Alkukantaista pöytäkäyttäytymistä

hyiolkoon

Täällä on vähän vinkkiä, jos on päässyt pöytätavat unohtumaan. http://www.kaikkijuhlista.fi/etiketista

Tosin silmäiltyäni tuon listan täytyy todeta, että kyllä niitä huonoja pöytätapoja löytyy tuon listan ulkopuoleltakin, huonokäytöksisyys näyttää siltä osin olevan kekseliästä...

Jos ei sovi vauvelin kakkavaipan vaihto siihen ruokapöydän kulmalle, niin ei myöskään omien korvien/nenän siivoustalkoot.

Ehkä parhaiten säästyn pettymyksiltä, kun vain ruokailen omassa seurassani. Eipä tarvitse osallistua kanssaruokailijoiden pöyristyttäviin pöytätapoihin.

15

2092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • prääätt

      Tuolla ei taidettu mainita yhtä tärkeimmistä etikettitavoiste eli ruokapöydässä pitää päästää murakka pieru aterioinnin päätteeksi kiitoksena ja osoituksena että maha on jo täynnä.

      • örrrööyyyh

        Unohdin vielä mainita mahavoimalaitoksen järjestelmän ilmauksen kesken aterioinnin röyhtäisemällä kuuluvasti.


      • Pröötetröyh

        Jos teidän juhlissanne on tapana tehdä noin, niin se olisi hyvä mainita kutsussa.


    • alkeetehkäunohtuneet

      Olen rajoittanut ruokaseurustelua erään kaverin kanssa, koska kahvilassa tai ravintolassa ruokailun tai kahvien päätteeksi alkaa intensiivinen korvien kaivelu sormella ja tottakai täytyy tarkkaan välillä katsoa, mitä siihen sormenpäähän jäi. Aikuista ihmistä on vaikea käydä neuvomaan ilman että menee välit poikki. Vaan lieneekö tuo käsien käyttö ihmisen itsensä osalta täysin tiedostamatonta? Tutkikaapa itsekukin tyyliänne, mitä sieltä löytyy?

    • hienot.pöytätavat

      Suoraan metsästä vaan hikisenä ja paskaisena ruokapöytään, pihviin tartutaan ruosteisella metsästyspuukolla ja se lyödään pihviin niin että koko pöytä tärähtää ja astiat kilisee, nostetaan puukolla pihvi huulille ja repäistään siitä suupala kuin leijona raivokkaasti tappamaansa villieläimeen. Maiskutetaan äänekkäästi ja ryystetään juomaa kuuluvasti. Lopuksi röyhtäistään pitkään ja örinä muistuttaa sian ääntelyä. Sen jälkeen tietysti vielä pierut ennenkuin noustaan pöydästä.

    • Pöytyä.päydässä

      Edelliset ovat ilmeisesti juuri niitä, joihin kalikka on kalahtanut, mutta onhan jokaisen hyvä kuitenkin päällisin puolin tietää, miten voisi pöydässä käyttäytyä niin ettei toiset tunne myötähäpeää.
      Yksi seikka vielä unohtui: Pöydästä ei poistuta, vaikka lautanen jo olisi tyhjä. Kaikki nousevat yhtä aikaa, kun on ruoka syöty ja kiitetty emäntää hyvästä ateriasta. Pöydästä ryntäävä vieras, joka heittäytyy sohvalle ja avaa tv:n kun muut vielä aterioivat, saa kyllä odottaa kauan seuraavaa kutsua.

      Asiassa on sekin puoli, että pikkulapset syövät hitaasti. Jos muut poistuvat ja lapsi jää yksin lapioimaan ateriaansa, voi olla varma, ettei hänkään jatka. Monen lapsen syömishäiriöt johtuvat juuri siitä, että pöydässä ei istuta koko aterian ajan, vaan poukkoillaan pois kun sapuskat on hotkittu. Lapselle ruokailu ei muodostu mukavaksi yhdessäolon hetkeksi. Ja sitähän aterian tulisi olla.

      • tuskan.parahdus

        Kyllä olisi kauheaa kidutusta joutua istumaan pöydässä hirveässä paskahädässä ja odotella että milloinkahan joku kersa saa sapuskansa syödyksi...


      • Jatkakaa
        tuskan.parahdus kirjoitti:

        Kyllä olisi kauheaa kidutusta joutua istumaan pöydässä hirveässä paskahädässä ja odotella että milloinkahan joku kersa saa sapuskansa syödyksi...

        Sinun ei tarvitse olla huolissasi, sillä kaltaistasi p``skaputkea ei perheisiin koskaan kutsutakaan.
        Kännäyskavereittesi kanssa voit silti tulevaisuudessakin ylläpitää ruokapöydässä hauskoja paskaleikkejänne, kun se noin viehättää.


      • kotonaopittu

        lautanen tyhjäks ja ei kun menoks, ei tartte jäädä muita odottelemaan. näin meillä aina ollu.


      • kjkdksfkjdsdkl

        Tuolla logiikalla ei huoltoasemaltakaan saa poistua ennenkuin kanssa-autoilijatkin ovat saaneet autonsa tankattua. Sitten kiitetään huoltoasemanpitäjää ja kaikki lähtee yhtäaikaa tankit täynnä tien päälle :D


    • ruokahalutmeni

      Hyi olkoon! Syön omassa seurassani niin ei tarvitse katsoa sikamaista käytöstä.

    • huhhuhsentään

      Aika monelta on hyvät tavat hukassa - se on monta kertaa huomattu...

      "Pöytätavoista yleensä
      Nämä pahathan kaikki muistavat:

      älä hotki
      älä maiskuta tai ryystä syödessäsi
      älä puhu ruoka suussa
      älä puhu liian kovaäänisesti
      älä juo lasista ennen kuin suu on tyhjä
      älä pidä kyynärpäitä pöydällä
      älä huido äläkä liikehdi suurieleisesti
      älä niistä kuuluvasti (jos on pakko käänny poispäin pöydästä)
      älä kaivele hampaita (jos joudut käyttämään hammastikkua, tee se kämmenen suojassa)
      älä koskaan pane veistä suuhun
      Lautasliina levitetään syliin kaksin kerroin ja sen nurjaa puolta käytetään aterian aikana suun pyyhkimiseen (taputellen) ennen lasiin tarttumista ja sormien pyyhkimiseen ruokalajien välissä.
      Aterian jälkeen lautasliina jätetään kevyesti taitettuna lautasen oikealle tai vasemmalle puolelle.
      Keittolautasta kallistetaan aina itsestään poispäin.
      Kesken aterioinnin haarukka ja veitsi asetetaan lautaselle, haarukka piikit alaspäin vasemmalla, veitsi teräs sisäänpäin oikealla.
      Lusikka asetetaan aterioinnin jälkeen keittolautasen aluslautaselle, veitsi ja haarukka kello viiden kohdalle haarukka piikit ylöspäin, veitsi viereen oikealle teräosa haarukkaan päin.
      Kesken aterian ei ole kohteliasta lähteä esim. tupakoimaan. Jos Sinun on pakko poistua pöydästä, tee se huomaamattomasti."

      • sdsfdkkljkfkld

        Miksi helvetissä keittolautasta pitäisi kallistaa mihinkään suuntaan, eikö se pitäisi pitää niin tasan vaaterissa kuin mahdollista ettei keitot loisku pöydälle tai syliin :D


    • Kotona_opittuako

      Todistin jälleen kerran kaverin pikkulapsen tasolle jääneitä pöytätapoja. Pyöri tuolillaan, puhui välillä huutaen, haroi tukkaansa jatkuvasti irtohiukset pölisten, levitti muruja ympäriinsä ja kaiveli veitsellä voita leivälle, haukkasi välissä, lisäsi voita ja pyyhki lopuksi "ylimääräiset" murun peittämät jämät takaisin voihin. Kuuli kyllä suoraa kuittailua muulta pöytäseurueelta, muttei tuntunut edes tajuavan. Ei muilla ollut mitään ongelmaa harjoittaa käytöstapoja, vaikka olikin rento illallinen. Alkoi jälkikäteen ottaa päähän niin rankasti, että tekisi jatkossa mieli jättää kaveri kutsumatta mihinkään ravintolaan tai illanistujaisiin.

      En oo kiinnostunut enkä varmaan noteeraa, onko vieruskaverilla servetti sylissä tai kyynärpäät pöydällä, mutta tällainen sotkeminen ja omien basillien levittely aikuiselta ihmiseltä on sikamaista.

    • olenkutenhaluan

      Aivan perseestä kaikki säännöt. Syön kuten haluan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe