Millaista on olla noin nelikymppinen nainen?

kartoitusta

Mitä hyvää, mitä huonoa? Haluaisitko olla jonkun muun ikäinen mielummin?

9

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tällaista.seon.täällä

      Ihan hyvältä tuntuu olla nelikybänen, aikuinen nainen, lapset jo isoja, voidaan matkustella taas kaksin miehen kanssa, asuntolaina on melkein maksettu, jne. Töissä ei tytötellä enää mikä tuntuu tosi hienolta, myös ura on vihdoin auennut kun pomo vaihtui nuorempaan ja ammattitaitoisempaan, ennakkoluulottomaan ihmiseen, joka arvostaa kokemusta eikä mieti vain työntekijöiden ikää.

      Parisuhteessa kaikki edelleenkin hyvin. Minun miehenikään ei ole sitä sorttia, joka haikailee nuoruuttaan tai läähättää nuorempien naisten perään, hän osoittaa tykkäämisen edelleenkin joka päivä, myös muiden ihmisten nähden.

      En vaihtaisi tätä ikää mihinkään, haluan kokea tämän tällaisenaan ja sitten siirtyä toivon mukaan yhtä terveenä seuraavalle kymmenluvulle. :)

    • askalfd

      Mulla alkaa olla jo 50 täynnä, joten on näköalaa nelosella alkavaan ikään. Pakko sanoa, että parasta aikaa tähän mennessä. Oman itseni kanssa olen ollut yhä enemmän sinut niin henkisesti kuin fyysisesti, töitä on kiva tehdä kun todella huomaa osaavansa jotain, uusien asioiden oppiminen on edelleen erittäin kivaa ja yhä paremmin osaa nähdä, mikä on elämässä tärkeää.

      Miinuspuolelle menevät muutamat pienet krempat terveydessä sekä isän ja äidin terveyden vakava heikentyminen, joka sitoo paljon omaa aikaa - mutta toisaalta tämä voi tapahtua missä iässä tahansa. Ja sitten palataan siihen, mikä elämässä on tärkeää: vanhemmista huolehtiminen on.

    • eikummallisempaa

      Täytin vasta 40 joten kokemusta ei oikeastaan ole paljon. Tähän mennessä sanoisin että aika samanlaista kuin 30 vuosina. 40-vuotis päivä oli lähes samnalainen päivä kuten kaikki muutkin, minä lopetin synttäreiden viettämistä jo 15 vuotta sitten.

    • milda-magik

      Aina vain paranee. Turhat paineet "kelpaanko vai en" on kaukana takana. Itsetunto vahva, tiedän kuka olen ja mitä olen. Oma elämäntapa löydetty; sinkku omassa asunnossani. Työssä urakiipeily alkaa olla takana, saa jo hellittää. Elämä taloudellisesti turvallista. Mikä parasta: vapaus matkustella mihin haluaa! Vapaus tehdä päätökset ihan yksin oman mielen mukaan.
      Huono puoli; eliniän ennuste ei enää niin pitkä kuin kaksikymppisenä! Nyt kun sitä oikein arvostaa, tuntuu että aika kuluu liiankin nopeasti ja valtavasti olisi vielä nähtävää ja koettavaa.
      Kaiken kaikkiaan elämä seesteistä ja nautittavaa.

    • 45plus

      Aina sitä luulee, että sitten on jotenkin kovin erilaista kun on vanhempi. Ei se ainakaan tähän melkein viisikymppiseksi sen kummemmaksi ole muuttunut. Kaikenlainen epävarmuus on toki vähentynyt, mutta aina tulee uutta tilalle. Enää ei ole niin epävarma itsestään kuin joskus nuorempana, nyt tietää mitä on ja että kelpaa sellaisena kuin on. Mutta sitten taas epävarmuus tulevasta elämästä, terveydestä... toisaalta siihenkin luottaa että sitten mennään sen mukaan mitä tulee.

    • pejejejee

      Se on suurin piirtein samanlaista kuin olla 30-vuotias nainen tai 20-vuotias nainen.

    • nelkytjaehjät

      Parasta aikaa ja kokoajan paranee :)

    • vaihtamalla-parani

      Hirveetä oli siihen asti kunnes vaihdoin duunipaikkaa.
      Edellisessä toimistossa valtaa piti aikuisten nulikoiden armeija, naisten saavutuksia vähäteltiin ja nuorempia naisia härnättiin pikkutuhmilla vitseillä päivittäin, ärsyyntymisestä tai välinpitämättömyydestä rangaistiin jollain "pikkukepposella" jne jne. Kyseessä siis 45-55v miehet.

      Kun nousin johtoportaaseen, minut jätettiin heti ulkopuolelle ja ukot päättivät asioista enemmän tai vähemmän keskenään. Lopulta kyllästyin tappelemaan sen lapsilauman kanssa ja otin loparit. Vain toimitusjohtaja (60 mies) oli siitä aidosti yllättynyt ja pahoillaan, muttei kysellyt tarkemmin syytä lähtööni, tai (yllätys ylätys!) syyllistänyt minua siitä, kun "jätin hänet pulaan". Plussa hänelle!
      Nyt kuulin, että sen firman muutkin naiset ovat vihdoin vaihtaneet työpaikkaa ja vain pari 50 rautarouvaa siellä yhäkin sinnittelee.

      Nykyisessä työpaikassani vallitsee aivan toisenlainen ilmapiiri, olen tasavertainen muiden pomojen kanssa ja saan tehdä vihdoin rauhassa sitä työtä jossa koen olevani parhaimmillani, saan positiivista palautetta myös alaisiltani, niin miehiltä kuin naisilta, yhteishenki on erittäin innostava, joustava ja luova ja tulokset sen mukaisia.

      • leanni

        Voisit laittaa tänne sen yrityksen nimen niin tiedettäis kiertää se kaukaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe