Mikä on tuomio ala-ikäisten karkureiden...

Tuomiokovaikoei

Mikä on tuomio ala-ikäisten karkureiden majoittamisesta?
Naapurustossani tapahtui tämmöinen tapaus jossa nainen 28-32v majoitti asunnossaan useampia 16-vuotiaita nuoria. Asunnossa muummoassa poltettiin ja kasvatettiin kannabista, myös biletettiin alkoholin kera.
Asunnossa ollut yksi nuori poika oli jopa lehdessä "kadonnut" ilmoituksessa, mutta nainen väitti isälle että poika ei ole siellä, väitti myös poliiseille ettei ole siellä. Poliisi teki ratsian ja asunnosta löytyi tämä kyseinen poika ja muutama muukin jotka olivat ottaneet "hatkat" vanhempien luota.
Asunnossa poltettiin päivittäin kannabista ja poliisi vei aiemmin viikolla asunnosta kannabisviljelmän.

Tiedän ettei kannabiksen viljelystä/polttamisesta tuomiot ole hirveän kovat, varsinkin kun kyseessä näytti olevan varsinaisen pieni viljelmä. Tietenkäänhän en pakosti kaikkea nähnyt, mutta aika risuja näytti olevan kun poliisi kantoi ulos asunnosta.

Mutta, asunnossa juotiin alkoholia ja poltettiin kannabista, mistä ainakin mielestäni pitäisi olla kova tuomio, kun kerta ala-ikäisille tarjottiin. Lain mukaan tiedän että ihmisellä saa käydä kuusi vierasta päivässä, asunnossa kävi luultavasti yli kymmenen vierasta päivässä joista usea luultavasti yöpyi asunnossa, aamuisin olen nähnyt sieltä lähtevän sen verran porukkaa etteivät kaikki hissiinkään kerralla mahtuneet.

Kysymykseni siis kuuluu, minkälaisen tuomion tämä nainen saa? Hän on ollut häiriöksi asuinyhtiössä, ja varmaan häätöuhka on aika lähellä, mutta joutuuko hän vankilaan? Kuitenkin pojan kuva oli lehdessä useamman päivää ennen kuin poliisit hänet löysivät asunnosta, ja nainen väitti poliisille ettei hän olisi asunnossa ja poliisi joutui itse hakemaan pojan sisältä, ja löysi myös muita saman ikäisiä poikia asunnosta, jotka olivat myös todettu ottaneen "hatkat" vanhempien luota.

Toivon ettei hän pääsisi helpolla, ja toivon että hän lähtisi tästä asuinyhtiöstä. Ei varmaan ole ihan kaikki murot kulhossa, joten psykiatrinen hoito varmaan olisi myös tarpeen. (Aiemmin vaikuttanut varsin suoraselkäiseltä terveeltä työssäkäyvältä nuorelta naiselta, tämä toiminta alkoi 1½kk sitten, jota ennen en ole nähnyt hänellä käyvän vieraita, mutta 1½kk sitten siellä rupesi pyörimään tämä teinisirkus.)

3

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14-9

      Rikoslaissa on rikos nimeltä, rikoksentekijän suojeleminen. Jos nuori karkaa kotoaan, niin se ei ole rikos, eikä tällaisen suojeleminen, tai piilottaminen siten ole rikollista. Alkoholin tarjoaminen nuorelle ei sekään välttämättä ole rikos. Huumausaineen hallussapito ja käyttäminen, tai viljeleminen sensijaan on.
      Vieraita saa käydä vaikka sata, ei lukumäärää mikään laki rajoita. Tilapäisesti asunnossa saa myös yöpyä, ennen kuin siitä on tehtävä muuttoilmoitus. Jos kaikki eivät kerralla mahdu hissiin, niin hissin voi tilata takaisin ja mennä useassa erässä, ylös tai alas.
      Nainen voidaan häiriökäyttäytymisen vuoksi ehkä häätää. Ei hän kuitenkaan vankilaan joudu, mutta saattaa päätyä käräjille huumausainerikoksesta. Siitäkin yleensä ensikertalainen selviää sakoilla, tai ehdollisella vankeudella. Huumaussainetta käyttäneet nuoret syyllistyivät huumausaineen käyttörikokseen, joka on sakkorikos.

    • Mitä-ihmettä

      "Lain mukaan tiedän että ihmisellä saa käydä kuusi vierasta päivässä"

      ??????????????????????????????????

      Miten niin "tiedät"?? Et tiedä yhtään mitään vaan luulet, ja täysin pieleen. Mitään tuollaista lakia ei ole olemassakaan.

    • vigaro

      Käräjille joutuu varmasti, kun kerran asunnossa on viljelty kannabista ja sitä on muillekin tarjoiltu. Kyseeseen tulee ainakin huumausainerikos.

      Kasvien määrä ja jo valmistetun kannabiksen määrä vaikuttavat. Jos näit asunnosta kannetun "risuja" ulos, niistä oli varmasti valmistettu jo poltettavaa.

      Ensikertalaiselle lähes varmasti ehdollinen vankeustuomio.

      Kannabiksen viljely asunnossa on usein ollut riittävä syy häätöön. Jos asunto on vuokralla, yhteys vuokranantajaan. Jos asunto on naisen omistuksessa, sitten asia tulee käsitellä as-oy yhtiökokouksessa. Kyseeseen voi tulla huoneiston haltuunotto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe