Toimeentulotuesta ja autosta

tulihauskaideamieleen

Joo tuskin saa mutta kysyn nyt kuitenkin.

Olen työtön ja asun maalla. Auto on käytössäni. Täältä ei julkiset kulje järkevästi. 2 lasta on keistä yhteishuoltajuus ja vuoroasuminen. Kuitenkin olen nyt muutamaan paikkaan hakenut ja tänään hajos auto.

No eihän mulla ole varjaa korjauttaa sitä ja sen lisäksi joutuin hinauttaa auton lähimmälle korjaamolle 20km päähän eikä siihenkään ole varaa.

Mietin että sossu tuskin auttaa millään muotoa esim. ennaltaehkäisevänä toimeentulotukuena jonka tarkoitus on estää se pitkäaikainen toimeentulotuki asiakkuus.

Tuolla tarkoitan sitä et jos mulle soitetaan jostain työpaikasta että pääsenkö haastatteluun tai että saat työpaikan niin jos auto on hajalla niin en voi muuta sano sitten kuin että "no enpäs tulekkaan koska en pääse millään"

Sosiaalista luottoa ei täällä ole mahdollista saada.

Mutta kuitenkin tuskin sossua kiinnostaa kun niiden periaatteisiin kuuluukin että "kenellekään auto ei ole välttämätön" :D

On tää kyllä niin perse tilanne kuin olla ja voi. Vai vienkö auton korjaamoon ja lasku kun tulee kotio niin katoan mystisesti :)

Pakkohan se on korjaamolle viedä ja lasku kun tulee niin sit pohditaan millä maksetaan.

34

1782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulihauskaideamieleen

      "joutuin hinauttaa" siis tarkoitin että joutuisin hinauttamaan.

    • kjjkjkjkkjjkkj

      Jos olet pitkäaikainen toimeentulotuen saaja niin aina voit varata ajan omalle sosiaalityöntekijällesi ja jutella asiasta.

      Itsekin sain aikoinaan 200 euroa täydentävää kun omaan autooni piti ostaa talvirenkaat ja tehdä huoltoa. Ei se koko summaa kattanut, mutta osan kuitenkin.

    • juunäinpitäätehdä

      5kk olen ollut toimeentulotuen saaja niin en tiedä voiko sitä sanoa pitkäaikaiseksi. Auto kuitenkin on vältämätön että täällä voi asua ja hakea töitä. Soittelen sille omalle sossun työntekijälle ja kysyn.

      Kuitenkin pakko se auto on sille korjaajalle jotenkin toimittaa. Korjaajalla on itsellään lavettiauto joten uskon että voisi hakea auton ja laittaa sen laskun sit siihen korjauslaskuun mikä tulee postissa kotio.

    • SossunTietoToimisto

      Maaseudulla on mahdollista saada tukea auton kohtuulliseen korjauskuluihin, mutta siihen pitää usein olla muitakin perusteluita kuin vain se että "auto on rikki". Yleensä tuollaisen tuen saamiseksi joutuu erikseen käymään oman sosiaalityöntekijän/ohjaajan juttusilla tai jos on pitkäaikainen toimeentulotuen saaja ja sinut ja tilanteesi tiedetään jo siellä niin tukea voi puhelimitsekin saada.

      En usko että tukea suoraan tuohon koko laskuun saa, vaan sinun tulisi itse maksaa ensin koko korjaus ja sitten hakea täydentävää tukea. Yksi porsaanreikä tuossa on se että jos maksaa auton korjauslaskun eikä saa siihen tukea niin voi hakea sitten täydentävää tukea ruokkaan, elämiseen ja sen kuun asumiseen jolloin laskun on maksanut kun niihin ei ole enää laskunmaksamisen jälkeen varaa.

      Paras keino on tuo tässäkin ketjussa jo mainittu omalle sosiaalityöntekijälle/ohjaajalle soittaminen, oman kokonaistilanteen mahdollisimman hyvä selittäminen ja vasta sen jälkeen hakemuksen jättäminen korjauksen kustannusarvion kanssa sosiaalitoimistoon. Vältä epämääräisiä, lyhyitä hakemuksia tyyliin: "haen tukea auton korjaukseen n. 200-400e".

    • voihansanonkomikä

      No jännäksi menee. Todennäköisesti en pysty maksamaan auton korjausta itse kokonaan no huomenna soittelen sossuun ja tänään soitan korjaamolle ja kysyn hinta-arviota.

      • semer12322

        Jos olisit mamu, niin saisit Kelalta korvaukset tai uuden auton


    • tämävielä

      Lisätään vielä että no siinä tapauuksessa pystyn tekemään niin että maksan eka koko korjauksen itse ja sitten jos saa sossusta mutta ei sekään kannata kun jäisi vuokrat ja sähköt ym. maksamatta jos tulee niin kalliiksi mutta hintaahan ei vielä tiedä :D

    • näinsemeneejeejuu

      Tuli vaan mieleen tohon sossun liittyen että voiko se muodostua sieltä avun saamisen esteeksi että tuo auto ei ole mun nimissä? Se on äitini auto joka on mulla käytössä ja mun nimeä ei lue missään auton papereissa :D

      • Nöyp

        Kyllä muodostuu. Koska auto ei ole sinun et sinä myöskään vastaa siitä aiheutuvista kuluista. Jos äidilläsi ei ole varaa korjata hänen nimissään olevaa autoa niin äitisi kannattaa hakea siihen toimeentulotukea.

        Jos sossu alkaisi hyväksymään toisten nimissä olevat menot toimeentulotuen saajan menoiksi niin mikä estää keräämästä naapurinkin laskuja samaan hakemukseen tai maksattaa valdella isukin mopon korjaukset. Pelkkä oma ilmoitus siitä että kyllä se mun auto on vaikka papereissa ei niin luekaan ei mene varmaan läpi kovinkaan monelle sossulle.


    • nopakkotehdänäinsitten

      No siksi minun kuuluu se maksaa koska mun moka se että on hajalla. Eriasia on jos ois muuten vaan joku vika yhtäkkiä tullut niin maksaisi.

      No vien auton kuitenkin korjaamoon vaikka ei ole rahasta tietoa ja auto jää sitten sinne kunnes saan korjauksen maksettua. Ei tässä muutakaan voi.

    • joonäinssittenmenee

      Tässä vaan on se että olen hakenut kuten sanoin töihin ja jos pyydetään vaikka haastatteluun niin sanon että en pääse millään :D Eli töiden teko pitää unohtaa hetkeksi kunnes saa sitten sen korjatun auton joskus maksettua ja auton haettua korjaamolta.

    • neuvottelemaanvain

      Ei liity suoranaisesti aiheeseen, mutta korjaamon kanssa voisi yrittää keskustella korjaamolaskun maksamisesta osissa. Korjaamollekin parempi saada heti edes osa maksusta kuin jäädä odottamaan koko maksua määräämättömäksi ajaksi. Kannattaa keskustella ja miettiä muitakin mahdollisuuksia saada sinulle toimiva auto käyttöösi tuntematta asiantilaa ja yksityiskohtia tarkemmin, yleensä joku ratkaisu löytyy. Peukkuja!

    • toivottamaltanäyttää

      No kuitenkin epäilen että kun on luottotiedoissa merkintä niin ei onnistu osissa maksaminen. Sitten toki varmaan onnistuisi jos tuntisi hyvin autokorjaajan.

      Eikä tuo auto muutenkaan liiku tuosta pihasta mihinkään ellen saa jotain asiantuntevaa laittamaan moottoritilasta vaihdetta isommalle vaihdelaatikosta. Vaihdekeppi kun pyörii velttoja ja ykkönen jääny päälle :D Hinauksella en voi ottaa. Sen tietää mitä se maksaisi tuolta yli 20km päästä.

    • nyttapahtuitälläistä

      No nyt löyty firma 30km päästä joka hinaa ja korjaa autoja. Sanoivat että laskun saa kotio ja sille voi sopia maksuaikaa jos korjaus sen verran kallis ettei pysty kerralla maksamaan. Ei kysynyt tai sanonut luottotiedoista mitään. Mutta eihän sitä tiedä vaikka korjaus olis sen hintainen että voisikin kerralla maksaa.

    • auto-vakuutus

      Miksi auto on äidin nimissä ja kuka ajaa. Nykyisin uhkaa tuhansien maksut bulvaaneille. Eli autoa pääasiassa käyttävän on aina laitettava omiin nimiin vakuutukset tai tulee 10 kertaisena maksu äidillesi kun joku ilmoittaa. Ei enään voi auto olla vanhempien nimissä ollenkaan jos käyttäjä on oma lapsi tai joku muu. Varsinkin jos muorilla ei ole edes ajokorttia ja otettu vakuutukset sen nimiin niin kyseessä törkeä petos ja vakuutuksia ei saa enään sitten mistään edes lakisääteistä.

    • Sivusta-seuraaja

      Kai auto saa lainassa sentäs olla nykymaailmassakin.

      • Sivusta-seuraaja

        Lisäänpä vielä että eikös omaksi antaminen ja lainaaminen ole kaksi eri asiaa.


    • NäinSeHommaMenee

      Ehkä olen epäselvästi kertonut asioista kuten tuo sana "käytössä" joka nyt ei ole mitään uutta kun minä olen kyseessä. En aina osaa valita sanoja oikein.

      Ei sitä ole mulle omaksi ostettu eikä annettu omaksi. Auto on sen aikaa mulla lainassa kun pari työpaikkaa mihin olen hakenut niin selviää että pääsenkö haastatteluun.

      Ilman autoa en pääse. Jos pääsen töihin niin voin oman auton ostaa marras-joulukuussa ja auto menee lainasta silloin pois ja jos en pääse haastatteluihin niin auto menee sitten lokakuun alussa pois. Se on lainassa nyt kun siihen on mahdollisuus kerrankin.

      Kyllä tällä pikkukylällä pärjää ilman autoa kun on pari kauppaa, pankki,apteekki,pieni "tavaratalo" vaikka on lapsetkin. Itse sen vian vahingossa aiheutin niin siksi mun pitää osa siitä korjauksesta maksaa.

      eihän sitä tiedä onko auto mulla 2 viikkoa lainassa vai 2kk. Toki jos saan töitä niin sen 2kk ajaksi voi mut laittaa omistajaksi ja vakuutukset kerralla maksaa vuodeksi eteenpäin 2kk takia ja taas vaihtaa ne takas :D

      Ongelma nyt on tuo yllättävä korjauskulu josta mun pitää tietenkin osa maksaa koska olen syypää vikaan. Ei se vika ole mikään yhtäkkiä ilmenny auton oma vika.

      Ja tuo kun auto rikki eikä tiedä paljon maksaa niin sitä ei käytä varmaan vähään aikaan kukaan ja jos sitä ei saa kuntoon ja tulee haastattelukutsu niin silloinhan se on sama asia kun ei ois autoo eli ei pääsis ja tämä johtaa siihen että koko auton lainaaminen olisi ollut turhaa.

      Ilman autoa olen ollut toukokuusta lähtien. Ei ole ollut mahdollista aikaisemmin saada autoa lainaksi niin en ole voinut hakeakkaan paljoa töihin.

      Nyt tuli hyvä tilaisuus. Ensiksi ennenkuin hain tietenkin kysyin saanko lainaan siksi aikaa ja onnistui koska äitini osti kakkosauton heille. He kyllä itse tarvivat 2 autoa paitsi nyt kun toinen on saikulla ensi kuun.

      Ennen sitä toukokuuta olin naimisissa ja perheessä oli yksi auto jota käytin kun olin töissä ja auto jäi erossa toiselle.

      Meillä on siis välimatkaa 200km niin siksi sellainen ei ole mahdollista että saisin haettua sen auton äidiltäni tuosta vaan aina kun haastattelukutsu tulee.

      Tässäkin tekstissä on varmasti jotain epäselvästi sanottua.

    • näinsehommahoituu

      Siinä tuli ensimmäinen sana mikä jäi eli saikulla ensi kuun ja marraskuun.

    • Hahahahaha

      Hah hah. Onko ap ihan tosissaan ja yrittää saada sossua maksamaan äidiltään pari viikkoa lainassa olleen auton korjaukset? :D

    • noteensittennäin

      No se sossuun soittaminen on haudattu ajatus jo aikoja sitten. Sillä kysyin että kun mulle kuuluu osa siitä korjauksesta kun on mun vika että se nyt on hajalla tai kuuluisi korjauskustannukset kokonaan mutta ei sentäs ihan kokonaan tarvitse.

      No minkäs teet. Tänään tulee hinuri ja vie sen korjattavaksi. Eipä tässä muuta voi.

      Eriasia jos ois vaikka joku musta riippumaton vika tullut niin en joutuisi yhtään maksamaan. Yleensäkkin jos lainaat kaverilta autoa ja vaikka kolaroit että sussa syy tms. niin maksat eikä se kaveri.

      • asdfasdfasdfas

        samalla logiikalla kannattaa hakea toimeentulotukea myös sakkoihin ja kiinni jäännin jälkeen saatuihin grafiitti "taiteen"putsauksesta aiheutuneisiin maksuihin :p

        hei haloo! ei se ole sossun/veronmaksajien velvollisuus maksaa sinun töppäilyjäsi, ainakaan jos ne koskevat äitisi autoa


    • AutoilevaAutoilija

      Pitää itsekkin kommentoida tähän sen verran että kyllä ainakin minä myös maalla asuvana jos ikiomaan autooni tulee joku ongelma niin yrittäisin saada sossusta apuja sanokoot muut mitä tahansa :)

      On muiden velvollisuus tai ei niin yks hailee. Saa sitä yrittää ja hyvähän se on jos saa.

      Eiköhän sitä todennäköisemmin ainakin jos asuu jossain hevon kuusessa minne hirvetkään ei eksy niin saa omaan autoon sossulta apuja kuin esim. sakkoihin. Sen verran eri asioita.

      Jos asut kaupungissa hyvien kulkuyhteyksien varrella niin tuskin on mahdollista. Kyllä ihmiset ovat saaneet sosiaalitoimistosta korjaukseen avustusta. Ei koko summaa mutta osan.

      • näinjärkeileinitse

        Oman auton korjaukseen voikin saada tukea, jos se auto on välttämätön, mutta jos kaverin autoon aletaan hakea avustusta, ollaan jo kaukana siitä välttämättömästä.


    • isoisällä_hyvä_kuntokin

      Aloittaja asuu alueella, jossa julkiset ei kulje "järkevästi". Eli kulkevat ainakin joskus. Luulisi voivan yhdistellä pyörämatkaa ja julkisia.

      Mainittakoon, että isoisäni kulki polkupyörällä kesät talvet 14km tehtaalle aamulla ja sama matka kotiin iltapäivällä. Ei tainnut edes olla sossuja silloin.

    • tulihauskaideamieleen

      Kouluaikoina pääsee lähimpään kaupunkiin tai "kaupunkiin" mutta ei pidemmälle kerkeä töihin.Silloin kun koulut ovat lomilla niin täältä ei pääse ilman omaa autoa mihinkään.

      • oiskonäinkuitenkin

        No eiköhän tuo haastatteluun pääsy sitten onnistu julkisillakin eikä auto ole välttämätön, mutta tietysti helpottaa haastatteluun menoa. Haastatteluajanhan voi yrittää sopia itselleen edulliseen aikaan ja samalla voi hoitaa muitakin asioita, ettei pelkästään työhaastatteluun tuhraudu koko päivä.

        Tässä on nyt kyse välttämättömyydestä ja mahdottomuudesta ja mukavuuden välisestä erosta.


      • pedakoomikkonörtti
        oiskonäinkuitenkin kirjoitti:

        No eiköhän tuo haastatteluun pääsy sitten onnistu julkisillakin eikä auto ole välttämätön, mutta tietysti helpottaa haastatteluun menoa. Haastatteluajanhan voi yrittää sopia itselleen edulliseen aikaan ja samalla voi hoitaa muitakin asioita, ettei pelkästään työhaastatteluun tuhraudu koko päivä.

        Tässä on nyt kyse välttämättömyydestä ja mahdottomuudesta ja mukavuuden välisestä erosta.

        Et taida tietää tätä virkavaltaisuutta ei nämä aikojen vaihdot ja edes päivien vaihdot tehdo onnistua näiltä poliittisesti valituilta virkamiehiltä. Koulutin 10 v työttömiä ja alkoi mennä hermot kun yritti asioita hoitaa järkevästi asioita heidän osaltaan.


    • niinnäinsesiiismeni

      Niin kouluaikoina tuonne "kaupunkiin". Siellä nyt ei paljoa paikkoja ole mihin hakea. Niihin vähäisiin mitä sopivia tulee niin haen.

      Töihin ei täältä edelleen pääse koulujen loma-aikana mihinkään eli auto on välttämätön. Jos koulujen kesä/ syys/talvilomilla tulee haastattelukutsu niin en paljoa pääse jos ei autoa. Ellei haastattelija hae ja tuo takaisin.

      Sekä jos työ alkaisi kello 7.00 niin lapset kun ovat mun luona niin ne voi viedä päiväkotiin aikasintaan kello 6.30 ja linja-auto lähtee täältä 7.00. Se on 7.30 tuolla "kaupungissa" eli työn pitäisi alkaa 8.00.

      Autolla ehtisin just ja just kello 7.00 riippuen missä päin "kaupunkia" työpaikka olisi. Eipä ole iso paikka niin sama se :)

      Kuitenkin talvella vaikka oma auto niin jos on kunnon sohjokeli et ei paljoa 50km/h enempää pysty ajelee niin sit ei kerkeä 7.00 autollakaan millään. Tän pikkukylän ja sen isomman kylän välinen tie on sellainen että monesti auraamatta.

      Sit jotkut menee sillä tiellä välittämättä siitä sohjosta vähän lujempaa varmaan koska melkein aina silloin sillä tiellä on joitain autoja ojassa.

      Ja mitäs muita asioita mulla muka olisi tuolla 20km päässä "kaupungissa"? Ei mitään :) Kyllä mä menen haastatteluun jos se tulee sillein et linja-autot kulkee.

      Aktiivisestihan katselen työpaikkoja mutta se nyt tällä hetkellä rajoittuu tuonne 20km päähän Kun ei pidemmälle pääse siihen 3h sisään Siihen 3h työmatkoihinhan kuuluu matka työpaikalle.

      Jos jollain menee 1,5h vaikka tampereelta linja-autolla jonnekkin toisen paikan linja-autoasemalle ja siihen menee 1,5h. niin siihen päälle vielä vaikka 30min et pääsee työpaikalle niin ylittyy jo.

      Ne 2 työpaikkaa on molemmat 20km päässä mut eri isommissa kylissä. Niitä on peräti 2 eri suunnissa mutta toiseen Lähtee täältä yksi linja-auto ja takas tulee vain yksi ja toiseen pääsee useammin päivässä ja pois.

      Se toinen on 2-vuorotyö ja vakituinen eli edellyttää että mulla on autoa kouluaikoinakin.

      • OiskohanNoin

        Miten se lastenhoito onnistuu, jos olet vuorotöissä?

        Oletko harkinnut muuttoa sinne 20km päähän, jos omalla kylällä ei ole töitä? Kirjoituksestasi päätellen et tahdo ehtiä omalla autollakaan töihin.

        Täytyy tarkastella asioista kokonaisuutena eikä juuttua siihen, että auto on ainut keino päästä ongelmista. Viestistä käy rivien välistä ilmi, että ongelmia taitaa olla muuallakin kuin vain työmatkojen taittamisessa.


      • NoNäinSeOnJaPysyy

        No en ole harkinnut muuttoa enkä harkitse. En minkä lasten läheltä muuta pois eikä sitä voi kukaan olettaakkaan/edellyttää ja siitä aiheesta on turha enään keskustella.

        Sehän siinä on kun en ajatellut miten vaikuttaisi vuorotyö. Menisi vuoroasuminen aika sekasin ja sitä ei tulla muuttamaan.

        Sitäkään ei voi kukaan olettaa/vaatia että joku muu hoitasi lapsia silloin kun lapsien vuoro on olla mulla eli mun pitää keretä hakemaan lapset päiväkodista ja viemään ne silloin kun ovat minun luonani.


    • Ratkaisuksi

      Polkupyörä?

    • enäänestäkoskaan

      Tällainen hyvinvointivaltio tämä suomi on kyllä tyhjästä työstä saa kuukaudessa enammän kuin normaali knsalinen vuodessa niin jotain on vialla ja paljon ja syykin on selvä mätä puoluepolitiikka

    • nojoojajoojaooo

      Silloin kun lapset ovat luonani yötä niin voin ne viedä 06.30 hoitoon ja vain autolla kerkeän töihin klo. 7.00 mennessä. Pyörällä ei kerkeä vaikka olis minkälainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe