Ei liian kiireellä yhteen

jkuio

Parisuhteet eivät oikein tunnu olevan kovin pitkiä. Mikä laittaa asiaa miettimään vähän tarkemmin ja vähän nähdystäkin.
Nuoret kuten myös jo eronneet hakeutuvat varsin pian yhteisen katon alle. No mikä se syy tähän on, on usein se seksin tarve , varsinkin miehillä taitaa olla vain sen seksikumppanin saanti ja osaltaan myös on yhteiskunnan syytäkin, sillä kaksin eläminen tulee edullisemmaksi, kuin yksin asuminen. Asuminen on suomessa kallista.

No nuorten kuten muidenkin pitäisi malttaa olla muuttamatta yhteen ja miettiä, että mihin sitä oikein on rakastunut, onko se tuo toisen elintapa, seksi. Ne tuskin riittävät kovin pitkälle suhteessa, sillä elintapa muuttuu tai pitäisi muuttua kun yhteen muutetaan ja varsinkin jos lapsi tulee, seksinkin tarve vaihtelee. eli olisiko kannattanut miettiä, onko tämä vain kaverisuhde vai onko kumppanista myös vaativampaan eli yhteiseen elämään kaikkine muutoksineen, niin iloineen kuin suruineen.

Kannattaisi viljellä sitä kaveruutta mahdollisimman pitkään, jotta ei lähde uskomaan mitään ennekuin on todella oppinut tuntemaan muutakin puolta kuin tuota viihteellä käyntiä yhdessä sekä seksiä.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietitihanliikaa

      No mikä nyt siinä niin vaivaa? Muuttofirmat tienaa liikaa?
      Sen myönnän, että lapsille tollanen voi olla raskasta. Mutta yhtä hyvin ero voi tulla vaikka kaveerattu ensin, että ei kai se siitä parane.

    • Mitä väärää seksin harrastamisessa tai yhteen muuttamisessa on? Mitäs sitten, jos seurustellaan pitkään eikä seksi sitten toimikaan? Tai asutaan vuosi kaupalla omissa asunnoissa ja vasta yhteen muuttaessa huomataan, ettei yhteisolo sujukaan?

      Mikä on tämän vetkuttelun positiivinen puoli?

    • hömpänpömppää

      Suhteita hajoaa riippumatta vetkutellaanko vai ei ja loppujenlopuksi, jos niitä tiettyjä suhteen kynnysvaiheita siirretään myöhempään ajankohtaan niin se hajoaminen siirtyy vaan pidemmälle. Suhteen kestämisen kannalta on lopultakin olennaista se kuinka kumpikin osaa huomioida toisiaan, välttää karikoita, puhua ja toimia suhteen eteen. Syitä on monenmoisia. Eni nyt ehkä ekalla viikolla kannata saman katon alle muuttaa.

    • kghg

      Mmmm. Kyllä nuoret ja eronneetkin saavat ihan rauhassa solmia uusia suhteita, muuttaa yhteen ja harrastaa seksiä. Vähän outo kirjoituksesi. Lisäänpä vielä, ettei pitkä parisuhde takaa onnellista parisuhdetta. Monet kituvat ja kärsivät parisuhteissaan kauankin ennen kuin tohtivat erota. Mielestäni pitäisi erota mieluummin suht hyvän sään aikana, eikä vasta sitten kun vähintään toinen on hulluuden partaalla.

      Loppukommenttina: seksi kuuluu parisuhteeseen erittäin läheisesti, eikä kaverisuhde ole parisuhde. Onko sinulla jokin trauma seksin suhteen, vai mikä mättää?

    • kghg

      "sillä kaksin eläminen tulee edullisemmaksi,"
      Tuohon vielä: kaksin eläminen ei ole edullista ollenkaan, jos toinen on esim. opiskelija tai työtön. Jos työssäkäyvän, etenkin pienipalkkaisen sellaisen pitäisi elättää pienestä palkastaan vielä opiskelija, niin se tuottaa kohtuutonta taloudellista riesaa, ja johtaa varmasti erimielisyyksiin raha-asioissa.

    • jkuio

      Kovin kevyellä pohjalla todella on yhteen muutot. Poimin joitakin mitkä ihmetyttää.
      Eihän sen seksin kokeilemisen vuoksi tarvitse yhteen muuttaa ja kaiken lisäksi seksi edellä jää se hieno seurustelusuhteen alku kokonaan kokematta. Uskon vakaasti, että vaikka yhteen tuossa tilanteessa muutettaisiin, ei se tule onnistumaan, koska on kuin loton tekisi siitä, miten muut asiat yhdessä sujuvat. Jos niistä olisi mielikuva ennen sitä ensimmäistä seksikertaa, olisi sentään jotain todellista eikä vain tuo himo, jolle nyt täytyy saada se objekti vaikka miten.

      No sitäkin sopii ajatella, mitä varten menisi yhteiseen asuntoon työttömän tai opiskelijankaan kanssa, sillä heillä kummallakin on varmasti ollut asunto ja tulot jostakin, joten opiskelijan pitäisi opiskella tiiviisti ja työttömän etsiä töitä. Toki hekin voivat seurustella, mutta heillä olisi kaiken tähdellisin asia järjestää nuo omat asiansa kuntoon ja sitten ajatella perheasioita.

      Kun siihen sopivasti tulla tupsahtaa se lapsukainen, niin ei taida oikein onni asua samassa huushollissa, kun se taloudellinen puoli kiristää. Ja niin sitä yritetään kaikkialla ruikuttaa ja vanhemmilta saada elatusapua. Sen verran pitäisi olla itsellään kunnianhimoa, että elättää perheensä omilla tuloillaan.

      Olette kuin nuo pakolaiset, jotka pötkivät omasta maastaan pakoon muka sotaa, kun nyt sitten aletaan nähdä, mitä nämä kaverit osaavat, mikä on koulutus, ei heillä ole ollut kotimaassaankaan mitään koulutusta tai edes tehneet työtä. Jos olisivat valveutuneita, järjestäisivät itselleen edes johonkin osaamisen, nyt täältä odotetaan tukielämistä ja koko porukkakin pitäisi saada tänne elätettäväksi.

      Tätä samaako suomalaiset ihmiset nyt touhuavat näillä "kokeilu yhteenmuutoilla, sillä kyllä todellinen järki puuttuu". Ensin suukotellaan ja hoidetaan koulutus ja työpaikka ja sitten suunnitellaan sitä omaa kotia.
      Juuri luin kirjoituksen, jossa suuri määrä eläkeläisiä on jo sossun luukuilla ja syynä useilla jo moneen kertaan ero takana ja uuden velan otto aina uuden kumppanin löytyessä ja velkaa onkin seitten vielä eläkeläisen, tuskin enää mitään näistä kumppaneista. Yhteiskunnanko ei niiden, jotka elävät elämäänsä sietäen jopa jonkin verran painetta liitossaan, mutta hoitaen asiansa sittenkin pitää maksaa tämä hulvaton "seksin ja kokeilun kuluja".

      Seksin jatkuva ajattelu on kuulemma masennusta usein, joten hoitakaa se masennus ja älkää sotkeko siihen minkäänlaista kumppania.

      • Hienosti linkitit yhteenmuuton, köyhyyden ja pakolaiset. Saat papukaijamerkin, jos liität samaan sillisalaattiin vielä ympäristöongelmat ja hallituksen tekemät vääryydet.


      • Kummastunut-M-72

        "Ensin suukotellaan ja hoidetaan koulutus ja työpaikka ja sitten suunnitellaan sitä omaa kotia. "

        Juuri tämän takia lasten tekoa nykyään lykätään paljon päälle kolmenkympin kun kaiken mahdollisen pitää olla kunnossa ennen kuin tehdään lapsia. Sitten huomataankin että ei sitä enää vanhempana niin helposti tullakaan raskaaksi ja saadaan ehkä juuri se yksi lapsi jos sitäkään. Ja sitten väestösuhde vääristyy kun lapsia ei synny tarpeeksi.
        Jostain kumman suustä meidän vanhemmat onnistuivat 70-luvulla perustamaan perheet paljon nuorempana vaikka oli opistelut ja muut kesken ja ihan hyvin tultiin kuitenkin toimeen.


      • Chomchom

        Oi, taidan olla tietämättäni masentunut. Taisin tehdä lähes kaiken väärin: tutustuin pakolaismieheen. Suutelimme toisella ja vähensimme vaatteita kolmannella tapaamiskerralla. Seksiä oli siis aika lailla heti, mutta ensimmäistä yhdyntää varroimme jonkin aikaa. Seksi kuitenkin kuului suhteemme "hienoon alkuun". Ei kai seksi estä keskustelemasta ja tutustumasta toiseen?

        Kovin pian emme päässeet yhteen muuttamaan, mutta kun pääsimme, olimme silloin molemmat opiskelijoita. Pakolaisuus, yhteenmuutto ja köyhyys siis linkattu ;) Naimisiin menimme vasta monen vuoden avoliiton jälkeen. Itse olin silloin opiskelija, mies jo työelämässä. Lasten aika oli sitten myöhemmin. Ja seksi, se on edelleen kivaa.


    • etsijät

      Kokonaisuuksia sitä elämässä pitää ajatella ja suunnitellakin, se taitaa vain olla että aika monet jättävät tuon ajattelun ja tehdään niitä "pikaratkaisuja". Sitä ne puhelinmyyjätkin aina yrittävät että saisivat ihmiset tekemään sen päätöksen heti ja kaiketi etsivätkin näitä hyväksikäytettäviä.
      Joten hyvä olisi aina osata se ei sana, vaikka se kuinka tylyltä tuntuu. Silloin jää aikaa hengittää ja ajatella asiaa perinpohjaisemmin.

      • TotuudenTorvinen

        Valitettavasti liika miettiminen johtaa näissä tunneasioissa yleensä ojasta allikkoon. Harva järkiliitto on oikeasti onnellinen.
        Tämä ei tarkoita etteikö järkeä pitäisi käyttää ollenkaan mutta kyllä se puolison valinta on pääasiassa tunnepuolen asia jota ei voi järjellä selittää.


    • jkuuio

      Niin onhan se tunnepuolen asia, mutta se siihen tarvitse juosta suin päin, ensin lähestyminen ja seurustelu ja paljon keskustelua. Ei se suhde karkaa jos kohtelet hyvin ja hienotunteisesti edeten ja samalla selviää ollaanko samalla aaltopituudella lainkaan. Joten en usko tuosta ojasta allikkoon joutumista lainkaan.

      Tosin hyvä järkiliitto varmasti on parempi vaihtoehto, kuin se liian kiireinen ja sopimattoman ihmisen kanssa tehty yhteen muutto.

    • HaHa_-63

      Liian kiireellä yhteen? En ymmärrä mistä puhut :). Lähipiirissäni kukaan ei ole muuttanut lähellekään liian kiireesti yhteen. Ystäviin, tuttaviin, sukulaisiin kuuluu silti aika moinen monen kirjava joukko kaikenikäisiä ihmisiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe