Janne Ruhan kommentti Selännelehdessä

eieksy

Janne Ruha otti kantaa kärsämäen kunnan rakennuskiinteistöjen käyttöön.
Ruha toi esille kirjaston sijainnin ja arkkiteehtuullisen muotoilun kirjastorakennuksessa sekä kirjaston sijainnin. Konttilan kultuuriperinteen rikkomisen aitauksilla, yms:sta.
Kaiken tämän takana on Rannankylän koulurakennuksen homehtuminen.

Janne Ruha saisi paremmin asiansa esille äitinsä Anne Ruhan kautta.
Anne Ruha on pitkäaikainen kunnanvaltuutettu hän toimii kunnanhallituksenjäsenenä ja seutu - maakunnallisissa luottamustehtävissä.
Laajasti voisi kepulaiset selvittää nämä kiinteistöjärjestelyt kärsämäen kunnasjärjestössä, siellä se viimeinen KOPS päätetään.

92

839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhastaeihalvallauutta

      aivan turhaan etukäteen panikoida se ei johda kuin rahanmenoon, jos tilaisuuksia tulee kiinteistöihin jotka maakuna ofensiivi jättää kuntien rasitteeksi, niin sitten vaan korjausrakentamista täsmäkohteissa, home- rakennuksia ei kannata alkaa hyyssäämään vaan palokunnan-harjoitus samutus-kohteeksi ovat hyviä, kuten Rannan koulu esim.

      • jäljetvainjää

        sitäpaitti, vaika Anne Ruha´kin on pitkäaikainen kuntavaltuutettu ja monessa mukana ollut, en kovinkaan ruusuja Käki valtuutetuille yleisesti nakkeleis muistaen "313"


    • janäinkin

      Se voi olla, että kun valta turmelee niin ei etes sukulaisten sana auta järkeä takomaan.

    • EIkirjastonsiirrolle

      Jannen kommentti oli ihan asiallinen ja olen itsekin täysin samaa mieltä asiasta. Törkeää, jos kirjasto siirretään huoltamorakennukseen, jossa kaiken järjen mukaan pitäisi olla paikkoja yritystoimintaan. Kirjaston pitäisi olla hiljainen ja rauhallinen paikka, toteutuuko tämä jos se tulee olemaan huoltamon vieressä??
      Nykyinen kirjasto on todella ihana ja houkuttelee poikkeamaan. Kirjastorakennus ja piha pitäisi olla kaikkien käytössä, eikä eikä aidata sitä vain lasten käyttöön. Miten täällä voi muka edes olla niin paljon hoidon tarpeessa olevia lapsia, että heille pitäisi "tehdä" toinen päiväkoti??
      Onhan niitä rakennuksia muuallakin.
      Törkeää, jos pilaavat HYVÄN kirjastomme!

    • käyttöaste

      onko käyttöä kävijöitä paljon kirjastossa

      • ristiriitainenratkaisu

        Ei taida olla se oleellinen asia vaan se, minkälaiseen miljööseen sivistystoimeen luokiteltavaa palvelua ollaan sijoittamassa kunnassa jossa kulttuuri eri muodoissaan on isossa roolissa kunnan imagon rakentamisessa. Ei tule ihan heti mieleen matkailijoille tarkoitetusta tankkauspistettä minkä yhteydessä olevista liiketiloista löytyisi alkon yms. vierestä kirjasto..Muutenkin kummallinen yhtälö sijoittaa taloudellisesti tuottamaton kirjasto tiloihin jotka ovat tarkoitetut erinäisten yrityksien käyttöön. Asiayhteydessä missä ko. tilat siirtyi juuri kunnan omistukseen juuri sen takia että tilat eivät tuottaneet taloudellisesti. Eniten asiassa tökkii henkilökohtaisesti paanulinna poikkeuksellisen epäviihtyisenä paikkana rakennuksena. Luotaansa työntävä paikka niin ulkoisesti kuin sisään astuessakin. Sama asia toistuu terveyskeskuksen kohdallakin vanha oli paljon viihtyisämpi paikka käydä asioimassa kuin nykyinen.Varsinkin sen jälkeen kun ko. tilat alkoi kuntalaisten sijaan palvelemaan ensisijaisesti pörssifirman taloudellisia etuja.


      • kulttuurikäyttöön

        Janne oikealla asialla .... ja lisäisin vielä edelliseen, että kulttuuria ja sivistystä ei voi mitata käyttöasteella.


      • käyttöastesivistyksellä0

        Totta. Kärsämäessä sivistys on niin vieras käsite pienen pienessä marginaalissa ettei sitä voi edes mitata käyttöasteen ollessa siihen aivan liian pieni. Oikein sivistysjohtajan viran perustivat kertomaan maalaisjunteille mitä sivistys on mutta turhaa on työnsä kohteiden miettiessä pitäisikö palkata konsultti kertomaan kuinka kannettaisiin säkillä valoa pirttiin edullisemmin.
        Sivistystä kärsämäessä ei mitata käyttöasteella vaan rahalla. Sivistyneet ihmiset eivät esim. huutokauppaa kuntalaistensa terveyspalveluita halvimman tarjouksen perusteella. Sivistyksestä, kärsämäen kohdalla sen puutteen voi mitata ja mitattiin vetovoimaisuudella sijoituksen kertoessa miten sillä sektroilla tässä kunnassa pyyhkii.

        Voihan ne aku ankat kuskata väliaikaisesti vaikka paanulinnaan jos lisätilat päivähoidolle ovat myös tulevaisuudessa tarpeen mutta lopullisena sijoituksena kirjastolle en kyseisiä tiloja osaa nähdä. Tyhjiä seiniähän kunnalla on enemmän kuin omiksi tarpeiksi mutta soveltuvia tiloja kirjastolle ei ihan heti mieleen tule. Kaikki vaatisi enemmän tai vähemmän suuria muutostöitä mihin kunnalla ei ole varoja. Paanulinnaankin meni tyhjään kaivoon monen uuden kirjaston edestä rahaa ilman minkäänlaista vastinetta. Päivähoidon lisätilat sen sijaan ovat helpohkosti pienin kustannuksin sijoitettavissa muihin tyhjinä oleviin tiloihin. Leikkikentän sijoitukseen vetoaminen aika turhaa silloin se olisi jo alunperin sijoitettu nykyisen päiväkodin läheisyyteen.


      • Kunnanjäsen
        kulttuurikäyttöön kirjoitti:

        Janne oikealla asialla .... ja lisäisin vielä edelliseen, että kulttuuria ja sivistystä ei voi mitata käyttöasteella.

        Kyllä ainakin kustannuksilla, kuinka kulttuuri on taloudellisesti hyödyttänyt kuntalaisia tonttuja lukuunottamatta ?


      • Väinomoinen

        Jos taloudellinen tuotto olisi kulttuurin määritelmissä sen ehtona suomessa ei olisi mitään kulttuuria. Ainoa huvi olisi sitten kärsämäessäkin kuntapolitiikka jonka seuraaminen kieltämättä on kuin sirkuksen katsomossa istuisi. Jos kulttuuria ei olisi suomella ei olisi edes omaa identiteettiään kansakuntana.


    • missärahasielhuijari

      niih, maksa enämpi saat parempaa,..sanoo markkinat, mutta wilpilinen on oli terveyden markkinakauppias

    • piruorpo

      Mitä avaaja mahtaa tarkoittaa konttilan kulttuuriperinteen rikkomisella aidoilla? Sama asia herättää kysymyksiä selännejutunkin kohdalla mihin avaaja viittasi.

      Kuinka konttilan perinnepiha museoineen yhdistettiin jakamattomana kokonaisuutena moderniin kirjastorakennukseen niiden ollessa toistensa ääripäitä arkkitehtuurisesti niin ajallisesti kuin käytettyjen rak.materiaalien puolesta??
      Ihan käsittämätön tulkinta ja ihmeellistä kaunistelua. Syrjäinen pois silmistä sijainti kebab-baarin takana iso suuri hiekkakenttä paikoitusalueena ja kirjaston pääasiallisen ympäristönä joka on myös se rajaava tekijä esim. museoon joka on jo selin kirjastoon sulkien sen pois kirjastosta siltäkin osin. Edelleen Konttilan piha on jo "tynkäpiha" edustaen mukaelmaa perinteistä ns. sisäpihasta jossa rakennuksien sijoittelutavoilla muodostuu em. sisäpiha sitä ei jokin kirjaston mahd. aitaaminen miksikään muuta.

      Kirjaston mahd. käyttötarkoituksen muutokset eivät sitä esteettistä ympäristöä minkä perään kirjoittaja haikaili ei miksikään muutu vain ko. rakennuksen käyttötarkoituksen mikä tuskin edellyttää mittavia muutostöitä edes sisätiloissa. Samat rakennukset on ja pysyy käyttötarkoitus vain muuttuu kirjaston kohdalla. Puolustelematta kirjaston siirtoa paanulinnaan perusteet vain edelliselle ontui omasta mielestä ja pahasti. Ihan kuin oltaisiin purkamassa koko kirjastoa sen mielikuvan kirjoituksesta sai. Käytettiin jopa sanaa tuhoaminen mikä edellistä mielikuvaa vain ruokki.

      • orpooot

        niin, että sun mielestä kirjasto paanulinnaan sitte vaan?


      • piruorp

        Luetun ymmärtäminen liikaa vaadittu? Sanoin sanatarkasti "Puolustelematta kirjaston siirtoa paanulinnaan perusteet vain edelliselle ontui omasta mielestä ja pahasti".
        Jos minä kerran kahdesti vuodessa käyn kirjastossa jos sitäkään menen sinne lukemaan jotain tai hakemaan lainattavaa en niinkään nauttimaan esteettisestä ympäristöstä. Siinä mielessä jokin paanulinna mikä on sanan varsinaisessa merkityksessä kuin luotaansa työntävä linna, se kyllä minun puolesta ajaa asiansa jos siellä on hiljaista eikä ruuankäry haise. Tyhmin paikka mitä ajatella saattaa mutta itselle aika lailla hällä väliä. Jos kunnatalo tyhjenee sinne itse sijoittaisin tai koulun vierellä seisovaan vanhaan kouluun.


      • noman.sland

        hoitamattomat pellot sitä maisemaa hallitsee satunnaisine rakennuksineen ihan kuin jokin hylätty kylä ja vielä keskustan välittömässä läheisyydessä. Museon ja aittojen siirto kummasti piristi sitä nurkkaa kylähän on ruma röttelökylä. Kuvat piikkilän seinillä parasta koko keskustassa. Nekin ilmestyi siihen vasta kun se oli tarkoitus purkaa että siinäpähän sotkette nurin menee kohta. Ei onnistunut sekään kuten ei mikään muukaan tässä kunnassa ja nyt ne töherrykset on piristävin asia koko kunnassa kun läpi ajaa.


    • eiasiaaetteiköonkelmaa

      voisiko Kämäkiä markkinoida ongelmien Äidiksi, olisko sille markkina"vientiä?

      • vahvistusta

        sehän oli jo "PpkySelänne" siksihän se "kärsä irtosi, kun oli onkelmia ja sen jälkeen....


    • huoltoasviinallekohyi

      Sekopää Se ,joka edes kehtaa esittää kirjastoa muualle. Käyttäkää nyt kerrankin järkeä päättäjät,vai onko se kaikk männy? Oksettaa ,pahalle tuntuu koko esitys,voi hyvä tavaton ,mihin nämä päättäjät tosiaan ovat järkensä menettäneet, vai onko sitä ollutkaan ? Kirjaston paikka on nykyinen ja sillä selevä. Hah hah haa,leikkikentänkö takia lapset kirjaston tiloihin. Tähän pitää jo korkeamman tahon puuttua,eikä Kärsämäen päättömien päättäjien.

      • tympeissään

        tosi on et kirjaston paikka kuuluu olla siellä mihin se on tehty, jären köyhyyttä se on lähtä siirtää muualle. pitäs jo päättäjillä olla etes pikkasen järkee,et mennä muuttelemaan edestakaisin paikkoja. aika lyhytnäköistä päättäjiltä. ensinnäkin kuin paljon koituu rahanmenoa, muuttaa kirjasto päivähoitopaikaksi ja entä sit huolto asema kirjastoksi. eli turhaa rahan polttoa. eikö enää kunnassa ole tärkeempiä rahan reikiä.?? kenen älynväläys tämäkin on??? ei siinä paljon ole ajateltu, ensinnäkin miten hankala on mennä ihmisten entiselle huoltoasemalle. aivan tyhmä ajatus. lapsillekkin se on hankala paikka mennä, on vaarallisia tien ylityspaikkoja, autoja rällää kahakäteen, lapset vaarassa jäädä alle. meluinen paikka ja epäsopiva kaikintavoin. kirjastoksi. kyllä pitäs päättäjien etes sitä järkiä käyttää tässä asiassa. kun muuten oletta sössineet melkein asian ku asian. jos joku niistä muutamasta päättäjistä osaa ajatella asijoita kuntalaisten hyväksi ja tuo oman näkemyksenasiasta julki, joka on oikein, niin nämä "tyhmät"kepulaiset vain naureskelee. on kuulemma jossain kokouksessa muutamat nimeltä mainitemata tätä tyhjänpäiväistä "tirskumista"harrastaneet, muitten tekemien ehdotusten aikana. asiatonta käyttäymistä heiltä. kyllä täytyy sanoa et onkohan missään muualla lähipitäjissä istunut näin paljon asioista tietämättömiä päättäjiä kuin täs kunnassa. ja ovat totaallisesti vieneet kuntaa alaspäin. ihan hävettää!!!


    • Seuraaja-vain

      Minusta kirjasto voisi hyvin olla paanulinnassa!
      Siellähän olisi tilaa ja saahaan käyttöastetta mokomalle tilalle.
      Vanha koulu ja kunnantalo on huonossa kunnossa, ei sinne lapsia voi laittaa.
      Rannankoulukin taitaa olla jatkoajalla?!
      Ei muuta kun muuttohommat käyntiin!!
      Topakoita työttömiä avuksi, pois täältä kiukuttelemasta :)

      • joulukinkun

        minusta siihen paanuun vois otta turismin vetonaulaksi vaikka kunnon kärsän wirosta


    • esimerkkis

      "Korkatin komppania tekee, helteellä oitää olla juomista

    • aivhävtolkärs

      Kiitos Janne ,kirjoitit Selänteeseen kirjaston muutosta .Sen paikka ei ole tosiaan bensa-asemalla ja muutenkaan se ei sovi sinne.Voi sitä ,joka edes kehtaa esittää päätttömiä ajatuksia. Täällä hölmöläisten kylässä menee kaikki päin mäntyä .Eipä millään ole enään mitään väliä. Tarttuuko päättäjät tällaiseen koukkuun? Jospa se siima katkeaa. Joka kuuseen kurkottaa.........................................................................Vai oliko se joku päättäjist ,vai joku arvovaltainen silmää tekevä vai joku muu ?VAI ???

      • valittaa.asti

        vai ei muka sovi tyhjiä tiloja ihan valita asti ja jääkin vielä.


      • Ontilojajoo

        Onhan niitä tiloja, ne kaikki ovat vain homeessa.


      • tulevainmemoriam
        Ontilojajoo kirjoitti:

        Onhan niitä tiloja, ne kaikki ovat vain homeessa.

        "kämäessä ja kymmenissä muissa kunnissa huomataan, että "seiniä on mutta "homeessa, em onkelman yli ja aidasta matalimmasta pyyhkii maanhallinto ja tuleva maakuntahallinto jättäen kuntaisät "homehtumaan, jo ennen hautoja.


    • KÄPYLEHMÄT

      Kehnot perustelut kirjaston muutosta ,LEIKKIKENTTÄ.

      • Kehnot.on

        kirjastoko tarvitsee enemmän leikkikenttää vieressä kuin päiväkoti? Niin että käympä kirjastossa lukemassa iijokisarjan ja kun perse puutuu käyn välillä leikkikentällä hiukan vetreyttämässä istumalihaksia?


      • onsevaankehnoo

        Miten vain pässi, mutta ei sitä kirjastoa voi jonnekin helkatin huoltsikalle pistää. Äly hoi!


      • perusteetpuuttuu

        Lähtökohtaisesti samaa mieltä mutta eipä ole vielä ensimmäistäkään uskottavaa perustetta muutolle kukaan pystynyt esittämään. Kovin tyhjää puhetta joka ei kirjastoa säilytä nykyisellä paikallaan jos perusteet jää tasolle ei käy pässi tms. Jos te haluatte kirjaston säilyvän paikallaan perusteita kiitos kanta tuli jo selväksi.


      • sitähä

        n minäkin ei perusteen perustetta mutta ei se vaan käy


    • päähtyu

      oisit kertonut äididles hänhän ne kärsämäen asiat päättää lampaiden kanssa.

      • Kauan-kesti

        Heh, tulihan se sieltä..


      • ainalähellä

        no voishansen tohun k'-auton ja siihen ii-joki sarjat ja akuankat


    • Pyrrönen

      Eikö tuo selänteeseen kirjoittanut J. Ruha ole kakara vielä,mitäpä hän nyt mistään tietäisi. Muuten olen sitä mieltä, että Konttila on väärässä paikassa. Nykyisen kirjaston paikka olisi vähän syrjempänä ja Paanulinna sekä Paanukirkko tulisi purkaa. Kunnantoimiston paikka olisi Pyhäjoen rantamilla, tai sitten kylän korkeimmalla paikalla. Kirkko joutaisi purettavaksi ja pappi kilometritehtaalle.

      • 34567o

        Sinä se et koskaan opi edes alkukantaista provoa kirjoittamaan vaikka ahkera siinä lajissa oletkin - Lapsen tasoisia trolleja.

        Ei omena kauas puusta putoa. Lapsentasosta tuli vielä mieleen mutta kakara tällä kertaa on se, joka taas jälleen kerran nimeää haukkumansa kohteen anonyyminä puskista huudellen mitä yksikään aikuiseksi luokiteltava ei tee oli ikää 18 tai 81.

        Miten voi olla rakennuksen alkuperäinen sijoituspaikka väärä osaatko edes siihen vastata? Vai meneekö tälläkin kertaa vanhalla kaavalla ja vedät taas herneet nenään kun et osaa puolustaa itseäsi ja sanomisiasi?


      • Pyrrönen

        Vai provoksi vedetään asialliset kommentit. Helppoahan se on sellaiseksi väittää, jos ei muuhun kykene. Mitä tulee rakennusten sijoittamiseen, on asia joka ratkaistaan kaavassa, eikä siinä tarvitse antaa merkitysta sille, miten menneet sukupolvet ovat asian nähneet. Tarkoitan sitä, että nykyinen Konttila voisi olla vaikka Korkatinperällä, mutta ei nykyisellä paikallaan missä ohikulkijat mieltävät sen joksikin menneitten aikojen hölmöläiskyläksi. Sija 313 tulee pienistä asioista ja kaavoitus on niistä yksi, jolla siihen voidaan vaikuttaa. Yksi asia on nuo kylällä traktorilla ajelevat kepukakarat, jotka ovat vaaraksi liikenteelle ja onhan niitä suuri määrä ilmiöitä, jotka ovat omiaan pilaamaan kylän mainetta.


      • 70w

        Todella ala-arvoista ajattelua pyrröseltä. Miksi viestintuoja tapetaan ja viesti vesitetään provoilla?


      • alkuperäinen

        HÄPEÄ PYRRÖNEN!!!


    • hölömöläisiälöytyy

      Turhaan yleensä rakennettiin Paanulinna. Kunnalle vain tuli velkaa .Tuleeko tästä sellainen metelisoppa ,kuin Aten tulo . Eikö kirjaston rakentamiseen tullut avustuksia.Käyttö muuhun tarkoitukseen ,kunta joutuu maksamaan saadut avustukset. Viisaat ,ottakaa selvää pikaisesti,ennenkä joukko päättäjiä tekee ajattelemattomia päätöksiä.

      • Nuttuperänen

        Kyllä keskustapuolue on tehnyt päätöksen rakentaa kirjaston nykyiselle paikalleen, nytkö ollaankin sitten viisaampia ?


    • OUTOTUNNEMONELLA

      Janne ei ole kakara.Aikuinen tervejärkinen mies,asiaa hän kirjoitti ja hyvä ,tulee keskustelua ,joka johtais viisaisiin päätöksiin.

      • nähtyäon

        Uusi sukupolvi toistaa entisiä. Ruhat ja kosket samanlaisia, pistävät nokkansa joka paikkaan!


    • AA313

      Kulttuuri ja sivistys! Mitä tekemistä kärsämäellä on tässä yhteydessä???? Sallinette minun nauraa. Tuommoiset 313 kertaa. Aluksi.

    • eimuutaminulla

      Viisaat ? No kun siinä porukassa ei ole yhtään viisasta.... Mauno olisi ollut, mutta....

    • Takitonhousutonautoton

      Kirjaston viereinen leikkikenttä on tehty yleiseen käyttöön. Jos kirjasto viedään viinakaupan nurkkaan,leikkikenttäkin on vain talon lapsille.Kirjasto kyllä tulee olla tuossa paikalla,jos vain päättäjät asian oikein ymmärtää. Vuokratkaa tiloja Paanulinnasta,yrittäkää edes kuuluttaa vapaista tiloista.Kengät ,takit,askartelutarvikkeet ja vaikka kierrätyskeskus,menestyy ne muuallakin. Kiva olis ostaa omasta pitäjästä ,eikä joka lähteä joka kampetta ostamaan muualta.Se on Kärsämäen ruokakauppojen tappioksi,kun samalla ostetaan ruuat ,ku ne housut,kengät ym. haetaan muualta.

    • lukutoukka_

      Toisin kuin JR, minä menen kirjastoon kirjojen vuoksi enkä rakennuksen arkkitehtuurin vuoksi. Ei minua kiinnosta minkänäköinen rakennus on, kunhan se vain on käyttötarkoitukseen sopiva ja sieltä löytyy lukemista.

      Rakennushan säilyy ennallaan, sitä voi käydä ihailemassa myöhemminkin.

      • sajjfe

        näinhän se ajatus kuntapäättäjän toiveen mukaan menee, että huoltsikalle koko kirjasto..... s******n tunarit! Siellä ei lukutoukka rauhassa lue.


      • lukutoukalle

        Miten paanulinnan yrityksille kohdennetut liiketilat palvelevat alkuperäistä käyttötarkoitustaan jos yhteen niistä sijoitetaan kirjasto?


      • kirjatoukka_

        siitä vain yrityksiä perustamaan Paanulinnaan! Jos jokainen kirjaston siirtämistä vastustava perustaisi sinne oman rahantekopaikan niin kirjaston siirtämissuunnitelmat loppuisivat.


      • aakkupaovorpellupekäsräk

        Kunnan markkinointiin on käsittääkseni palkattu ihmisiä tai ainakin sivutoimena mistä myönnettiin palkankorotuksia minkä jälkeen liiketilojen käyttö kirjastona on, miten sen nyt ilmaisisi, hyvin tyypillistä kärsäkepua. Ei mitään logiikkaa missään kunhan sohelletaan.

        Mistä lähtien kuntakeput muuten ovat saaneet luvan jatkaa osallistumista suomi24 viestittelyyn kieltojen jälkeen? Kerronko reikanille että täällä sooloilee yksi karanteenista karannut?


      • keputoukka
        kirjatoukka_ kirjoitti:

        siitä vain yrityksiä perustamaan Paanulinnaan! Jos jokainen kirjaston siirtämistä vastustava perustaisi sinne oman rahantekopaikan niin kirjaston siirtämissuunnitelmat loppuisivat.

        Antakaa tk:n avaimien lisäksi paanulinnan avaimet attendolle ja johan alkaa tilat tuottamaan kunhan ensin vetävät lippunsa salkoon senkin valtaamisesta. Kunta maksaa tietenkin vuokrat aten puolesta ja kulut aten tehdessä tiliä eikös se niin mene?


      • oikeapersu

        mistä lähtien persuista potkituilla on ollut oikeus määrätä kuka saa täällä kirjoitella?


      • aakkupaovorpellupekäsräk

        Ruokahuoltokin ulkoistettiin ihan kirjaimellisesti ja nyt myyvät sapuskaa kaikille avoimista lounaspaikoista Frosteruksen koulusta ja koivupuistosta. Siinä mielessä on ihan loogista ja ok jos liikekeskuskukseen sijoitetaan kirjasto kun mm. koulukin muutetiin lounaspaikaksi. Vai pitäisikö nekin kunnan tilat paanulinnasta antaa ruokahuollon kilpailutuksen voittaneelle yritykselle niin ei näyttäisi niin naurettavalta perin eriskummalliseksi luokiteltava kärsämäkisten liiketoiminnan tukeminen ja elinkeinopolitiikka? Esimerkkinä peruskoulu lounasravintolana ja liikekeskus kirjastona ihan luonnollinen asia kun huomioi ketkä kuntaa tällä hetkellä johtaa. Tekijöidensä näköistä jälkeä. Vielä kun korotatte lisää kiinteistöveroa niin lyö loputkin kärsämäkiset yrittäjät hanskat tiskiin yrittäjyyden ollessa mahdotonta kärsämäessä niin saatte lisää tiloja joita lahjoittaa yrittäjille ilmaiseen käyttöön joita konsultit sattuu löytämään säästöjä kunnalle tuomaan vai kävikö jopa niin että kusivat silmään ja rahastavat kunnan viisaita nenästä vetämällä? Vai olisiko attendolla lisätilalle tarvetta paanulinnan tiloilla esim.yksityiselle terveysasemalle huoltoaseman tiloissa?


      • soitaparanoid
        oikeapersu kirjoitti:

        mistä lähtien persuista potkituilla on ollut oikeus määrätä kuka saa täällä kirjoitella?

        Yhden sortin taitolaji taito kääntää asia kuin asia persuihin. Vai pitäisikö sitä kutsua pakkomielteeksi?


      • Hyvä_idea
        aakkupaovorpellupekäsräk kirjoitti:

        Ruokahuoltokin ulkoistettiin ihan kirjaimellisesti ja nyt myyvät sapuskaa kaikille avoimista lounaspaikoista Frosteruksen koulusta ja koivupuistosta. Siinä mielessä on ihan loogista ja ok jos liikekeskuskukseen sijoitetaan kirjasto kun mm. koulukin muutetiin lounaspaikaksi. Vai pitäisikö nekin kunnan tilat paanulinnasta antaa ruokahuollon kilpailutuksen voittaneelle yritykselle niin ei näyttäisi niin naurettavalta perin eriskummalliseksi luokiteltava kärsämäkisten liiketoiminnan tukeminen ja elinkeinopolitiikka? Esimerkkinä peruskoulu lounasravintolana ja liikekeskus kirjastona ihan luonnollinen asia kun huomioi ketkä kuntaa tällä hetkellä johtaa. Tekijöidensä näköistä jälkeä. Vielä kun korotatte lisää kiinteistöveroa niin lyö loputkin kärsämäkiset yrittäjät hanskat tiskiin yrittäjyyden ollessa mahdotonta kärsämäessä niin saatte lisää tiloja joita lahjoittaa yrittäjille ilmaiseen käyttöön joita konsultit sattuu löytämään säästöjä kunnalle tuomaan vai kävikö jopa niin että kusivat silmään ja rahastavat kunnan viisaita nenästä vetämällä? Vai olisiko attendolla lisätilalle tarvetta paanulinnan tiloilla esim.yksityiselle terveysasemalle huoltoaseman tiloissa?

        Johan alkaisi 4:s tien ohikulkijat pysähtymään kun löytyisi suomesta yhden vilkkaimman valtaväylän vierestä huoltoasema missä voi tankata auton, syödä lounaan, hoidattaa kuopan vieraalla paikkakunnalla ilman noloa kiinnijäämisen pelkoa minkä jälkeen kävellä viinakauppaan ostamaan konjakkipullo jota tissutella kirjastossa hyvän kirjan parissa. Auto tietenkin parkkiin ja majoitus paanulinnassa. Vielä kun apteekin tilat siirrettäisiin paanulinnaan niin saisi matkaajat hakea aamulla krapulaan särkylääkettä matkanteon jatkamisen mahdollistamiseksi. Tai saikkulapun atelta jos putki hirttää päälle ja viikonloppu hiukan venähtää suomen parhaimmat palvelut tarjoavassa nesteen huoltoasemalla. Edellisen varmistamiseksi yläkerrasta pari huonetta "hierojien" käyttöön niin siihen loppuisi tarve thaimaa reissuihin kun kaikki mitä matkaaja voi haaveilla löytyisi kärsämäestä. Vielä kun pihalta löytyisi viron rekkareilla oleva hiace niin viron viinanhakureissutkin hoituisi kärsämäessä. Tuulimyllyn siivet vapaaksi ja jouluvalot lapoihin pyörimään niin risteilytkin hoituisi kuivalla maaperällä. Saa käyttää mutta ei ole pakko


      • kirjoitusvirhe

        tarkoitin kupan ei kuopan


      • tyypillinen-kepu
        kirjatoukka_ kirjoitti:

        siitä vain yrityksiä perustamaan Paanulinnaan! Jos jokainen kirjaston siirtämistä vastustava perustaisi sinne oman rahantekopaikan niin kirjaston siirtämissuunnitelmat loppuisivat.

        Niinkö kirjatoukka meinaat että liiketilojen täyttyessä päivähoidon lisätilojen tarve kirjaston tiloista katoaa?

        Menikö ihan putkeen niinku omasta mielestä?


      • b_a_d

        o n e


      • tyhmäkysyy
        aakkupaovorpellupekäsräk kirjoitti:

        Ruokahuoltokin ulkoistettiin ihan kirjaimellisesti ja nyt myyvät sapuskaa kaikille avoimista lounaspaikoista Frosteruksen koulusta ja koivupuistosta. Siinä mielessä on ihan loogista ja ok jos liikekeskuskukseen sijoitetaan kirjasto kun mm. koulukin muutetiin lounaspaikaksi. Vai pitäisikö nekin kunnan tilat paanulinnasta antaa ruokahuollon kilpailutuksen voittaneelle yritykselle niin ei näyttäisi niin naurettavalta perin eriskummalliseksi luokiteltava kärsämäkisten liiketoiminnan tukeminen ja elinkeinopolitiikka? Esimerkkinä peruskoulu lounasravintolana ja liikekeskus kirjastona ihan luonnollinen asia kun huomioi ketkä kuntaa tällä hetkellä johtaa. Tekijöidensä näköistä jälkeä. Vielä kun korotatte lisää kiinteistöveroa niin lyö loputkin kärsämäkiset yrittäjät hanskat tiskiin yrittäjyyden ollessa mahdotonta kärsämäessä niin saatte lisää tiloja joita lahjoittaa yrittäjille ilmaiseen käyttöön joita konsultit sattuu löytämään säästöjä kunnalle tuomaan vai kävikö jopa niin että kusivat silmään ja rahastavat kunnan viisaita nenästä vetämällä? Vai olisiko attendolla lisätilalle tarvetta paanulinnan tiloilla esim.yksityiselle terveysasemalle huoltoaseman tiloissa?

        Miten koulun tiloja voi käyttää maksullisena ravintolana?


      • tyhmävastaus
        tyhmäkysyy kirjoitti:

        Miten koulun tiloja voi käyttää maksullisena ravintolana?

        alkamalla periä oppilailta ruokamaksu


      • ulkoistajat.rahastaa

        ei kun sinne koululle on perustettu kaikille avoin ravinteli lukee kunnan nettisivuilla. Osa opettajista jo syö kynsiään kun ulkoistamisen jälkeen alkoi ruoka maksamaan opettajillekkin. Semmosia säästöjä kärsämäen kunnalle alkoi rahastaminen joka luukulla missä konsultti kierroksella kävi


    • vanhaihmettelee

      Kärsämäen päättäjät ovat jo päänsä palelluttaneet pikkupakkasella. Kirjasto on paikallaan ja antakaa olla sen siinä. Muutto tulee kalliiksi. Jos vielä valtionosuusksia joutuu maksamaan takaisin ,hinta on kova.Miksi täällä tehdään niin outoja ehdotuksia ja päätöksiä. Tähän pitäis jo puuttua korkeamman tahon . Pankaapa nuoret tuulemaan ja valituksia eteenpäin,jos tulee hätiköityjä päätöksiä. Suut niillä höplättää,kuin hevonen veteen paskoo

    • ylivarojen

      eikohan se ole turhan hienostelua kunnalta joka on kontallaan

      • nimenomaanylivarojen

        Hienostelua tai ei mutta perin kummallista tilanteessa missä kärsämäen asunnot oy ei ole lainojaan kyennyt lyhentämään asianmukaisela tavalla mitä paikataan ja lisää otetaan velkaa uudisrakentamiseen? Ei ollut vara rempata vuokra-asuntoja eivätkä saaneet avustuksia edelliseen ja rempat jätettiin tekemättä ja nyt ei rahasta ole kiinni tehdään vaihteeksi lisää velkaa ja asiasta päätettiin samassa kokouksessa missä maksuvaikeudet aikaisempien velkojen kohdalla tuotiin esille?


      • kttuilua

        jospa ne attentolaiset on valittanu hyväveljille että eihän teillä maalaisjunteilla ole täällä jumalan selän takana edes ihmisille kelpaavia asuntoja uutta ja nopiasti?


    • takitonkengätautoton

      Edullinen vaatetusliike,kenkiä ,takkeja ym asusteisiin liittyvää,sellainen olis paikallaan Paanulinnaan. Askartelutarvikkeita,lankoja ym tarvittavaa meiltä puuttuu. Paanulinna aikoinaan tehtiin kauppoja varten. Ei konkka edellytä,että kirjasto muutetaan sinne viinakaupan nurkkaukseen. Hävytöntä. Kunta maksaa vielä kalliit opppirahat tästäkin päätöksestä ,jos ? Tähän pitäis jo valtiovallan puuttua. Tehkää joku valitusta. Ja jos mitään liikkeitä ei tule,edelleen haetaan muualta kengät ym. ja samalla ostetaan ruokakin,viittä kassillista viikon varrelle. Tappiota meidän ruokakaupoille.

      • jäläkijunassa

        Rannankylän homekoulun lapset on kai sijoitettu TOIMINTAKESKUKSEEN, siellä on tilaa aivan riittävästi jopa toisellekkinryhmälle.
        Leikkikenttä on rakennettu aivan vääräänpaikkaan, sitä se kaavoituksen päivittäminen vaatisi.


      • Jeesustelija

        Kyllä näin on. 3 lasta koulussa. Jokaisella lapsella n. 15 kaverisynttäriä vuodessa. Tämä tekee 45 lahjaa vuodessa vain meidän perheeltä. Eipä kummoista lahjatavaraa löydy tältä kylältä. Kynä ja karkkipussi, kun on jo vähän kulahtanut ja sama paketissa jokaisella tulijalla?
        Mr. Ruha kyllä siinä oli väärässä, että äidit ja isät toivoisi kirjastoa muutettavaksi lastenkodiksi. Tuskin on yhtään vanhempaa tai kuntalaista asian tiimoilta haastateltu. Leikkikenttä olisi kiva päiväsaikaan olla avoinna kaikille lapsille. Ei se kirjasto ainakaan rahaa tälle kylälle tuo kylän parhaimmassa myyntipaikassa.


      • moodes
        Jeesustelija kirjoitti:

        Kyllä näin on. 3 lasta koulussa. Jokaisella lapsella n. 15 kaverisynttäriä vuodessa. Tämä tekee 45 lahjaa vuodessa vain meidän perheeltä. Eipä kummoista lahjatavaraa löydy tältä kylältä. Kynä ja karkkipussi, kun on jo vähän kulahtanut ja sama paketissa jokaisella tulijalla?
        Mr. Ruha kyllä siinä oli väärässä, että äidit ja isät toivoisi kirjastoa muutettavaksi lastenkodiksi. Tuskin on yhtään vanhempaa tai kuntalaista asian tiimoilta haastateltu. Leikkikenttä olisi kiva päiväsaikaan olla avoinna kaikille lapsille. Ei se kirjasto ainakaan rahaa tälle kylälle tuo kylän parhaimmassa myyntipaikassa.

        Jeesusteklija ei osaa lukea lehteä. J. ruha kyllä kommentoi selänteessä juurikin päinvastoin. Ei halua nimenomaan kirjasto rakennusta muhun käyttöön kuin kirjastoksi!!!


      • Jeesustelija

        Aivan oikein luin ja ymmärsin.
        Kirjoitin "Mr. Ruha kyllä siinä oli väärässä, että äidit ja isät toivoisi kirjastoa muutettavaksi lastenkodiksi."
        Ruha kirjoitti "Suureksi murheekseni sain tietää, että kunnan äidit ja isät ovat ottaneet järjestelyiden silmätikuksi kauniin kirjastomme" .
        =höpöhöpö juttu, että vanhemmat tätä toivoisivat. Pari päättäjää korkeintaan.
        Omasta puolestani kirjasto siellä missä nytkin on.


      • puppuli
        Jeesustelija kirjoitti:

        Aivan oikein luin ja ymmärsin.
        Kirjoitin "Mr. Ruha kyllä siinä oli väärässä, että äidit ja isät toivoisi kirjastoa muutettavaksi lastenkodiksi."
        Ruha kirjoitti "Suureksi murheekseni sain tietää, että kunnan äidit ja isät ovat ottaneet järjestelyiden silmätikuksi kauniin kirjastomme" .
        =höpöhöpö juttu, että vanhemmat tätä toivoisivat. Pari päättäjää korkeintaan.
        Omasta puolestani kirjasto siellä missä nytkin on.

        Kirjoittaja on tarkoittanut tällä KIELIKUVAA kuvaamaan kunnanpäättäjiä. Ps. jeesustelija ei osaa lukea/tulkita teksitä.


      • Jeesustelija
        puppuli kirjoitti:

        Kirjoittaja on tarkoittanut tällä KIELIKUVAA kuvaamaan kunnanpäättäjiä. Ps. jeesustelija ei osaa lukea/tulkita teksitä.

        Totta turiset puppuli, en lukenut ajatuksen kanssa.


      • kisuli55
        jäläkijunassa kirjoitti:

        Rannankylän homekoulun lapset on kai sijoitettu TOIMINTAKESKUKSEEN, siellä on tilaa aivan riittävästi jopa toisellekkinryhmälle.
        Leikkikenttä on rakennettu aivan vääräänpaikkaan, sitä se kaavoituksen päivittäminen vaatisi.

        Muistetaanko vielä, että rakennus jossa toimintakeskus sijaitsee (entinen vuodeosasto), oli homeessa. Siksihän sitä piti saada uusi terveyskeskus. Nyt siellä kuitenkin pystyy olemaan, ei puhuta enää mitään kosteusvaurioista. Sinne laitettiin sellaisia, jotka ei pysty itse pitämään puoliaan. Mihin ne homeen sieltä katosi, maalilla peitettiin.
        Kirjasto ei kuulu liiketaloon, viinakaupan viereen, höpö höpö! Leikkikenttä pidettäköön kaikkien käytössä!


      • jodliadiliaajodliakukkuu

        Kirjasto ja viinakauppa sopivat hyvin yhteen. Kirjan kaveriksi voi ostaa alkosta lasikantisen laulukirjan ja ilta kuluu rattoisasti.


    • säästöätulee

      Jos, se kirjaston pitää muuttaa, niin halvin ratkaisu on ostaa merikonttia vaikkapa 4 kpl siinä on 50m2 em lisäksi sisustus, ovet ja ikkunat ilma-lämmitys lvi rakenusmies ja kun kunnan hommaa niin 2 työj. 1 rak. miehelle, kaikki yht alle 1000000e

    • korjaus

      1000000e = 100000e

    • ohjetta

      samalla 35 muillekin k-kurssi kunnalle esimerkkiä

    • alkuperäinen

      Hyvä Janne! Olen ihan samaa mieltä. Kirjastoa ei pidä mihinkään alkon viereen siirtää. Ihan höpöhommaa tuollainen siirto! Kunnallisvaalit tulossa, muistetaanpa olla tarkkoina ketä äänestetään. Hoks hoks, voisiko kirjoittelijat olla asiallisia eikä kirjoitella typeryyksiä.

      • kepu-vahvistuu

        Janne hankki tukevan valtuustopaikan, äänestän häntä.


      • äänihukku
        kepu-vahvistuu kirjoitti:

        Janne hankki tukevan valtuustopaikan, äänestän häntä.

        Siihen ihmiseen ei kannata haaskata ääniä. Taiteilijasta ei ole politiikoksi.


      • lapsetensin
        kepu-vahvistuu kirjoitti:

        Janne hankki tukevan valtuustopaikan, äänestän häntä.

        Ei kannata äänestää sellaista, jolle kirjojen hyvinvointi on tärkeämpää kuin lasten hyvinvointi.


    • käkilentoon

      hehe, kirjastolla

      • käköne

        Eero Pesosella on hyvä kirjoitus Selänne lehdessä.RKP jyllää Kärsämäellä!


      • näköjään

        Muutamaan nimeltä mainitsemattomaan ihmiseen kohdistettu suora arvostelu. Kyseenalaisti osaamisen ja johtamistaidot joita kumpaakaan ei arvostelun kohteilta löydy pelkkä asema keskustassa jolla pääsee tässä kunnassa ja korkealle. Piristävä ullakon tuuletus kohteilla tuskin riittää uskallusta käydä puolustautumaan saati että Eeroa vastaan uskaltaisivat tuossakaan asiassa nousta? Niitä harvojakertoja joina keskustajohto avoimesti toisiaan nälvii normaalisti yhteenotot tapahtuu suljettujen ovien takana. Käytin sanaa keskustalaiset koska sekä syyttäjä sekä syytetyt istuu samassa ryhmässä joka tätä kuntaa todellisuudessa johtaa. Edes uusi kj tahdo mukana pysyä missä kunta menee kun ei ole näköjään kelvannut sisäpiiriin kuten edeltäjänsä?


      • marjatanseuraksi

        Joko se pesonen potkittiin kepujen ryhmästä pihalle vai vapiseeko keput vieläkin eeron edessä? Sipilän haukku aikaisemmin nyt oli kärsäkepujen vuoro.


      • KÄKÖNE

        Eero Pesonen on RKP edustaja.RKP/SFP rullar igen!


    • KOPS_313

      Ymmärsinkö oikein että kirjaston siirto paanulinnaan esitettiin valtuustolle asiana joka oli yksi vaihtoehto jota selvitellään ja se siitä pakkaushommissa ollaan jo ilman että hallitus muiden mielipiteitä missään välissä edes vaivautui kysymään?

    • kbinettipäätös

      he..eikko seo tullut jo selväksi miten Käkikuntapäättäjät toimii, sehän on jo paljon kun edes ovat vaivautuneet valtuustolle asiassa tiedottamaan

      • traditio

        Sehän on jo paljon jos valtuusto sai tiedon asiasta kun tahtoo osa hall.jäsenistäkin unohtua mitä hallituksen tiedottamiseen tulee. Esim. ei olisi ensimmäinen kerta kun osa hall.jäsenistäkin lukee lehdestä mitä hallitus on päättänyt..


    • montaekua

      Mihin ne menee vuokratulot Asunnot OY:llä ?Vuokratuloja on koskapa yleensä asuntoja ei ole tyhjillään. Kyllä ne pitäis riittää asioden hoitoon.

      • esimerkiks

        20 atten hoitajaa kustantaa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe