Pakkohaastattelu 3kk:n välein on ahdistelua

hulluus

TE- keskus ja muut työttömyydellä itsensä elättävät loiset keksivät palata taas kerran vanhaan. Työttömille kehitelty pakkohaastattelu 3kk:n välein merkitsee tosiasiassa isoäänistä parkua TE- keskukselta rahalaareille "resurssien puutteesta". Ensin pitää keksiä keinotekoisesti tehottomaksi jo tuhat kertaa todettu haastattelupakkokeino jotta TE- keskus voi tämän tekosyyn varjolla vaatia lisää resursseja. Ei ole varaa suorittaa haastatteluita ku työttömiä on niin paljon ja TE- keskusväkeä niin vähän. Tarvitaan lisää rahaa ja työvoimaa TE- keskukselle jotta keinotekoisesti keksityt pakkohaastattelut voidaan suorittaa. Kun rahaa sitten sataa jälleen kerran "työllistämistoimenpiteisiin" voi TE- keskus palkata haastattelijoita siistiin sisätyöhön tyhjää toimittamaan:

"Mitä sinä haluaisit tehdä työksesi, mikä on koulutustaustasi, kiinnostaisiko koulutus, osaatkohan tehdä CV:n oikein meillä olisi kursseja sen opettelemiseen ja meillä olisi tällaisia kivoja aktiviteettitoimintojakin tarjolla jossa pääset leikkimään littaa ja kehittämään itsetuntemustasi pohtimlla mikä hedelmä olisit jos olisit hedelmä". 3kk:n välein joudut käymään tämän saman haastattelun läpi vaikka mikään ei muutu koska taloudellisesti kannattavaa työtä EI OLE KAIKILLE TYÖTTÖMILLE. Työtön laitetaan työtouhutoimintaan ylläpitokorvauksilla vähäksi aikaa ja tilastot siistiytyvät. TE- keskuksen olemassaolo on näin ollen perusteltu kun katsokaa nyt kuinka tehokasta työllistäminen on. kun on nämä tilastot saatu siivottua.

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2016/09/02/tyottomien-haastattelut-tietavat-jattiurakkaa-jopa-15-miljoonaa-tapaamista-vuodessa/20169143/12

Tämä on kuin hölmälöisten sukan kutomista. Muutamaksi vuodeksi päästään aina eroon tästä touhusta ja sitten TE- keskus "keksii" taas tämän saman "uuden" idean. TE- keskus kuvittelee ettei kukaan enää muista ettei nämä toimenpiteet työllistä ketään muita kuin TE- keskusväkeä itseään. Vähän väliä palataan tähän samaan sontaan joka on jo vuosi toisensa jälkeen havaittu täysin tehottomaksi. Koska de facto kysymys ei ole työllistämishalusta, vaan rahan lypsämisestä työttömyyttä keppihevosena käyttäen. TE- keskus on yksi yhteiskunnan pahimmista rahankusettajista.

Työttömälle tämä on pelkkää ahdistelua. Työttömällä on koko ajan mahdollisuus päästä halutessaan henkilökohtaiseen kontaktiin työvoimavirkailijan kanssa. Työttömyys on useimmille jo itsessään vuodesta toiseen jatkuvaa piinaa. Köyhyys, kykenemättömyys suunnitella tulevaisuutta koska elämä on päivästä toiseen selviytymistä, välillä paskaduunissa käyminen ja taloustilanteen kuralle saaminen on ihan stressaavaa. Ja tähän päälle joudut nyt sitten jälleen kerran säännöllisen ahdistelun kohteeksi kun virkailija utelee 3kk:n välein papukaijana samoja asioita. Ronkkii asioitasi, ahdistelee kysymyksillään, painostaa ties mihin idioottimaisuuksiin, syyllistää työttömyydestä ja pyrkii aiheuttamaan rangaistukseksi työttömälle karensseja.

Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia. Suomi ei koskaan opi.

42

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjgjkk

      TE-keskuksessa on tosiaan vähän väkeä....siis tasan 0 (nolla).

      • löpölöpölöö

        Ilman ihmisiäkö TE- toimisto pyörii? Ei yhtään ainutta ihmistä? Nyt kyllä valehtelet.


      • Loispummivirkailijat

        Nollia se on täynnä.


    • uskonjuttu

      Työttömälläkin pitää olla hyvä itsetunto ja vahva persoona.
      Täällä Suomen maassa on oltava virkeyttä niin kauan kunnes eläke ikä häämöttää.

    • onseniinvaikeeta

      Niinpä. Parempi on mennä töihin kuin käydä 3 kuukauden välein selvittämässä tekemisiään ja aikomuksiaan.

      • aanoroj

        Olipa tyhmää jorinaa.


      • taas_tätä

        Kyllä ne taas siitä tokenee, kun joku virkailija menee kysymään vääriä kysymyksiä ja joutuu nyrkkeilysäkiksi. Näin siinä on aina käynyt - ja sen jälkeen ei ole tahtonut päästä edes tarvittaessa hoitamaan asioitaan em. puljun kanssa. Lakkautettava se on - ja kansalaispalkkaa tilalle sen verran ettei tarvitse ihan pelkkää näkkileipää syödä. Syömisen määrä - sekin kun on vakio. Kuka silloin lihoo, kun köyhät ei saa kaupasta ruokaansa? Sen näkee katukuvasta, ketä pitää tökkiä! :)


    • ex_kyykytetty

      Tällainhan ennen toimittiin, piti käydä muutaman kk välein työkkärissä uusimassa työnhaku. Hyvät puheenlahjat piti olla, ettei joutunut alvariinsa työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin, eli työvoimavalmennukseen tai työkokeiluun ja toimistokäyttäytyminen oli aika kylmäkiskoista, printteri lauloi ja käteen lyötiin laput tyyliin "täs olis tämmönen työpaikka, haeppa sinne vai onko liian kaukana?" Matkaa oli 80 km/suunta, mutta pakkohan se oli sanoa, että no minäpäs haen.

    • Osa-aikatyöläinen

      Tarviiko noissa haastatteluissa ravata silloinkin 3kk välein jos saa soviteltua työmarkkinatukea ja on osa-aikatöissä tyyliin puolet täydestä työviikosta TES:in mukaisella kk palkalla??

      Jos tarvii töiden tekemisen lisäksi ravata 3kk välein haastatteluissa työkkärissä kasvotusten niin voi vittu mää sanon! Miksei vaan anneta keskittyä töiden tekemiseen?

      Tässähän on ihan selvä epäkohta mielestäni.

      • joopajoo___

        Mitäs sitten vaikka käykin kasvotusten muutaman lauseen vaihtamassa. Ei se muuta tilannetta suuntaan tai toiseen (vaikka useimmat niin luulevatkin). Ainahan voi höpistä aivan päättömiä, joutavia, tuijotella seinään, leikkiä hullua, valehdella jne. Tosiasia on se, että ei ne asiat siitä oikeasti miksikään muutu. Tarkoitus on vaan pitää kansalaiset (ne työssäkäyvät) tyytyväisinä, että "mukalaiskat" joutuvat roudaamaan itsensä jopa haastatteluun.

        Selvä epäkohta on ihan muissa asioissa. Akateemisesta yritetään vääntää pakolla tyhmää duunaria. Opiskelemaan pyrkivää yritetään estää pääsemästä opiskelemaan työntämällä hakuajalla paskaduuniin. Tietyt yritykset yrittävät estää nousemasta uralla. Valtio työntää jonnekin duuniin mistä et varmana ikinä ole kiinnostunut. Kateelliset ihmiset yrittävät estää toisten ihmisten henkkoht urasuunnitelmat. Valtion, yritysten ja rikollisten tietojenkalastelijat yrittävät kalastella täällä tietoja. Tyhmät rekryihmiset eivät tajua asioista mitään ja rekryävät aivan vääränlaisia ihmisiä vääriin töihin. Ihmisten unelmaurasuunnitelmat yritetään kaataa vaan sen takia, että sossun/Kelan ei tarvitse maksaa muutamalta kuukaudelta toimeentulotukea tai joku kade ihminen puhuu paskaa tai joku yritys on päättänyt vainota sua loppuelämän.


    • useammin-pitäisi

      Minusta tuo pitäisi olla kerran viikossa. Jos kerran on valmis ottamaan toisten rahaa, niin on kai siitä valmis kertomaan kerran viikossa syyn sille.

      • BalleWahlroos

        Menes nyt jo muualle rölläämään aivoton.


      • asdasdasd999

        Ei se välttämättä ole toisten rahaa. Itse olen ansiosidonnaisella. Palkkakuiteissani on ollut vähennys tuloistani, muistaakseni joku työttömyysvakuutusmaksu.
        Oletko sitä mieltä, että jos on jokin vakuutus, niin korvausrahoja ei saa käyttää, jos on tullut vahinko eli tässä tapauksessa joutunut työttömäksi?
        Ei helvetissä, miten tyhmiä ihmisiä sitä vielä löytyykin.


    • EiTajuaTätä

      Itselle käynyt näin:Olin 5vuotta työtön ja sain vakituisen työn,olin ns.r7 lausunnon saanut.No ehdin olla 4vuotta vakituisessa työssä kun tuli yt:t ja firma meni nurin ,no olin sentään kassassa ja ajattelin nou hätä...menin työkkäriin ilmottautumaan ja neiti sanoi et saa kassasta rahaa etkä heiltä koska sulla on R7 lausunto päällä! Eikö siis 4 vuoden aikana R7 lausunto nollaannu?!!! Olin siis vakituisessa työssä 40tuntia viikko töissä eikä se nollaa tuota lausuntoa???!! Täh? Nyt lausunto edelleen päällä vaikka ollut jo 2 vuotta uudessa duunissa vakkarina(tarkistin työkkäristä)vaikka eihän sillä nyt väliä tällä hetkellä olekaan...jotain en ehkä tajua mutta voisikos joku kertoa jos tajuaa paremmin kuin minä?Eli onko karenssi heti päällä taas jos työpaikka menee alta?Kela ei silloin yt:n jälkeen nähnyt estettä maksamiselle mutta työkkäri näki tämän R7 lausunnon jolloin en saanut mitään,kysyin työkkäristä miten tuo lausunto nollataan kun ei normitavalla onnistu eikä sielläkään tiedetty siitä mitään...Aivan käsittämätön soppa!

      • lausunto_R7

        R7 lausunnon sanktiot loppuu kun olet vähintäin 5 kuukautta töissä. Tuo 4v työtä riittää vallan hyvin. Saitko asianmukaisen työtodistuksen kun työt nurin menneessä firmassa loppuivat.


      • taas_epäkohta

        Vastaus: Valtiolla on rahat loppu. Nyt opetetaan viranomaisia valehtelemaan asiakkailleen - enää ei saa tasapuolista palvelua vaan jokaisen on tiedettävä asiat itse.


      • lakikirja_kouraan

        Tai jaksettava vääntää raastuvassa asti jokaisesta pennistä!


    • 167-176

      70-luvulla oli 2 viikon välein ja kaikki samana päivänä. Ilmottautumispäivänä oli jonot ulos asti. Käytännössä ilmottautuminen kesti n. 2 min/työtön, täysin järjetöntä touhua.

      Nyt kun tuosta järjettömyydestä on päästy eroon niin miksi siihen halutaan palata. Nuo resurssit voisi käyttää yksilölliseen palveluun vain tarvittaessa, tuollainen joukkokyykyttäminen on typerää ja turhaa.

      Pakko, pakko ja pakko, siinä työvoimapolittiikan koko kuva.
      Vastustan kaikkea pakkoa paitsi LOMpakkoa ihan periaatteessa, ja nuo pakottajat saavat sen kyllä kokea ansaistsemallaan tavalla, laillisialla tavoilla tietenkin.

      • asiat_rullaamaan

        Aivan: Miksi työkkärin täti ei lähesty ongelmaa järkevästä näkökulmasta? Avoimia työpaikkoja on vain 10% työntekijoiden määrästä. Jos työntekijät ovat osanneet laittaa itsensä järjestelmään ammatinmukaiseen lokeroon, niin ei luulisi olla vaikeaa printata lista työnantajalle henkilöistä, joilla paikkoja voisi kokeilla täyttää. Eli jos aikaisemmin tarvittiin 2min/henkilö, niin nyt olisi käytettävissä peräti 20min/henkilö!


      • rullakkorjaus

        20min/työnantajan avoin paikka - tahtoi siis sanoa..


    • nähty

      ...eihän tätä tehtäisi, jos ihmiset EDES hakisivat niitä töitä, kerran kuussa tai kerran viikossa, edes kerran vuodessa - mutta eipä näistäkään kirjoittajista kukaan niin tee... miten voi nykyään kukaan edes kuvitella, etteikö työ pitäisi ihan itse löytää tai luoda? ei siinä haastattelussa mitään suurta vääryyttä tapahdu, se on yhteiskuntaan osallistumista vain. saa sitä omaa totuutta eli paskaa jauhaa samaan tahtiin kuin ennenkin - en ole missään tavannut niin paljon törkeästi valehtelevia ihmisiä kuin te-tston asiakkaat.

      • 167-176

        "jos ihmiset EDES hakisivat niitä töitä"
        Jokaiseen vähänkin sellaiseen työpaikkaan jonka palkalla on mahdollista elää tulle väintään kymmeniä, satoja tai peräti tuhansia hakemuksia. Moni työnantaja tukehtuu hakemuksiin, tuo tulee vielä pahenemaan.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14483796/tyokkari-salaa-tyopaikkoja
        On ehkä muutama prosentti työttömistä jotka eivät hae työtä ja sen varjolla sitten kyykytetään kaikkia työttömiä.

        "mutta eipä näistäkään kirjoittajista kukaan niin tee"
        Tajuatko miten epäuskottava ja naurettava väitteesi on? Et voi millään tietää kaikkien työnhausta yhtään mitään.

        "miten voi nykyään kukaan edes kuvitella, etteikö työ pitäisi ihan itse löytää tai luoda?"
        Ei sellaista kukaan kuvittele, sinä kuvittelet että kaikki kuvittelee.

        "ei siinä haastattelussa mitään suurta vääryyttä tapahdu"
        Veronmakseien rahoja tuhlataan työttömien kyykytykseen, mutta siihenhän aina rahaa riittää, ei todellisten ongelmien korjaamiseen.

        "en ole missään tavannut niin paljon törkeästi valehtelevia ihmisiä kuin te-tston asiakkaat."
        TE-toimiston, sossun ja Kelan virkanilkit valehtelee aina. Myös sinä olet suurempi valehtelija kun yksikään työtön, yllä oleva kirjoituksesi todistaa tuon tosiasian.


    • TyöleiritTarpeen

      Helpointa on sijoittaa työttömät vankileirille. Opetelkoon siellä työntekoa.

      • 167-176

        "Helpointa on sijoittaa työttömät vankileirille. Opetelkoon siellä työntekoa."
        Tuo on helpoin tie uudeksi Pohjois-Koreaksi. Lähtö tulisi sekä YK:sta ja EU:sta. Eikä tuollaista kukaan täysijärkinenen edes ehdota omalla nimelään saati tuo menisi läpi Eduskunnassa.
        Turhaa haihattelua tuollainen on.


    • Töihin_töihin

      Te luuserit jäätte kotisohvillenne makoilemaan, jos teitä ei potki perseelle koko ajan.

      Herra antoi herra otti, tyydy siihen...

      • 167-176

        En ole maannut tuossa sohvalla aikoihin kun siitä tulee selkä kiepeäksi.
        Perseelle potkiminen ei hyödytä mitään koska työpaikkoja ei ole, ja tuo ei näytä menevän muiden kun kalstaistesi päättäjien toimesta aivopestyjen apinoiden päähän ja sitä sitten jauhetaan ymmärtämättä toisasoita.


    • luutnanttievp

      Voisiko joku viisaampi kertoa mulle, miten haen työpaikkoja, joita ei ole? Kokoajan höpötetään että, työttömät muka laiskoja, eikä työ kelpaa! Höpö,höpö! Työ kyllä kelpaisi, mutta kun sitä ei vain ole! Menkääpä esim. vaikka mol.fi sivustolle, ja ottakaa valikosta avoimien työpaikkojen joukosta pois ensin kaikki keikkafirmojen mainostamat nollasopimuspaikat, osa-aikaiset paikat, palkkaa maksamattomien puhelinmyyntifirmojen paikat, sekä ne paikat, joihin vaaditaan sellaisen alan koulutus, jota teillä itsellänne ei ole! Montako oman alanne työpaikkaa, tai sellaista työpaikka, johon voisitte osaamisenne ja pätevyytenne puolesta tulla valituksi löydätte? Eikö kiinnosta? Onko mukavasti vakituinen työpaikka alla! Mitäs jos jäisitte juuri nyt työttömäksi? Veikkaanpa, että jos et ole ammatiltasi lähihoitaja, sairaanhoitaja, ensihoitaja, röntgenhoitaja, fysioterapeutti, peruskoulun luokanopettaja, lastentarhanopettaja, lääkäri ,TE-toimiston asiantuntija, sosiaalityöntekijä, parturi-kampaaja tai kokki, niin ei kovin herkästi uutta työtä tipu! Erimieltä?

    • narrattumuija

      Kelan ttt-käsittelijän paikkaa haki yli 4000 ihmistä. En tiedä montako otettiin. Valtiolla työssä oleva tuttava sanoi, ettei hänen työpaikkaansa ole vuosiin otettu ketään ulkopuolista. Käytännössä noi kelankin paikat ovat narrausta.

    • hulluaseon

      Minusta tämä Australialainen huumorivideo ilmaisee asian parhaiten

      "On mahdotonta tunkea 1.8 miljoonaa työnhakijaa 150 tuhanteen työpaikkaan"

      "YRITÄ KOVEMMIN!!!"

      https://youtu.be/ddaSYKhXBdM?t=2m42s

    • vanha-käytäntö

      Mikä tässä "haastattelussa" nyt on niin erikoista? Niinhän se piti muutama vuosi sittenkin tehdä, että sinne piti henkilökohtaisesti mennä käymään kun halusi uusia työttömyyden ja silloinkin haastateltiin. Sitten siitä vähin äänin luovuttiin ja siirryttiin netti- ja puhelinasiointiin. Nykyään klikkaillaan vähän nettipalvelua ja TE-toimistosta korkeitaan soitetaan pari kertaa vuodessa ja kysellään miten on työnhaku edistynyt ja sanotaan OK, ja lyödään taas puoli vuotta lisää aikaa.

      Ei siitä tosiaan ole kuin se muutama vuosi, kun sinne piti 3 kuukauden välein mennä henkilökohtaisesti jonottamaan esim. puoleksi päivää ja kertomaan, että on edelleen työtön ja sitten hiillostettiin että oletko hakenut töitä ja mitäs nyt meinaat ja laitetaan nyt tälle ja tälle kurssille ja työkokeiluun vai otatko karenssia jne.

      Eli mikä tässä nyt siis on muuttumassa, muuta kuin paluu siihen, mistä ilman mitään kohua jotain vuosia sitten on luovuttu? Miksi suunnitelmista palata vanhaan käytäntöön on noussut näin suuri kohu?

      • salolainen_

        Kohu nousee koska tälläinen politiikka on kallista ja vahingollista. Kansa ei pysty työllistymään vaikka valtio palkka ammattimaisia kiusaajia ahdistelemaan työttömiä kysymyksillään, painostamaan ties mihin idioottimaisuuksiin ja syyllistämään työttömyydestä.

        TYÖTTÖMÄT AKTIVOITUKAA POLIITTISESTI! ENSI VAALEISSA ÄÄNI SILLE JOKA LUPAA LOPETTAA KANSAN VAHINGOITTAMISEN! OTTAKAA ASIA ESIIN POLIITIKKOJENNE KANSSA! TÄSTÄ EI SAA VAIETA!


      • TörkyHallitusAsialla

        Se näissä haastatteluissa on outoa, ettei niillä yritetä luoda uusia työpaikkoja vaan leikata työttömyydenhoitokuluja leikkaamalta osalta työttömiä työttömyyskorvauksia, jos hänet katsotaan passiiviseksi työnhaussaan.

        Kriteerit, jotka ovat esitetty aktiiviseen työnhakuun, ovat yksinkertaisesti kestämättömiä.


    • viestikapula-

      Se mikä tässä hommassa tuntuu älyttömimmältä on se että jos joku näillä tempuilla saadaan töihin niin se vie sitten siltä työpaikan joka olisi muuten siihen työllistynyt, ja kohta on se heppu sitten työvoimaviranomaisten ihmeteltävänä "mikäs teitä vaivaa kun ette löydä työpaikkaa" no itehän on työvoimaviranomainen sen aiheuttanut kun on siirtänyt "työttömyyden viestikapulaa" toiselle henkilölle.

      Kaikki aika vaiva raha ja mielipaha vaan tämmöisen älyttömyyden takia.

    • Eihän siitä ole mitään hyötyä, mutta ei toisaalta haittakaan. Voihan sitä mennä 4 kertaa vuodessa TE-keskukseen turinoimaan.

      • TurhuuksienTurhuus

        Asiaahan käsittääkseni korjattiin siten, että haastattelu voidaan hoitaan myös puhelimitse tai internetin välityksellä. Tämmöisen uutisen muistan lukeneeni viikon sisään.

        Kelle on haittaa, kelle ei. Minusta ainakin rassaavaa käydä 4 kertaa vuodessa kuuntelemassa syyllistämistä ja matkaakin tuonne itselläni on, siis olettaen että pitäisi käydä paikanpäällä.

        Kaikki turha stressi on pahasta, etenkin kun asian hyöty työllistymiseen on puhdas nolla. Eri homma olisi, jos siitä olisi jotain hyötyä, mutta en ymmärrä sun logiikkaa, että se on ihan jees juttu ravata jossain mistä ei ole hyötyä, jos siitä ei ole suurempaa haittaakaan.

        Jos joku on turhaa, niin se on silloin turhaa.


      • TurhuuksienTurhuus kirjoitti:

        Asiaahan käsittääkseni korjattiin siten, että haastattelu voidaan hoitaan myös puhelimitse tai internetin välityksellä. Tämmöisen uutisen muistan lukeneeni viikon sisään.

        Kelle on haittaa, kelle ei. Minusta ainakin rassaavaa käydä 4 kertaa vuodessa kuuntelemassa syyllistämistä ja matkaakin tuonne itselläni on, siis olettaen että pitäisi käydä paikanpäällä.

        Kaikki turha stressi on pahasta, etenkin kun asian hyöty työllistymiseen on puhdas nolla. Eri homma olisi, jos siitä olisi jotain hyötyä, mutta en ymmärrä sun logiikkaa, että se on ihan jees juttu ravata jossain mistä ei ole hyötyä, jos siitä ei ole suurempaa haittaakaan.

        Jos joku on turhaa, niin se on silloin turhaa.

        Kannattaako noin pienestä asiasta tehdä yhtään vaikeampaa kuin se on... Jos märehtii moisia pikkuasioita kuin jotain 20 minuutin haastattelua, tuottaa vain harmia itselleen.


    • Ihmeissään2

      En ole käynyt vielä kertaakaan te-toimiston haastateltavana ja työttömänä kesäkuusta lähtien...valmistuin silloin ammattiin ja ylioppilaaksi, sekä täytin omatoimisesti te-toimiston sivulla kaikki mahdolliset tiedot mitä voi (CV,suunnitelmat, osaaminen) ja sivulla lukee nyt, että minuun ollaan yhteydessä joulukuussa jos tarve vaatii.

      • Ne alkavat vasta vuoden alusta.


    • dfffhdjghk

      Kun työpaikkoja ei ole, niin lopputulos noista kuulusteluista tulee olemaan, että jo etukäteen läimäistyt rangaistukset, eli kolmen tukipäivän leikkaaminen per 12 viikkoa (vai siirtyvätkö he nyt maksamaan kuukausittain - eivät liene tietoisia, että tuki on tähän asti maksettu joka neljäs viikko), jäävät voimaan. Eli tuo kuulustelussa käynti on työnhakijalle vain lisärasite, lisästressi ja lisäkustannus. Monella on lähimpään työkkäriin satoja kilometriä matkaa. Ja monella on vielä puhelin, jolla ei voi äänittää puheluita, eli kuulustelusta ei jäisi mitään todisteita. Ehdotetaan siis, että otetaan nuo vääryydellä asetetut tuenleikkausrangaistukset ja ollaan menemättä kuulusteluihin. Edes sen verran armoa meille työttömyyden aiheuttajille, työttömille.

    • Kohtatuleekonkurssi

      Suuret palkkaerot ovat tehneet Suomesta eniten virolaisia houkutelleen maan. Mediaanipalkka on Suomessa neljä kertaa suurempi kuin Virossa.

      Suomalaisten mediaanipalkka on Tilastokeskuksen mukaan 2 910 euroa. Viron vastaava palkka on 752 euroa, ilmenee Viron tilastokeskuksen kohta julkaistavasta selvityksestä.

      Joka kymmenes työikäinen virolainen saa jo toimeentulonsa Suomesta, ja neljäkymmentä tuhatta virolaista on valinnut Suomen pysyväksi asuinmaakseen.

      Kymmenet tuhannet etelänaapurit sahaavat viikoittain laivoissa Tallinnan ja Helsingin välillä. Laittomasti Suomessa tienaavien lukumäärää ei tiedä kukaan. Kaikkiaan 100 000 virolaisen arvellaan työskentelevän Suomessa.

      Lähtevätkö virolaiset kotimaastaan pelkkää mukavuuttaan? Tulevatko Suomeen lähinnä pinnarit, joita kiinnostaa vain helppo elämä, kuten Viron entinen opetusministeri Tônis Lukas väitti hiljattain?

      "Vain noin seitsemän prosenttia Suomeen töihin tulleista virolaisista on ollut lähtiessään vailla työtä. Virosta lähtevät tavallista yritteliäämmät ja eteenpäinpyrkivät henkilöt", Suomessa työskentelevien virolaisten maastamuuttoa Tarton yliopistossa tutkinut Kristi Anniste sanoo MOT -ohjelmassa.

      Yksi Suomeen muuttaneista on siivousalan yrityksessä nopeasti työnjohtajaksi edennyt Jane Kullmann. Hän edustaa sitä joukkoa, jonka on ollut pakko lähteä kotimaastaan taloudellisista syistä.

      "Sain 350-400 euroa palkkaa kuukaudessa bensa-aseman myyjänä. Se ei riittänyt edes ruokaan kahdelle lapselleni", Kaakkois-Virosta lähtenyt yksinhuoltaja kertoo.

      Viron johdossa vakuutettiin vielä jokunen vuosi sitten, että pieni tasavalta kohoaisi reilussa vuosikymmenessä Euroopan vauraimpien maiden joukkoon. Nykyinen pääministeri Taavi Rôivas on joutunut toteamaan, että elintasokuilu Suomen ja Viron välillä on ja pysyy. Se merkitsee, että virolaisten virralle yli Suomenlahden ei näy loppua.

      Toimittaja Risto Vuorinen

      MOT: 100 000 naapuria lainassa

    • T-yötön

      Työkkärissä sanoivat, että jatkossa 3kk haastattelut hoidetaan myös puhelimitse. Eli mikään ei muutu. Ei ole jatkossakaan henkilökohtaisia käyntejä, kuin poikkeusyksilöille.

    • Fyffelänpena

      Tästä saa käsityksen että päätöksiä mm.haastatteluista ym. muista lisäaktivointitoimista ei ole vielä tehty vaan sitä valmistellaan yhä. https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/sakn-eloranta-lopettaisi-aktiivimallin-valmistelun-2016-11-24

      Kannattaa siis lähettää palautetta, mielipiteitä ja kannustusta SAK.hon että neuvottelisivat hallituksen kanssa siitä että mm- haastatteluideasta luovuttaisiin.

      Vain keskustelupalstalla asiasta valittaminen on todennäköisesti täysin tehotonta ja sitten saa myös syyttää itseään kun ärsyyntyy haastatteluissa juoksemisesta 3 kk välein jos asiasta on valitettua vain keskustelupalstoilla eikä ole ollut yhteydessä SAK.hon tai muuhun järjestöön tai suoraan kansanedustajiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe