Häpeävätkö Jehovan todistajat uskontoaan?

renttu-sergei

:Olen käynyt läpi käpykylämme asukkaiden FB-profiileja. Vain tuntemani Jt:t eivät mainitse mitään tosiuskonnosta. Kun sen sijaan moni lähinnä helluntalaisperäiseen liikkeeseen kuuluva julkaisee kokousilmoituksia seinällään. Joku jopa käy älyllistä keskustelua uskonasiosta.

17

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmastihäpeävät

      Miksiköhän eivät häpeäisi?

    • TToKhgFZa

      "Kun sen sijaan moni lähinnä helluntalaisperäiseen liikkeeseen kuuluva julkaisee kokousilmoituksia seinällään."

      Niin, helluntalaisen hel.vetti perii jos ei julista ja tyrkytä ja käännytä röyhkeyteenkin asti.

      "Joku jopa käy älyllistä keskustelua uskonasiosta."

      Johan sinä vitsin murjaisit ;-)

      • Hienostimenee

        Jehovat ovat tosin, kadulla rahaa kerjäämässä, kun eivät saa nettiä käyttää.
        jäsenistö alkaa olla vanhoja ja loppuunkupattuja. Toivottavsti jaksatte heidän
        mielenvirkistyksekseen, käydä rupattelemassa ja lehden vastaanottamassa.
        Siinä lehdessä lukee, että jumala palkitsee, ja että maailmanloppu tulee.


    • JehovalaisetSuckBigTime

      Kyllä!! Yksi naaprissani asuva eläkeläismuori on Jehovalainen. Koskaan ei ole asiasta itse maininnut mutta toki on udellut kaikenlaista selvittääkseen että mikä on se meikäläisen uskon suuntaus. Jotkut tiesivät kertoa täällä muorin olevan jehovan lahkolaisia, niin kyllä oli naama norsunVit----- sen jälkeen, kun vihjasin tietäväni asiasta. :D :D


      Kerjäläiseltä vaikuttaa minunkin naapuri, on näet sellainen tyyli jotta mikä on sinun, on myös minun. Pyytää ja kerjää kaikkea mutta mitään ei itse anna toisille: Naapureilta voi aina pyytää jotakin lainaksi, mutta toisinpäinhän tämä avunto ei toimi.
      Muut jehovalaiset kuskaavat tätä hyväksikäyttäjää koska reppanalla ei omaa autoa ole.
      Jos vain jostakin jotakin ilmaiseksi saa niin muori on ensimmäisenä käsi ojossa ottamassa vastaan.
      Jollain lailla tuntee ylemmyyttä muita kanssa kulkijoita kohtaan, nimitellen toisia reppanoiksi ja ties minkäläisillä nimityksillä, jotka eivät ole aina totta.
      Tietynlaiset ihmiset saavatkin kuolla koska sekin on parempi kuin se mitä he olivat eläessään.
      Kaikki ihmiset tämä jehovalainen haukkuu, itse olevinaan joku yli-ihminen vaikka omissa tekemisissään ei ole kehumista.

    • vähänriippuu

      Jehovantodistajaperheeseen syntyneet ehkä yleisemmin ujostelevat kertoa "vakaumuksestaan", johtuisiko siitäkin, ettei se ole välttämättä niin oma vakaumus. Käännynnäiset saattavat olla innokkaampia ja kertoa oma-aloitteisestikin työkavereille, naapureille jne. ja yrittää saarnatakin siinä ohessa.

    • PissiPääAkkaNaapuri

      Naapurin ämmä on käännynnäinen, aikuisiällä liittynyt jehovien lahkoon. Eikä ole ylpeä uskostaan.

    • vakuuttunut

      Kuka muu käy jatkuvasti omalla ajallaan, ilman palkkaa kertomassa paremmasta ajasta tulevaisuudesta. Se ei vain kelpaa ihmisille. Edellä olevat kirjoittajat eivät tiedä mitään asiasta. Koska Jt on pyytänyt sinulta rahaa kadulla. Nettiä saa käyttää vapaasti, siellä on jopa on omat sivustot. Kirjoittajat ajattelevat, että saa vapaasti valehdella ja keksiä, mitä tahansa juttuja ja kansa uskoo. Ota selvää, ennenkuin kirjoitat asiasta. Ketään muut eivät osoita samanlaista rohkeutta kertoessaan uskostaan ja ovat valmiita menemään vaikka vankilaan sen puolesta. Tekisikö samoin? Vilkaisemassa peiliin!

      • EnOsta

        Kyllähän uskonnon nimissä on menty vankilaan ja laitettu vankilaan, tapettu ja kuoltu maailman sivu. Eikä se mikään tae oikealla asialla olemisesta ole.

        Toki JT:t jonkinlaista rohkeutta osoittavat saarnaamistyötä tehdessään, harvemmalle se taitaa oikeasti olla helppoa ja mukavaa. Jos he kuitenkin olisivat todella, oikeasti rohkeita, he eivät välttelisi uskontonsa kannalta hankalia aiheita, kuten tekevät.


      • Rintti-

        Ovat valmiita menemään vankilaan, mutta jos kysytään "sen toivon perustusta, joka heissä on", heille tulee säännönmukaisesti yllättäviä menoja. Sellainen ei vakuuta.

        Vakuuttunutta on sahattu linsiin.


      • paratiisilipun.lunastus

        Kyllähän he saavat palkan, tai ainakin kuvittelevat saavansa.


    • vakuuttunut

      Rintti on tainnut olla itse sellainen, jolle on tullut kiire, kun on kysytty toivon perustaa. Muista se ei pidä paikkaansa, jopa pienet lapset ovat rohkeita sen suhteen. Kaikesta siitä pilkasta huolimatta, mitä raukkamaiset kaverit aiheuttavat heille. Mutta se vaatii uskoa, jota monilta puuttuu tässä maailmassa. Se tehdään, koska rakastetaan Taivaallista Isää. Palkintokin on vailla vertaa, sitä ei kukaan muu kuin Taivaallinen Isä antaa. Epätäydellisiä vielä ollaan, mutta parhaansa yritetään. Emme näe tarpeelliseksi lähteä keskustelemaan sellaisten kanssa, joilla on vain repiminen mielessä, eritoten luopioiden ollessa kysymyksessä. Emme halua siirtyä niiden puolelle, jotka ainoastaan haluavat repiä entisiä uskonveljiään. Repivät tietävät sen itsekin. Kun pahalle antaa pikkusormen, se vie koko käden. Tällaiset kiistat ovat tarpeettomia, emmekä lähde sellaisten mukaan. Haluamme olla uskollisia Hänelle, joka sen ansaitsee.

      • niinpä..niin

        Niin niin. Meillä on totuus, emme halua edes kuulla muuta. Palkintokin voisi mennä sivu suun (aika pitkään tuota on jo odotettu muutenkin).

        Mitä mieltä olet Australian Royal Commissionin tutkimuksista?


      • ota.selvää.asioista

        "Emme näe tarpeelliseksi lähteä keskustelemaan sellaisten kanssa, joilla on vain repiminen mielessä, eritoten luopioiden ollessa kysymyksessä."

        Näinhän Vartiotorni neuvoo, ja sinä luottavaisena uskot. Toistelet täällä opinkappaleita, joiden todenperäisyyttä et ole perusteellisesti tutkinut.

        Jos ottaisit selvää siitä, mitä "luopiot" ja muut kriittisesti ajattelevat sanovat, ymmärtäisit todellisen syyn sille, miksei Vartiotorni halua sinun lukevan heidän aineistoaan.


      • Rintti-

        Panet toivosi vartiotorniseuraan, että sillä olisi "totuus". Miten vahvalla pohjalla luulet tämän uskomuksen olevan? Kun sinulle osoitetaan järjestön "totuuden" kyseenalaisuus, tulee sinullekin kiire jonnekin. Vartiotorniseura on joutunut usein pakon edessä muuttamaan "totuuttaan". Millainen on "totuus", joka on tänään tätä ja huomenna toista - eikö se ole parhaimmassakin tapauksessa pelkkää spekulointia?

        Otetaan esimerkki. Järjestö opettaa, että Jeesus nimenomaisesti käski seuraajiaan viettämään tuota päivää [pesahia] hänen muistokseen. http://wol.jw.org/fi/wol/s/r16/lp-fi?q=käski muistokseen&p=par
        Vaikka järjestö mainostaa kaiken perustuvan Raamattuun, tuollaista käskyä et sieltä löydä. Pystytkö sinä kertomaan, mitä Jeesus oikeasti käski tekemään muistokseen Raamatun mukaan?

        Jos käyttöön otetaan samat punnukset, millä "Jehovan järjestö" syyllistää muita uskontoja, se ei erotu niistä edukseen millään tavalla.

        "Joisitko mielelläsi lasillisen myrkyllistä vettä, jos joku vakuuttaisi sinulle, että suurin osa siitä mitä juot on vettä?"
        http://wol.jw.org/fi/wol/s/r16/lp-fi?q=lasillisen myrkyllistä vettä&p=par


    • Poiskompuroinnista

      vakuuttunut 3.10.2016 5:41

      " Epätäydellisiä vielä ollaan, "

      -Kuka on ? Mitä tarkoitat ?
      Systeemihän on se, että vartiotorniseuran johtoelin sanoo olevansa jehoovakanvava, ja sen sanojen epäileminenkin on rikos, josta todistaja saa potkut, niin, ettei lahkotoverit saa häntä tervehtiä. "Epätäydellisiä" on varattu vain vastaukseksi kun on jääty valheesta kiinni, siis todistaja siitä, että on esittänyt vartiotornin valheen.

      Johtoelin taas on entisiä todistajia, ja kouluakäymättömiä, opintien jättämiseenhän vartiotorniuskonto jäsenistöään painostaakin.
      Eikö sinua kummastuta, että se sanoo laatineensa raamatunkäännöksen ?

      " parhaansa yritetään "
      -niinpä, mutta et tiedä, mitä Raamattu ja siis kristinoppi sinulta odottaa.
      Totta on että siteerasit virheettä vartiotornia.

    • Timjaminoksa

      Vakuuttunut kirjoitti;
      " Mutta se vaatii uskoa, jota monilta puuttuu tässä maailmassa. Se tehdään, koska rakastetaan Taivaallista Isää. Palkintokin on vailla vertaa, sitä ei kukaan muu kuin Taivaallinen Isä antaa. "

      Minkälaista palkintoa tarkoitit, paratiisiako maan päällä?

    • pykäontodistaja

      Juu, kyllä häpeää. Erityisesti pykälä häpeää toditajuuttaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1449
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe