Gallup - perinteinen/kädenali

Mrs_Gallup

Tanssilavan yhä suurempaa suosiota kädenalitansseja ( fusku, bugi ym) on parjattu tuon tuostakin mutta on myös kehuttu. Toiset tykkää ja toiset ei - jotkut tykkää molemmista, jotkut ei kummastakaan

Vastaa seuraavaan kohtaan mikä tuntuu sopivimmalta sinusta
kohdat a-f : voit valita yhden kirjaimen
Kohta g: omaa tekstiä niin halutessasi

1) olen mies
2) olen nainen

Mitä tanssi mieluummin

a) Mieluummin perinteinen tanssi
b) Mieluummin kädenalitanssi
c) Molemmat käy, vaihtelu virkistää
d) En suostu enkä edes osaa tanssia kädenali tansseja
e) En tanssi perineiseen tylliin ( kuin ehkä valssi ja tango)
f) En enään juurikaan käy lavatansseita, johtuen uusista tanssityyleistä

g) Vapaaehtoinen kommentti jos on jotain lisättävää tai mainitavaa

14

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tahtootanssimaan

      2c
      Kädenalitansseista olemme etsineet tapoja tanssia suhteellisen pienessä tilassa. "Kilpatyylisen" rumban tilalla ns. neliörumba, cha cha pehmeästi kuubalaisittain ja juuri nyt on harjoittelussa 60-luvun USA:sta viehättävä two step night club-- ehdottamsti se "smooth"-versio. Ovathan ne kädenalitanssit sopivissa kohdin vaihteluksi mukana ns. perinteisissäkin lavatansseissa. Jotkut humpat on aika metka tanssia pätkittäin merenguen "kahleaskeleilla". Ihanaa kun hidasta valssia soitetaan enemmän ja yhä useammat rohkenevat yrittämään ja kurssille. Suvaitsevuutta ja lupaa kuunnella omaa linjaa- sitä toivon ja ehdottomasti yhteispeliä ja muiden huomiointia lavalla.

    • tanssiiitselähelläsi

      c)

      g) sinun on turha odottaa sitä, että veisin sinulle mitään sellaista, mitä et pysty menemään itseksesikään

    • humpparuusa

      2 a d f ......onneksi on sellaisiakin orkestereita ja artisteja joiden keikoilla ei kädenalipellet viihdy.....saamme me perinteisen tanssijat nauttia rauhassa kunnon foxista.....kuten esim lauantaina Kukonhiekassa kun Leif ja Seireenit oli lauteilla.....

      • suljetunotteenärhentelij

        Minusta vaikuttaa nytkin vähän siltä, että tässä keskustelussakin nimenomaisesti suljetun otteen tanssija oli se, kun alkoi ärhennellä avoimen otteen tanssijoille, joitten puolesta suljetun otteen tanssija olisi voinut tanssia perinteisempänä pitämässään suljetussa otteessaan kaikessa rauhassa. Vai mitä?


      • Fuskutaivas

        Leiffin foksit täyttää lavan uein vauhdikkailla fuskaajilla. Samoin Seireenien ohjelmistossa on runsaasti hyviä fuskuja.


    • tangonHuumaa

      Olen mies.
      En suostu/ tunnusta osaavani kädenalitansseja.
      Usein hakutilanteessa kysyn kelpaako foksi tai sen tapanen kävely.
      Todella harvoin tuntematonkaan kieltäytyy, tai vaihtaa hakunsa toiseen.
      Pakkeja tulee muutama vuodessa, naamapakkeja tulee, vaikka vaan kävelee nirppojen ohi.

      Välillä kokematon seuraaja (nopeissa ei tahdo pysyä mukana edes pelkällä hhnn-kaavalla) ja ehdottaa mennä fuskua tai bugia. Näissä olen vain puolittanut nopeuden, jos taas hakijana on ollut nuorinainen, en kehtaa slowari tyyliin tanssia. Jos ei ota tyttöä syleilyyn, nopeuden puolitus ei tahdo onnistua, neito menee omiaan. Jos taas nappaa tiukkaan syleilyyn ja vie tunteikkaasti nopeeta kappaletta tuplahitailla. Ei se ole kiva sivusta katsella. Mummujen katseista päätellen. Joskus ollut tosi pitkät minuutit puolin ja toisin.

      Onneksi ei sentään kukaan ole vielä ehdottanut latinotansseja meneen "lajinomaisesti" tai edes tällä hhnn tyylillä.
      Nämä hiukan hitaammat biisit onnistuu aloittelevaltakin seuraajalta helposti ja voi tulkita musiikkia ihan vapaasti. Tuplanopeet voi tehdä vaikeuksia vähemmän tanssineille.

    • Ignoila

      1c
      Liikkuva bugg on ehdoton suosikkini mutta myös lattarit ja muut iloiset & vauhdikkaat tanssit tuntuvat hyviltä. Toki välillä pitää olla jotain sensitiivisempää, rumbaa, tangoa tai cha chata.

      Osaan fuskua, mutta se on jäänyt hyödyntämättä, koska se on niin paljon kuvioiden paikallaan veivaamista - se ei tunnu niin hauskalta. Saman syyn takia tanssin bugin liikkuvana, se antaa paljon enemmän tanssi-iloa kuin paikallaan veivaaminen.

    • Kädenaliperinteistä

      Tykkään tanssia perinteisiä kädenalitansseja.

    • Perinne_tutkija

      Ei taidettu Suomen tanssilavoilla 20-30 vuotta sitten paljoa kädenalitansseja tanssia, että se siitä perinteistä

      • ymmärräkäsitteistä

        Sinä sekoitat nyt käsitteet! Muut keskustelevat perinteestä ja sinä tulet siihen huutelemaan perinnöstä. Miksi teit sen?


      • kuinheinänteko

        Minä en osaa kuin buggia ja fuskua. Niillä kyllä pärjää ja ne on helppoa oppia.


      • perinteenmääritelmästä
        ymmärräkäsitteistä kirjoitti:

        Sinä sekoitat nyt käsitteet! Muut keskustelevat perinteestä ja sinä tulet siihen huutelemaan perinnöstä. Miksi teit sen?

        Tokihan perinnöstäkin voi muodostua perinne. Ottakaamme tässä esimerkiksi pappa-vainaalta jäänyt alle puoleksi juotu saunakaljakori, joka noin juotuna tarkoittaa lähes täyttä koria kaljaa perinnöksi, mikäli näkösällä ei sillä hetkellä ole muita saunakaljakoriperinnön jakajia.

        Mikäli pappa-vainaan perintökaljakorin esimerkiksi kesähuvilan saunapuuliiteristä äkkäävä perijä päättääkin jostain käsittämättömästä syystä juoda sillä kertaa saunoessaan pappa-vainaan perintösaunakaljakorista vain yhden oluen, saattaakin syntyä perinne: sitä seuraavilla kerroilla kesähuvilalla saunova ottaa jälleen kerran...niin juuri, totta se on jo heti toisella kerralla perinteisen pappa-vainaan perintösaunakaljan. Tämä perinne tulee hänellä jatkumaan niin kauan kuin pappa-vainaan perintösaunakaljakorissa puteleita riittää.


    • Perinne_tutkija

      Kyllä minusta kysymyksestä käy hyvin ilmi mitä milläkin tarkoitetaan. Jos joku sotkee, niin sotkee tahallaan. Käsiteet ovat käsitteitä, ja niitä voidaan veivata vaikka mitä filosofiaa mutta ei varmaankaan ole tarkouitus viisastella tässä ketjussa. Eikä tässä perinnöstä ole kukaan mitään maininnut

    • Hustlebugg

      60-luvulla on opetettu senaikaista jiveä mitä nykyisin nimitetään fuskuksi. 70-luvulla alettiin opettamaan lavatanssikursseilla kilpajiven eli triplettiswingin lavatanssimuotoa, mikä oli jonkin verran pehmennettyä kilpajiveen verrattuna. 80-luvulla kurssitarjonta lisääntyi, kun osa kilpatanssiseuroista otti kilpatanssin rinnalle lavatanssien opettamista. 90-luvulla kädenalitanssit yleistyi Eteläsuomen lavoilla ja silloin tuli uusia suosikkitansseja kuten boogie woogie ja bugg. Jo 80-luvulla opetettu bugga kehittyi myöhemmin askel iskulle swingiksi ja moni pitää nykyisin tanssittua askel iskulle swingiä samana tanssina kuin paikallaan tanssittu bugg, mitä myös lavarokiksi ja hustleksi nimitetään. Bugg on kuitenkin tarkasti määritelty tanssi, mutta lavarokki/hustle on käytännössä askel iskulle vapain swing kuvioin tanssittu tanssi ja siis ainoastaan askel iskulle on määritelty.

      Useita suljetun otteen lavatanssilajeja ja lattareita on alettu tanssimaan lavoilla vasta tässä mainittujen kädenalitanssien jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe