa tiiviiiksi ja paineita kestäviksi,- mutta olisiko tälle ikkunoille markkinoita? Olkompa mistä asiasta kysymys, niin aina löytyy raja vastaan, jonka ylittäminen ei ole kannattavaa.

        Tämän päivän ikkunat rakenteeltaan on jo riittävän tiiviitä ja kun huomioi karmin liimarakenteen eli karmi ei kieroonnu ja siten tiiviys säilyy vuodesta toiseen.


      • En_tiedä_vielä

        Ja mikä on toinen vaihtoehto, jos kuitenkin on päätetty ikkunat vaihtaa?
        Uusi hieno ikkuna asennetaan, ja heti perään porataan karmiin reiät korvausilmaa varten. Onko hyvällä lämmöneristyksellä varustettu ikkuna enää yhtä hyvä, kun karmissa on suora reikä pakkasilmaan?
        Kyllä tuo lämmönvaihtimella varustettu ikkuna kuulostaa viisaammalta vaihtoehdolta. Onko hinta oikea, on sitten jo toinen juttu. Melko hinnakkaalta kuulostaa. Mielelään kuulisin käyttökokemuksia. Jos se oikeasti toimii, niin ehkä se hintakin on perusteltu.
        Toimiiko se jopa niin, että sillä saa sisäilmaongelmia poistumaan? Ikkunarempan yhteydessä tehty ilmanvaihdon parannus vastaan ilmanvaihtojärjestelmän muutos? Näkisin mielelläni dataa.


      • Karila2

        ??. Toinen vaihtoehto on se mitä rakennusmääräykset sanoo, lukaiseppa.Skaalan Alfa Clean ei ole vaihtoehto, se toimii vastoin ilmanvaihdoin perusteita poistoilmanvaihdolla varustetussa kohteessa mihin niitä jostain käsittämättömästä syystä markkinoidaan.


      • En_tiedä_vielä
        Karila2 kirjoitti:

        ??. Toinen vaihtoehto on se mitä rakennusmääräykset sanoo, lukaiseppa.Skaalan Alfa Clean ei ole vaihtoehto, se toimii vastoin ilmanvaihdoin perusteita poistoilmanvaihdolla varustetussa kohteessa mihin niitä jostain käsittämättömästä syystä markkinoidaan.

        En ole havainnut niitä markkinoitavan muuta kuin painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettuihin taloihin. Minunkaan mielestäni ne eivät muihin sovellu.

        Sen sijaan juuri painovoimaisiin kuulostavat viisaalta ratkaisulta. Itsellä ei niitä ole, joten aikalailla messukokemusten ja tällä(kin) palstalla kirjoittelijoiden kertomusten varassa olen.


      • Perusteetpielessä

        Painovoimainen POISTOilmanvaihto on sama kuin koneellinenPOISTO, vain pienemmällä ilmamäärällä paitsi talvella kun takkaa poltetaan. Eli todellakin tarvitsee ihan samalla tavalla ilmaa kuin koneellinenkin


    • vettätupaan

      "markku" Aiemmin ikkunoissa oli puun laatu jotain aivan muuta laatua, kuin uusien palikoista koottujen hötöpuiden tekeleet (karmit).
      Uskon että maamme olosuhteisiin valmistetut tuotteet vastaisivat parhaiten ostajan, kuluttajan etuja. Lisäksi niidenkin elinkaari olisi rajaton.
      Nykyiset halpatuotteet valmistetaan ainostaan helppojen ja halpojen työtapojen eli ikkunavalmistajien etujen ja ehtojen mukaisesti.
      Höpö höpö. Karmin rakenteella ei ole koskaan ollut mitään merkittävää vaikutusta ikkunan liitosrakenteiden ilma- vesi tiiveyteen.
      Tiedoksi myös ikkunoiden valmistajille. Puolueettomien lehtien otsikot: "Uusista ikkunoista vetää. Tuhansien ikkunoiden tiivistys- ja asennusvirheet aiheuttavat vetoa ja päästävät vettä sisälle." "Vettä tuli tupaan, mutta vähemmän kuin ennen."
      MITÄ TÄMÄ KERTOO UUSIEN IKKUNOIDEN VALMISTUSLAADUSTA?

      • markku.lievonen

        Ymmärrätkö liimapuun hyviä ominaisuuksia? Nykyään lie yhtenäinen käytäntö valmistajilla , miten ikkunan puuosat valmistetaan oksattomasta puusta,- liittyen maalipintaan. Niin, liimatun höttöpuun / nopeasti kasvava puun lujuus on riittävä ja jos tarkkoja ollaan, niin höttöpuun lämpöominaisuudet ovat paremmat kuin kovan / hitaasti kasvaneen puun.


        Edelleen ihmettelen. Mistä tämän päviän ikkunoista vesi pääsee sisälle? Vai onko ikkunoiden valmistuksessa /rakenteissa suuriakin eroja? Kerro omin sanoin kuvaten, mistä ja miten ikkunoissa tapahtuu vesivuotoja.


    • Moniklasisethitti

      Nuo säästöt ovat hirveän pientä näpertelyä siihen verrattuna, mitä vaikkapa työmaajärjestelyillä voi saada aikaan ja tuollaisten erikoisten normista poikkeavien tuotteiden hankinta ja asentelu yleensä tuottaa persnettoa.

    • vettätupaan

      "Moni...) Minkä ikkunavalmistajan myyntimies sanoo noin. Työmaajärjestelyt kuuluu ikkunan toimittajalle, ei kymmeniä vuosia ikkunoita käyttävälle henkilölle.
      Niin se taitaa olla, että lämpöä ja vettä vuotavista normeista poikkeaminen tuottaa persnettoa ikkunoiden valmistajalle, eli IKKUNOIDEN LAATU ON EDELLEEN HUKASSA.

      • Grynderierikseen

        Vettä vuotavia oli sillä kuopiolaisella firmalla, joka meni konkaan. Vain tyhmä ei löydä kunnon a-vuuttelaasta ikkunaa, jos itse pääsee valitsemaan. Työmaajärjestelyistä kaltaisesi pölhö ei ole varmaan tietoinen ole ollutkaan.


    • vettätupaan

      Ikkunanvalmistajasta riippumatta kaikki puu/alumiini-ikkunat vuotavat ilmaa liitoskohdistaan ja sadevettä lasien välitilaan. Kiitos "pölhö" olikin aivan uusi nimitys, kun olen uskaltanut kertoa tosiasioita ja arvostella ikkunanvalmistajien toimia.
      Kaikki sopii.

      • Pölhösopiihyvin

      • markku.lievonen
        Pölhösopiihyvin kirjoitti:

        Koska ainakin 50 v. sitten tehtiin pokia, missä oli pienet metalliputket rakojen tilalla, niin pitkät, että ne kusivat aina ulospäin.

        http://www.alavusikkunat.fi/fi/ikkunat/kiinteaet-ikkunat

        Ainakin Kaskipuun ikkunoissa uloimmainen lasi on tiivistettynä alumiini pokaan ja sadevesi ohjaantuu ulkopinnasta vesipellille. Jos tiivistys vuotaisi ajan saatossa, niin tihkuva vesi ohjaantuu pokan alakautta rei´itysten avulla edelleen vesipellille. Itse puurakenteen / karmin päälle vesi pääsisi vasta uloimmaisen pokan ollessa raollaan.
        Niin, ikkunoiden rakenteet eroavat myös tämän alumiiniseen rakenteeseen liittyen.


      • Tällämennään1

        Kaskipuu ei valmista ikkunoita. Tehdas ei ole vielä valmis.


      • Jaajo66

        Kaski myy Piklas-ikkunoita!


    • vettätupaan

      "markku.." Kaikilla ikkunavalmistajilla on ulkopuite ja ulkoverhoilu aivan saman sapluunan mukainen. Kaskipuun ulkoverhoilu ja sen liitos- kiinnitysratkaisut ovat aivan samanvertaisia tekeleitä, kuin muillakin valmistajilla.
      Ulkopuitteen ja lasin liitoskohdassa on ainoastaan yksi kohta joka on, joko vesitiivis tai epätiivis.
      Sinun kannattaisi ehkä katsoa tarkemmin ikkunarakenteen moniin kymmeniin sauma- ja liitoskohtayksikköihin. Vuotaa ne useista kohdista vettä ja ilmaa, usko tai älä.
      Minä ainakin olen lukenut jo vuosikymmenien ajan uusien ikkunoiden sauma ja liitoskohtien ilma ja vesivuodoista. Aivan samat havainnot olen tehnyt myös itse. Aivan yleisesti voidaan sanoa, että kaikki teollisesti valmistetut ikkunat ja parvekkeen ovet, ovat aivan yhdenvertaisesti vettä ja ilmaa liiotosrakenteistaan vuotavia kyhäelmiä. Vain hinnoissa on eroja.

      • arvoikkuna

        Onko uutuudet esillä rakennusmessuilla? Jotain hurjaa huhua kuullut ohuesta lasista.


      • markku.lievonen

        >>"markku.." Kaikilla ikkunavalmistajilla on ulkopuite ja ulkoverhoilu aivan saman sapluunan mukainen. <<

        Tutkisit ennenkuin ajattelet. Ainakin Karelia ikkujoissa on alumiini profiili erilainen kuin Kaskipuun ikkunoissa. Samoin puu liitoksen tekotapa. Puhumattakaan ulkomaan tuonneista.


    • vuotaane

      Huomisesta alkaen ovat merkittävimmät ikkunavalmistajat esittelemässä tuotteitaan FinnBUILD messuilla. Tuskin yhdelläkään valmistajalla on tälläkään kertaa esittelyssä mitään merkittäviä muutoksia tai parannuksia ikkunarakenteiden liitoksista, ilma ja vesitiiveyksien osalta. Edes näyteikkunoiden liitoskohat eivät ole ilma ja vesitiiviitä.
      Ulkoikkunoiden tiivisteet on edelleen tiivistetty teknillisesti väärin.
      Vertaa, katso itse oikeat ja viralliset tiivistysohjeet: YMPARISTO.fi, Ikkunan ja oven tiivistysohjeet, (Ympäristöministeriö),
      Vähäiset pilkuttelut lasien lämpöarvoeroilla on käytännössä aivan yhdentekevää kuluttajan kannalta.
      Ainoat jotka käytännössä niistä hyötyvät ovat ikkunoiden valmistajat ja heidän myyntimiehensä.

    • eriasioita

      Ikkunat ja ilmanvaihto ovat kaksi täysin eri asiaa ja eri ammattiosaajien tieto ja taitoalueita.
      Aivan sama asia on lämmitysenergian tuottaminen ja lämmitysenergian tehokas käyttö.

    • taustatoimittaja

      Mopo on lähtenyt muutenkin käsistä Skaalalla. Liian raju kasvuvauhti, ylimitoitetut ja kalliit investoinnit, isot T&K kulut, isot markkinointikulut, isot reklamaatiokulut. Ei oo pysynyt suu säkkiä myöten millään mittarilla mitaten. Lisäksi liikaa vanhoja fenestran mökelötyyppejä organisaatiossa. Ihan kuin iso F ennen lorun loppua. Tällä taustalla povaan jo nyt maksuvaikeuksissa olevan talon lorun loppua tämän vuoden loppuun mennessä ! Tilatkaa tuotteenne jostain muualta niin ei jää saamatta. P.S. Kysypäs myyntiedustajaltasi onko saanut palkkansa ja kulukorvauksensa ajallaan....

      • Pettynyt-Skaalaan

        Näin on. Skaalan luottotiedot ovat huonoimmat mahdolliset. Suositus: ei anneta luottoa!


    • köksätieto

      Skaala on menossa nurin, vain ihme voi pelastaa yrityksen (luotettava köksätieto).
      Eli toimitettujen vettä ja ilmaa vuotavien ikkunoiden takuutkin
      ovat veteen kirjoitettuja.
      Lisäksi kuinka monta ikkunan ostajaa tulee taas nuolemaan näppejään?
      Kuinka monta kuluttajaa joutuu taas "petoksen kohteeksi".

      - Ikkuna ja oviteollisuus on puutyöalan vastuuton villi länsi.
      Miksi kaikki ikkunanvalmistajat tekevät vain vettä ja ilmaa vuotavia halpatuotteita?

    • mrhärmä58

      Pohojalaane ja varsinkin härmälääne pitää mitä lupaa, myös ilimaa ja vettä. Uskokaa pois! Kauppoja hävinneiren kilipaalijooren panettelua, rahhaa riittää.

    • ovestavetää

      On se kumma, kun pankit ei oppinu mitään Fenestrasta, rahaa annetaan laajennuksiin ja investointeihin, siitä seuraa lisää kapasiteettia ja lisää ylituotantoa. Sairas ala. Ja sitten kun harppaa liian ison palan, niin otetaan tavarantoimittajatkin mukaan kärsimään pidentämällä maksuaikaa jopa kahteen kuukauteen, kuten tässä tapauksessa.

    • CeeTee

      Menin ja tilasin nämä `ihmeikkunat´. Asennus loppuvuodesta ja kerron sitten onko toimivat vai ihan paskat.

      • Teris

        Toimii kyllä minulla on ne. Ne vaan on äänekkäät ja suodattimet maksaa maltaita...


      • Meluisiako
        Teris kirjoitti:

        Toimii kyllä minulla on ne. Ne vaan on äänekkäät ja suodattimet maksaa maltaita...

        "suodattimet maksaa maltaita" .
        Mikä nyt sitten kellekin on kallista. Jos kerran vuodessa vaihtaa, niin ainakin minun talouteni kestää: http://skaala.omaverkkokauppa.fi/epages/skaala.sf/fi_FI/?ObjectID=4232651

        Ääni on sitten huomattavasti vaikeampi asia. Ei se messuilla kuulostanut pahalta, tuskin kuului vaikka oli täysillä, mutta aamuyöllä voi olla toinen juttu. Pitää se koneellinen ilmanvaihtokin jonkinlaisen äänen.


      • vähättelyä
        Meluisiako kirjoitti:

        "suodattimet maksaa maltaita" .
        Mikä nyt sitten kellekin on kallista. Jos kerran vuodessa vaihtaa, niin ainakin minun talouteni kestää: http://skaala.omaverkkokauppa.fi/epages/skaala.sf/fi_FI/?ObjectID=4232651

        Ääni on sitten huomattavasti vaikeampi asia. Ei se messuilla kuulostanut pahalta, tuskin kuului vaikka oli täysillä, mutta aamuyöllä voi olla toinen juttu. Pitää se koneellinen ilmanvaihtokin jonkinlaisen äänen.

        Toimittajan ja valmistajan mielestä kaikki on aina ok ja kuluttaja valittaa aivan turhista asioista. Vähättelyä.
        Käyttäjä, kuluttaja eli asiakas kertoo omia tuntemuksiaan, kalliita hintoja ja meluisaa ääntä. Tosiasioita.
        Kumpi lienee oikeassa?


      • Teris
        Meluisiako kirjoitti:

        "suodattimet maksaa maltaita" .
        Mikä nyt sitten kellekin on kallista. Jos kerran vuodessa vaihtaa, niin ainakin minun talouteni kestää: http://skaala.omaverkkokauppa.fi/epages/skaala.sf/fi_FI/?ObjectID=4232651

        Ääni on sitten huomattavasti vaikeampi asia. Ei se messuilla kuulostanut pahalta, tuskin kuului vaikka oli täysillä, mutta aamuyöllä voi olla toinen juttu. Pitää se koneellinen ilmanvaihtokin jonkinlaisen äänen.

        Niin jos sinusta 49dB makuuhuoneessa yöllä on ok niin sitten......
        minulla on viisi noita ilmanvaihtoikkunoita ja yhteen ikkunaan menee kaksi suodatinta eli maksaa enemmän kuin ison keskitetyn koneen suodattimet...


      • Meluisiako
        Teris kirjoitti:

        Niin jos sinusta 49dB makuuhuoneessa yöllä on ok niin sitten......
        minulla on viisi noita ilmanvaihtoikkunoita ja yhteen ikkunaan menee kaksi suodatinta eli maksaa enemmän kuin ison keskitetyn koneen suodattimet...

        En sanonut, että 49dB yöllä makuuhuoneessa olisi OK. Sanoin, että messuilla ei ääni kuulostanut täysilläkään puhaltaessa kovalta. Miksi sinunkaan pitää huudattaa laitetta yöllä täysillä? Kun siinä on yöasento, joka käyttää pienempiä puhaltimen nopeuksia.

        Maksat siis satasen vuodessa suodattimista. Teetä ihmeessä IV remontti, jotta saat painovoimaisen vaihdettua koneelliseen ilmastointiin. Säästät suodattimissa pitkän pennin. :D


      • Kaikkimaksaajokuvähemmän

        Tai esilämmittävät korvausilmaventtiilit ja pistetehostus poistoon, eli puhallin kosteisiin tioihin ja liesituuletin ulospuhaltamaan. Ai ettei ole lämmön talteenottoa ?, laskepa investointi-, ja elikaarikulut niin saatat yllättyä.


    • ehkäjopa

      ceetee. Ovat varmasti paremmat kuin vanhat huoltamattomat ja tiivistämättömät ikkunat.
      Mutta mikä on ikkunoiden hinta/laatusuhde?
      Mikä lienee rakenteiden elinkaari? (sama kuin vanhoilla- ehkä-jopa)
      Vain aika näyttää mikä on "ilmanvaihdon" toiminnan kestävyys ja elinkaari?

      Älä kuitenkaan maksa mitään, ennen ikkunoiden asennusta.
      Jos menee konkkaan, menetät myös ikkunoiden takuut!

      • markku.lievonen

        Arveluttaa vain kokonaisuus. Miten tiivisteet kestää vuosien saatossa ajatellen kondessoimista ja siten kosteutta. Samoin ilmoitettu 80% hyötysuhde arveluttaa.
        Wanhoihin taloihin, joihin tuottaa vaikeuksia toteuttaa kunnollista ilmanvaihtoa, niin lie varteenotettava vaihtoehto korvausilman saannissa,- jos hinta on kohtuullinen.
        Taas uudisrakentamiseen täysin mieletön vaihtoehto. Koneelllista ,- todellisesti lämmöntalteenotolla varustettu laitteisto on välttämättömyys tämän päivän hyvin rakennetuissa tiiviissä taloissa.


      • orvolaine

        Mitäs sitte ku laite menee vanhemmuuttaan oikkariin. Toivottavasti silloin on joku kotona.


      • CeeTee

        Vähän pohjatietoa varmaan hyvä olla eli tää mun tupa 70-luvun alkupuolella rakennettu 1-kerroksinen tiilitalo, jossa siis täysin painovoimainen ilmanvaihto nyt. Ikkunat ja ovet myös samaa vuosikertaa ja vaihdatan nyt sitten kaikki eli 12 ikkunaa ja 5 ulko-ovea. Olohuoneessa on takka, mutta ikkunan säätimessä takka-asetus, joka päällä 30min, auttaa takkaa syttymään paremmin. No tuo on aina syttynyt hyvin. Meille esiteltiin malli-ikkuna, koska halusin tietää mitä meteliä pitävät. Ei mitenkään häiritsevää, ainakaan siis tämä mallikappale. Neljä alfaclean-ikkunaa tulossa eli kt oh kirjasto mh, olivat 1100€/kpl. Tilausvahvistuksessa on laskutusehto, että tavarat laskutetaan kun toimitettu ja asennus kun se suoritettu, mun mielestä ihan reilua, kaikki ikkunat ja ovet kuitenkin mittatilaustavaraa näin vanhas talos.

        Myyjä sanoi, että koska keittiön liesituulettimessa hormi, niin sieltä saattaa tulla rasvan hajut huushollin puolelle. Ehdotti, että jos näin käy, niin lyödään hormi umpeen ja aktiivihiilisuodatin tilalle. Mietin ite, ett jos niin käy, niin teetätän huuvaan sulkupellin. Tämä siis mietityttää, että mikä haju mahtaa olla uusien klasien myötä.

        Oikkareita en sinällään pelkää, nykyajan talouksissa on kaikenlaisia masiinoita, mitkä voi mennä oikkariin, oli kotona tai ei.


      • markku.lievonen
        CeeTee kirjoitti:

        Vähän pohjatietoa varmaan hyvä olla eli tää mun tupa 70-luvun alkupuolella rakennettu 1-kerroksinen tiilitalo, jossa siis täysin painovoimainen ilmanvaihto nyt. Ikkunat ja ovet myös samaa vuosikertaa ja vaihdatan nyt sitten kaikki eli 12 ikkunaa ja 5 ulko-ovea. Olohuoneessa on takka, mutta ikkunan säätimessä takka-asetus, joka päällä 30min, auttaa takkaa syttymään paremmin. No tuo on aina syttynyt hyvin. Meille esiteltiin malli-ikkuna, koska halusin tietää mitä meteliä pitävät. Ei mitenkään häiritsevää, ainakaan siis tämä mallikappale. Neljä alfaclean-ikkunaa tulossa eli kt oh kirjasto mh, olivat 1100€/kpl. Tilausvahvistuksessa on laskutusehto, että tavarat laskutetaan kun toimitettu ja asennus kun se suoritettu, mun mielestä ihan reilua, kaikki ikkunat ja ovet kuitenkin mittatilaustavaraa näin vanhas talos.

        Myyjä sanoi, että koska keittiön liesituulettimessa hormi, niin sieltä saattaa tulla rasvan hajut huushollin puolelle. Ehdotti, että jos näin käy, niin lyödään hormi umpeen ja aktiivihiilisuodatin tilalle. Mietin ite, ett jos niin käy, niin teetätän huuvaan sulkupellin. Tämä siis mietityttää, että mikä haju mahtaa olla uusien klasien myötä.

        Oikkareita en sinällään pelkää, nykyajan talouksissa on kaikenlaisia masiinoita, mitkä voi mennä oikkariin, oli kotona tai ei.

        Lie tapauksessasi hyväkin ratkaisu. Toivotaan, että asennus / eristeiden on huolellisesti tehty ja siten remontin energiataloudellisuus hyödentyy mahdollisimman hyvin.
        Tuon ajan ikkunoiden ja karmin eristävyys on aivan toisella tasolla tämän päivän ikkunoihin verraten.


    • markku.lievonen

      Olisipa mielenkiintoista nähdä rakennekuva, millä saadaan 80% hyötysuhde lämmön talteenotossa. Mutta,- sekin oliksi jo merkityksellistä, jos korvausilma saataisiin pakkasilla lämmitettyä yli 10C:teen.

      • Toimivat

        Hei, meillä nuo ikkunat tulivat helmikuussa ja -15 asteen pakkasilla sisään tuli 17 asteista ilmaa, mittasin. Ikkunoiden laatu minusta hyvä, ainut lievä haitta on tietenkin hurina, mikä kiihtyy yöllä kun nukutaan yläkerrassa, jossa ei mitään muuta ilmanvaihtoa. Talo 50-luvulta, joten meille helpoin ratkaisu vaihtaa ilmaa.


    • turhattakuut

      Mobair esilämmittävä korvausilmaventtiili lienee huomattavasti halvempi ja mielekkäämpi ratkaisu. Tosin se ei ole uutuus, eikä viehko lelu, vaan järkevästi toimiva ilmanvaihdon ratkaisu. Toimittajalla on pitkäaikaiset kokemukset laitteesta, eikä konkurssiuhkaa päällä.
      Skaalan takuut lienevät turhia ikkunoille ja laitteille, jos menee konkurssiin?

      • lg183

        Mtä tarkoitat jos menee konkurssiin?? Vaikka Skaalalla on tällä hetkellä n. 0,5 miljoonaa euroa julkisessa perinnässä ei tarkoita vielä konkurssia. Pankit ja vakuutusyhtiöt ei tapa lypsäväälehmää. Ainut uhka on nämä sadat alihankkijat joita Skaala käyttää pankkina lopettavat toimitukset ja siirtyvät etumaksuun. Alihankkijoiden kannattaa miettiä jos tuleekin yrityssaneeraus ja veloista leikataan 60% laillisesti. Nämä on kaikki on julkista tietoa jonka voi ostaa asiakastiedolta.


    • Hvac

      Nimim. "turhattakuut" ja"markku.lievonen". Skaala Alfa clean on yhden huoneen tulo/poistohärveli joka ei anna mitään korvausilmaa esim. keittiön huipparille, takalle, yms. Eli korvausilmaventtiili on ehdottonasti asennettava siihen viereen.

      • markku.lievonen

        >>Myyjä sanoi, että koska keittiön liesituulettimessa hormi, niin sieltä saattaa tulla rasvan hajut huushollin puolelle. Ehdotti, että jos näin käy, niin lyödään hormi umpeen ja aktiivihiilisuodatin tilalle.<< (lainaus CeeTeen viestistä)

        Kuten myyjäkin on todennut, niin tällä kokonaisuudella on vaikutuksensa koko huoneiston ilmanvaihtoon / korvausilmaan. Todennäköisesti laite on säädetty siten, että meno / likaisen ilman määrä on suurempi kuin puhtaan / korvausilman määrä ja siten kun kyseessä on useampi ikkuna laiteistoneen, niin tekee huoneistoon reilua alipainetta ja korvausilmaa alkaa virrata muualta. Pahimmassa tapauksessa myös VC :stä. Riippuen miten suuren alipaineen huoneistoon ikkunat /laitteistot saavat aikaan.


      • messuillaoli

        Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Skaala Alfa clean on "neutraali" yksikkö, joka tuo sisään saman verran kuin poistaa. Eli sillä ei ole vaikutusta ilmanvaihtoon/korvausilmaan. Juuri siitä syystä esim. huippuimurin korvausilmalle on oltava erikseen venttiili.


      • vapahtajaane

        Olkaa huoleti alihankkijat, Skaala kuittaa taas yli miljoonan euron kehittämisrahaa, niin siitä on kyllä maksaa piikit pois. Vuosien saatossa firmaa tuettu varmaan kymmenen miljoonaa, kyllä jotkut osaa.


    • muna.ton

      Noloa, Skaalalle ei myydä kuin käteisellä.
      Asentajat, laskut kehiin ja ensin raha sitten asennus.
      Hinnoitteluun on annettu ohjeita mutta ei uskottu.
      Inwido odottaa rahalaukku levällään ja ostaa koneet.
      Työntekijöitä pihalle inwidolla ja 5€ miehiä tilalle. Jossain vaiheessa varmaan maksamalla muutaman euron saat olla kirjoilla pörssiyhtiössä ja saat vapaalipun herätysjuhlille.
      Jätä rouva kotiin..........

    • lg183

      Tätä en olekaan osannut ottaa huomioon. Jos iso pyörä alkaa pyörimäään sitä ei pysäytä mikään. Rahoittajilla onkin riski jos kilpailuvirasto ei hyävksy enään yrityskauppoja Inwidolle.
      Alihankkijat herätkää.. Jos myitte Skaalalle niin etumaksu. Niitä on vielä ikkunafirmoja jostka maksaa eräpäivänä.
      ps. pyytäkää #Keskoa" väliin laskutukseen...

    • kateissaon

      Ikkunateollisuus on todellisten ihmeiden tyyssija ja kuluttajan luvallinen kusettaja.
      Konkursseja tasaisin väliajoin ja takuut tyhjiä lupauksia.
      Ikkunarakenteet ruuveilla kasattuja palikoita, jotka vuotavat liitoksistaan vettä ja ilmaa.
      Ikkunaventtiileissä vain kärpäsiä suodattavat suodattimet.
      Joten sisätiloihin pääsee esteettä ulkoilman saasteet ja vetoa aiheuttavia kylmiä ilmavirtauksia. Lisäksi lämmityskustannukset (energiankulutus) nousevat yli 10%
      Uudelle monimutkaiselle tuloilmaratkaisulle josta ei ole sen kummempia kokemuksia, etsitään koekäyttäjiä, jotka maksavat itse kalliit koekanikustannukset.

      Kaikki (melkein) ikkunanostajat ovat vailla lain turvaa tai kuluttaja-asiamiehen puolustusta ja ohjausta.
      Ikkunanvalmistajat ovat itse luonneet laatukriteerinsä ja siihen on ostajien tyydyttävä. Ihmeellinen puusepätuotteiden ala.

      Eikö kuluttajien järki sano mitään?
      Satavuotiaissa taloissa pilvinpimein alkuperäisiä eli 100 vuotiaita puuikkunoita. Uudet "huoltovapaat" puu/alumiini-ikkunat kestävät 30-max 50 vuotta.
      LAATU KATEISSA.

      • markku.lievonen

        Helpottiko? Toivon niin.


    • kateissaon

      markku. Niin se vain on että ikkunanvalmistajan ja hänen edustajan on erittäin vaikea vastata tosiasioihin asiallisesti, kun IKKUNOIDEN LAATU ON KATEISSA.

      • markku.lievonen

        Todellisuus vain on ihmeellinen, miten tänä aikana maassamme valmistetut ikkunat ovat kaikkein laadukkainta tuotetta mitä yleensä maassamme on ikkunoita valmistettu.

        En ymmärrä mitä kikesjä yleensä saat provoilustasi ? Joku nutinto / mielihyvä lienee taustalla. Jokainen uusien ikkunoiden omiastaja tietää,- miten vedontunteen kokeminen ja tiedostaminen on mahdottomuus hyvästä tiiviydestä johtuen.
        Taas karmin asennus,- sen tiiveys on asentajan kontolla,- johon ikkunaelementillä ei ole osaa ei arpaa.
        Pohdin kuluttajana kokemusperäisesti,- en fiktiivisesti haaleillen.

        Taas sitä en tiedä, miten suuret laatuerot on halvimman ja kalliimman ikkunoiden tiivistymisessä. Asiakkaan ei välttämättä ole pakko ostaa huonolaatuista tuotetta. Niin, ikkunoiden venttiileiden kautta korvausilman tuominen huoneistoon on jo syntyessään susi ajatellen vedontunnetta .

        Niin, todellisuus on. Tämän päivän ikkunoiden lämpätaloudellisuudessa on ero kuin yöllä ja päivällä ajatelen esim. 80-luvun ikkunoihin.


    • Teris

      Hyvin noi ikkunat muuten on minulla pelanneet kun äänen vaan saisi hiljaiseksi.
      Soitin sinne niin sanoivat että vuoden loppuun mennessä on tulossa päivitys millä pitäisi melutaso laskea. Ootellaan tuloksia. Karmit ja ikkunat on muuten kyllä laadukasta tekoa ja mitat piti tarkkaan kutinsa

      • Jaakko.74

        Kehuivat messuilla, että ääntä olisi jo saatu pienemmäksi päivityksellä. Olen pyytänyt päästä tutustumaan referenssikohteeseen ja tällä viikolla Skaalan myyjä lupasi semmoisen järjestää. Saa nähdä onnistuuko. Kysyin sitä jo aikaisemmin kesän jälkeen :)


      • markku.lievonen

        Niin, valmistaja kertoo 80% lämmöntalteenoton hyötysuhteesta. Miten tuo käytännössä toteutetaan ja saavutetaan?
        Oletko mittaillut meno / paluu ilman lämpötiloja?


      • CeeTee
        Jaakko.74 kirjoitti:

        Kehuivat messuilla, että ääntä olisi jo saatu pienemmäksi päivityksellä. Olen pyytänyt päästä tutustumaan referenssikohteeseen ja tällä viikolla Skaalan myyjä lupasi semmoisen järjestää. Saa nähdä onnistuuko. Kysyin sitä jo aikaisemmin kesän jälkeen :)

        Moi Jaakko!

        Meille asennettiin juuri nämä skaalan ikkunat, mutta ovat niin tuoreet että pellitykset vielä tekemättä (tehdään pe). Myyjän mukaan uusi pävitys, koska tilausta tehdessäni ne olivat hieman erilaiset (leveämmät ja esim. takkatoiminto oli vielä silloin, taisi olla lokakuuta kun tilasin ja mainitsi nyt että hiljaisemmat). Toimitus ja asennus piti olla viime vuoden puolella, mutta olivat nyt jonkinverran myöhässä. Enkä ole vielä kovia pakkasia näillä koittanut, taitaa olla -4 tänään asteet.
        Näihin mun ikkunoihin saa tulla tutustumaan ja kuuntelemaan mitä meteliä pitävät, mutta ootetaan nyt jokunen hetki, niin tiedän kertoa onko sen rahan väärtti.

        Näin tämän päivän kokemuksen mukaan kokeiltuani toimintoja: Kun säädän manuaalisesti ilmanvaihdon 2/5 kohdalle, niin ilmavaihto selkeästi havaittavissa ja meteli ei mitenkään häiritsevää. Tästä korkeammat esim. 4/5 manuaalisäädöllä pitää jo ääntä, joka ei häiritse päivää, mutta en ainakaan tottumattomana usko saavani unta tämän huminan kanssa. Ilmanvaihto kuitenkin erittäin selvästi havaittavissa ja tarpeen tullen en kaihda ääntä, jos tarvetta tehokkaalle ilmanvaihdolle.
        Asennuksella AUTO, jolloin laite säätää ilmanvaihtoa automaattisesti (esitteen mukaan huonetilan hiilidioksidi ja kosteusarojen perusteella) ääni on mitätön eikä varmasti häiritse nukkumistani, ilmavaihto kuitenkin selvästi parantunut verraten aiempaan tälläkin toiminnolla. Lisäksi säädöissä `hiljainen automaattitoiminto´, sitä en vielä kokeillut koska tuo AUTO-asento hyvän tuntuinen ilmanlaadultaan ja ääneeltään (=äänettömyydeltään).
        Takka syttyi ilman alunperin luvattua takkatoimintoakin hyvin, mutta on toki aina syttynyt moitteetta.

        Ikkunat (ja ovet) tosi hienot ja moitittavaa kokonaisuudessaan tällä hetkellä koko tilatussa paketissa (12 ikkunaa 3 pikkuikkunaa 5ulko-ovea 4 kpl alfa clean laitetta): Toimitus myöhässä n.1.5kk ja hieman huono informointi sinä aikana tuotteiden ulkonäkö ja asennus erittäin hyvä, mutta ulkonäössä pistää silmään tilatuista tummanruskeista ikkuna- ja oviväreistä poikkeavat vaaleat kynnykset (ei sovi mitenkään silmään ja muuhun asuntoon) ja itse alfa clean karmilaitteiden valkoinen väritys (joka ei sovi mitenkään juuri mun sisustusmakuun). Yhdessä olohuoneen ikkunassa pieni halkeama, tästä asentajat maininneet itse minulle ennen omaa tarkastuskierrostani ja se luvattu tulla tullaan vaihtamaan (tää siis oikeastaan plussa!).

        Plussaa: ikkunat, ovet ja listoitukset näyttävät pirun hyvältä asentajat puheilleen ja ammattimaisia, jälki siistiä, artikulointi selkeä yhden yhden päivän perusteella ilmanvaihtolaitteet toimivat eivätkä häiritse metelillään (en oo nukkunu vielä yön yli huom).

        Anteeksi romaani, mutta se jota kiinnostaa ei ehkä valita : )


    • Skala

      Olepa Jaakko hereillä miten jo lähtökohtaisesti vaatimattoman ilmanvaihdon käy siinä samalla. ettei vaan hurjaa äänenpainetta tiputettaisi puhaltimen tehoon kajoamalla.

    • kateissaon

      markku., Ikkunoiden energiatehokkuus on parantunut ainoastaa ja vain lasiteollisuuden ansiosta, kun tulivat eristyslasit.
      Ikkunuteollisuuden valmistuslaaduissa ovat heikkoudet pysyneet vakiona.
      Koska ikkunateollisuus alkaa valmistamaan pohjolan ilmasto-olosuhteita kestäviä ikkunoita.
      Koska ikkunateollisuus alkaa liimaamaan karmi- ja puiteliitoksia.
      Koska ikkunateollisuus alkaa asentamaan puitteen ja lasin liitoskohtaa suojaavia pintamassoja.
      Koska ikkunateollisuus alkaa tiivistämään ulkoikkunoita teknillisesti oikein.
      Koska ikkunateollisuus alkaa asentamaan ikkunoihin pienhiukkas-suodattimilla varustettuja halpoja (lelu) korvausilmaventtiilejä.
      Koska ikkunateollisuus lakkaa käyttämästä ostajia koekaniineina, kuten Skaalan ilmanvaihtoratkaisussa tapahtuu.

      Miksi ikkunateollisuus saa valmistaa sellaisia tuotteita, joissa on paljon suunnitelu, valmistus ja käyttöheikkouksia, jotka eivät ole ostajan/ käyttäjän edun mukaisia.
      Minä esitän aina tosiasioita ja tulen myös puolustamaan ostajan/ kuluttajan etua.

      Minä näen toistuvasti mitä maali- ja puuvaurioita nämä esittämäni puutteet aiheuttavat etenkin kerrostalojen puu/metalli- ikkunoihin ja parvekeoviin.
      Useissa tapauksissa kerrostalojen puu/metalli-ikkunat ovat melkein kaatopaikkakamaa jo muutamien kymmenien käyttövuosien jälkeen.

      • markku.lievonen

        Kuten toissaalla jo kysyin. Kerro minkalainen ikkunarakenne tulisi olla. Tiivistysura ja missä kohtaa rakennetta jne.......

        Minäkin tarvittaessa osaan purnata ja solvat auton moottorin valmistajia, miten typeriä he onkaan kun eivät tee lämpöä kehittämättömiä moottoreita. Todella surkeita taaperoita. Ei kiinnoasta moottorin tuottama lämpöenergia.

        Niin, tietenkään minullakaan ei olisi muuta lääkettä kuin neuroottinen provosointi. Vaatia muilta ja solvata,- mutta reppu itselläni olisi tyhjä.


    • kateissaon

      Minun takki ei ole tyhjä, kuten sinun. Ikkunarakenteiden virheitä ja heikkouksia on jo kerrottu, jos ymmärsit. Niiden virheiden ja heikkouksien parantaminen on ikkunateollisuuden lähiaikojen tehtävä. Tosin jokunen valmistaja on jo joitakin parannustoimia tehnytkin. Lisää tekevät ja toiset tulee pikkuhiljaa perässä, myös sinun edustama ikkunanvalmistaja.
      En ole ikkunateollisuutta vastaan, vaan niiden heikkoa valmistuslaatua, heppoisten ja virheellisten tuotteiden valmistamista.
      Älkää selitelkö, kuunnelkaa edes niitä tahoja jotka todella tietävät ja kertovat tosiasioita vilpittömästi teille. Silloin te ja etenkin ikkunoiden ostajat kiittävät teitä.

    • menossaollaan

      Ensi viikolla menossa katsomaan Ruoholahteen metalli/puuiukkunoille tapahtuneita vaurioita. Sadevesi, lumi ja UV-sääteet ovat kuulemma vaurioitaneet niitä todella pahoin. Katsotaan ja kerrotaan.

      • mulkku.kieronen

        No miltä näytti? Laita nyt kuvaakin tarinan kera niin voidaan nauraa porukalla nykyikkunoiden laadulle..


      • vaikuvia

        Satusetä taas vauhdissaan kuin elokuvasta kellokosken prinsessa.


    • Albertos2

      Meillä kolme kappaletta näitä Alfa clean härveleitä, marraskuun alussa osoittivat "toimivuutensa" ja poisto ilma puoli meni jäästä ja huurteesta tukkoon. Jännityksellä odotan että miten toimivat paukkupakkasilla! Tehdas ilmoitti että päivitys laitteeseen on tulossa ja se korjaisi em. ongelman.
      Tuppaa vaan tulemaan ylipaine taloon kun poisto puoli on tukossa ja korvausilma puoli työntää ilman esteitä, ja ylipaine pakkasella lahottaa rakenteet.
      Laitetta nyt puoli vuotta käyttäneenä en voi suositella sitä kenellekkään. Jos lastentauteja ei olisi niin laite olisi hyvä.

      • markku.lievonen

        Kun laitteeseen liittyy kondensoutuminen, niin miten vesi / kosteus on huomioitu? Onko veden poisto toimivalla tasolla ?


      • Albertos2
        markku.lievonen kirjoitti:

        Kun laitteeseen liittyy kondensoutuminen, niin miten vesi / kosteus on huomioitu? Onko veden poisto toimivalla tasolla ?

        Laitteen alapuolella on kondenssiveden poistoputki joka jäätyy tukkoon pakkasella, putkessa on lämmitysvastus, mutta se ei aja asiaansa. Päivitys on kai tulossa juuri tuon lämmitysvastuksen ohjaukseen. Meillä tuon putken tukkoon jäätyminen johti myös poistoilmakanavan tukkoon jäätymiseen.


      • Vai.sellaista
        Albertos2 kirjoitti:

        Laitteen alapuolella on kondenssiveden poistoputki joka jäätyy tukkoon pakkasella, putkessa on lämmitysvastus, mutta se ei aja asiaansa. Päivitys on kai tulossa juuri tuon lämmitysvastuksen ohjaukseen. Meillä tuon putken tukkoon jäätyminen johti myös poistoilmakanavan tukkoon jäätymiseen.

        Todella hyvä laite, jos vaan toimisi!


      • Albertos2

        Juuri näin, olisi hyvä laite jos toimisi niin kuin on luvattu. Miinuksena tietysti vielä se että laite pitää toimiessaan melkoista mekkalaa, ja kondenssiveden poistoputki on todella törkeän näköinen viritys.


    • koirathaukkuu
      • Albertos2

        Asiakaskokemuksia esitän edellisissä kommenteissani! Edustajat yms. kenellä talous riippuu noiden ikkunoiden myynnistä, kehuvat.


      • Tyytyväinenasiakas
        Albertos2 kirjoitti:

        Asiakaskokemuksia esitän edellisissä kommenteissani! Edustajat yms. kenellä talous riippuu noiden ikkunoiden myynnistä, kehuvat.

        Näkyy olevan tyytyväisiäkin asiakkaita


      • Albertos2

        Näkyy olevan, taitaa olla eri laitteet kun allekirjoittaneella. Tai jos joku voi olla tyytyväinen noista lastentaudeista niin ihmettelen.
        Niin kuin jo aiemmin kirjoitin että olisi erinomainen laite, jos toimisi niin kuin on myyntipuheissa luvattu.


    • Alfaclean

      Raikas ilma tuodaan makuuhuoneeseen ja sieltä se kynnysraon kautta matkaa poiston suuntaan joka on keittiössä, veskissä ja ennen kaikkea suihkutiloissa. Näin sisään tullessa 100%happirikas ilma pilaantuu seikkaillessaann talon läpi. Tämä raikas ulkoilma vie samalla kaikkea muuta pikkulikaa, toksiinia ja allergeenia mennessään. No miten se toimii jos olemattomalla teholla höngitään yhdessä huoneessa ikkunan alareunasta sisään ja ylärunasta ulos. Ei taida montaa metriä ikkunasta vaikutusalue olla, saatika että kosteat tilat tuulettuisivat. Huhhuh mitä fuulaa. Nämä ovat niitä potilaita jotka haistaa jo kaupan jonossa "mökiltä tulleiksi".

      • messuillaoli

        Olet ymmärtänyt väärin. Ei tuo ole tarkoitettu korvausilmaventtiilien korvikkeeksi koneellisessa poistossa. Tuo on painovoimaisen ilmanvaihdon asuntoihin. Yksi ikkuna riittää n. 25 m² kokoisen huoneen ilmanvaihtoon.


      • Järkikinsensanoo

        Joka tapauksessa, ei ole toimiva.


      • Järkikäteen

        Ei varmasti mikään ihmeellinen värkki, mutta parempi kuin ei ilmanvaihtoa ollenkaan niinkuin on monessa vanhassa talossa


      • Kaikkitietää
        Järkikäteen kirjoitti:

        Ei varmasti mikään ihmeellinen värkki, mutta parempi kuin ei ilmanvaihtoa ollenkaan niinkuin on monessa vanhassa talossa

        Et taida tietää, mutta maksaa enemmän kuin normi ikkuna ja kaiken lisäksi ei toimi.
        Mikäs on vanha talo?


      • Jälkikäteen

        Sellaista tarkoitin jossa ei ilma muuten vaihdu. Eli 80-luvun ja vanhemmat talot joissa on "painovoimainen" ilmanvaihto. Käytännössä tämä tarkoittaa että kaikki räppänät on tukittu syyskuulta toukokuulle, eikä niitä ole kuin vessassa ja kph:ssa.
        Eli hengität sitä samaa paskaa ilmaa kunnes älyät avata ikkunan. Sitten on kylmä.

        Myös koneellisen poiston taloissa voi ilma "seistä" makkareissa kun ovet kiinni eikä korvausilmaventtiilejä ole.

        Mikä tahansa ilmanvaihdon tehostus on plussaa näissä tapauksissa vaikka vähän reppana viritelmä olisikin. Miksi se ei toimi? Osaatko perustella?


      • Albertos2

        Laite toimii, mutta pienin rajoituksin ja häiriöin:
        -laite jäätyy pakkasella
        -sulatustilan melu on häiritsevä, makuuhuoneessa on mahdoton nukkua jos laite on sulatustilassa.
        -jos verho ikkunassa, ilma vaihtuu vain verhon takana
        -kondenssivesiputki on järkyttävän ruma viritys
        -melu on on häiritsevä jos laite toimii yli 60% teholla (60 % normaalista ilmanvaihdosta)


      • Vanhattalothyviä
        Jälkikäteen kirjoitti:

        Sellaista tarkoitin jossa ei ilma muuten vaihdu. Eli 80-luvun ja vanhemmat talot joissa on "painovoimainen" ilmanvaihto. Käytännössä tämä tarkoittaa että kaikki räppänät on tukittu syyskuulta toukokuulle, eikä niitä ole kuin vessassa ja kph:ssa.
        Eli hengität sitä samaa paskaa ilmaa kunnes älyät avata ikkunan. Sitten on kylmä.

        Myös koneellisen poiston taloissa voi ilma "seistä" makkareissa kun ovet kiinni eikä korvausilmaventtiilejä ole.

        Mikä tahansa ilmanvaihdon tehostus on plussaa näissä tapauksissa vaikka vähän reppana viritelmä olisikin. Miksi se ei toimi? Osaatko perustella?

        Tarkoitit varmaan 70 luvun ja uudemmat talot.
        Eteenkin ne talot jotka on tehty muovilla pulloiksi.


      • Ilmavaihtumaan

        Surkeimpia taloja ovat mielestäni juuri 70- ja 80-luvun talot joissa on se "painovoimainen" ilmanvaihto. Muovit todellakin seinissä ja kaikki räppänät kiinni ettei vedä(eikä toimi vaikkei olisi tukittukaan). Kun menet tälläiseen taloon sisälle kylmästä, silmälasit huurtuvat kosteudesta. Tätä ei koskaan tapahdu omassa 1981 rakennetussa talossani jossa on lto-kone.

        Ei tilanne tosin paljoa parane vanhemmissa, jos ovi on esim. makuuhuoneessa kiinni niin ei se ilma kovinkaan paljoa vaihdu rakenteiden läpi. Eikä varmaan olisi kovin järkevääkään. Muuten tulee kylmä.


      • Mitä_vaihtoehdoksi
        Kaikkitietää kirjoitti:

        Et taida tietää, mutta maksaa enemmän kuin normi ikkuna ja kaiken lisäksi ei toimi.
        Mikäs on vanha talo?

        No tottakai se maksaa enemmän kuin normi-ikkuna. Onhan siinä lämmönvaihdin, puhallin ja automatiikka.

        Mikä sitten on toimiva vaihtoehto?
        -Normaalit rakoventtiilit ikkunoiden päällä? Ei oikein kuulosta järkevältä ostaa hyvin lämpöäeristäviä ikkunoita, ja sitten tuhota sitä lämmöneristystä poraamalla karmeihin reikiä, joista pääsee kylmä ilma sisälle.
        -Ilmastoinnin muuttaminen koneelliseksi? Se on toimiva vaihtoehto, mutta ei varmaan ihan halpaa sekään. Etuna tietysti ikkunattomien tilojen parempi ilmanvaihto. Ikkunanvaihdon yhteydessä Clean on kuitenkin paljon yksinkertaisempi ratkaisu.
        -Erilliset korvausilmaventtiilit lämmönvaihtimilla? Sekin on toimiva ratkaisu ja saattaa olla karvan edullisempikin. Tarvitaan kuitenkin omat reiät venttiileille, joten hieman työläämpi vaihtoehto. Tätä kuitenkin harkitsisin parhaimpana vaihtoehtona, jos Clean tuntuu kalliilta.


      • MAKSANsäästämisestä
        messuillaoli kirjoitti:

        Olet ymmärtänyt väärin. Ei tuo ole tarkoitettu korvausilmaventtiilien korvikkeeksi koneellisessa poistossa. Tuo on painovoimaisen ilmanvaihdon asuntoihin. Yksi ikkuna riittää n. 25 m² kokoisen huoneen ilmanvaihtoon.

        Ei muuten varmasti riitä, yhdestä ikkunasta ei saa kahden hlön happea järkevällä äänitasolla saatika ollenkaan. Täällähän joku onnellinen omistaja joka maksanut itsensä kipeäksi näistä ikkunoista, sanoo että "yöksi pitää äänen vuoksi sammuttaa". Ei voi ola totta, yöllähän ne ihmiset sitä happea tarvitsevat. Kai se talo nyt tuulettuu eli happirikastuu vaikka pienellä kylppärin poistopuhaltimella työpaivän aikana ja investointi on olematon.


      • Amatöörit
        Jälkikäteen kirjoitti:

        Sellaista tarkoitin jossa ei ilma muuten vaihdu. Eli 80-luvun ja vanhemmat talot joissa on "painovoimainen" ilmanvaihto. Käytännössä tämä tarkoittaa että kaikki räppänät on tukittu syyskuulta toukokuulle, eikä niitä ole kuin vessassa ja kph:ssa.
        Eli hengität sitä samaa paskaa ilmaa kunnes älyät avata ikkunan. Sitten on kylmä.

        Myös koneellisen poiston taloissa voi ilma "seistä" makkareissa kun ovet kiinni eikä korvausilmaventtiilejä ole.

        Mikä tahansa ilmanvaihdon tehostus on plussaa näissä tapauksissa vaikka vähän reppana viritelmä olisikin. Miksi se ei toimi? Osaatko perustella?

        No voi herranjestas, mene sitten sen saman asunnon vessaan/keittiöön/vaatehuoneeseen tai suihkuhuoneeseen, laitatko sinnekin sen alfaclean ikkunan ?, näissä tiloissahan se kosteus sun muu epähygieeninen ja/tai rakenteet pilaava partikkeli kehitetään. Eli tulot makkareihin ja poisto e.m likaisista tiloista niin koko asunto pysyy terveenä, typerä ajatus että 1 makkari ilmastoidana ja kosteus seisoo kylppärissä=homeongelma.


    • luulotieto

      Kun kuluttajat eivät ymmärrä edes alkeita lämmitysenergian tehokkaasta käytöstä ja puuhtaan sisäilman tärkeydestä terveydelle ja asumiviihtyvyydelle.
      Saa ikkunateollisuus valmistaa rakenteellisesti heikkoja ikkunoitaan ja lisätä niihin melkein lelumaisia "ilmanvahdon" ratkaisuja.
      Ikkunat ja ilmanvaihto ovat kaksi eri asiaa ja kumpikin tärkeä asia on ratkaista terveysnäkökohdat edellä, eikä hinta tai helppous.
      Ostajan pitäisi kiinnittää huomiota ikkunan rakenteelliseen laatuun, ilmatiiveyteen sekä tiivisteiden laatuun ja teknilliseen asennustapaan.
      Lasi on aivan eri asia ja ovat tällä hetkellä kyllä riittävän energiatehokkaita.

      Ilmanvaihto on kokonaan eri asia kuin ikkunat ja niiden asioiden ratkaiseminen kuuluu kyllä ilmanvaihdon asiantuntijoille, eikä ikkunan valmistajille.
      Millään ihmeen konstilla kauniit esitteet ja lipevät ikkunamyyjät saavat jatkuvasti verkkoihinsa nämä saidat ja tosiasioista tietämättömät ikkunanostajat.

      Syy lienee siinä että ikkunoiden ostajat eivät ymmärrä ikkunoista, niiden laadusta ja ilmanvaihdosta edes alkeellisia asioita. Luulo ei ole tietoa.

    • Hyvätonjapysyy

      Itellä viime keväästä asti ollu 4:ssä makkarissa, keittiössä ja olohuoneessa noi alfa clean ikkunat. Talo -80 luvulla rakennettu pullo, eli ilma ei kierrä missään. Entiset ikkunat oli elementti ikkunat, eli ei saanu auki ollenkaan. Lasit aina talvella kun mittari meni nollaan ulkona, niin vesihöyryssä sisältä montakymmentä senttiä. Järkyttävä ilman kosteus aina sisällä. Nyt kun on noi uudet ikkunat, niin eipä oo mitään kosteus ongelmaa missään huoneessa. Astamaatikkona olen todella tyytyväinen nykyiseen huoneilmaan. Ainoat miinukset on juurikin nuo kondensioputkien jäätyminen tukkoon ja ne on liian lyhyet. Ei yllä räystään yli, vaan tekee jää patsaan räystäspellille ja sitä kautta kohta tukossa/umpijäässä. Puolella teholla ja siitä yli on liian meluisa. Yöllä laitettava aina poissa asennolle. Saisi myös olla kokonaan sammutus asento. Pitää irroittaa verkosta jos haluaa laitteen kiinni. Sulatus toiminto saisi olla tehokkaampi. Mut niinkuin minullekkin on sanottu skaalalta, niin päivitystä on tulossa vuodenvaihteessa eli sitäpä tässä odotellaan nyt. Mut en oo katunu kauppoja pätkääkään vaan suosittelen muillekin painovoimaisen ilmanvaihdon omaavalle talon omistajalle.

      • Positiivari-6

        Laitetta myydään energiatehokkaana, hyötysuhteella jopa 80 %.
        Kun ulkona pakkasta -19 astetta ja koneeseen menevän sisäilman lämpö on 24 astetta niin sisään tulee korvausilmana -6 asteista ilmaa. Hyötysuhde taitaa olla tässä tapauksessa lähempänä 40 %.
        No tietysti on -6 parempi kuin -19.


      • Positiivari-13
        Positiivari-6 kirjoitti:

        Laitetta myydään energiatehokkaana, hyötysuhteella jopa 80 %.
        Kun ulkona pakkasta -19 astetta ja koneeseen menevän sisäilman lämpö on 24 astetta niin sisään tulee korvausilmana -6 asteista ilmaa. Hyötysuhde taitaa olla tässä tapauksessa lähempänä 40 %.
        No tietysti on -6 parempi kuin -19.

        Toinen laite antoi seuraavan tuloksen:
        ulkoilma -20
        sisäilma 21
        sisään tuleva korvausilma -13

        että se siitä energiatehokkuudesta


      • Teris

        Minä mittasin -25 asteen pakkasella sisälämpötilaksi 21 ja sisään tulevan ilman lämpötilaksi 5 astetta


      • Mietinvaan
        Positiivari-13 kirjoitti:

        Toinen laite antoi seuraavan tuloksen:
        ulkoilma -20
        sisäilma 21
        sisään tuleva korvausilma -13

        että se siitä energiatehokkuudesta

        Kuinka paljon kuluttaa sähköä?


      • Positiivari-6
        Mietinvaan kirjoitti:

        Kuinka paljon kuluttaa sähköä?

        Energiankulutus / vuosi (max) 265 kWh, eli käytännössä varmaan puolet tuosta.


      • Mietinvaan
        Positiivari-6 kirjoitti:

        Energiankulutus / vuosi (max) 265 kWh, eli käytännössä varmaan puolet tuosta.

        Niin vähän ajattelinkin, laite joka ei toimi niinkuin pitäisi ja vielä kuluttaa sähköä enemmän kuin tarpeeksi.
        Ei mitään järkeä.


      • Tuo_on_vähän

        Miten niin kuluttaa paljon? Eihän tuo ole paljoa. 30W. Todennäköisesti sinulta ei taloudesta löydy montaa laitetta, jotka vievät vähemmän.


      • Positiivari-6

        Niin, ei siis paljoa. 265 kWh maksaa noin 30 € - puolet siitä 15 €, eli kuukaudessa 1,25 €. Ei ainakaan minun taloutta kaada...


      • UrpojaViedään
        Tuo_on_vähän kirjoitti:

        Miten niin kuluttaa paljon? Eihän tuo ole paljoa. 30W. Todennäköisesti sinulta ei taloudesta löydy montaa laitetta, jotka vievät vähemmän.

        Älkäämme unohtako investoinnin hintaa tuosta "säästölaskelmasta" parin suodattimen vaihtoa puloivuosittain. Hiphei kun säästetään.


    • tyythhfghvxcvbb

      Itsellä laitettiin puhaltimet vuosiaikaa toiseen päähän lasten huoneeseen ilma muuttu todellapaljon ja puhaltaa jotain 10 asteista ilmaa ! Toiseen päähän taloa olin jo vaihtanut tiivit joskus 2009 ja niistä 2 vaihdettiin puhallin ikkunaa joulun alla ,mun mielestä nämä koneet on huomattavasti hiljaisempia kun noi vuodenvanhat ja näyttöpaneelikin on erillainen ! Tiiveissä oli korvaus venttiilit niin mun mielestä melutaso laski meillä kun siitä venttiilistä kuuli kun naapuri polki menemään ,en tiedä oliko se vaan kateutta mutta itse ainakin yli tyytyväinen

      • ViaD

        Ajattelit sitten tulla varuiksi tiiviä haukkumaan kun oma laiva uppoaa ?. Korvausilmaventtiilit ne on samanlaiset kaikilla valmistajilla.


    • Pyt

      Niinhän myynti miehet kehuivat! Ei kestä kunnolla pakkasta,ulkopuolella oleva kondensi vesiputki jäätyi ja seinä kastui ja tapetti uusiksi! Eivät maininneet mainos puheissa mitään talvesta! Nyt on laitteen kortteja vaihdettu ja sama vika jatkuu. Remontti alkoi viikolla 24 2016 ja on kesken! Todella huonosti hoidettu,kun asiakas saa kysellä asian perään! Näin hoitaa kotimainen toimittaja! Skaalan toi keskeneräisen markkinoille! Meteli todella kova yöksi sammutettu,eli se siitä ilmastoinnista!

    • susitehdas

      Odottelen koska edes yksi ikkunanvalmistaja innostuisi valmistamaan laadukkaita ikkunarakenteita. Sen rehdit talojen omistajat ansaitsevat.
      Lopettakaa harhauttamasta kansalaisia keskeneräisillä ilmastointilaitteilla.
      Ahneudella pitäisi olla edes joku raja.

      Olette jo osoittaneet erittäin huonon harkintakykynne, tietonne ja taitonne, kun olette asentaneet ikkunoihin asumismukavuutta pilaavan korvausilmaventtiilin.
      Lisäksi ikkunassa oleva korvausilmaventtiili lisää rakennuksen lämmitysenergiankulutusta.

      Ikkunoiden valmistus ja ilmanvaihto ovat todella kaksi täysin erillistä ammatti- ja osaamisalaa.

      • Villafiltteri

        Kyllä. Turhia korvausilmaventtiilejä asentavat. Tukkikaa ne ja nauttikaa puhtaasta ilmasta joka revitään rakenteiden läpi. Villa on hyvä filtteri.


    • painovoimainen

      Siis maksaako alfa clean koje ikkunaan lisättynä noin tonnin lisää normaalin ikkunan hintaan verrattuna? Miten asentajat ovat toteuttaneet sähkön syötön ikkunoille? Jollain muovisilla pinnallisilla johtokouruilla lähimmälle pistorasioilla, vai? Onko ne toteutettu siististi?

      • Eimitäänjärkeätässäkään

        Lopettakaa jo tämä turha lässytys. Tuo kone joka on asennettu ikkunaan on täysin turha ja toimimaton härveli.
        Eli ei kannata laittaa vaikka ilmaiseksi saisi.


      • Albertos2

        Jollain muovisilla pinnallisilla johtokouruilla lähimmälle pistorasioille!


    • tuplasusi

      Ikkunat ja ilmanvaihto ovat kaksi täysin errillistä asiaa.
      Ikkunat ovat rakennuksen heikoin osa kun puhutaan energian tehokkaasta käytöstä.
      Ilmatiiviit ikkunat ja niiden rakenneliitokset mahdollistavat hallitun ilmanvaihdon.

      Ilmanvaihto on täysin erillinen asia ja vaatii täysin erillaiset ratkaisut, toimenpiteet ja erikoisalan osaamista ja ammattitaitoa.
      Nykyisin heikkossa ilmantiiveydessä oleviin ikkunoihin, yhdistetään "helppoheikkien" markkinoimat tuloilmaventtiilit ja tuloksena on tuplasekunda tuote.

      Maamme ikkunateollisuus ei des valmista pitkäkestoisia tai rakenneliitoksiltaan ilmatiiviitä ikkunoita. Halpatuotteet aiheuttavat aina käyttäjälleen ongelmia ja kustannuksia.
      Ikkunan korvausilmaventtiili on kuin antaisi hukkuneelle tekohengitystä eli ihmisille ja rakennukelle ensiapua.
      Ei tässäkään asiassa pieni ja kaunis ole järkevä ja toimiva ratkaisu.

      • Miehän_kysyn

        Puhutko nyt tuplasusi korvausilmaventtiilistä vai otsikon tuotteesta?


    • tuplasusi

      "Tuplasusi" ikkunan rakoventtiili lisää aina lämmityskustannuksia, aiheuttaa vetoa sekä heikentää asumismukavuutta ja suodattimen puuttuessa heikentää sisäilman laatua. Pieni ja halpa, ei todellakaan mitään muuta.

      Alfa clean on lelujen lelu ja lojuvien rahojen härski rahasampo.
      Namikoiden ja vipujen ansiosta joidenkin mielestä, jopa autorataa mieluisampi leikkikalu.
      Eihän näillä tekeleillä sekä leluilla ole mitään tekemistä ilmanvaihdon kanssa, jos pyrkimyksenä on vähänkin parantaa rakennuksen ja ihmisten eduksi toimivaa ilmanvaihtoa.

      • nollasusi

        Kyllä se rakoventtiilikin parempi on kuin rakenteiden kautta imetty korvausilma. Ja varmasti toi otsikon mukainen leluviritelmäkin tyhjää parempi vaikka kuinka sitä jaksat täällä mollata.


    • HomeTaloko

      MIKSI TÄSTÄ EDES VÄITELLÄÄN ?. Makuuhuoneesta ei tule puhaltaa mitään ilmaa ulos, jos tulee yllätyksenä niin katsokaa rakennusmääräyksiä. Homekouluja on Suomessa jo ihan tarpeeksi, eli liiallisella alipaineella pilattuja rakenteita. Meidän rakennuskannassamme ei ole sijaa tällaiselle keksinnölle. Poistoilmanvaihdon rinnalle laitetaan korvausilmaventtiilit, Alfa-Clean ei anna korvausilmaa, se on vallan hyvä vaikka merikontin IV-laitteeksi ja siinäkin vain yhdelle hengelle, muuten on liian äänekäs.

      • triplakettu

        Siksi tästä väitellään, että joukossa on joitakin, jotka eivät ole tuotteesta perillä. Kuten näköjään sinä.
        Skaala Alfa Clean on "neutraali" laite joka tuottaa korvausilmaa saman verran kuin työntää "likaista" ulos. Se ei siis aiheuta alipaineita.
        Se on mitoitettu 25 neliön ilmanvaihdolle (merikontti on n. 13,8 m²). Jos olet eri mieltä ilmastoinnin riittävyydestä, niin syytä siitä niitä, jotka ovat suositukset asettaneet. Ikkunan ilmanvaihto on laskettu niiden mukaan. Muutkin ilmanvaihdon komponentit lasketaan samoilla periaatteilla. Lähdetkö siis siitä, että alan laskentaperusteet ovat väärin?
        Kylpyhuoneiden, ikkunattomien tilojen tai esim. liesituulettimien tarvitsemaa korvausilmaa härveli EI PYSTY tuottamaan. Sehän on tässäkin ketjussa todettu jo monta kertaa. Samoin se EI SOVELLU kuin painovoimaisen ilmanvaihdon kohteisiin, kuten on myös ketjussa moneen kertaan todettu.
        Mitä siis oikein varsinaisesti sanot? Näytät vain, ettet ole lukenut ketjua ja haluat silti osallistua keskusteluun? Suotavaa olisi, että lukisi ketjun ensin.


      • HomeTaloko

        Triplaketulla luetun ymmärtämysvaikeuksia ?. "SAC on neutraali laite joka tuottaa korvausilmaa saman verran kun tuottaa likaista ulos" voi itku, SEN MAKUUHUONEEN seinästä pitää virrata vain tuloilmaa ei poistoa ts. ulospäin, ymmärrätkö ?. Et ilmeisestikään lukenut niitä rakennusmääräyksiä. Myös painovoimaisessa on poistoilmanvaihto ja jos se ei riitä niin sitä tehostetaan poistoa lisäämällä sinne LIKAISIIN tiloihin. Jos asennellaan tälläisia SAC ikkunoita niin tehdään homekouluja niistä pientaloistakin. Ensinnäkin ikkuna-aukot tiivistetään ikkunanvaihdossa jolloin sen puitteet eivät enää vuoda ilmaa taloon ja toisekseen ihmisiä harhautetaan luulemaan että tämä "tonnin per ikkuna ilmanvaihto" riittää. Sitten isäntä tai emäntä laittaa leivinuuniin tulet ja 100m3/h paloilmaa virtaa lattian läpi kun ei enää ikkunoiden puitteista pääse. VASTUUTA peliin nyt


      • Positiivari1234
        triplakettu kirjoitti:

        Siksi tästä väitellään, että joukossa on joitakin, jotka eivät ole tuotteesta perillä. Kuten näköjään sinä.
        Skaala Alfa Clean on "neutraali" laite joka tuottaa korvausilmaa saman verran kuin työntää "likaista" ulos. Se ei siis aiheuta alipaineita.
        Se on mitoitettu 25 neliön ilmanvaihdolle (merikontti on n. 13,8 m²). Jos olet eri mieltä ilmastoinnin riittävyydestä, niin syytä siitä niitä, jotka ovat suositukset asettaneet. Ikkunan ilmanvaihto on laskettu niiden mukaan. Muutkin ilmanvaihdon komponentit lasketaan samoilla periaatteilla. Lähdetkö siis siitä, että alan laskentaperusteet ovat väärin?
        Kylpyhuoneiden, ikkunattomien tilojen tai esim. liesituulettimien tarvitsemaa korvausilmaa härveli EI PYSTY tuottamaan. Sehän on tässäkin ketjussa todettu jo monta kertaa. Samoin se EI SOVELLU kuin painovoimaisen ilmanvaihdon kohteisiin, kuten on myös ketjussa moneen kertaan todettu.
        Mitä siis oikein varsinaisesti sanot? Näytät vain, ettet ole lukenut ketjua ja haluat silti osallistua keskusteluun? Suotavaa olisi, että lukisi ketjun ensin.

        Laite riittää noin 10 m2 (25 m3) kokoisen huoneen ilmanvaihtoon. Tämä tapahtuu laiteen ollessa teholla 2, laitteessa on kyllä enemmänkin tehoja (tehonsäätö asteikolla 1-5) mutta laite tuhoaa asumismukavuuden 2sta korkeammilla tehoilla.


    • Radonvaara

      Tälläisillä virityksillä riskinsä jos tosiaan lattian lävitse ilmaa imetään kun ei korvausilmoja enää ole ?.

    • Positiivari12345

      Tällä hetkellä v*tu***a suunnattomasti että kyseiset pa**at tuli hommattua, maksovatkin tuplasti kilpailijan ikkunoihin verrattuna.

      • lg183

        Nyt tais alkaa iso pyörä pyörimään....
        Verot maksamatta, tilaajavastuu paperit punaisella, rotat (myyjät) hyppineet laivasta,
        nyt on varmaan viimeisen oljenkorren käytön aika?


      • Todellahyvät

        Itellä 5kol noita ikkunoita ja todella tyytyväinen olen. Sisäilman laatu parantunut huomattavasti. Kosteus on poistunut sisätiloista. Ainoa miinus on kalliit suodattimet. Mut sen maksan noin loistavista ikkunoista. Suosittelen kaikille joilla on ikkunan vaihtoa edessä ja ei jo ole koneellista ilmanvaihtoa talossaan.


      • ilmalux

        Meillä kans on! Kovaa meteliä pitävät ja korvausilma on kylmää! Virhe hankinta ollut


    • topiasko

      Mitään moittimista tuotteessa reklamaatiot hoituivat.

    • Uretaanillaumpeen

      R.I.P ja osanottoni.

    • Saksalaiset_on_viisaita
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe